Χρήστης:Nataly8/Αμμοδοχείο/προετοιμασία άρθρων/Αντρέι Αρσάβιν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Nataly8/Αμμοδοχείο/προετοιμασία άρθρων/Αντρέι Αρσάβιν
Προσωπικές πληροφορίες
Πλήρες όνομαΑντρέι Σεργκέιβιτς Αρσάβιν
Ημερ. γέννησης29 Μαΐου 1981 (1981-05-29) (42 ετών)
Τόπος γέννησηςΛένινγκραντ, ΕΣΣΔ
Ύψος1,73 μ.
ΘέσηΕπιθετικός
Πληροφορίες συλλόγου
ΟμάδαΆρσεναλ
Νούμερο φανέλας23
Ομάδες νέων
1999-2000Ζενίτ
Εθνική ομάδα
ΠερίοδοςΟμάδαΣυμμ.(Γκ.)
2001-2003Ρωσία U219(1)
2002-Ρωσία75(17)
† Συμμετοχές (Γκολ).
‡ Οι συμμετοχές και τα γκολ στις εθνικές ομάδες έχουν ανανεωθεί έως 15 Σεπτεμβρίου 2012.

Ο Αντρέι Αρσάβιν (ρωσικά: Андрей Аршавин) γεννήθηκε στις 29 Μαΐου 1981, στο Λένινγκραντ. Είναι ρώσος ποδοσφαιριστής, αρχηγός της Εθνικής Ρωσίας και Αξιότιμος Μάστερ Αθλητισμού της Ρωσίας (2008). Παίζε στις θέσεις του επιθετικού, πλειμάκερ και επιθετικού μέσου. Όταν προπονητής της Εθνικής Ρωσίας ήταν ο Γκους Χίντιγκ, ο Αντρέι Αρσάβιν έγινε ένας από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ρωσίας. Από τον Φεβρουάριο του 2009, ο Αντρέι Αρσάβιν είναι ποδοσφαιριστής της λονδρέζικης Άρσεναλ, ενώ πριν από αυτό, για 9 χρόνια, ήταν ποδοσφαιριστής της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Το 2008, μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2008, ο Αντρέι Αρσάβιν εντάχθηκε στην συμβολική εθνική της Ευρώπης, σύμφωνα με την UEFA, ενώ στις 2 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα για την επιλογή του καλύτερου ποδοσφαιριστή του 2008 και την απονομή της Χρυσής μπάλας του περιοδικού «France Football», ο Αντρέι Αρσάβιν έλαβε την 6η θέση, κάτι που είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για ρώσο ποδοσφαιριστή μετά την πτώση της ΕΣΣΔ. Ο Αντρέι Αρσάβιν, πολλές φορές, έλαβε τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της Ρωσίας, σύμφωνα με κάποιες μελέτες. Σύμφωνα με την ερεύνα του ΠΚΑΚΓ και του Λεβάντα-Τσέντρ, ο Αντρέι Αρσάβιν έλαβε την 18η θέση στην λίστα των Τοπ-100 της ποδοσφαιρικής αριστοκρατίας της Ρωσίας (2008)[1]. Επίσης, βρίσκεται στην λίστα του Κλαμπ 100.

Παιδικά χρόνια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Αντρέι Αρσάβιν ήταν μαθητής (στις πρώτες τάξεις) του 18ου Σχολείου της Αγίας Πετρούπολης[2] . Ο Αντρέι άρχισε να ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο χάρη στον πατέρα του, ο οποίος ήταν επίσης ποδοσφαιριστής. Εκτός από το ποδόσφαιρο, ο Αντρέι ενδιαφερόταν και για το σκάκι. Ο προπονητής του Αντρέι στο σκάκι προσπάθησε να τον πείσει να συνεχίσει την επαγγελματική του καρίερα στο σκάκι, αλλά ο Αντρέι επέλεξε το ποδόσφαιρο[3]. Από τα παιδικά χρόνια, ο Αντρέι είναι φίλαθλος της ισπανικής Μπαρτσελόνα.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αρχή της καριέρας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Αντρέι άρχισε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο από την ηλικία των 7. Η μητέρα του, Τατιάνα Αρσάβινα, έστειλε τον Αντρέι στο Αθλητικό σχολείο «Σμένα» Αγίας Πετρούπολης. Οι πρώτοι του προπονητές ήταν ο Σεργκέι Γκορντέεφ και ο Βίκτορ Βινογκράντοφ. Στα 18 του, ήταν ποδοσφαιρικής της Ζενίτ-2, της νεανικής ομάδας της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Το 2000, ο Γιούρι Μορόζοφ κάλεσε τον Αντρέι στην κύρια ομάδα της Ζενίτ.

