Βικιπαίδεια:Υποψήφια προς προβολή λήμματα: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Pagaeos (συζήτηση | συνεισφορές)
Γραμμή 173: Γραμμή 173:


{{Κατά}} Παγερά αδιάφορες δηλώσεις επί δηλώσεων της εν θέματι για τα οικογενειακά της και τους συνεργάτες της, σπαραξικάρδιες για τα παιδάκια, άλλες για γκουγκλάρισμα και για ρούχα που (θα) κυκλοφορήσει, θήκες κινητών για καλό σκοπό, το άρωμα που (θα) αναπτύξει (!) μια εταιρεία και σχετικές ενθουσιώδεις δηλώσεις της προέδρου της. Έχουμε και την πίεση των ΜΜΕ που την καταδίκασε, αλίμονο, σε ατελείωτες λευκές νύχτες. Είναι λήμμα εγκυκλοπαίδειας αυτό ; Πολύ στραβά αρμενίζουμε.---[[Χρήστης:Pagaeos|Pagaeos]] ([[Συζήτηση χρήστη:Pagaeos|συζήτηση]]) 02:15, 26 Ιανουαρίου 2013 (UTC)
{{Κατά}} Παγερά αδιάφορες δηλώσεις επί δηλώσεων της εν θέματι για τα οικογενειακά της και τους συνεργάτες της, σπαραξικάρδιες για τα παιδάκια, άλλες για γκουγκλάρισμα και για ρούχα που (θα) κυκλοφορήσει, θήκες κινητών για καλό σκοπό, το άρωμα που (θα) αναπτύξει (!) μια εταιρεία και σχετικές ενθουσιώδεις δηλώσεις της προέδρου της. Έχουμε και την πίεση των ΜΜΕ που την καταδίκασε, αλίμονο, σε ατελείωτες λευκές νύχτες. Είναι λήμμα εγκυκλοπαίδειας αυτό ; Πολύ στραβά αρμενίζουμε.---[[Χρήστης:Pagaeos|Pagaeos]] ([[Συζήτηση χρήστη:Pagaeos|συζήτηση]]) 02:15, 26 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

{{σχόλιο}} Εφόσον το λήμμα δεν θεωρείται εγκυκλοπεδικό, τότε αν είναι να το αφαιρέσω από εδώ και να είναι ένα απλό λήμμα.
[[Χρήστης:Aaeekkssoouullii|Aaeekkssoouullii]] ([[Συζήτηση χρήστη:Aaeekkssoouullii|συζήτηση]]) 16:36, 28 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Έκδοση από την 16:36, 28 Ιανουαρίου 2013

Στην παρούσα σελίδα καθορίζουμε ποια λήμματα θα επιλεγούν ως αξιόλογα λήμματα, αντιπροσωπεύοντας το καλύτερο δείγμα δουλειάς στην Βικιπαίδεια. Δείτε πρώτα τα κριτήρια για το πώς πρέπει να είναι ένα αξιόλογο λήμμα.

Σε περίπτωση που προτείνετε ένα λήμμα, γράψτε συνοπτικά του λόγους που σας οδηγούν στην επιλογή σας, αναφερόμενοι πιθανώς στην αρτιότητα, τη δομή, την αξιοπιστία, τη μορφή και την ουδετερότητα του λήμματος. Ιδιαίτερα αν απορρίπτετε μια υποψηφιότητα καλείστε επίσης να αναπτύξετε μια σχετική επιχειρηματολογία. Είναι προτιμότερο να μην συσσωρεύονται πολλά υποψήφια λήμματα προκειμένου να διεξάγεται ευκολότερα η διαδικασία της ψηφοφορίας και κριτικής. Υποψηφιότητες που μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη συναίνεση των χρηστών ώστε να αποτελέσουν ένα από τα αξιόλογα λήμματα της Βικιπαίδειας βρίσκονται στο αρχείο. Ομοίως, οι συζητήσεις υποψηφιότητας των λημμάτων που επιλέχτηκαν τελικά ως αξιόλογα βρίσκονται σε αντίστοιχο αρχείο.

