Συζήτηση προτύπου:Πληροφορίες πολιτικού

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Βλέπε παράδειγμα χρήσης στο Μακάριος --ank 09:14, 7 Δεκεμβρίου 2005 (UTC)

Μορφοποίηση[επεξεργασία κώδικα]

Αυτή η ροζ ετικέτα που άρχισε να εμφανίζεται με την λεζάντα "προσωπικά δεδομένα" είναι πολύ άσχημη και κακόγουστη και λέει και κάτι αυτονόητο. Προτείνω την απάλειψή της. --Glavkos ρίχτο 22:16, 16 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)

Συμφωνώ.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 22:19, 16 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)

Μπήκε ως επικεφαλίδα της συγκεκριμένης ενότητας δεδομένων. Μέχρι εκεί είναι ενότητες με τις πολιτικές θέσεις που είχε το πρόσωπο. Ανα απαλειφθεί θα φαίνεται σαν τα δεδομένα να ανήκουν στην ενότητα της τελευταίας θέσης. Δείτε για παράδειγμα το Ελευθέριος Βενιζέλος. Αν το ροζ δεν φαίνεται όμορφο, επιλέξτε ένα άλλο χρώμα διαφορετικό από εκείνο που έχουν τα αξιώματα. --geraki Talk 22:39, 16 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)

Συμφωνώ με τον Glavkos. Είναι εντελώς περιττό. Επίσης, το όνομα-κεφαλίδα γιατί βγήκε έξω απο το πλαίσο; Φαίνεται πολύ ξεκάρφωτο, ιδιαίτερα σε mobile εκδόσεις, και κάνει όλο το πλαίσιο "Πληρφορίες Πολιτικού" να διαφέρει απο τα υπόλοιπα. Yeomos 01:54, 17 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)

Προτείνω να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία, αφού δεν υπάρχει συναίνεση. Ας το κάνουμε στην αγορά ή εδώ και να εκφράσουν και την άποψή τους περισσότερα μέλη. Για θέματα γούστου η ψηφοφορία είναι μια λύση. --Glavkos ρίχτο 15:22, 19 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)


Δεν είναι θέμα μόνο γούστου (μόνο το χρώμα είναι) αλλά χρηστικότητας και οντολογίας. Η γραμμή με το κείμενο "προσωπικά δεδομένα" είναι μια κεφαλίδα που διαχωρίζει κάποια πεδία από τα υπόλοιπα (που είναι προσωπικά δεδομένα). Όποιο και αν είναι το χρώμα της, η κεφαλίδα πρέπει να υπάρχει για να είναι εύληπτο και κατανοητό το πλαίσιο πληροφοριών. Το όνομα κεφαλίδα βγήκε έξω για λόγους semantics. Το πλαίσιο πληροφοριών είναι ένας πίνακας html και η λεζάντα που περιγράφει τα περιεχόμενα ενός πίνακα από προεπιλογή βρίσκεται εκτός του. Η διαφορά με τα υπόλοιπα πρότυπα θα εξαφανιστεί σταδιακά καθώς θα εκμοντερνίζονται και θα διορθώνονται και τα υπόλοιπα με την χρήση του Πρότυπο:Πλαίσιο πληροφοριών. Σημειώνω ότι τα infoboxes είναι αντικείμενο βελτίωσης από ένα παράλληλο εγχείρημα (Βικιπαίδεια:DBpedia). --geraki Talk 15:50, 19 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)

Τουλάχιστον ν'άλλαξει αυτό το προσωπικά δεδομένα ...είναι άκομψο να το λες για ιστορικά πρόσωπα που έχουν χαιρετήσει τον κόσμο και έχουνε λιώσει τα κόκκαλά τους. Το ""Προσωπικά στοιχεία ή Στοχεία Προσώπου"" ή κάτι παρόμοιο ίσως ακούγεται καλύτερο. Δεν θέλω να καταντήσω ειρωνικός και δεν μου πάει. Αυτό το ροζάκι όμως δεν ταιριάζει ούτε για ζωντάνους δε ούτε για πεθαμένους ...κάτι σε εκπομπή του Στάρ μου φέρνει και θα το άλλαζα ήδη αν ήξερα από που.--Glavkos ρίχτο 23:07, 19 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)


Θα διαφωνήσω κάθετα και οριζόντια με τα "semantics" φιλε geraki. Η κεφαλίδα ενός πίνακα που αποκαλείς "λεζάντα" είναι μέρος του πίνακα. Άρα πρέπει να είναι μέσα στον πίνακα, όπως πολύ σοφά ήταν μέχρι τώρα στη βικιπαιδεία, και είναι ακόμα στις wikipedias όλων των άλλων γλωσσών. Ίσως με κάποιο χρωματισμό, άλλα σε καμία περίπτωση απέξω. Προτείνω να γίνει η επαναφορά του.Yeomos 17:51, 23 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)


Στο νέο πρότυπο εμφανίζεται ένα μεγάλο κενό μεταξύ των προσωπικών στοιχείων και των υπολοίπων στοιχείων. Μήπως μπορεί κάποιος να το διορθώσει; --Costas78 15:02, 9 Ιανουαρίου 2011 (UTC)

