Κατάλογος των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα, 2019-2024

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ευρωβουλευτές Ελλάδας για το
9ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Europarl logo.svg
Προηγούμενη Σύνθεση 2014-2019
Επόμενη Σύνθεση 2024-2029
Αριθμός Εδρών 21
Ιστοσελίδα
Ιστοσελίδα Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους Ευρωβουλευτές της Ελλάδας

Στο παρόν λήμμα περιέχεται κατάλογος με τα 21 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Ελλάδα την περίοδο 2019-2024, όπως διαμορφώθηκε με τις ελληνικές ευρωεκλογές 2019.

Ο αρχικός κατάλογος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Με βάση τις ελληνικές ευρωεκλογές 2019 και την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης στους υποψήφιους ευρωβουλευτές, εξελέγησαν οι κάτωθι[1]:

Ευρωβουλευτής Πολιτική ομάδα Εθνικό πολιτικό κόμμα Σημειώσεις
Νίκος Ανδρουλάκης Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Κίνημα Αλλαγής
Κωνσταντίνος Αρβανίτης Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά ΣΥΡΙΖΑ
Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Νέα Δημοκρατία
Κυριάκος Βελόπουλος Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές Ελληνική Λύση
Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Νέα Δημοκρατία
Αλέξανδρος Γεωργούλης Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά ΣΥΡΙΖΑ
Ασημίνα Διγενή Μη εγγεγραμμένοι ΚΚΕ
Θεόδωρος Ζαγοράκης Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Νέα Δημοκρατία
Εύα - Ευδοξία Καϊλή Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Κίνημα Αλλαγής
Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Νέα Δημοκρατία
Πέτρος Κόκκαλης Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά ΣΥΡΙΖΑ
Στυλιανός Κούλογλου Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά ΣΥΡΙΖΑ
Ελένη Κουντουρά Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά ΣΥΡΙΖΑ
Στυλιανός Κυμπουρόπουλος Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Νέα Δημοκρατία
Γεώργιος Κύρτσος Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Νέα Δημοκρατία
Αθανάσιος Κωνσταντίνου Μη εγγεγραμμένοι Χρυσή Αυγή
Ιωάννης Λαγός Μη εγγεγραμμένοι Χρυσή Αυγή
Ευάγγελος-Βασίλειος Μεϊμαράκης Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Νέα Δημοκρατία
Κωνσταντίνος Παπαδάκης Μη εγγεγραμμένοι ΚΚΕ
Δημήτριος Παπαδημούλης Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά ΣΥΡΙΖΑ
Μαρία Σπυράκη Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Νέα Δημοκρατία

Ο κατάλογος σήμερα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Με βάση τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν, κατόπιν της εκλογικής διαδικασίας, οι ευρωβουλευτές της Ελλάδος είναι οι κάτωθι:

Ευρωβουλευτής Πολιτική ομάδα Εθνικό πολιτικό κόμμα Σημειώσεις
Νίκος Ανδρουλάκης Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Κίνημα Αλλαγής
Κωνσταντίνος Αρβανίτης Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά ΣΥΡΙΖΑ
Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Νέα Δημοκρατία
Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Νέα Δημοκρατία
Αλέξανδρος Γεωργούλης Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά ΣΥΡΙΖΑ
Θεόδωρος Ζαγοράκης Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Ανεξάρτητος Διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία στις 28 Ιανουαρίου 2020.[2]
Εύα - Ευδοξία Καϊλή Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Κίνημα Αλλαγής
Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Νέα Δημοκρατία
Πέτρος Κόκκαλης Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά ΣΥΡΙΖΑ
Στυλιανός Κούλογλου Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά ΣΥΡΙΖΑ
Ελένη Κουντουρά Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά ΣΥΡΙΖΑ
Στυλιανός Κυμπουρόπουλος Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Νέα Δημοκρατία
Γεώργιος Κύρτσος Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Νέα Δημοκρατία
Αθανάσιος Κωνσταντίνου Μη εγγεγραμμένοι Ανεξάρτητος Αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή στις 21 Αυγουστου 2020.
Ιωάννης Λαγός Μη εγγεγραμμένοι Εθνική Λαϊκή Συνείδηση Στις 13 Ιουλίου 2019, αποχώρησε από το κόμμα της Χρυσής Αυγής.[3]
Ευάγγελος-Βασίλειος Μεϊμαράκης Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Νέα Δημοκρατία
Ελευθέριος Νικολάου - Αλαβάνος Μη εγγεγραμμένοι ΚΚΕ Αντικατέστησε τη Σεμίνα Διγενή, η οποία παραιτήθηκε για να είναι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές.[4]
Κωνσταντίνος Παπαδάκης Μη εγγεγραμμένοι ΚΚΕ
Δημήτριος Παπαδημούλης Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά ΣΥΡΙΖΑ
Μαρία Σπυράκη Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Νέα Δημοκρατία
Εμμανουήλ Φράγκος Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές Ελληνική Λύση Αντικατέστησε τον Κυριάκο Βελόπουλο λόγω εκλογής του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.[5]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]