Κριτήρια

Πώς πρέπει να είναι ένα αξιόλογο λήμμα:

  1. Πρέπει να είναι παράδειγμα καλής και ποιοτικής δουλειάς.
  2. Πρέπει να είναι καλογραμμένο, πλήρες, ακριβές, ουδέτερο και σταθερό. Δηλαδή:
    1. καλογραμμένο σημαίνει ότι ο λόγος του είναι στρωτός.
    2. πλήρες σημαίνει ότι το λήμμα καλύπτει ολόκληρο το θέμα χωρίς να παραλείπει σημαντικές πληροφορίες ή λεπτομέρειες
    3. ακριβές σημαίνει ότι οι πληροφορίες που δίνονται στηρίζονται με συγκεκριμένα στοιχεία και παραπομπές.
    4. ουδέτερο σημαίνει ότι δεν υπάρχει αμφιβολία για την ακεραιότητα του λήμματος ως προς την ουδετερότητά του.
    5. σταθερό σημαίνει ότι το λήμμα δεν μεταβάλλεται σημαντικά από μέρα σε μέρα (εκτός από βελτιώσεις σύμφωνα με τα σχόλια των χρηστών)
  3. Πρέπει να πληροί το κριτήριο των παραπομπών σε πηγές έτσι ώστε το λήμμα να είναι αξιόπιστο και έγκυρο
  4. Πρέπει να είναι συμβατό και ομοιόμορφο με την μορφή των υπόλοιπων λημμάτων της Βικιπαίδειας και λημμάτων παρόμοιου θέματος. Δηλαδή:
    1. να υπάρχει μια εισαγωγική παράγραφος όπου γίνεται περίληψη του θέματος
    2. να είναι σωστά ιεραρχημένο με επικεφαλίδες
    3. να υπάρχει ένας καλός αλλά όχι υπερβολικά μεγάλος πίνακας περιεχομένων
  5. Να υπάρχουν εικόνες όπου χρειάζεται, με σωστές περιγραφές και χωρίς να παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα· χωρίς όμως να σημαίνει ότι οι εικόνες είναι απαραίτητες για ένα αξιόλογο λήμμα.
  6. Πρέπει να έχει ένα λογικό μέγεθος, να είναι επικεντρωμένο στο θέμα χωρίς περιττές λεπτομέρειες.

Διαδικασία

Υποβολή προτάσεων

  1. Ελέγξτε τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρoί ένα αξιόλογο λήμμα.
  2. Δημιουργήστε μια νέα υποενότητα για το λήμμα που προτείνετε κάτω από την ενότητα "Υποψηφιότητες": ==[[Τίτλος λήμματος]]==.
  3. Κάτω από την υποενότητα αυτή, γράψτε τους λόγους για τους οποίους πιστεύετε πως το συγκεκριμένο λήμμα θα πρέπει να καταχωρηθεί στα αξιόλογα λήμματα της Βικιπαίδειας.
  4. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε το πρότυπο {{Υποψήφιο αξιόλογο}} στη σελίδα συζήτησης του λήμματος.

Καλό θα ήταν αυτός που υποβάλει μια πρόταση να μην έχει σημαντική συμμετοχή στην συγγραφή του λήμματος, έτσι ώστε να μην υπάρχει συναισθηματική φόρτιση. Κάτι τέτοιο όμως είναι προαιρετικό, αποτελεί μια σύσταση και τίθεται στην ευχέρεια του χρήστη για το αν θα την ακολουθήσει.

Γνωμοδότηση

Αν έχετε σκοπό να εκθέσετε την γνώμη σας υπέρ ή κατά μιας υποψηφιότητας, παρακαλείστε πρώτα να διαβάσετε προσεκτικά το σχετικό λήμμα.

  • Επιλέξτε την επιλογή "Επεξεργασία" δίπλα από τον τίτλο του υποψήφιου λήμματος.
  • Αν εγκρίνετε την υποψηφιότητα γράψτε {{Υπέρ}} και στη συνέχεια τους λόγους για την επιλογή σας.
  • Αν δεν εγκρίνετε την υποψηφιότητα, γράψτε {{Κατά}} και στη συνέχεια τους λόγους της επιλογής σας με πιθανές προτάσεις βελτίωσης.
  • Αν δεν έχετε αποφασίσει αλλά θέλετε να πείτε κάτι γράψτε {{Σχόλιο}} και την άποψή σας.
    • Αν θέλετε να ακυρώσετε την αρχική σας αντίθεση διαγράψτε την με <s>...</s>

Το χρονικό όριο προαγωγής των λημμάτων σε αξιόλογα είναι δύο μήνες. Για την τελική επιλογή ενός λήμματος απαιτείται κοινή συναίνεση. Σε περίπτωση που δεν συγκεντρώσει τουλάχιστον επτά θετικές προτάσεις ή εκκρεμούν διαφωνίες για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε τα υποψήφια λήμματα θα μετακινούνται στο αρχείο. Για τα λήμματα που έγιναν αξιόλογα διατηρείται αντίστοιχο αρχείο. Τέλος οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα να επεκτείνουν το χρονικό όριο σε συζήτηση αν κρίνουν ότι χρειάζεται και να αφαιρέσουν πάραυτα ένα προτεινόμενο λήμμα από την συζήτηση αν ξεκάθαρα και χωρίς αμφισβήτηση δεν καλύπτονται τα απαιτούμενα κριτήρια.

