Κατάλογος πόλεων που φιλοξένησαν τη Junior Eurovision

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Διοργανώτριες πόλεις της Παιδικής Eurovision στην Ευρώπη
  Έναν διαγωνισμό
  Πολλούς διαγωνισμούς

Αυτή η σελίδα είναι ένας κατάλογος πόλεων και σταδίων που φιλοξένησαν τον Παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision, μία ή περισσότερες φορές. Τα μελλοντικά στάδια είναι σε πλάγια.

Ο πρώτος διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το 2003 στη δανική πρωτεύουσα, την Κοπεγχάγη. Μετά τα προβλήματα διοργάνωσης για την έκδοση του 2004, η τοποθεσία των επόμενων διαγωνισμών διορίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), μετά από μια διαδικασία υποβολής προσφορών με ραδιοτηλεοπτικούς φορείς από τις συμμετέχουσες χώρες. Ως εκ τούτου, το Βέλγιο ήταν η πρώτη χώρα που υπέβαλε με επιτυχία τα δικαιώματα για τη διοργάνωση του διαγωνισμού το 2005.[1] Η Πολωνία έγινε η πρώτη χώρα που φιλοξένησε δύο συνεχόμενους διαγωνισμούς (το 2019 και το 2020, αντίστοιχα).

Αρχικά, σε αντίθεση με την έκδοση για ενηλίκους, η χώρα που κερδίζει δεν λαμβάνει το δικαίωμα να φιλοξενήσει τον επόμενο διαγωνισμό. Ωστόσο, για τους διαγωνισμούς από το 2014 έως το 2017, το 2019 και στη συνέχεια το 2020, η χώρα που κέρδισε είχε το δικαίωμα της πρώτης άρνησης να φιλοξενήσει τον επόμενο διαγωνισμό. Η Ιταλία χρησιμοποίησε αυτήν την ρήτρα το 2015 για να αρνηθεί τη διοργάνωση του διαγωνισμού εκείνο το έτος μετά τη νίκη τους το 2014. Οι χρονιές 2010, 2012, 2013, 2015, 2016, 2018 και 2019 είναι χρονιές που μια χώρα έχει κερδίσει και φιλοξένησε την επόμενη χρονιά.

Το Κίεβο και το Μινσκ είναι δύο πόλεις που έχουν φιλοξενήσει δύο φορές το διαγωνισμό.

Διαγωνισμοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Διαγωνισμοί Χώρα Πόλη Χώρος φιλοξενίας Χρονιά
2 Ολλανδία Ρότερνταμ Ahoy[2] 2007
Άμστερνταμ Heineken Music Hall[3] 2012
Ουκρανία Ουκρανία Κίεβο Palace of Sports[4] 2009
Παλάτι "Ουκρανία"[5] 2013
Μάλτα Μάλτα[6] Μάρσα1 Ναυπηγείο Μάλτας[7] 2014
Βαλέτα[8] Mediterranean Conference Centre[9] 2016
Λευκορωσία Μινσκ Minsk Arena[10] 2010, 2018
Πολωνία Γκλίβιτσε Gliwice Arena[11] 2019
Βαρσοβία Έδρα TVP, Στούντιο 5 2020
1
Δανία Δανία Κοπεγχάγη Φόρουμ Κοπεγχάγης[12] 2003
Νορβηγία Νορβηγία Λιλεχάμερ Håkons Hall[13] 2004
Βέλγιο Άσσελτ Ethias Arena[14] 2005
Flag of Romania.svg Ρουμανία Βουκουρέστι Sala Polivalentă[15] 2006
Κύπρος Κύπρος Λεμεσσός Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού[16] 2008
Αρμενία Ερεβάν Karen Demirchyan Sports and Concerts Complex[17] 2011
Βουλγαρία Σόφια Arena Armeec[18] 2015
Γεωργία Γεωργία Τιφλίδα Olympic Palace[19] 2017
Γαλλία Γαλλία Παρίσι La Seine Musicale 2021
1.^ Ωστόσο ο χώρος που φιλοξένησε τον διαγωνισμό είναι στη Μάρσα, Μάλτα, ο εκτελεστικός επόπτης Βλαντισλάβ Γιακοβλέφ είπε στις 18 Δεκεμβρίου 2013 ότι δεν θα υπάρχει οικοδέσποινα πόλη αλλά νησί.[20]

