Κατάλογος ποδοσφαιριστών με τα περισσότερα τέρματα πρωταθλήματος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής σταδιοδρομίας των ποδοσφαιριστών αποτελούν τα εγχώρια πρωταθλήματα. Με βάση τις στατιστικές υπηρεσίες και μόνο (RSSSF, Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation[1][2] και IFFHS, Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου [3][4]), οι κορυφαίοι σκόρερ πρωταθλημάτων όλων των εποχών είναι οι εξής:

Κατάταξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κλειδί = † Απεβίωσε

Οι παίκτες με την έντονη γραφή είναι επί του παρόντος ενεργοί. Τα δεδομένα είναι ακριβή έως 13 Ιουνίου 2021.

Θέση Ποδοσφαιριστής Τέρματα Περίοδοι
1

Flag of Germany.svg Έρβιν Χέλμχεν

720+ 1924–1951
2 Flag of Austria.svg/Flag of the Czech Republic.svg Γιόζεφ Μπίτσαν 676+ 1930–1957
3 Flag of Hungary.svg Φέρεντς Ντέακ 647+ 1939–1959
4 Flag of the Netherlands.svg Άμπε Λένστρα 643+ 1936–1963
5 Flag of Brazil.svg Πελέ 612 1956–1977
6

Flag of Hungary.svg Φέρεντς Πούσκας

548 1943–1966
7

Flag of Brazil.svg Ρομάριο

546 1985–2009
8 Flag of Brazil.svg Τούλιο «Μαραβίλια» 518 1987–2019
9

Flag of Germany.svg Γκερντ Μίλερ

497 1963–1981
10 Flag of Hungary.svg Γκιούλα Ζέγκελερ 490 1931–1953
11 Flag of Argentina.svg Λιονέλ Μέσι 485 2003–
12 Flag of Portugal.svg Κριστιάνο Ρονάλντο 479 2002–
13 Flag of Brazil.svg Ρομπέρτο Ντιναμίτε 476 1971–1992
14 Flag of Belgium.svg Γιόζεφ Μέρμανς 475 1937–1960
15 Flag of Germany.svg Φριτς Βάλτερ 469+ 1928–1959
16 Flag of Spain.svg Ισίδρο Λάνγκαρα 469 1930–1948
17 Flag of Belgium.svg Άλμπερτ Ντε Κλέιν 466 1933–1955

Κατάλογος ποδοσφαιριστών με τα περισσότερα τέρματα κορυφαίας κατηγορίας πρωταθλήματος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο υψηλότερο επίπεδο πρωταθλημάτων, την κορυφαία εθνική κατηγορία, οι καλύτεροι σκόρερ όλων των εποχών είναι οι ακόλουθοι. Οι παίκτες με την έντονη γραφή είναι επί του παρόντος ενεργοί. Τα δεδομένα είναι ακριβή έως 13 Ιουνίου 2021.

Θέση Ποδοσφαιριστής Τέρματα Περίοδοι
1 Flag of Austria.svg/Flag of the Czech Republic.svg Γιόζεφ Μπίτσαν 542 1931–1955
2 Flag of Hungary.svg Φέρεντς Πούσκας 516 1944–1966
3 Flag of Portugal.svg Κριστιάνο Ρονάλντο 479 2002–
4 Flag of Argentina.svg Λιονέλ Μέσι 474 2004–
5 Flag of Belgium.svg Άλμπερτ Ντε Κλέιν 428 1933–1955
6 Flag of Portugal.svg Εουσέμπιο 425 1957–1979
7 Flag of Hungary.svg Ίμρε Σλόσσερ-Λάκατος 417 1906–1927
8

Flag of Hungary.svg Γκιούλα Ζέγκελερ

416 1935–1953
9

Flag of Scotland.svg Τζίμι ΜακΓκρόρι

408 1918–1938
10 Flag of Germany.svg Γκερντ Μίλερ 405 1963–1981
11

Flag of Cameroon.svg Ροζέ Μιλά

405 1970–1996
12 Flag of Hungary.svg Φέρεντς Σούσα 393 1941–1960
13 Flag of Mexico.svg Ούγκο Σάντσες 390 1976–1997
14 Flag of Argentina.svg Κάρλος Μπιάνκι 385 1967–1985
15 Flag of Sweden.svg Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς 384 1999–
16 Flag of Sweden.svg Γκούναρ Νόρνταλ 376 1940–1960
17 Flag of Argentina.svg/Flag of Spain.svgΑλφρέδο Ντι Στέφανο 376 1945–1966

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «RSSSF : Prolific Scorers Data» (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 18 Απριλίου 2021. 
  2. «RSSSF Prolific Scorers Data - Josef Bican - Additional Data» (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 9 Μαΐου 2021. 
  3. «IFFHS ALL TIME WORLD'S BEST GOAL SCORER RANKING» (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 4 Μαρτίου 2021. 
  4. «TOP DIVISION GOAL SCORERS OF ALL TIME : FERENC PUSKAS LEADS THE RANKING» (στα Αγγλικά). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 1 Δεκεμβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 23 Απριλίου 2021.