Κατάλογος ποδοσφαιριστών ανδρών με τις περισσότερες επίσημες εμφανίσεις

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ο εικονιζόμενος Πίτερ Σίλτον είναι ο ποδοσφαιριστής που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ επίσημων εμφανίσεων σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, και είναι πρώτος όλων των εποχών και στην κατάταξη των τερματοφυλάκων.
Ο εικονιζόμενος Ρομπέρτο Κάρλος αποτελεί τον ποδοσφαιριστή που κατέχει το ρεκόρ στην κατάταξη χωρίς τους τερματοφύλακες, και είναι πέμπτος όλων των εποχών στην κατάταξη με όλους τους παίκτες.
Ο εικονιζόμενος Πολ Μπάστοκ αποτελεί τον τερματοφύλακα που προηγείται στην κατάταξη των τερματοφυλάκων από τους εν ενεργεία τερματοφύλακες, και είναι δεύτερος συνολικά σε αυτήν, όπως και στην κατάταξη με όλους τους παίκτες.
Ο εικονιζόμενος Κριστιάνο Ρονάλντο αποτελεί τον ποδοσφαιριστή που προηγείται στην κατάταξη χωρίς τους τερματοφύλακες από τους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, είναι τρίτος συνολικά σε αυτήν και όγδοος στην κατάταξη με όλους τους παίκτες.

Αυτή είναι η λίστα των 10 ποδοσφαιριστών που έχουν παίξει τους περισσότερους επίσημους ποδοσφαιρικούς αγώνες σε όλα τα επίπεδα ηλικίας για τις διεθνείς εμφανίσεις και σε όλα τα επίσημα παιχνίδια ομάδων ανδρών, σύμφωνα με τις αρχές της RSSSF (Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation), καθώς είναι ο ευρύτερα αποδεκτός τρόπος στατιστικού υπολογισμού.

Κατάταξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατάταξη με όλους τους παίκτες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι παίκτες με την έντονη γραφή είναι επί του παρόντος ενεργοί. Τα δεδομένα είναι ακριβή έως τις 19 Οκτωβρίου 2021 (UTC).

Σειρά Ποδοσφαιριστής Θέση

Εμφανίσεις

Τέρματα Χρονιές Περίοδος Ομάδες
1 Flag of England.svg Πίτερ Σίλτον Τ 1.387[1][2] 1 31 1966–1997 348 Λέστερ Σίτυ
121 Στόουκ Σίτι
272 Νότιγχαμ Φόρεστ
242 Σαουθάμπτον
211 Ντέρμπι Κάουντι
43 Πλίμουθ
2 Μπόλτον Ουόντερερς
10 Λέιτον Όριεντ

125 Αγγλία
13 Αγγλία Κ-23

2 Flag of England.svg Πολ Μπάστοκ Τ 1.284[3][4][5] 0 33 1988– 12 Κέιμπριτζ Γιουνάιτεντ
1 Μπαθ Σίτι
28 Φίσερ Αθλέτικ
27 Κέτερινγκ Τάουν
5 Έιλςμπουρι Γιουνάιτεντ
678 Μπόστον Γιουνάιτεντ[6]
1 Ντάγκενχαμ & Ρέντμπριτζ
315 Σεντ Όλμπανς Σίτι
22 Ράσντεν & Ντάιαμοντς
41 Ουόρκσοπ Τάουν
13 Ρόιστον Τάουν
39 Σεντ Νίοτς Τάουν
30 Ντάνστεϊμπλ Τάουν
25 Στάμφορντ
9 Κόρμπι Τάουν
35 Ουίζμπεκ Τάουν
2 Γκράντχαμ Τάουν
1 Κινγκς Λιν Τάουν
3 Flag of Brazil.svg Ροζέριο Σένι Τ 1.234[7] 129 25 1990–2015 20 Σίνοπ
1.197 Σάου Πάουλο

