Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση22  Ιουνίου 1974
Αθήνα
ΚατοικίαΑθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταεπιχειρηματίας
στέλεχος αθλητισμού
Οικογένεια
ΓονείςΠαύλος Γιαννακόπουλος
ΣυγγενείςΘανάσης Γιαννακόπουλος (θείος) και Κώστας Γιαννακόπουλος, (θείος)

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος (Αθήνα, 22 Ιουνίου 1974) είναι Έλληνας επιχειρηματίας, φαρμακοβιομήχανος, πρόεδρος Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΠΑΟ, και κάτοχος του 50% της εταιρείας SUPERFOODS.

Βιογραφικά στοιχεία

Ο Γιαννακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε.

Είναι γιoς του Παύλου Γιαννακόπουλου, ιδρυτή της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.. Από την πλευρά του πατέρα του, κατάγεται από τη Σελλασία Λακωνίας.

Τo 2004[1] ανέλαβε χρέη πρώτου αντιπροέδρου της ΒΙΑΝΕΞ, ενώ από τον Ιανουάριο του 2012[2] ανέλαβε και καθήκοντα αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου. Το 2019 ορίστηκε πρόεδρος Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.[3]

Επιχειρηματική δραστηριότητα

ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε

Η δραστηριοποίηση της οικογένειας Γιαννακόπουλου στο χώρο του φαρμάκου ξεκίνησε το 1924 από το φαρμακείο της οδού Πειραιώς. Το καθοριστικό βήμα έκανε ο Παύλος Γιαννακόπουλος το 1960, με την ίδρυση της εταιρείας ΦΑΡΜΑΓΙΑΝ, η οποία το 1971 έγινε ανώνυμη εταιρεία και μετονομάστηκε σε ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. Η βιομηχανική δραστηριότητα της εταιρείας ξεκινά το 1977, με τη δημιουργία του πρώτου εργοστασίου. Μέχρι το 1999, η ΒΙΑΝΕΞ έχει αποκτήσει τέσσερα υπερσύγχρονα εργοστάσια σε Αττική και Αχαΐα, ενώ στη Βαρυμπόμπη ιδρύει τα γραφεία της κεντρικής διοίκησης και το κέντρο διανομής τελικών προϊόντων. Το 1995 ιδρύεται η θυγατρική εταιρεία ΒΙΑΝ Α.Ε. για τη διακίνηση και εμπορία γνωστών μη συνταγογραφουμένων φαρμακευτικών προϊόντων (ΜΗΣΥΦΑ), συμπληρωμάτων διατροφής, διαγνωστικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων.

Η εταιρεία απασχολεί 1.242 άτομα (έτος 2020), στην πλειονότητά τους υψηλής επιστημονικής ειδίκευσης.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παρέλαβε τα ηνία της εταιρείας από τον πατέρα του Παύλο και επισήμως τον Ιανουάριο του 2012, όταν ανέλαβε και καθήκοντα αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου, εκτός από αυτά του Αντιπροέδρου Δ.Σ της ΒΙΑΝΕΞ. Η νέα εποχή της εταιρείας υπό την ηγεσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου συνδέθηκε με αύξηση της εξωστρέφειας και τη σύναψη σημαντικών συμφωνιών, είτε νέων είτε επέκτασης παλαιότερων. «Του παρέδωσα τα ηνία της μεγαλύτερης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας εντός συνόρων και είμαι βέβαιος ότι κάποια μέρα θα την κάνει τη μεγαλύτερη και εκτός συνόρων», είχε δηλώσει ο Παύλος Γιαννακόπουλος, τον Ιούλιο του 2013, με αφορμή την ανακοίνωση της συνεργασίας ΒΙΑΝΕΞ – Eli Lilly για την παραγωγή του ενέσιμου αντιβιοτικού βανκομυκίνη στις εγκαταστάσεις της ΒΙΑΝΕΞ και εξαγωγή του 100% στην αγορά της Κίνας[4][5][6]

Στο τέλος του 2017 μία σημαντική συμφωνία προστέθηκε στο χαρτοφυλάκιο της ΒΙΑΝΕΞ, αυτή, με τον διεθνή φαρμακευτικό οίκο JANSSEN, η οποία αφορά στην προώθηση και διανομή από τη ΒΙΑΝΕΞ, δύο φαρμακευτικών προϊόντων της JANSSEN, της παλιπεριδόνης παρατεταμένης αποδέσμευσης (ΠΑ) και της ραμπεπραζόλης[7][8].

Το 2018 υπεγράφη συμφωνία με την MSD για τη διεύρυνση της συνεργασίας τους στη θεραπευτική κατηγορία της δυσλιπιδαιμίας[9][10]

Επιπροσθέτως, το 2019 η ΒΙΑΝΕΞ αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τη διανομή και προώθηση του καρδιομεταβολικού χαρτοφυλακίου των προϊόντων της MSD[11][12].

