Κατάλογος έργων του Πράδο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

(το λήμμα αναφέρεται μόνο στα έργα ευρωπαϊκής ζωγραφικής του μουσείου)

Το μουσείο του Πράδο διαθέτει την πληρέστερη συλλογή ισπανικής ζωγραφικής και εξαίρετα έργα άλλων χωρών. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι :

Ιταλική ζωγραφική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
La Anunciación, de Fra Angelico.jpg Φρα Αντζέλικο Ευαγγελισμός περ.1430
Cristo muerto, sostenido por un ángel (Antonello da Messina).jpg Αντονέλλο ντα Μεσσίνα Ο Χριστός νεκρός υποβασταζόμενος από άγγελο 1475-78
La Virgen y el Niño entre dos santas (Giovanni Bellini).jpg Τζοβάννι Μπελλίνι Παρθένος και Βρέφος με δύο άγιες γυναίκες περ.1490
Andrea Mantegna 047.jpg Αντρέα Μαντένια Η Κοίμηση της Θεοτόκου περ.1461
Botticelli Prado 103.jpg Σάντρο Μποττιτσέλλι Η ιστορία του Ναστάζιο ντελλι Ονέστι -1 1483
Botticelli Prado 104.jpg Σάντρο Μποττιτσέλλι Η ιστορία του Ναστάζιο ντελλι Ονέστι -2 1483
Botticelli Prado 49.jpg Σάντρο Μποττιτσέλλι Η ιστορία του Ναστάζιο ντελλι Ονέστι -3 1483
Micer Marsilio Cassotti y su esposa Faustina (Lorenzo Lotto).jpg Λορέντσο Λόττο Ο σινιόρ Μαρσίλιο Κασσόττι και η σύζυγός του 1523
Raffael 015.jpg Ραφαήλ Η Αγία Οικογένεια με ένα πρόβατο 1507
Portrait of a Cardinal, by Raffael, from Prado in Google Earth.jpg Ραφαήλ Προσωπογραφία καρδιναλίου 1510-12
Raffaello Sanzio - Sacra Famiglia con Rafael, Tobia e San Girolamo, o Vergine del pesce.jpg Ραφαήλ Madonna del Pesce (Η Παναγία του ψαριού) περ.1514
Raphael Spasimo.jpg Ραφαήλ Lo Spasimo di Sicilia (Ο Χριστός πέφτει υπό το βάρος του Σταυρού) 1517
Piombo cristo cruz prado.jpg Σεμπαστιάνο ντελ Πιόμπο Πορεία προς τον Γολγοθά 1528-1530
Andrea del Sarto 013.jpg Αντρέα ντελ Σάρτο Η σύζυγος του καλλιτέχνη Λουκρέτσια ντι Μπάτσο ντελ Φέντε 1513-14
Madonna della Scala (Andrea del Sarto).jpg Αντρέα ντελ Σάρτο Madonna della Scala 1522-23
Correggio Noli Me Tangere.jpg Κορρέτζο Μη μου άπτου περ.1534
Garzia de' Medici (Bronzino).jpg Άνιολο Μπροντσίνο Γκαρτσία ντε Μέντιτσι 1550
Parmigianino - Rest on the Flight to Egypt - WGA17033.jpg Παρμιτζανίνο Ανάπαυση κατά την φυγή στην Αίγυπτο 1524
Bacanal de los andrios.jpg Τιτσιάνο Βακχική γιορτή 1518-19
Venus and organist and little dog.jpg Τιτσιάνο Αφροδίτη και οργανοπαίκτης 1545
Venus with organist and Cupid.jpg Τιτσιάνο Αφροδίτη και οργανοπαίκτης 1545 δεύτερη εκδοχή
Carlos V en Mühlberg, by Titian, from Prado in Google Earth.jpg Τιτσιάνο Ο Κάρολος Ε΄έφιππος στο Μύλμπεργκ 1548
Tizian 098.jpg Τιτσιάνο Αφροδίτη και Άδωνις 1554
