Κατάλογος των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Κύπρο, 2009-2014

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ευρωβουλευτές
της Κύπρου
Παρατηρητές (2003)
Αντιπροσωπεία (2004)
6η περίοδος (2004)
7η περίοδος (2009)
8η περίοδος (2014)
9η περίοδος (2019)
π  σ  ε

Η παρούσα λίστα περιλαμβάνει τα 6 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Κύπρο για την περίοδο 2009-2014.

Λίστα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όνομα Εθνικό Κόμμα Ομάδα Ευρωκοινοβουλίου Πηγή
Θεοχάρους, ΕλένηΕλένη Θεοχάρους      Δημοκρατικός Συναγερμός      Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα [1]
Κασουλίδης, ΙωάννηςΙωάννης Κασουλίδης      Δημοκρατικός Συναγερμός      Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα [2][3]
Μαυρονικόλας, ΚυριάκοςΚυριάκος Μαυρονικόλας      Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών-Ε.Δ.Ε.Κ.      Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών [4][5]
Παπαδοπούλου, ΑντιγόνηΑντιγόνη Παπαδοπούλου      Δημοκρατικό Κόμμα      Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών [6]
Τριανταφυλλίδης, ΚυριάκοςΚυριάκος Τριανταφυλλίδης      Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού      Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά - Βόρεια Πράσινη Αριστερά [7]
Χατζηγεωργίου, ΤάκηςΤάκης Χατζηγεωργίου      Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού      Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά - Βόρεια Πράσινη Αριστερά [8]

Αλλαγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Κυριάκος Μαυρονικόλας παραιτήθηκε το 2012. Αντικαταστάθηκε από τον Σοφοκλή Σοφοκλέους την 1η Σεπτεμβρίου 2012.[5]

Ο Ιωάννης Κασουλίδης παραιτήθηκε το 2013 για να αναλάβει Υπουργός Εξωτερικών. Αντικαταστάθηκε από τον Ανδρέα Πιτσιλλίδη στις 4 Μαρτίου 2013.[3]

Όνομα Εθνικό Κόμμα Ομάδα Ευρωκοινοβουλίου Πηγή
Πιτσιλλίδης, ΑνδρέαςΑνδρέας Πιτσιλλίδης      Δημοκρατικός Συναγερμός      Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα [9][3][10]
Σοφοκλέους, ΣοφοκλήςΣοφοκλής Σοφοκλέους      Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών-Ε.Δ.Ε.Κ.      Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών [11][5]

Κομματική εκπροσώπηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εθνικό κόμμα Ομάδα Ευρωκοινοβουλίου Έδρες ±
     Δημοκρατικός Συναγερμός      Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
2 / 6
Σταθερό
     Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού      Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά - Βόρεια Πράσινη Αριστερά
2 / 6
Σταθερό
     Δημοκρατικό Κόμμα      Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών
1 / 6
Σταθερό
     Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών-Ε.Δ.Ε.Κ.      Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών
1 / 6
Αύξηση 1

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Eleni THEOCHAROUS». www.europarl.europa.eu (στα Αγγλικά). Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 21 Μαΐου 2019. Ανακτήθηκε στις 18 Ιουλίου 2019. 
  2. «Ioannis KASOULIDES». www.europarl.europa.eu (στα Αγγλικά). Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Αυγούστου 2019. Ανακτήθηκε στις 2 Αυγούστου 2019. 
  3. 3,0 3,1 3,2 «Πιτσιλλίδης Ανδρέας». www.parliament.cy. Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Ιουλίου 2019. Ανακτήθηκε στις 13 Ιουλίου 2019. 
  4. «Kyriakos MAVRONIKOLAS». www.europarl.europa.eu (στα Αγγλικά). Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Αυγούστου 2019. Ανακτήθηκε στις 19 Αυγούστου 2019. 
  5. 5,0 5,1 5,2 «Παραιτείται από Ευρωβουλευτής ο Κούλης Μαυρονικόλας». www.ant1.com.cy. 3 Απριλίου 2012. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Αυγούστου 2019. Ανακτήθηκε στις 19 Αυγούστου 2019. 
  6. «Antigoni PAPADOPOULOU». www.europarl.europa.eu. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Ιουλίου 2019. Ανακτήθηκε στις 17 Ιουλίου 2019. 
  7. «Kyriacos TRIANTAPHYLLIDES». www.europarl.europa.eu (στα Αγγλικά). Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Αυγούστου 2019. Ανακτήθηκε στις 11 Αυγούστου 2019. 
  8. «Takis HADJIGEORGIOU». www.europarl.europa.eu (στα Αγγλικά). Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Ιουλίου 2019. Ανακτήθηκε στις 19 Ιουλίου 2019. 
  9. «Andreas PITSILLIDES». www.europarl.europa.eu (στα Αγγλικά). Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Ιουλίου 2019. Ανακτήθηκε στις 13 Ιουλίου 2019. 
  10. «Και επίσημα Ευρωβουλευτής ο Πιτσιλλίδης». 4 Μαρτίου 2013. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Απριλίου 2020. Ανακτήθηκε στις 26 Απριλίου 2020. 
  11. «Sophocles SOPHOCLEOUS». www.europarl.europa.eu (στα Αγγλικά). Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Αυγούστου 2019. Ανακτήθηκε στις 23 Αυγούστου 2019.