Συζήτηση:Έλληνες για την Πατρίδα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Δημιουργία λήμματος[επεξεργασία κώδικα]

CubicStar το κόμμα δεν έχει ιδρυθεί; BILL1 (συζήτηση) 11:26, 5 Ιουνίου 2020 (UTC)

Μέσα σε μια ημέρα τι πρόλαβε να γραφτεί; --cubic[*]star 12:20, 5 Ιουνίου 2020 (UTC)

Βασικές πληροφορίες που αρκούν για την δημιουργία του λήμματος τις έχουμε. Καλά, έτσι κι αλλιώς, δεν νομίζω ότι αλλά μικρά κόμματα έχουν τόσες πολλές πληροφορίες. Επίσης, μιας και έχει γίνει γνωστή η ύπαρξη του κόμματος, υπάρχουν άνθρωποι που αναζητούν πληροφορίες για αυτό μέσω της βικιπαίδειας. Απλά, όσον αφορά το όνομα του κόμματος, νομίζω ότι ίσως θα ήταν προτιμότερος για το λήμμα ο απλούστερος τίτλος "Έλληνες". Φαντάζομαι ότι λογικά έτσι θα γίνει γνωστό στην καθομιλουμένη. BILL1 (συζήτηση) 17:55, 5 Ιουνίου 2020 (UTC)

@BILL1 και CubicStar: Αυτή η επανειλημμένη πρακτική (όχι μόνο από έναν χρήστη) της σύγκρισης με άλλα λήμματα είναι δυνατό να ερμηνευθεί και ως απουσία ουσιαστικών επιχειρημάτων υπέρ της διατήρησης του λήμματος. Στην παρούσα περίπτωση, αυτό που έχουμε απλώς είναι μία επίσημη εξαγγελία-δελτίο τύπου και, ενδεχομένως, μερικές πολύ γενικές εκτιμήσεις (υπάρχουν;) δημοσιογράφων αναφορικά με το πού θα ψαρέψει ψηφοφόρους, τί στελέχη θα έχει κτλ. Πολύ λίγα πράγματα για την ώρα... Πόσο μάλλον για να υπάρξει αυτόνομο λήμμα... Όταν υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες προς ανάρτηση και εγκυκλοπαιδικότητα του λήμματος εδώ θα είμαστε. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 18:03, 5 Ιουνίου 2020 (UTC)

Οκ, έχει καλώς. BILL1 (συζήτηση) 18:37, 5 Ιουνίου 2020 (UTC)

@Glorious 93: Πιθανότατα θα γίνει σύντομα εγκυκλοπαιδικό (και "με τη βούλα"), αλλά οι υποστηρικτές του κόμματος ανυπομονούν, δεν μπορούν να περιμένουν -γι' αυτό και το canvassing (αλλά και νομικές απειλές από ορισμένους). ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 06:12, 23 Ιουνίου 2020 (UTC)

Την 21η Ιουνίου , υπήρξε σχετική ανακοίνωση στελεχών του κόμματος και έχει γνωστοποιηθεί προ πολλού πως θα συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές . Από την στιγμή που υπάρχουν λήμματα για κόμματα πολύ μικρότερης ισχύος το συγκεκριμένο λήμμα πρέπει να διατηρηθεί . Η ιδεολογία του κόμματος και οι βασικές αρχές που θα ακολουθήσει έχουν γίνει επίσης γνωστά. Kom1989rs (συζήτηση) 10:45, 22 Ιουνίου 2020 (UTC)

Αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης το τοποθετούν στην 3η θέση , με ποσοστό 5.6% . Πριν κάνετε την οποιαδήποτε επεξεργασία πάνω στο εν λόγω λήμμα , αιτιολογήστε την ωστέ να γνωρίζουν όλοι με ποια κριτήρια έγινε . Μάλλον κάποιοι εδώ ξεχνάνε ότι υπάρχει δημοκρατία και ελευθερία του λόγου ;) Kom1989rs (συζήτηση) 10:49, 22 Ιουνίου 2020 (UTC)

