Κατάλογος ποδοσφαιριστών ανδρών με 150 ή περισσότερες διεθνείς συμμετοχές

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο κατάλογος αυτός συνοψίζει τους άνδρες ποδοσφαιριστές με 150 ή περισσότερες διεθνείς εμφανίσεις.

Ο πρώτος που κατάφερε επίσημα να συμπληρώσει αυτό τον αριθμό ήταν ο Γερμανός Λόταρ Ματέους στις 20 Ιουνίου του 2000.[1] Όμως, όπως διαπιστώθηκε αργότερα, είχε προηγηθεί ο Αντνάν Αλ Ταλγιανί των Η.Α.Ε. στις 8 Απριλίου 1997,[2] αλλά οι συμμετοχές του δεν είχαν ακόμα αναγνωριστεί από τη FIFA.

Έως τις 31 Μαρτίου 2021, 29 ποδοσφαιριστές εμφανίστηκαν για 150 ή περισσότερους διεθνείς αγώνες για τις εθνικές τους ομάδες, σύμφωνα με την επίσημη λίστα της FIFA, και θα ανανεώνεται με βάση αυτά και την ενδιάμεση πληροφόρηση.[3] Ο Αιγύπτιος Αχμέντ Χασάν κατείχε την πρώτη θέση με 184 εμφανίσεις (από το 2012),[4] ενώ στις 15 Ιουνίου 2021 απέκτησε συγκάτοικο στην κορυφή τον Κουβεϊτιανό Μπάντερ Αλ Μουτάουα.[5]

Κατάταξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τελευταία ενημέρωση: 22 Ιουνίου 2021.

Οι παίκτες που είναι ενεργοί υποδεικνύονται με έντονα γράμματα.[3][6]

