Συζήτηση:Έλληνες για την Πατρίδα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Δημιουργία λήμματος[επεξεργασία κώδικα]

CubicStar το κόμμα δεν έχει ιδρυθεί; BILL1 (συζήτηση) 11:26, 5 Ιουνίου 2020 (UTC)

Μέσα σε μια ημέρα τι πρόλαβε να γραφτεί; --cubic[*]star 12:20, 5 Ιουνίου 2020 (UTC)

Βασικές πληροφορίες που αρκούν για την δημιουργία του λήμματος τις έχουμε. Καλά, έτσι κι αλλιώς, δεν νομίζω ότι αλλά μικρά κόμματα έχουν τόσες πολλές πληροφορίες. Επίσης, μιας και έχει γίνει γνωστή η ύπαρξη του κόμματος, υπάρχουν άνθρωποι που αναζητούν πληροφορίες για αυτό μέσω της βικιπαίδειας. Απλά, όσον αφορά το όνομα του κόμματος, νομίζω ότι ίσως θα ήταν προτιμότερος για το λήμμα ο απλούστερος τίτλος "Έλληνες". Φαντάζομαι ότι λογικά έτσι θα γίνει γνωστό στην καθομιλουμένη. BILL1 (συζήτηση) 17:55, 5 Ιουνίου 2020 (UTC)

@BILL1 και CubicStar: Αυτή η επανειλημμένη πρακτική (όχι μόνο από έναν χρήστη) της σύγκρισης με άλλα λήμματα είναι δυνατό να ερμηνευθεί και ως απουσία ουσιαστικών επιχειρημάτων υπέρ της διατήρησης του λήμματος. Στην παρούσα περίπτωση, αυτό που έχουμε απλώς είναι μία επίσημη εξαγγελία-δελτίο τύπου και, ενδεχομένως, μερικές πολύ γενικές εκτιμήσεις (υπάρχουν;) δημοσιογράφων αναφορικά με το πού θα ψαρέψει ψηφοφόρους, τί στελέχη θα έχει κτλ. Πολύ λίγα πράγματα για την ώρα... Πόσο μάλλον για να υπάρξει αυτόνομο λήμμα... Όταν υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες προς ανάρτηση και εγκυκλοπαιδικότητα του λήμματος εδώ θα είμαστε. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 18:03, 5 Ιουνίου 2020 (UTC)

Οκ, έχει καλώς. BILL1 (συζήτηση) 18:37, 5 Ιουνίου 2020 (UTC)

@Glorious 93: Πιθανότατα θα γίνει σύντομα εγκυκλοπαιδικό (και "με τη βούλα"), αλλά οι υποστηρικτές του κόμματος ανυπομονούν, δεν μπορούν να περιμένουν -γι' αυτό και το canvassing (αλλά και νομικές απειλές από ορισμένους). ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 06:12, 23 Ιουνίου 2020 (UTC)

Την 21η Ιουνίου , υπήρξε σχετική ανακοίνωση στελεχών του κόμματος και έχει γνωστοποιηθεί προ πολλού πως θα συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές . Από την στιγμή που υπάρχουν λήμματα για κόμματα πολύ μικρότερης ισχύος το συγκεκριμένο λήμμα πρέπει να διατηρηθεί . Η ιδεολογία του κόμματος και οι βασικές αρχές που θα ακολουθήσει έχουν γίνει επίσης γνωστά. Kom1989rs (συζήτηση) 10:45, 22 Ιουνίου 2020 (UTC)

Αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης το τοποθετούν στην 3η θέση , με ποσοστό 5.6% . Πριν κάνετε την οποιαδήποτε επεξεργασία πάνω στο εν λόγω λήμμα , αιτιολογήστε την ωστέ να γνωρίζουν όλοι με ποια κριτήρια έγινε . Μάλλον κάποιοι εδώ ξεχνάνε ότι υπάρχει δημοκρατία και ελευθερία του λόγου ;) Kom1989rs (συζήτηση) 10:49, 22 Ιουνίου 2020 (UTC)

Πιστεύω επίσης ότι η συνεχής διαγράφη της σελίδας δεν δικαιολογείται πια. Τα κόμματα του Συναδινού και του Λαγού διαθέτουν τις σελίδες τους. Το κόμμα Κασιδιάρη εμφανίστηκε σε δημοσκοπήσεις και τα στελέχη (μεταξύ των οποίων περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι) έχουν ανακοινωθεί. Orgyn (συζήτηση) 14:45, 22 Ιουνίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα!Το κόμμα έχει προχωρήσει σε ιδρυτική διακύρηξη...πιστεύω πως πρέπει να δημιουργηθεί αυτόνομο λήμμα και όχι ανακατεύθυνση αυτού! Μοναχικός Λέων (συζήτηση) 16:51, 12 Ιουνίου 2020 (UTC)

Διαφωνω Ψεκασμένος (συζήτηση) 11:44, 18 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)

