Συζήτηση προτύπου:Πληροφορίες πολιτικού
- Διαγραφή
- Αρχείο
Βλέπε παράδειγμα χρήσης στο Μακάριος --ank 09:14, 7 Δεκεμβρίου 2005 (UTC)
Μορφοποίηση
[επεξεργασία κώδικα]Αυτή η ροζ ετικέτα που άρχισε να εμφανίζεται με την λεζάντα "προσωπικά δεδομένα" είναι πολύ άσχημη και κακόγουστη και λέει και κάτι αυτονόητο. Προτείνω την απάλειψή της. --Glavkos ρίχτο 22:16, 16 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)
Συμφωνώ.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 22:19, 16 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)
Μπήκε ως επικεφαλίδα της συγκεκριμένης ενότητας δεδομένων. Μέχρι εκεί είναι ενότητες με τις πολιτικές θέσεις που είχε το πρόσωπο. Ανα απαλειφθεί θα φαίνεται σαν τα δεδομένα να ανήκουν στην ενότητα της τελευταίας θέσης. Δείτε για παράδειγμα το Ελευθέριος Βενιζέλος. Αν το ροζ δεν φαίνεται όμορφο, επιλέξτε ένα άλλο χρώμα διαφορετικό από εκείνο που έχουν τα αξιώματα. --geraki Talk 22:39, 16 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)
Συμφωνώ με τον Glavkos. Είναι εντελώς περιττό. Επίσης, το όνομα-κεφαλίδα γιατί βγήκε έξω απο το πλαίσο; Φαίνεται πολύ ξεκάρφωτο, ιδιαίτερα σε mobile εκδόσεις, και κάνει όλο το πλαίσιο "Πληρφορίες Πολιτικού" να διαφέρει απο τα υπόλοιπα. Yeomos 01:54, 17 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)
Προτείνω να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία, αφού δεν υπάρχει συναίνεση. Ας το κάνουμε στην αγορά ή εδώ και να εκφράσουν και την άποψή τους περισσότερα μέλη. Για θέματα γούστου η ψηφοφορία είναι μια λύση. --Glavkos ρίχτο 15:22, 19 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)
Δεν είναι θέμα μόνο γούστου (μόνο το χρώμα είναι) αλλά χρηστικότητας και οντολογίας. Η γραμμή με το κείμενο "προσωπικά δεδομένα" είναι μια κεφαλίδα που διαχωρίζει κάποια πεδία από τα υπόλοιπα (που είναι προσωπικά δεδομένα). Όποιο και αν είναι το χρώμα της, η κεφαλίδα πρέπει να υπάρχει για να είναι εύληπτο και κατανοητό το πλαίσιο πληροφοριών. Το όνομα κεφαλίδα βγήκε έξω για λόγους semantics. Το πλαίσιο πληροφοριών είναι ένας πίνακας html και η λεζάντα που περιγράφει τα περιεχόμενα ενός πίνακα από προεπιλογή βρίσκεται εκτός του. Η διαφορά με τα υπόλοιπα πρότυπα θα εξαφανιστεί σταδιακά καθώς θα εκμοντερνίζονται και θα διορθώνονται και τα υπόλοιπα με την χρήση του Πρότυπο:Πλαίσιο πληροφοριών. Σημειώνω ότι τα infoboxes είναι αντικείμενο βελτίωσης από ένα παράλληλο εγχείρημα (Βικιπαίδεια:DBpedia). --geraki Talk 15:50, 19 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)
- Τουλάχιστον ν'άλλαξει αυτό το προσωπικά δεδομένα ...είναι άκομψο να το λες για ιστορικά πρόσωπα που έχουν χαιρετήσει τον κόσμο και έχουνε λιώσει τα κόκκαλά τους. Το ""Προσωπικά στοιχεία ή Στοχεία Προσώπου"" ή κάτι παρόμοιο ίσως ακούγεται καλύτερο. Δεν θέλω να καταντήσω ειρωνικός και δεν μου πάει. Αυτό το ροζάκι όμως δεν ταιριάζει ούτε για ζωντάνους δε ούτε για πεθαμένους ...κάτι σε εκπομπή του Στάρ μου φέρνει και θα το άλλαζα ήδη αν ήξερα από που.--Glavkos ρίχτο 23:07, 19 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)
Θα διαφωνήσω κάθετα και οριζόντια με τα "semantics" φιλε geraki. Η κεφαλίδα ενός πίνακα που αποκαλείς "λεζάντα" είναι μέρος του πίνακα. Άρα πρέπει να είναι μέσα στον πίνακα, όπως πολύ σοφά ήταν μέχρι τώρα στη βικιπαιδεία, και είναι ακόμα στις wikipedias όλων των άλλων γλωσσών. Ίσως με κάποιο χρωματισμό, άλλα σε καμία περίπτωση απέξω. Προτείνω να γίνει η επαναφορά του.Yeomos 17:51, 23 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)
Στο νέο πρότυπο εμφανίζεται ένα μεγάλο κενό μεταξύ των προσωπικών στοιχείων και των υπολοίπων στοιχείων. Μήπως μπορεί κάποιος να το διορθώσει; --Costas78 15:02, 9 Ιανουαρίου 2011 (UTC)
Η Θρησκεία γιατί ?? --*tony esopiλέγε 19:42, 4 Ιουνίου 2011 (UTC)
Απαντώντας στον χρηστη Ferengi, λέω ότι η "θητεία" θυμίζει περισσότερο στρατιωτικές δομές και σαν λέξη έχει εξειδικευμένο νόημα πια. Η λέξη "περίοδος" μου φαίνεται πιο ουδέτερη, πιο ελαφριά, πιο γενική. Συμφωνείτε να βάλουμε τη λέξη "περίοδος" ή "Χρονική περίοδος" ή "διάρκεια"?--Ιων (συζήτηση) 14:57, 20 Ιουνίου 2012 (UTC)
- Η θητεία χρησιμοποιείται τόσο εκτεταμένα όσο και συγκεκριμένα στην πολιτική και υπάρχει πλήθος παραδειγμάτων από αξιόπιστες πηγές, ακόμα και η ίδια η Βουλή χρησιμοποιεί τον όρο. Ενδεικτικά παρέχω κάποιες επιπλέον: "βουλευτική θητεία", "θητεία της κυβέρνησης", "θητεία του Προέδρου" και φυσικά πλήθος άλλων που μπορώ να προσθέσω αν κριθεί απαραίτητο. --Ferengiμήνυμα μετά το μπιπ 09:14, 21 Ιουνίου 2012 (UTC)
Παράμετρος "κάτοχος"
[επεξεργασία κώδικα]Πως γίνεται να προσθέσουμε το "Κάτοχος" όπως στην αγγλική ΒΠ (Incumbent) [1]; Είναι σημαντικό καθώς φανερώνει πως κατέχει το αξίωμα την παρούσα χρονική περίοδο.
