Κατάλογος των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα, 2004-2009

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ευρωβουλευτές Ελλάδας για το
6ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Europarl logo.svg
Προηγούμενη Σύνθεση 1999 - 2004
Επόμενη Σύνθεση 2009 - 2014
Αριθμός Εδρών 24

Αυτός είναι ένας κατάλογος με τα 24 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Ελλάδα την περίοδο 2004 - 2009.

Ο Κατάλογος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αρχική Σύνθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ευρωβουλευτής Πολιτικό Κόμμα Σημειώσεις
Σταύρος Αρναουτάκης S&D
Εθνικά: ΠΑΣΟΚ
Νίκος Βακάλης ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Ιωάννης Βαρβιτσιώτης ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Ιωάννης Γκλαβάκης ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Γιώργος Δημητρακόπουλος ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Γεώργιος Καρατζαφέρης EFD
Εθνικά: ΛΑΟΣ
Παραιτήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2007.
Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Σταύρος Λαμπρινίδης S&D
Εθνικά: ΠΑΣΟΚ
Διαμάντω Μανωλάκου GUE - NGL
Εθνικά: ΚΚΕ
Παραιτήθηκε στις 2 Ιουνίου 2008.
Μαρία Ματσούκα S&D
Εθνικά: ΠΑΣΟΚ
Μανώλης Μαυρομμάτης ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Κατερίνα Μπατζελή S&D
Εθνικά: ΠΑΣΟΚ
Πάνος Μπεγλίτης S&D
Εθνικά: ΠΑΣΟΚ
Παραιτήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2007.
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου S&D
Εθνικά: ΠΑΣΟΚ
Παραιτήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2007.
Μαρία Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Δημήτρης Παπαδημούλης GUE - NGL
Εθνικά: ΣΥΝ
Γιώργος Παπαστάμκος ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Θανάσης Παφίλης GUE - NGL
Εθνικά: ΚΚΕ
Αντώνης Σαμαράς ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Παραιτήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2007.
Νίκος Σηφουνάκης S&D
Εθνικά: ΠΑΣΟΚ
Παραιτήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2007.
Ευαγγελία Τζαμπάζη S&D
Εθνικά: ΠΑΣΟΚ
Αντώνιος Τρακατέλλης ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Γιώργος Τούσσας GUE - NGL
Εθνικά: ΚΚΕ
Κωστής Χατζηδάκης ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Παραιτήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2007.

Τελική Σύνθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ευρωβουλευτής Πολιτικό Κόμμα Σημειώσεις
Σταύρος Αρναουτάκης S&D
Εθνικά: ΠΑΣΟΚ
Κατερίνα Μπατζελή S&D
Εθνικά: ΠΑΣΟΚ
Άννυ Ποδηματά S&D
Εθνικά: ΠΑΣΟΚ
Ανέλαβε την 1η Οκτωβρίου 2007.
Σταύρος Λαμπρινίδης S&D
Εθνικά: ΠΑΣΟΚ
Μαρία Ματσούκα S&D
Εθνικά: ΠΑΣΟΚ
Κώστας Μποτόπουλος S&D
Εθνικά: ΠΑΣΟΚ
Ανέλαβε την 1η Οκτωβρίου 2007.
Ευαγγελία Τζαμπάζη S&D
Εθνικά: ΠΑΣΟΚ
Μαριλένα Κοππά S&D
Εθνικά: ΠΑΣΟΚ
Ανέλαβε την 1η Οκτωβρίου 2007.
Γιώργος Γεωργίου EFD
Εθνικά: ΛΑΟΣ
Ανέλαβε την 1η Οκτωβρίου 2007.
Γιώργος Δημητρακόπουλος ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Ιωάννης Γκλαβάκης ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Μανώλης Αγγελάκας ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Ανέλαβε την 1η Οκτωβρίου 2007.
Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Μανώλης Μαυρομμάτης ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Μαρία Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Γιώργος Παπαστάμκος ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Μαργαρίτης Σχοινάς ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Ανέλαβε την 1η Οκτωβρίου 2007.
Αντώνιος Τρακατέλλης ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Νίκος Βακάλης ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Ιωάννης Βαρβιτσιώτης ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Κώστας Δρούτσας GUE - NGL
Εθνικά: ΚΚΕ
Ανέλαβε στις 3 Ιουνίου 2008.
Θανάσης Παφίλης GUE - NGL
Εθνικά: ΚΚΕ
Γιώργος Τούσσας GUE - NGL
Εθνικά: ΚΚΕ
Δημήτρης Παπαδημούλης GUE - NGL
Εθνικά: ΣΥΝ

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]