Σταθμός στην ιστορία της ΒΙΑΝΕΞ αποτελεί η εξαγορά της εταιρίας ΦΑΡΜΑΝΕΛ, η οποία ιδρύθηκε το 1991 και απασχολεί 48 εργαζομένους, η οποία ανακοινώθηκε το καλοκαίρι του 2019[13][14].

Για τον εξαγωγικό της προσανατολισμό, η ΒΙΑΝΕΞ βραβεύεται επί σειρά ετών στα Active Greece Awards από το 2015 και μετά. Επίσης, στο χαρτοφυλάκιό της διαθέτει και άλλες σημαντικές βραβεύσεις, από ετήσιες επιχειρηματικές βραβεύσεις όπως Diamonds of the Greek Economy και στα Salus Index[15][16][17].

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί η βράβευση στα Health & Safety Awards 2015,για τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους. Το «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ποιότητας Υγείας και Ασφάλειας της ΒΙΑΝΕΞ» κέρδισε την ύψιστη διάκριση στον επιχειρηματικό κλάδο «Pharmaceutical Companies»[18][19].

Παρά την οικονομική κρίση, η ΒΙΑΝΕΞ δεν προχώρησε σε απολύσεις εργαζομένων ή μειώσεις μισθών. Το 2019 ο τζίρος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ ανέρχεται στα 301,3 εκατομμύρια ευρώ[20].

Superfoods

Το 2016 ο Όμιλος Γιαννακόπουλου και ο Όμιλος Παπάζογλου προχώρησαν σε εξαγορά 50-50 της εταιρίας συμπληρωμάτων διατροφής και φυσικών προϊόντων υγείας, Superfoods[21].

Η Superfoods είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ελληνικές εταιρείες συμπληρωμάτων διατροφής με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης κάθε χρόνο. Περιλαμβάνει μία πλήρη γκάμα προϊόντων που καλύπτει διαφορετικές ανάγκες καταναλωτών.

Κοινωνική προσφορά

Ο Γιαννακόπουλος έχει αναλάβει σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών προσφοράς στην ελληνική κοινωνία, μέσω της ΒΙΑΝΕΞ, της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και της DPG.

Για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού στο θέμα του κινδύνου ανάπτυξης καρδιαγγειακών νοσημάτων, η ΒΙΑΝΕΞ προσέφερε 15.000 μετρήσεις κακής χοληστερόλης, στο πλαίσιο του μεγάλου Πανελλήνιου Προγράμματος Υποστήριξης Ασθενών «Εμείς και εσείς μετράμε ...την LDL», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου (Ε.Ε.ΛΙ.Α.)[22]. Επίσης, η ΒΙΑΝΕΞ προσέφερε 300 εμβόλια στο Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου και του Δήμου Μινώα Πεδιάδας Κρήτης, με στόχο την προάσπιση της υγείας των παιδιών, καθώς και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Στήριξη στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ» προσέφερε η DPG, οι άνθρωποι της οποίας επισκέφθηκαν το βρεφοκομείο και τους κοιτώνες των κτιριακών εγκαταστάσεων για να μοιράσουν δώρα ενόψει των Χριστουγέννων, όπως γλυκά, ρούχα, παπούτσια, κρέμες Sudocrem αλλά και κουβέρτες του Παναθηναϊκού από τα Pao Shop.

Επίσης, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), συμμετέχοντας στο φιλανθρωπικό δείπνο που διοργάνωσε στο Μουσείο Μπενάκη[23].

Στο ΠΙΚΠΑ Βούλας, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δώρισαν πέντε αμαξίδια τελευταίας τεχνολογίας για την ομάδα του ιδρύματος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάσκετ με Καρότσι. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑ.Σ.ΠΑ) βράβευσε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την κοινωνική του προσφορά[24].

Εξειδικευμένο εξοπλισμό αξίας 50.000 ευρώ δώρισε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος. Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή, Αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος και ο Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων Πλοίαρχος, Αλέξιος Καράκουλας βράβευσαν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο με τιμητικό θυρεό για την προσφορά του[25].

Στην Τροχαία Αττικής Οδού προσέφερε 55 φωσφορούχα αντιανεμικά μπουφάν, για την αναβάθμιση του εξοπλισμού και τη διευκόλυνση του έργου των αστυνομικών, παρουσία του Διευθυντή της Τροχαίας Αττικής, Ταξίαρχου Δ. Παπαναγιώτου, και του Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας της Αττικής Οδού, Αστυνόμου Β΄ Ε. Κουντρομιχάλη. Ο Διευθυντής της Τροχαίας Αττικής ευχαρίστησε τον κ. Γιαννακόπουλο, προσφέροντάς του τιμητική πλακέτα[26]. Στο πλαίσιο της προσφοράς της ΒΙΑΝΕΞ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δώρισε στην Ελληνική Αστυνομία 10 μοτοσυκλέτες υψηλού κυβισμού.