17 Βραζιλία

4 Flag of Brazil.svg Φάμπιο Τ 1.153[8] 0 24 1997– 24 Ουνιάο Μπαντειράντε
16 Ατλέτικο Παραναένσε
150 Βάσκο
952 Κρουζέιρο

5 Βραζιλία Κ-20
6 Βραζιλία Κ-17

5 Flag of Brazil.svg Ρομπέρτο Κάρλος Α 1.147+[9][10][11] 128 23 1990–2012, 2015 67 Ουνιάου Σάου Ζοάο
3 Ατλέτικο Μινέιρο
162 Παλμέιρας
34 Ίντερ
527 Ρεάλ Μαδρίτης
104 Φενέρμπαχτσε
61 Κορίνθιανς
33 Ανζί
3 Ντέλι Ντάιναμος

125 Βραζιλία
23 Βραζιλία Κ-23
5+ Βραζιλία Κ-20[12]

6 Flag of Italy.svg Τζανλουίτζι Μπουφόν Τ 1.138[13] 0 26 1995– 228 Πάρμα
685 Γιουβέντους
25 Παρί Σεν Ζερμέν

176 Ιταλία
4 Ιταλία Κ-23
11 Ιταλία Κ-21
3 Ιταλία Κ-18
3 Ιταλία Κ-17
3 Ιταλία Κ-16

7 Flag of Spain.svg Τσάβι Μ 1.136[14] 139 22 1997–2019 61 Μπαρτσελόνα Β
767 Μπαρτσελόνα
117 Αλ Σαντ

133 Ισπανία
6 Ισπανία Κ-23
26 Ισπανία Κ-21
6 Ισπανία Κ-20
10 Ισπανία Κ-18
10 Ισπανία Κ-17

8 Flag of Portugal.svg Κριστιάνο Ρονάλντο Ε 1.120[15][16] 812 20 2001– 2 Σπόρτινγκ Λισαβόνας Β[17]
31 Σπόρτινγκ Λισαβόνας
299 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
438 Ρεάλ Μαδρίτης
134 Γιουβέντους

182 Πορτογαλία[18]
3 Πορτογαλία Κ-23[18]
10 Πορτογαλία Κ-21[18]
5 Πορτογαλία Κ-20[18]
7 Πορτογαλία Κ-17[18]
9 Πορτογαλία Κ-15[18]

9 Flag of Spain.svg Ίκερ Κασίγιας Τ 1.119[19] 0 22 1998–2020 26 Ρεάλ Μαδρίτης Γ
4 Ρεάλ Μαδρίτης Καστίγια
725 Ρεάλ Μαδρίτης
156 Πόρτο

167 Ισπανία
5 Ισπανία Κ-21
2 Ισπανία Κ-20
4 Ισπανία Κ-18
10 Ισπανία Κ-17
19 Ισπανία Κ-16
1 Ισπανία Κ-15

10 Flag of England.svg Ρέι Κλέμενς Τ 1.118[20][21] 0 23 1965–1988 50+ Σκάνθορπ Γιουνάιτεντ
665 Λίβερπουλ[22]
337 Τότεναμ[23]

61 Αγγλία
4 Αγγλία Κ-23

Κατάταξη μόνο τερματοφυλάκων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καθώς, κατά μέσο όρο, οι τερματοφύλακες καταπονούνται σωματικά λιγότερο από τους υπόλοιπους παίκτες, άρα και η καριέρα τους κρατάει περισσότερο σε διάρκεια (κατά μέσο όρο πάντα), οπότε και συμμετέχουν και σε περισσότερους αγώνες, είναι άξιο αναφοράς να υπάρχει ξεχωριστή λίστα που να περιλαμβάνει μόνο τους τερματοφύλακες.[24][25] Οι παίκτες με την έντονη γραφή είναι επί του παρόντος ενεργοί. Τα δεδομένα είναι ακριβή έως τις 19 Οκτωβρίου 2021 (UTC).

