Κατάλογος ποδοσφαιριστών με τα περισσότερα τέρματα πρωταθλήματος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής σταδιοδρομίας των ποδοσφαιριστών αποτελούν τα εγχώρια πρωταθλήματα, όπου και σημειώνουν τα περισσότερα γκολ. Με βάση τις στατιστικές υπηρεσίες και μόνο (RSSSF, Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation[1][2] και IFFHS, International Federation of Football History & Statistics, Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου [3][4]), οι κορυφαίοι σκόρερ πρωταθλημάτων όλων των εποχών είναι οι εξής:

Bundesarchiv Bild 183-R1127-0021, FDGB-Pokal, HFC Dynamo - SG Dynamo Dresden 3-1.jpg

Κατάταξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κλειδί = † Απεβίωσε

Οι παίκτες με την έντονη γραφή είναι επί του παρόντος ενεργοί. Τα δεδομένα είναι ακριβή έως τις 13 Νοεμβρίου 2022.

Θέση Ποδοσφαιριστής Τέρματα Περίοδοι
1

Αγγλία Ρόνι Ρουκ

765+ 1930–1961
2

Γερμανία Έρβιν Χέλμχεν

720+ 1924–1951
3 Αυστρία Τσεχία Γιόζεφ Μπίτσαν 676+ 1931–1957
4 Ολλανδία Άμπε Λένστρα 676+ 1936–1963
5 Ουγγαρία Φέρεντς Ντέακ 648+ 1939–1959
6 Βραζιλία Πελέ 604 1956–1977
7

Ουγγαρία Ισπανία Φέρεντς Πούσκας

548 1943–1966
8

Βραζιλία Ρομάριο

546 1985–2009
9 Βραζιλία Τούλιο «Μαραβίλια» 518 1987–2019
10 Αργεντινή Λιονέλ Μέσι 498 2003–
11 Πορτογαλία Κριστιάνο Ρονάλντο 498 2002–
12

Γερμανία Γκερντ Μίλερ

497 1963–1981
13 Ουγγαρία Γκιούλα Ζέγκελερ 490 1931–1953
14

Αγγλία Τόμι Λότον

483+ 1933–1957
15 Βόρεια Ιρλανδία Τζίμι Τζόουνς 481+ 1944–1965
16 Βραζιλία Ρομπέρτο Ντιναμίτε 476 1971–1992
17 Βέλγιο Γιόζεφ Μέρμανς 475 1937–1960
18 Γερμανία Φριτς Βάλτερ 469+ 1928–1959
19 Ισπανία Ισίδρο Λάνγκαρα 469 1930–1948
20 Βέλγιο Άλμπερτ Ντε Κλέιν 466 1933–1955
21 Πορτογαλία Φερνάντο Πεϊρότεο 464 1937–1949

Κατάλογος ποδοσφαιριστών με τα περισσότερα τέρματα κορυφαίας κατηγορίας πρωταθλημάτων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο υψηλότερο επίπεδο πρωταθλημάτων, την κορυφαία εθνική κατηγορία, οι καλύτεροι σκόρερ όλων των εποχών είναι οι ακόλουθοι. Οι παίκτες με την έντονη γραφή είναι επί του παρόντος ενεργοί. Τα δεδομένα είναι ακριβή έως 13 Νοεμβρίου 2022.

Ο Γιόζεφ Μπίτσαν παραμένει ο κορυφαίος σκόρερ πρώτης κατηγορίας πρωταθλήματος για σχεδόν επτά δεκαετίες
Θέση Ποδοσφαιριστής Τέρματα Περίοδοι
1 Αυστρία Τσεχία Γιόζεφ Μπίτσαν 542 1931–1955
2 Ουγγαρία Ισπανία Φέρεντς Πούσκας 516 1944–1966
3 Πορτογαλία Κριστιάνο Ρονάλντο 498 2002–
4 Αργεντινή Λιονέλ Μέσι 487 2004–
5 Βέλγιο Άλμπερτ Ντε Κλέιν 428 1933–1955
6 Πορτογαλία Εουσέμπιο 422 1957–1979
7 Ουγγαρία Ίμρε Σλόσσερ-Λάκατος 417 1906–1927
8

Ουγγαρία Γκιούλα Ζέγκελερ

416 1935–1953
9

Σκωτία Τζίμι ΜακΓκρόρι

408 1918–1938
10 Γερμανία Γκερντ Μίλερ 405 1963–1981
11

Καμερούν Ροζέ Μιλά

405 1970–1996
12 Μεξικό Ούγκο Σάντσες 394 1976–1997
13 Ουγγαρία Φέρεντς Σούσα 393 1941–1960
14 Σουηδία Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς 393 1999–
15 Αργεντινή Κάρλος Μπιάνκι 385 1967–1985
16 Σουηδία Γκούναρ Νόρνταλ 376 1940–1960
17 Αργεντινή ΙσπανίαΑλφρέδο Ντι Στέφανο 376 1945–1966
18 Αγγλία Τζίμι Γκριβς 366 1955–1980

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «RSSSF : Prolific Scorers Data» (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 1 Ιουλίου 2022. 
  2. «RSSSF Prolific Scorers Data - Josef Bican - Additional Data» (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 1 Ιουλίου 2022. 
  3. «IFFHS STATISTICS - LIONEL MESSI SECOND !» (στα Αγγλικά). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Ιουνίου 2022. Ανακτήθηκε στις 5 Ιουνίου 2022. 
  4. «TOP DIVISION GOAL SCORERS OF ALL TIME : FERENC PUSKAS LEADS THE RANKING» (στα Αγγλικά). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 1 Δεκεμβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 23 Απριλίου 2021.