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από το 1999, ο Αντρέι ήταν ποδοσφαιριστής της Ζενίτ-2. Στα 19 του, έκανε το ντεμπούτο του για την κύρια ομάδα, την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Στις 2 Αυγούστου 2000, ο Αντρέι έκανε το ντεμπούτο του για την Ζενίτ, αντικαταστώντας τον Αντρέι Κόμπελεφ, σε εκτός έδρας αγώνα του Κυπέλλου Ιντερτότο, απέναντι στην Μπρέντφορντ Σίτι (3-0).

Από το 2001 μέχρι το 2006, ο Αντρέι μαζί με τον Αλεξάντερ Κερζακόφ διαμόρφωσαν το χρυσό δίδυμο της Ζενίτ, το οποίο έπεσε μετά την μεταγραφή του Κερζακόφ στην Φ.Κ. Σεβίλλη

Ο Αντρέι δεν κρύβει ότι το 2002 θα μπορούσε να γίνει ποδοσφαιριστής της Σπαρτάκ Μόσχας, αλλά αρνήθηκε, όταν ο προπονητής της Σπαρτάκ Μόσχας, Ολέγκ Ρομάντσεφ, του είπε ότι τον βλέπει στην θέση του δεξιού μέσου[4].

Στις 1 Νοεμβρίου 2003, ο Αντρέι έκανε το πρώτο στην καριέρα του χατ τρικ, στον αγώνα με την Σατούρν Ράμενσκ. Ο αγώνας τελείωσε με σκορ 3-1 υπέρ της Ζενίτ.

Το 2008, μαζί με την Ζενίτ, ο Αντρέι κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ρωσίας, το ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Λιγκ και το Σούπερ Κύπελλο Ευρώπης. Επίσης, είχε λάβει τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή του τελικού του ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Λιγκ.

Από το 2000 μέχρι το 2009, ο Αντρέι έπαιξε για την Ζενίτ 310 επίσημους αγώνες, και σκόραρε 71 τέρματα. Με την Ζενίτ, ο Αντρέι κατέκτησε το χρυσό, το αργυρό και το χάλκινο μετάλλιο του Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Ρωσίας.

Άρσεναλ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 21 Φεβρουαρίου 2009, ο Αντρέι έκανε το ντεμπούτο του για την Άρσεναλ, σε αγώνα απέναντι στην Σάντερλαντ ΑΦΚ (0-0).

Στις 14 Μαρτίου 2009, στον αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ απέναντι στην Μπλάκμπερν Ρόβερς, ο Αντρέι, στο 65ο λεπτό της αναμέτρησης, σκόραρε το πρώτο του τέρμα για την Άρσεναλ. Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, ο Αντρέι δέχτηκε σοβαρό τραύμα, μετά από σύγκρουση με τον αμυντικό της Μπλάκμπερν, Αντρέ Όϊερ[5]. . Παρόλο αυτά, ο Αντρέι συνέχισε τον αγώνα.

Ο Αντρέι Αρσάβιν εκτελεί κόρνερ στον αγώνα Άρσεναλ-Μίντλεσμπρο Φ.Κ. (26 Απριλίου 2009.

Στις 21 Απριλίου 2009, στον αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ απέναντι στην Λίβερπουλ Φ.Κ., ο Αντρέι σκόραρε 4 τέρματα. Ο Αντρέι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκόραρε 4 τέρματα στο Άνφιλντ σε αγώνας της Πρέμιερ Λιγκ, τα τελευταία 63 χρόνια[6]. Ο αγώνας τελείωσε με σκορ 4-4. Στις 2 Μαΐου 2009, στον αγώνα απέναντι στην Πόρτσμουθ ΦΚ, η Άρσεναλ δεν χρησιμοποίησε όλους τους καλούς της ποδοσφαιριστές, γιατί μετά από αυτό τον αγώνα, θα έπρεπε να παίξει στον επαναληπτικό αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Αντρέι δεν μπόρεσε να λάβει μέρος στον επαναληπτικό, μιας και συμμετείχε στο Τσάμπιον Λιγκ, ως ποδοσφαιριστής της Ζενίτ. Στον αγώνα με την Πόρτσμουθ, ο Αντρέι συμμετείχε ως αρχηγός της Άρσεναλ. Ο αγώνας τελείωσε με σκορ 3-0 υπέρ της Άρσεναλ.

