Συζήτηση:Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Όχι ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς Αυτό το λήμμα πρέπει να συμφωνεί με την πολιτική για τις βιογραφίες ζώντων προσώπων, ακόμα και αν το λήμμα δεν αποτελεί βιογραφία, επειδή περιέχει υλικό που αφορά ζώντα πρόσωπα. Αμφιλεγόμενο ατεκμηρίωτο ή με ανεπαρκή τεκμηρίωση υλικό που αφορά ζώντα πρόσωπα και δύναται να δημιουργήσει συγκρούσεις, επιβάλλεται να αφαιρεθεί αμέσως από το λήμμα και την σελίδα συζήτησής του, ειδικότερα αν είναι πιθανώς δυσφήμηση, συκοφαντία, εξύβριση ή λίβελλος. Χρήστες που προσθέτουν επανειλημμένα τέτοιο υλικό, είναι πιθανό να υποστούν φραγή. Εάν διαπιστώσετε ότι τέτοιο υλικό τοποθετείται επανειλημμένα, ή αν έχετε άλλες ανησυχίες, παρακαλείστε να αναφέρετε το ζήτημα στο σημειωματάριο διαχειριστών ώστε να επιμεληθεί του ζητήματος κάποιος διαχειριστής.

Επισημάνσεις[επεξεργασία κώδικα]

Το λήμμα θέλει επιμέλεια. Η ενότητα "Βιανεξ" που προστέθηκε σήμερα είναι σαν διαφήμιση, πολλές δε πληροφορίες που αφαίρεσα αφορουν την ιστορία της ΒΙΑΝΕΞ και θα μπορούσαν να προστεθούν σε ξεχωριστό λήμμα. Επιπλέον η ενότητα κριτική αφενός είναι ελλιπής, αφετέρου είναι γραμμένη με μη ουδέτερο τρόπο. Ελπίζω να προχωρήσω σε επιμέλεια εντός των επόμενων ημερών.--Diu (συζήτηση) 15:28, 19 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Αναξιόπιστη κριτική- Κακόβουλος σχολιασμός[επεξεργασία κώδικα]

Είναι ξεκάθαρο από μια απλή ανάγνωση του λήμματος που έχει δημιουργηθεί για τον κ. Δημήτριο Γιαννακόπουλο πως επιχειρείται μια πρωτοφανής, αήθης και εμμονική προσπάθεια από συντάκτη της Wikipedia να βλάψει ανεπανόρθωτα τον εν λόγω επιχειρηματία. Με κίνητρα ταπεινά και προκατάληψη απύθμενη, ο εν λόγω παρουσιάζει ως δήθεν γεγονότα, περιστατικά τα οποία έχουν είτε διαψευσθεί είτε αμετάκλητα κριθεί υπέρ του κ. Γιαννακόπουλου, με αποτέλεσμα να παραποιείται εντέχνως η αλήθεια και να σκιαγραφείται μια εικόνα παντελώς ψευδής και κακοήθης. Τρανή απόδειξη της κακεντρέχειας του συντάκτη είναι πως παραπέμπει σε ανύπαρκτα άρθρα τα οποία έχουν προ καιρού διαγραφεί από τους συντάκτες τους (οι οποίοι και έχουν αναγνωρίσει το λάθος αυτών), καθώς και το ότι επικαλείται δήθεν καταδίκες χωρίς την παραμικρή παραπομπή.

Μόνος σκοπός του λήμματος και δη των διαρκών συκοφαντικών τροποποιήσεων αυτού είναι η τρώση της προσωπικότητας του κ. Γιαννακόπουλου, καθώς με προφανή σκοπό ευτελισμού προβάλλονται ως «κριτική» ιστορίες ανύπαρκτες και φράσεις οι οποίες ουδέποτε έχουν ειπωθεί.

Είναι σαφές πως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει πλέον το λόγο για αυτήν τη συστηματική κακοποίηση του ονόματος ενός Έλληνα πολίτη.ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη JohnnyWo (συζήτησησυνεισφορά) .