υποδεικνύει τον παίκτη με τις περισσότερες συμμετοχές της αντίστοιχης συνομοσπονδίας.
υποδεικνύει τον παίκτη με τις περισσότερες συμμετοχές της αντίστοιχης χώρας.
υποδεικνύει τον παίκτη με τις περισσότερες συμμετοχές όλων των συνομοσπονδιών της FIFA.
Θέση Ονοματεπώνυμο Χώρα Συνομοσπονδία Συμμ. Πρώτη συμμετοχή Τελευταία συμμετοχή Παρ.
1 Αχμέντ Χασάν Flag of Egypt.svg Αίγυπτος CAF 184 01995-12-29 29 Δεκεμβρίου 1995 02012-05-22 22 Μαΐου 2012
Μπάντερ Αλ Μουτάουα Flag of Kuwait.svg Κουβέιτ AFC 02003-09-04 4 Σεπτεμβρίου 2003 02021-06-15 15 Ιουνίου 2021
3 Αχμέντ Μουμπάρακ Flag of Oman.svg Ομάν AFC 180 02003-09-25 25 Σεπτεμβρίου 2003 02019-12-02 2 Δεκεμβρίου 2019
Σέρχιο Ράμος[α] Flag of Spain.svg Ισπανία UEFA 02005-03-26 26 Μαρτίου 2005 02021-03-31 31 Μαρτίου 2021
5 Μοχάμεντ Αλ-Ντεαγέα[β] Flag of Saudi Arabia.svg Σαουδική Αραβία AFC 178 01993-04-09 9 Απριλίου 1993 02006-05-11 11 Μαΐου 2006 [7]
6 Κλαούντιο Σουάρες Flag of Mexico.svg Μεξικό CONCACAF 177 01992-07-26 26 Ιουλίου 1992 02006-06-01 1 Ιουνίου 2006
Κριστιάνο Ρονάλντο Flag of Portugal.svg Πορτογαλία UEFA 02003-08-20 20 Αυγούστου 2003 02021-06-19 19 Ιουνίου 2021
8 Τζανλουίτζι Μπουφόν Flag of Italy.svg Ιταλία UEFA 176 01997-10-29 29 Οκτωβρίου 1997 02018-03-23 23 Μαρτίου 2018
Χοσάμ Χασάν[γ] Flag of Egypt.svg Αίγυπτος CAF 01985-09-10 10 Σεπτεμβρίου 1985 02006-02-07 7 Φεβρουαρίου 2006 [8]
Άμερ Σάφι[δ] Flag of Jordan.svg Ιορδανία AFC 02002-08-17 17 Αυγούστου 2002 02021-02-01 1 Φεβρουαρίου 2021 [9]
11 Ιβάν Ουρτάδο Flag of Ecuador.svg Ισημερινός CONMEBOL 168 01992-05-24 24 Μαΐου 1992 02014-10-14 14 Οκτωβρίου 2014
Αντρές Γκουαρδάδο[ε] Flag of Mexico.svg Μεξικό CONCACAF 02005-12-14 14 Δεκεμβρίου 2005 02021-06-04 4 Ιουνίου 2021 [10]
Μάινορ Φιγκερόα[ζ] Flag of Honduras.svg Ονδούρα CONCACAF 02003-01-31 31 Ιανουαρίου 2003 02021-06-12 12 Ιουνίου 2021 [11]
14 Βιτάλις Άσταφγεβς[η] Flag of Latvia.svg Λετονία UEFA 167 01992-08-26 26 Αυγούστου 1992 02010-11-17 17 Νοεμβρίου 2010 [12]
Ίκερ Κασίγιας Flag of Spain.svg Ισπανία UEFA 02000-06-03 3 Ιουνίου 2000 02016-06-01 1 Ιουνίου 2016
16 Κόμπι Τζόουνς Flag of the United States (Pantone).svg Ηνωμένες Πολιτείες CONCACAF 164 01992-09-03 3 Σεπτεμβρίου 1992 02004-10-09 9 Οκτωβρίου 2004
17 Μοχάμεντ Αλ Χιλαϊουί Flag of Saudi Arabia.svg Σαουδική Αραβία AFC 163 01992-10-20 20 Οκτωβρίου 1992 02001-10-05 5 Οκτωβρίου 2001
18 Αντνάν Αλ Ταλγιανί Flag of the United Arab Emirates.svg Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα AFC 161 01984-03-10 10 Μαρτίου 1984 01997-12-17 17 Δεκεμβρίου 1997
19 Γιανγκ Τσιμότζι Flag of Malawi.svg Μαλάουι CAF 159 01979-08-25 25 Αυγούστου 1979 01995-07-16 16 Ιουλίου 1995
Εσάμ Ελ-Χανταρί Flag of Egypt.svg Αίγυπτος CAF 01996-03-25 25 Μαρτίου 1996 02018-06-25 25 Ιουνίου 2018
21 Λάντον Ντόνοβαν[θ] Flag of the United States (Pantone).svg Ηνωμένες Πολιτείες CONCACAF 157 02000-10-25 25 Οκτωβρίου 2000 02014-10-10 10 Οκτωβρίου 2014 [13]
Μάρτιν Ρέιμ Flag of Estonia.svg Εσθονία UEFA 01992-06-03 3 Ιουνίου 1992 02009-06-06 6 Ιουνίου 2009
23 Σάμι Αλ Τζάμπερ Flag of Saudi Arabia.svg Σαουδική Αραβία AFC 156 01992-09-11 11 Σεπτεμβρίου 1992 02006-06-23 23 Ιουνίου 2006
Σαλμάν Ίσα Flag of Bahrain.svg Μπαχρέιν AFC 02001-02-06 6 Φεβρουαρίου 2001 02012-11-29 29 Νοεμβρίου 2012 [14]
25 Γιασούχιτο Έντο Flag of Japan.svg Ιαπωνία AFC 152 02002-11-20 20 Νοεμβρίου 2002 02015-01-23 23 Ιανουαρίου 2015
26 Μάικλ Μπράντλεϊ[ι] Flag of the United States (Pantone).svg Ηνωμένες Πολιτείες CONCACAF 151 02006-05-26 26 Μαΐου 2006 02019-10-15 15 Οκτωβρίου 2019 [15]
Τζαβάντ Νεκουνάμ[κ] Flag of Iran.svg Ιράν AFC 02000-01-12 12 Ιανουαρίου 2000 02015-03-31 31 Μαρτίου 2015 [16]
28 Φάουζι Μπασίρ Flag of Oman.svg Ομάν AFC 150 02001-02-18 18 Φεβρουαρίου 2001 02013-01-11 11 Ιανουαρίου 2013
Λόταρ Ματέους Flag of Germany.svg Δυτική Γερμανία
Flag of Germany.svg Γερμανία
UEFA 01980-06-14 14 Ιουνίου 1980 02000-06-20 20 Ιουνίου 2000