Γίνεται και με το να προστίθεται η έκφραση "Κάτοχος" στο αμέσως επόμενο "αξίωμα" (στην παρούσα μορφή του κώδικα του προτύπου) αλλά είναι "πρόχειρη" λύση και θα μπερδέψει τα πράγματα, οπότε το αποφεύγω προς το παρόν. --IM-yb (συζήτηση) 16:06, 6 Αυγούστου 2013 (UTC)
7ο αξίωμα
[επεξεργασία κώδικα]Έχω ένα περίεργο πρόβλημα με αυτό το πρότυπο. Προσπαθώ να φτιάξω τον πίνακα στο λήμμα Νίκος Σηφουνάκης αλλά στο αξίωμα7 μου βγάζει την ημερομηνία έναρξης του πρώτου αξιώματος όταν βάζω value στο λήξη7. Κάποια ιδέα γιατί; — ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Auslaender (συζήτηση • συνεισφορά) .
- Το πρότυπο είχε ένα λάθος στο 7ο αξίωμα, αλλά το διόρθωσα, καλή συνέχεια. --Francois-Pier (συζήτηση) 21:06, 23 Απριλίου 2014 (UTC)
Το πρότυπο Ημερομηνία θανάτου και ηλικία δεν εμφανίζεται
[επεξεργασία κώδικα]Κατάσταση: | ανακληθείσα αίτηση |
---|---|
Το πρότυπο {{Ημερομηνία θανάτου και ηλικία}} ή {{ηθηλ}}, που εμφανίζει αυτόματα την ηλικία ενός προσώπου που έχει αποβιώσει, δεν εμφανίζεται πλέον όταν είναι τοποθετημένο στο πεδίο "ημερομηνία θανάτου". Προφανώς αυτό συμβαίνει γιατί το πρότυπο {{Πληροφορίες πολιτικού}} αντλεί πλέον τη συγκεκριμένη πληροφορία από τα Wikidata. Θα πρέπει είτε αυτή η πληροφορία να αντλείται επίσης από τα Wikidata είτε να συμβαίνει ό,τι με το πεδίο "πληθυσμός" στο πρότυπο {{Πόλη (Ελλάδα)}}: εμφανίζει τα δεδομένα από τα Wikidata μόνο όταν το πεδίο στο πρότυπο είναι κενό ή απουσιάζει εντελώς.
Αντιγόνη (συζήτηση) 09:06, 29 Ιουλίου 2015 (UTC)
Το σφάλμα εμφανιζόταν στο λήμμα Ιωάννης Καποδίστριας γιατί οι παράμετρος "ημερομηνία θανάτου" ήταν γραμμένη ως "ημερομηνία_θανάτου" (με "_") όπως συνέβαινε επίσης με τις παραμέτρους "τόπος γέννησης" και "τόπος θανάτου". Διορθώθηκαν.
Αντιγόνη (συζήτηση) 17:59, 27 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)
Αξίωμα και υπογραφή
[επεξεργασία κώδικα]να γίνει σωστή πρόσθεση και των δύο
Ηλικία
[επεξεργασία κώδικα]Γιατί δεν εμφανίζεται η ηλικία και ο τόπος γέννησης σε κάποια λήμματα, ενώ υπάρχουν τα στοιχεία;--Cretan2014 (συζήτηση) 07:37, 28 Οκτωβρίου 2016 (UTC)
Καλημέρα Cretan2014 και Χρόνια Πολλά. Δώσε ένα παράδειγμα, αλλά μάλλον η απάντηση είναι ότι για να εμφανιστούν στο κουτί, πρέπει κάποιος να τα βάλει είτε στο κουτί (εδώ στην ελληνική Βικιπαίδεια), είτε στο αντικείμενο των Βικιδεδομένων (οπότε τα λαμβάνουν όλες οι Βικιπαίδειες - καλύτερη λύση). Όσον αφορά την ηλικία, κάποιος πρέπει να φτιάξει εργαλείο που να την υπολογίζει με τα Βικιδεδομένα και μέχρις στιγμής δεν έχω δει τέτοιο εργαλείο. Το μόνο που υπάρχει στην ελληνική Βικιπαίδεια (δεν ξέρω για τις ξένες) είναι ένα εργαλείο, το {{ηθηλ}} (Πρότυπο:Ημερομηνία θανάτου και ηλικία) που δουλεύει με δεδομένα που τροφοδοτείς με το χέρι, όχι από τα Βικιδεδομένα. Αυτά γνωρίζω - αν κάνω λάθος, κάποιος θα με διορθώσει. --Focal Point 08:40, 28 Οκτωβρίου 2016 (UTC)
Πχ δεν εμφανίζεται στο ημερομηνία_γέννησης, αλλά εμφανίζεται στο ημερομηνία γέννησης. Κάποιος έχει πειράξει το πρότυπο.--Cretan2014 (συζήτηση) 10:50, 28 Οκτωβρίου 2016 (UTC)
Πρόβλημα με την εικόνα
[επεξεργασία κώδικα]Υπάρχει πρόβλημα με την κλήση του αρχείου της εικόνας από τα wikidata όταν αυτό δεν είναι δηλωμένο εντός λήμματος, όπως πχ στα λήμματα Σπυρίδων Λάμπρος και Σπύρος Κυπριανού.--Texniths (συζήτηση) 10:08, 5 Ιανουαρίου 2018 (UTC)
Έγινε Xaris333 (συζήτηση) 11:11, 5 Ιανουαρίου 2018 (UTC)
Αίτηση επεξεργασίας, 13-04-2018
[επεξεργασία κώδικα]EINAI DEXTI H EPEXERGASIA SE AUTOU
Τόποι διαμονής
[επεξεργασία κώδικα]Είναι δυνατόν να προστεθούν στο πρότυπο περισσότεροι τόποι διαμονής, μαζί με ημερομηνίες έναρξης/λήξης; Όπως συμβαίνει με τα πολλαπλά αξιώματα.