Έχετε δίκιο JohnnyWo. Ξέχασαν να γράψουν αυτό που δήλωσε ο ίδιος: Εγώ είμαι ο εφευρέτης της αλητείας. Πάντως στον Βαγγέλη τον χονδρό γράφουν χειρότερα, αλλά αυτός το ...αντιμετωπίζει με χιούμορ😁 .-- Λέων Πιτόγυρος


Όπως σας έχει επισημανθεί και σε άλλο σημείο το λήμμα είναι ελεύθερο προς επεξεργασία και συνεπώς όσα δεν τεκμηριώνονται από πηγές μπορούν να αφαιρεθούν. Οτιδήποτε άλλο όμως τεκμηριώνεται από πηγές αλλά για οποιοδήποτε λόγο θεωρείτε πως πρέπει να αφαιρεθεί πρέπει να το αναφέρετε στην παρούσα σελίδα.--Diu (συζήτηση) 16:31, 30 Νοεμβρίου 2020 (UTC)


Όπως τονίζετε και εσείς στο σχόλιό σας Diu, οποιαδήποτε αναφορά δεν τεκμηριώνεται από πηγές μπορεί να αφαιρεθεί. Συνεπώς, οι κάτωθι αναφορές, οι οποίες είτε δεν έχουν παραπομπή είτε παραπέμπουν σε άρθρα που έχουν αφαιρεθεί ή αρχειοθετηθεί, πρέπει να αφαιρεθούν. Σας παραθέτουμε τις επίμαχες αναφορές με το σχόλιο μας για καθεμία εξ αυτών:

1) Ωστόσο, 14 χρόνια μετά, ο Ντίνο Ράτζα ένιωσε την ανάγκη να απολογηθεί και τόνισε στην εκπομπή της σέρβικης τηλεόρασης (Ο Ντίνο Ράτζα φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Αργά τη νύχτα" του σερβικού καναλιού TV Prva και μαζί με τον Βλάντε Ντίβατς) : "Ειλικρινά, θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για ότι είχε συμβεί. Είχε μπει στα αποδυτήρια μετά την ήττα μας σε ένα παιχνίδι που έκρινε την πρώτη θέση και η αδρεναλίνη ήταν στα ύψη. Για αυτό ξέφυγε η κατάσταση".[25]

Η παραπομπή με αριθμό 25 αναγράφει ότι αποτελεί «νεκρό σύνδεσμο» και, πράγματι, οδηγεί στην αρχική σελίδα του site https://www.panathinaikoskosmos.com/

2) Τον Απρίλιο του 2011 φέρεται να εισέβαλε μαζί με σωματοφύλακές του στα γραφεία της ιστοσελίδας gazzetta.gr και απείλησε τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους. Ο λόγος ήταν ότι κάποιοι δημοσιογράφοι της ηλεκτρονικής εφημερίδας επέτρεψαν να δημοσιοποιηθούν, σχόλια χρηστών σε άρθρα της ιστοσελίδας που θεωρούσε συκοφαντικά για τον ίδιο.[26].

Η παραπομπή με αριθμό 26 αναγράφει ότι αρχειοθετήθηκε και, πράγματι, οδηγεί σε σελίδα που δεν υπάρχει.

3) Τον Μάϊο του 2015, μετά τον αγώνα ΠΑΟ - ΟΣΦΠ, η ΚΑΕ Ολυμπιακός δημοσίευσε βίντεο, στο οποίο εμφανιζόταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να βρίζει σκαιότατα τον Βασίλη Σπανούλη. Μετά το περιστατικό ο τελευταίος κατέθεσε μήνυση εναντίον του ενώ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ζήτησε συγγνώμη για την συμπεριφορά του.[27].

Η παραπομπή με αριθμό 27 οδηγεί στη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης του site https://www.iefimerida.gr/ για το tag Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

4) Στις 4-1-2019, μετά την ήττα της ομάδας του από τον Ολυμπιακό στην Euroleague, επικήρυξε με 10.000 Ευρώ οπαδό του Ολυμπιακού, αναρτώντας μάλιστα φωτογραφία του στο Ίντερνετ επειδή τον έφτυσε [28]. Τελικά με δική του ανάρτηση έδωσε τέλος στο συμβάν, μπρος την γενική κατακραυγή.

Η παραπομπή με αριθμό 28 αναγράφει ότι αρχειοθετήθηκε και, πράγματι, οδηγεί σε σελίδα που δεν υπάρχει.

5) Έχει καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμιση άλλου προσώπου και τιμωρήθηκε με ποινή φυλακίσεως 20 μηνών με αναστολή.