Πιστεύω επίσης ότι η συνεχής διαγράφη της σελίδας δεν δικαιολογείται πια. Τα κόμματα του Συναδινού και του Λαγού διαθέτουν τις σελίδες τους. Το κόμμα Κασιδιάρη εμφανίστηκε σε δημοσκοπήσεις και τα στελέχη (μεταξύ των οποίων περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι) έχουν ανακοινωθεί. Orgyn (συζήτηση) 14:45, 22 Ιουνίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα!Το κόμμα έχει προχωρήσει σε ιδρυτική διακύρηξη...πιστεύω πως πρέπει να δημιουργηθεί αυτόνομο λήμμα και όχι ανακατεύθυνση αυτού! Μοναχικός Λέων (συζήτηση) 16:51, 12 Ιουνίου 2020 (UTC)

Διαφωνω Ψεκασμένος (συζήτηση) 11:44, 18 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)

Καταρχάς ο Κασιδιάρης είναι φυλακή.Όταν υπήρχε η χρυσή αυγή το 70% των ψήφων της ήταν στον Κασιδιάρη και οι άνθρωποι που θα ψήφιζαν τους ΕΓΤΠ θα το έκαναν μονο για των Κασιδιάρη καθώς δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί άλλοι αξιόλογοι υποψήφιοι βουλευτές.Και αν δεν κάνω λάθος κάποιος πιο πάνω είπε ότι υπάρχουν αλλά πιο μικρά κόμματα που είναι στην Βικιπέδια,όμως δεν τόνισε ότι τα άλλα κόμματα έχουνε συμετάσχει σε εκλογές.Το κόμμα πέθανε πριν κάν αρχίσει αν βεβαίως μπορούμε να το αποκαλέσουμε κόμμα.RevanzoHellas (συζήτηση) 14:10, 28 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)

Ίσως θα έπρεπε να μιλάμε για υπερεθνικισμό αντί για εθνικισμό. Επίσης, αφού σχεδόν όλα τα μέλη προέρχονται από την Χρυσή Αυγή, ο όρος νεοναζισμός ίσως είναι κατάλληλος. Τέλος, είναι αδιανόητο να μιλάμε για πατριωτισμο σε ένα κόμμα που προέρχεται από την Χρυσή Αυγή.

Σχόλιο 25-1-2021[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

Η ιδεολογία πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τον όρο εθνικισμός! Αναφορά: 178.59.26.31 06:43, 25 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Συμφώνω και η ιδεολογία Ακροδεξιά είναι λάθος. Να φύγει και να μπει ο Ελληνικός Εθνικισμός!

Λάθος η ακροδεξιά; Δηλαδή τι είναι ακροδεξιά για σένα; Και ο Εθνικισμός ακροδεξιά δεν είναι; Άλλο Πατριωτισμός (που μπορεί να είναι ιδεολογία και Αριστερών και Δεξιών κομμάτων) και άλλο Εθνικισμός (Εξ' ορισμού ακροδεξιά). Και μάλιστα στην προκείμενη περίπτωση μιλάμε για Εθνικισμό σε ένα κόμμα του όποιου είναι πρόεδρος ένας Νεοναζί

Αναιρέσεις σε λήμματα[επεξεργασία κώδικα]

Γιατί αναιρούνται συνεχώς οι τεκμηριωμένες προσθήκες στα λήμματα Έλληνες για την Πατρίδα και Εθνική Λαϊκή Συνείδηση??? Παρακαλώ να σταματήσουν οι αναιρέσεις! 79.107.16.2 19:08, 15 Φεβρουαρίου 2021 (UTC)

