Συζήτηση χρήστη:Gomoloko

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Επιμέλεια[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου Gomoloko, ελπίζω να βρήσκεις την εμπειρία της ΒΠ ευχάριστη, κατα κύριο λόγο. Επειδή επιμελήθηκες το λήμμα Ιστορία του αναρχισμού, λοιπόν, έχω προσθέσει ακόμη λίγο κείμενο. Αν έχεις το χρόνο και την όρεξη, μπορείς να του ρίξεις μια ματιά; Σε χαιρετώ, Cinadon36μίλαμου 18:06, 26 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Καλώς ήρθες πάλι Cinadon36 ! Θα το κοιτάξω συνολικά όταν βρω χρόνο και οριστικοποιηθεί το κείμενο γιατί είναι μεγάλο. Όσον αφορά τη Βικιπαιδεια αφού ρωτάς, με χάλασε πολύ το κλίμα που είδα όσον αφορά τη μη προστασία της αξιοπρέπειας των χρηστών και ίσως θα πρέπει να προβληματίσει όλους όσους συμμετέχουν καθώς και τους διαχειριστές, γιατι αλλιώς θα καταστραφεί όλο το εγχείρημα. Παρακάλω όλους να ρίξουν μια ματιά σε αυτή τη σελίδα Ηθική_παρενόχληση. Τέτοια φαινόμενα δε θα έπρεπε να γίνονται ανεκτά στο ελάχιστο ούτε εδώ ούτε πουθενά

Gomoloko (συζήτηση) 13:55, 27 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Σε ευχαριστώ φίλε, προσπάθησα να κάνω διορθωσεις ορθογραφικές μέσω του word, όμως δεν εντοπίζει αδυναμίες στην σύνταξη. Πάρε τον χρόνο σου. Οσο για το άλλο που λές, ασε, μην το ψάχνεις. Ζούγκλα. Cinadon36μίλαμου 14:10, 27 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)
Μην απογοητεύεσαι! Και θα το ψάχνω και θα λυθεί. Είτε από εμάς είτε από κάποιον άλλο που θα υποστεί τα ίδια. Αλλιώς θα λυθεί αναγκαστικά με μαζικές αποχωρήσεις από τη Βικιπαίδεια. Γιατί μη νομίζεις οτί θα κάθονται άλλοι να υφίστανται αυτά που υφίστασαι, όταν το θέμα αναδειχτεί και πάρει τις διαστάσεις που του αρμόζει. Ο κόσμος δεν είναι χαζός, και η λύση που δίνει είναι σε κάθε περίπτωση η πιο κατάλληλη Gomoloko (συζήτηση) 14:23, 27 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Παραπομπές στην αγγλική ΒΠ[επεξεργασία κώδικα]

Gomoloko σε χαιρετώ. Εχω δει το λήμμα που εχεις συνεισφέρει αρκετά, την στρατιωτική θητεία. Εχεις ρίξει μπόλικη δουλειά, είναι φανερό! Όμως παρατήρησα οτι κάνεις ενα μικρό τεχνικό λάθος. Λοιπόν, όταν μεταφράζουμε απο την ΒΠ, πρέπει να μεταφέρουμε και τις παραπομπές της. Σε αντίθεση δηλαδή με αρθρα άλλων πηγών, στα οποία παραπέμπουμε, στην ΒΠ μεταφέρουμε την παραπομπή. Παράδειγμα:

  • Άρθρο Αγγλικής ΒΠ: blah blah blah <ref>CitationX</ref>
  • Άρθρο Ελληνικής ΒΠ: μπλα μπλα μπλα <ref>ΠαραπομπήΧ</ref>
  • Αρθρο σε ΕξωτερικήΠηγή: The big black cat jumped onto the table and took the fish from my plate!.
  • Αρθρο στην Ελληνική ΒΠ: ο γάτος έφαγε το ψάρι μου. <ref>ΕξωτερικήΠηγή</ref>

H λογική σε αυτο το φαινομενικά παράδοξο, είναι πως, οταν έχουμε μετάφραση του λημματος της αγγλικής ΒΠ, το άρθρο της Ελληνικής ΒΠ θεωρείται συνέχεια του πρώτου, κάτι που δεν συμβαίνει στην δεύτερη περίπτωση.

Ενα σχετικό θέμα ανοιξε στην Αγορά.[1]Επίσης, πρόσεξε οτι την αγγλική ΒΠ μπορουμε να την μεταφράζουμε απεριοριστα, ενώ τις άλλες πηγές πρέπει να τις κάνουμε περίληψη.

Μην φοβάσαι αν κάνεις κάποιο λάθος πάντως, είναι συλλογική προσπάθεια η ΒΠ, και θα διορθωθεί αργά ή γρήγορα! Σε χαιρετώ!SMirC-thumbsup.svg Cinadon36μίλαμου 19:59, 12 Απριλίου 2019 (UTC)

Random Acts of Kindness Barnstar.png Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον Χρήστης:Cinadon36 Σου προσφέρω αυτό το αστεράκι, για τη συνεισφορά σου στην ομαλή λειτουργία της Βικιπαίδειας, για την δημιουργία φιλικού κλίματος, και για τη βοήθεια σε νέους χρήστες!