Σειρά Ονοματεπώνυμο Εμφανίσεις Τέρματα Χρονιές Περίοδος Ομάδες
1 Flag of England.svg Πίτερ Σίλτον 1.387[1][2] 1 31 1966–1997 348 Λέστερ Σίτυ
121 Στόουκ Σίτι
272 Νότιγχαμ Φόρεστ
242 Σαουθάμπτον
211 Ντέρμπι Κάουντι
43 Πλίμουθ
2 Μπόλτον Ουόντερερς
10 Λέιτον Όριεντ

125 Αγγλία
13 Αγγλία Κ-23

2 Flag of England.svg Πολ Μπάστοκ 1.284[3][4][5] 0 33 1988– 12 Κέιμπριτζ Γιουνάιτεντ
1 Μπαθ Σίτι
28 Φίσερ Αθλέτικ
27 Κέτερινγκ Τάουν
5 Έιλςμπουρι Γιουνάιτεντ
678 Μπόστον Γιουνάιτεντ[6]
1 Ντάγκενχαμ & Ρέντμπριτζ
315 Σεντ Όλμπανς Σίτι
22 Ράσντεν & Ντάιαμοντς
41 Ουόρκσοπ Τάουν
13 Ρόιστον Τάουν
39 Σεντ Νίοτς Τάουν
30 Ντάνστεϊμπλ Τάουν
25 Στάμφορντ
9 Κόρμπι Τάουν
35 Ουίζμπεκ Τάουν
2 Γκράντχαμ Τάουν
1 Κινγκς Λιν Τάουν
3 Flag of Brazil.svg Ροζέριο Σένι 1.234[7] 129 25 1990–2015 20 Σίνοπ
1.197 Σάου Πάουλο

17 Βραζιλία

4 Flag of Brazil.svg Φάμπιο 1.153[8] 0 24 1997– 24 Ουνιάο Μπαντειράντε
16 Ατλέτικο Παραναένσε
150 Βάσκο
952 Κρουζέιρο

5 Βραζιλία Κ-20
6 Βραζιλία Κ-17

5 Flag of Italy.svg Τζανλουίτζι Μπουφόν 1.138[13] 0 26 1995– 228 Πάρμα
685 Γιουβέντους
25 Παρί Σεν Ζερμέν

176 Ιταλία
4 Ιταλία Κ-23
11 Ιταλία Κ-21
3 Ιταλία Κ-18
3 Ιταλία Κ-17
3 Ιταλία Κ-16

6 Flag of Spain.svg Ίκερ Κασίγιας 1.119[19] 0 22 1998–2020 26 Ρεάλ Μαδρίτης Γ
4 Ρεάλ Μαδρίτης Καστίγια
725 Ρεάλ Μαδρίτης
156 Πόρτο

167 Ισπανία
5 Ισπανία Κ-21
2 Ισπανία Κ-20
4 Ισπανία Κ-18
10 Ισπανία Κ-17
19 Ισπανία Κ-16
1 Ισπανία Κ-15

7 Flag of England.svg Ρέι Κλέμενς 1.118[20][21] 0 23 1965–1988 50+ Σκάνθορπ Γιουνάιτεντ
665 Λίβερπουλ[22]
337 Τότεναμ[23]

61 Αγγλία
4 Αγγλία Κ-23

8 Ulster banner.svg Πατ Τζένινγκς 1.096[26][27] 1 23 1963–1986 52 Ουότφορντ
596 Τότεναμ
327 Άρσεναλ[28]

119 Βόρεια Ιρλανδία
1 Βόρεια Ιρλανδία Κ-23[29]

9 Flag of England.svg Ντέιβιντ Σίμαν 1.046[30] 0 22 1982–2004 106 Πίτερμπορο Γιουνάιτεντ
84 Μπέρμινγχαμ Σίτι
175 Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς
564 Άρσεναλ[31]
26 Μάντσεστερ Σίτι

