Βοήθεια:Πρόχειρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Βικιπαίδεια:Πρόχειρο)
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Λοιπόν, η φάση ξεκίνησε πριν από περίπου 10-11 χρόνια, στη Ρόδο. Τότε ήμασταν μία παρέα που αριθμούσε στα 10+ άτομα. Βάφαμε σαν crew, εν ονόματι bfs/237 crew. Εκείνη λοιπόν ακριβώς την εποχή, καθότι όλο το 237 crew πιτσιρίκια πορωμένα με το rap και γενικότερα με τη hiphop κουλτούρα.. Τέσσερα άτομα από εμάς, ο wzi1(που ήταν και ο 1οs writer των 237),ο Δ.Π.Θ.(εγώ),ο Αλλοπρόσαλλος, και ο dj dead(R.I.P.),νιώσαμε την ανάγκη να εκφραστούμε άμεσα κι εμείς μέσα από το rap. Έτσι ξεκινήσαμε να γράφουμε τις πρώτες ρίμες εγώ με τον Αλλοπρόσαλλο και στο θέμα ήχος, production, scratching (όσο ήταν αυτό εφικτό με τις ανύπαρκτες γνώσεις που είχαμε το 98 στο νησί όπου δεν υπήρχε καθόλου σκηνή, δεν υπήρχαν παλιοί-ή τέλος πάντων κάποιοι που το κατείχαν ώστε να δώσουν ώθηση σ' αυτό που κάναμε), εν ολίγης ξεκινήσαμε στα τυφλά με μόνο κίνητρο τις επιρροές μας από την ξένη σκηνή και φυσικά με τη φαντασία μας. Κάπως έτσι ξεκινήσαμε και όχι με το όνομα Ψυχόδραμα, βασικά ήμασταν απλώς οι 237.

Ένα μάτσο πιτσιρίκια που βγαίναμε για βάψιμο οπότε υπήρχε χρόνος και χρήμα, και κάποιοι από το crew απλά γράφαμε και ρίμες εκπροσωπώντας την όλη παρέα .

Χωθήκαμε σε κάποια σχολικά events (τότε ήταν και εποχή καταλήψεων θυμάμαι) και στη συνέχεια 1-2 lives που στήσαμε μονοί μας. Ε κάπου εκεί σε ένα ας πούμε festival εναλλακτικής σκηνής που είχε γίνει ένα καλοκαίρι στο νησί περίπου ένα χρόνο αφού είχαμε ξεκινήσει να γράφουμε τα πρώτα μας raps, συναντήσαμε ένα άλλο σχήμα (ασταμάτητο ρεύμα λέγονταν) και αποτελούνταν από 2 mc’s. Ο ένας έκτων οποίων ήταν ο τότε "Σχιζοφρενής", σήμερα "Άγνωστος Χ". Ε από το soundcheck ακόμα, και πριν καν μιλήσουμε με τα παιδιά του group εκείνου, μίλησαν τα βλέμματα. Όλοι βασικά σκεφτήκαμε το ίδιο πράγμα για τον Γιώργο(αχ). Αυτός είναι δικός μας, έχει κάτι που είναι απίστευτα οικείο σ’ εμάς. Έτσι για να μην τα πολυλογώ, επειδή και ο Γιώργος όπως φάνηκε ένιωθε το ίδιο ακριβώς, λίγες μέρες μετά τα βάλαμε κάτω και χωθήκαμε ανασυντάσωντας το σχήμα. Άρχισε να γίνεται πιο σοβαρή υπόθεση κατά καιρούς, και αλλά μέλη των 237 έγραψαν στίχους και κουπλέ τα οποία όπως άλλωστε και των υπόλοιπων δεν ηχογραφήθηκαν ποτέ γιατί τότε δεν είχαμε χώρο ούτε μέσα για να γράψουμε. Μόνο έναν εξοπλισμό για live εμφανίσεις είχαμε. Σύντομα είμαστε οι ψυχόδραμα .Το όνομα έμπνευση του Κυριάκου (Αλλοπρόσαλλου) και κάπως έτσι ξεκίνησε το Ψυχόδραμα.

Έπειτα, ένας πολύ καλός φίλος που τότε έγραφε στους "βομβιστές συνείδησης", μαζί με το Λεωνίδα, ήταν ο Άυλος. Με τον Γιωργάκη τον Άυλο επίσης, όπως συνέβη και με τον αχ, κερδίσαμε ο ένας τον άλλο πρώτα σαν παρέα -σαν φίλοι κι έπειτα σαν μουσικοί - σαν mc’s ας πούμε. Είχαμε πολλά κοινά πράγματα που αγαπούσαμε και πάνω απ’ όλα τη μουσική.