Gomoloko (συζήτηση) 06:49, 13 Απριλίου 2019 (UTC)

Ω! Σε ευχαριστώ φιλε! Cinadon36μίλαμου 06:07, 14 Απριλίου 2019 (UTC)

Περίεργες Συνεισφορές, περίεργες διαγραφές[επεξεργασία κώδικα]

@Hellas2018: δεν έχουμε να πάμε κάπου (=να μιλάς πιο κόσμια). Επίσης το λήμμα δεν είναι θέσφατο, ούτε κάποιος ορίζει κατ΄ αποκλειστικότητα το περιεχόμενο. Είναι υπό συνεχή διαμόρφωση και συζήτηση. Εγώ λοιπόν πιστεύω οτι εφ΄ όσον οι εκλογές έγιναν για το 2019 δεν έχει νόημα να έχουμε εδώ το πινακάκι για τις προηγούμενες εκλογές, γνώμη μου είναι οτι κλύτερα θα ήταν να μεταφερθεί στο λήμμα ευρωεκλογές 2014. Επίσης έγραψα τους ευρωβουλευτές που εκλέχτηκαν για το 2019 στη στήλη με τους αρχηγούς κομμάτων, που εμφανίζονται έτσι κι αλλιώς και στον άλλο πινακα. Γιατί σβήστηκαν αυτά;Gomoloko (συζήτηση) 15:17, 31 Μαΐου 2019 (UTC)

παρακαλώ για επίλυση[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου φιλε, καιρο να τα πουμε. Λοιπον, σε περιπτώσεις οπου θες την συνδρομη τρίτων ουδέτερων σε μια συζήτηση, μπορείς να απευθυνθεις στην Αγορα. Πρεπει να το κάνεις με ουδετερο τροπο. Συνήθως ειναι ο ακόλουθως:
==Παράκληση για σχόλιο==
Υπάρχει μια διαφωνία στο λήμμα [[τάδε]], σχετικά με το θέμα "δείνα". Οποιος ενδιαφέρεται παρακαλείται να συμμετασχει στην [[σελίδα συζητησης#Θεμα δείνα]].~~~~

Αυτό για να αποφευχθεί:

  • Υπερφόρτωση της Αγορας
  • Να μην γίνονται παράλληλες συζητήσεις σε διαφορετικες σελιδες για το ιδιο θέμα και να χαθεί κάπου η μπαλα.

Σε χαιρετώ! Cinadon36 12:33, 16 Ιουλίου 2019 (UTC)

Γειά σου Cinadon! Όντως long time no seen (μεταφορικά).. Ευχαριστώ και για αυτή τη συνεισφορά σου, και που προσπαθείς να συμβάλλεις πάντα στην έυρυθμη λειτουργία της Βικιπαίδεια! Τη συζήτηση ήθελα να την αντιγράψω αρχικά στο ΣΔ (κατά λάθος την έβαλα στην Αγορά) γιατί αφορά τους κανόνες λειτουργίας, που είναι η διάδοση της γνώσης με βάση τις πηγές, και όχι τις προσωπικές απόψεις του καθενός. Gomoloko (συζήτηση) 12:50, 16 Ιουλίου 2019 (UTC)

Χμ, δεν νομιζω το ΣΔ να ηταν καλύτερη λύση. Γενικα στο ΣΔ θα πηγαίναμε οταν υπάρχει τσακωμός. Κανονικά πρέπει να εξαντλήσουμε ολα τα μέσα για να βρεθεί λύση. Ως γενική αρχή ειναι αρχικα συζητας με τον με τον άλλο, (όπως πολύ σωστα εκανες) και μετα ζητας την "βοήθεια του κοινου" πχ με ένα ουδέτερο μηνυμα στην Αγορα. Γενικα ως rule of thumb, απόφευγε το ΣΔ οπως ο διαολος το λιβάνι. Είναι τοξικό μέρος. SMirC-thumbsup.svgCinadon36 12:54, 16 Ιουλίου 2019 (UTC)

Ωχ σορρυ, πρώτα είχα κάνει τη μεταφορά και μετά το είδα! Δεν πειράζει, νομίζω ότι είναι πιο κατάλληλο σημείο εξ' άλλου αφου αφορά παράβαση βασικού κανόνα λειτουργίας. Gomoloko (συζήτηση) 12:55, 16 Ιουλίου 2019 (UTC)

