Windows Update

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Windows Update
Το Windows Update σε Windows 10
Γενικά
Είδοςυπηρεσία των Windows, διαδικτυακή υπηρεσία
Διανομή
ΛειτουργικάMicrosoft Windows
Ανάπτυξη
Υπευθ. ανάπτυξηςMicrosoft
Σύνδεσμοι
Επίσημος ιστότοπος
https://update.microsoft.com

Το Microsoft Windows Update είναι μια υπηρεσία της Microsoft για τις οικογένειες λειτουργικών συστημάτων Windows 9x και Windows NT, η οποία αυτοματοποιεί τη λήψη και εγκατάσταση ενημερώσεων λογισμικού Microsoft Windows μέσω του Διαδικτύου. Η υπηρεσία παρέχει ενημερώσεις λογισμικού για Windows, καθώς και διάφορα προϊόντα προστασίας από ιούς της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των Windows Defender και Microsoft Security Essentials. Από την έναρξή της, η Microsoft έχει εισαγάγει δύο επεκτάσεις της υπηρεσίας: το Microsoft Update και το Windows Update για επιχειρήσεις. Το πρώτο επεκτείνει τη βασική υπηρεσία για να συμπεριλάβει άλλα προϊόντα της Microsoft, όπως το Microsoft Office και το Microsoft Expression Studio. Το τελευταίο είναι διαθέσιμο στις επαγγελματικές εκδόσεις των Windows 10 και επιτρέπει την αναβολή ενημερώσεων ή τη λήψη ενημερώσεων μόνο αφού υποβληθούν σε αυστηρό έλεγχο.

Καθώς η υπηρεσία έχει εξελιχθεί με την πάροδο των ετών, το ίδιο συμβαίνει και με το λογισμικό πελάτη της. Για μια δεκαετία, το κύριο στοιχείο πελάτη της υπηρεσίας ήταν η εφαρμογή web του Windows Update που μπορούσε να εκτελεστεί μόνο μέσα στον Internet Explorer. Ξεκινώντας με τα Windows Vista, το κύριο στοιχείο πελάτη έγινε Windows Update Agent, ένα αναπόσπαστο στοιχείο του λειτουργικού συστήματος.

Η υπηρεσία παρέχει διάφορα είδη ενημερώσεων. Οι ενημερώσεις ασφαλείας ή οι κρίσιμες ενημερώσεις μετριάζουν τα τρωτά σημεία έναντι των εκμεταλλεύσεων ασφαλείας έναντι των Microsoft Windows. Οι αθροιστικές ενημερώσεις είναι ενημερώσεις που ομαδοποιούν πολλαπλές ενημερώσεις, τόσο νέες όσο και προηγούμενες ενημερώσεις. Οι αθροιστικές ενημερώσεις εισήχθησαν με τα Windows 10 και έχουν γίνει backport στα Windows 7 και Windows 8.1.

Η Microsoft κυκλοφορεί τακτικά ενημερώσεις τη δεύτερη Τρίτη κάθε μήνα (γνωστή ως Patch Tuesday), αλλά μπορεί να τις παρέχει κάθε φορά που απαιτείται επειγόντως μια νέα ενημέρωση για την αποτροπή μιας νέας εκμετάλλευσης που ανακαλύφθηκε ή επικρατεί. Οι διαχειριστές συστήματος μπορούν να ρυθμίσουν το Windows Update ώστε να εγκαθιστά αυτόματα σημαντικές ενημερώσεις για τα Microsoft Windows, εφόσον ο υπολογιστής έχει σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Το Windows Update στα Windows 7
Το Windows Update στα Windows 8.1