Συζήτηση χρήστη:JTE Dimandix

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Σχετικά με αυτό τον πίνακα

Προηγούμενη συζήτηση αρχειοθετήθηκε στη Συζήτηση χρήστη:JTE Dimandix/Αρχείο 1 στις 2017-12-29.

Κανόνες που θα ήθελα να σεβαστείτε:

  1. Δεν βρίζετε
  2. Δεν σπαμάρετε
  3. Δεν μου γράφετε ξανά και ξανά το ίδιο μήνυμα. Μπορεί να το δω και να απαντήσω, μπορεί να το δω και να μην απαντήσω
  4. Δεν μου ζητάτε να επεξεργαστώ λήμματα για τα οποία δεν έχω ιδέα.

Παρακαλώ, μην βάζετε υπογραφές, μπαίνουν αυτόματα στο πάνω μέρος. Αν θέλετε βοήθεια, μετά χαράς θα σας βοηθήσω.

Ευχαριστώ,

Δημήτρης Μ.

FocalPoint (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα JTE Dimandix. Διαφωνώ με την γρήγορη διαγραφή αυτών των λημμάτων. Εφόσον επιθυμείς, μπορείς να υποβάλεις τα λήμματα για συζήτηση διαγραφής τους.

JTE Dimandix (συζήτησησυνεισφορές)

Τα λήμματα δεν είναι εγκυκλοπαιδικά κι αυτό είναι από μόνο του κριτήριο για γρήγορη διαγραφή. Ωστόσο, αφού υπάρχει τόση αμφιβολία όσον αφορά την εγκυκλοπαιδικοτητά τους, θα τα υποβάλω για συζήτηση.

Απαντήστε στο "Αδικαιολόγητη;"
ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

Θα σου πρότεινα να μετακινήσεις όλα τα ξεχωριστά λήμματα στην σελίδα της εταιρείας. Είδα την σελίδα της ΝΕΛ και είναι πολύ καλή, και αναλυτική για τα πλοία του στόλου της. Τα πλοία αυτά (όπως Μάλτας, Κύπρου) δεν έχουν εγκυκλοπαιδικότητα - δεν έχουν κάτι για να είναι αξιομνημόνευτα, πλοία που εκτελούσαν τα δρομολόγιά τους ήταν - οπότε νομίζω ότι είναι καλύτερα να μπουν στις εταιρείες τους.

JTE Dimandix (συζήτησησυνεισφορές)

Καλό απόγευμα αγαπητή Δώρα.