Δεν υπάρχει καμία τεκμηρίωση. Οι πηγές είναι αυτοαναφορικές ή από ιστοσελίδες ανύπαρκτης εγκυρότητας όπως το "μακελειό" και το "pronews". Κανονικά οι "Έλληνες ΓΤΠ" δεν θα έπρεπε αν υπάρχουν καν σαν αυτόνομο λήμμα, καθως ούτε έχει συμμετάσχει σε εκλογές, ούτε κοινοβουλευτικό κόμμα είναι, ούτε υπάρχει επάρκεια αξιόλογων πηγών, που να τεκμηριώνουν ικανοποιητικά το λήμμα. Hellas2018 (συζήτηση) 19:23, 15 Φεβρουαρίου 2021 (UTC)

Το θέμα για το αν θα πρέπει να υπάρχουν οι Έλληνες ΓΤΠ σε λήμμα έχει λυθεί στην συζήτηση. Από κει και πέρα:
1) Οι πηγές που είναι μέσα από την σελίδα του κόμματος, έχουν προστεθεί μετά από την φράση "συμφωνα με". Άρα είναι φυσιολογικό σε αυτή τη περίπτωση να χρησιμοποιηθούν αυτοαναφορικές πηγές, συμβαίνει σε όλα τα λήμματα κομμάτων (καταστατικά, θέσεις, δηλώσεις κλπ)
2) Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις ίσως το Μακελειό να μην είναι έγκυρο και όντως να πρέπει να αφαιρεθεί, αλλά οι άλλες πηγές δεν νομίζω ότι δεν θεωρούνται έγκυρες. Αν πηγαίναμε σύμφωνα μόνο με τις επιστημονικά τεκμηριωμένες πηγές τα μόνα κόμματα που θα είχαν λήμμα θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ.
3) Αυτά που αναφέρετε δεν δικαιολογούν και τις αναιρέσεις στην ΕΛΑΣΥΝ.
Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί δεν είναι τεκμηριωμένες οι αλλαγές. Εγώ προσωπικά διαφωνώ με τις ιδεολογίες αυτών των κομμάτων. Αλλά η ΒΠ είναι για να ενημερώνει τον κόσμο και αν κολλάμε σε ασήμαντα πράγματα δεν θα πάει ποτέ μπροστά η ελληνική ΒΠ. 79.107.16.2 23:52, 15 Φεβρουαρίου 2021 (UTC)

Ιδεολογία[επεξεργασία κώδικα]

Θεωρώ ότι το κόμμα είναι μόνο Ακροδεξιό για τους εξής λόγους:
1) Είναι δυνατόν να είναι δεξιό ένα κόμμα που τα μέλη του προέρχονται ως επί το πλείστον από την Χρυσή Αυγή;
2) Ο αρχηγός της και πολλά μέλη της έχουν προβεί αρκετές φορές σε εξτρεμιστικές δηλώσεις που δεν είναι αποδεκτές απο την Δεξιά και το πρόγραμμα του κόμματος μπορεί να μην εμπεριέχει τα ναζιστικά στοιχεία της Χρυσης Αυγης, όμως συνάδει με τα προγράμματα άλλων ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη
3) Η πηγή που αιτιολογείται ο όρος Δεξιά, δεν υπάρχει καν πλέον.
Να αφαιρεθεί ο όρος Δεξιά . 5.54.38.228 11:55, 8 Μαρτίου 2021 (UTC)

Παραβλέπω τα επιχειρήματα 1 και 2, τα οποία δε στέκουν βάσει της πολιτικής της ΒΠ. Το επιχείρημα 3, ωστόσο, ισχύει. Δεν υπάρχει πηγή στο λήμμα που να αναφέρει τους "Έλληνες" ως δεξιό κόμμα και η μόνη που υπάρχει δε δουλεύει πια. Θα αφαιρέσω τον όρο.Hellas2018 (συζήτηση) 12:10, 12 Μαρτίου 2021 (UTC)

