Κατάλογος τίτλων και διακρίσεων του βασιλιά Φιλίππου ΣΤ΄ της Ισπανίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Το βασιλικό μονόγραμμα του Φιλίππου.

Ο Φίλιππος ΣΤ΄ έχει λάβει μια σειρά από τίτλους, παράσημα και τιμητικές διακρίσεις, τόσο ως μονάρχης της Ισπανίας όσο και ως διάδοχος του ισπανικού θρόνου. Οι τίτλοι και οι προσφωνήσεις του παρατίθενται παρακάτω με βάση την βαρύτητά τους.[1]

Τίτλοι και προσφωνήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 30 Ιανουαρίου 1968 – 1 Νοεμβρίου 1977: Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα Ο Πρίγκιπας Φίλιππος της Ισπανίας
  • 1 Νοεμβρίου 1977 – 19 Ιουνίου 2014: Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα Ο Πρίγκιπας των Αστουριών
  • 19 Ιουνίου 2014 – σήμερα: Αυτού Μεγαλειότητα Ο Βασιλιάς

Τίτλοι σε επίσημη χρήση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι τίτλοι του Φιλίππου ΣΤ΄ ως Μονάρχη της Ισπανίας παρουσιάζονται παρακάτω. Από αυτούς, οι τίτλοι που σημειώνονται με * αποτελούν ιστορικούς τίτλους και είναι μόνο ονομαστικοί και εθιμοτυπικοί.

Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εθνικές διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Διεθνείς διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασίες προς τιμήν του[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Άλλες διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ακαδημαϊκά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ισπανικές Βασιλικές Ακαδημίες

  • Επιτροπή Ισπανικών Βασιλικών Ακαδημιών: Μεγάλος ευεργέτης (αυτοδικαίως)[87] 19 Ιουνίου 2014 – σήμερα