Okranas (συζήτηση) 12:34, 7 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)
Όχι "ιστοσελίδα"
[επεξεργασία κώδικα]Και στο παρόν πρότυπο (πολιτικού), αλλά και σε άλλα που αναφέρονται σε πρόσωπα υπό άλλες ιδιότητες, σε εταιρείες, ομάδες ή δεν ξέρω τι άλλο, υπάρχει μεταξύ των παραμέτρων ο όρος "ιστοσελίδα". Παρότι αποτελεί συχνό φαινόμενο -ορθότερα: συχνό λάθος- πρέπει να αναλογιστούμε ότι ο όρος "ιστοσελίδα" αναφέρεται σε ΜΙΑ σελίδα μεμονωμένη, με μοναδικό web address, εν αντιθέσει με το (web)site, που στην ελληνική γλώσσα αποδίδεται ορθά ΜΟΝΟ με τους όρους ιστότοπος ή ιστοχώρος (που είναι ισότιμοι μεταξύ τους). Θεωρώ ότι χάριν ορθής χρήσης της ελληνικής γλώσσας πρέπει όλα τα πρότυπα όπου εμφανίζεται αυτή η παράμετρος να προσαρμοστούν, διορθώνοντας το εμφανές λάθος. --MedMan (συζήτηση) 22:09, 7 Μαρτίου 2019 (UTC)
Έγινε Αντικαταστάθηκε στο Πρότυπο:Πληροφορίες πολιτικού και στην αντίστοιχη τεκμηρίωση. -Okranas (συζήτηση) 00:55, 1 Αυγούστου 2019 (UTC)
Μην αλλάζεις τις παραμέτρους [2]. Δεν θα εμφάνιζε τίποτε στα λήμματα γιατί κανένα δεν έχει παράμετρο "ιστότοπος" αλλά ιστοσελίδα. Αυτή είναι η ορθή αλλαγή [3]. Xaris333 (συζήτηση) 02:27, 1 Αυγούστου 2019 (UTC)
Καιρός για αναβάθμιση ή για κατάργηση της χρήσης του προτύπου:Πληροφορίες πολιτικού
[επεξεργασία κώδικα]Χαιρετώ όσους διαβάζουν εδώ. Ρίξτε μια ματιά σε λήμμα με χρήση του προτύπου αυτού και σε λήμμα με χρήση του προτύπου:Πληροφορίες προσώπου.
Προφανώς το παρόν πρότυπο δεν διαβάζει όσα στοιχεία διαβάζει το πρότυπο:Πληροφορίες προσώπου από τα Βικιδεδομένα, κάνοντάς το παράγοντα αρνητικό για το περιεχόμενο της Βικιπαίδειας.
Είναι καιρός είτε κάποιος που του αρέσει να αναβαθμίσει το παρόν, ή αλλιώς να το καταργήσουμε με κάποιον τρόπο που δε θα δημιουργήσει πρόβλημα, π.χ. κάνοντάς το ανακατεύθυνση στο πρότυπο:Πληροφορίες προσώπου.
Στο μεταξύ είναι επιβεβλημένη η με έλεγχο (όχι αυτόματη, όχι άκριτη) αντικατάσταση του παρόντος προτύπου από το γενικότερο, του προσώπου. --Focal Point 12:19, 2 Ιουνίου 2019 (UTC)
Αν απλά γίνει ανακατεύθυνση το Πρότυπο:Πληροφορίες πολιτικού θα δημιουργηθεί χάος. Απλά αυτό το πρότυπο δεν τραβάει τις περισσότερες πληροφορίες του από τα Wikidata και έχει και διαφορετική δομή. Π.χ. ο τρόπος που παρουσιάζονται τα αξιώματα είναι καλύτερος όταν γίνεται χειροκίνητη γραφή. Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να το ρυθμίσει κάποιος να εμφανίζει τα αξιώματα σωστά από τα Wikidata. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το Πρότυπο:Πληροφορίες προσώπου, που είναι γενικό πρότυπο, πρέπει να χρησιμοποιείται εκεί που δεν υπάρχει εξειδικευμένο πρότυπο ανάλογα με την ιδιότητα του προσώπου. Στο παρελθόν έχει συζητηθεί να ενοποιηθούν όλα τα πρότυπα στο Πρότυπο:Πληροφορίες προσώπου, κάτι που δεν συμφωνώ απόλυτα καθώς κάθε πρότυπο έχει τη δική του δομή και είναι εξαιρετικά δύσκολο να ταιριάξουν όλα σε ένα (εξού και κανείς δεν δοκίμασε ακόμη παρόλο που είχε γίνει και σχετική συζήτηση). Τέλος, είναι κρίμα να χαλάσουμε το πρότυπο σε τόσα πολλά λήμματα που έχουν σωστά γραμμένο το Πρότυπο:Πληροφορίες πολιτικού. Xaris333 (συζήτηση) 02:24, 1 Αυγούστου 2019 (UTC)
Ίσως κάποια στιγμή όλα αυτά τα πρότυπα (πολιτικού, επιστήμονα, αθλητή) πρέπει να ασχολούνται μόνο με ένα θέμα και το {{πληροφορίες προσώπου}} να μείνει με τα 5-6 πολύ βασικά, όπως όνομα, γέννηση-θάνατος, γενέτειρα, φωτογραφία, επάγγελμα. Ετσι τα εξειδικευμένα μακροπρόθεσμα θα τραβούν μόνο από τα Wikidata, λχ έναρξη/λήξη θητείας σε υπουργείο. --cubic[*]star 06:47, 2 Αυγούστου 2019 (UTC)
Έχει ξαναγίνει τέτοια πρόταση/εισήγηση. Είδες κάποιον που να έχεις τις γνώσεις να ασχοληθεί; Όταν είχα ρωτήσει δεν ήξερε κανένας καν πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Xaris333 (συζήτηση) 10:48, 2 Αυγούστου 2019 (UTC)