Ναι, καταλαβαίνω ότι αν υπήρχε έγκυρη πηγή δεν θα έστεκαν τα επιχειρήματα 1 και 2. Τα έβαλα για να τεκμηριώσω γιατί είναι Ακροδεξιό το κόμμα, σε περίπτωση που κάποιος ήθελε να παραμείνει ο όρος δεξιά χωρίς παραπομπή.
Επίσης θέλω να παρακαλέσω τον χρήστη που εδώ και μέρες αναιρούσε την άποψη μου, να μην το ξαναεπαναλάβει (όχι μόνο σε έμενα, αλλά και στον οποιονδήποτε), γιατί το να αναιρείς κάτι που δεν προσβάλει κανέναν ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΗΜΜΑΤΟΣ είναι αφαίρεση της ελευθερίας του λόγου.91.140.56.137 14:32, 12 Μαρτίου 2021 (UTC)

91.140.56.137[επεξεργασία κώδικα]

Βλέπε εδώ. Μετά , κάνε ότι αλλαγή θές Ιπποκράτης2020 (συζήτηση) 19:37, 24 Μαρτίου 2021 (UTC)


Είδα το λήμμα για τις αξιόπιστες πηγές. Προφανώς και δεν θα χρησιμοποιούσα αναξιόπιστες πηγές για να εκφράσω κάποια υποκειμενική άποψη, ούτε αυτοαναφορικές πηγές για να εκφραστούν πολιτικά πιστεύω του κόμματος. Αλλά αν δείτε τις αλλαγές που έκανα θα κατανοήσετε ότι αναφέρομαι σε γεγονότα. Αναλυτικά οι αλλαγές:

1) Προσθήκη των ιδεολογιών Αντιμετανάστευση, Αντιπαγκοσμιοποίηση, Οικονομικός εθνικισμός. Στο πεδίο αυτό ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν πηγές, αλλά συμπεράσματα από το ιστορικό των πολιτικών του κόμματος και των θέσεών του. Θεωρείτε, ότι οι παραπάνω ιδεολογίες δεν συνάδουν με τις πολιτικές του κόμματος;
2) Προσθήκη της λέξης "προς" ανάμεσα στην Δεξιά και την Ακροδεξιά. Αυτό γίνεται για τεχνικούς λόγους καθώς δεν υπάρχει πουθενά να μπαίνουν δύο πολιτικές θέσεις η μία κάτω από την άλλη – κινείται στον χώρο της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς (κατά την άποψή μου βέβαια δεν είναι Δεξιά, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα)
3) Προσθήκη των σλόγκαν και του λευκού στα χρώματα. Αυτό γίνεται για λόγους εμπλουτισμού και εννοείται ότι τα στοιχεία αυτά ισχύουν, μπορώ να φέρω και πηγή για τα σλόγκαν αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται.
4) Στην δεύτερη παράγραφο του Ιστορικού έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στην δομή, αλλά οι ουσιαστικές αλλαγές είναι η προσθήκη του Φουντούλη, μελών περιφερειακών και δημοτικών συμβουλιών, στρατιωτικών και άλλων ατόμων των επιστημών στα νέα μέλη του κόμματος. Τι από αυτά δεν ισχύει στην ήδη υπάρχουσα πηγή; Επίσης αναφέρεται και η δήλωση του Κασιδιάρη ότι οι θέσεις του κόμματος ταυτίζονται με τις θέσεις άλλων εθνικιστικών κομμάτων τα οποία κυριαρχούν στην Ευρώπη, όπως η Λέγκα του Βορρά στην Ιταλία (από την οποία φαίνεται να εμπνεύστηκε το λογότυπο) και το κόμμα Φίντες στην Ουγγαρία. Ακόμα κι αν θεωρήσουμε αυτοαναφορική την πηγή, δεν έχει κανένα νόημα, εφόσον φαίνεται ξεκάθαρα στο λήμμα ότι αυτό το δήλωσε ο ίδιος ο Κασιδιάρης και ότι δεν είναι κάτι στάνταρ.
5) Ορισμένες προσθήκες στις θέσεις. Είναι παρμένες από την ίδια υπάρχουσα πηγή και προστέθηκαν για να είναι ολοκληρωμένο το νόημα (πχ είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί η στάση του κόμματος απέναντι στους γάμους των ομοφυλόφιλων).
6) Τέλος, υπάρχει η προσθήκη των δημοσκοπήσεων.Όπως έχω αναφέρει και στις αλλαγές, η ενότητα "Δημοσκοπήσεις" δικαιολογεί ουσιαστικά την ίδια την ύπαρξη του λήμματος, γιατί ένα κόμμα χωρίς βουλευτές, με δράση ενός χρόνου και χωρίς απήχηση δεν υπάρχει λόγος να έχει λήμμα (αλλά με τις δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι έχει απήχηση). Όσον αφορά το zougla γράφω ξεκάθαρα στο λήμμα ότι είναι δημοσκόπηση χαμηλότερου βελινεκούς.