Σημειώσεις:

  1. Ένας αγώνας με την Ισημερινή Γουινέα το 2013 δεν θεωρείται επίσημος από τη ΦΙΦΑ αλλά αναγνωρίζεται από την Ισπανική ΠΟ.
  2. Στους αγώνες του συμπεριλαμβάνονται δύο αγώνες με την Ολυμπιακή Ομάδα των Η.Π.Α., ένας με την αντίστοιχη της Αλγερίας και ένας με την Β' Συρίας.
  3. Οι αγώνες απέναντι στα Η.Α.Ε. και το Μαρόκο (1988), Κουβέιτ (1989), Μάλι (δύο το 1994) και Γκάνα (1997) δεν αναγνωρίζονται από τη ΦΙΦΑ αλλά αναγνωρίζονται από την Αιγυπτιακή ΠΟ.
  4. Οι αγώνες απέναντι στο Μαρόκο (2002), τη Β' Νιγηρία (2002), τη Σιέρα Λεόνε (2012), τη Νέα Ζηλανδία (2013) την Παλεστίνη (2013) και τα Η.Α.Ε. (2014) δεν αναγνωρίζονται από τη ΦΙΦΑ αλλά αναγνωρίζονται από την ΠΟ της Ιορδανίας.
  5. Οι αγώνες απέναντι στη Γουαδελούπη (2007) και τη Μαρτινίκα (2019) δεν αναγνωρίζονται από τη ΦΙΦΑ αλλά αναγνωρίζονται από τη Μεξικάνικη ΠΟ.
  6. Οι αγώνες απέναντι στη Γουαδελούπη (2007), τη Γαλλική Γουιάνα (δύο 2015 και 2017) και Μαρτινίκα (δύο το 2019) δεν αναγνωρίζονται από τη ΦΙΦΑ αλλά αναγνωρίζονται από την ΠΟ της Ονδούρας.
  7. Ο αγώνας απέναντι στο Ομάν Κ-23 (2005) δεν αναγνωρίζεται από τη ΦΙΦΑ αλλά αναγνωρίζεται από την ΠΟ της Λετονίας.
  8. Οι αγώνες απέναντι στη Μαρτινίκα (2003) και τη Γουαδελούπη (2011) δεν αναγνωρίζονται από τη ΦΙΦΑ αλλά αναγνωρίζονται από την Αμερικανική ΠΟ.
  9. Ο αγώνας απέναντι στη Γουαδελούπη (2011) δεν αναγνωρίζεται από τη ΦΙΦΑ αλλά αναγνωρίζεται από την Αμερικανική ΠΟ.
  10. Οι αγώνες απέναντι στη Δανία (2003) και το Ιράκ (2015) δεν αναγνωρίζονται από τη ΦΙΦΑ αλλά αναγνωρίζονται από την Ιρανική ΠΟ.

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Lothar Matthäus - Century of International Appearances». Ανακτήθηκε στις 25 Μαρτίου 2020. 
  2. «Adnan Khamees Al - Talyani : Century of International appearances». Ανακτήθηκε στις 27 Μαρτίου 2020. 
  3. 3,0 3,1 FIFA Century Club as of 30.06.2020 Ανακτήθηκε 25 Μαρτίου 2020.
  4. «Ahmed Hassan - Century of International Appearances». Ανακτήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2020. 
  5. «Kuwait international equals Ahmed Hassan's record for most caps – Report» [Διεθνής Κουβεϊτιανός ισοφαρίζει το ρεκόρ του Αχμέντ Χασάν για τις περισσότερες διεθνείς συμμετοχές – Αναφορά]. www.kingfut.com (στα Αγγλικά). 16 Ιουνίου 2021. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουνίου 2021. 
  6. Players with a Century of Caps
  7. «Mohamed Al-Deayea». RSSSF. 
  8. «Hossam Hassan». RSSSF. 
  9. «Amer Shafi». RSSSF. 
  10. «Andres Guardado». RSSSF. 
  11. «Maynor Figueroa». RSSSF. 
  12. «Vitalijs Astafjevs». RSSSF. 
  13. «Landon Donovan». RSSSF. 
  14. «Salman Isa». RSSSF. 
  15. «Michael Bradley». RSSSF. 
  16. «Javad Nekounam». RSSSF.