Αν καταφέρουμε να αντιγράψουμε ή ζητήσουμε τον κώδικα του προτύπου της γαλλικής ΒΠ, ίσως κάτι καταφέρουμε. Ενδεικτικά στο λήμμα fr:Dimítrios Kremastinós.--Texniths (συζήτηση) 10:55, 2 Αυγούστου 2019 (UTC)
Ναι. Έχουν κάνει πολύ σημαντική δουλειά στη γαλλική ΒΠ. Αλλά ποιος μπορεί έχει τις γνώσεις ώστε να το αντιγράψει στην ελληνική ΒΠ. Και χωρίς να προκαλέσει και προβλήματα σε άλλα πρότυπα που λειτουργούν με το module:Wikidata. Xaris333 (συζήτηση) 11:06, 2 Αυγούστου 2019 (UTC)
Μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι παρόμοιο. Ο προκάτοχος και ο διάδοχος ενός αξιώματος είναι παράμετροι που υπάρχουν στα Wikidata. Πειραματικά ίσως μπορούμε να τα καλούμε από εκεί. Αλλά θέλει προσοχή ώστε να μην μπλέκονται τα αξιώματα. Σίγουρα πάντως υπάρχει αρκετός κόπος για να γίνει αυτό. Παρομοίως και στα πρότυπα των αθλητών. Το καλύτερο ίσως θα ήταν να υπάρχει ένα πρότυπο που θα μεταβαλλόταν ανάλογα με την δηλωμένη απασχόληση του προσώπου στα Wikidata ώστε να εμβαθύνει αναλόγως με την περίσταση.--Texniths (συζήτηση) 12:17, 2 Αυγούστου 2019 (UTC)
Τα ξανά είπαμε αυτά. Στη θεωρία ακούγονται ωραία. Εσύ μπορείς να το κάνεις; Xaris333 (συζήτηση) 15:33, 2 Αυγούστου 2019 (UTC)
- Αν μπορούσα θα είχα βοηθήσει. Ωστόσο πιστεύω πως υπάρχουν χρήστες που γνωρίζουν. Συγγνώμη που επανέλαβα πράγματα και έπιασα χρήσιμο χώρο από τη συζήτησή σας.--Texniths (συζήτηση) 15:44, 2 Αυγούστου 2019 (UTC)
- Απλά έχει ξαναγίνει συζήτηση και κανείς δεν έκανε κάτι. Αν θες, μπορείς να ανοίξεις θέμα στην Αγορά μήπως και εμφανιστεί κάποιος με γνώσεις και με προθυμία. Xaris333 (συζήτηση) 15:57, 2 Αυγούστου 2019 (UTC)
Προκάτοχος/Διάδοχος
[επεξεργασία κώδικα]Δούλεψα λίγο στον κώδικα του προτύπου για να εξετάσω κατά πόσο είναι εφικτό το σύστημα με τα βέλη, αλλά αδυνατώ να βάλω και τις δύο παραμέτρους στην ίδια σειρά. Αν κάποιος γνωρίζει πώς λύνεται αυτό, ας βοηθήσει. Ο κώδικας: Αμμοδοχείο Προτύπου (η εν λόγω συνθήκη if βρίσκεται στη θέση data14) και ο έλεγχος πάνω σε τυχαίο infobox: Αμμοδοχείο Προτύπου/Βοηθητικό. -Okranas (συζήτηση) 13:46, 5 Αυγούστου 2019 (UTC)
Είναι δύο διαφορετικές γραμμές σε ένα πίνακα για αυτό και δεν εμφανίζονται μαζί. Θα μπορούσαμε να βάλουμε τις παραμέτρους σε μία, αν και δεν νομίζω ότι θα αποφύγουμε το γύρισμα. --cubic[*]star 03:04, 6 Αυγούστου 2019 (UTC)
- Μήπως αν μεγαλώσουμε το πλάτος του προτύπου μπορούμε να αποφύγουμε αυτό το πρόβλημα; Αλλιώς μπορούν να παρατεθούν διαδοχικά το ένα κάτω από το άλλο όπως είναι και τώρα το πρότυπο.--Texniths (συζήτηση) 06:58, 6 Αυγούστου 2019 (UTC)
- Γίνεται και αυτό. Χωριστά έχει και ένα μικρό πλεονέκτημα ότι είναι πιο εύκολα μηχαναναγνώσιμο. Μέχρι, βέβαια, να τα έχουμε όλα στα Wikidata και να τα παρουσιάζουμε όπως θέλουμε --cubic[*]star 08:27, 6 Αυγούστου 2019 (UTC)
Δοκίμασα ήδη να βάλω τις δύο παραμέτρους σε μία και να μεγαλώσω το πλάτος, δε λειτούργησε. Αν παρατεθούν διαδοχικά είναι λιγότερο ευανάγνωστο και δε γλυτώνουμε κάτι από άποψη χώρου. Προς το παρόν τ' αφήνω έτσι και βλέπουμε. -Okranas (συζήτηση) 13:25, 6 Αυγούστου 2019 (UTC)
Αξίωμα και wikidata
[επεξεργασία κώδικα]@P.a.a: @Geraki: @Okranas: (οι 3 τελευταίοι συντάκτες): Ιωάννης Χριστοφίδης ενώ υπάρχει συμπληρωμένη παράμετρος για το αξίωμα, εμφανίζει και από κάτω αξίωμα από τα Wikidata. Xaris333 (συζήτηση) 03:33, 17 Αυγούστου 2019 (UTC)
- Το πρόβλημα μάλλον δημιουργείται από το label169/data169. Εφόσον ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί το πρότυπο με τρόπο που να εμφανίζονται όμορφα τα αξιώματα που καλούνται από τα Wikidata, ίσως θα ήταν καλύτερα να αφαιρεθεί προσωρινά. -Okranas (συζήτηση) 03:48, 17 Αυγούστου 2019 (UTC)
