Κατάλογος αεροδρομίων της Ελλάδας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Πολιτικά και Στρατιωτικά αεροδρόμια στην Ελλάδα, ταξινομημένα αλφαβητικά σύμφωνα με την περιοχή που εξυπηρετούν.

Περιοχή / Τοποθεσία Περιφέρεια ΙΑΤΑ ICAO ΥΠΑ Επίσημη ονομασία αεροδρομίου
Διεθνών συγκοινωνιών (εσωτερικού και διεθνείς)
Αθήνα / Σπάτα Αττική ATH LGAV ΔΑΑ Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Αλεξανδρούπολη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη AXD LGAL ΚΑΑΛΔ Κρατικός Αερολιμένας Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος»
Ζάκυνθος Ιόνιοι Νήσοι ZTH LGZA ΚΑΖΑΣ Κρατικός Αερολιμένας Ζακύνθου «Διονύσιος Σολωμός»
Ηράκλειο Κρήτη HER LGIR ΚΑΗΚ Κρατικός Αερολιμένας Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης»
Θεσσαλονίκη / Θέρμη Κεντρική Μακεδονία SKG LGTS ΚΑΘΜ Διεθνής Αερολιμένας Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»
Καβάλα / Χρυσούπολη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη KVA LGKV ΚΑΚΒΑ Κρατικός Αερολιμένας Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος»
Καλαμάτα / Μεσσήνη Πελοπόννησος KLX LGKL ΚΑΚΛ Κρατικός Αερολιμένας Καλαμάτας Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος
Κέρκυρα Ιόνιοι Νήσοι CFU LGKR ΚΑΚΚ Κρατικός Αερολιμένας Κέρκυρας «Ι. Καποδίστριας»
Κεφαλονιά Ιόνιοι Νήσοι EFL LGKF ΚΑΚΦ Κρατικός Αερολιμένας Κεφαλονιάς
Κως Νότιο Αιγαίο KGS LGKΟ ΚΑΚΩΙ Κρατικός Αερολιμένας Κω «Ιπποκράτης»
Λήμνος Βόρειο Αιγαίο LXS LGLM ΚΑΛΜΗ Κρατικός Αερολιμένας Λήμνου «Ήφαιστος»
Μυτιλήνη Βόρειο Αιγαίο MJT LGMT ΚΑΜΤΕ Κρατικός Αερολιμένας Μυτιλήνης «Οδυσσέας Ελύτης»
Ρόδος / Παραδείσι Νότιο Αιγαίο RHO LGRP ΚΑΡΔ Κρατικός Αερολιμένας Ρόδου «Διαγόρας»
Σάμος / Πυθαγόρειο Βόρειο Αιγαίο SMI LGSM ΚΑΣΜ Κρατικός Αερολιμένας Σάμου «Αρίσταρχος ο Σάμιος»
Χανιά / Σούδα Κρήτη CHQ LGSA ΚΑΧΝΔ Διεθνής Αερολιμένας Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης»
Εσωτερικών συγκοινωνιών (εσωτερικού ή και διεθνείς)
Αστυπάλαια Νότιο Αιγαίο JTY LGPL ΚΑΠΛ Κρατικός Αερολιμένας Αστυπάλαιας
Βόλος / Νέα Αγχίαλος Θεσσαλία VOL LGBL ΚΑΝΑ Κρατικός Αερολιμένας Νέας Αγχιάλου
Ικαρία Βόρειο Αιγαίο JIK LGIK ΚΑΙΡ Κρατικός Αερολιμένας Ικαρίας «Ίκαρος»
Ιωάννινα Ήπειρος IOA LGIO ΚΑΙΩΠ Κρατικός Αερολιμένας Ιωαννίνων «Βασιλεύς Πύρρος»
Κάλυμνος Νότιο Αιγαίο JKL LGKY ΚΑΚΜ Κρατικός Αερολιμένας Καλύμνου
Κάρπαθος Νότιο Αιγαίο AOK LGKP ΚΑΚΠ Κρατικός Αερολιμένας Καρπάθου
Καστοριά Δυτική Μακεδονία KSO LGKΑ ΚΑΚΤΑ Κρατικός Αερολιμένας Καστοριάς «Αριστοτέλης»
Κοζάνη Δυτική Μακεδονία KZI LGKZ ΚΑΚΖΦ Κρατικός Αερολιμένας Κοζάνης «Φίλιππος»
Κύθηρα Αττική KIT LGKC ΚΑΚΘΩ Κρατικός Αερολιμένας Κυθήρων «Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης»
Μέγαρα Αττική --- LGMG ΜΕΓΑΠ Μονάδα Εξυπηρέτησης Αεροσκαφών Γενικής Αεροπορίας