Η Θρησκεία γιατί ?? --*tony esopiλέγε 19:42, 4 Ιουνίου 2011 (UTC)

Απαντώντας στον χρηστη Ferengi, λέω ότι η "θητεία" θυμίζει περισσότερο στρατιωτικές δομές και σαν λέξη έχει εξειδικευμένο νόημα πια. Η λέξη "περίοδος" μου φαίνεται πιο ουδέτερη, πιο ελαφριά, πιο γενική. Συμφωνείτε να βάλουμε τη λέξη "περίοδος" ή "Χρονική περίοδος" ή "διάρκεια"?--Ιων (συζήτηση) 14:57, 20 Ιουνίου 2012 (UTC)

Η θητεία χρησιμοποιείται τόσο εκτεταμένα όσο και συγκεκριμένα στην πολιτική και υπάρχει πλήθος παραδειγμάτων από αξιόπιστες πηγές, ακόμα και η ίδια η Βουλή χρησιμοποιεί τον όρο. Ενδεικτικά παρέχω κάποιες επιπλέον: "βουλευτική θητεία", "θητεία της κυβέρνησης", "θητεία του Προέδρου" και φυσικά πλήθος άλλων που μπορώ να προσθέσω αν κριθεί απαραίτητο. --Ferengiμήνυμα μετά το μπιπ 09:14, 21 Ιουνίου 2012 (UTC)

Παράμετρος "κάτοχος"[επεξεργασία κώδικα]

Πως γίνεται να προσθέσουμε το "Κάτοχος" όπως στην αγγλική ΒΠ (Incumbent) [1]; Είναι σημαντικό καθώς φανερώνει πως κατέχει το αξίωμα την παρούσα χρονική περίοδο.

Γίνεται και με το να προστίθεται η έκφραση "Κάτοχος" στο αμέσως επόμενο "αξίωμα" (στην παρούσα μορφή του κώδικα του προτύπου) αλλά είναι "πρόχειρη" λύση και θα μπερδέψει τα πράγματα, οπότε το αποφεύγω προς το παρόν. --IM-yb (συζήτηση) 16:06, 6 Αυγούστου 2013 (UTC)

7ο αξίωμα[επεξεργασία κώδικα]

Έχω ένα περίεργο πρόβλημα με αυτό το πρότυπο. Προσπαθώ να φτιάξω τον πίνακα στο λήμμα Νίκος Σηφουνάκης αλλά στο αξίωμα7 μου βγάζει την ημερομηνία έναρξης του πρώτου αξιώματος όταν βάζω value στο λήξη7. Κάποια ιδέα γιατί; ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Auslaender (συζήτησησυνεισφορά) .

Το πρότυπο είχε ένα λάθος στο 7ο αξίωμα, αλλά το διόρθωσα, καλή συνέχεια. --Francois-Pier (συζήτηση) 21:06, 23 Απριλίου 2014 (UTC)

Το πρότυπο Ημερομηνία θανάτου και ηλικία δεν εμφανίζεται[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: ανακληθείσα αίτηση

Το πρότυπο {{Ημερομηνία θανάτου και ηλικία}} ή {{ηθηλ}}, που εμφανίζει αυτόματα την ηλικία ενός προσώπου που έχει αποβιώσει, δεν εμφανίζεται πλέον όταν είναι τοποθετημένο στο πεδίο "ημερομηνία θανάτου". Προφανώς αυτό συμβαίνει γιατί το πρότυπο {{Πληροφορίες πολιτικού}} αντλεί πλέον τη συγκεκριμένη πληροφορία από τα Wikidata. Θα πρέπει είτε αυτή η πληροφορία να αντλείται επίσης από τα Wikidata είτε να συμβαίνει ό,τι με το πεδίο "πληθυσμός" στο πρότυπο {{Πόλη (Ελλάδα)}}: εμφανίζει τα δεδομένα από τα Wikidata μόνο όταν το πεδίο στο πρότυπο είναι κενό ή απουσιάζει εντελώς.
Αντιγόνη (συζήτηση) 09:06, 29 Ιουλίου 2015 (UTC)

Το σφάλμα εμφανιζόταν στο λήμμα Ιωάννης Καποδίστριας γιατί οι παράμετρος "ημερομηνία θανάτου" ήταν γραμμένη ως "ημερομηνία_θανάτου" (με "_") όπως συνέβαινε επίσης με τις παραμέτρους "τόπος γέννησης" και "τόπος θανάτου". Διορθώθηκαν.
Αντιγόνη (συζήτηση) 17:59, 27 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)

Αξίωμα και υπογραφή[επεξεργασία κώδικα]

να γίνει σωστή πρόσθεση και των δύο

Ηλικία[επεξεργασία κώδικα]