Η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. αναλαμβάνει διάφορες πρωτοβουλίες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (CSR), μέσω των οποίων υποστηρίζει μια ποικιλία ενώσεων, οργανισμών και οργανισμών κοινωνικής πρόνοιας που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας και όχι μόνο(COEURS POUR TOUS HELLAS, UNICEF, Χαμόγελο του Παιδιού, Παιδικά Χωριά SOS, ΕΛΠΙΔΑ, ΜΑΝΑ, Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)[27][28][29]. Συνεργάζεται επίσης στενά με τις πανεπιστημιακές κλινικές και ερευνητικά κέντρα της χώρας για την προώθηση της επιστημονικής γνώσης και την άμεση χρήση της έρευνας στα κέντρα παραγωγής της ΒΙΑΝΕΞ, προς όφελος του ευρέος κοινού.

Το 2019 η εταιρεία πραγματοποίησε δωρεά προς το Ογκολογικό Νοσοκομείο «Αγ. Σάββας» ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου των χώρων λειτουργίας του PET-CT[30].

Ενασχόληση με καλαθοσφαίριση

Ο Γιαννακόπουλος είναι ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΠΑΟ από το 2012. Συνεχίζει το έργο των προκατόχων του, Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλου, και διακρίνεται για την προσφορά του στην ομάδα του Παναθηναϊκού αλλά και για το πάθος του για την καλαθοσφαίριση.

Ορισμένες φορές ο Γιαννακόπουλος προβαίνει σε βιντεοσκοπημένες δηλώσεις και δημόσιες αναρτήσεις στο διαδίκτυο με συμπεριφορά και διαμαρτυρίες κατά Ελλήνων και ξένων διαιτητών της καλαθοσφαίρισης, και κατά της ΕΣΑΚΕ ή/και της Ευρωλίγκας[31][32][33][34], που τυγχάνουν ευρείας κριτικής στα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ. Έχει πειθαρχικά τιμωρηθεί αρκετές φορές από τον αθλητικό δικαστή για δυσφήμηση του αθλήματος, όπως και από την Ευρωλίγκα.[35][36][37]