Tizian - Danae receiving the Golden Rain - Prado.jpg Τιτσιάνο Δανάη 1553
Tizian 086.jpg Τιτσιάνο Η Σαλώμη με το κεφάλι του Βαπτιστή
Tizian 091.jpg Τιτσιάνο Το προπατορικό αμάρτημα περ.1570
El Lavatorio (Tintoretto).jpg Τιντορέττο Ο Νιπτήρ περ.1547
Tintoretto, Jacopo - Giuda e Tamar - c. 1555 - 1559.jpg Τιντορέττο Ιούδας και Θάμαρ 1555-59
Jacopo Tintoretto - Joseph and Potiphar's Wife - WGA22655.jpg Τιντορέττο Ο Ιωσήφ και η γυναίκα του Πετεφρή περ.1555
Domenico Tintoretto 028.jpg Τιντορέττο Γυναίκα που αποκαλύπει τα στήθη της περ.1570
Retrato de caballero, por Tintoretto.jpg Τιντορέττο Προσωπογραφία Ενετού ευγενούς
Federico Barocci 002.jpg Φεντερίκο Μπαρότσι Η προσκύνηση του Βρέφους 1597
The Animals Entering Noah's Ark 1570s Jacopo Bassano.jpg Τζάκοπο Μπασσάνο Τα ζώα μπαίνουν στην Κιβωτό
Adoración de los pastores, de Jacopo Bassano (Museo del Prado).jpg Τζάκοπο Μπασσάνο Η προσκύνηση των ποιμένων
Giovanni Battista Moroni 021.jpg Τζοβάννι Μπαττίστα Μορόνι Προσωπογραφία στρατιωτικού 1555-59
Disputa con los doctores (El Veronés) grande.jpg Πάολο Βερονέζε Ο Ιησούς δωδεκαετής στο Ναό 1558
Moisés salvado de las aguas (El Veronés).jpg Πάολο Βερονέζε Η ανεύρεση του Μωυσή περ.1580
Venus y Adonis (Veronese).jpg Πάολο Βερονέζε Αφροδίτη και Άδωνις περ.1580
Annibale Carracci Assumption of the Virgin.jpg Αννίμπαλε Καρράτσι Η ανάληψη της Παρθένου περ.1590
David and Goliath by Caravaggio.jpg Καραβάτζο Δαβίδ και Γολιάθ 1599-1600
Hipómenes y Atalanta (Reni).jpg Γκουΐντο Ρένι Ιππομένης και Αταλάντη περ.1612
Guido Reni - Girl with a Rose.jpg Γκουΐντο Ρένι Κορίτσι με τριαντάφυλλο
Francesco Albani - Venus Attended by Nymphs and Cupids - WGA0111.jpg Φραντσέσκο Αλμπάνι Η Αφροδίτη με Νύμφες και Ερωτιδείς 1633
Domenichino - A Triumphal Arch of Allegories - WGA06409.jpg Ντομενικίνο Θριαμβική αψίδα αλληγοριών 1607-10
Guercino Maddalena penitente.jpg Γκουερτσίνο Μετανοούσα Μαγδαληνή
Moisés salvado de las aguas (Orazio Gentileschi).jpg Οράτσιο Τζεντιλέσκι Η ανεύρεση του Μωυσή 1630-33
El sacrificio de Isaac (Domenichino).jpg Ντομενικίνο Η θυσία του Αβραάμ
Salvator Rosa - View of the Gulf of Salerno - WGA20061.jpg Σαλβατόρ Ρόζα Ο κόλπος του Σαλέρνο 1640-45
La reina Zenobia ante el emperador Aureliano.jpg Τζανμπαττίστα Τιέπολο Η Ζηνοβία ενώπιον του Αυρηλιανού περ.1717
The Immaculate Conception, by Giovanni Battista Tiepolo, from Prado in Google Earth.jpg Τζανμπαττίστα Τιέπολο Η Άσπιλος Σύλληψις 1767
Abraham y los tres ángeles.jpg Τζανμπαττίστα Τιέπολο Ο Αβραάμ και οι άγγελοι 1769
Batoni - Francis Basset, 1st Baron de Dunstanville.jpg Πομπέο Μπατόνι Francis Basset, βαρώνος Dunstanville 1778