Στις 8 Μαΐου 2009, ο Αντρέι έλαβε τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστής της Πρέμιερ Λιγκ τον Απριλίο. Ο Αντρέι είναι ο δεύτερος ρώσος ποδοσφαιριστής που έλαβε αυτό τον τίτλο. Πριν από αυτόν, τον τίτλο έλαβε ο Αντρέι Καντσέλσκις, το 1996.

Τον Μαΐο του 2009, χάρη στα ΜΜΕ, κυκλοφόρησε το γεγονός ότι ο Αντρέι ζήτησε αύξηση του μισθού του[7], αφού όταν υπέγραφε το συμβόλαιο με την Άρσεναλ, δεν ήξερε για κάποιους κανονισμούς της Αγγλίας (για παράδειγμα, αύξηση των φόρων κατά 50%) και τελικά, πληρώνεται λιγότερα από όσα υπολόγιζε. Τον Ιούνιο, ο Αντρέι εξήγησε ότι το πρόβλημα του δεν είχε σχέση με τους φόρους, ενώ δήλωσε ότι υπολογίζει να λύσει τα προβλήματα του σε διάρκεια 2 εβδομάδων[8]. Λίγο αργότερα, κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι ο Αντρέι απέλυσε τον μάνατζερ του[9].

Στις 26 Αυγούστου 2009, ο Αντρέι σκόραρε το πρώτο του τέρμα στο Τσάμπιον Λιγκ, στον αγώνα με την Σέλτικ Γλασκόβης.

Στις 29 Αυγούστου, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην 4η αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, υποδέχτηκε στο γήπεδο της την Άρσεναλ. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με σκορ 0-1 υπέρ της Άρσεναλ, χάρη στο τέρμα του Αντρέι. Αλλά, το γκολ από πέναλτι και το αυτογκόλ του Αμπού Ντιάμπι δεν έδωσαν στην Άρσεναλ την ευκαιρία να κερδίσει βαθμούς σε αυτό τον αγώνα, ο οποίος τελείωσε με σκορ 2-1 κατά της Άρσεναλ[10]. Ο Αντρέι έπαιξε 81 λεπτά, και μετά αντικαταστάθηκε. Μετά τον αγώνα, έγινε γνωστό ότι ο Αντρέι είχε τραυματιστεί, και δεν μπόρεσε να παίξε όλα τα 90 λεπτά[11].

Στις 4 Νοεμβρίου, στον εντός έδρας αγώνα του 4ου ομίλου του Τσάμπιον Λιγκ, απέναντι στην πρωταθλήτρια Ολλανδίας, ΑΖ Άλκμααρ, ο Αντρέι έκανε 3 πάσες για γκολ, οι οποίες βοήθησαν την Άρσεναλ να νικήσει με σκορ 4-1[12][13][14]. Ο Αρσέν Βενγκέρ είχε πει για τον Αντρέι[15][16]:

Ο Αρσάβιν έδειξε εξαιρετικό παιχνίδι. Κατά την διάρκεια του αγώνα έκανε εξαιρετικές πάσες. Αυτό είναι σημάδι εξαιρετικής τακτικής και εξυπνάδας.

Στις 7 Νοεμβρίου 2009, στον εκτός έδρας αγώνα με την Γούλβερχαμπτον Γουόντερερς, στο 66ο λεπτό, ο Αντρέι σκόραρε το 10ο του τέρμα στην Πρεμιέρ Λιγκ (σε 21 αγώνες)[17].

Στις 5 Δεκεμβρίου 2009, στον αγώνα με την Στόουκ Σίτι Φ.Κ, ο Αντρέι σκόραρε το 100ο τέρμα στην καριέρα του, και με αυτό τον τρόπο μπήκε στο Κλαμπ 100[18].