Η χρήση των παραπάνω προτύπων είναι προαιρετική. Σημασία έχει η άποψη που εκφράζεται και η οποία λαμβάνει υπόψη τα κριτήρια. Απόψεις που εκφράζονται με ένα απλό υπέρ ή κατά είναι πολύ πιθανό να μην ληφθούν υπόψη.

Συζητήσεις

Little Miss Sunshine

Η συζήτηση τελείωσε, το αποτέλεσμα ήταν: χωρίς αντιρήσσεις, αναγνωρίζεται ως αξιόλογο. -geraki talk 18:46, 18 Ιανουαρίου 2013 (UTC).[απάντηση]
Παρακαλούμε μην επεξεργαστείτε τη σελίδα.

Προτείνω το λήμμα για την ταινία, το οποίο αποτελεί μετάφραση του αντίστοιχου αξιόλογου λήμματος της αγγλικής βικιπαίδειας. Πιστεύω ότι πληροί όλα τα απαραίτητα κριτήρια και για αυτό το λόγο παίρνω την πρωτοβουλία και το προτείνω παρά το ότι είμαι η κύρια συνεισφέρουσα στο λήμμα.--Stellath 22:25, 9 Νοεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

υψωμένος αντίχειραςLike, προς το παρρόν για την προσπάθειά σου στο συγκεκριμένο λήμμα... Φαίνεται καλοδουλεμένο, αλλά θα το κοιτάξω περαιτέρω για τυχόν παρατηρήσεις... Και πάλι μπράβο πάντως...--Montjoie-Saint-Denis !!!! (συζήτηση) 22:27, 9 Νοεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Σχόλιο Εφόσον γίνουν οι πιο κάτω αλλαγές (εφόσον κριθούν απαραίτητες) θα ψηφίσω υπέρ αφού το λήμμα μπορεί άνετα να είναι αξιόλογο, βάσει των κριτηρίων. Δεν κάνω μόνος τις αλλαγές καθώς δεν είμαι γνώστης του τομέα των ταινιών και δεν θέλω να κάνω κάποιο λάθος.

  • Στην αρχή αναφέρεται Η ταινία Little Miss Sunshine έλαβε διθυραμβικές κριτικές και είχε έσοδα άνω των 100,5 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως. (Χρειάζεται παραπομπή). Μετά λέει: Η ταινία Little Miss Sunshine έκανε αρχικά άνοιγμα σε επτά κινηματογράφους στις Η.Π.Α. στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας της και είχε έσοδα 498,796 εκατομμυρίων δολαρίων. 498,796 στις ΗΠΑ και 100,5 παγκοσμίως (δηλαδή με τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο). Κάτι πάει λάθος (ή εγώ έχω καταλάβει λάθος).
  • Η λέξη γκέι καλύτερα να αντικατασταθεί με τον ελληνικό όρο ομοφυλόφιλος.
  • Να αντικατασταθούν τα " " με τα ελληνικά εισαγωγικά «».
  • Η ταινία Little Miss Sunshine έκανε αρχικά άνοιγμα... Χρησιμοποιείται η έκφραση αυτή στα ελληνικά για πρεμιέρες ταινιών; Αν ναι, τότε κανένα λάθος.
  • Στις ξένες παραπομπές καλό θα ήταν να προστεθεί η γλώσσα π.χ. |language=Αγγλικά. Οκ, το διόρθωσα. Δες ξανά τις παραπομπές 29 και 78. Δεν είναι γραμμένες με τον ίδιο τρόπο όπως οι υπόλοιπες.

Γενικά, πάρα πολύ καλή δουλειά. Xaris333 (συζήτηση) 22:58, 30 Νοεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]


ICarly

Αυτή είναι η δεύτερη πρόταση στο να γίνει αξιόλογο το λήμμα αυτό. Οι λόγοι που γίνεται είναι οι εξής:

  • Δεν υπάρχει απώλεια παραπομπών ή εξωτερικών συνδέσμων,
  • Έχουν προστεθεί ή και διορθωθεί πολλές σημαντικές λεπτομέρειες,
  • Έχουν διαγραφεί οι περιττοί "πίνακες",
  • Έχουν προστεθεί κριτικές και
  • Έχουν ανανεωθεί τα απονεμηθέντα και μη βραβεία στη σειρά, καθώς και άλλες λεπτομέρειες.

Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις ή οτιδήποτε άλλο. Ψηφίζω Υπέρ. Περιμένω να ακούσω τη γνώμη σας. ICarlytranslator (συζήτηση) 11:12, 24 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Κατά Αν και έχουν προστεθεί αρκετές πληροφορίες λείπουν πολλές επιπλέον πληροφορίες, πχ. Κάστινγκ, Ανάπτυξη σεναρίου, γυρίσματα, βιντεοπαιχνίδια (πέρα από την κριτική για αυτά) κτλ. Επίσης, καλό θα ήταν ο εκτενής κατάλογος χαρακτήρων και τα επεισόδια να γίνουν ξεχωριστά λήμματα. --C Messier 11:20, 24 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Κατά Πίνακες επί πινάκων και κατάλογοι επί καταλόγων...--Montjoie-Saint-Denis !!! (συζήτηση) 17:36, 24 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Θα συμφωνήσω για δύο λόγους, το ότι ο καθένας έχει τη δική του γνώμη και το ότι έχετε ένα μικρό δίκιο. Αυτά αναμένεται να εφαρμοστούν σε δύο ημέρες. Παρακαλώ περιμένετε έως ότου αυτά εφαρμοστούν. ICarlytranslator (συζήτηση) 12:45, 25 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Πιστεύω πως οι ζητούμενες αλλαγές έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. ICarlytranslator (συζήτηση) 17:13, 28 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Και πάλι απουσιάζουν πολλές πληροφορίες περιεχομένου, πχ. Κάστινγκ, Ανάπτυξη σεναρίου, γυρίσματα, βιντεοπαιχνίδια (πέρα από την κριτική για αυτά) κτλ. --C Messier 18:36, 29 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Σχόλιο Πέρα από το γεγονός ότι το λήμμα, κατά την άποψή μου πάντα, είναι μετά βίας εγκυκλοπαιδικό (κι αν θεωρείται εγκυκλοπαιδικό είναι λόγω βραβείων και κάλυψης από τον τύπο κυρίως στο εξωτερικό), είμαι κάθετος πάνω στο γεγονός ότι έχεις αφήσει τα ονόματα των ηθοποιών με αγγλικούς χαρακτήρες. Αλκιβιάδης (συζήτηση) 00:46, 20 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Τι εννοείς με το ότι είσαι κάθετος πάνω στο γεγονός ότι εχω αφήσει τα ονόματα των ηθοποιών με αγγλικούς χαρακτήρες; ICarlytranslator (συζήτηση) 13:30, 25 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Ουμάμι

Ο χρήστης badseed Έχει περιγράψει τέλεια την γεύση του Ουμάμι. Έχει οτι πρέπει να έχει ενα αξιόλογο λήμμα και για αυτό πιστεύω οτι έχει μια θέση στην λίστα με τα αξιόλογα λήμματα. --Mikedelis (συζήτηση) 10:51, 30 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Κατά-«Το ουμάμι...είναι μια από τις πέντε βασικές γεύσεις». Παραπομπές (σε επιστήμονες) οπωσδήποτε γιατί ακούγεται πολύ επαναστατικό. Τέσσερις ξέραμε ώς τώρα, αλλά ας το αφήσουμε προς στιγμήν. -«Το ουμάμι αφήνει μια ήπια...γεύση». Τελικά είναι γεύση ή αφήνει γεύση ; Και το κάνζι είναι ακόμη μία γεύση ; -«Από μόνο του, το ουμάμι δεν προκαλεί ευχαρίστηση». Πώς να προκαλέσει ή να μη προκαλέσει αφού είναι γεύση. Δεν μπορεί να είναι και αίτιο και αιτιατό. Και πολλά άλλα, που μου φαίνονται όλα τραβηγμένα από τα μαλλιά.---Pagaeos (συζήτηση) 01:46, 4 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Σχόλιο Αν πω πως με προβληματίζει το μικρό του μέγεθος για την ανάδειξή του ως αξιόλογο??? --Montjoie-Saint-Denis !!! (συζήτηση) 19:35, 4 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Το μέγεθος δεν είναι πρόβλημα αν καλύπτει όλες τις πτυχές ενός θέματος. Όμως το παρόν λημμα δεν το κάνει, λείπει η ενότητα για την ανακάλυψη της γεύσης και για τους γευστικούς υποδοχείς που υπάρχει στα αγγλικά. (Μπορεί να λείπουν και αλλά θέλει έρευνα για να τα βρω). Επειδή δεν είναι πλήρες, ψηφίζω Κατά, και θα συμφωνήσω επίσης με τις παρατηρήσεις του χρήστη Pagaeos. --C Messier 19:57, 4 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ τον Mikedelis για τα καλά λόγια, αλλά αφενός το κείμενο δεν είναι (εντελώς) δικό μου -πρόκειται για μετάφραση- αφετέρου δεν έχει ούτε την έκταση, ούτε την πληρότητα που απαιτείται από ένα αξιόλογο άρθρο. Πρόκειται απλά για μια μικρή εισαγωγή στην έννοια του ουμάμι. Ακόμα και αν μεταφραζόταν ολόκληρο το αγγλικό, θα χρειαζόταν πολύ περισσότερη δουλειά για να θεωρηθεί αξιόλογο... Όσον αφορά τώρα τις παρατηρήσεις του Pagaeos, από τις οποίες οι περισσότερες έχουν κάποια βάση, προτιμώ να τα πούμε στη συζήτηση του άρθρου, τις μεταφέρω εκεί και απαντώ. Φιλικά Badseed απάντηση 00:28, 8 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