Ισπανική ζωγραφική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Santo Domingo de Silos entronizado como obispo, por Bartolomé Bermejo.jpg Μπαρτολομέ Μπερμέχο Ο Άγιος Δομίνικος του Σίλος 1474-77
Fernando gallego-piedad-prado.jpg Φερνάντο Γκαλλέγκο Πιετά
Pedro Berruguete Saint Dominic Presiding over an Auto-da-fe 1495.jpg Πέντρο Μπερρουγκέτε Ο Άγιος Δομίνικος διευθύνει την καύση αιρετικών (Auto da Fe)
Pedro Berruguete 005.jpg Πέντρο Μπερρουγκέτε Παρθένος και Βρέφος
Ferran d'Antequera al retaule Sancho de Rojas.jpg Ροντρίγκεζ ντε Τολέντο από το Πολύπτυχο του αρχιεπισκόπου Sancho de Rojas 1410-15
Luis de Morales 001.jpg Λούις ντε Μοράλες Παρθένος και Βρέφος
Trinidad El Greco2.jpg Ελ Γκρέκο Η Αγία Τριάδα 1577-79
El caballero de la mano en el pecho, by El Greco, from Prado in Google Earth.jpg Ελ Γκρέκο Ο ιππότης με το χέρι στο στήθος 1577-84
Rodrigo de la Fuente.jpg Ελ Γκρέκο Ο δόκτωρ Ροντρίγκο ντε λα Φουέντε περ.1598
Fábula (El Greco, c. 1600).jpg Ελ Γκρέκο Μύθος περ.1600
Cristo abrazado a la cruz (El Greco, Museo del Prado).jpg Ελ Γκρέκο Ο Χριστός φέρων τον Σταυρό 1600-1610
Resurreccion Prado.jpg Ελ Γκρέκο Ανάσταση 1596-1610
La adoración de los pastores (El Greco).jpg Ελ Γκρέκο Η προσκύνηση των ποιμένων περ.1614
Still Life with Game Fowl,Vegetables and Fruits, Prado, Museum,Madrid,1602,HernaniCollection.jpg Χουάν Σάντσεθ Κοτάν Νεκρή φύση 1602
Francisco Ribalta 001.jpg Φρανσίσκο Ριμπάλτα Ο Χριστός αγκαλιάζει τον Άγιο Βερνάρδο
Ribalta-san francisco-prado.jpg Φρανσίσκο Ριμπάλτα Άγγελος παρηγορεί τον Άγιο Φραγκίσκο
José de Ribera 012.jpg Χοσέ ντε Ριμπέρα Ο Ισαάκ ευλογεί τον Ιακώβ 1637
José de Ribera 028.jpg Χοσέ ντε Ριμπέρα Άγιος Ανδρέας 1630-32
José de Ribera 009.jpg Χοσέ ντε Ριμπέρα Αρχιμήδης
José de Ribera 047.jpg Χοσέ ντε Ριμπέρα Η Αγία Τριάδα 1635-36
José de Ribera - The Duel of Isabella de Carazzi and Diambra de Pottinella - WGA19362.jpg Χοσέ ντε Ριμπέρα Μονομαχία μεταξύ της Ιζαμπέλλα ντε Καράτσι και της Ντιάμπρα ντε Πεττινέλλα 1636
José de Ribera - An Old Money-Lender - WGA19387.jpg Χοσέ ντε Ριμπέρα Η γριά ενεχυροδανείστρια 1638
El sueño de Jacob, por José de Ribera.jpg Χοσέ ντε Ριμπέρα Το όνειρο του Ιακώβ 1639
José de Ribera 054.jpg Χοσέ ντε Ριμπέρα Το μαρτύριο του Αγίου Φιλίππου 1639
José de Ribera 023.jpg Χοσέ ντε Ριμπέρα Άγγελος ελευθερώνει τον Άγιο Πέτρο 1639
José de Ribera 024.jpg Χοσέ ντε Ριμπέρα Η Μαρία Μαγδαληνή στην έρημο (ή η Αγία Θαΐς) 1640-41
Francisco de Zurbarán 014.jpg Φρανθίσκο ντε Θουρμπαράν Η άμυνα του Κάντιθ κατά των Άγγλων 1634
Inmaculada (Zurbarán).jpg Φρανθίσκο ντε Θουρμπαράν Η Παναγία της Ασπίλου Συλλήψεως 1630-35