Οπότε, δεν βλέπω πώς αυτές οι αλλαγές είναι κόντρα στην πολιτική της ΒΠ. 91.140.61.47 21:00, 24 Μαρτίου 2021 (UTC)


Βλέπε καί εδώ Ιπποκράτης2020 (συζήτηση) 10:53, 25 Μαρτίου 2021 (UTC)


"Η απαγόρευση της πρωτότυπης έρευνας σημαίνει ότι όλο το υλικό που προστίθεται στα λήμματα πρέπει να μπορεί να αποδοθεί σε δημοσιευμένη αξιόπιστη πηγή, ακόμη και αν στην πράξη δεν έχει γίνει η αντίστοιχη τεκμηρίωση μέσα στο λήμμα.". Στις προσθήκες μου στο λήμμα, στις δύο περιπτώσεις που χρησιμοποιούνται τέτοιες πηγές ξεκαθαρίζεται στο λήμμα, πρώτον ότι οι δηλώσεις είναι του Κασιδιάρη και δευτερον ότι το zougla είναι δημοσκόπηση χαμηλότερου βελινεκούς. Όλα τα υπόλοιπα είτε είναι βελτιώσεις στην δομή είτε προσθέτω στοιχεία που τεκμηριώνονται από τις ήδη υπάρχουσες πηγές. 91.140.61.47 11:02, 25 Μαρτίου 2021 (UTC)
Τότε θα βάλεις το κείμενο με παραπομπές σε αξιόπιστες πηγές (Το βήμα,Τα νέα πχ). Ζούγκλα, ΠρώτοΘέμα, Μακελειό και ριζοσπάστης, ας αποφευγονται. Ιπποκράτης2020 (συζήτηση) 15:29, 25 Μαρτίου 2021 (UTC)
Ωραία αυτό σημαίνει ότι μπορώ να ξαναπροσθέσω τις αλλαγές μου, πέραν από την δημοσκόπηση του zougla. Επίσης, Ζούγκλα, ΠρώτοΘέμα, Μακελειό δεν έχουν καμία σχέση με τον ριζοσπάστη, οι πρώτες δεν χρησιμοποιούνται επειδή δεν θεωρούνται αξιόπιστες, ο Ριζοσπαστης ειναι απλα τοποθετημενος πολιτικα στο ΚΚΕ οπως η Αυγη στον ΣΥΡΙΖΑ 176.92.91.97 15:56, 25 Μαρτίου 2021 (UTC)
Αν βάλεις σοβαρή πηγή κάνε ότι θές. Ιπποκράτης2020 (συζήτηση) 21:48, 25 Μαρτίου 2021 (UTC)

Κλειδωμα της σελιδας[επεξεργασία κώδικα]

Απο οτι καταλαβατε και με το κλειδωμα της σελιδας δεν καταφερνετε τιποτα και ο διορθωπολεμος συνεχιζεται. Απλα τωρα δεν υπαρχει η λογικη πλευρα, εχουν μεινει οι δυο παραλογες. Ο ενας χρηστης προσπαθει να μειωσει την εκταση της σελιδας, διαγραφοντας τις δηλωσεις Κασιδιαρη και την ενοτητα Δημοσκοπησεις. Ο αλλος χρηστης (ο οποιος και στο παρελθον εχει προβει σε ανεκδιηγητες ενεργειες οπως το να διαγραφει τμηματα απο την συζητηση επειδη δεν τον συνεφεραν) προβαινει σε υπουλες αναιρεσεις στις οποιες προσθετει μεν αυτα που αφαιρουνται, αλλα ταυτοχρονα αλλαζει τον ορο ακροδεξια σε δεξια και μαλιστα σε πηγες. Θα πρεπει να καταλαβετε οτι δεν εχει κανενα νοημα αυτο που κανετε. 79.107.27.68 14:40, 6 Απριλίου 2021 (UTC)

