Κατάλογος αρχαίων Ελληνικών θεάτρων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ακολουθεί πίνακας αρχαίων θεάτρων που έχουν καταγραφεί ως σωζόμενα ή και αναφερθεί από αρχαίους ιστορικούς κατ΄ αλφαβητική σειρά:


Εικόνα Θέατρο Τοποθεσία Χτίστηκε Ανασκαφές Σημειώσεις Συντεταγμένες
Αρχαίο θέατρο Αβδήρων Άβδηρα 506 π.Χ. 1999 μέχρι το 2003 Καταστράφηκε από τους Ρωμαίους το 160 μ.Χ.
Aigeira2.JPG Αρχαίο θέατρο Αιγείρας Αιγείρα 450 π.Χ. 2005 έως σήμερα Καταστράφηκε το 15 μ.Χ. από σεισμό .
Αρχαίο θέατρο Αίγινας Αίγινα
Segesta, Teatro greco (2).jpg Αρχαίο θέατρο Αιγέστης Αιγέστα ή Έγεστα
Αρχαίο θέατρο Αιπίου
Αρχαίο θέατρο Άκρων
Αρχαίο θέατρο Αλεξανδρείας Αλεξάνδρεια
Bodrumteatr.jpg Αρχαίο θέατρο Αλικαρνασσού Αλικαρνασσός
KaunosTheatre.jpg Αρχαίο θέατρο Αλίνδας Καρία
Αρχαίο θέατρο Αμισού Σαμψούντα (Αμισός)
Αρχαίο θέατρο Αμυζώνος Καρία
Αρχαίο θέατρο Άνδρου Άνδρος
Αρχαίο θέατρο Ανεμούριου Ανεμούριο (Τουρκία)
Αρχαίο θέατρο Αντιοχείας Αντιόχεια
Αρχαίο θέατρο Αντιοχείας (Κιλικίας) Κιλικία
Αρχαίο θέατρο Απολλωνίας Μυσία
Αρχαίο θέατρο Απολλωνίας (Κυρήνης) Κυρήνη
Le Théâtre Antique d'Orange, 2007.jpg Αρχαίο θέατρο Αραουσίου Αραούσιο
Grækenlands ældste teater i Argos(10.07.05).JPG Αρχαίο θέατρο Άργους Άργος
Αρχαίο θέατρο Αρριασού Αττάλεια (Πισιδία)
Theatre Aspendos.jpg Αρχαίο θέατρο Ασπένδου Άσπενδος
Theatre@Assos(Turkey), April '09.JPG Αρχαίο θέατρο Ασσού Άσσος
Αρχαίο θέατρο Αφροδισιάδας Αφροδισιάδα
Αρχαίο θέατρο Αχαρνών Αχαρνές
Αρχαίο θέατρο Βεργίνας Βεργίνα
Butrint, Albania.jpg Αρχαίο θέατρο Βουθρωτού Βουθρωτό 335 π.Χ. 2000 έως και σήμερα 1200 μ.Χ.
Gadara BW 3.JPG Αρχαίο θέατρο Γαδάρων Γάδαρα
Jerash BW 16.JPG Αρχαίο θέατρο Γέρασας Γέρασα
Αρχαίο θέατρο Γόρτυνος Γόρτυνα
Αρχαίο θέατρο Γυθείου Γύθειο
Delphi Composite.jpg Αρχαίο θέατρο Δελφών Δελφοί
Αρχαίο θέατρο Δήλου Δήλος
Athen Dionysos-Theater.JPG Αρχαίο θέατρο Διονύσου Αθήνα
D70-0404-dodona.jpg Αρχαίο θέατρο Δωδώνης Αρχαία Δωδώνη 3ος π.Χ. 1875 εώς σήμερα Καταστράφηκε από τους Ρωμαίους το 167 π.Χ. 39°32′47″N 20°47′16″E / 39.54639°N 20.78778°E / 39.54639; 20.78778
Αρχαίο θέατρο Ελικώνα
Epidaurus Theater.jpg Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου Ασκληπίειο
Αρχαίο θέατρο Επίκτητου
Theatre3.jpg Αρχαίο θέατρο Ερέτριας Ερέτρια
Αρχαίο θέατρο Ερυθρών (Λυδία)
Efez24.jpg Αρχαίο θέατρο Εφέσου Έφεσος
Eraclea-Minoa-Theatre-flickr.jpg Αρχαίο θέατρο Ηράκλειας Ηράκλεια
Αρχαίο θέατρο Ηρακλείου (Ιταλία)
Αρχαίο θέατρο Θάσου Θάσος
Αρχαίο θέατρο Θέρμης Θέρμη
Αρχαίο θέατρο Θεσπιών Θεσπιές
Αρχαίο θέατρο Θηβών Θήβα
Αρχαίο θέατρο Θήρας Σαντορίνη
Theatre at Thorikos.jpg Αρχαίο θέατρο Θορικού Θορικός
IasosBouleuterion.jpg Αρχαίο θέατρο Ιασσού Ιασσός (Καρία)
Αρχαίο θέατρο Ιεράπετρας Ιεράπετρα
Αρχαίο θέατρο Ικαρίας Ικαρία
Αρχαίο θέατρο Ίμβρου Ίμβρος
Αρχαίο θέατρο Ισθμίων Αρχαία Ισθμία
Caesarea maritima BW 4.JPG Αρχαίο θέατρο Καισάρειας Καισάρεια Παλαιστίνης
Αρχαίο θέατρο Καισάρειας Αλγερίας Καισάρεια Αλγερίας
Αρχαίο θέατρο Κάλιαρι Σαρδηνίας Κάλιαρι
Αρχαίο θέατρο Καρχηδώνος Καρχηδόνα
Αρχαίο θέατρο Κασσώπης Αρχαία Κασσώπη
Catania Greek-Roman theater.JPG Αρχαίο θέατρο Κατάνης Κατάνη
Αρχαίο θέατρο Κέρκυρας Κέρκυρα
Αρχαίο θέατρο Κιτίου Κίτιο
Αρχαίο θέατρο Κνίδου Κνίδος
Αρχαίο θέατρο Κνωσσού Κνωσός
Αρχαίο θέατρο Κορίνθου Αρχαία Κόρινθος
Αρχαίο θέατρο Κορώνης Κορώνη
Kourion theatre from southeast.jpg Αρχαίο θέατρο Κούριου Κούριο
Αρχαίο θέατρο Κρητόπολης
Αρχαίο θέατρο Κυζίκου Κύζικος
Αρχαίο θέατρο Κυρήνης Κυρήνη
Αρχαίο θέατρο Κω Κως
Αρχαίο θέατρο Λαοδικείας (Συρία) Λαοδίκεια (Συρία)
Αρχαίο θέατρο Λαοδικείας (Φρυγίας) Λαοδίκεια (Φρυγία)
Ancient Theatre Larissa.jpg Αρχαίο θέατρο Λάρισας A' Λάρισα
Αρχαίο θέατρο Λάρισας B' Λάρισα
Αρχαίο θέατρο Λεβέδου Λέβεδος
Αρχαίο θέατρο Λήναιου
Αρχαίο θέατρο Λίνδου Λίνδος
Αρχαίο θέατρο Λοκρών
Αρχαίο θέατρο Μαγνησίας Μαιάνδρου Μαγνησία του Μαιάνδρου
Αρχαίο θέατρο Μαγνησίας Σιπύλου Μαγνησία του Σιπύλου