Ναι, πολλά από αυτά τα λήμματα έχουν αμφίβολη εγκυκλοπαιδικότητα, όμως, μερικά από αυτά, πιστεύω πως έχουν αφορμή για να έχουν λήμμα. Π.χ., το Ε/Γ - Ο/Γ Αρίων θεωρείται, λόγω της έκρηξης στην Χάιφα, η οποία στοίχισε την ζωή του κελευστή. (Αν δεν θεωρούνται αξιομνημόνευτα τα λήμματα πλοίων που ενεπλάκησαν σε ναυτικό ατύχημα (ή/και δυστύχημα) με νεκρούς, τότε δεν θα είχαμε λήμματα π.χ. για τον Τιτανικό, για το Ηράκλειον, για το Σάμινα ή για το Norman Atlantic, πολλά εκ των οποίων πιστεύω ότι θέλουν ένα συμμάζεμα) Τα Αίολος Κεντέρης και Αίολος Κεντέρης Ι είναι, γιατί-και τα δύο-είναι μέσα στα 10 γρηγορότερα της Ελληνικής Ακτοπλοϊας (Το Αίολος Ι έχει 36 κόμβους μέγιστη και το Κεντέρης 40, μαζί με το TeraJet που επίσης αναπτύσσει ταχύτητα 40 κόμβων και μετά το WorldChampion Jet με 50. (Το τελευταίο μάλιστα έχει και ρεκόρ Guiness, βλ. σχετικό άρθρο) Ενδιάμεσα των δύο ΝΕΛόπλοιων είναι τα Highspeed 4 και Santorini Palace με 38.). Το Aqua Jewel ήταν το πρώτο μεγάλο συμβατικό που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα (Τα άλλα δύο ήταν τα Νήσος Μύκονος και Χίος κατασκευής 2005 και 2007 αντίστοιχα) που ναυπηγήθηκε το 2002/3, 2 χρόνια πριν το Μύκονος. Όταν λέω μεγάλο, εννοώ με ξενοδοχειακό (Καμπίνες, εστιατόρια, κλπ.), καθώς τα μέχρι τότε μεγαλύτερα ήταν απλά μικρά ημερόπλοια-όπως τα Παναγία Χοζοβιώτισσα και Τήνου, με πολύ περιορισμένες παροχές (Πολλά από αυτά δεν είχαν καν καθίσματα αεροπορικού τύπου, κάτι που σήμερα έχουν σχεδόν όλα τα πλοία.). Η εγκυκλοπαιδικότητα τον δύο προηγουμένων πλοίων πρέπει να συζητηθεί αρκετά, καθώς το Χοζοβιώτισσα, ως Αργοστόλι, δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχές, λόγω μικρής ταχύτητας (Εν αντιθέσει με το Κεφαλληνία του Στρίντζη, το οποίο, παρεμπιπτόντως, ήταν και το πρώτο Ελληνικής κατασκευής φέριμποτ (1965), άρα ίσως και να αξίζει λήμμα, στο μέλλον), άρα, κατά συνέπεια, η εγκυκλοπαιδικότητά του είναι αμφίβολη. Το Τήνου όμως, ως Λήμνος, αγαπήθηκε αρκετά από τον λαό των Κυκλάδων, όταν δρομολογήθηκε, (Οι ίδιοι δήλωναν πως τους φαινόταν τότε μεγάλο.) άρα ίσως και να αξίζει λήμμα. Αλλά και πάλι, πρέπει να το σκεφτούμε πολύ σοβαρά το αν αξίζει λήμμα ή όχι, μιας και το Σαπφώ αγαπήθηκε, συν του ότι ήταν το πρώτο πλοίο της ΝΕΛ, αλλά δεν ξέρω το αν το ότι ήταν το πρώτο πλοίο της ΝΕΛ (Το πρώτο πλοίο που έκανε Πειραιά-Χίο-Μυτιλήνη σίγουρα δεν ήταν.), είναι αρκετό για να του δώσει εγκυκλοπαιδικότητα.

Επειδή, όμως, οι δημιουργίες λημμάτων για φέριμποτ δεν είναι κάτι καινούριο (Προσπάθειες υπάρχουν ήδη από το 2014 με 15), και επειδή λυπάμαι που πολλά από αυτά τα λήμματα διαγράφθηκαν, ακόμη κι αν τα εν λόγω πλοία ήταν σημαντικά (Το Ελευθέριος Βενιζέλος της ΑΝΕΚ για παράδειγμα είναι από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας.), προτείνω να γίνει μια ξεχωριστή οδηγία εγκυκλοπαιδικότητας για πλοία (Όπως υπάρχει για τηλεοπτικές σειρές, φανταστικούς χαρακτήρες, κλπ.), η οποία θα λέει π.χ. ότι τα ferry θα θεωρούνται μόνο όταν αυτά είναι είχαν κάποιο ρεκόρ (είναι δηλαδή, μέσα στα μεγαλύτερα, μέσα στα μακρύτερα ή μέσα στα γρηγορότερα της Ελλάδας.), ἠ άμα ενεπλάκησαν σε κάποιο μεγάλο συμβάν (Ναυάγιο, Πυρκαγιά, Τρομοκρατική επίθεση, κλπ.).

