Δικαιώματα ΛΟΑΤ στην Αίγυπτο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα δικαιώματα ΛΟΑΤ στην Αίγυπτο είναι ελάχιστα έως και ανύπαρκτα, καθώς η ομοφυλοφιλία στη χώρα αυτή θεωρείται ταμπού.

Ποινικός κώδικας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει την ομοφυλοφιλία στην Αίγυπτο. Ο ποινικός κώδικας αποφέρει μια βαριά καταδίκη σε οποιονδήποτε εμπλέκεται σε σεξουαλικές πράξεις με άτομο κάτω των δεκαοκτώ ετών.

Πολιτικά δικαιώματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δεν υπάρχει προστασία υπέρ του σεξουαλικού προσανατολισμού. Διάφοροι οργανισμοί ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Αίγυπτο φοβούνται να υπερασπιστούν τέτοια άτομα ακόμα και ως μειονότητες. Οι Αιγύπτιοι πολιτικοί είτε εκτελούν τα ομοφυλόφιλα άτομα ή τα τοποθετούν σε σωφρονιστικά ιδρύματα ή ψυχιατρικές κλινικές έως ότου να αλλάξουν.

Μέχρι το 2001, η Αιγυπτιακή κυβέρνηση αρνούνταν να αναγνωρίσει την ύπαρξη ομοφυλοφιλίας και τώρα την αναγνωρίζει μόνο για να αποφύγει την κριτική από οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολιτικούς άλλων χωρών.

Οικογενειακός νόμος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Αίγυπτος αναγνωρίζει μόνο τον γάμο μεταξύ άνδρα και γυναίκας. Δεν αναγνωρίζει οποιαδήποτε σχέση μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Διάφορες αναφορές υπαινίσσονται ότι εάν μια τέτοια σχέση δημοσιοποιηθεί τότε η αστυνομία θα μπορέσει να το χρησιμοποιήσει ώς απόδειξη για το κατηγορητήριο έναντι των πολλαπλών νόμων κατά της ανηθικότητας.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]