Bodegón de recipientes (Zurbarán).jpg Φρανθίσκο ντε Θουρμπαράν Νεκρή φύση
Aparición del apóstol San Pedro a San Pedro Nolasco.jpg Φρανθίσκο ντε Θουρμπαράν Η εμφάνιση του Αγίου Πέτρου στον Άγιο Πέτρο Νολάσκο
Francisco de Zurbarán 006.jpg Φρανθίσκο ντε Θουρμπαράν Ο αμνός του Θεού 1635-40
Velázquez - El Triunfo de Baco o Los Borrachos (Museo del Prado, 1628-29).jpg Ντιέγο Βελάθκεθ Los Borrachos
Velázquez - La Fragua de Vulcano (Museo del Prado, 1630).jpg Ντιέγο Βελάθκεθ Ο Απόλλων στο σιδηρουργείο του Ηφαίστου 1630
Felipe IV de castaño y plata, by Diego Velázquez.jpg Ντιέγο Βελάθκεθ Φίλιππος Δ΄ 1628
Diego Velázquez 051.jpg Ντιέγο Βελάθκεθ Ο Φίλιππος Δ΄ ως κυνηγός 1634-35
Velázquez - Pablo de Valladolid (Museo del Prado, 1636-37).jpg Ντιέγο Βελάθκεθ Πάμπλο ντε Βαγιαδολίδ περ.1632
Velázquez - El bufón llamado Don Juan de Austria (Museo del Prado, 1632).jpg Ντιέγο Βελάθκεθ Ο γελωτοποιός Δον Ιωάννης ο Αυστριακός 1632-35
Count-Duke of Olivares.jpg Ντιέγο Βελάθκεθ Ο κόμης-δούκας Ολιβάρες έφιππος περ.1634
Velazquez-The Surrender of Breda.jpg Ντιέγο Βελάθκεθ Η παράδοση της Μπρέντα 1635 ;
Velázquez - El Bufón Calabacillas (Museo del Prado, 1636-37).jpg Ντιέγο Βελάθκεθ Ο νάνος Καλαμπασίλας περ.1639
Velázquez - Dios Marte (Museo del Prado, c. 1638).jpg Ντιέγο Βελάθκεθ Άρης, θεός του πολέμου 1640
Velázquez - Esopo (Museo del Prado, 1639-41).jpg Ντιέγο Βελάθκεθ Αίσωπος 1640
Diego Velázquez 010.jpg Ντιέγο Βελάθκεθ Οι Άγιοι Αντώνιος Αββάς και Παύλος ο Ερημίτης περ.1642
Vista del jardín de la Villa Medici de Roma con la estatua de Ariadna, por Diego Velázquez.jpg Ντιέγο Βελάθκεθ Οι κήποι της Βίλλα Μέντιτσι στην Ρώμη 1650-51
Velázquez - Príncipe Baltasar Carlos (Museo del Prado, 1634-35).jpg Ντιέγο Βελάθκεθ Ο ινφάντης Μπαλτάσαρ Κάρλος έφιππος
Diego Velázquez - Queen Margarita on Horseback - WGA24409.jpg Ντιέγο Βελάθκεθ Η βασίλισσα Μαργαρίτα η Αυστριακή
Las Meninas, by Diego Velázquez, from Prado in Google Earth.jpg Las Meninas (Οι κυρίες της Αυλής) Ντιέγο Βελάθκεθ 1656
Velazquez-las hilanderas.jpg Ντιέγο Βελάθκεθ Las Hilanderas (ο μύθος της Αράχνης) περ.1657
Diego Velázquez 026.jpg Ντιέγο Βελάθκεθ Ινφάντα Μαργαρίτα η Αυστριακή περ.1660
Velázquez - Francisco Lezcano, el Niño de Vallecas (Museo del Prado, 1643-45).jpg Ντιέγο Βελάθκεθ Ο νάνος Φρανσίσκο Λεκάνο
Velázquez - Juan Martínez Montañés (Museo del Prado, 1635-36).jpg Ντιέγο Βελάθκεθ Χουάν Μαρτίνεθ Μοντάνιες περ.1635
RokebyVenus.jpg Ντιέγο Βελάθκεθ Η Αφροδίτη του καθρέφτη 1650 από τα σπάνια γυμνά της ισπανικής ζωγραφικής
