Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Εθνική Ριζοσπαστική Ένωσις»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
 
== Η πορεία μετά τον Καραμανλή ==
Μετά την ήττα του κόμματός του το [[1963]] ο Καραμανλής παραιτήθηκε και μετέβη στο εξωτερικό με ψευδώνυμο,αναχώρησε από τοτην αεροδρόμιο του Ελληνικού καιΕλλάδα παρά την αντίθεση του Βασιλέως Παύλου να μη φύγει. Αρχηγός τότε της ΕΡΕ ανέλαβε ο [[Παναγιώτης Κανελλόπουλος]] που ήττήθηκε στις εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου 1964 από την [[Ένωση Κέντρου|ΕΚ]] του [[Γεώργιος Παπανδρέου (πρεσβύτερος)|Γ. Παπανδρέου]]. Η ΕΡΕ πρωταγωνίστησε στις πολιτικές εξελίξεις την διετία [[1965]]-[[1967]], μετά την παραίτηση του Γεωργίου Παπανδρέου ([[15 Ιουλίου]] [[1965]]) και στις [[3 Απριλίου]] [[1967]] ο αρχηγός της σχημάτισε κυβέρνηση με σκοπό να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις [[28 Μαΐου]].<br /> Όμως τους πρόλαβε το πραξικόπημα των επίορκων αξιωματικών στις [[21 Απριλίου]] [[1967]] και η ΕΡΕ όπως και όλα τα υφιστάμενα τότε πολιτικά κόμματα και πολιτικές οργανώσεις διαλύθηκε.
 
Μετά την ήττα του κόμματός του το [[1963]] ο Καραμανλής παραιτήθηκε και μετέβη στο εξωτερικό με ψευδώνυμο, από το αεροδρόμιο του Ελληνικού και παρά την αντίθεση του Βασιλέως Παύλου να μη φύγει. Αρχηγός τότε της ΕΡΕ ανέλαβε ο [[Παναγιώτης Κανελλόπουλος]] που ήττήθηκε στις εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου 1964 από την [[Ένωση Κέντρου|ΕΚ]] του [[Γεώργιος Παπανδρέου (πρεσβύτερος)|Γ. Παπανδρέου]]. Η ΕΡΕ πρωταγωνίστησε στις πολιτικές εξελίξεις την διετία [[1965]]-[[1967]], μετά την παραίτηση του Γεωργίου Παπανδρέου ([[15 Ιουλίου]] [[1965]]) και στις [[3 Απριλίου]] [[1967]] ο αρχηγός της σχημάτισε κυβέρνηση με σκοπό να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις [[28 Μαΐου]].<br /> Όμως τους πρόλαβε το πραξικόπημα των επίορκων αξιωματικών στις [[21 Απριλίου]] [[1967]] και η ΕΡΕ όπως και όλα τα υφιστάμενα τότε πολιτικά κόμματα και πολιτικές οργανώσεις διαλύθηκε.
 
Διάδοχο της ΕΡΕ κόμμα μεταδικτατορικά θεωρείται η [[Νέα Δημοκρατία]], ιδρυθείσα κάτω από νέες συνθήκες το [[1974]] από τον [[Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής|Κωνσταντίνο Καραμανλή]], κινούμενη στον ίδιο πολιτικό χώρο.
37.747

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης