Συζήτηση χρήστη:PapaJohnWp

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Καλώς ήρθες!


(en) Welcome
(de) Willkommen
(fr) Bienvenue
(es) Bienvenido
(ru) Добро пожаловать
(eo) Bonvenon

PapaJohnWp, καλώς όρισες στη Βικιπαίδεια! Αυτοί είναι μερικοί σύνδεσμοι που θα σου είναι χρήσιμοι:

Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής (Signature button beta.png). Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά. Καλή συνέχεια!  --Ttzavarasσυζήτηση 09:45, 22 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)


Με μεγάλη χαρά βλέπω ότι έγινες κανονικότατος Βικιπαιδιστής! Πολύ πολύ ωραία, συνέχισε όποτε έχεις χρόνο, αγαπητέ! --Ttzavarasσυζήτηση 12:27, 24 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Υπάρχει ήδη το Μαρία Γκαετάνα Ανιέζι (το οποίο είναι και με την σωστή προφορά) --C Messier 11:25, 18 Μαΐου 2014 (UTC)

Welcome back!! SFriendly.svg --Ttzavarasσυζήτηση 22:18, 20 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Χεχε καλησπέρα Γιάννη! Βλέπω κόλλησες στη ΒΠ για τα καλά και χαίρομαι ιδιαίτερα γι' αυτό! --Ttzavarasσυζήτηση 19:23, 27 Μαρτίου 2016 (UTC)

Περί Γαρκινίας.[επεξεργασία κώδικα]

Γιάννη μου, δεν μπόρεσα να αντισταθώ και στο άλλαξα ριζικά. Εύχομαι-ελπίζω να το εγκρίνεις. Φιλικότατα! --Aristo Class (συζήτηση) 14:36, 12 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Εποχικές ευχές![επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ PapaJohnWp, τις καλύτερές μου ευχές για Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2017!!! --Aristo Class (συζήτηση) 18:18, 20 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

User:EGalvez (WMF)/Sandbox/MassMessageTest[επεξεργασία κώδικα]

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey (revised heading)[επεξεργασία κώδικα]

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[επεξεργασία κώδικα]

(Sorry to write in English)

Νησίδες/οικισμοί[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Σου γράφω εδώ επειδή δεν αφορά μόνο ένα λήμμα, αλλά πολλά. Είδα ότι δημιουργείς λήμματα για οικισμούς, νησίδες και βραχονησίδες, και σε πολλά από αυτά (παράδειγμα Κατσαγρέλλι Αστυπάλαιας) υπάρχει η ακόλουθη προβληματική φράση:

Από το 2011 έχει αναγνωριστεί ως οικισμός[stat 1].

Είναι σίγουρα προβληματική με δεδομένο ότι αναφέρεται έτσι μεν στον ιστότοπο της ΕΕΤΑΑ αλλά είναι αυτόματο παράγωγο της βάσης δεδομένων, η οποία από ότι φαίνεται δεν ξεχωρίζει νησίδες από πραγματικούς οικισμούς και έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε να παρέχει τέτοια πληροφορία ανάλογα με την αναφορά ή όχι σε κάποια απογραφή. Είναι χαρακτηριστικό και καταδεικνύει το σφάλμα της ΕΕΤΑΑ ότι παραπέμπει προς επαλήθευση στο ΦΕΚ με το οποίο κυρώνονται τα αποτελέσματα της απογραφής, το οποίο όμως δεν κάνει καμία μνεία για αναγνώριση οικισμών. Πολύ φυσικό αυτό, καθώς η Στατιστική Αρχή δεν είναι αρμόδια για την αναγνώριση ή κατάργηση οικισμών. Δεν υπάρχει καν τέτοια έννοια, η διοικητική πράξη που υπάρχει και για την οποία αρμόδιο είναι το Υπουργείο Εσωτερικών με πρόταση από τον Δήμο είναι η αναγνώριση «αυτοτελούς οικισμού» (με κατώτατα όρια πληθυσμού και κτιρίων). Η συμπερίληψη μιας περιοχής (εδώ έχουμε μαζική συμπερίληψη νησίδων το 2011) στην απογραφή δεν είναι αναγνώριση οικισμού αλλά καταγραφή (άλλωστε με βάση την απογραφή γίνεται η αναγνώριση αυτοτελών οικισμών, οπότε το αντίθετο θα δημιουργούσε φαύλο κύκλο). Το ότι η ΕΛΣΤΑΤ δεν είναι αρμόδια για διοικητικές μεταβολές έχει καταδειχθεί στην περίπτωση Άγιος Γεώργιος Ύδρας όπου κρίθηκε από το ΝΣΚ πως το τι γράφει η ΕΛΣΤΑΤ δεν έχει σημασία για το διοικητικό καθεστώς στα όρια των ΟΤΑ. Στην περίπτωση των νησίδων, η συμπερίληψή τους στην απογραφή δεν χαρακτηρίζεται ούτε από την ΕΛΣΤΑΤ ως "αναγνώριση οικισμού". Βεβαίως, πράγματι η ΕΛΣΤΑΤ χρησιμοποιεί τον όρο "οικισμός" για οτιδήποτε παίρνει κωδικό στην απογραφή της, συμπεριλαμβανομένων μοναστηριών, φυλακών, νοσοκομείων, και ξενοδοχείων, και άρα ως τεχνικό όρο και όχι διοικητικό ή οντολογικό (τα περισσότερα μοναστήρια, φυλακές, νοσοκομεία, και ξενοδοχεία δεν είναι στις λίστες τις ΕΛΣΤΑΤ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι "δεν αναγνωρίζονται"). Άρα η φράση «έχει αναγνωριστεί ως οικισμός» είναι παρακινδυνευμένη και κενή νοήματος. - geraki (συζήτηση) 11:46, 15 Μαΐου 2018 (UTC)

  1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.
  3. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  4. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.