σούπα από πτερύγιο καρχαρία

Έχω να προτείνω και ένα άλλο λήμμα για αξιόλογο. Το σούπα από πτερύγιο καρχαρία. Πιστεύω οτι έχει μια θέση στην λίστα με τα αξιόλογα λήμματα.ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη ‎Mikedelis (συζήτησησυνεισφορά) .

Σχόλιο Δες λίγο τα κριτήρια για το μέγεθος... --Montjoie-Saint-Denis !!! (συζήτηση) 19:38, 4 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

ΣχόλιοΘα το μεγαλώσω και άλλο για πληρεί το κριτήριο--Mikedelis (συζήτηση) 19:42, 4 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Στην περίπτωση αυτή απέσυρε την πρόταση και επανάφερε την όταν το λήμμα είναι ολοκληρώμενο, ώστε να μπορεί η κοινότητα να το κρίνει. Αν υπάρχουν στοιχεία τα οποία απουσιάζουν (εξού και η δυνατότητα σου να το μεγαλώσεις), δεν μπορεί, προς το παρών, να γίνει αξιόλογο. Μπράβο για το ενδιαφέρον σου. Αναμένω την τελική, ολοκληρωμένη μορφή. Xaris333 (συζήτηση) 19:46, 4 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Σήμερα δημιουργήθηκε το λήμμα. Δεν καλύπτονται τα κριτήρια περί σταθερότητας του λήμματος, + τα κενά που υπάρχουν. --C Messier 19:58, 4 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Καρχαρίας

Πιστεύω πως πληροί όλα τα κριτήρια.Niki81 (συζήτηση) 22:13, 9 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Δε διαφωνώ, είναι πολύ καλό λήμμα, αλλά έχει πολλούς κόκκινους συνδέσμους. ICarlytranslator (συζήτηση) 16:19, 10 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]
Γνώμη μου είναι ότι οι κόκκινοι σύνδεσμοι δε θα πρέπει να παίζουν ρόλο για το εαν ένα λήμμα μπορεί να γίνει αξιόλογο ή όχι διότι είναι εύκολο να πέσουμε στην παγίδα να γράψουμε λήμματα του ποδαριού για να γίνει αξιόλογο ένα άλλο λήμμα. Κάθε λήμμα έχει την αξία του και θα πρέπει να αξιολογηθεί με βάση τις πληροφορίες που παρέχει, τη δομή του, τις πηγές του κτλ. Αυτό πιστεύω εγώ.--Thiodor2012 (συζήτηση) 16:38, 10 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]
Υπέρ Συμφωνώ με τον Thiodor. Είμαι υπέρ.ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη GeoTrou (συζήτησησυνεισφορά) .