El milagro del pozo. Alonso Cano (1638-1640).jpg Αλόνσο Κάνο Το θαύμα του Αγίου Ισιδώρου 1646-48
Cristo muerto sostenido por un ángel (Cano).jpg Αλόνσο Κάνο Ο Χριστός νεκρός υποβασταζόμενος από άγγελο 1646-52
P.Potemkin by J.Carreno de Miranda (1681-2, Prado).jpg Χουάν Καρρένιο ντε Μιράντα Ο Ρώσος πρεσβευτής Πιοτρ Ιβάνοβιτς Ποτέμκιν 1681
Eugenia Martinez Vallejo. Carrena.jpg Χουάν Καρρένιο ντε Μιράντα Η Ευγενία Μαρτίνεθ ντε Βαλλέχο, γνωστή ως το Τέρας, ντυμένη 1680
La monstrua desnuda (1680), de Juan Carreño de Miranda..jpg Χουάν Καρρένιο ντε Μιράντα Η Ευγενία Μαρτίνεθ ντε Βαλλέχο, γνωστή ως το Τέρας, γυμνή 1680
Sagrada Familia del pajarito (Murillo).jpg Μπαρτολομέ Εστέμπαν Μουρίγιο Sagrada Familia del pajarito 1650
Bartolomé Esteban Perez Murillo 020.jpg Μπαρτολομέ Εστέμπαν Μουρίγιο Παρθένος και Βρέφος με ροζάριο 1650-55
BuenPastorMurillo1660.jpg Μπαρτολομέ Εστέμπαν Μουρίγιο Ο Καλός Ποιμήν περ.1660
Bartolome murillo-sueño patricio.jpg Μπαρτολομέ Εστέμπαν Μουρίγιο Η ίδρυση της Σάντα Μαρία Ματζόρε στην Ρώμη 1662-65
Bartolomé Esteban Perez Murillo 021.jpg Μπαρτολομέ Εστέμπαν Μουρίγιο Η Άσπιλος Σύλληψις του Εσκοριάλ 1660-65
Loumartiriosanandresmurillo.jpg Μπαρτολομέ Εστέμπαν Μουρίγιο Η σταύρωση του Αγίου Ανδρέα 1675-82
Murillo immaculate conception.jpg Μπαρτολομέ Εστέμπαν Μουρίγιο Η Άσπιλος Σύλληψις (του Σουλτ) περ.1678
El triunfo de San Agustín (Claudio Coello).jpg Κλαούντιο Κοέλλο Ο θρίαμβος του Αγίου Αυγουστίνου 1664
Bodegón - limas, caja de dulce y recipientes (Luis Meléndez).jpg Λούις Μελέντεθ Νεκρή φύση 1772
Paseo Andalucía (detalle) Goya lou.jpg Φρανθίσκο Γκόγια Ο δρόμος για την Ανδαλουσία 1777
El Quitasol (Goya).jpg Φρανθίσκο Γκόγια Η ομπρέλλα 1777
El cacharrero.jpg Φρανθίσκο Γκόγια El cacharrero (Ο πωλητής κεραμικών) 1779
Lavendimia Goya lou.jpg Φρανθίσκο Γκόγια Στον τρύγο 1786-87
La gallina ciega (Goya).jpg Φρανθίσκο Γκόγια Η τυφλόμυγα 1789
La pradera de san Isidro.jpg Φρανθίσκο Γκόγια Το λιβάδι του Αγίου Ισιδώρου 1788
Charles III, 1786-88.jpg Φρανθίσκο Γκόγια Ο Κάρολος Γ΄ως κυνηγός 1786-88
Josefa Bayeu Francisco De Goya y Lucientes.jpg Φρανθίσκο Γκόγια Χοσέφα Μπαγιέ ντε Γκόγια 1790-98
Cómicos ambulantes.jpg Φρανθίσκο Γκόγια Πλανόδιοι θεατρίνοι 1793
Los duques de Osuna y sus hijos.jpg Φρανθίσκο Γκόγια Ο δούκας της Οσούνα με την οικογένειά του 1788
Francisco de Goya y Lucientes - The Countess of Chinchón - WGA10042.jpg Φρανθίσκο Γκόγια Η κόμισσσα ντε Τσιντσόν 1800
La familia de Carlos IV, Francisco de Goya.jpg Φρανθίσκο Γκόγια Η οικογένεια του Καρόλου Δ΄ 1800
Maja vestida (Prado).jpg Φρανθίσκο Γκόγια Η ντυμένη Μάγια 1800-1803
