Δικαιώματα ΛΟΑΤ στη Νιγηρία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στην Νιγηρία σύμφωνα με την ενότητα 21 και παραγράφους 214 και 217 του Νιγηριακού αστικού κώδικα και τιμωρείται με φυλάκιση εως 14 χρόνια. Η βόρεια Νιγηρία είναι Ισλαμική και πολύ έντονα συντηρητική περιοχή. Σύμφωνα με τον νόμο της Σαρία, που εφαρμόζεται εδώ, η πρωκτική σεξουαλική επαφή που εφαρμόζεται εδώ τιμωρείται με 100 χτυπήματα με μαστίγιο για τους ανύπαντρους άντρες και ένας χρόνος φυλάκισης με θάνατο από λιθοβολισμό για τους παντρεμένους άντρες. Aπό τον Μάρτιο του 2000 12 άτομα έχουν καταδικαστεί σε θάνατο με λιθοβολισμό, αλλά οι ποινές δεν εφαρμόστηκαν ποτέ.Στην Νότια Νιγηρία κυριαρχεί η Ορθόδοξη Εκκλησία η οποία ελέγχει τα πάντα.Σύμφωνα με αυτήν η ομοφυλοφιλία είναι αντίθετη στα σχέδια του Θεού για την ένωση του άντρα και της γυναίκας και θεωρείτε έργο του Σατανά και για αυτό οι ομοφυλόφιλοι είτε εκτελούνται με στραγγαλισμό είτε κλείνονται σε ψυχιατρεία μέχρι να θεραπευτούν.Κατά την επίσκεψη του Βρετανού Πρωθυπουργού στην χώρα το 2014 όταν στην συνέντευξη τύπου o Ορθόδοξος Χριστιανός Πρόεδρος ρωτήθηκε απο δημοσιογραφο τι γνώμη έχει για τον νόμο που επιτρέπει τον γάμο ομοφυλοφίλων στην Βρετανία και αν σκέφτεται η χώρα του να γίνει πιο ανεκτική απέναντι στην ομοφυλοφιλία o Πρόεδρος της Νιγηρίας απάντησε ότι δεν θα εκτιμούσε σχεδόν κανένας έναν τόσο παράξενο νόμο στην Νιγηρία και ότι η Νιγηρία θα συνεχίσει μαζί με άλλες χώρες να υπερασπίζεται τα σωστά ήθη και να μάχεται τη διαφθορά ακόμα και ενάντια στην ανεξέλεγκτη επιρροή των γκέι λόμπι ενώ συνέχισε λέγοντας τις τεράστιες διάφορες που έχει η Νιγηρία με τη Βρετανία και την Ε.Ε.

Νόμοι εναντίον των ομόφυλων ζευγαριών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 18, Ιανουαρίου του 2007, το Ομοσπονδιακό Εκτελεστικό Συμβούλιο έγκρινε ένα νόμο που απαγορεύει τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων και τον έστειλε στην Εθνική σύνοδο για επείγων δράση. Σύμφωνα με τον Μουσουλμάνο Υπουργό Δικαιοσύνης, ο νόμος προωθήθηκε από τον Ορθόδοξο Χριστιανό Πρόεδρο της Χώρας.

Βάσει αυτού του νόμου, όποιος λάβει μέρος, είναι μάρτυρας, ή εκτελέσει έναν ομοφυλοφιλικό γάμο πρέπει να καταδικαστεί σε δώδεκα με δεκαπέντε χρόνια φυλάκισης. Επίσης απαγορεύει την παρουσίαση μιας ερωτικής σχέσης ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου καθώς και την υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλόφιλους και λεσβίες.

Αυτός ο νόμος απαγορεύει και τη δημόσια υποστήριξη των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων ατόμων.

Η ΛΟΑΤ ζωή στην Νιγηρία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η δημόσια εχθρικότητα έναντι των ομοφυλόφιλων στην Νιγηρία είναι ευρύτατα διαδεδομένη, μια μεγάλη και συντηρητική χώρα 130 εκατομμυρίων ανθρώπων που χωρίζεται σε ένα έντονα συντηρητικό μουσουλμανικό βορρά και έναν υπερθρησκευομενο Ορθόδοξο Χριστιανικό νότο.Και οι δύο κυρίαρχες θρησκείες της χώρας είναι πολύ επιθετικές απέναντι στην ομοφυλοφιλία.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα LGBT rights in Nigeria της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).