Σίφωνας

Και αυτό επίσης (αν και έχει ένα θεματάκι με παραπομπές στο τελευταίο κομμάτι)Niki81 (συζήτηση) 22:13, 9 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

  • Όντως εντυπωσιακό λήμμα, όμως έχει κάποια θεματάκια περιεχομένου (ελληνοκεντρικότητα, λείπει η ενότητα για την παρατηρήση των σιφώνων, πχ. τα ραντάρ κτλ). Άρα προς το παρόν κατά. --C Messier 10:23, 10 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Σχόλιο Μερικές παρατηρήσεις / προτάσεις για βελτίωση:

  1. Οι παραπομπές είναι αρκετά αραιές, ιδίως στο δεύτερο μισό του άρθρου. Αν κάποια αντιστοιχεί σε μεγάλο τμήμα του κειμένου, μπορεί κάλλιστα να επαναληφθεί μερικές φορές μέσα στο λήμμα.
  2. Οι παραπομπές χρειάζονται μετάφραση (π.χ. αντικατάσταση του pp με σσ), καθώς και μορφοποίηση ώστε οι εξωτερικοί σύνδεσμοι να μην είναι γυμνοί.
  3. Μορφοποίηση χρειάζονται επίσης και οι εξωτερικοί σύνδεσμοι στην ομώνυμη ενότητα.

Atlantia talk 10:48, 10 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Σχόλιο Συμφωνώ με την Atlantia, κυρίως όσον αφορά την αραιότητα των παραπομπών. Το άρθρο είναι όμως είναι ενδιαφέρον, καλογραμμένο και πάνω από όλα εγκυκλοπαιδικό. Δε δίνω ψήφο γιατί θέλω να πιστεύω ότι ο αρχικός του συντάκτης θα ενδιαφερθεί να κάνει τις παραπάνω αλλαγές ώστε να κριθεί αξιόλογο γιατί πραγματικά το αξίζει. Αλκιβιάδης (συζήτηση) 00:56, 20 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Εξοπλισμός ποδοσφαιριστή

Προτείνω το συγκεκριμένο λήμμα για αξιόλογο, καθώς πιστεύω ότι τηρεί πλέον όλα τα κριτήρια: είναι παράδειγμα καλής και ποιοτικής δουλειάς, καλογραμμένο, πλήρες, ακριβές, ουδέτερο, υπάρχουν παραπομπές σε πηγές για τις πληροφορίες που αναφέρονται, είναι επικεντρωμένο στο θέμα του. Xaris333 (συζήτηση) 18:31, 13 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

  • Σχόλιο Εν γένει είμαι πολύ θετικός, εξαιρετική δουλειά Χάρη! Σε πρώτη φάση μου έκανε εντύπωση η Μεγάλη Ντουλάπα που νομίζω ότι είναι εντελώς αδόκιμη η απόδοση του Great Wardrobe σε «Μεγάλη Ντουλάπα» με κατά λέξη μετάφραση. Είτε πρέπει να βρεθεί πως έχει αποδοθεί στα ελληνικά σε κείμενα που ασχολούνται με την εποχή, είτε να μείνει αμετάφραστο με μια μικρή επεξήγηση, είτε σε παρένθεση είτε σε υποσημείωση. Θα επανέλθω αφού κάνω πρώτα μία ανάγνωση με ταυτόχρονες διορθώσεις για ότι μικρό βλέπω. -→Geilamir (συζήτηση) 10:20, 15 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]
Δεν βρήκα κάτι στο διαδίκτυο. Προτίμησα την πρώτη επιλογή με την αγγλική ονομασία. Υπήρχε ήδη επεξήγηση στο λήμμα. Xaris333 (συζήτηση) 18:18, 15 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]
  • Σχόλιο Ίσως μπορεί να μεταφραστεί ως «Μεγάλη Γκαρνταρόμπα» ή «Μέγα Βεστιάριο». Σε κάθε περίπτωση ας μείνει οπωσδήποτε στο λήμμα και η αγγλική ονομασία γιατί είναι ειδικός όρος. Atlantia talk 21:24, 20 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ

ΥπέρΑυτό το άρθρο μου φάνηκε πολύ καλό, ενώ έχει και πολλούς μπλε συνδέσμους και επαρκείς τεκμηριώσεις, νομίζω.--Έκτορας (συζήτηση) 20:52, 17 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