Πότε θα σταματήσει η κατάσταση αυτή;[επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα υπάρχει ένας συνεχής διορθωπόλεμος, ο οποίος πραγματικά είναι αναίτιος. Ελάτε εδώ να συζητήσουμε για τις αλλαγές γιατί πραγματικά δεν πρόκειται να βγει άκρη. Επίσης να ενημερώσω τον χρήστη Hellas2018 ότι ο βανδαλισμός αναφέρεται σε ατεκμηρίωτες αλλαγές είτε με αφαίρεση στοιχείων είτε με προσθήκη ψευδών. Τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει εδώ (τουλάχιστον στις περισσότερες αλλαγές). Τέσπα επειδή δεν υπάρχει λόγος να τσακωνόμαστε και να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση ελάτε εδώ να βρεθεί μια άκρη... Greek Rebel (συζήτηση) 11:28, 12 Απριλίου 2021 (UTC)

Greek Rebel, ο διορθωπόλεμος ξεκίνησε από εσάς, καθώς επιμένετε εδώ και πάρα πολύ καιρό ως ip να επαναφέρετε δική σας εμπνεύσεως έκδοση, και αφού το λήμμα κλειδώθηκε για ip, επανήλθατε ως εγγεγραμμένος χρήστης με τις γνωστές σας αναιρέσεις. Καλό είναι αυτό, αφού αρχίσατε να συμμορφώνεστε με τους κανόνες της ΒΠ. Διαβάστε λοιπόν και Τι ΔΕΝ είναι η Βικιπαίδεια για να έχετε μια ιδέα για το τί κάνουμε εδώ.

Επί του θέματος: Οι αυτοαναφορικές πηγές δεν γίνονται αποδεκτές. Δε χρειάζονται βερμπαλισμοί και λεπτομέρειες, και δεν κατανοώ την επιμονή σας σε αυτό, εκτός κι αν θέλετε να κάνετε διαφήμιση, οπότε πηγαίνετε κάπου αλλού. Επίσης στην ενότητα "Θέσεις" έχει γίνει αποδεκτή η παραπομπή στον ιστότοπο του κόμματος κατ' οικονομία, πρακτική που ακολουθείται και σε άλλα λήμματα κομμάτων. Οι θέσεις λοιπόν του κόμματος είναι επιγραμματικά σημειωμένες ακολουθώντας τις επικεφαλίδες των ενοτήτων όπως αυτές παρουσιάζονται στον ιστότοπο του κόμματος. Δε χρειάζονται άλλες λεπτομέρειες. Όποιος επιθυμεί να τις βρει, ας μπει απευθείας στον ιστότοπο.

Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, είναι ένα υποκειμενικό στοιχείο, το οποίο δεν τεκμηριώνει απολύτως τίποτα, η δε τελευταία δημοσκόπηση που ανέφερε το κόμμα ήταν πριν από επτά μήνες (!), οπότε καταλαβαίνετε ότι η ύπαρξη τέτοιας ενότητας αγγίζει τα όρια της παραπλάνησης.