Στρατιωτικοί βαθμοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. (Ισπανικά) The Royal Household of His Majesty the King
  2. Boletín Oficial del Estado: no. 116 p. 10546 Αρχειοθετήθηκε 2012-06-09 στο Wayback Machine., 15 Μαΐου 1981.
  3. http://a.abcnews.go.com/images/Business/gty_prince_felipe_wedding_kb_140602_4x3_992.jpg
  4. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Μαρτίου 2011. Ανακτήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2017. 
  5. http://c7.alamy.com/comp/EWJE7G/epa04816457-spanish-prime-minister-mariano-rajoy-l-walks-past-spanish-EWJE7G.jpg
  6. http://assets.nydailynews.com/polopoly_fs/1.1814298.1401742824!/img/httpImage/image.jpg_gen/derivatives/gallery_1200/royal-wedding-princess-letizia-prince-felipe-spain.jpg
  7. Boletín Oficial del Estado: no. 25 p. 4050 Αρχειοθετήθηκε 2012-06-09 στο Wayback Machine., 29 Ιανουαρίου 1986.
  8. http://c7.alamy.com/comp/E2H9NP/spains-new-king-felipe-vi-waves-his-supporters-on-board-a-convertible-E2H9NP.jpg
  9. 9,0 9,1 9,2 9,3 9,4 alamy.com, Felipe wearing national honours
  10. http://c7.alamy.com/comp/E8NXKP/madrid-spain-12th-oct-2014-spanish-king-felipe-attends-the-military-E8NXKP.jpg
  11. https://heavyeditorial.files.wordpress.com/2014/06/154000987_10.jpg?quality=65&strip=all&w=640
  12. Felipe wearing the Grand Cross and Collar of the order
  13. Boletín Oficial del Estado: no. 163 p. 24935 Αρχειοθετήθηκε 2012-06-09 στο Wayback Machine., 9 Ιουλίου 1986.
  14. Boletín Oficial del Estado: no. 167 p. 21435 Αρχειοθετήθηκε 2012-06-09 στο Wayback Machine., 14 Ιουλίου 1987.
  15. http://m.zimbio.com/pictures/RzyREXZZToy/Spanish+Royals+Visit+Marin+Navy+Academy/P7DD_NRvgce/King+Felipe+VI+of+Spain
  16. http://m.zimbio.com/pictures/RzyREXZZToy/Spanish+Royals+Visit+Marin+Navy+Academy/fyxlaitbTW9
  17. Boletín Oficial del Estado: no. 164, p. 21339 Αρχειοθετήθηκε 2012-06-09 στο Wayback Machine., 9 Ιουλίου 1988.
  18. http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/07/09/article-0-1F82C88600000578-504_964x632.jpg
  19. http://www.gettyimages.co.uk/detail/news-photo/king-felipe-vi-of-spain-attends-an-official-air-force-news-photo/451899052
  20. Boletín Oficial del Estado: no. 104 p. 16176 Αρχειοθετήθηκε 2012-06-09 στο Wayback Machine., 1 Μαΐου 1999.
  21. http://i2.cdn.turner.com/cnnnext/dam/assets/140603114018-spain-juan-carlos-and-felipe-story-top.jpg
  22. http://www.diariofemenino.com/images/galeria/12000/12560_los-principes-de-asturias-en-la-recepcion-del-palacio-real-durante-la-pascua-militar.jpg
  23. Civil Guard Merit Gold Cross for Prince Felipe, El País, 12 October 1990.
  24. Dignities and Knights. Spanish Military Orders official website.
  25. Borbón y Grecia, Felipe de, Príncipe de Asturias, La web de las biografías.
  26. 26,0 26,1 Zimbio.com, King Felipe wearing the Order of the Liberator General San Martín star and the Order of May Grand Cross
  27. «Reply to a parliamentary question about the Decoration of Honour» (pdf) (στα Γερμανικά). σελ. 995. Ανακτήθηκε στις 1 Νοεμβρίου 2012. 
  28. Belga Pictures, Prince Philippe and Princess Mathilde's wedding, 12/1999, Felipe[νεκρός σύνδεσμος]
  29. Hola
  30. http://c7.alamy.com/comp/CDK1NW/spanish-king-juan-carlos-queen-sofia-prince-felipe-and-princess-letizia-CDK1NW.jpg
  31. http://c7.alamy.com/comp/CDK1NB/spanish-king-juan-carlos-queen-sofia-prince-felipe-and-princess-letizia-CDK1NB.jpg
  32. http://www.elmundo.es/elmundo/2011/03/07/espana/1299494973.html
  33. Cena de Gala en Honor del Presidente de Colombia y su esposa
  34. http://www.gettyimages.co.uk/detail/news-photo/spanish-royals-prince-felipe-king-juan-carlos-and-queen-news-photo/53225086
  35. http://www.gettyimages.co.uk/detail/news-photo/spanish-royals-prince-felipe-king-juan-carlos-and-queen-news-photo/53225081
  36. Decree 224-87 of 24 April 1987
  37. Visita de Estado del Presidente del Ecuador a España
  38. Foro Dinastías
  39. Visita de Estado del Presidente de El Salvador a España
  40. Estonian State Decorations - Bearers of decorations, Felipe - official website of the President of the Republic of Estonia
  41. [1]
  42. http://www.gettyimages.co.uk/detail/news-photo/state-visit-of-the-french-president-nicolas-sarkozy-and-his-news-photo/108407469
  43. http://www.hola.com/casasreales/2001/09/26/reyescena/imgs/galaa.jpg
  44. http://www.gettyimages.be/detail/nieuwsfoto's/crown-prince-felipe-and-princess-letizia-of-spain-attend-nieuwsfotos/52089891
  45. http://www.gettyimages.be/detail/nieuwsfoto%27s/princess-letizia-queen-sofia-hungarian-president-ferenc-nieuwsfotos/52089906
  46. Italian Presidency, FELIPE S.A.R. il Principe delle Asturie - Cavaliere di Gran Croce Ordine al Merito della Repubblica Italiana
  47. http://elpais.com/m/diario/1999/10/21/espana/940456818_850215.html
  48. Latvian Presidency, Recipients list (.doc) Αρχειοθετήθηκε 2013-05-02 στο Wayback Machine.
  49. http://www.gettyimages.be/detail/nieuwsfoto%27s/princess-letizia-of-spain-hrh-crown-prince-felipe-hm-nieuwsfotos/83655031
  50. http://www.gettyimages.be/detail/nieuwsfoto%27s/princess-letizia-and-prince-felipe-during-royal-gala-nieuwsfotos/111599071
