Χρήστης:P. M. Sakkas/Αμμοδοχείο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Συστηματοποίηση Συνεισφορών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πως φαίνεται Τι γράφετε

Αχιλλέας_Καραμανλής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

http://el.wikipedia.org/wiki/Αχιλλέας_Καραμανλής

http://el.wikipedia.org/wiki/Καραμανλής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λιάπης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

http://www.liapis.gr/?tid=4&aid=0 http://el.wikipedia.org/wiki/Μιχάλης_Λιάπης

Αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το χρονικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

[1]

Κωνσταντίνος Α. Καραμανλής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή ολοκληρώθηκε ο κύκλος διαπραγματεύσεων, μνημονίων και συμφωνιών που οδήγησαν στην έναρξη κατασκευής του αγωγού αργού πετρελαίου που ενώνει το λιμάνι Μπουργκάς της Βουλγαρίας με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Η αρχική σύλληψη της ιδέας για την κατασκευή του αγωγού χρονολογείται το 1993. Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας για την υποστήριξη της κατασκευής του αγωγού, τον Απρίλιο του 2005 στη Σόφια, η συνάντηση κορυφής των τριών ηγετών, του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, του Βούλγαρου ομολόγου του Γκεόργκι Παρβάνοφ και του Έλληνα Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στις 4 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, αλλά και η μονογραφή του κειμένου της Διακρατικής Συμφωνίας, στο Μπουργκάς, στις 7 Φεβρουαρίου 2007, αποτέλεσαν σταθμούς για την πρόοδο του έργου.[2]

Κριτική στο έργο του από (το ΠΑΣΟΚ) την αντιπολίτευση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συζήτηση:Εράσμειος_Ελληνογερμανική_Σχολή/Προσωρινό&action=edit&redlink=1[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Εράσμιος Ελληνογερμανική Σχολή ιδρύθυκε το 1960 από τους δασκάλους Παναγιώτη Α. Βόσσο (1932-2008) και τη γυναίκα του Ιωάννα Βόσσου.

Από το 1960 μέχρι το 1975, το σχολείο λειτούργησε σε ιδιόκτητα κτίρια στο Παλαιό Ψυχικό. Το 1976 η σχολή μεταφέρθηκε και λειτούργησε στον Παράδεισο Αμαρουσίου.

Η σχολή παραμένει μέχρι και σήμερα εξ ολοκλήρου ιδιοκτησία της οικογενείας Βόσσου.

---

Η ΕΡΑΣΜΕΙΟΣ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ιδρύθηκε από τον Παναγιώτη Α. Βόσσο (1932-2008) και την Ιωάννα Βόσσου το 1960.

Μέχρι το 1975 λειτούργησε στο Π. Ψυχικό. Από το 1976 λειτουργεί στον Παράδεισο Αμαρουσίου. Το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο στεγάζονται σε σύγχρονα διδακτήρια στον Παράδεισο Αμαρουσίου, το Γυμνάσιο και το Λύκειο σε νεόδμητα διδακτήρια στην Κάντζα Παλλήνης. Στη Σχολή που είναι εξ ολοκλήρου ιδιοκτησία της οικογένειας Βόσσου φοιτούν περίπου 1.500 μαθητές.

Η Διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί, με πείρα και διάθεση προσφοράς συγκροτούν ένα σύνολο παιδαγωγών που εγγυάται γνώση και παιδεία, απαραίτητες προϋποθέσεις για τη μελλοντική σταδιοδρομία των αποφοίτων της Σχολής.

Γενική επιδίωξη και φιλοδοξία της Σχολής είναι η φροντίδα των μαθητών για σωματική και ψυχική υγεία, η διαπαιδαγώγηση τους στο ήθος, καθώς και η παροχή γνώσεων για την εισαγωγή τους στα Ελληνικά Πανεπιστήμια ή σε Γερμανόφωνα και Αγγλόφωνα ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εξωτερικού. Η συστηματική εκμάθηση της Γερμανικής και Αγγλικής γλώσσας υποβοηθά τη Σχολή να σχεδιάζει την εκπαίδευση των μαθητών της με στόχο τη διαμόρφωση πολιτών με διεθνή επιστημονικό ορίζοντα, αλλά και με ξεχωριστή εθνική ταυτότητα. Η Σχολή παρακολουθεί και εφαρμόζει κάθε νέο εκπαιδευτικό σύστημα που ανταποκρίνεται στις συνθήκες, τις οποίες οι κοινωνικές αλλαγές επιβάλλουν, έτσι ώστε οι μαθητές να συμμετέχουν στις εξελικτικές διαδικασίες της ζωής και να συντελούν αποφασιστικά και στην πρόοδο του κοινωνικού συνόλου.

Συζήτηση_προτύπου:Πρωθυπουργοί_της_Ελλάδας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πριν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Μετά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Βικιπαίδεια:Αγορά/Αρχείο 2009/Μάρτιος#Δημιουργία Κατηγορίας Σημαντικών Σπουδαστών ΕΜΠ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ

Πραγματοποιήθηκε από τον Χρήστης:Ferengi και βρίσκεται εδώ: Κατηγορία:Απόφοιτοι_Εθνικού_Μετσόβιου_Πολυτεχνείου.

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]