Maja desnuda (museo del Prado).jpg Φρανθίσκο Γκόγια Η γυμνή Μάγια 1800-1803
Retrato de la Marquesa de Santa Cruz.jpg Φρανθίσκο Γκόγια Η μαρκησία της Σάντα Κρουθ 1805
El coloso.jpg Φρανθίσκο Γκόγια Ο κολοσσός 1808-12
El dos de mayo de 1808 en Madrid.jpg Φρανθίσκο Γκόγια 2 Μαΐου 1808 στην Μαδρίτη 1814
El Tres de Mayo, by Francisco de Goya, from Prado thin black margin.jpg Φρανθίσκο Γκόγια 3 Μαΐου 1808 στην Μαδρίτη 1814
Autorretrato Goya 1815.jpg Φρανθίσκο Γκόγια Αυτοπροσωπογραφία 1815
La Leocadia (Goya).jpg Φρανθίσκο Γκόγια La Leocadia 1821-23
Goya Dog.jpg Φρανθίσκο Γκόγια Ο σκύλος 1821-23
Francisco de Goya, Saturno devorando a su hijo (1819-1823).jpg Φρανθίσκο Γκόγια Ο Κρόνος καταβροχθίζει ένα γιο του 1821-23
La romería de San Isidro.jpg Φρανθίσκο Γκόγια Προσκύνημα στον Άγιο Ισίδωρο 1821-23
Atropos o Las Parcas.jpg Φρανθίσκο Γκόγια Άτροπος ή Οι Μοίρες 1821-23
Goya MilkMaid.jpg Φρανθίσκο Γκόγια Η γαλατού από το Μπορντώ 1825-27
Agustín Esteve (after Goya) - María Luisa de Borbón-Parma (Prado).jpg Φρανθίσκο Γκόγια Η βασίλισσα Μαρία Λουίζα με μαντήλα 1828
Amalia de Llano y Dotres, condesa de Vilches (Federico de Madrazo).jpg Φεντερίκο ντε Μαντράτσο Η κόμισσα ντε Βίλτσες 1853
Fortuny Nu en la platja de Portici.jpg Μαριάνο Φορτουνύ Γυμνό στην παραλία του Πόρτιτσι 1874
Fortuny Marroquins.jpg Μαριάνο Φορτουνύ Μαροκινοί
Mariano Fortuny Idyll.jpg Μαριάνο Φορτουνύ Ειδύλλιο 1868
Joaquín Sorolla - Chicos en la playa.jpg Χοακίν Σορόγια Παιδιά στην παραλία 1910


Φλαμανδική ζωγραφική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Werl-Triptychons.jpg Ρομπέρ Καμπέν Εικόνα βωμού Βερλ : Άγιος Ιωάννης Βαπτιστής και ο δωρητής Χάινριχ φον Βερλ - Αγία Βαρβάρα 1438
Weyden-descendimiento-prado-Ca-1435.jpg Ρόχιερ φαν ντερ Βάιντεν Αποκαθήλωση περ.1435
Hieronymus Bosch- The Seven Deadly Sins and the Four Last Things.JPG Ιερώνυμος Μπος Τα Επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα περ.1480
Cutting the Stone (Bosch).jpg Ιερώνυμος Μπος Η θεραπεία της τρέλας περ.1490
The Hay Wain by Hieronymus Bosch.jpg Ιερώνυμος Μπος Το κάρο με τον σανό 1495-1500
El jardín de las Delicias, de El Bosco.jpg Ιερώνυμος Μπος Ο κήπος των επίγειων απολαύσεων περ.1510
Hieronymus Bosch - Triptych of the Adoration of the Magi - WGA2606.jpg Ιερώνυμος Μπος Η προσκύνηση των Μάγων περ.1510
Gerard David - The rest on the flight into Egypt (Museo del Prado).jpg Γκέραρντ Ντάβιντ Παρθένος και Βρέφος
Cristo presentado al pueblo, por Quinten Massys.jpg Κουέντιν Μασσάις Ίδε ο άνθρωπος περ.1515
Crossing the River Styx.jpg Γιοάχιμ Πατινίρ Ο Χάρων διαπλέει την Στύγα