  • Σχόλιο Είναι σίγουρα καλογραμμένο κι εμπεριστατωμένο, αν και κάπως μακρύ. Μετά από μια πρόχειρη ανάγνωση της εισαγωγής έχω τρεις ενστάσεις. Ο συντάκτης του λήμματος γράφει: στην καρδιά της Πόλης του Ουεστμίνστερ, η οποία είναι ένας από τους 32 δήμους του Λονδίνου κι η απορία μου είναι η εξής πως είναι δυνατόν το Ουέστμινστερ να είναι πόλη εφόσον βρίσκεται μέσα στο Λονδίνο; Θα ήταν προτιμότερη η λέξη δήμος (αν και επαναλαμβάνεται αργότερα), συνοικία ή τετράγωνο για την περιγραφή του. Επιπλέον είμαι κάθετος στο γεγονός ότι κάποια ονόματα τοποθεσιών ή προσώπων που αναγράφονται στα ελληνικά ακολουθούνται από παρενθέσεις με τη γραφή τους στα αγγλικά και στο γεγονός ότι κάποιες από τις παραπομπές είναι αμετάφραστες. Σε γενικές γραμμές είμαι υπέρ, αλλά πρέπει να ολοκληρώσω την ανάγνωση για να επιστρέψω με την ψήφο. Αλκιβιάδης (συζήτηση) 16:02, 19 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Σελίνα Γκόμεζ

Προτείνω το λήμμα για αξιόλογο, το οποίο είναι μετάφραση του αντίστοιχου λήμματος της αγγλικής βικιπαίδειας. Πιστεύω ότι πληροί όλα κριτήρια. Aaeekkssoouullii (συζήτηση) 20:05, 19 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Σχόλιο Συνήθως όταν ξαναπροτείνεις ένα λήμμα για αξιόλογο (και με τόσο μικρή χρονική διαφορά), είναι καλό να αναφέρεις και το τί έχει αλλάξει από την προηγούμενη υποψηφιότητα ώστε να είναι πιο ελκυστικό προς τον ψηφοφόρο-χρήστη.... Φιλικά--Montjoie-Saint-Denis !!! (συζήτηση) 20:27, 19 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