Η ΒΠ δεν είναι βάθρο, ούτε χώρος για διαφήμιση ή προώθηση συμφερόντων. Τα λήμματα πρέπει να είναι ευσύνοπτα, χωρίς υπερβολικές λεπτομέρειες, αντικειμενικά και να μην αφήνουν παραπλανητικές εντυπώσεις. Hellas2018 (συζήτηση) 12:46, 12 Απριλίου 2021 (UTC)

Hellas2018 πραγματικά είναι εντελώς λανθασμένη η εντύπωση που έχετε για μένα (περί διαφήμισης εννοώ) και θεωρώ ότι πολλές από τις αναιρέσεις σας προέρχονται από αυτήν την εντύπωση. Ήμουν ο πρώτος που διαφώνησα με την χρήση του όρου Δεξιάς, έκανα πίσω επειδή επέμενε ο χρήστης Αθλητικά. Αν δείτε τις συνεισφορές μου, θα καταλάβετε αμέσως πως δεν έχω ουδεμία σχέση με τέτοιου είδους πολιτικές ιδεολογίες. Απλά θεωρώ λάθος να πετσοκόβουμε τα λήμματα, με οτιδήποτε και αν έχουν σχέση αυτά. Σας έχω γράψει και ως ανώνυμος στην συζήτηση σας, τους λόγους για τους οποίους προβαίνω σε αλλαγές.
Στο θέμα τώρα, οι προσθήκες που έκανα πριν από λίγο πρώτα από όλα, αποδεικνύουν ότι δεν θέλω να κάνω καμία διαφήμιση, καθώς για παράδειγμα μέχρι στιγμής αναφερόταν ότι το κόμμα θέλει να στηρίξει την οικογένεια (πράγμα που είναι αντικειμενικά λογικό) και δεν υπήρχε καμία αναφορά στο τι είδους μέτρα θέλει το κόμμα (ομοφυλόφιλοι). Όσον αφορά τις αυτοαναφορικές πηγές, έχουν νόημα να καλούνται αυτοαναφορικές μόνο όταν χρησιμοποιούνται ως κάτι στάνταρ. Δηλαδή, αν έλεγα ότι το κόμμα είναι στα πρότυπα της Λέγκα (σκέτο) φυσικά και θα ήμουν λάθος και θα μιλάγαμε για αυτοαναφορική πηγή. Αλλά από την στιγμή που λέω "σύμφωνα με τον Κασιδιάρη", τι νόημα έχει να μιλάμε για αυτοαναφορική πηγή; Με την ίδια λογική θα πρέπει να διαγράψουμε όλη την ενότητα Θέσεις. Greek Rebel (συζήτηση) 12:58, 12 Απριλίου 2021 (UTC)

