Κατάλογος των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα, 1981-1984

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου 1981, ημερομηνίας κατά την οποία έγινε η προσχώρηση της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες και των ευρωεκλογών στην Ελλάδα που έλαβαν χώρα στις 18 Οκτωβρίου του 1981, ορίστηκαν προσωρινοί ευρωβουλευτές από την Ελλάδα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Στις Ελληνικές ευρωεκλογές του 1981 εκλέχθηκαν 24 ευρωβουλευτές στην Ελλάδα . Η θητεία τους άρχισε στις 2 Νοεμβρίου 1981 και έληξε στις 23 Ιουλίου 1984.

Προσωρινοί βουλευτές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι ευρωβουλευτές που διορίστηκαν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την 1η Ιανουαρίου 1981, με θητεία μέχρι τις 2 Νοεμβρίου 1981 που άρχισε η θητεία των εκλεγμένων ευρωβουλευτών ήταν οι εξής:

όνομα κόμμα ομάδα
Γιάννης Κουτσοχέρας ΠΑΣΟΚ SOC
Ασημάκης Φωτίλας ΠΑΣΟΚ SOC
Αντώνιος Γεωργιάδης ΠΑΣΟΚ SOC
Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος ΠΑΣΟΚ SOC
Κωνσταντίνος Νικολάου ΠΑΣΟΚ SOC
Αναστάσιος Πεπόνης ΠΑΣΟΚ SOC
Σπυρίδων Πλασκοβίτης ΠΑΣΟΚ SOC
Κώστας Λουλές έως τις 8 Φεβρουαρίου 1981.
Αντικαταστάθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 1981 από τον
Κωνσταντίνο Κάππο
ΚΚΕ COM
Λεωνίδας Μπουρνιάς ΝΔ Μη εγγεγραμμένοι
Γεώργιος Δαλακούρας ΝΔ Μη εγγεγραμμένοι
Ιωάννης Δημόπουλος ΝΔ Μη εγγεγραμμένοι
Δημήτριος Φράγκος ΝΔ Μη εγγεγραμμένοι
Κωνσταντίνος Δ. Γόντικας ΝΔ Μη εγγεγραμμένοι
Ιωάννης Κατσαφάδος ΝΔ Μη εγγεγραμμένοι
Σπυρίδων Μαρκοζάνης ΝΔ Μη εγγεγραμμένοι
Ευστράτιος Παπαευστρατίου ΝΔ Μη εγγεγραμμένοι
Ευάγγελος Σουσουρογιάννης ΝΔ Μη εγγεγραμμένοι
Μιχαήλ Βαρδάκας ΝΔ Μη εγγεγραμμένοι
Θεμιστοκλής Βύζας ΝΔ Μη εγγεγραμμένοι
Δημήτριος Βλαχόπουλος ΝΔ Μη εγγεγραμμένοι
Γεώργιος Βογιατζής ΝΔ Μη εγγεγραμμένοι
Νικόλαος Ζαρντινίδης ΝΔ Μη εγγεγραμμένοι
Ιωάννης Πεσμαζόγλου ΚΟΔΗΣΟ Μη εγγεγραμμένοι
Ιωάννης Ζίγδης ΕΔΗΚ Μη εγγεγραμμένοι

Εκλεγμένοι βουλευτές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις Ευρωπαϊκές τοπικές εκλογές του 18 Οκτωβρίου 1981 εκλέχθηκαν στην Ελλάδα 21 ευρωβουλευτές.

Πέντε από αυτούς παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους πριν από τη λήξη της θητείας τους και αντικαθίστανται από τους αναπληρωτές τους, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των ατόμων που πήραν τη θέση του Ευρωβουλευτή ήταν 27.

όνομα κόμμα ομάδα
Δημήτριος Αδάμος ΚΚΕ COM
Αλέξανδρος Αλαβάνος ΚΚΕ COM
Βασίλης Εφραιμίδης ΚΚΕ COM
Λεοντάς Κύρκος KKE εσωτ. COM
Λεωνίδας Μπουρνιάς ΝΔ ΕΛΚ
Αχιλλέας Κ. Γεροκωστόπουλος ΝΔ ΕΛΚ
Κωνσταντίνος Δ. Γόντικας ΝΔ ΕΛΚ
Κωνσταντίνος Καλλίας ΝΔ ΕΛΚ
Κωνσταντίνος Καλογιάννης ΝΔ ΕΛΚ
Φιλώτας Καζάζης ΝΔ ΕΛΚ
Μιχαήλ Πρωτοπαπαδάκης ΝΔ ΕΛΚ
Ευστράτιος Παπαευστρατίου ΝΔ ΕΛΚ
Αντώνιος Γεωργιάδης μέχρι τις 5 Ιουλίου 1982

αντικαταστάθηκε στις 6 Ιουλίου 1982 από τον Ιωάννη Ζιάγκα

ΠΑΣΟΚ SOC
Δημήτριος Κουλουριάνος μέχρι τις 9 Νοεμβρίου 1981

αντικαταστάθηκε στις 24 Νοεμβρίου 1981 από τον Εμμανουήλ Πονηρίδη
μέχρι τις 3 Ιουνίου 1983 και αντικαταστάθηκε στις 9 Ιουλίου 1983
από τον Αριστείδη Ουζουνίδη

ΠΑΣΟΚ SOC
Λεωνίδας Λαγάκος ΠΑΣΟΚ SOC
Χρήστος Μαρκόπουλος ΠΑΣΟΚ SOC
Κωνσταντίνος Νικολάου ΠΑΣΟΚ SOC
Καλλιόπη Νικολάου ΠΑΣΟΚ SOC
Σπυρίδων Πλασκοβίτης ΠΑΣΟΚ SOC
Κωνσταντίνα Πανταζή ΠΑΣΟΚ SOC
Ιωάννης Παπαντωνίου ΠΑΣΟΚ SOC
Νικόλαος Βγενόπουλος ΠΑΣΟΚ SOC
Ιωάννης Πεσμαζόγλου ΚΟΔΗΣΟ Μη εγγεγραμμένοι
Απόστολος Παπαγεωργίου πέθανε στις 9 Σεπτεμβρίου 1982,

αντικαταστάθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1982 από τον Ηλία Γλυκοφρύδη
μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 1982,
αντικαταστάθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1982 από τον Γεώργιο Αλεξιάδη

KP Μη εγγεγραμμένοι

Πηγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]