Η συγκεκριμένη αναφορά ουδεμία παραπομπή έχει. --JohnnyWo (συζήτηση) 10:33, 7 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)

Σχόλιο παραπομπή εδώ].--2A02:587:801F:5C00:D182:262F:D6DC:23EB 07:15, 26 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)

Προχώρησα σε αφαίρεση των 1, 2 και 5 γιατί δεν βρέθηκαν παραπομπές σε τρίτες αξιόπιστες πηγές. Ως προς το 5 βέβαια υπάρχει σχετική ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός που θα μπορούσε να προστεθεί, αν βρω χρόνο μπορεί να το κάνω. Ως προς τα 3 και 4 οι παραπομπές αντικαταστάθηκαν με άλλες.--Diu (συζήτηση) 08:25, 8 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)

Βλέπω στο κοινωνικό έργο ότι δωρεές της εταιρείας DPG παρουσιάζονται ως δωρεές του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Αν έχω καταλάβει καλά η DPG δεν έχει κάποια σχέση με τον Γιαννακόπουλο και συνεπώς προχωρώ στην αφαίρεσή αυτών των δωρεών ως μη συνδεόμενες με το πρόσωπο. Αν υπάρχει αντίρρηση ας συζητηθεί εδώ.--Diu (συζήτηση) 11:14, 10 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)

Όπως έχει ήδη αναφερθεί στο παρελθόν, οποιαδήποτε αναφορά δεν τεκμηριώνεται από πηγές, πρέπει να αφαιρεθεί.

Συνεπώς, η κάτωθι αναφορά, η οποία έχει την υπ` αριθμ. 19 παραπομπή (https://www.sport24.gr/Basket/Euroleague/eb-news/eb_panathinaikos/kataggelia-gia-epithesh-giannakopoyloy-se-soyvlatzidiko-opadou-prin-apo-to-ntoy-sto-spiti-toy.5719533.html), πρέπει να αφαιρεθεί, καθώς οδηγεί σε σελίδα που δεν υπάρχει με ένδειξη «ΣΦΑΛΜΑ 404»:

Στις 10 Ιουλίου 2020 οπαδός της Θύρας 13 δημοσίευσε καταγγελία συνοδευόμενη από βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να εισέρχεται στο σουβλατζίδικο του πρώτου και να του επιτίθεται. Την ίδια ημέρα, και μετά το περιστατικό, μερίδα οπαδών της Θύρας 13 επιτέθηκε με πέτρες, μπογιές και ύβρεις στο σπίτι του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, την ώρα που βρισκόταν εντός της κατοικίας του μαζί με την οικογένειά του. Η επίθεση προβλήθηκε σε απευθείας μετάδοση μέσω του λογαριασμού που διαθέτει ο Δ. Γιαννακόπουλος στο instagram. Στο ίδιο βίντεο εμφανίζεται κάποια στιγμή οργισμένος να λέει: Γ@μώ τον Παναθηναϊκό και τη Θύρα 13. Μετά το περιστατικό ανακοίνωσε την παραίτησή του από την προεδρία του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Επίσης, σας επισημαίνουμε ότι ο ισχυρισμός σας περί μη ύπαρξης σχέσης μεταξύ του κ. Γιαννακόπουλου και της εταιρείας DPG δεν ευσταθεί, καθώς ο κ. Γιαννακόπουλος τυγχάνει ιδρυτής αυτής, ενώ διατηρούσε τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου μέχρι πρότινος, όπως με έναν απλό έλεγχο στο ΓΕΜΗ μπορείτε να διαπιστωσετε. Οφείλετε, επομενως, να την συμπεριλάβετε για λόγους πληρότητας και αληθείας. Τέλος, λόγω της μεροληψίας που φαίνεται να χαρακτηρίζει κάποιους εκ των διαχειριστών, θα προχωρήσουμε σε επίσημη αναφορά και διερεύνηση ποινικών και αστικών ευθυνών. --JohnnyWo (συζήτηση)

