Κατάλογος των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα, 2009-2014

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ευρωβουλευτές Ελλάδας για το
7ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Europarl logo.svg
Προηγούμενη Σύνθεση 2004 - 2009
Επόμενη Σύνθεση 2014 - 2019
Αριθμός Εδρών 22

Αυτή είναι μια λίστα με τα 22 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Ελλάδα στη σύνοδο 2009 - 2014.

Ο Κατάλογος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αρχική Σύνθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ευρωβουλευτής Πολιτικό Κόμμα Σημειώσεις
Χαράλαμπος Αγγουράκης GUE - NGL
Εθνικά: ΚΚΕ
Αντικατέστησε τον Θανάση Παφίλη, από τις 14 Οκτωβρίου 2009.
Κρίτων Αρσένης S&D
Εθνικά: ΠΑΣΟΚ
Μαριέττα Γιαννάκου ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Μαριλένα Κοππά S&D
Εθνικά: ΔΗΜΑΡ
Γιώργος Κουμουτσάκος ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Σταύρος Λαμπρινίδης S&D
Εθνικά: ΠΑΣΟΚ
Παραιτήθηκε στις 17 Ιουνίου 2011.
Γιώργος Παπακωνσταντίνου S&D
Εθνικά: ΠΑΣΟΚ
Παραιτήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2009.
Χρυσούλα Παλιαδέλη S&D
Εθνικά: ΠΑΣΟΚ
Γιώργος Παπανικολάου ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Γεώργιος Παπαστάμκος ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Αθανάσιος Πλεύρης EFD
Εθνικά: ΛΑΟΣ
Παραιτήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2009.
Άννυ Ποδηματά S&D
Εθνικά: ΠΑΣΟΚ
Κώστας Πουπάκης ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Συλβάνα Ράπτη S&D
Εθνικά: ΠΑΣΟΚ
Θεόδωρος Σκυλακάκης ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Προσχώρησε στο ALDE το 2012.
Γιώργος Σταυρακάκης S&D
Εθνικά: ΠΑΣΟΚ
Νίκη Τζαβέλλα EFD
Εθνικά: ΝΔ
Γιώργος Τούσσας GUE - NGL
Εθνικά: ΚΚΕ
Μιχάλης Τρεμόπουλος Greens/EFA
Εθνικά: Οικολόγοι Πράσινοι
Παραιτήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2012.
Ιωάννης Α. Τσουκαλάς ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Νίκος Χούντης GUE - NGL
Εθνικά: ΣΥΡΙΖΑ

Τελική Σύνθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ευρωβουλευτής Πολιτικό Κόμμα Σημειώσεις
Χαράλαμπος Αγγουράκης GUE - NGL
Εθνικά: ΚΚΕ
Αντικατέστησε τον Θανάση Παφίλη, από τις 14 Οκτωβρίου 2009.
Κρίτων Αρσένης S&D
Εθνικά: ΣΥΡΙΖΑ
Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ στις 29 Μαΐου 2013[1].
Μαριέττα Γιαννάκου ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Σπύρος Δανέλλης S&D
Εθνικά: ΠΑΣΟΚ
Αντικατέστησε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, από τις 8 Οκτωβρίου 2009.
Δημήτρης Δρούτσας S&D
Εθνικά: ΠΑΣΟΚ
Αντικατέστησε τον Σταύρο Λαμπρινίδη, από τις 22 Ιουνίου 2011.
Μαριλένα Κοππά S&D
Εθνικά: ΔΗΜΑΡ
Προσχώρησε στη ΔΗΜΑΡ στις 28 Φεβρουαρίου 2014[2].
Γιώργος Κουμουτσάκος ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Χρυσούλα Παλιαδέλη S&D
Εθνικά: ΠΑΣΟΚ
Γιώργος Παπανικολάου ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Γεώργιος Παπαστάμκος ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Άννυ Ποδηματά S&D
Εθνικά: ΠΑΣΟΚ
Κώστας Πουπάκης ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Συλβάνα Ράπτη S&D
Εθνικά: ΠΑΣΟΚ
Νικόλαος Σαλαβράκος EFD
Εθνικά: ΛΑΟΣ
Αντικατέστησε τον Αθανάσιο Πλεύρη, από τις 14 Οκτωβρίου 2009.
Θεόδωρος Σκυλακάκης ALDE
Εθνικά: Δράση
Συμμετείχε στην Κ.Ο. του ΕΚΛ έως το 2010.
Γιώργος Σταυρακάκης S&D
Εθνικά: ΠΑΣΟΚ
Νίκη Τζαβέλλα EFD
Εθνικά: ΝΔ
Προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία στις 21 Φεβρουαρίου 2014[3].
Γιώργος Τούσσας GUE - NGL
Εθνικά: ΚΚΕ
Ιωάννης Α. Τσουκαλάς ΕΛΚ
Εθνικά: ΝΔ
Νίκος Χούντης GUE - NGL
Εθνικά: ΣΥΡΙΖΑ
Νίκος Χρυσόγελος Greens/EFA
Εθνικά: Πράσινοι - Αλληλεγγύη
Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους Πράσινους στις 4 Φεβρουαρίου 2014[4].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατηγορία:Ευρωβουλευτές της Ελλάδας