Να ξερεις παντως πως το ΣΔ δεν είναι για να λύνονται διαφορές ανάμεσα σε διαφορετικές εκδοχές, αυτή είναι δουλεία όλων των χρηστών. Οι Διαχειριστες, παρότι συνηθως εμπειροι, δεν εχουν περισσότερη αρμοδιοτητα απο εμας, τους απλους χρήστες, σε θέματα περιεχομένου των λημμάτων.Cinadon36 12:58, 16 Ιουλίου 2019 (UTC)

Το ξέρω, εννοείται αυτό, απλά εδώ τίθεται το θέμα αν θα δεχτούμε να γράφουμε με βάση τις απόψεις του καθενός ή τις πηγές, όπως πρέπει στη ΒΠ. Γι' αυτό είναι θέμα διαχειριστών, δεν αφορά το περιεχόμενο. Gomoloko (συζήτηση) 13:01, 16 Ιουλίου 2019 (UTC)

Αφαίρεση σχολίων[επεξεργασία κώδικα]

Γεια. Παρακαλώ μην αφαιρείς σχόλια χρηστών από Βικιπαίδεια:Υποψήφιοι διαχειριστές/Nikosgranturismogt 2. Αντιλαμβάνομαι το επιχείρημα σου αλλά ο σχολιασμός ψήφων γίνεται συχνά στη ΒΠ. Προσωπικά θα ήθελα να μην γίνεται σε μια ψηφοφορία για την οποία έχει γίνει συζήτηση πριν, αλλά δεν υπάρχει απόφαση να μην γίνεται. Επίσης, τα σχόλια δεν ήταν προσβλητικά, δεν είχαν προσωπικές επιθέσεις κτλ. Δεν έχουμε το δικαίωμα διαγραφής τους. Η έκφραση της διαφωνίας σου είναι αρκετή. Αν θες, μπορείς να ανοίξεις μια γενικότερη συζήτηση στην Αγορά. Xaris333 (συζήτηση) 11:52, 30 Ιουλίου 2019 (UTC)

Οκ Gomoloko (συζήτηση) 11:56, 30 Ιουλίου 2019 (UTC)
Γενικώς ηρεμία, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα. Glucken123 (συζήτηση) 12:02, 30 Ιουλίου 2019 (UTC)

Όσο αφορά αυτό [2] δεν ήθελα να αλλάξω τα λόγια σου. Εκ παραδρομής προσπαθώντας να επαναφέρω αυτά που είχες σβήσει από άλλους χρήστες. Και εν τω μεταξύ είχε προλάβει να κάνει αναίρεση άλλος χρήστης, δεν το πρόσεξα. Xaris333 (συζήτηση) 12:04, 30 Ιουλίου 2019 (UTC)

ελβετικά καντόνια[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, βασικά το πρότυπο που δημιούργησες... προϋπήρχε ήδη εδώ‎... 😅 --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 21:25, 22 Αυγούστου 2019 (UTC)

Γεια, το έκανα για να βοηθήσω εδώ, μπορείς να ανακατευθύνεις όλες τις συνδέσεις στον νέο πιο ορθό τίτλο; Gomoloko (συζήτηση) 21:30, 22 Αυγούστου 2019 (UTC)

Το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι να αλλάξουν οι εντός των λημμάτων σύνδεσμοι (εδώ μπορείς να βρεις τον αναλυτικό κατάλογό τους) προς το νέο πρότυπο που έχει σωστή ονομασία και μετά να προταθεί το παλιό και εσφαλμένο για διαγραφή, ώστε να μην μπερδεύει... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 21:35, 22 Αυγούστου 2019 (UTC)

Thanks !! Gomoloko (συζήτηση) 21:39, 22 Αυγούστου 2019 (UTC)

Έγιναν οι σχετικές αλλαγές ✅🙂 --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 21:45, 22 Αυγούστου 2019 (UTC)

🙂 Gomoloko (συζήτηση) 21:51, 22 Αυγούστου 2019 (UTC)

Σχετ. με Έντγκαρ Κέυσι[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Gomoloko, είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ο χρήστης Θαλάσσιος Ασφόδελος, είναι καταστροφέας λημμάτων. Κοίταξέ το καλύτερα και θα δεις ότι έχω δίκιο. Φιλικά! --Aristo Class (συζήτηση) 13:27, 8 Νοεμβρίου 2019 (UTC)

@Gomoloko:, @Aristo Class: Έχει ξαναγίνει η αντικατάσταση προτύπων με συτόματα και αλλού, έγινε και τον Ιούλιο του 2018. Nikosgranturismogt (συζήτηση) 13:42, 8 Νοεμβρίου 2019 (UTC)

Σ'ευχαριστώ αγαπητέ Nikosgranturismogt! Φιλικά! --Aristo Class (συζήτηση) 14:05, 8 Νοεμβρίου 2019 (UTC)

Γειά σας παιδιά! @Aristo Class:, @Nikosgranturismogt: ευχαριστώ για τις πληροφορίες Gomoloko (συζήτηση) 01:08, 9 Νοεμβρίου 2019 (UTC)