Εθνική Ρωσίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι τελευταίες μέρες του Αρσάβιν στην Ζενίτ
Ο Αρσάβιν στην Εθνική Ρωσίας
Ο Αρσάβιν εκτελεί κόρνερ (30 Απριλίου 2006)

Στις 17 Μαΐου 2002, σε ηλικία των 20, ο Αντρέι έκανε το ντεμπούτο του για την Εθνική Ρωσίας, σε αγώνα του Κυπέλλου LG, απέναντι στην Εθνική Λευκορωσίας. Κατά την διάρκεια των επόμενων 2 χρόνων, ο Αντρέι συμμετείχε σε 2 αγώνες για την Εθνική Ρωσίας, και στον δεύτερο από αυτούς (13 Φεβρουαρίου 2003, Εθνική Ρουμανίας-Εθνική Ρωσίας, 2-4), ο Αντρέι σκόραρε το πρώτο του τέρμα για την Εθνική Ρωσίας. Το 2003, ο Αντρέι έπαιξε για την Εθνική Ρωσίας κάτω των 21 5 αγώνες, και σκόραρε 1 τέρμα.

Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της Εθνικής Ρωσίας για το Euro 2004, που διεξάχθει στην Πορτογαλία, ο Αντρέι έπαιξε τον 4ο του αγώνα για την Εθνική Ρωσίας (28 Απριλίου 2004, Εθνική Νορβηγίας-Εθνική Ρωσίας, 3-2), αλλά δεν συμμετείχε στο Euro 2004. Μετά την διοργάνωση, ο Αντρέι έγινε ένας από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ρωσίας. Το 2005 και το 2006, ο Αντρέι ήταν ο καλύτερος σκόρερ της Εθνικής Ρωσίας, ενώ το 2006 και το 2007 ήταν αρχηγός της.

Εξαιτίας του ότι η Εθνική Ρωσίας δεν πέρασε στην τελική φάση του Μουντιάλ 2006, η πρώτη μεγάλη διοργάνωση, στην οποία έλαβε μέρος ο Αντρέι, ήταν το Euro 2008.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2008[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Αντρέι Αρσάβιν σκοράρει στα δίχτυα της Εθνικής Σουηδίας στο Euro 2008.

Στο Euro 2008, ο Αντρέι έπαιξε με το νούμερο 10. Εξαιτίας κίτρινων καρτών, ο Αντρέι δεν μπόρεσε να λάβει μέρος στους πρώτους δύο αγώνες απέναντι στην Εθνική Ισπανίας και στην Εθνική Ελλάδος. Για πρώτη φορά στην διοργάνωση έπαιξε στον αγώνα απέναντι στην Εθνική Σουηδίας, ο οποίος τελείωσε με σκορ 2-0 υπέρ της Εθνικής Ρωσίας. Ο Αντρέι ανακυρήχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής του αγώνα.

Ο Αντρέι είχε παίξει εξαιρετικά στον προημιτελικό, απέναντι στην Εθνική Ολλανδίας. Σε αυτό τον αγώνα, ο Αντρέι έδωσε πάσα για γκολ, ενώ ήταν αυτός που σκόραρε το τρίτο (για την Εθνική Ρωσίας, 4ο για τον αγώνα) γκολ, αφού μετά από πάσα του Αλεξάντερ Ανιουκόφ και χάρη στην αλλαγή πορείας της μπάλας από τους Ολλανδούς αμυντικούς, νίκησε τον Ολλανδό τερματοφύλακα, Έντβιν βαν ντερ Σαρ. Ο Αντρέι, για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην διοργάνωση, έλαβε τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή του αγώνα, και δέχτηκε προτάσεις από πολλές ομάδες, συμπεριλαμβανόμενου και της Μπαρτσελόνα[19]. Ο Αντρέι είχε δηλώσει ότι είχε και καλύτερους αγώνες.

Στον επόμενο αγώνα, ο οποίος έγινε και ο τελευταίος για την Εθνική Ρωσίας, απέναντι στην Εθνική Ισπανίας, ο Αντρέι δεν είχε παίξει καλά. Κάποιοι είχαν πει ότι ο Αντρέι δεν έδειξε τα προσόντα του, κάποιοι άλλοι είπαν ότι για αυτό φταίνε οι Ισπανοί αμυντικοί, ενώ κάποιοι τρίτοι είπαν ότι το κέντρο της Εθνικής Ρωσίας δεν ήταν καλό, και δεν μπορούσε να δώσει πάσες στον Αντρέι[20].