Πάντως χαίρομαι που θεωρείτε το λήμμα της ΝΕΛ πολύ καλό, κι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Όταν το βρήκα, ήταν σε κακή κατάσταση (Μέχρι και κείμενο που ήταν αντιγραφή από την ιστοσελίδα της ΝΕΛ είχε.). Νομίζω πως καλό είναι να σκεφτούμε σοβαρά την εγκυκλοπαιδικότητα των λημμάτων που πρότεινα παραπάνω, και να αποφασίσουμε ποια από αυτά θα μείνουν και τα υπόλοιπα μπορούν-φυσικά-να συγχωνευτούν με το λήμμα της ΝΕΛ. Θέλω η ιστορία να τελειώσει όσον το δυνατόν πιο κόσμια, δεν μου αρέσει να λύνω τις διαφορές μου με βία, πιστεύω προσωπικά πως οι πολιτισμένοι άνθρωποι λύνουν την διαφορές τους με διάλογο. Για κάθε απορία, είμαι στην διάθεσή σας.


Με καλοπροαίρετη διάθεση,


Δημήτρης.

ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

Μπορείς να καταθέσεις την πρότασή σου για ξεχωριστή οδηγία εγκυκλοπαιδικότητας στην Αγορά. και όχι μόνο για τα πλοία, αλλά για όλα τα μεταφορικά μέσα, γιατί το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και με τις αμαξοστοιχίες.

JTE Dimandix (συζήτησησυνεισφορές)

Φυσικά, όποτε έχω χρόνο, μπορεί να το προτείνω😉

Απαντήστε στο "Πλοία"
37.6.167.116 (συζήτησησυνεισφορές)
JTE Dimandix (συζήτησησυνεισφορές)

Ευχαριστώ. Έχε το νου σου γενικότερα, γιατί το παλικάρι μάλλον πως είναι βάνδαλος. Τον έχω αναφέρει και στους διαχειριστές, χωρίς αυτοί ωστόσο να λάβουν μέτρα.

37.6.167.116 (συζήτησησυνεισφορές)
JTE Dimandix (συζήτησησυνεισφορές)

Ναι, τον έχουν φράξει δυο-τρεις φορές.

37.6.167.116 (συζήτησησυνεισφορές)
37.6.167.116 (συζήτησησυνεισφορές)
JTE Dimandix (συζήτησησυνεισφορές)

Το εν λόγω λήμμα είναι αρκετά ανωργάβωτο, αλλά θα το οργανώσω με την πρώτη ευκαιρία. Έχω βρει κάποιες αξιόπιστες πηγές σχετικά με το θέμα (Άρθρα της Σιδηροτροχιάς)

Αυτή η ανάρτηση αποκρύφθηκε από τον 37.6.167.116 (ιστορικό)
Αυτή η ανάρτηση αποκρύφθηκε από τον 37.6.167.116 (ιστορικό)
37.6.167.116 (συζήτησησυνεισφορές)

Πάντως η συνόψεις των προηγούμενων επεξεργασιών από την σελίδα ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. βρίσκονται στην σελίδα ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ,αυτό μπορεί να διορθωθεί;

JTE Dimandix (συζήτησησυνεισφορές)

Ιδέα δεν έχω.

37.6.167.116 (συζήτησησυνεισφορές)

Δεν πειράζει, πάντως σας ευχαριστώ για την βοήθεια.

37.6.167.116 (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα, νομίζω ότι βρήκα τον τρόπο να μεταφερθούν οι σηνόψεις των προηγούμενων επεξεργασιών από την σελίδα ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ στην σελίδα ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.,άμα αναιρέσετε την έκδοσή μου δηλαδή να βάλετε το περιεχόμενο στην σελίδα ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ και μετά το μεταφέρετε στην σελίδα ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. τότε θα μεταφερθούν και οι συνόψεις των προηγούμενων επεξεργασιών στην σελίδα ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.

Αυτή η ανάρτηση αποκρύφθηκε από τον 37.6.167.116 (ιστορικό)
JTE Dimandix (συζήτησησυνεισφορές)

Δεν ξέρω, πάντως, αν πρέπει να το κάνω, πάντως, χαίρομαι που βρήκες άκρη.

Υ.Γ. Αν θες μπορείς να φτιάξεις ένα account, προκειμένου να μην φαίνεται το IP σου (Είναι λίγο επικίνδυνο.)