Γιατί δεν εμφανίζεται η ηλικία και ο τόπος γέννησης σε κάποια λήμματα, ενώ υπάρχουν τα στοιχεία;--Cretan2014 (συζήτηση) 07:37, 28 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Καλημέρα Cretan2014 και Χρόνια Πολλά. Δώσε ένα παράδειγμα, αλλά μάλλον η απάντηση είναι ότι για να εμφανιστούν στο κουτί, πρέπει κάποιος να τα βάλει είτε στο κουτί (εδώ στην ελληνική Βικιπαίδεια), είτε στο αντικείμενο των Βικιδεδομένων (οπότε τα λαμβάνουν όλες οι Βικιπαίδειες - καλύτερη λύση). Όσον αφορά την ηλικία, κάποιος πρέπει να φτιάξει εργαλείο που να την υπολογίζει με τα Βικιδεδομένα και μέχρις στιγμής δεν έχω δει τέτοιο εργαλείο. Το μόνο που υπάρχει στην ελληνική Βικιπαίδεια (δεν ξέρω για τις ξένες) είναι ένα εργαλείο, το {{ηθηλ}} (Πρότυπο:Ημερομηνία θανάτου και ηλικία) που δουλεύει με δεδομένα που τροφοδοτείς με το χέρι, όχι από τα Βικιδεδομένα. Αυτά γνωρίζω - αν κάνω λάθος, κάποιος θα με διορθώσει. --Focal Point 08:40, 28 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Πχ δεν εμφανίζεται στο ημερομηνία_γέννησης, αλλά εμφανίζεται στο ημερομηνία γέννησης. Κάποιος έχει πειράξει το πρότυπο.--Cretan2014 (συζήτηση) 10:50, 28 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Πρόβλημα με την εικόνα[επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχει πρόβλημα με την κλήση του αρχείου της εικόνας από τα wikidata όταν αυτό δεν είναι δηλωμένο εντός λήμματος, όπως πχ στα λήμματα Σπυρίδων Λάμπρος και Σπύρος Κυπριανού.--Texniths (συζήτηση) 10:08, 5 Ιανουαρίου 2018 (UTC)

 Έγινε Xaris333 (συζήτηση) 11:11, 5 Ιανουαρίου 2018 (UTC)

Αίτηση επεξεργασίας, 13-04-2018[επεξεργασία κώδικα]

EINAI DEXTI H EPEXERGASIA SE AUTOU

Τόποι διαμονής[επεξεργασία κώδικα]

Είναι δυνατόν να προστεθούν στο πρότυπο περισσότεροι τόποι διαμονής, μαζί με ημερομηνίες έναρξης/λήξης; Όπως συμβαίνει με τα πολλαπλά αξιώματα.
Okranas (συζήτηση) 12:34, 7 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)

Όχι "ιστοσελίδα"[επεξεργασία κώδικα]

Και στο παρόν πρότυπο (πολιτικού), αλλά και σε άλλα που αναφέρονται σε πρόσωπα υπό άλλες ιδιότητες, σε εταιρείες, ομάδες ή δεν ξέρω τι άλλο, υπάρχει μεταξύ των παραμέτρων ο όρος "ιστοσελίδα". Παρότι αποτελεί συχνό φαινόμενο -ορθότερα: συχνό λάθος- πρέπει να αναλογιστούμε ότι ο όρος "ιστοσελίδα" αναφέρεται σε ΜΙΑ σελίδα μεμονωμένη, με μοναδικό web address, εν αντιθέσει με το (web)site, που στην ελληνική γλώσσα αποδίδεται ορθά ΜΟΝΟ με τους όρους ιστότοπος ή ιστοχώρος (που είναι ισότιμοι μεταξύ τους). Θεωρώ ότι χάριν ορθής χρήσης της ελληνικής γλώσσας πρέπει όλα τα πρότυπα όπου εμφανίζεται αυτή η παράμετρος να προσαρμοστούν, διορθώνοντας το εμφανές λάθος. --MedMan (συζήτηση) 22:09, 7 Μαρτίου 2019 (UTC)

Καιρός για αναβάθμιση ή για κατάργηση της χρήσης του προτύπου:Πληροφορίες πολιτικού[επεξεργασία κώδικα]

Χαιρετώ όσους διαβάζουν εδώ. Ρίξτε μια ματιά σε λήμμα με χρήση του προτύπου αυτού και σε λήμμα με χρήση του προτύπου:Πληροφορίες προσώπου.

Προφανώς το παρόν πρότυπο δεν διαβάζει όσα στοιχεία διαβάζει το πρότυπο:Πληροφορίες προσώπου από τα Βικιδεδομένα, κάνοντάς το παράγοντα αρνητικό για το περιεχόμενο της Βικιπαίδειας.

Είναι καιρός είτε κάποιος που του αρέσει να αναβαθμίσει το παρόν, ή αλλιώς να το καταργήσουμε με κάποιον τρόπο που δε θα δημιουργήσει πρόβλημα, π.χ. κάνοντάς το ανακατεύθυνση στο πρότυπο:Πληροφορίες προσώπου.

Στο μεταξύ είναι επιβεβλημένη η με έλεγχο (όχι αυτόματη, όχι άκριτη) αντικατάσταση του παρόντος προτύπου από το γενικότερο, του προσώπου. --Focal Point 12:19, 2 Ιουνίου 2019 (UTC)