Βοήθεια:Μετακίνηση σελίδας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Οι σελίδες της Βικιπαίδειας καθορίζονται μοναδικά από το όνομά τους. Επομένως, μπορείτε να μετονομάσετε μια σελίδα μετακινώντας την κάτω από ένα διαφορετικό τίτλο. Σελίδες μπορούν να μετακινήσουν μόνον οι αυτοεπιβεβαιωμένοι χρήστες, δηλαδή εκείνοι που έχουν εγγραφεί τουλάχιστον πριν τέσσερις ημέρες. (εάν θέλετε να γίνετε χρήστης της Βικιπαίδειας, δείτε εδώ).

Διαδικασία μετακίνησης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η διαδικασία μετακίνησης μιας σελίδας είναι πολύ εύκολη. Συνδέεστε στη σελίδα που θέλετε να μετακινήσετε, πατάτε την ετικέτα "μετακίνηση" που βρίσκεται στο πάνω μέρος της σελίδας, δίπλα στις ετικέτες "λήμμα", "συζήτηση", "επεξεργασία", και θα οδηγηθείτε στη σελίδα διαλόγου μετακίνησης. Εκεί, γράφετε στο πεδίο κειμένου "Στο νέο τίτλο:", το όνομα στο οποίο θέλετε να μετακινήσετε τη σελίδα, και από κάτω συμπληρώνετε την αιτιολογία της μετακίνησης. Τέλος, πατάτε το κουμπί "Μετακίνηση της σελίδας" και η σελίδα έχει μετακινηθεί.

Όταν μετακινείτε μια σελίδα, στη θέση της παλιάς τοποθετείται μια ανακατεύθυνση προς την καινούργια, όμως επειδή οι σελίδες αυτές σβήνονται τακτικά από τους διαχειριστές, καλό είναι να πάτε στην παλιά σελίδα και χρησιμοποιώντας τη λειτουργία "Συνδέσεις προς εδώ" να διορθώσετε τις συνδέσεις προς την παλιά σελίδα, έτσι ώστε να δείχνουν προς την καινούργια.

Metakinisi.png

Λόγοι μετακίνησης σελίδας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. το όνομα της σελίδας είναι για κάποιο λόγο παράτυπο ή μη συμβατό με τους κανόνες ονοματοδοσίας της Βικιπαίδειας (δείτε την πολιτική ονοματοδοσίας σελίδων της Βικιπαίδειας)
  2. υπάρχει κάποιο ορθογραφικό ή άλλο λάθος.
  3. το όνομα της σελίδας δεν αντιστοιχεί σωστά στο περιεχόμενό της

Αναίρεση μετακίνησης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Αν η παλιά σελίδα δεν έχει διατηρηθεί ως ανακατεύθυνση και έχει σβηστεί εντελώς απλώς κάνετε μετακίνηση πάνω της.
  2. Αν η παλιά σελίδα έχει διατηρηθεί ως ανακατεύθυνση:
    • Αν στη σελίδα ανακατεύθυνσης δεν έχει γίνει κάποια επεξεργασία (πέρα από τη δημιουργία της ανακατεύθυνσης), μπορείτε απλούστατα να μετακινήσετε τη σελίδα πίσω στον αρχικό τίτλο.
    • Αν η παλιά σελίδα έχει διατηρηθεί ως ανακατεύθυνση, προτού κάνετε τη μετακίνηση, μπορείτε να ζητήσετε τη διαγραφή της από τους διαχειριστές βάζοντας ψηλά τον κώδικα:
{{Διαγραφή|Θέλω να μετακινήσω κάτι εδώ.}}

Ειδικές περιπτώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατηγορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι κατηγορίες δεν είναι δυνατόν να μετακινηθούν σε διαφορετικό τίτλο. Οι σελίδες συζήτησής τους ωστόσο μετακινούνται κανονικά, όπως και οποιαδήποτε άλλη σελίδα.

Αρχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δικαίωμα μετακίνησης των αρχείων έχουν μόνο οι διαχειριστές. Για να ζητήσετε τη μετακίνηση ενός αρχείου μπορείτε να απευθυνθείτε στο Σημειωματάριο διαχειριστών.