Mail (Windows)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Mail
Γενικά
Διανομή
Λειτουργικά
Ανάπτυξη
ΚατάστασηΕνεργή
Σύνδεσμοι

Το Mail (πρώην Windows Mail) είναι ένα πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναπτύχθηκε από τη Microsoft και περιλαμβάνεται στα Windows Vista και σε νεότερες εκδόσεις των Windows. Η κύρια λειτουργία του Mail είναι η αποστολή και η λήψη email. Είναι διαθέσιμο ως

διάδοχος του Outlook Express, το οποίο είτε περιλήφθηκε είτε κυκλοφόρησε για τον Internet Explorer 3.0 και νεότερες εκδόσεις του Internet Explorer.

Όπως και με το Microsoft Outlook και το Outlook Express, το Mail χρησιμοποιεί Ctrl+E για να ενεργοποιήσει την αναζήτηση. Όλα τα άλλα προϊόντα της Microsoft χρησιμοποιούν Ctrl+F.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Windows Vista[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η αλληλογραφία των Windows μπορεί να εντοπιστεί σε μια έκδοση προέκδοσης του Outlook Express 7 που περιλαμβάνεται στις πρώτες εκδόσεις των Windows Vista (τότε ήταν γνωστό με την κωδική ονομασία του, "Longhorn"). Το Outlook Express 7 εισήγαγε διάφορες αλλαγές στη διεπαφή χρήστη και βασίστηκε στο WinFS για τη διαχείριση και αποθήκευση επαφών, email και άλλων δεδομένων. Υποστήριζε πρωτόκολλα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Post Office Protocol (POP) και Internet Message Access Protocol (IMAP), αλλά δεν υποστήριζε πλέον το ιδιόκτητο σχήμα αλληλογραφίας μέσω HTTP της Microsoft, μια παράλειψη που κληρονομήθηκε από το Windows Mail. Το IPv6 υποστηρίζεται πλήρως.

Windows 7[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Windows Mail εξαιρείται από τα Windows 7 υπέρ του Windows Live Mail, μέρος του Windows Essentials.

Windows 8 και Windows 8.1[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Mail στα Windows 8 και 8.1 είναι μια εντελώς νέα εφαρμογή που βασίζεται στον χρόνο εκτέλεσης των Windows, σχεδιασμένη σύμφωνα με τη φιλοσοφία της γλώσσας σχεδιασμού Metro της Microsoft, ως εφαρμογή Windows Store που εκτελείται είτε σε λειτουργία προβολής πλήρους οθόνης είτε σε λειτουργία προβολής σε χωριστή οθόνη. πολλά από τα χαρακτηριστικά του είναι κρυμμένα στα charms ή στη γραμμή εφαρμογών (μια αρχικά κρυφή γραμμή εργαλείων) στο κάτω μέρος της οθόνης που αποκαλύπτεται κάνοντας δεξί κλικ ή σύροντας προς τα πάνω. Η αλληλογραφία ενημερώνεται ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα και συνοδεύεται από Ημερολόγιο και Άτομα—δεν μπορεί να εγκατασταθεί ή να απεγκατασταθεί μεμονωμένα.

Προκαθορισμένες διαμορφώσεις διακομιστή για Outlook.com, Gmail, AOL Mail και Yahoo! Mail η αλληλογραφία είναι διαθέσιμη. Οι λογαριασμοί Exchange Server ή IMAP μπορούν να διαμορφωθούν, αλλά το Mail δεν υποστηρίζει άμεσα το POP3.

Windows 10 και Windows 11[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Mail στα Windows 10 και 11 έχει προκαθορισμένες διαμορφώσεις διακομιστή για το Outlook.com, το Office 365, το Gmail, το iCloud και το Yahoo! Mail. Το AOL Mail, καθώς και άλλοι λογαριασμοί Exchange Server και IMAP, μπορούν ακόμα να προστεθούν και η υποστήριξη POP3 έχει επιστρέψει. Η υποστήριξη ομάδων συζητήσεων/Usenet παραμένει απούσα. Το Mail και το Ημερολόγιο εξακολουθούν να είναι καθολικές εφαρμογές των Windows και βρίσκονται στο ίδιο κοντέινερ εφαρμογών, αλλά ο τρίτος αδελφός τους, το People, μετακινείται από αυτό το κοντέινερ και είναι μια αυτόνομη εφαρμογή από μόνη της.