Μήλος Νότιο Αιγαίο MLO LGML ΚΑΜΛ Κρατικός Αερολιμένας Μήλου
Μύκονος Νότιο Αιγαίο JMK LGMΚ ΚΑΜΚ Κρατικός Αερολιμένας Μυκόνου
Νάξος Νότιο Αιγαίο JNX LGNX ΚΑΝΞ Κρατικός Αερολιμένας Νάξου «Απόλλων»
Πάρος Νότιο Αιγαίο PAS LGPA ΚΑΠΑ Κρατικός Αερολιμένας Πάρου
Πάτρα / Άραξος Δυτική Ελλάδα GPA LGRX ΚΑΑΞ Κρατικός Αερολιμένας Αράξου
Πρέβεζα / Άκτιο Ήπειρος / Δυτική Ελλάδα PVK LGPZ ΚΑΑΚ Κρατικός Αερολιμένας Ακτίου
Σαντορίνη / Καμάρι Νότιο Αιγαίο JTR LGSR ΚΑΣΡ Κρατικός Αερολιμένας Σαντορίνης
Σκιάθος Θεσσαλία JSI LGSK ΚΑΣΚ Κρατικός Αερολιμένας Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης»
Σκύρος Στερεά Ελλάδα SKU LGSY ΚΑΣΥ Κρατικός Αερολιμένας Σκύρου
Σύρος Νότιο Αιγαίο JSY LGSO ΚΑΣΟΒ Κρατικός Αερολιμένας Σύρου «Δημήτριος Βικέλας»
Χίος Βόρειο Αιγαίο JKH LGHI ΚΑΧΙΟ Κρατικός Αερολιμένας Χίου «Όμηρος»
Εσωτερικών συγκοινωνιών (συνέχεια-μόνο εσωτερικού)
Κάσος Νότιο Αιγαίο KSJ LGKS ΔΑΚΑ Δημοτικός Αερολιμένας Κάσου
Καστελλόριζο / Μεγίστη Νότιο Αιγαίο KZS LGKJ ΔΑΖΟ Δημοτικός Αερολιμένας Καστελόριζου
Λέρος Νότιο Αιγαίο LRS LGLE ΔΑΛΕ Δημοτικός Αερολιμένας Λέρου
Σητεία Κρήτη JSH LGST ΔΑΣΤ Δημοτικός Αερολιμένας Σητείας «Βιτσέντζος Κορνάρος»
Στρατιωτικά αεροδρόμια
Αγρίνιο Δυτική Ελλάδα AGQ LGAG ΚΑΑΓ Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Αγρινίου
Αλεξάνδρεια Κεντρική Μακεδονία - LGAX - Αεροδρόμιο Αλεξάνδρειας
Αμυγδαλεώνας Ανατολική Μακεδονία και Θράκη - LGKM - Αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα Καβάλας
Ελευσίνα Αττική - LGEL - Αεροπορική Βάση Ελευσίνας
Λαμία Στερεά Ελλάδα - LG53 - Αεροδρόμιο Λαμίας
Λάρισα Θεσσαλία LRA LGLR - Κρατικός Αερολιμένας Λάρισας «Θεσσαλία»
Μαραθώνας Αττική - LGKN - Αεροπορική Βάση Κοτρωνίου
Μαριτσά Ρόδου Νότιο Αιγαίο - LGRD - Αεροδρόμιο Μαριτσών Ρόδου
Πύργος / Ανδραβίδα Δυτική Ελλάδα PYR LGAD ΚΑΝΔ Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας
Τανάγρα Στερεά Ελλάδα - LGTG - Αεροπορική Βάση Τανάγρας
Τατόι Αττική - LGTT - Αεροπορική Βάση Δεκέλειας
Τρίπολη Πελοπόννησος - LGTP - Αεροπορική Βάση Τριπόλεως
Κλειστά
Αγρίνιο / Δοκίμι Δυτική Ελλάδα AGQ LGAG ΚΑΑΓ Κρατικός Αερολιμένας Αγρινίου
Αθήνα / Ελληνικό Αττική ATH LGAT - Διεθνές Αεροδρόμιο Ελληνικού
Επιτάλιο Ηλείας Δυτική Ελλάδα - LGEP ΚΑΕΠ Κρατικός Αερολιμένας Επιταλίου
Καλαμάτα/Τρίοδος Πελοπόννησος - - - Αεροδρόμιο Τριόδου
Καστέλλι Πεδιάδας Ηρακλείου Κρήτη - LGTL ΚΑΤΛ Κρατικός Αερολιμένας Καστελλίου
Πορτοχέλι Αργολίδας Πελοπόννησος PKH LGHL - Αεροδρόμιο Πορτοχελίου
Σέδες Κεντρική Μακεδονία - LGSD - Αεροδρόμιο Σέδες
Σπάρτη Πελοπόννησος SPJ LGSP ΚΑΣΠ Κρατικός Αερολιμένας Σπάρτης
Στεφανοβίκειο Θεσσαλία - LGSV - Αεροδρόμιο Στεφανοβικείου

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]