Η σύνταξη {{wikidata|P39|{{{αξίωμα|}}}}} σημαίνει "πάρε την πληροφορία του αξιώματος από τα wikidata, αν δεν υπάρχει πάρε την από την παράμετρο αξίωμα". Ήταν λάθος η σειρά P.a.a (συζήτηση) 08:45, 17 Αυγούστου 2019 (UTC)
@P.a.a: @Geraki: @Okranas: Δεν έχει διορθωθεί το πρόβλημα. Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή. Xaris333 (συζήτηση) 23:53, 18 Αυγούστου 2019 (UTC)
- Το ίδιο γίνεται σε όλα τα λήμματα που χρησιμοποιούν το πρότυπο. Κυριάκος Μητσοτάκης. Xaris333 (συζήτηση) 03:29, 19 Αυγούστου 2019 (UTC)
- Αυτό υποθέτω συμβαίνει επειδή οι δύο καταχωρήσεις στον κώδικα για την παράμετρο "αξίωμα" αυτή τη στιγμή λειτουργούν ανεξάρτητα μεταξύ τους, χωρίς να τις συνδέει κάποια συνθήκη. Συνεπώς όταν υπάρχουν δεδομένα στα Wikidata τότε τα καλεί, ασχέτως αν έχουν συμπληρωθεί χειροκίνητα στο λήμμα. -Okranas (συζήτηση) 03:52, 19 Αυγούστου 2019 (UTC)
- Αν δεν μπορεί να επιλυθεί, καλύτερα να διαγραφεί η δεύτερη παράμετρος. Όταν τροποποιείται ένα πρότυπο για να παρουσιάζει δεδομένα από τα Wikidata, πρέπει πάντα να έχουμε υπόψην και την υφιστάμενη χρήση του προτύπου στα λήμματα. Και αυτή η παράμετρος, ως έχει, χαλάει το πρότυπο σε όλα τα λήμματα που χρησιμοποιούν το πρότυπο και έχουν χειροκίνητα συμπληρωμένη την παράμετρο αξίωμα αφού επαναλαμβάνει τα αξιώματα. Xaris333 (συζήτηση) 05:15, 19 Αυγούστου 2019 (UTC)
Ok, συνέβαινε επειδή δούλευε σωστά, εφόσον η παράμετρος καλούνταν σε δύο σημείο. Το διόρθωσα έτσι ώστε στο κάτω σημείο να εμφανίζεται η πληροφορία από τα Wikidata μόνο αν δεν είναι συμπληρωμένη τοπικά η παράμετρος, οπότε δεν θα υπάρχει επανάληψη. Μπορεί να βελτιωθεί βέβαια. Αυτή η θέση, σημαίνει ότι αν στο λήμμα είναι συμπληρωμένο ένα αξίωμα, θα εμφανίζεται μόνο αυτό ακόμη και αν το πρόσωπο έχει περισσότερα συμπληρωμένα στα WD. - geraki (συζήτηση) 08:56, 19 Αυγούστου 2019 (UTC)
@P.a.a: @Geraki: @Okranas: Το πρότυπο έχει πολλά προβλήματα τελικά. Δείτε Φοίβος Κλόκαρης. Στα wikidata είναι συμπληρωμένη ημερομηνία και ο τόπος γέννησης. Στο λήμμα είναι γραμμένη η παράμετρος |γέννηση= οπόταν δεν πρέπει να πάρει την πληροφορία από τα Wikidata. Δυστυχώς όμως εμφανίζει στο πρότυπο τη λέξη "Γέννηση" ενώ δεν θα έπρεπε. Σε άλλα πρότυπα που λαμβάνουν δεδομένα από τα Wikidata δεν εμφανίζεται όταν υπάρχει κενή η παράμετρος στο λήμμα. (Τα άφησα σκόπιμα ασυμπλήρωτα για να δείτε το πρόβλημα). Xaris333 (συζήτηση) 00:20, 20 Αυγούστου 2019 (UTC)
- Αν αφαιρέσεις από το λήμμα την κενή παράμετρο "ημερομηνία_γέννησης", τότε καλεί από Wikidata (αλλά εμφανίζει τον μήνα σε γενική κλίση, παρότι δεν είναι συμπληρωμένη η μέρα). -Okranas (συζήτηση) 00:27, 20 Αυγούστου 2019 (UTC)
- @Okranas: Η μέχρι τώρα χρήστη των Wikidata στα πρότυπα της ελληνικής ΒΠ είναι ότι αν δεν θέλω να εμφανιστεί μια παράμετρος από τα Wikidata, μπορεί να την βάλω κενή στον πρότυπο και έτσι δεν εμφανίζεται καθόλου στο λήμμα. Αυτό δεν ισχύει με το Πρότυπο:Πληροφορίες πολιτικού, η παράμετρος εμφανίζεται κενή. Xaris333 (συζήτηση) 01:33, 20 Αυγούστου 2019 (UTC)
- Τσέκαρε τώρα.-Okranas (συζήτηση) 01:46, 20 Αυγούστου 2019 (UTC)
- @Okranas: Η μέχρι τώρα χρήστη των Wikidata στα πρότυπα της ελληνικής ΒΠ είναι ότι αν δεν θέλω να εμφανιστεί μια παράμετρος από τα Wikidata, μπορεί να την βάλω κενή στον πρότυπο και έτσι δεν εμφανίζεται καθόλου στο λήμμα. Αυτό δεν ισχύει με το Πρότυπο:Πληροφορίες πολιτικού, η παράμετρος εμφανίζεται κενή. Xaris333 (συζήτηση) 01:33, 20 Αυγούστου 2019 (UTC)
