BMW Σειρά 2

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
BMW 2 Series
BMW 220D Active Tourer xDrive M Sport 2.0 Automatic του 2018
Σύνοψη
Κατασκευαστής BMW
Αμάξωμα και σασί
ΚατηγορίαΜικρομεσαίο πολυτελές αυτοκίνητο

Η BMW Σειρά 2 είναι ένα μικρομεσαίο πολυτελές αυτοκίνητο (compact πολυτελές της κατηγορίας C) που παράγεται από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW. Η Σειρά 2 έχει πολλά διαφορετικά στυλ αμαξώματος, καθώς είναι διαθέσιμο ως compact κουπέ που αντικατέστησε το coupé της Σειράς 1, ή ως καμπριολέ μοντέλο που αντικατέστησε το καμπριολέ της Σειράς 1. Υπάρχει επίσης ένα νέο compact πολυμορφικό MPV στυλ αμαξώματος, το οποίο η BMW αναφέρει ως Active Tourer.

Οι εκδοχές Active Tourer της Σειράς 2 δεν σχετίζονται με τα coupé και τα καμπριολέ μοντέλα. Αν και μοιράζεται το όνομα της Σειράς 2, είναι κατασκευασμένο με μια τελείως διαφορετική πλατφόρμα, κίνησης στους μπροστινούς τροχούς, που μοιράζεται με την τρίτη γενιά του MINI Cooper, και που ονομάστηκε UKL1.

BMW M235i κουπέ.
BMW 218i Active Tourer.

Η Σειρά 2 ανταγωνίζεται σήμερα με νέα μοντέλα από την Audi και τη Mercedes-Benz, το Audi A3 Sedan και την CLA Class, αντίστοιχα, μέχρι να κυκλοφορήσει η BMW το δικό της compact σεντάν με μπροστινή κίνηση. Τον Ιούνιο του 2015, η BMW κυκλοφόρησε επίσης μια επταθέσια σειρά 2 Gran Tourer.[1]

Εκδοχές αμαξώματος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

BMW Σειρά 2 Coupé (F22, 2014 - σήμερα)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η BMW Σειρά 2 Coupé και Convertible είναι πισωκίνητα κουπέ (κωδικός F22) και καμπριολέ (κωδικός F23) που όλα σχετίζονται με τη BMW Σειρά 1 (F20).

BMW Σειρά 2 Active Tourer (F45, 2014 - σήμερα)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

BMW 218d Gran Tourer Advantage στη Γερμανία.

Η BMW Σειρά 2 Active Tourer είναι ένα συμπαγές πολυμορφικό MPV, που βασίζεται στην πλατφόρμα BMW UKL με μπροστινή κίνηση, πλατφόρμα που μοιράζεται με την τρίτη γενιά του MINI Cooper, όπως προαναφέρθηκε.

BMW Σειρά 2 Gran Tourer (F46, 2015 - σήμερα)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Πολυμέσα σχετικά με το θέμα BMW 2 Series στο Wikimedia Commons