Δικαιώματα ΛΟΑΤ στη Νιγηρία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στην Νιγηρία σύμφωνα με την ενότητα 21 και παραγράφους 214 και 217 του Νιγηριακού αστικού κώδικα και τιμωρείται με φυλάκιση εως 14 χρόνια. Η βόρεια Νιγηρία είναι Ισλαμική και πολύ έντονα συντηρητική περιοχή. Σύμφωνα με τον νόμο της Σαρία, που εφαρμόζεται εδώ, η πρωκτική σεξουαλική επαφή που εφαρμόζεται εδώ τιμωρείται με 100 χτυπήματα με μαστίγιο για τους ανύπαντρους άντρες και ένας χρόνος φυλάκισης με θάνατο από λιθοβολισμό για τους παντρεμένους άντρες. Aπό τον Μάρτιο του 2000 12 άτομα έχουν καταδικαστεί σε θάνατο με λιθοβολισμό, αλλά οι ποινές δεν εφαρμόστηκαν ποτέ.

Αναγνώριση των ομοφυλόφιλων ζευγαριών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 18, Ιανουαρίου του 2007, το Ομοσπονδιακό Εκτελεστικό Συμβούλιο έγκρινε ένα νόμο που απαγορεύει τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων και τον έστειλε στην Εθνική σύνοδο για επείγων δράση. Σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο νόμος προωθήθηκε από τον Πρόεδρο.

Βάσει αυτού του νόμου, όποιος λάβει μέρος, είναι μάρτυρας, ή εκτελέσει έναν ομοφυλοφιλικό γάμο πρέπει να καταδικαστεί σε πέντε χρόνια φυλάκισης. Επίσης απαγορεύει την παρουσίαση μιας ερωτικής σχέσης ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου καθώς και την υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλόφιλους και λεσβίες.

Αυτός ο νόμος θα απαγορεύει και τη δημόσια υποστήριξη των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων ατόμων.

Η ΛΟΑΤ ζωή στην Νιγηρία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η δημόσια εχθρικότητα έναντι των ομοφυλόφιλων στην Νιγηρία είναι ευρύτατα διαδεδομένη, μια μεγάλη και συντηρητική χώρα 130 εκατομμυρίων ανθρώπων που χωρίζεται σε ένα έντονα συντηρητικό μουσουλμανικό βορρά και χριστιανικό νότο.

Εξωτερικές Συνδέσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα LGBT rights in Nigeria της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).