Κατάλογος ποδοσφαιριστών ανδρών με 150 ή περισσότερες διεθνείς συμμετοχές

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο κατάλογος αυτός συνοψίζει τους άνδρες ποδοσφαιριστές με 150 ή περισσότερες διεθνείς εμφανίσεις. Ο πρώτος που κατάφερε επίσημα να συμπληρώσει αυτό τον αριθμό ήταν ο Γερμανός Λόταρ Ματέους στις 20 Ιουνίου του 2000.[1] Όμως , όπως διαπιστώθηκε αργότερα είχε προηγηθεί ο Αντνάν Αλ Ταλγιανί των Η.Α.Ε. στις 8 Απριλίου 1997,[2] όμως οι συμμετοχές του δεν είχαν ακόμα αναγνωριστεί από τη ΦΙΦΑ.

Έως τις 30 Ιουνίου 2020, 28 ποδοσφαιριστές εμφανίστηκαν για 150 ή περισσότερους διεθνείς αγώνες για τις εθνικές τους ομάδες, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα της ΦΙΦΑ, και θα ανανεώνεται με βάση αυτά.[3] Ο Αχμέντ Χασάν της Αιγύπτου κατέχει την πρώτη θέση με 184 εμφανίσεις (από το 2012).

Κατάταξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

σειρά παίκτης χώρα αγώνες περίοδος
1 Αχμέντ Χασάν Flag of Egypt.svgΑίγυπτος 184 1995-2012
2 Αχμέντ Μουμπάρακ Flag of Oman.svg Ομάν 179 2003-σήμερα
3 Μοχάμεντ Αλ-Ντεαγέα Flag of Saudi Arabia.svgΣαουδική Αραβία 178 1993-2006
Μπαντέρ Αλ Μουταβά Flag of Kuwait.svg Κουβέιτ 178 2003-σήμερα
5 Κλαούντιο Σουάρες Flag of Mexico.svg Μεξικό 177 1992-2006
6 Τζιανλουίτζι Μπουφόν Flag of Italy.svg Ιταλία 176 1997-2018
Χοσάμ Χασάν Flag of Egypt.svg Αίγυπτος 176 1985-2006
8 Αμέρ Σαφί Flag of Jordan.svg Ιορδανία 173 2006-σήμερα
9 Σέρχιο Ράμος Flag of Spain.svg Ισπανία 170 2005-σήμερα
10 Ιβάν Χουρτάδο Flag of Ecuador.svg Εκουαδόρ 168 1992-2014
11 Βιτάλις Ασταφιέβς Flag of Latvia.svg Λετονία 167 1992-2010
Ίκερ Κασίγιας Flag of Spain.svg Ισπανία 167 2000-2016
13 Κόμπι Τζόουνς Flag of the United States (Pantone).svg Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής 164 1992-2004
Κριστιάνο Ρονάλντο Flag of Portugal.svg Πορτογαλία 164 2003-σήμερα
15 Μοχάμεντ Αλ Κιλάβι Flag of Saudi Arabia.svg Σαουδική Αραβία 163 1982-2001
17 Μαΐνορ Φιγκουερόα Flag of Honduras.svg Ονδούρα 162 2003-σήμερα
Άντρες Γκουαρντάντο Flag of Mexico.svgΜεξικό 162 2005-σήμερα
18 Αντνάν Αλ Ταλγιανί Flag of the United Arab Emirates.svg Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 161 1984-1997
19 Εσάμ Ελ Χανταρί Flag of Egypt.svg Αίγυπτος 159 1996-2018
20 Μάρτιν Ρεμ Flag of Estonia.svgΕσθονία 157 1998-2016
Λάντον Ντόνοβαν Flag of the United States (Pantone).svgΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής 157 2000-2014
22 Σαμί Αλ Τζαμπέρ Flag of Saudi Arabia.svgΣαουδική Αραβία 156 1992-2006
Σαλμάν Ισά Flag of Bahrain.svg Μπαχρέιν 156 2001-2012
24 Χιασουχίτο Έντο Flag of Japan.svg Ιαπωνία 152 2002-2015
25 Τζαβάντ Νεκουνάμ Flag of Iran.svg Ιράν 151 2000-2015
Μάικλ Μπράντλει Flag of the United States (Pantone).svg Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής 151 2006-σήμερα
27 Λόταρ Ματέους Flag of Germany.svgΓερμανία 150 1980-2000
Φαουζί Μπασίρ Flag of Oman.svg Ομάν 150 2000-2013

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Lothar Matthäus - Century of International Appearances». Ανακτήθηκε στις 25 Μαρτίου 2020. 
  2. «Adnan Khamees Al - Talyani : Century of International appearances». Ανακτήθηκε στις 27 Μαρτίου 2020. 
  3. FIFA Century Club as of 30.06.2020 Ανακτήθηκε 25 Μαρτίου 2020.