Κατάλογος πόλεων που φιλοξένησαν τη Junior Eurovision

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Διοργανώτριες πόλεις της Παιδικής Eurovision στην Ευρώπη

Αυτή η σελίδα είναι ένας κατάλογος πόλεων και σταδίων που φιλοξένησαν τον Παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision, μία ή περισσότερες φορές. Τα μελλοντικά στάδια είναι σε πλάγια.

Διαγωνισμοί Χώρα Πόλη Χώρος φιλοξενίας Χρονιά
2 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία Ρότερνταμ Ahoy[1] 2007
Άμστερνταμ Heineken Music Hall[2] 2012
Flag of Ukraine.svg Ουκρανία Κίεβο Palace of Sports[3] 2009
Παλάτι "Ουκρανία"[4] 2013
Flag of Malta.svg Μάλτα[5] Μάρσα1 Ναυπηγείο Μάλτας[6] 2014
Βαλέτα[7] Mediterranean Conference Centre[8] 2016
Flag of Belarus.svg Λευκορωσία Μινσκ Minsk Arena[9] 2010, 2018
1
Flag of Denmark.svg Δανία Κοπεγχάγη Φόρουμ Κοπεγχάγης[10] 2003
Νορβηγία Νορβηγία Λιλεχάμερ Håkons Hall[11] 2004
Βέλγιο Βέλγιο Άσσελτ Ethias Arena[12] 2005
Ρουμανία Ρουμανία Βουκουρέστι Sala Polivalentă[13] 2006
Flag of Cyprus.svg Κύπρος Λεμεσσός Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού[14] 2008
Flag of Armenia.svg Αρμενία Ερεβάν Karen Demirchyan Sports and Concerts Complex[15] 2011
Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία Σόφια Arena Armeec[16] 2015
Flag of Georgia.svg Γεωργία Τιφλίδα Olympic Palace[17] 2017
1.^ Ωστόσο ο χώρος που φιλοξένησε τον διαγωνισμό είναι στη Μάρσα, Μάλτα, ο εκτελεστικός επόπτης Βλαντισλάβ Γιακοβλέφ είπε στις 18 Δεκεμβρίου 2013 ότι δεν θα υπάρχει οικοδέσποινα πόλη αλλά νησί.[18]

See also[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Junior Eurovision Song Contest 2007». European Broadcasting Union. 
  2. «Junior Eurovision Song Contest 2012». European Broadcasting Union. 
  3. «Junior Eurovision Song Contest 2009». European Broadcasting Union. 
  4. «Junior Eurovision Song Contest 2013». European Broadcasting Union. 
  5. Fisher, Luke James (18 Δεκεμβρίου 2013). «Malta to host Junior Eurovision 2014». JuniorEurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2013. 
  6. Granger, Anthony (10 Μαΐου 2014). «JESC'14: Malta Shipbuilding The Venue». Eurovoix.com. Ανακτήθηκε στις 10 Μαΐου 2014. 
  7. Jordan, Paul (13 Απριλίου 2016). «Malta to host Junior Eurovision 2014». JuniorEurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 13 Απριλίου 2016. 
  8. «Malta to host Junior Eurovision on 20 November at Mediterranean Conference Centre». TVM. 13 Απριλίου 2016. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Απριλίου 2016. Ανακτήθηκε στις 21 Απριλίου 2016. 
  9. «Junior Eurovision Song Contest 2010». European Broadcasting Union. 
  10. «Junior Eurovision Song Contest 2003». European Broadcasting Union. 
  11. «Junior Eurovision Song Contest 2004». European Broadcasting Union. 
  12. «Junior Eurovision Song Contest 2005». European Broadcasting Union. 
  13. «Junior Eurovision Song Contest 2006». European Broadcasting Union. 
  14. «Junior Eurovision Song Contest 2008». European Broadcasting Union. 
  15. «Junior Eurovision Song Contest 2011». European Broadcasting Union. 
  16. «Junior Eurovision 2015: 21 November in Sofia, Bulgaria». junioreurovision.tv. European Broadcasting Union. 30 Μαρτίου 2015. Ανακτήθηκε στις 30 Μαρτίου 2015. 
  17. Jordan, Paul (9 Αυγούστου 2017). «16 Countries to dazzle on stage in Tbilisi in 2017!». junioreurovision.tv. European Broadcasting Union. Ανακτήθηκε στις 9 Αυγούστου 2017. 
  18. Fisher, Luke (18 Δεκεμβρίου 2013). «Malta to host Junior Eurovision 2014». junioreurovision.tv. European Broadcasting Union. Ανακτήθηκε στις 6 Ιουλίου 2014. Junior Eurovision 2014 will be unique in that there will not be a designated ‘host city’ for the event. Instead, it has been decided that the entire island of Malta will the host of Junior Eurovision 2014! 

Επιπλέον λινκ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]