Μετάβαση στο περιεχόμενο

Microsoft Solitaire

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Microsoft Solitaire

ΔημιουργόςWes Cherry
ΕκδότηςMicrosoft
ΠλατφόρμαMicrosoft Windows
Ημ/νία κυκλοφορίας1989
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Microsoft Solitaire είναι ένα από τα πιο γνωστά παιχνίδια των Windows. Βασίζεται στο κλασικό παιχνίδι τράπουλας πασιέντζα.

Ιστορικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ξεκίνησε το 1990 και περιλαμβανόταν στα Windows 3.0.[1] Το κλασικό παιχνίδι της Πασιέντζας είναι επίσης γνωστό και ως Πασιέντζα Klondike. Αυτό το παιχνίδι υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, και παρόλο που αρχικά παιζόταν με μια φυσική τράπουλα, πολλοί άνθρωποι το θυμούνται επίσης ως ένα από τα κλασικά παιχνίδια στον υπολογιστή.[2] Από τότε το παιχνίδι περιλαμβανόταν σε όλες τις εκδόσεις των Windows. Τις τράπουλες στην πρώτη έκδοση του παιχνιδιού τις σχεδίαζε ο Evan Roth σε συνεργασία με το Cooper-Hewitt National Design Museum της Νέας Υόρκης.[3] Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο και στα Windows 8, ως Microsoft Solitaire Collection, αλλά μόνο αν γίνει εγκατάσταση από το Windows Store.

Αντιδράσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το χάσιμο των επιχειρήσεων από τους υπαλλήλους να παίζουν πασιέντζα στους υπολογιστές έχει γίνει μια κοινή ανησυχία, δεδομένου ότι έγινε πρότυπο για τα Microsoft Windows.[4] Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι από το 2006, όταν ένας εργάτης απολύθηκε από τον Μάικλ Μπλούμπεργκ, όταν αυτός είδε το εικονίδιο του παιχνιδιού στην επιφάνεια εργασίας του.[5]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]