Καταρχάς ο Κασιδιάρης είναι φυλακή.Όταν υπήρχε η χρυσή αυγή το 70% των ψήφων της ήταν στον Κασιδιάρη και οι άνθρωποι που θα ψήφιζαν τους ΕΓΤΠ θα το έκαναν μονο για των Κασιδιάρη καθώς δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί άλλοι αξιόλογοι υποψήφιοι βουλευτές.Και αν δεν κάνω λάθος κάποιος πιο πάνω είπε ότι υπάρχουν αλλά πιο μικρά κόμματα που είναι στην Βικιπέδια,όμως δεν τόνισε ότι τα άλλα κόμματα έχουνε συμετάσχει σε εκλογές.Το κόμμα πέθανε πριν κάν αρχίσει αν βεβαίως μπορούμε να το αποκαλέσουμε κόμμα.RevanzoHellas (συζήτηση) 14:10, 28 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)

Ίσως θα έπρεπε να μιλάμε για υπερεθνικισμό αντί για εθνικισμό. Επίσης, αφού σχεδόν όλα τα μέλη προέρχονται από την Χρυσή Αυγή, ο όρος νεοναζισμός ίσως είναι κατάλληλος. Τέλος, είναι αδιανόητο να μιλάμε για πατριωτισμο σε ένα κόμμα που προέρχεται από την Χρυσή Αυγή.

Σχόλιο 25-1-2021[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

Η ιδεολογία πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τον όρο εθνικισμός! Αναφορά: 178.59.26.31 06:43, 25 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Συμφώνω και η ιδεολογία Ακροδεξιά είναι λάθος. Να φύγει και να μπει ο Ελληνικός Εθνικισμός!

Λάθος η ακροδεξιά; Δηλαδή τι είναι ακροδεξιά για σένα; Και ο Εθνικισμός ακροδεξιά δεν είναι; Άλλο Πατριωτισμός (που μπορεί να είναι ιδεολογία και Αριστερών και Δεξιών κομμάτων) και άλλο Εθνικισμός (Εξ' ορισμού ακροδεξιά). Και μάλιστα στην προκείμενη περίπτωση μιλάμε για Εθνικισμό σε ένα κόμμα του όποιου είναι πρόεδρος ένας Νεοναζί

Αναιρέσεις σε λήμματα[επεξεργασία κώδικα]

Γιατί αναιρούνται συνεχώς οι τεκμηριωμένες προσθήκες στα λήμματα Έλληνες για την Πατρίδα και Εθνική Λαϊκή Συνείδηση??? Παρακαλώ να σταματήσουν οι αναιρέσεις! 79.107.16.2 19:08, 15 Φεβρουαρίου 2021 (UTC)

Δεν υπάρχει καμία τεκμηρίωση. Οι πηγές είναι αυτοαναφορικές ή από ιστοσελίδες ανύπαρκτης εγκυρότητας όπως το "μακελειό" και το "pronews". Κανονικά οι "Έλληνες ΓΤΠ" δεν θα έπρεπε αν υπάρχουν καν σαν αυτόνομο λήμμα, καθως ούτε έχει συμμετάσχει σε εκλογές, ούτε κοινοβουλευτικό κόμμα είναι, ούτε υπάρχει επάρκεια αξιόλογων πηγών, που να τεκμηριώνουν ικανοποιητικά το λήμμα. Hellas2018 (συζήτηση) 19:23, 15 Φεβρουαρίου 2021 (UTC)

Το θέμα για το αν θα πρέπει να υπάρχουν οι Έλληνες ΓΤΠ σε λήμμα έχει λυθεί στην συζήτηση. Από κει και πέρα:
1) Οι πηγές που είναι μέσα από την σελίδα του κόμματος, έχουν προστεθεί μετά από την φράση "συμφωνα με". Άρα είναι φυσιολογικό σε αυτή τη περίπτωση να χρησιμοποιηθούν αυτοαναφορικές πηγές, συμβαίνει σε όλα τα λήμματα κομμάτων (καταστατικά, θέσεις, δηλώσεις κλπ)
2) Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις ίσως το Μακελειό να μην είναι έγκυρο και όντως να πρέπει να αφαιρεθεί, αλλά οι άλλες πηγές δεν νομίζω ότι δεν θεωρούνται έγκυρες. Αν πηγαινανάμε σύμφωνα μόνο με τις επιστημονικά τεκμηριωμένες πηγές τα μόνα κόμματα που θα είχαν λήμμα θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ.
3) Αυτά που αναφέρετε δεν δικαιολογούν και τις αναιρέσεις στην ΕΛΑΣΥΝ.
Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί δεν είναι τεκμηριωμένες οι αλλαγές. Εγώ προσωπικά διαφωνώ με τις ιδεολογίες αυτών των κομμάτων. Αλλά η ΒΠ είναι για να ενημερώνει τον κόσμο και αν κολλάμε σε ασήμαντα πράγματα δεν θα πάει ποτέ μπροστά η ελληνική ΒΠ. 79.107.16.2 23:52, 15 Φεβρουαρίου 2021 (UTC)