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της διοργάνωσης, ο Αντρέι εντάχθηκε στην συμβολική εθνική του Euro 2008, και έλαβε τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της Εθνική Ρωσίας στην διοργάνωση.

Επιτεύγματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ομαδικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης

Άρσεναλ

Εθνική Ρωσίας

  • 2008 - Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2008

Ατομικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βραβεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Στατιστική εμφανίσεων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ομάδες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μέχρι τις 9 Μαΐου 2010[26]

Ομάδα Σεζόν Πρωτάθλημα Κύπελλο[27] Ευρωπαϊκά κύπελλα Συνολικά
Αγώνες Γκολ Πάσες Αγώνες Γκολ Πάσες Αγώνες Γκολ Πάσες Αγώνες Γκολ Πάσες
Ζενίτ-2 1999 35 4 0 3 0 0 0 0 0 35 4 0
2000 21 3 0 0 0 0 0 0 0 21 3 0
Συνολικά 56 7 0 0 0 0 0 0 0 56 7 0
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 2000 10 0 1 1 0 0 3 0 0 14 0 1
2001 29 4 8 5 1 2 0 0 0 34 5 10
2002 30 4 7 0 0 0 4 2 5 34 6 14
2003 27 5 10 3 0 2 0 0 0 30 5 12
2004 28 6 8 4 2 1 8 4 1 40 12 10
2005 29 9 9 3 0 0 13 5 3 45 14 12
2006 28 7 13 4 0 1 0 0 0 32 7 14
2007 30 10 13 2 1 4 14 4 10 46 15 27
2008 27 6 8 1 1 0 7 0 1 35 7 9
Συνολικά 238 51 77 26 5 13 49 15 20 313 71 109
Άρσεναλ 2008/2009 12 6 5 3 0 2 0 0 0 15 6 7
2009/2010 30 10 1 1 0 0 8 2 5 39 12 6
Συνολικά 42 16 6 4 0 2 8 2 5 54 18 13
Συνολικά 280 67 83 30 5 15 57 17 25 367 89 122

Εθνική Ρωσίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

(μέχρι τις 4 Μαρτίου 2010)

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πολιτική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Αντρέι έλαβε μέρος στις εκλογές, στις 11 Μαρτίου 2007, ως υποψήφιος υπουργός στην Αγία Πετρούπολη, από το κόμμα Ενωμένη Ρωσία. Αν και νίκησε στις κομματικές εκλογές, ο Αντρέι αρνήθηκε να συνεχίσει[28].

Φιλανθρωπία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η παγκόσμια οργάνωση SOS-Kinderdorf International πρότεινε στον Αντρέι να γίνει πρέσβης του παιδικού χωριού SOS Πούσκιν. Ο Αντρέι δέχτηκε και κατάφερε να πείσει τους επιχειρηματίες να βοηθήσουν[29].

Πόκερ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σύμφωνα με την συμφωνία του Αντρέι με το PokerStars, ο Αντρέι έλαβε μέρος στο Πόκερ χόλντεμ[30].

Επιχειρήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Αντρέι κατέχει το 49% των μετοχών της BMW «ΜπαλΑυτοΤρειντ» (ρωσ. «БалтАвтоТрейд»)[31].