Πηγές

 1. «Vianex». www.vianex.gr. Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2023. 
 2. «Vianex». www.vianex.gr. Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2023. 
 3. «Vianex». www.vianex.gr. Ανακτήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 2020. 
 4. Newsroom (14 Νοεμβρίου 2014). «Ταξιδεύουν στην Κίνα τα φάρμακα της Βιανέξ». Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (στα greek). Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2023. CS1 maint: Μη αναγνωρίσιμη γλώσσα (link)
 5. «Τα φάρμακα από την ελληνική ΒΙΑΝΕΞ ταξιδεύουν στην Κίνα». ΤΟ ΒΗΜΑ. 12 Νοεμβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2023. 
 6. Capital.gr. «Βιανέξ - Λίλλυ: 'Made in Greece' φάρμακα στην Κίνα». Capital.gr. Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2023. 
 7. Guest, User 3 (8 Νοεμβρίου 2017). «Στρατηγική συνεργασία ΒΙΑΝΕΞ - Janssen». Sofokleousin.gr. Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2023. 
 8. «Νέα στρατηγική συνεργασία ΒΙΑΝΕΞ - JANSSEN - Mononews.gr». Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό. 8 Νοεμβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2023. 
 9. «Vianex». www.vianex.gr. Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2023. 
 10. «Oι εταιρίες MSD & BΙΑΝΕΞ ανακοινώνουν τη διεύρυνση της συνεργασίας τους στη θεραπευτική κατηγορία της δυσλιπιδαιμίας». MSD. Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2023. 
 11. «Oι εταιρείες MSD & BΙΑΝΕΞ ανακοινώνουν τη διεύρυνση της συνεργασίας τους». ProtoThema. 19 Νοεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2023. 
 12. Ζακυνθινός, Κοσμάς (18 Νοεμβρίου 2019). «MSD-BΙΑΝΕΞ: Διεύρυνση συνεργασίας στο καρδιομεταβολικό χαρτοφυλάκιο». Healthpharma.gr. Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2023. 
 13. «ΒΙΑΝΕΞ: Η πρώτη εξαγορά του Δ. Γιαννακόπουλου και η προοπτική νέου μεγάλου deal - Mononews.gr». Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό. 1 Ιουλίου 2019. Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2023. 
 14. Capital.gr. «Εξαγορά της ΦΑΡΜΑΝΕΛ από τη ΒΙΑΝΕΞ». Capital.gr. Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2023. 
 15. Προκόπη, Διονυσία (7 Νοεμβρίου 2019). «Salus Index Awards 2019: Με ηχηρά μηνύματα από τη φαρμακοβιομηχανία η απονομή των βραβείων». CNN.gr. Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2023. 
 16. «Σημαντική διάκριση για τη ΒΙΑΝΕΞ στα Diamonds of the Greek Economy 2019». iatronet.gr. 18 Ιουλίου 2019. Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2023. 
 17. «Τιμητική διάκριση για τη ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ». Typosthes.gr. Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2023. 
 18. Newsroom (15 Σεπτεμβρίου 2017). ««Χρυσή» η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε στα Healthcare Business Awards - Ηχηρή παρέμβαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου». CNN.gr. Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2023. 
 19. «Βράβευση της ΒΙΑΝΕΞ στα Health & Safety Awards 2015». euro2day.gr (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2023. 
 20. «Vianex». www.vianex.gr. Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2023. 
 21. Newsbomb (16 Μαρτίου 2016). «Οι όμιλοι Γιαννακόπουλου και Παπάζογλου ενώνουν τις δυνάμεις τους στη Superfoods». Newsbomb. Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2023. 
 22. «stogiatro - ΒΙΑΝΕΞ: Δωρεάν εξετάσεις χοληστερόλης σε όλη την Ελλάδα». web.archive.org. 20 Νοεμβρίου 2015. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Νοεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2023. CS1 maint: Unfit url (link)
 23. Newsbomb (25 Ιουνίου 2015). «Μια ...ευχή που έγινε πραγματικότητα». Newsbomb. Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2023. 
 24. Κυρίτσης, Θωμάς (20 Σεπτεμβρίου 2013). «Βραβεύτηκε ο Δ. Γιαννακόπουλος». Basketblog. Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2023. 
 25. «Δωρέα στο Λιμενικό και βράβευση Δ. Γιαννακόπουλου (pics) | Gazzetta». www.gazzetta.gr. Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2023. 
 26. «Δωρεά του Δ. Γιαννακόπουλου στο Τμήμα Τροχαίας Αττικής Οδού». ProtoThema. 1 Δεκεμβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2023. 
 27. «Η ΒΙΑΝΕΞ κοντά στα παιδιά!». HealthReport.gr. Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2023. 
 28. «Το «15ο Πρόγραμμα Αλληλεγγύης» της ΒΙΑΝΕΞ στήριξε το Χαμόγελο του Παιδιού και τα Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ - Zougla». 23 Δεκεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2023. 
 29. «Μια μαγευτική βραδιά με θέα την Ακρόπολη για τους σκοπούς του ΜΑΝΑ και... όλοι ήταν εκεί!». Magdas Magazine (στα Αγγλικά). 13 Φεβρουαρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2023. 
 30. Προκόπη, Διονυσία (24 Οκτωβρίου 2019). «Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»: Εγκαινιάστηκε υπερσύγχρονο μηχάνημα μοριακής απεικόνισης PET-CT». Newsbomb. Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2023. 
 31. «EuroLeague sanctions Dimitris Giannakopoulos». Eurohoops. 26 Ιουλίου 2021. Ανακτήθηκε στις 13 Ιουνίου 2024. 
 32. Stolis, Credit Vangelis (6 Δεκεμβρίου 2022). «EuroLeague hands Dimitris Giannakopoulos hefty fine and three-game ban». basketnews.com. Ανακτήθηκε στις 13 Ιουνίου 2024. 
 33. «Γιαννακόπουλος: «Ως εδώ η ασέβεια των οπαδών»». ProtoThema. 16 Δεκεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 13 Ιουνίου 2024. 
 34. «Euroleague: Εκτός γηπέδων για ένα χρόνο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος». ΤΑ ΝΕΑ. 5 Φεβρουαρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 13 Ιουνίου 2024. 
 35. Κούβαρης, Γιώργος (12 Ιουνίου 2024). «Γιαννακόπουλος: «Προσπάθεια αλλοίωσης πρωταθλήματος για ακόμα μια φορά»». Gazzetta. Ανακτήθηκε στις 13 Ιουνίου 2024. 
 36. Γκιουλένογλου, Μιχάλης (12 Ιουνίου 2024). «Αποκλεισμός τριών μηνών από τον αθλητικό δικαστή στον Γιαννακόπουλο, δεν θα πάει στο ΣΕΦ». Gazzetta. Ανακτήθηκε στις 13 Ιουνίου 2024. 
 37. Vatasheski, Assaf (4 Μαΐου 2024). «Dimitrios Giannakopoulos: The bad boy of Greek basketball». ynetnews. Ανακτήθηκε στις 13 Ιουνίου 2024.