Κατάλογος των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα, 2014-2019

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ευρωβουλευτές Ελλάδας για το
8ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Europarl logo.svg
Προηγούμενη Σύνθεση 2009 - 2014
Επόμενη Σύνθεση 2019 - 2024
Αριθμός Εδρών 21
Ιστοσελίδα
Ιστοσελίδα Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους Ευρωβουλευτές της Ελλάδας

Αυτός είναι ένας κατάλογος με τα 21 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Ελλάδα στη σύνοδο 2014 - 2019.

Ο Σημερινός Κατάλογος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μετά από παραιτήσεις από τις ευρωβουλευτικές έδρες, αποχωρήσεις και προσχωρήσεις σε επίπεδο εθνικών κομμάτων, ο Κατάλογος των Ευρωβουλευτών που εκπροσωπούν την Ελλάδα έχει την κάτωθι σύνθεση:

Ευρωβουλευτής Πολιτική ομάδα Εθνικό πολιτικό κόμμα Σημειώσεις
Νίκος Ανδρουλάκης Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη
Ελίζα Βόζεμπεργκ Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Νέα Δημοκρατία
Γεώργιος Γραμματικάκης Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Το Ποτάμι
Γεώργιος Επιτήδειος Μη εγγεγραμμένοι Ανεξάρτητος Ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή στις 23 Απριλίου 2019.
Θεόδωρος Ζαγοράκης Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Νέα Δημοκρατία
Σωτήριος Ζαριανόπουλος Μη εγγεγραμμένοι ΚΚΕ
Εύα - Ευδοξία Καϊλή Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη
Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Νέα Δημοκρατία
Στυλιανός Κούλογλου Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά ΣΥΡΙΖΑ Αντικατάσταση του Γιώργιο Κατρούγκαλου λόγω διορισμού στην Κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα του Ιανουαρίου 2015.
Κωνσταντίνα Κούνεβα Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά ΣΥΡΙΖΑ
Μιλτιάδης Κύρκος Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Το Ποτάμι
Γεώργιος Κύρτσος Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Νέα Δημοκρατία
Επαμεινώνδας Μαριάς Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές Ελλάδα, ο άλλος δρόμος Ανεξαρτητοποιήθηκε από το κόμμα των ΑΝΕΛ τον Φεβρουάριο του 2015.
Κωνσταντίνος Παπαδάκης Μη εγγεγραμμένοι ΚΚΕ
Δημήτριος Παπαδημούλης Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά ΣΥΡΙΖΑ
Σοφία Σακοράφα Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά ΜέΡΑ25 Στις 11 Σεπτεμβρίου 2015 αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μαρία Σπυράκη Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Νέα Δημοκρατία
Ελευθέριος Συναδινός Μη εγγεγραμμένοι Πατριωτική Ριζοσπαστική Ένωση Μέχρι 20 Απριλίου 2018 στην Χρυσή Αυγή.
Λάμπρος Φουντούλης Μη εγγεγραμμένοι Ανεξάρτητος Ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή στις 30 Απριλίου 2019.
Νίκος Χουντής Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά Λαϊκή Ενότητα Αντικατάσταση του Εμμανουήλ Γλέζου λόγω παραίτησης. Μέχρι τον Αύγουστο του 2015 ΣΥΡΙΖΑ.
Κωνσταντίνος Χρυσόγονος Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά Προοδευτική Ενωτική Κίνηση Τον Οκτώβριο του 2017 αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αρχικός Κατάλογος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Με βάση τις Ελληνικές ευρωεκλογές 2014 και την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης στους υποψήφιους Ευρωβουλευτές, εξελέγησαν οι κάτωθι:

Ευρωβουλευτής Πολιτική ομάδα Εθνικό πολιτικό κόμμα Σημειώσεις
Νίκος Ανδρουλάκης Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη
Ελίζα Βόζεμπεργκ Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Νέα Δημοκρατία
Εμμανουήλ Γλέζος Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά ΣΥΡΙΖΑ
Γεώργιος Γραμματικάκης Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Το Ποτάμι
Γεώργιος Επιτήδειος Μη εγγεγραμμένοι Χρυσή Αυγή
Θεόδωρος Ζαγοράκης Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Νέα Δημοκρατία
Σωτήριος Ζαριανόπουλος Μη εγγεγραμμένοι ΚΚΕ
Εύα - Ευδοξία Καϊλή Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη
Γιώργιο Κατρούγκαλος Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά ΣΥΡΙΖΑ
Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Νέα Δημοκρατία
Κωνσταντίνα Κούνεβα Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά ΣΥΡΙΖΑ
Μιλτιάδης Κύρκος Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Το Ποτάμι
Γεώργιος Κύρτσος Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Νέα Δημοκρατία
Επαμεινώνδας Μαριάς Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές Ανεξάρτητοι Έλληνες
Κωνσταντίνος Παπαδάκης Μη εγγεγραμμένοι ΚΚΕ
Δημήτριος Παπαδημούλης Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά ΣΥΡΙΖΑ
Σοφία Σακοράφα Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά ΣΥΡΙΖΑ
Μαρία Σπυράκη Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Νέα Δημοκρατία
Ελευθέριος Συναδινός Μη εγγεγραμμένοι Χρυσή Αυγή
Λάμπρος Φουντούλης Μη εγγεγραμμένοι Χρυσή Αυγή
Κωνσταντίνος Χρυσόγονος Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά ΣΥΡΙΖΑ

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατηγορία:Ευρωβουλευτές της Ελλάδας