37.6.167.116 (συζήτησησυνεισφορές)

Πιο είναι επικίνδυνο το να φαίνεται η IP ή το να χρησιμοποιώ λογαριασμό;

JTE Dimandix (συζήτησησυνεισφορές)

Το να φαίνεται η IP.

37.6.167.116 (συζήτησησυνεισφορές)

Είχα κάνει έναν λογαριασμό πριν από λίγο καιρό και θα ξεκινήσω πολύ σύντομα να τον χρησιμοποίω, απλώς δεν έχω μάθει να μετακινώ σελίδες και να αναιρώ επεξεργασίες. Γίνεται να τα κάνω από το κινητό;

JTE Dimandix (συζήτησησυνεισφορές)

Μετακινήσεις από κινητό δεν γίνεται, αν δεν το βάλεις σε επιφάνεια εργασίας. Για υπολογιστές, δες εδώ. Για αναιρέσεις, πας στο λήμμα που θες να αναιρέσεις, πατάς "Ιστορικό" (στο κινητό είναι το εικονίδιο με το ρολογάκι), διαλέγεις την επεξεργασία που θες να αναιρέσεις και άμα είναι η πιο πρόσφατη, πατάς αναίρεση. Άμα είναι πιο παλιά, πατάς τον σύνδεσμο της αναθεώρησης, και πατάς επεξεργασία. Αποθηκεύεις τις αλλαγές σου και η επεξεργασία αποκαταστάθηκε.

91.140.25.112 (συζήτησησυνεισφορές)

Σας ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια.

Απαντήστε στο "Διόρθωσα μία μετακίνηση του Vartan62"
Kalogeropoulos (συζήτησησυνεισφορές)

Από πού είναι κλεμμένο το συγκεκριμένο αρχείο;

JTE Dimandix (συζήτησησυνεισφορές)

https://www.youtube.com/watch?v=o7REuLAHbkE


Απλώς έχει μπει watermark στο frame, το οποίο δεν υπάρχει στο βίντεο. Αυτήν την εντύπωση μου έδωσε τουλάχιστον. Πάντως, στα commons δεν πρέπει ούτε κλεμμένα να μπαίνουνε, ούτε με watermark

Kalogeropoulos (συζήτησησυνεισφορές)

Σωστά, για αυτό το ψάχνω, αλλά λείπει ο φωτογράφος από το συγκεκριμένο πλαίσιο του youtube. Θα το ψάξω κι άλλο.

Απαντήστε στο "Αρχείο MAN 621"
Vartan62 (συζήτησησυνεισφορές)
JTE Dimandix (συζήτησησυνεισφορές)

Ναι, το γνωρίζω. Αλλά επειδή τα γερμανικά ES πάνε μέχρι 230 χλμ/ω, δεν σημαίνει ότι πάνε και τα ελληνικά. Να σου θυμίσω ότι ο ΟΣΕ έκανε ορισμένες τροποποιήσεις στο βασικό μοντέλο και ουσιαστικά είναι μια παραλλαγή των ES64P. Αυτό αναφέρεται και στο λήμμα.

Vartan62 (συζήτησησυνεισφορές)

Οκ.

Απαντήστε στο "HELLAS SPRINTER 230km/h"
Ttzavaras (συζήτησησυνεισφορές)

Όπως μου γράφεις, οι βανδαλισμοί συνεχίζονται. Βέβαια το κλείδωμα δεν θα επιτρέπει συνεισφορές από ανώνυμους χρήστες, οπότε ασφαλώς θα τα επηρεάσει, αλλά προκειμένου να μην ασχολείσαι άλλο με βανδαλισμούς (φαντάζομαι έχεις πολύ καλύτερα πράγματα να κάνεις εδώ!) θα τα κλειδώσω. Στείλε μου, σε παρακαλώ, μια λίστα με τα λήμματα που χρειάζονται προστασία και θα το αναλάβω. Καλή συνέχεια!