Marinus Claesz. van Reymerswaele 001.jpg Μαρίνους φαν Ρέιμερσβαλε Ο αργυραμοιβός και η σύζυγός του 1539
Thetriumphofdeath.jpg Πίτερ Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Ο θρίαμβος του θανάτου περ.1562
Retrato ecuestre del duque de Lerma (Rubens).jpg Ρούμπενς Ο δούκας της Λέρμα περ.1603
Peter Paul Rubens - St George Fighting the Dragon - WGA20186.jpg Ρούμπενς Ο Άγιος Γεώργιος και ο δράκος περ.1606
La adoración de los Reyes Magos (Rubens, Prado).jpg Ρούμπενς Η προσκύνηση των Μάγων περ.1609
Peter Paul Rubens 095b.jpg Ρούμπενς Μαρία των Μεδίκων, βασίλισσα της Γαλλίας περ.1622
El triunfo de la Iglesia, de Rubens.jpg Ρούμπενς Ο θρίαμβος της Εκκλησίας επί της Οργής, του Διχασμού και του Μίσους περ.1628
El Jardín del Amor (Rubens).jpg Ο κήπος του έρωτα Ρούμπενς περ.1633
El cardenal-infante Fernando de Austria, en la batalla de Nördlingen (Rubens).jpg Ρούμπενς Ο καρδινάλιος-ινφάντης Δον Φερνάντο περ.1634
The Three Graces, by Peter Paul Rubens, from Prado in Google Earth.jpg Ρούμπενς Οι τρεις Χάριτες 1636-36
Peter Paul Rubens 015.jpg Ρούμπενς Χωριάτικος χορός 1635-38
Rubens saturn.jpg Ρούμπενς Ο Κρόνος καταβροχθίζει ένα γιο του 1636-38
Peter Paul Rubens - Perseus Liberating Andromeda - WGA20324.jpg Ρούμπενς Περσέας και Ανδρομέδα 1640
Peter Paul Rubens 115.jpg Ρούμπενς Η κρίσις του Πάριδος περ.1639
Tereo.jpg Ρούμπενς Ο Τηρέας αντικρίζει το κεφάλι του γιου του 1636-38
Frans II Francken Triumph of Amphitrite.jpg Φρανς Φράνκεν ο νεότερος Ποσειδών και Αμφιτρίτη
Jordaens Offering to Ceres Goddess of Harvest.jpg Γιάκομπ Γιόρντενς Προσφορές στην Δήμητρα 1618-20
The Family of the Artist by Jacob Jordaens.jpg Γιάκομπ Γιόρντενς Ο καλλιτέχνης και η οικογένειά του 1620-22
Anthonis van Dyck 007.jpg Άντονι βαν Ντάικ Το φιλί του Ιούδα 1618-20
Anthonis van Dyck 004.jpg Άντονι βαν Ντάικ Ο ακάνθινος στέφανος 1618-20
Anthony van Dyck - Sir Endymion Porter and van Dyck.png Άντονι βαν Ντάικ Ο σερ Ενδυμίων Πόρτερ και ο καλλιτέχνης 1632-41
David Teniers (II) - Twelfth-night (The King Drinks) - WGA22083.jpg Ντάβιτ Τένιερς ο νεότερος Καρναβάλι, «Ο βασιλιάς πίνει» 1634-40
David Teniers (II) - Peasants Merry-making - WGA22096.jpg Ντάβιτ Τένιερς ο νεότερος Χωριάτικο γλέντι περ.1650
Teniers-galeria-prado.jpg Ντάβιτ Τένιερς ο νεότερος Ο αρχιδούκας Λεοπόλδος Γουλιέλμος στην πινακοθήκη του στις Βρυξέλλες περ.1647

Ολλανδική ζωγραφική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Tríptico de la vida de la Virgen (Bouts).jpg Ντίρικ Μπάουτς Πολύπτυχο περ.1445
Maria Tudor1.jpg Αντόνις Μορ Η βασίλισσα Μαρία Τυδόρ 1554
Artemisia, by Rembrandt, from Prado in Google Earth.jpg Ρέμπραντ Σοφονίσβη 1634
