Δικαιώματα ΛΟΑΤ στην Ινδία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η ομοφυλοφιλία στην Ινδία θεωρείται ταμπού τόσο από τον λαό όσο και από την κυβέρνηση. Αυτό εξηγείται και από το γεγονός ότι η ομοφυλοφιλία δεν συζητείται ανοιχτά. Η ομοφυλοφιλία πλέον δεν είναι παράνομη,μέχρι το 2018 όπου το η νομοθετική διάταξη κατά του αφύσικου σεξ και της σοδομίας, κάτω από την παράγραφο 337 του Ινδικού Ποινικού Κώδικα καταργήθηκε . Μερικές αντιλήψεις του Ινδουισμού και του Ισλαμισμού, που είναι οι δύο μεγαλύτερες θρησκείες της Ινδίας, καταδικάζουν έντονα την ομοφυλοφιλία.

Νόμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις ήταν παράνομες στην Ινδία κάτω από έναν νόμο της Βρετανικής Εποχής που χρονολογείται το 1860, ο νόμος βρισκόταν στην παράγραφο 337 στον Ινδικό Ποινικό Κώδικα που καταδικάζει τη σαρκική επαφή ενάντια στην προσταγή της φύσης. Αφού αυτό ήταν πολύ αόριστο έχει χρησιμοποιηθεί για πρωκτική επαφή, σοδομία κτλ. Η τιμωρία ξεκινούσε από δέκα χρόνια φυλάκισης και έφτανε εώς και ισόβια κάθειρξη.

Η σχετική παράγραφος έλεγε:

Οιοσδήποτε εθελοντικά έχει σαρκική επαφή ενάντια στην προσταγή της φύσης με οποιονδήποτε άντρα, γυναίκα ή ζώο, θα καταδικαστεί σε ισόβια φυλάκιση ή με φυλάκιση για περίοδο που μπορεί να αγγίξει και τα δέκα χρόνια και μπορεί να υποστεί και πρόστιμο

Αναγνώριση ομοφυλόφιλων ζευγαριών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δεν υπάρχει νομική αναγνώριση των ομοφυλόφιλων ζευγαριών κάτω από τον Ινδικό νόμο. Σε μια επίσκεψη του Καναδού πρωθυπουργού στην Ινδία ο Ινδός πρωθυπουργός ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για το πως αισθάνεται για τον νόμο που επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών στον Καναδά, ο Ινδός πρωθυπουργός απάντησε ``δεν θα υπήρχε ιδιαίτερη εκτίμηση αυτού του νόμου στην Ινδία`` και συνέχισε μιλώντας για το πόσο πολιτισμικά διαφορετικές είναι αυτές οι δύο χώρες.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]