- «αν δεν θέλω να εμφανιστεί μια παράμετρος από τα Wikidata, μπορεί να την βάλω κενή στον πρότυπο και έτσι δεν εμφανίζεται καθόλου στο λήμμα» Όταν εγώ προειδοποίησα ότι είναι λανθασμένη η εφαρμογή αυτή που είναι αντίθετη με την διαχρονική λειτουργία των παραμέτρων σε όλα τα πρότυπα (κενή παράμετρος = απουσία παραμέτρου) και χρειαζόταν εκατοντάδες ή χιλιάδες αλλαγές σε λήμματα αντί ελάχιστες αλλαγές στα πρότυπα, και δημιουργούσε αντίθετη λειτουργία με όλα τα άλλα πρότυπα, αγνοήθηκα και αναιρέθηκα... - geraki (συζήτηση) 07:40, 20 Αυγούστου 2019 (UTC)
- Προσωπικά δεν σε αγνόησα ούτε σε αναίρεσα. Επιπλέον, θεωρώ ότι χρειάζεται σοβαρή δουλειά για μπορεί το πρότυπο αυτό να παίρνει δεδομένα από τα Wikidata. Εξού και δεν ασχολήθηκα καθόλου γιατί είναι πέρα των δυνατοτήτων μου. Δες και Συζήτηση προτύπου:Πληροφορίες πολιτικού#Καιρός για αναβάθμιση ή για κατάργηση της χρήσης του προτύπου:Πληροφορίες πολιτικού. Αν αναφέρεσαι στη συζήτηση στην Αγορά, όπως μπορείς να διαπιστώσεις, επέμενα μέχρι να μας πεις που ήταν το πρόβλημα για να μάθουμε. Αν αναφέρεσαι σε άλλη συζήτηση και αναίρεση παρακαλώ να την παρουσιάσεις. Xaris333 (συζήτηση) 10:59, 20 Αυγούστου 2019 (UTC)
- «αν δεν θέλω να εμφανιστεί μια παράμετρος από τα Wikidata, μπορεί να την βάλω κενή στον πρότυπο και έτσι δεν εμφανίζεται καθόλου στο λήμμα» Όταν εγώ προειδοποίησα ότι είναι λανθασμένη η εφαρμογή αυτή που είναι αντίθετη με την διαχρονική λειτουργία των παραμέτρων σε όλα τα πρότυπα (κενή παράμετρος = απουσία παραμέτρου) και χρειαζόταν εκατοντάδες ή χιλιάδες αλλαγές σε λήμματα αντί ελάχιστες αλλαγές στα πρότυπα, και δημιουργούσε αντίθετη λειτουργία με όλα τα άλλα πρότυπα, αγνοήθηκα και αναιρέθηκα... - geraki (συζήτηση) 07:40, 20 Αυγούστου 2019 (UTC)
- Είναι πολύ παλιότερο ζήτημα. Για να καταλάβεις, γράφεις «Η μέχρι τώρα χρήστη των Wikidata στα πρότυπα της ελληνικής ΒΠ είναι ότι αν δεν θέλω να εμφανιστεί μια παράμετρος από τα Wikidata, μπορεί να την βάλω κενή στον πρότυπο και έτσι δεν εμφανίζεται καθόλου στο λήμμα.» Πως καταλήξαμε σε αυτή την εντελώς εσφαλμένη λειτουργία; Δεν θυμάμαι σε/για ποιο πρότυπο εκφράστηκε η αντίρρηση, αλλά τα τελευταία λίγα χρόνια έχει γίνει κουραστικό να επιμένει κανείς για τα προφανή οπότε και προφανώς δεν επέμεινα... Κακώς από ότι φαίνεται. - geraki (συζήτηση) 12:14, 20 Αυγούστου 2019 (UTC)
- Μα αυτό δεν γινόταν πάντα; Και νομίζω σε μια από τις αρχικές συζητήσεις για τα Wikidata και συ το είχες φέρει ως επιχείρημα ότι αν δεν θέλουμε να εμφανιστεί κάτι από τα Wikidata, απλά βάζουμε κενή την παράμετρο. Θα πρέπει να αφιερώσω χρόνο να βρω τη σχετική συζήτηση για να σιγουρευτώ... Αυτή η λειτουργία πάντως πώς προκύπτει; Δεν είναι από το module; Πώς καθορίζεται; (Επίσης δεν κατάλαβα τι ακριβώς προτείνεις ότι πρέπει να γίνεται. Πρώτη φορά διαβάζω διαφωνία σου για τη συγκεκριμένη λειτουργία.)Xaris333 (συζήτηση) 12:38, 20 Αυγούστου 2019 (UTC)
- Είναι πολύ παλιότερο ζήτημα. Για να καταλάβεις, γράφεις «Η μέχρι τώρα χρήστη των Wikidata στα πρότυπα της ελληνικής ΒΠ είναι ότι αν δεν θέλω να εμφανιστεί μια παράμετρος από τα Wikidata, μπορεί να την βάλω κενή στον πρότυπο και έτσι δεν εμφανίζεται καθόλου στο λήμμα.» Πως καταλήξαμε σε αυτή την εντελώς εσφαλμένη λειτουργία; Δεν θυμάμαι σε/για ποιο πρότυπο εκφράστηκε η αντίρρηση, αλλά τα τελευταία λίγα χρόνια έχει γίνει κουραστικό να επιμένει κανείς για τα προφανή οπότε και προφανώς δεν επέμεινα... Κακώς από ότι φαίνεται. - geraki (συζήτηση) 12:14, 20 Αυγούστου 2019 (UTC)
@P.a.a: @Geraki: @Okranas: Τώρα εμφανίζει παραμέτρους χωρίς καν να είναι συμπληρωμένη η ιδιότητα στα Wikidata. Δείτε |γέννηση Οδυσσέας Ιωαννίδης. Xaris333 (συζήτηση) 06:20, 21 Αυγούστου 2019 (UTC)
- Τώρα φαίνεται να λειτουργεί σωστά και στις δύο περιπτώσεις (Φοίβος Κλόκαρης & Οδυσσέας Ιωαννίδης). Σχωράτε με για τυχόν λάθη, δουλεύω για αρκετή ώρα με το ΑμμοδοχείοΠροτύπου πριν κάνω τις αλλαγές στο πρότυπο καθεαυτό.