JTE Dimandix (συζήτησησυνεισφορές)

Λοιπόν, τα λήμματα που μέχρι στιγμής έχουν βανδαλιστεί είναι τα

  1. Τροχαίο Υλικό Ο.Σ.Ε.
  2. Μηχανή σειράς 120 ΟΣΕ
  3. Μηχανή σειράς 220 ΟΣΕ
  4. Αυτοκινητάμαξα σειράς 520 ΟΣΕ
  5. ETR 470

Κανονικά, πρέπει να κλειδωθούν μόνο τα λήμματα των μηχανών 220 και των Α/Α 520, αλλά αν θέλετε μπορείτε να τα κλειδώσετε όλα καλού-κακού. Καλή τύχη στο κλείδωμα.

Ttzavaras (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα αγαπητέ. Το λήμμα για το τροχαίο υλικό ΟΣΕ κλειδώθηκε. Τα άλλα βλέπω ότι έχουν να πειραχτούν από τις 28 Απριλίου. Αν δούμε πως κι αυτά βανδαλίζονται, θα τα κλειδώσω. Καλές συνεισφορές!

JTE Dimandix (συζήτησησυνεισφορές)

Ευχαριστώ για το κλείδωμα. Θα σας ενημερώσω για τυχόν βανδαλισμούς αν επαναληφθούν.

Ttzavaras (συζήτησησυνεισφορές)

Έγιναν όλα όσα έγραψες στη σελίδα μου. Το "τροχαίο υλικό ΟΣΕ" είναι ανοιχτό για επεξεργασίες, αλλά να το προσέχεις, σε παρακαλώ.

Ttzavaras (συζήτησησυνεισφορές)

Προς το παρόν αναίρεσα τις μετακινήσεις και τις παρεμβάσεις του. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Απαντήστε στο "Κλειδώματα"
Giorgos Kollias (συζήτησησυνεισφορές)

Ρεπορτάζ της εφημερίδας "Οικονομικός Ταχυδρόμος", με ημερομηνία 01-02-1968. Περιέχει γενικά στοιχεία, αλλά και λεπτομέρειες για το καθένα τμήμα της υπό κατασκευή αρτηρίας (ΒΟΑΚ).

Απαντήστε στο "Εθνική οδός no90 - ιστορικό κατασκευής"
2A02:1388:9B:E6A6:280A:E175:2356:566B (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα, μπορείς να δημοσιεύσεις και την αυτοπροσωπογραφία του Αρκά για να μπεί στον πίνακα του κύριου λήμματος?

JTE Dimandix (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα κι από μένα. Έχω κάποιες αμφιβολίες για το αν είναι όντως ο Αρκάς. Η εν λόγω αυτοπροσωπογραφία δημοσιεύτηκε στην Βαβέλ στην δεκαετία του 1980, λίγο μετά την κυκλοφορία του Κόκκορα. Μπορεί και να την σχεδίασε ο ίδιος ο Αρκάς, για να "ηρεμίσουν" αυτοί που φαγώθηκαν να μάθουν ποιος είναι. Παρόλα αυτά, θα το σκεφτώ πολύ για το αν πρέπει να προστεθεί. ---Δημήτρης.

Απαντήστε στο "Αρκάς"
NikosLikomitros (συζήτησησυνεισφορές)

Μπράβο για την προσπάθεια σου. Το λήμμα μπορείς να το αναπτύξεις στη νέα σελίδα Συζήτηση:2J/Προσωρινό, όπως ορίζει η πολιτική για τις προσωρινές εκδόσεις λημμάτων.

Απαντήστε στο "2J"
91.140.91.106 (συζήτησησυνεισφορές)

Έχω στην κατοχή μου το δεύτερο μισό από δισέλιδο με πινακίδες σε ατζέντα. Πιστεύω ότι χρονολογίται 1973-1974 λίγο πριν την αλλαγή των σημάτων. Την έχω ανεβάσει εδω: https://ibb.co/pKWXrH3

JTE Dimandix (συζήτησησυνεισφορές)

Σ' ευχαριστώ που μοιράστηκες μαζί μας το ντοκουμέντο σου. Η ατζέντα που αναφέρεις είναι η ατζέντα "Έσπερος", όπως αναφέρεται στην παλιά πινακίδα απαγόρευσης προσπεράσματος και την πινακίδα Βραδυπορίας με το άσπρο τρίγωνο σε μπλε υπόβαθρο που έγραφε "ΑΡΓΑ"; Αν είναι αυτή, τότε σίγουρα θα είναι του 1965, που είναι μετά τον πρώτο ΚΟΚ, αλλά πριν την σύμβαση της Βιέννης που άλλαξαν τα σήματα (Το '74 άλλαξαν, το '77 υπογράφηκε και εφαρμόστηκε η σύμβαση). Μπορεί να μπει στην ΒΠ, αλλά η εικόνα είναι λίγο κουνημένη.