Petronella de Waert (ter Borch).jpg Χέραρντ τερ Μπορχ Πετρονέλλα ντε Βάερτ 1679
Netscher-alida-prado.jpg Κάσπαρ Νέτσερ Alida de Lange 1679


Γαλλική ζωγραφική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Valentin de Boulogne, Martyrdom of St Lawrence.jpg Βαλεντίν ντε Μπουλόν Το μαρτύριο του Αγίου Λαυρεντίου 1621-22
La Virgen con el Niño, Santa Isabel, San Juan y Santa Catalina.jpg Σιμόν Βουέ Παρθένος και Βρέφος με αγίους 1624-26
Vouet, Simon - Father Time Overcome by Love, Hope and Beauty - 1627.jpg Σιμόν Βουέ Ο Έρωτας, η Ομορφιά και η Ελπίδα καταβάλλουν τον Χρόνο 1627
Ciego tocando la zanfonía (Georges de La Tour).jpg Ζωρζ ντε λα Τουρ Τυφλός μουσικός 1625-1630
El Parnaso (Poussin).jpg Νικολά Πουσσέν Ο Παρνασσός 1630-31
Paisaje con el embarco en Ostia de Santa Paula Romana (Gellée).jpg Κλωντ Λορραίν Η επιβίβαση της Αγίας Πάουλα Ρομάνα στην Όστια 1637-39
Philippe de Champaigne - King Louis XIII - WGA4711.jpg Φιλίπ ντε Σαμπαίν Λουδοβίκος ΙΓ΄ 1655
Cristina de Suecia a caballo (Bourdon).jpg Σεμπαστιάν Μπουρντόν Η Χριστίνα της Σουηδίας έφιππη 1653
María Ana Victoria de Borbón y Farnesio (Largillierre).jpg Νικολά ντε Λαρζιλιέρ Η ινφάντα Μαρία Άννα Βικτωρία 1724
Rigaud Hyacinthe - Louis XIV, roi de France.jpg Υασίντ Ριγκώ Λουδοβίκος ΙΔ΄ 1701
Capitulaciones de boda y baile campestre (Watteau).jpg Αντουάν Βαττώ Συμβόλαιο γάμου 1712-13
Pan y Siringa (Boucher).jpg Φρανσουά Μπουσέ Παν και Σύριγξ 1759-60
El Coliseo de Roma (Hubert Robert).jpg Υμπέρ Ρομπέρ Στοά στο Κολοσσαίο


Γερμανική ζωγραφική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Selbstporträt, by Albrecht Dürer, from Prado in Google Earth.jpg Άλμπρεχτ Ντύρερ Αυτοπροσωπογραφία 1498
Albrecht Dürer - Bildnis eines unbekannten Mannes.jpg Άλμπρεχτ Ντύρερ Προσωπογραφία ευγενούς 1524
Albrecht Dürer - Adam and Eve (Prado) 2.jpg Άλμπρεχτ Ντύρερ Αδάμ και Εύα 1507
Las Edades y la Muerte (Grien).jpg Χανς Μπάλντουνγκ Γκριν Οι τρεις ηλικίες της γυναίκας 1539
Hans Baldung 008.jpg Χανς Μπάλντουνγκ Γκριν Οι τρεις Χάριτες 1539
Ceres en casa de Hécuba (Elsheimer).jpg Άνταμ Ελσχάιμερ Δήμητρα και Στελλίων
Charles III of Spain.jpg Άντον Ράφαελ Μενγκς Κάρολος Γ΄της Ισπανίας 1761


Αγγλική ζωγραφική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Master Ward (George Romney).jpg Τζωρτζ Ρόμνεϋ Ο νεαρός κύριος Ουώρντ 1771-73
Mrs. McLean of Kinlochaline (Henry Raeburn).jpg Χένρυ Ραίμπουρν Η κα Μακλήν 1800
Miss Marthe Carr (Thomas Lawrence).JPG Τόμας Λώρενς Η δεσποινίς Μάρθα Καρ
John Fane (Lawrence).jpg Τόμας Λώρενς Τζων Φέιν, κόμης του Ουέστμορλαντ 1806