Δικαιώματα ΛΟΑΤ στην Ινδία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η ομοφυλοφιλία στην Ινδία θεωρείται ταμπού τόσο από τον λαό όσο και από την κυβέρνηση. Αυτό εξηγείται και από το γεγονός ότι η ομοφυλοφιλία δεν συζητείται ανοιχτά. Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη, λόγω της διάταξης κατά του αφύσικου σεξ και της σοδομίας, κάτω από την παράγραφο 337 του Ινδικού Ποινικού Κώδικα. Μερικές αντιλήψεις του Ινδουισμού και του Ισλαμισμού, που είναι οι δύο μεγαλύτερες θρησκείες της Ινδίας, καταδικάζουν έντονα την ομοφυλοφιλία.

Νόμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις είναι παράνομες στην Ινδία κάτω από έναν νόμο της Βρετανικής Εποχής που χρονολογείται το 1860, ο νόμος βρίσκεται στην παράγραφο 337 στον Ινδικό Ποινικό Κώδικα που καταδικάζει τη σαρκική επαφή ενάντια στην προσταγή της φύσης. Αφού αυτό είναι πολύ αόριστο έχει χρησιμοποιηθεί για πρωκτική επαφή, σοδομία κτλ. Η τιμωρία ξεκινάει από δέκα χρόνια φυλάκισης και φτάνει εώς και ισόβια κάθειρξη.

Η σχετική παράγραφος λέει:

Οιοσδήποτε εθελοντικά έχει σαρκική επαφή ενάντια στην προσταγή της φύσης με οποιονδήποτε άντρα, γυναίκα ή ζώο, θα καταδικαστεί σε ισόβια φυλάκιση ή με φυλάκιση για περίοδο που μπορεί να αγγίξει και τα δέκα χρόνια και μπορεί να υποστεί και πρόστιμο

Αναγνώριση ομοφυλόφιλων ζευγαριών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δεν υπάρχει νομική αναγνώριση των ομοφυλόφιλων ζευγαριών κάτω από τον Ινδικό νόμο. Σε μια επίσκεψη του Καναδού πρωθυπουργού στην Ινδία ο Ινδός πρωθυπουργός ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για το πως αισθάνεται για τον νόμο που επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών στον Καναδά, ο Ινδός πρωθυπουργός απάντησε ``δεν θα υπήρχε ιδιαίτερη εκτίμηση αυτού του νόμου στην Ινδία`` και συνέχισε μιλώντας για το πόσο πολιτισμικά διαφορετικές είναι αυτές οι δύο χώρες.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα LGBT rights in India της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).