75 Αγγλία
6 Αγγλία Β
10 Αγγλία Κ-21

10 Flag of England.svg Ντέιβιντ Τζέιμς 1.023[32][33] 0 25 1989–2014 98 Ουότφορντ
277 Λίβερπουλ
85 Άστον Βίλα
102 Ουέστ Χαμ
100 Μάντσεστερ Σίτι
158 Πόρτσμουθ
84 Μπρίστολ Σίτι
19 Μπόρνμουθ
23 ΙΜΒ
12 Κεράλα Μπλάστερς

53 Αγγλία
2 Αγγλία Β
10 Αγγλία Κ-21

Κατάταξη παικτών εκτός τερματοφυλάκων (outfield players)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καθώς, κατά μέσο όρο, οι τερματοφύλακες καταπονούνται σωματικά λιγότερο από τους υπόλοιπους παίκτες, άρα και η καριέρα τους κρατάει περισσότερο σε διάρκεια (κατά μέσο όρο πάντα), οπότε και συμμετέχουν και σε περισσότερους αγώνες, είναι άξιο αναφοράς να υπάρχει ξεχωριστή λίστα που να μην περιλαμβάνει τους τερματοφύλακες.[24][25] Οι παίκτες με την έντονη γραφή είναι επί του παρόντος ενεργοί. Τα δεδομένα είναι ακριβή έως τις 19 Οκτωβρίου 2021 (UTC).

Σειρά Ποδοσφαιριστής Θέση

Εμφανίσεις

Τέρματα Χρονιές Περίοδος Ομάδες
1 Flag of Brazil.svg Ρομπέρτο Κάρλος Α 1.147+[9][10][11] 128 23 1990–2012, 2015 67 Ουνιάου Σάου Ζοάο
3 Ατλέτικο Μινέιρο
162 Παλμέιρας
34 Ίντερ
527 Ρεάλ Μαδρίτης
104 Φενέρμπαχτσε
61 Κορίνθιανς
33 Ανζί
3 Ντέλι Ντάιναμος

125 Βραζιλία
23 Βραζιλία Κ-23
5+ Βραζιλία Κ-20[12]

2 Flag of Spain.svg Τσάβι Μ 1.136[14] 139 22 1997–2019 61 Μπαρτσελόνα Β
767 Μπαρτσελόνα
117 Αλ Σαντ

133 Ισπανία
6 Ισπανία Κ-23
26 Ισπανία Κ-21
6 Ισπανία Κ-20
10 Ισπανία Κ-18
10 Ισπανία Κ-17

3 Flag of Portugal.svg Κριστιάνο Ρονάλντο Ε 1.120[34][35] 812 20 2001– 2 Σπόρτινγκ Λισαβόνας Β[36]
31 Σπόρτινγκ Λισαβόνας
299 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
438 Ρεάλ Μαδρίτης
134 Γιουβέντους

182 Πορτογαλία[18]
3 Πορτογαλία Κ-23[18]
10 Πορτογαλία Κ-21[18]
5 Πορτογαλία Κ-20[18]
7 Πορτογαλία Κ-17[18]
9 Πορτογαλία Κ-15[18]

4 Flag of Argentina.svg Χαβιέρ Σανέτι Α/Μ 1.114 31 22 1992–2014 33 Ταγιέρες
66 Μπάνφιλντ
858 Ίντερ[37]

145 Αργεντινή
12 Αργεντινή Κ-23

5 Flag of Japan.svg Γιασούχιτο Έντο Μ 1.086[38][39] 156 23 1998– 20 Γιοκοχάμα Φλούγκελς
64 Κιότο Περπλ Σάνγκα
790 Γκάμπα Οσάκα
42 Τζούμπιλο Ιβάτα

152 Ιαπωνία
7 Ιαπωνία Κ-23
11 Ιαπωνία Κ-20

6 Flag of England.svg Τόνι Φορντ Α/Μ 1.082[40] 125 27 1975–2002 490 Γκρίμσμπι
9 Σάντερλαντ
135 Στόουκ Σίτι
128 Οουέστ Μπρομ
7 Μπράντφορντ Σίτι
91 Σκάνθορπ Γιουνάιτεντ
116 Μάνσφιλντ Τάουν
104 Ρότσντεϊλ