Αγαπητέ JohnnyWo είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχετε κατανοήσει τον τρόπο λειτουργίας της Βικιπαίδειας καθώς και ότι δεν έχετε κάνει τον κόπο να διαβάσετε έστω και μία γραμμή από την πολιτική της. Αντί να εκτιμήσετε ότι βρέθηκε κάποιος να επιμεληθεί το λήμμα του ανθρώπου για τον οποίο εργάζεστε και να αφαιρέσει ατεκμηρίωτες αναφορές προς το πρόσωπό του, έρχεστε και τον απειλείτε ότι θα προχωρήσετε "σε επίσημη αναφορά και διερεύνηση ποινικών και αστικών ευθυνών", αναφορά βέβαια που ελάχιστο νόημα βγάζει για όποιον γνωρίζει νομικά. Σε κάθε περίπτωση σας προτείνω να ξαναδιαβάσετε την Βικιπαίδεια:Σύγκρουση κινήτρων σχετικά με το πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθείτε σε περίπτωση έμμισθης σχέσης ή οποιαδήποτες σχέσης με τον βιογραφούμενο. Τέλος σχετικά με τις ανωτέρω παρατηρήσεις, σας επισημαίνω ότι η λύση δεν είναι η αφαίρεση ή η αντικατάσταση κειμένου αλλά η αναζήτηση άλλης αξιόπιστης πηγής. Προχώρησα σε αντικατάσταση των πηγών και αφαίρεση όποιου κειμένου δεν τεκμηριώνεται από πηγές. Επίσης όσον αφορά την σχέση Γιαννακόπουλου - DPG δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω όσα αναφέρετε, ωστόσο επειδή εσείς επικαλείστε αυτή τη σχέση παρακαλώ να προσκομίσετε σχετικές πηγές που να το τεκμηριώνουν.--Diu (συζήτηση) 08:52, 14 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Ως προς την πρόσφατη αναφορά του λήμματος σε ποινική καταδίκη, θα έπρεπε να γνωρίζετε – δεδομένου ότι υπονοείτε πως έχετε γνώση νομικών – πως η λύση δεν είναι η αναζήτηση άλλης αξιόπιστης πηγής αλλά η άμεση διαγραφή, καθώς η αναφορά σε οποιαδήποτε εκκρεμή ποινική υπόθεση είναι παράνομη λόγω παραβίασης της νομοθεσίας προσωπικών δεδομένων, πολλώ δε όταν πρόκειται για προσωπικό δεδομένο, το οποίο έχει κατηγοριοποιηθεί ως ευαίσθητο. Σε κάθε περίπτωση, έτι μια φορά η παραπομπή οδηγεί σε άρθρο, το οποίο δεν υπάρχει.

Περαιτέρω, δημιουργεί έκπληξη η προτροπή σας να αποδείξουμε τη σύνδεση μεταξύ της εταιρείας DPG και του κ. Γιαννακόπουλου, αφενός διότι αυτή ουδέποτε έχει αμφισβητηθεί από κανέναν (προκύπτει, άλλωστε, από μια απλή αντιπαραβολή των αρχικών της εταιρείας και του κ. Γιαννακόπουλου, τα οποία είναι κοινά, ήτοι Dimitris Pavlou Giannakopoulos) αφετέρου διότι δε δείχνετε την ίδια σπουδή για αναζήτηση αξιόπιστης πηγής – υπάρχει άραγε πηγή πιο εύκολα προσβάσιμη και αξιόπιστη από το ίδιο το Γ.Ε.ΜΗ.; - με αυτήν που δείχνετε κατά την αναζήτηση πηγών προς απόδειξη ισχυρισμών που δυσφημούν το πρόσωπο του λήμματος. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Γιαννακόπουλος είναι ιδρυτής της DPG και διατηρούσε την θέση του Προέδρου της μέχρι πρότινος, όπως εύκολα θα μπορούσατε να διαπιστώσετε στο ιστορικό ανακοινώσεων της εταιρείας στο Γ.Ε.ΜΗ στο link https://www.businessregistry.gr/publicity/show/123255301000 αλλά προτιμήσατε να μας κάνετε υποδείξεις περί σχέσης εξάρτησης και σύγκρουσης συμφερόντων.

Ουδεμία σχέση εξάρτησης και σύγκρουσης συμφερόντων υπάρχει εν προκειμένω, σε αντίθεση με κάποιους εκ των διαχειριστών ή/και συγγραφέων του λήμματος, οι οποίοι έχουν – ως φαίνεται – μετατρέψει την προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος του κ. Γιαννακόπουλου σε σκοπό της ίδιας τους της ύπαρξης, καθώς δεν βλέπουμε να καταβάλλουν την ίδια κοπιώδη προσπάθεια ως προς τα λήμματα έτερων δημοσίων προσώπων που σχετίζονται με εκκρεμείς ποινικές διαδικασίες και υποθέσεις. --JohnnyWo (συζήτηση)

Εννοείτε τον κο Μαρινάκη κε Γιαννακόπουλε; Επιπλέον να σάς τονίσω ότι το Γ.Ε.ΜΗ. δεν είναι παραδεκτή πηγή, καθώς σύμφωνα με την πολιτική της Βικιπαίδειας αποτελεί πρωτότυπη έρευνα. Επίσης, για ό,τι δραστικές αλλαγές θέλετε να κάνετε -όπως αυτή που κάνατε- πρώτα στη σελίδα συζήτησης του λήμματος, δηλαδή εδώ --Kalogeropoulos (συζήτηση) 11:37, 19 Ιανουαρίου 2021 (UTC)