Τοποθεσίες τελετής έναρξης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χρονιά Τοποθεσία Πηγή
2014 Verdala Palace [21]
2015 National Palace of Culture [22]
2016 Manoel Theatre [23]
2017 National Parliamentary Library of Georgia [24]
2018 BelExpo Exhibition Centre [25]
2019 Silesian Theatre [26]

Στάδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «'Junior 2005 on 26 November in Belgium'». ESC Today. 20 Νοεμβρίου 2004. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Δεκεμβρίου 2004. Ανακτήθηκε στις 3 Μαΐου 2008. 
  2. «Junior Eurovision Song Contest 2007». European Broadcasting Union. 
  3. «Junior Eurovision Song Contest 2012». European Broadcasting Union. 
  4. «Junior Eurovision Song Contest 2009». European Broadcasting Union. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Απριλίου 2012. Ανακτήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2017. 
  5. «Junior Eurovision Song Contest 2013». European Broadcasting Union. 
  6. Fisher, Luke James (18 Δεκεμβρίου 2013). «Malta to host Junior Eurovision 2014». JuniorEurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2013. 
  7. Granger, Anthony (10 Μαΐου 2014). «JESC'14: Malta Shipbuilding The Venue». Eurovoix.com. Ανακτήθηκε στις 10 Μαΐου 2014. 
  8. Jordan, Paul (13 Απριλίου 2016). «Malta to host Junior Eurovision 2014». JuniorEurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 13 Απριλίου 2016. 
  9. «Malta to host Junior Eurovision on 20 November at Mediterranean Conference Centre». TVM. 13 Απριλίου 2016. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Απριλίου 2016. Ανακτήθηκε στις 21 Απριλίου 2016. 
  10. «Junior Eurovision Song Contest 2010». European Broadcasting Union. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Απριλίου 2012. Ανακτήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2017. 
  11. «Gliwice-Silesia Host City of Junior Eurovision 2019». junioreurovision.tv. European Broadcasting Union. 6 Μαρτίου 2019. 
  12. «Junior Eurovision Song Contest 2003». European Broadcasting Union. 
  13. «Junior Eurovision Song Contest 2004». European Broadcasting Union. 
  14. «Junior Eurovision Song Contest 2005». European Broadcasting Union. 
  15. «Junior Eurovision Song Contest 2006». European Broadcasting Union. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Φεβρουαρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2017. 
  16. «Junior Eurovision Song Contest 2008». European Broadcasting Union. 
  17. «Junior Eurovision Song Contest 2011». European Broadcasting Union. 
  18. «Junior Eurovision 2015: 21 November in Sofia, Bulgaria». junioreurovision.tv. European Broadcasting Union. 30 Μαρτίου 2015. Ανακτήθηκε στις 30 Μαρτίου 2015. 
  19. Jordan, Paul (9 Αυγούστου 2017). «16 Countries to dazzle on stage in Tbilisi in 2017!». junioreurovision.tv. European Broadcasting Union. Ανακτήθηκε στις 9 Αυγούστου 2017. 
  20. Fisher, Luke (18 Δεκεμβρίου 2013). «Malta to host Junior Eurovision 2014». junioreurovision.tv. European Broadcasting Union. Ανακτήθηκε στις 6 Ιουλίου 2014. Junior Eurovision 2014 will be unique in that there will not be a designated ‘host city’ for the event. Instead, it has been decided that the entire island of Malta will the host of Junior Eurovision 2014! 
  21. «JVerdala Palace hosts the JESC 2014 Opening Ceremony». 9 Νοεμβρίου 2014. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Ιανουαρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2014 – μέσω www.tvm.com.mt. 
  22. «JESC 2015: Joanna Dragneva to host Opening Ceremony». 11 Νοεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2015 – μέσω www.wiwibloggs.com. 
  23. «Highlights from the Opening Ceremony of Junior Eurovision 2016». 14 Νοεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2016 – μέσω www.junioreurovision.tv. 
  24. «The running order for Junior Eurovision 2017 is revealed!». 20 Νοεμβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2017 – μέσω www.junioreurovision.tv. 
  25. «Opening Ceremony Junior Eurovision 2018». 19 Νοεμβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 2018 – μέσω www.junioreurovision.tv. 
  26. «Opening Ceremony kicks off Junior Eurovision 2019». 18 Νοεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2019 – μέσω www.junioreurovision.tv. 

Επιπλέον ιστοσελίδες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]