2 Αγγλία Β

7 Flag of Brazil.svg Μαρσελίνο Παραίμπα Μ 1.079[41][42][43] 321+ 28 1992–2020 16 Καμπινένσε
34 Παραγκουανσούένσε
13 Σάντος
42 Ρίου Μπράνκου
201 Σάου Πάουλο
21 Μαρσέιγ
23 Γκρέμιου
193 Χέρτα
22 Τραμπζονσπόρ
57 Βόλφσμπουργκ
25 Φλαμένγκου
50 Κουριτίμπα
92 Σπορτ Ρεσίφι
19 Μπαρουέρι
45 Μπόα
44 Φορταλέζα
26 Ίντερ ντε Λάγες
30 Ζοϊνβίλι
13 Οέστι
4 Ιπιράνγκα
26 Πορτουγκέσα
54 Τρέζι
24 Περιλίμα

5 Βραζιλία

8 Flag of Brazil.svg Ντζάλμα Σάντος Α 1.065 44 23 1947–1970 434 Πορτουγκέσα
501 Παλμέιρας[44]
32 Ατλέτικο Παραναένσε

98 Βραζιλία

9 Flag of Spain.svg Ραούλ Ε 1.064[45] 462 21 1994–2015 9 Ρεάλ Μαδρίτης Γ
1 Ρεάλ Μαδρίτης Καστίγια
741 Ρεάλ Μαδρίτης
98 Σάλκε
61 Αλ Σαντ
32 Νιου Γιορκ Κόσμος

102 Ισπανία
4 Ισπανία Κ-23
9 Ισπανία Κ-21
5 Ισπανία Κ-20
2 Ισπανία Κ-18

10 Flag of England.svg Άλαν Μπολ Μ 1.053[46] 222 24 1960–1984 7 Άστον Γιουνάιτεντ
164 Μπλάκπουλ
251 Έβερτον[47]
217 Άρσεναλ[48]
4 Χελένικ
234 Σαουθάμπτον
33 Φιλαδέλφεια Φιούρι
31 Βανκούβερ Ουάιτκαπς
3 Φλόριατ Αθίνα
12 Ίστερν
17 Μπρίστολ Ρόβερς