- Ερώτηση: το [span class="wddata"] σε τι εξυπηρετεί; -Okranas (συζήτηση) 08:35, 21 Αυγούστου 2019 (UTC)
Βάζει πράσινο φόντο στις πληροφορίες που έχουν αντληθεί από τα wikidata P.a.a (συζήτηση) 08:00, 22 Αυγούστου 2019 (UTC)
Αλλαγή στο πρότυπο, παράμετρος παρατσούκλι
[επεξεργασία κώδικα]Επειδή χρησιμοποιώ συχνά το ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ για να προσθέτω πληροφορίες στους Έλληνες πολιτικούς, ήθελα να προτείνω μια επιβεβλημένη κατά την γνώμη μου αλλαγή. Η παράμετρος παρατσούκλι, εμφανίζεται όταν συμπληρωθεί ως ψευδώνυμο κάτι όμως που είναι λάθος, γιατί είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Θα ήθελα να προτείνω την αλλαγή ονομασίας της παραμέτρου αυτής σε παρωνύμιο, που και ακριβές είναι και γραμματικά σωστό. Θέλω κάποιες φορές να χρησιμοποιήσω αυτή την παράμετρο, αλλά δεν το κάνω...γιατί ντρέπομαι! Ψευδώνυμα έχουν οι μαφιόζοι, οι συνωμότες και άλλοι, στους πολιτικούς δεν ταιριάζει. Ευχαριστώ (Dor-astra (συζήτηση) 18:49, 21 Απριλίου 2020 (UTC))
- Dor-astra νομίζω είσαι υπερβολική. Ψευδώνυμα έχουν και οι λογοτέχνες και οι ηθοποιοί, όχι μόνο οι μαφιόζοι. Όπως έγραψα στην Αγορά, μάλλον περισσότερο γλωσσικό είναι το θέμα, επειδή το αρχικό nickname ερμηνεύεται και μεταφράζεται τόσο ως ψευδώνυμο όσο και ως παρατσούκλι/παρωνύμιο, και ως προς τη δεύτερη ερμηνεία θεωρείται περισσότερο εύηχο ή λόγιο το παρωνύμιο από ότι το παρατσούκλι. Κάποιοι μπορεί να έχουν και τα δύο, αλλά δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο εγκληματιών ή στρατιωτικών, π.χ. Ο Τίγρης και ο Ντούτσε απέκτησαν αυτά τα παρατσούκλια/παρωνύμια ως πολιτικοί. Μπορούν να μείνουν και τα δύο, σε ξεχωριστά πεδία (όπως επί του παρόντος ανακριβώς περιγράφονται στο TemplateData) και δεν διαφωνώ με την μετονομασία του παρατσούκλι σε παρωνύμιο. Σημειώνω ότι με το διαχωρισμό σε δύο πεδία, θα είναι δύσκολος ο συσχετισμός τους με το αντίστοιχο πεδίο nickname των αγγλικών προτύπων και ίσως και με τα Wikidata. -- geraki (συζήτηση) 10:18, 25 Απριλίου 2020 (UTC)
Άλλαξα το πρότυπο ώστε να εμφανίζεται ο τίτλος Παρωνύμιο όποια και από τις δύο παραμέτρους αν συμπληρωθεί, χωρίς όμως να υπάρχει παράμετρος παρωνύμιο
(οι παράμετροι και τα aliases πρέπει να προστίθενται με φειδώ και προσοχή). - geraki (συζήτηση) 10:27, 25 Απριλίου 2020 (UTC)
- geraki, κοίταξε στο λήμμα Δημήτριος Παπασπύρου και Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, δεν εμφανίζεται η παράμετρος (Dor-astra (συζήτηση) 16:04, 25 Απριλίου 2020 (UTC))
- Μα έγραψα ήδη, «χωρίς να υπάρχει παράμετρος
παρωνύμιο
». Δες το τώρα στα λήμματα, είτε συμπληρωθεί η παράμετροςπαρατσούκλι
είτεψευδώνυμο
, στην προβολή του λήμματος εμφανίζει παρωνύμιο. Αν θέλουμε να αλλάξουμε το όνομα της παραμέτρου αυτό σημαίνει άλλη μια εναλλακτική παράμετρο (αύξηση πολυπλοκότητας) είτε αλλαγές σε εκατοντάδες λήμματα. Σχετικό σχόλιο έβαλα και στον κώδικα του προτύπου [4]. Αν χρησιμοποιείς την επεξεργασία προτύπου μέσω Visual Editor (ή και στην εισαγωγή προτύπου από επεξεργασία κώδικα) δεν απασχολεί η ονομασία της παραμέτρου στον κώδικα παράδειγμα. - geraki (συζήτηση) 16:28, 25 Απριλίου 2020 (UTC)
- Μα έγραψα ήδη, «χωρίς να υπάρχει παράμετρος
Διοριστής;;;;
[επεξεργασία κώδικα]Χρήστης:Cretan2014 τι είναι ο Διοριστής; Δώρα Σ. 17:53, 26 Ιουλίου 2022 (UTC)
Θρησκεία
[επεξεργασία κώδικα]Στο πρότυπο υπάρχει η παράμετρος θρησκεία, η οποία ορίζεται ως προαιρετική. Στις παρατηρήσεις αναφέρεται ότι «Συμπληρώνεται μόνο στις περιπτώσεις (π.χ. Λίβανος) όπου οι πολιτικοί εκπροσωπούν θρησκευτικές κοινότητες».
Η αλήθεια είναι ότι (α) αφενός δεν είναι απολύτως απαραίτητη πληροφορία για πολιτικό, αλλά (β) αφετέρου είναι πολύ χρήσιμη σε περισσότερες περιπτώσεις από αυτές που αναφέρει η παρατήρηση, όπως για παράδειγμα για πολιτικούς των ΗΠΑ, όπου η ομολογία τους τους ακολουθεί σχεδόν παντού, ή σε άλλες ιδιάζουσες περιπτώσεις όπως π.χ. Έλληνας πολιτικός που έχει δηλώσει άθεος (ενώ στην Ελλάδα επικρατούσα θρησκεία κατά το Σύνταγμα είναι η Ορθοδοξία) ή Γάλλος Πρόεδρος που έχει δηλώσει θρησκευόμενος (ενώ η Γαλλία είναι κοσμικό κράτος). Σε άλλες δε περιπτώσεις, είναι μια πληροφορία που δεν ενοχλεί, εφόσον υπάρχει σχετική πηγή και δεν είναι προϊόν εικασίας ή πρωτότυπης έρευνας.
