Δικαιώματα ΛΟΑΤ στο Μαρόκο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Νόμοι ενάντια στους ομοφυλόφιλους[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σύμφωνα με το άρθρο 489 του Ποινικού Κώδικα, η ομοφυλοφιλία στο Μαρόκο είναι παράνομη και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και 3 χρόνια καθώς και με πρόστιμο. Παρόλα αυτά οι ποινή σπάνια χρησιμοποιείται και η ομοφυλοφιλία είναι σχετικά συνηθισμένη, ειδικά στις τουριστικές περιοχές. Οι σχέσεις συνήθως προβάλλονται δημόσια και τα λεφτά παίζουν σημαντικό ρόλο σε ό,τι έχει να κάνει με το σεξ. Στην κοινωνία η ομοφυλοφιλία είναι ταμπού και θεωρείται «ανήθικη».

Προστασία με βάση νόμου σεξουαλικού προσανατολισμού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δεν υπάρχει νόμος μη άνισης μεταχείρισης. Παρόλο που πολλοί πολίτες του Μαρόκου είναι απελευθερωμένοι, η κυβέρνηση φέρνει πολλές αντιρρήσεις σε αυτό το θέμα.

Αναγνώριση ομοφυλόφιλων ζευγαριών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δεν υπάρχει νομική αναγνώριση των ομοφυλοφίλων.

Ομοφυλοφιλική ζωή στην χώρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Μαρόκο είναι ανδρική κοινωνία και υπάρχει έντονος διαχωρισμός των φύλων. Ωστόσο υπάρχει μεγάλη gay σκηνή η οποία περιβάλλεται γύρω από Ευρωπαίους ομογενείς. Σε πολλές περιπτώσεις οι ομογενείς θα «κρατήσουν» ένα νεαρό Μαροκινό. Η αστυνομία έχει κάνει συλλήψεις Μαροκινών όταν τους είδε να κυκλοφορούν αργά το βράδυ με Ευρωπαίους και τους κατηγόρησε για πορνεία, οι Ευρωπαίοι ωστόσο δεν κατηγορήθηκαν.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα LGBT rights in Morocco της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).