Νομίζω ότι έπρεπε να την σκανάρεις (Αν έχεις scanner). Επίσης, αν θες μπορείς να προσθέσεις δυο αράδες στο λήμμα των πινακίδων στην ΒΠ. Τέλος, θα σε συμβούλευα όταν θες να απαντήσεις σε υπάρχων θέμα στην σελίδα συζήτησής μου, δεν χρειάζεται κάνεις ένα καινούργιο θέμα, γιατί ουσιαστικά θα με γεμίσεις θέματα. Αντ' αυτού, μπορείς στο ήδη υπάρχον θέμα, να απαντήσεις εκεί που γράφει "Απαντήστε στο (Όνομα θέματος)", Ευχαριστώ και καλή σου συνέχεια.

91.140.91.106 (συζήτησησυνεισφορές)

Μπορώ να δω την δικιά σου ατζέντα ώστε να την ταυτοποιήσω;


JTE Dimandix (συζήτησησυνεισφορές)

Δεν την έχω εγώ. Ο χρήστης 244wiki μου είπε ότι την έχει και παρέθεσε με αυτήν την πηγή τις πινακίδες αυτές. Μπορείς όμως να επικοινωνήσεις μαζί του.

91.140.90.27 (συζήτησησυνεισφορές)

Μένω Λαμία και πίσω από το δημοτικό θέατρο υπάρχει μια πινακίδα που απαγορεύει την δεξιά στροφή και σίγουρα είναι παλιά συγκεκριμένα στην οδό 2 Αγνώστου Στρατιώτου

https://goo.gl/maps/q9gAq5Xwp1WZqPqL6

JTE Dimandix (συζήτησησυνεισφορές)

Την είδα την πινακίδα. Είναι με τυπικό βέλος αντί για το "στυλιζαρισμένο" βέλος που έχει η P-28. Δυστυχώς είναι σε κακή κατάσταση και γεμάτη αυτοκόλλητα (Απορώ πως την έφτασαν.). Όντως τυχαίως, ακριβώς απέναντι, βρίσκεται η παλιά πινακίδα απαγόρευσης στάθμευσης από τον πρώτο ΚΟΚ του 1962 (Αν και ζωγραφιστή στον τοίχο.), ενώ άμα "στρίψεις" δεξιά στην οδό 68 Καραϊσκάκη, βρίσκεται η παλιά πινακίδα απαγόρευσης εισόδου του 1938 σε καλύτερη όμως κατάσταση από την άλλη (Αν και μου δίνει την εντύπωση πως είναι μάλλον σκουριασμένη). Αποφάσισα, λοιπόν, να κάνω μια γύρα στα στενά της Λαμίας, αλλά δεν βρήκα παρά μόνο ένα σκουριασμένο STOP στην Βελισσαρίου, αλλά προχωρώντας στην Καραϊσκάκη, βρήκα κι άλλη παλιά πινακίδα απαγόρευσης εισόδου. Όντως τυχαίως, λίγο πιο κάτω βρήκα και μια σχολή οδηγών.