72 Αγγλία
8 Αγγλία Κ-23

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 «Peter Shilton». footballdatabase.eu (στα Γαλλικά). 
  2. 2,0 2,1 «Peter Shilton». 11v11.com (στα Αγγλικά). 
  3. 3,0 3,1 «PAUL BASTOCK : Stamford» (στα Αγγλικά). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαρτίου 2017. Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  4. 4,0 4,1 «Paul Bastock breaks Peter Shilton record in Wisbech's FA Vase victory». BBC.co.uk (στα Αγγλικά). 11 Νοεμβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 1 Ιουνίου 2021. 
  5. 5,0 5,1 «Non-League Icons: Paul Bastock – Crazy, but just so committed!». theNonLeagueFootballPaper.com (στα Αγγλικά). 16 Απριλίου 2020. Ανακτήθηκε στις 1 Ιουνίου 2021. 
  6. 6,0 6,1 «Boston United Roll Call». Bufc.drfox.org.uk (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  7. 7,0 7,1 «Rogério Ceni». footballdatabase.eu (στα Γαλλικά). 
  8. 8,0 8,1 «Fábio Deivson Lopes Maciel». oGol.com (στα Πορτογαλικά). Ανακτήθηκε στις 9 Μαΐου 2021. 
  9. 9,0 9,1 «Roberto Carlos - South Melbourne». www.footballdatabase.eu (στα Γαλλικά). 
  10. 10,0 10,1 «Roberto Carlos – Roberto Carlos da Silva Rocha». oGol.com.br (στα Πορτογαλικά). Ανακτήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2021. 
  11. 11,0 11,1 «Roberto Carlos Stats – All Competitions – FBref.com». FBref.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2021. 
  12. 12,0 12,1 «Thousand Matches – Additional Data on Roberto Carlos». RSSSF.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2021. 
  13. 13,0 13,1 «Gianluigi Buffon - libre». www.footballdatabase.eu (στα Γαλλικά). 
  14. 14,0 14,1 «Xavi H» (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 22 Μαρτίου 2020. 
  15. «Las máximas presencias en competiciones oficiales» (στα Ισπανικά). Lucas Persson. Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  16. «Cristiano Ronaldo». worldfootball.net (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  17. «Sporting Lisboa B (02/03)». national-football-teams.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  18. 18,00 18,01 18,02 18,03 18,04 18,05 18,06 18,07 18,08 18,09 18,10 18,11 «Cristiano Ronaldo». Portuguese Football Federation (στα Πορτογαλικά). Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  19. 19,0 19,1 «Iker Casillas - FC Porto». www.footballdatabase.eu (στα Γαλλικά). 
  20. 20,0 20,1 «Thousand Matches». RSSSF.com (στα Αγγλικά). 
  21. 21,0 21,1 «Ray Clemence - Angleterre Espoirs». www.footballdatabase.eu (στα Γαλλικά). 
  22. 22,0 22,1 LFChistory.net. «Liverpool career stats for Ray Clemence - LFChistory - Stats galore for Liverpool FC!». www.lfchistory.net (στα Αγγλικά). 
  23. 23,0 23,1 «Ray Clemence - tottenhamhotspur.com». www.tottenhamhotspur.com (στα Αγγλικά). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Δεκεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2020. 
  24. 24,0 24,1 «4 Reasons Why Goalkeepers Retire Later» (στα Αγγλικά). Football Handbook. Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  25. 25,0 25,1 «Why do the goalkeepers keep playing longer than the other positions? Do their skills grow later? - Quora discussion». Quora.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  26. «Pat Jennings». footballdatabase.eu (στα Γαλλικά). Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  27. «Watford players archive» (PDF) (στα Αγγλικά). watfordarchive.com. σελ. 16. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο (PDF) στις 2 Φεβρουαρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  28. «Pat Jennings» (στα Αγγλικά). arsenal.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Νοεμβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  29. «Northern Ireland Under-23 Internationals» (στα Αγγλικά). nifootball.blogspot.it. Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  30. «David Seaman» (στα Αγγλικά). Soccerbase.com. Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  31. «David Seaman» (στα Αγγλικά). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Νοεμβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  32. «David James - Football stats» (στα Αγγλικά). Soccerbase.com. Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  33. «Inghilterra - D. James - Profile» (στα Αγγλικά). Soccerway.com. Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  34. «Las máximas presencias en competiciones oficiales» (στα Ισπανικά). Lucas Persson. Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  35. «Cristiano Ronaldo». worldfootball.net (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  36. «Sporting Lisboa B (02/03)». national-football-teams.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  37. «Javier Adelmar Zanetti» (στα Ιταλικά). inter.it. Ανακτήθηκε στις 17 Ιουλίου 2014. 
  38. «Yasuhito Endo». www.footballdatabase.eu (στα Γαλλικά). Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  39. «Yasuhito Endo – Soccerway Profile». int.soccerway.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 12 Ιουλίου 2021. 
  40. «Tony Ford». SoccerBase.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  41. «Marcelinho Paraíba - Treze». FootballDatabase.eu (στα Γαλλικά). Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  42. «Brésil - Marcelinho Paraíba - Profile avec news, statistiques de carrières et historique - Soccerway». fr.SoccerWay.com (στα Γαλλικά). Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  43. «Marcelinho Paraíba :: Marcelo dos Santos :: Treze». oGol.com.br (στα Πορτογαλικά). Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  44. «Djalma Santos». Palmeiras.com.br (στα Πορτογαλικά). Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  45. «Raul». www.bdfutbol.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  46. «NASL Soccer - North American Soccer League Players-Alan Ball» (στα Αγγλικά). NASLJerseys.com. Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  47. «Everton Results». EvertonResults.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021. 
  48. «Alan Ball» (στα Αγγλικά). Arsenal.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Ιανουαρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2021.