Οικογένεια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Αντρέι είναι παντρεμένος με την Γιούλια Αρσάβινα[32], και έχει δύο παιδιά, τον Αρτιόμ και την Γιάνα.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ποίον οι Ρώσοι θεωρούν ποδοσφαιρικό αριστοκρατή του 2008 Τοπ-100 // «Kommersant», 26 Δεκεμβρίου 2008
  2. Στο 18ο Σχολείο της Αγίας Πετρούπολης είναι περήφανοι για τον Αρσάβιν
  3. Αρσάβιν. Ηθοποιός, μοδίστρος και αγωνιστής για δικαιοσύνη
  4. Ολέγκ Ρομάντσεφ: «Σεφτσένκο — ποδοσφαιριστής της Σπαράκ»
  5. Arshavin 'desperate' to face Hull in FA Cup
  6. Pick of the week — επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ
  7. «Ο Αρσάβιν ζητά αύξηση του μισθού του στην Άρσεναλ». ΡΙΑ Νόβοστι. 24 Μαΐου 2009. 
  8. Το μπλόγκ του ραδιόφωνου Ζενίτ
  9. Το τέλος της συνεργασίας με τον Ντ. Λάχτερ
  10. Το τέρμα του Αντρέι δεν έσωσε την Άρσεναλ από την ήττα
  11. Αντρέι Αρσάβιν - μετά τον αγώνα
  12. «Τρείς σέντρες του Αρσάβιν βοήθησαν την Άρσεναλ να περάσει στην επόμενη φάση». Σπόρτ Εξπρές. 05-11-2009. Ανακτήθηκε στις 05-11-2009.  Unknown parameter |lang= ignored (|language= suggested) (βοήθεια); Ελέγξτε τις τιμές ημερομηνίας στο: |accessdate=, |date= (βοήθεια)
  13. «Ο Αρσάβιν έκανε 3 πάσες για γκόλ στον αγώνα με την ΑΖ Άλκμααρ». Sports.ru. 05-11-2009. Ανακτήθηκε στις 05-11-2009.  Unknown parameter |lang= ignored (|language= suggested) (βοήθεια); Ελέγξτε τις τιμές ημερομηνίας στο: |accessdate=, |date= (βοήθεια)
  14. «Ο Αρσάβιν οργάνωσε 3 τέρματα». Σοβιετικός αθλητισμός. 05-11-2009. Ανακτήθηκε στις 05-11-2009.  Unknown parameter |lang= ignored (|language= suggested) (βοήθεια); Ελέγξτε τις τιμές ημερομηνίας στο: |accessdate=, |date= (βοήθεια)
  15. «Ο Βενγκέρ έμεινε άφωνος από το παιχνίδι του Αντρέι». Σπόρτ Εξπρές. 05-11-2009. Ανακτήθηκε στις 05-11-2009.  Unknown parameter |lang= ignored (|language= suggested) (βοήθεια); Ελέγξτε τις τιμές ημερομηνίας στο: |accessdate=, |date= (βοήθεια)
  16. «Αρσέν Βενγκέρ: «Ο Αρσάβιν έπαιξε εξαιρετικά»». Sports.ru. 05-11-2009. Ανακτήθηκε στις 05-11-2009.  Unknown parameter |lang= ignored (|language= suggested) (βοήθεια); Ελέγξτε τις τιμές ημερομηνίας στο: |accessdate=, |date= (βοήθεια)
  17. «ΓΟΥΛΒΕΡΧΑΜΠΤΟΝ ΓΟΥΟΝΤΕΡΣ - ΑΡΣΕΝΑΛ - 1:4 (0:3)». Football.kulichki.net. 09-11-2009. Ανακτήθηκε στις 09-11-2009.  Unknown parameter |lang= ignored (|language= suggested) (βοήθεια); Ελέγξτε τις τιμές ημερομηνίας στο: |accessdate=, |date= (βοήθεια)
  18. Σπόρτ Εξπρές Το 100ο τέρμα του Αρσάβιν και τα γενέθλια του Βενγκέρ
  19. Η Μπαρτσελόνα ενδιαφέρεται για τον Αρσάβιν//«Спорт-Экспресс», 26 Ιουνίου 2008 года
  20. Ο Αρσάβιν είναι πραγματικά ένα ταλέντο
  21. Αντρέι Αρσάβιν, ο πιο αποτελεσματικός ποδοσφαιριστής της Αγγλικής Πρέμιερ Λιγκ
  22. Ο Αρσάβιν έγινε αξιότιμος κάτοικος της Περιφέρεια Πετρόφσκι
  23. Ο Αρσάβιν έγινε Αξιότιμος Μάστερ Αθλητισμού της Ρωσίας
  24. Ιστοσελίδα MVD
  25. Στην Περιφέρεια Λένινγκραντ χτίζεται χωριό προς τιμήν του Αντρέι Αρσάβιν
  26. Το πρόφιλ του Αντρέι Αρσάβιν στο Soccernet
  27. Μαζί με το Σούπερ Καπ
  28. Ο Αρσάβιν αρνήθηκε να συνεχίσει στις εκλογές
  29. Ο Αρσάβιν στέλνει το σημάδι SOS", 7 Αυγούστου 2009, DP.ru
  30. Πόκερ με τον Αντρέι Αρσάβιν
  31. Η εταιρεία του Αρσάβιν στο δικαστήριο — Championat.ru
  32. Γιούλια Αρσάβινα

Άλλες πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Аршавин, Андрей Сергеевич της Ρωσικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).