  • Οφείλω να ομολογήσω ότι ο χρήστης έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και φαίνεται ότι του αρέσει η συγκεκριμένη τραγουδίστρια και ηθοποιός που είναι της μόδας αυτήν την περίοδο. Η καριέρα της όμως είναι ακόμη πολύ μικρότερη από το λήμμα. Άποψή μου είναι ότι για να θεωρηθεί άτομο εν ζωή αξιόλογο (συνεπώς και το άρθρο) θα πρέπει να έχει αφήσει πίσω του έργο. Συγχαίρω το χρήστη για την προσεγμένη του δουλειά, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του άρθρου μου δίνει την εντύπωση ότι στερείται αντικειμενικότητας. Δεν είδα την προηγούμενη εκδοχή του, αλλά πιστεύω ότι και πάλι θα ψήφιζα Κατά. Αλκιβιάδης (συζήτηση) 00:38, 20 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]
@ Αλκιβιάδης: Πιστεύεις δηλαδή ότι δεν καλύπτει τα κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας (δηλαδή ότι δεν είναι αξιοσημείωτη επειδή δεν έχει αφήσει έργο;) --C Messier 13:21, 20 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]
Hello, δεν αξιολογούμε τα πεπραγμένα του προσώπου αλλά το λήμμα. Αν για παράδειγμα αξιολογούσαμε το λήμμα του Χίτλερ, αν κάλυπτε τα κριτήρια για τα αξιόλογα και αποκτούσε θετικές ψήφους, τότε θα γίνονταν και αυτό αξιόλογο.--Vagrand (συζήτηση) 13:25, 20 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]
Είπα απλά την άποψη μου πάνω στο περιεχόμενο του άρθρου και σπεύσατε κι οι δυο. Τα κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας τονίζουν ότι το άρθρο πρέπει να είναι αντικειμενικό και να μην ευλογεί τα γένια του καλλιτέχνη. Το εν λόγω άρθρο δεν έχει καμία κριτική είτε θετική, είτε αρνητική πάνω στο έργο της καλλιτέχνιδας ούτε στο χώρο του τραγουδιού, ούτε στο χώρο της υποκριτικής και οι περισσότερες παραπομπές προέρχονται από κουτσομπολίστικες ιστοσελίδες. Αυτό που τόνισα και παραπάνω είναι ότι το άρθρο στερείται αντικειμενικότητας (κι αυτό δικαιολογεί και την αρνητική μου ψήφο). Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι είμαι ελεύθερος να εκφράσω την άποψή μου χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν. Και παρακαλώ να λείπουν οι ειρωνείες και τα Hello (sic!). Αλκιβιάδης (συζήτηση) 14:03, 20 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]
Λυπάμαι που το είδες έτσι και συγγνώνη για αυτό. Απλά ήθελα να εκφράσω την έκπληξή μου.Vagrand (συζήτηση) 14:14, 20 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]
Δεν ήθελα να ειρωνευτώ κανένα, πόσο δε να το εκλάβει κάποιος ως ειρωνία. Μια ερώτηση έκανα. --C Messier 14:25, 20 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]
Είμαι σίγουρος ότι δεν ήθελες να με προσβάλλεις, αλλά καμιά φορά πιανόμαστε από μια λέξη και παρερμηνεύουμε τις προθέσεις των άλλων. Συγγνώμη από τη δίκη μου πλευρά που το πήρα στραβά Προσωπάκι έκφρασης. @ C messier αναφερόμουν μόνο στο Hello του Vagrand, το οποίο μου φάνηκε ειρωνικό, δεν ήθελα να δημιουργήσω αναστάτωση. Αλκιβιάδης (συζήτηση) 14:24, 20 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Σχόλιο Οι αλλαγές που έκανα από την προηγούμενη φορά είναι ότι ξαναπέρασα το λήμμα από την αρχή και διόρθωσα κάποια σημεία. Έγιναν διορθώσεις στη φιλμογραφία και στα βραβεία με το συγκρότημα. Δεν κατάλαβα το σχόλιο του Αλκιβιάδη ότι πρέπει να έχει αφήσει έργο...Βασικά, το λήμμα είναι μετάφραση του αγγλικού. Οπότε ότι γράφει εδώ, το γράφει και στο αγγλικό. Aaeekkssoouullii (συζήτηση) 12:17, 20 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Κατά Πρώτα απ' όλα οι αλλαγές που έγιναν στο λήμμα από την προηγούμενη φορά θεωρώ ότι είναι λίγες και υπάρχουν τα ίδια προβλήματα με την προηγούμενη φορά. Το λήμμα είναι μετάφραση του αγγλικού, το οποίο δεν είναι αξιόλογο, αλλά έχει αξιολογηθεί Τάξης Β. Αν βέβαια το παραλείψουμε αυτό και σκεφτούμε ότι απλώς το αγγλικό λήμμα ίσως δεν έχει αξιολογηθεί πρόσφατα, θα δούμε σε αρκετά σημεία του ελληνικού ότι έχει γίνει κακή μετάφραση, ενώ έχει πάρα πολλά συντακτικά λάθη και λάθη στη μορφοποίηση, που δε συμβαδίζουν με τους κανόνες μορφοποίησης της Βικιπαίδειας ή με άλλα παρόμοιας θεματολογίας λήμματα. Επίσης, το αγγλικό λήμμα έχει 109 παραπομπές, ενώ το ελληνικό 92. Θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον ίδιος ο αριθμός παραπομπών και στα δύο. Γενικά, αν και έχει γίνει πολύ καλή προσπάθεια, γίνεται εύκολα εμφανές ακόμα και με μια γρήγορη αναγνωση ότι δεν εχει ότι χρειάζεται για να γίνει αξιόλογο.--Stellath 14:58, 20 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Σχόλιο O λόγος που δεν έχουν γίνει οι αλλαγές που θα το κάνουν αξιόλογο είναι γιατί δεν μπορώ να βρω τα προβλήματα που αναφέρουν. Θα πείτε με λίγο ψάξιμο, όλα γίνονται. Επεξεργάζομαι αυτό το λήμμα για σχεδόν 9 μήνες.... Οπότε αν είναι δυνατό να μου δείξετε που βρίσκονται τα πρόβλήματα, θα τα διορθώσω αμέσως... Aaeekkssoouullii (συζήτηση) 17:42, 20 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Κατά Παγερά αδιάφορες δηλώσεις επί δηλώσεων της εν θέματι για τα οικογενειακά της και τους συνεργάτες της, σπαραξικάρδιες για τα παιδάκια, άλλες για γκουγκλάρισμα και για ρούχα που (θα) κυκλοφορήσει, θήκες κινητών για καλό σκοπό, το άρωμα που (θα) αναπτύξει (!) μια εταιρεία και σχετικές ενθουσιώδεις δηλώσεις της προέδρου της. Έχουμε και την πίεση των ΜΜΕ που την καταδίκασε, αλίμονο, σε ατελείωτες λευκές νύχτες. Είναι λήμμα εγκυκλοπαίδειας αυτό ; Πολύ στραβά αρμενίζουμε.---Pagaeos (συζήτηση) 02:15, 26 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Σχόλιο Εφόσον το λήμμα δεν θεωρείται εγκυκλοπεδικό, τότε αν είναι να το αφαιρέσω από εδώ και να είναι ένα απλό λήμμα. Aaeekkssoouullii (συζήτηση) 16:36, 28 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]