Έχω βρει και γω κάποιες παλιές πινακίδες (Προ της Σύμβασης της Βιέννης). Στην Μακεδονία έχουμε κι εκεί κάποιες. Στην είσοδο των Τσάκων Αλμωπίας (9 Επαρ.Οδ. Αριδαίας-Πολυκάρπης), βρήκα την παλιά πινακίδα επικίνδυνης στροφής δεξιά:

https://www.google.gr/maps/@40.9572041,22.045088,3a,78y,224.47h,85.85t/data=!3m6!1e1!3m4!1s0lZm5f52ECWQe9iIdOynzw!2e0!7i13312!8i6656?hl=el

Κι αυτή έχει τυπικό βέλος, αντί για στυλιζαρισμένο που έχει η Κ-1δ. Αλλά κι αυτή η καημένη είναι σε κακή κατάσταση. Η αντίστοιχη για αριστερή στροφή βρίσκεται στην Επαρ.Οδ. Αριδαίας-Λουτρών, λίγο μετά την Πιπεριά:

https://www.google.gr/maps/@40.9665837,22.0245906,3a,16y,158.13h,87.65t/data=!3m6!1e1!3m4!1ss_uygLRyQYQeO_lUBNtf3g!2e0!7i13312!8i6656?hl=el

Όντως τυχαίως, πέρασα από αυτήν μόλις χθες (Είχαμε πάει στα Λουτρά Πόζαρ), κι ακόμα υπάρχει. Αλλά και στην Κρήτη, στην είσοδο του χωριού "Πρασσές" (ή "Πρασιές") στο Ρέθυμνο, βρίσκεται η παλιά πινακίδα τοπωνυμίου (Αναφέρεται στον ΚΟΚ του 1963, αλλά δεν υπάρχει στα commons (Δεν έχω φτιάξει ακόμα το αρχείο.)).

https://www.google.gr/maps/@35.3217086,24.5312346,3a,39.9y,192.1h,89.56t/data=!3m6!1e1!3m4!1s7eqTxEdpTZJrkr0IRzyTNw!2e0!7i13312!8i6656?hl=el

Μπορώ να πω ότι από όλες τις πινακίδες, αυτή είναι στην χειρότερη κατάσταση. Ξεβαμένη, τα χρώματα έχουν γίνει σκ*τά, ετοιμόρροπη, και σε κακό σημείο. Το 2011 υπήρχε κανονικά, αλλά το 2014, φαίνεται είχαν φτιάξει ένα πέτρινο πεζούλι (Ή μπεντένι όπως λέμε στην Κρήτη.) Λίγο πιο κάτω, θα διαπιστώσεις ότι την πέταξαν στα αγριόχορτα.

https://www.google.gr/maps/@35.3215582,24.5312582,3a,51.3y,246.9h,82.52t/data=!3m7!1e1!3m5!1sGdGG_nSlrLB3NZZG5IafCA!2e0!5s20141001T000000!7i13312!8i6656?hl=el

Ως γνωστόν, όταν έχουμε κάτι πολύτιμο στην Ελλάδα, το καταστρέφουμε. Πάλι στην Κρήτη, αυτή την φορά στον Ρέθυμνο, βρισκόταν μια πινακίδα Π-2 με κείμενο στο... πολυτονικό σύστημα.

https://www.google.gr/maps/@35.3668861,24.5048064,3a,21.3y,121.24h,91.32t/data=!3m6!1e1!3m4!1sN9LVFWCHfCRhkNYVT4PIjw!2e0!7i13312!8i6656?hl=el

Επειδή όμως είμαι Κρητικός από μητέρα, την συγκεκριμένη πινακίδα την αφαιρέσανε, λόγω της κατασκευής του Νέου Κόμβου Αμαρίου.

Τέλος, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Περιστέρι, στην Δαμασκηνού, ανάμεσα στα δέντρα και στον κόκκινο τηλεφωνικό θάλαμο δεξιά, υπάρχει μια παλιά πινακίδα για την απαγόρευση στάθμευσης. Μου έχουν πει ότι απαγορεύει την στάθμευση και στις δύο πλευρές του οδοστρώματος. Δεν την έχω επιβεβαιώσει, ωστόσο, από τον ΚΟΚ:

https://www.google.gr/maps/@38.0046311,23.6862585,3a,15y,226.57h,92.31t/data=!3m6!1e1!3m4!1swVOkPx2Q1ZZVgHoKJWwfpw!2e0!7i13312!8i6656?hl=el

Απαντήστε στο "Πινακίδων συνέχεια"