Έτσι, κι ο Άυλος ακολούθησε κι αυτός τη μοίρα του σ’ αυτό που ονομαστικέ Ψυχόδραμα. Ακολούθησε ο Παναγιώτης ο Ταυτισμένος Λάθος οποίος τότε έγραφε raps με τον Αποστόλη, που σήμερα χώνει στους demon state. Τότε λεγόταν Σανατόριο το σχήμα τους και βασικά ήταν ο Πάνος και ο Αποστόλης, δύο πολύ χαρισματικά παιδιά στο ράπισμα, που στην ουσία επειδή είναι και αδερφός του Αλλοπρόσαλλου κινούνταν στο ίδιο σπίτι όπου αράζαμε κι εμείς σαν Ψυχόδραμα, . εκεί που ηχογραφούσαμε και φτιάχναμε μουσική, στο σπίτι του Αλλοπρόσαλλου στην Ηλιούπολη. Κάπως έτσι και ο Τα. Λα. αποφάσισε πως επρόκειτο για οικογενειακή υπόθεση αφού γενικά όλοι μας γνωριστήκαμε σε μία ηλικία που μπορείς να πεις πως μεγαλώσαμε όλοι μαζί σαν μία οικογένεια με αγάπη για τη μουσική και αγάπη ο ένας για τον άλλο, πάντα αδέρφια.

Καμιά φορά όμως η ζωή είναι άδικη και η αδικία στη προκειμένη περίπτωση ήταν ο θάνατός του αδερφού μας του Δημήτρη-dj dead-, γεγονός που φυσικά επιρρέασε και εξ’ ολοκλήρου τον τρόπο που βλέπαμε ως τότε τον κόσμο. Άλλαξε τον τρόπο σκέψης και επιρρέασε σαφώς και τη μουσική μας, μετά από κάποια χρόνια, και αφού πλέων είχαμε κατασταλάξει σα σχήμα, έπειτα από αρκετό πειραματισμό κι έχοντας δημιουργήσει το δικό μας αποκλειστικό ήχο-που ήταν και η πρώτη φορά που κάποιος χρησιμοποίησε το Abstract στοιχείο στο ελληνικό rap-.Μετά από κάποια χρόνια λοιπόν, ο Γιώργος (αχ) κι εγώ (Δ.Π.Θ.) έτυχε να σπουδάζουμε κι οι δύο μας στο νησί της Κρήτης, όπου κάναμε πολλούς καλούς και καρδιακούς φίλους. Εκεί γνωρίσαμε το Γιάννη(Β-digital). Τα ρέστα μου περιττά τα λόγια, το θέμα πάντα με εμάς ήταν η παρέα, άμα τα βρίσκαμε με κάποιον άνθρωπό και καταλαβαινόμασταν όλα τα αλλά ερχόντουσαν από μόνα τους.

Και βέβαια ο Β-digital πέραν από παλικάρι, διαμάντι και ψυχάρα είναι και πολύ έμπειρος παραγωγός, με άποψη στη μουσική. Και πολύ καλός dj. Αποφασίσαμε λοιπόν πως ήταν κι αυτός ένα ακόμα κομμάτι του pazzle, όπως κι όλοι οι υπόλοιποι από εμάς ξεχωριστά ο καθένας.

Λίγο πριν πεθάνει ο dj-dead σαν μουσικό σχήμα(αυτοί που έγραφαν ενεργά και συμμετείχαν σε ότι κομμάτι κάναμε),οι Ψυχόδραμα απαριθμούσαν στα 7 άτομα. Δ.Π.Θ., Αλλοπρόσαλλος, Άγνωστος Χειμώνας, Ταυτισμένος Λάθος,Άϋλος,Ασύμφορος Όρος, Dj Dead. Προς τιμή λοιπόν του Δημήτρη, κολλήσαμε τον αριθμό 7 στο τέλος του Ψυχόδραμα κι έγινε Ψυχόδραμα 07.

Από ‘κει και πέρα αυτά είναι τα πρόσωπα που γνωρίζει ο κόσμος.

Αλλά από την εποχή των 237, Ψυχόδραμα έχουν εκπροσωπήσει κι αλλά πολλά αδέρφια από το crew του 98, όπως ο αδερφός μας ο Fabrice, ο Messiah ή ο Wzi-1 και γενικότερα άνθρωποι που δεν έγραφαν ρίμες απαραίτητα ή έφτιαχναν κομμάτια, αλλά άνθρωποι που έκρυβαν μεγάλη αγάπη για τη rap μουσική και κατ’ επέκταση για τη μουσική μας (Ψυχόδραμα 07), άνθρωποι όπως ο Juda, ο Skarlo, ο Minakos κι άλλοι πολλοί που μας στηρίζουν. Έκλαψαν μαζί μας, χαρήκαν μαζί μας, τραγούδησαν μαζί μας τους στίχους που κάποιοι από εμάς γράψαμε, γιατί ήταν εκεί όταν τους γράφαμε. Μαζί τα κάναμε όλα, έτσι λοιπόν κοιτάω πίσω και βλέπω πως οι Ψυχόδραμα07 δεν είναι ένα rap σχήμα, αλλά μία ομάδα ανθρώπων, ένας κύκλος, μία παρέα που πάλεψαν μαζί στα δύσκολα κι ακόμα είμαστε μαζί στηρίζοντας ο ένας τον άλλο.

Το πιο πρόσφατο πρόσωπο που εμφανίστηκε στο ψυχόδραμα σανίδι μας είναι ο Άψινθος από τους κόκκινο ξημέρωμα και που όπως κι όλοι οι υπόλοιποι είναι κλασικό 07 κουρέλι κι εκπροσωπεί ότι εκπροσωπούμε και εκπροσωπούμε ό,τι εκπροσωπεί. Τι άλλο θα μπορούσε να είναι παρά Ψυχόδραμα.