  51. http://www.gettyimages.co.uk/detail/news-photo/prince-felipe-of-spain-and-princess-letizia-of-spain-attend-news-photo/154440882
  52. Publications of Luxembourgish government Αρχειοθετήθηκε 2006-06-30 στο Wayback Machine., p66-67 : state visit of Grand-Dukes of Luxembourg in Spain, 07-09/05/2001
  53. http://www.gettyimages.co.uk/detail/news-photo/princess-letizia-of-spain-and-prince-felipe-of-spain-attend-news-photo/154441689
  54. http://c7.alamy.com/comp/E1T2WX/madrid-spain-9th-Ιουνίου-2014-king-juan-carlos-of-spain-queen-sofia-of-E1T2WX.jpg
  55. State Visit of Mexican Presidente, 11 Ιουνίου 2008, Group photo Αρχειοθετήθηκε 2012-07-07 at Archive.is. Queen Sofia and Prince Felipe would be entitled to receive the "Sash in Special Category", as the reform of 2011 changed the award conditions.
  56. http://c7.alamy.com/comp/E1T4CA/madrid-spain-9th-Ιουνίου-2014-king-juan-carlos-of-spain-queen-sofia-of-E1T4CA.jpg
  57. El Presidente de México de Visita Oficial en España
  58. Getty Images, Visit to Morocco, Ιουλίου 2014, Group photo Αρχειοθετήθηκε 2015-11-22 στο Wayback Machine.
  59. http://vozpopuli.com/actualidad/44998-felipe-vi-elige-marruecos-para-realizar-este-verano-su-primer-viaje-oficial-como-rey-de-espana
  60. http://c7.alamy.com/comp/E27293/inauguration-of-king-willem-alexander-as-queen-beatrix-of-the-netherlands-E27293.jpg
  61. Willem-Alexander and Maxima's wedding guests, Photo of Felipe wearing the order
  62. wearing the ribbon bar of the order
  63. http://c7.alamy.com/comp/D7BG3E/epa03682550-spains-prince-felipe-r-and-his-wife-princess-letizia-l-D7BG3E.jpg
  64. http://c7.alamy.com/comp/D3A0BN/dpa-crown-princess-victoria-of-sweden-arrives-next-to-crown-prince-D3A0BN.jpg
  65. Visita de Estado de los Reyes de Noruega a España
  66. Visita de Estado del Presidente de Panamá a España
  67. http://www.semana.es/elarmariodeletizia/files/reyes.jpg
  68. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2017. 
  69. http://www.casareal.es/ES/Actividades/Paginas/actividades_actividades_detalle.aspx?data=12441
  70. Visita Oficial del Presidente de Peru a España Visita Oficial del Presidente de Peru a España
  71. Getty Images, State visit of Philippines President in Spain, Δεκεμβρίου 2007, Group Photo
  72. http://www.gov.ph/featured/spanish-recipients-of-filipino-decorations/
  73. wearing the ribbon bar
  74. Romanian Presidency, Star of Romania recipients list (.xls)
  75. Getty Images, State visit of Romanian President in Spain, Νοεμβρίου 2007, Group Photo
  76. http://www.gettyimages.co.uk/detail/news-photo/felipe-the-prince-of-asturias-and-letizia-the-princess-of-news-photo/102225599
  77. gettyimages
  78. http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/06/02/article-0-0BD397B600000578-18_972x1065.jpg
  79. Martínez-Fornés, Almudena (28 Απριλίου 2011). «La Reina llevará tocado y la Princesa pamela» (στα Ισπανικά). abc.es. Ανακτήθηκε στις 10 Ιουνίου 2012. 
  80. La Reina Isabel II de visita oficial en España
  81. Auditorio-Palacio de Congresos de Oviedo Príncipe Felipe website, 13 Νοεμβρίου 2012.
  82. Principe Felipe Research Centre, CIPF website Αρχειοθετήθηκε 2012-11-04 στο Wayback Machine., 13 Νοεμβρίου 2012. (Ισπανικά)
  83. Prince of Asturias Chair in Spanish Studies, Edmund A. Walsh School of Foreign Service website Αρχειοθετήθηκε 2011-05-04 στο Wayback Machine., 13 Νοεμβρίου 2012.
  84. «Liberian chapter - The chapter of Saint Mary Major». The Papal basilica Santa Mara Maggiore. Ανακτήθηκε στις Ιουνίου 5, 2014. 
  85. «Ente - San Paolo fuori le Mura». Vicariate of the Diocese of Rome. Ανακτήθηκε στις Ιουνίου 5, 2014. 
  86. «Orden Olímpica». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Απριλίου 2014. Ανακτήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2017. 
  87. Spanish Constitution, Art. 61. Retrieved 13 Νοεμβρίου 2012
  88. Boletín Oficial del Estado: no. 184, p. 24553 Αρχειοθετήθηκε 2012-06-09 στο Wayback Machine., 2 Αυγούστου 1985.
  89. Boletín Oficial del Estado: no. 163, p. 24895 Αρχειοθετήθηκε 2012-06-09 στο Wayback Machine., 9 Ιουλίου 1986.
  90. Boletín Oficial del Estado: no. 165, p. 25181 Αρχειοθετήθηκε 2012-06-09 στο Wayback Machine., 11 Ιουλίου 1986.
  91. Boletín Oficial del Estado: no. 166, p. 21303 Αρχειοθετήθηκε 2012-06-09 στο Wayback Machine., 13 Ιουλίου 1987.
  92. Boletín Oficial del Estado: no. 162, p. 21661 Αρχειοθετήθηκε 2012-06-09 στο Wayback Machine., 8 Ιουλίου 1989.
  93. Boletín Oficial del Estado: no. 162, pp. 21661-21662 Αρχειοθετήθηκε 2012-06-09 στο Wayback Machine., 8 Ιουλίου 1989.
  94. Boletín Oficial del Estado: no. 162, p. 21661 Αρχειοθετήθηκε 2012-06-09 στο Wayback Machine., 8 Ιουλίου 1989.
  95. Base Aérea de Armilla y Ala 78, Ισπανική Αεροπορία.
  96. HRH the Prince of Asturias honored Helicopter Pilot certificate in Armilla, ABC, 27 Ιουνίου 1996.
  97. 97,0 97,1 97,2 Boletín Oficial del Estado: no. 289, p. 42335 Αρχειοθετήθηκε 2012-06-09 στο Wayback Machine., 2 Δεκεμβρίου 2000.
  98. 98,0 98,1 98,2 Boletín Oficial del Estado: no. 161, p. 55796 Αρχειοθετήθηκε 2012-06-09 στο Wayback Machine., 4 Ιουλίου 2009.