Αιτιολόγηση των προσθηκών[επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα όπου γίνονται οι αναιρέσεις αρχικά η δικαιολογία ήταν ότι αφαιρούνται τα επιπρόσθετα στοιχεία επειδή χρησιμοποιούνται αυτοαναφορικές πηγές, επειδή γίνεται διαφήμιση και επειδή είναι ειδησεογραφία. Και οι τρεις αυτοί ισχυρισμοί απορρίφθηκαν αφού:
1) Οι αυτοαναφορικές πηγές έχουν νόημα όταν χρησιμοποιούνται ως κάτι γενικά αποδεκτό. Εδώ δεν γίνεται κάτι τέτοιο, το καταστατικό υπάρχει για να δικαιολογηθεί ότι κατατέθηκε. Αυτό με τα πρόσωπα περιέχει βίντεο - η παρουσίαση των προσώπων είναι κάτι το αντικειμενικό.
2) Βάθρο δεν είναι, εκτός αν θεωρείτε διαφήμιση την απαγόρευση γάμων στους ομοφυλόφιλους, την "στρατομανία", την alt-right ρητορική και την αντιγραφή εμβλήματος. Πουθενά δεν γίνεται διαφήμιση ή οτιδήποτε άλλο περιέχεται στην κατηγορία αυτή.
3) Δεν είναι ειδησεογραφία, παρουσίαση του ιστορικού είναι.
Στην συνέχεια επαναλήφθηκε η αναίρεση με την δικαιολογία ότι είναι περιττές οι λεπτομέρειες, οι οποίες δεν προσφέρουν τίποτα στην ουσία του λήμματος. Πρώτα από όλα αυτή η άποψη είναι υποκειμενική. Από την στιγμή που μιλάμε για το ιστορικό του κόμματος, οτιδήποτε τεκμηριώνεται με πηγές και είναι ιστορικό του κόμματος, είναι αποδεκτό. Κανονικά δεν θα έπρεπε να κοιτάτε τις τεκμηριωμένες προσθήκες και να λέτε "για ποιον λόγο να προστεθεί", αλλά στις αφαιρέσεις να λέτε "για ποιον λόγο να αφαιρεθεί" και αν υπάρχει λόγος, φυσικά και να αφαιρεθεί. Επίσης, μπορεί να ίσχυε ότι πχ οι δηλώσεις είναι ασήμαντες αν μιλάγαμε για κάνα κόμμα με πολυετή ιστορία που προφανώς θα είχε πολύ περισσότερα να παρουσιάσει. Αλλά εδώ μιλάμε για ένα κόμμα 1 έτους. Πέρα από όλα αυτά όμως θα παρουσιάσω μία-μία την ουσία των προσθηκών:
1) Κατάθεση του καταστατικού - απλή αναλυτικότερη αναφορά, αντί για σκέτο ίδρυση, νομίζω ότι κάνει το λήμμα πλουσιότερο, δεν υπάρχει λόγος να αφαιρεθεί.
2) Η δηλώσεις Κασιδιάρη είναι η ουσία της πηγης που ήδη υπάρχει. Παρουσιάζεται το προφίλ του κόμματος σύμφωνα με τον πρόεδρό του και στην συνέχεια διευκρινίζεται ότι η ρητορική είναι alt-right και ότι το έμβλημα copy-paste της Λεγκας.
3) Στελέχη - είναι σημαντικό για το προφίλ του κόμματος να αναφερθεί ότι εκτός από πρώην βουλευτή ΧΑ, υπάρχει και πρώην ευρωβουλευτής και άλλα μέλη τοπικών συμβουλίων (και αυτοί ΧΑ)
4) Στις θέσεις, πρώτα από όλα, η πηγή είναι από το κόμμα, άρα προσθέτω την φράση "σύμφωνα με το καταστατικό" για να διευκρινίσω ότι δεν είναι κάτι το αντικειμενικό. Όσον αφορά τις άλλες μικροπροσθήκες εκεί, είναι ουσιώδες να αναφερθεί τι είδους μέτρα προτείνουν στον τομέα της οικογένειας και στον τομέα της άμυνας καθώς οι αναφορές από μόνες τους δεν λένε τίποτα.

Ο όρος "λαθρομετανάστευση" είναι αδόκιμος[επεξεργασία κώδικα]

Ο όρος ειναι αδόκιμος και αν θα χρησιμοποιηθει, εισηγούμαι να τοποθετηθεί σε εισαγωγικά με αναφορά σε αυτόν που τον χρησιμοποιεί. Cinadon36 10:39, 15 Απριλίου 2021 (UTC)

Θέσεις του κόμματος[επεξεργασία κώδικα]

Οι θέσεις του κόμματος πρέπει να προέρχονται απο δευτερογενείς Αξιόπιστες πηγές. Αν δεν αναφέρουν οι ΑΠ τις θέσεις του κόμματος, δεν πρέπει να αναφέρονται στην ΒΠ, διοτι δεν εχουν εγκυκλοπαιδική σημασία. Η ΒΠ δεν ειναι πινακας διαφήμισης του Κασιδιάρη. Cinadon36 10:39, 15 Απριλίου 2021 (UTC)

Έχετε απόλυτο δίκιο. Στην έκδοσή μου ήταν ξεκάθαρο ότι οι θέσεις είναι "σύμφωνα με το καταστατικό" (δείτε εδώ: [1]). Παρόλα αυτά κατηγορήθηκα κι όλας ότι διαφημίζω το κόμμα, επειδή στην έκδοσή μου είχα προσθήκες. Που αν δείτε παραπάνω δεν ευνοούν το κόμμα. Greek Rebel (συζήτηση) 11:43, 15 Απριλίου 2021 (UTC)