Στο διά ταύτα, προτείνω την απαλειφή της διευκρίνισης «Συμπληρώνεται μόνο στις περιπτώσεις (π.χ. Λίβανος) όπου οι πολιτικοί εκπροσωπούν θρησκευτικές κοινότητες» και την διατήρηση του ορισμού της παραμέτρου ως προαιρετικής, ώστε να συμπληρώνεται κατά περίπτωση. Κωστής (συζήτηση) 15:02, 21 Αυγούστου 2024 (UTC)
- @Kostisl στην συγκεκριμένη περίπτωση, αναφερόταν στο λήμμα ότι ο Κασσελάκης είναι Χριστιανός Ορθόδοξος. Και δεν είχα κανένα πρόβλημα να αναφέρεται όμως για κάποιον λόγο που δεν κατάλαβα οι χρήστες ήθελαν να αναφέρεται και στο πρότυπο. Η πληροφορία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν διαφήμιση για πολιτικούς, έτσι; BILL1 (συζήτηση) 15:12, 21 Αυγούστου 2024 (UTC)
- Δεν αναφερόταν στο λήμμα. Εσύ το μετακίνησες από το κουτί πληροφοριών στην ενότητα #Προσωπική ζωή επικαλούμενος αρχικά την παρατήρηση που υπάρχει στο πρότυπο και μετέπειτα τον ισχυρισμό ότι συνιστά διαφήμιση, κάτι που προφανώς θεωρείς ότι ισχύει μόνο στο συγκεκριμένο λήμμα, γιατί πάνω σε αυτό και τα πέντε λήμματα των πολιτικών αρχηγών που δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι, ακολουθούσαν την ίδια ακριβώς μορφή, ενώ εσύ αντίθετα εισηγήθηκες τροποποιήσεις μόνο σε αυτό.
- Νομίζω είναι προφανές πως ό,τι υπάρχει στο κουτί πληροφοριών σε μορφή πλαισίου θα πρέπει να υπάρχει και στο κυρίως λήμμα σε μορφή κειμένου και εφόσον κρίνεται σκόπιμο και περισσότερο ανεπτυγμένο. Στα περισσότερα λήμματα δεν ισχύει αυτό, μάλλον γιατί είναι ελλιπή και όχι γιατί είναι καλή πρακτική να αποφεύγεται η επανάληψη/ανάπτυξη των πολύ βασικών πληροφοριών που υπάρχουν στο κουτί πληροφοριών.
- Σε κάθε περίπτωση, εφόσον κριθεί σκόπιμο ότι δεν πρέπει να υπάρχει στο κουτί πληροφορίων, γιατί δεν αποτελεί πληροφορία πρωτεύουσας σημασίας για έναν πολιτικό και ότι αρκεί μια αναφορά στο κυρίως κείμενο, τουλάχιστον για τα λήμματα των 4-5 ενεργών πολιτικών αρχηγών που σε κάθε ευκαιρία δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι, θα πρέπει να ακολουθηθεί η ίδια πολιτική και όχι επιλεκτικά χρήστες να εμφανίζουν ή εξαφανίζουν το θρήσκευμα αναλόγως του τι πιστεύουν οι ίδιοι με βάση το χριστιανόμετρό τους. ΘΘεοχάρης (συζήτηση) 16:17, 21 Αυγούστου 2024 (UTC)
- @BILL1: στο λήμμα Κασσελάκη έγινε όπως περιγράφει ο ΘΘεοχάρης. Πρέπει λοιπόν εδώ να λυθεί μια ασάφεια που υπάρχει στον κανόνα του προτύπου, ώστε να εφαρμόζουμε τα ίδια μέτρα και ίδια σταθμά σε όλους, όχι κατά βούληση. Και εννοώ παγκοσμίως, όχι μόνο για Έλληνες πολιτικούς. Αν λοιπόν κριθεί ότι όποτε υπάρχει η πληροφορία στο λήμμα, είναι χρήσιμο να βρίσκεται και στο πρότυπο για εύκολη αναζήτηση (όπως υποστηρίζω κι εγώ), αυτό θα εφαρμοστεί και στο λήμμα Κασσελάκη. Αν κριθεί ότι πρέπει να παραμείνει η σημερινή διευκρινιστική οδηγία, θα πρέπει να αφαιρέσουμε την σχετικά αναφορά από το πρότυπο όλων των πολιτικών παγκοσμίως (και όχι μόνο του Κασσελάκη). Η συζήτηση λοιπόν που άνοιξα έχει σκοπό την αναζήτηση συναίνεσης της κοινότητας γενικότερα για τη χρήση του προτύπου, οπότε παρακαλώ μην το περιορίζετε στη συγκεκριμένη διαφωνία.--Κωστής (συζήτηση) 21:31, 21 Αυγούστου 2024 (UTC)
- @ΘΘεοχάρης με συγχωρείς, έχεις δίκαιο, δεν αναφερόταν εγώ το έβαλα. Ωστόσο τώρα αναφέρεται στο λήμμα, και δεν νομίζω ότι θα ήταν πρόσφορο για να το βάλουμε σε πολιτικό πρότυπο (πρότυπο πολιτικού εννοώ), καθώς δεν υπάρχει σύνδεση. Και τώρα συνειδητοποίησα ότι αυτός ήταν και ο λόγος που το πρότυπο -που δεν είναι το απλό πρότυπο-, κάνει λόγο για αναφορά θρησκείας μόνο όταν σχετίζεται με την πολιτική. Αν είχαμε το απλό πρότυπο θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Και ναι, προφανώς πρέπει να γίνουν οι αντίστοιχες αλλαγές και στα λήμματα άλλων πολιτικών. Στην Ελλάδα μόνη εξαίρεση νομίζω ότι θα μπορούσε να ήταν το λήμμα του πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους, αλλά και εδώ χωρίς να τηρούμε κατά γράμμα την λογική του πρότυπου άνωθεν. BILL1 (συζήτηση) 22:19, 21 Αυγούστου 2024 (UTC)
Τέλος πάντων, συμφωνώ με την αφαίρεση της παρατήρησης, γιατί de facto δεν έχει καμία ισχύ. ΘΘεοχάρης (συζήτηση) 17:25, 23 Αυγούστου 2024 (UTC)