Microsoft Movies & TV

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Microsoft Movies & TV
Γενικά
Ημερ. Δημιουργίας2006
Είδοςλογισμικό αναπαραγωγής πολυμέσων, λογισμικό αναπαραγωγής βίντεο, πλατφόρμα ψηφιακής διανομής, κατ' απαίτηση βίντεο
Διανομή
Λειτουργικά
ΑρχιτεκτονικήMicrosoft Windows, Windows Phone, Xbox One, Xbox 360
ΠροκάτοχοςWindows Media Player, Zune Software
Ανάπτυξη
Υπευθ. ανάπτυξηςMicrosoft
Σύνδεσμοι
Επίσημος ιστότοπος
https://www.microsoft.com/movies-and-tv

Το Microsoft Movies & TV (μόνο στις ΗΠΑ), ή Microsoft Films & TV (Καναδάς, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία), που προηγουμένως ήταν Xbox Video και Zune Video, είναι ψηφιακό υπηρεσία βίντεο που αναπτύχθηκε από τη Microsoft, η οποία προσφέρει ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές full HD διαθέσιμες προς ενοικίαση ή αγορά στο Video Store, καθώς και μια εφαρμογή όπου οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται βίντεο από τις προσωπικές τους ψηφιακές συλλογές που είναι αποθηκευμένες τοπικά. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε Xbox 360, Xbox One, Windows 8 και νεότερες εκδόσεις και Windows Phone 8 και νεότερες εκδόσεις. Οι ταινίες και η τηλεόραση είναι επίσης προσβάσιμες στον Ιστό.

Το Zune Video Marketplace κυκλοφόρησε το 2006 και αντικαταστάθηκε από το Xbox Video στις 14 Οκτωβρίου 2012. Μετονομάστηκε Movies & TV το 2015, η υπηρεσία πλέον γενικά ανταγωνίζεται πιο άμεσα παρόμοια διαδικτυακά καταστήματα βίντεο, όπως PlayStation Video, iTunes Store, Google Play Movies & TV και Amazon Video.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το αρχικό κατάστημα βίντεο του Xbox Live Marketplace αντικαταστάθηκε από το Zune Marketplace στις 15 Σεπτεμβρίου 2009.

Στην E3 2009, η Microsoft ανακοίνωσε την υπηρεσία ροής βίντεο 1080p, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να μεταδίδουν βίντεο μέσω σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Αυτή η τεχνολογία αποτελεί βασικό μέρος του Xbox Video για την υπηρεσία ροής βίντεο.

Με την ανακοίνωση των υπηρεσιών Xbox Music που θα αντικαθιστούσαν τη μουσική υπηρεσία Zune Marketplace, προέκυψαν εικασίες για το "Xbox Video", μια πιθανή υπηρεσία που θα προσφέρει ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, επειδή ο όρος "μουσική" στο όνομα της υπηρεσίας έδινε την εντύπωση ότι το Xbox Music θα προσφέρει αυστηρά μουσική, αποκλείοντας έτσι ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Με την κυκλοφορία των Windows 10, το Xbox Video εμφανίζεται με το όνομα Film & TV στις εφαρμογές, με τις αγορές για το περιεχόμενο να συγχωνεύονται στο Windows Store στο σύνολό του ως μέρος της καθολικής πρωτοβουλίας εφαρμογών της Microsoft. Ωστόσο, το όνομα και η επωνυμία του Xbox Video παραμένουν ενεργά σε όλες τις προηγούμενες πλατφόρμες και στον επίσημο ιστότοπο.

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2015, με μια ενημέρωση συστήματος για το Xbox 360, το όνομα της εφαρμογής άλλαξε για να αντικατοπτρίζει τη νέα επωνυμία. Η εφαρμογή Xbox One είχε επίσης αλλάξει σε προηγούμενη ενημέρωση.

Αφού προηγουμένως είχε συνδεθεί με το Movies Anywhere στο παρελθόν, το Microsoft Movies & TV ανακοίνωσε ότι θα επανενταχθεί στην υπηρεσία στις 6 Αυγούστου 2018.

Υποστηριζόμενες μορφές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η εφαρμογή στα Windows 10 υποστηρίζει μια σειρά από μορφές, όπως: