Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «SETI»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
3 bytes προστέθηκαν ,  πριν από 2 έτη
(Προσθήκη τμήματος Κριτική)
Οι πρώιμοι ισχυρισμοί ορισμένων ερευνητών του SETI επικρίθηκαν για υπερβολική "ευφορία". Ο Πητερ Σκένκελ, αν και υποστηρίζει το SETI, το 2006 δήλωσε:
 
:"με νέα ευρήματα και ιδέες στο φώς, θα ήταν συνετό να περιοριστεί η έξαρση ευφορίας και να επιδιωχθεί μία ρεαλιστική άποψη... Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι οι πρώτες εκτιμήσεις—ότι ίσως υπάρχουν ένα εκατομμύριο. εκατό χιλιάδες, ή δέκα χιλιάδες προηγμένων εξωγήινων πολιτισμών στο γαλαξία μας—ίσως είναι πλέον ανυπόστατες."Για μερικούς το SETI είναι [[ψευδοεπιστήμη]]. Για τον [[Καρλ Πόπερ|Κάρλ Πόπερ]] η υπόθεση της ύπαρξης εξωγήινης νοημοσύνης δεν έχει καλά κριτήρια διαψευσιμότητας, όπως εξήγησε το 2009 στο ''[[Nature (περιοδικό)|Nature]]'':
:
 
:Για μερικούς το SETI είναι [[ψευδοεπιστήμη]]. Για τον [[Καρλ Πόπερ|Κάρλ Πόπερ]] η υπόθεση της ύπαρξης εξωγήινης νοημοσύνης δεν έχει καλά κριτήρια διαψευσιμότητας, όπως εξήγησε το 2009 στο ''[[Nature (περιοδικό)|Nature]]'':
:"Το Seti ... πάντα βρισκόταν στο πλευρό της συμβατικής αστρονομίας. Εν μέρει επειδή, παρά την επιστημονική αυστηρότητα των μελών του, το SETI παραμένει συσχετισμένο με ουφάδικα και άλλες τρελάρες. Και οι πειραματισμοί επιτρέπουν αμφισβήτηση και διάψευση. Ακόμα και με εξαντλητική αναζήτηση στον γαλαξία, τα μηδενικά αποτελέσματα από ραδιοφωνική σιγή δεν αποκλείουν την ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών. Σημαίνει απλά ότι οι πολιτισμοί δεν επικοινωνούν με ραδιοκύματα."
 
8.649

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης