Συζήτηση χρήστη:P.a.a/Αρχείο 1

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αυτή η σελίδα είναι αρχείο. Μην επεξεργάζεστε τα περιεχόμενα αυτής της σελίδας. Παρακαλούμε απευθύνετε πρόσθετα σχόλια στην τρέχουσα σελίδα συζήτησης.


Καλώς ήρθες![επεξεργασία κώδικα]

Welcome (en)
Bienvenue (fr)
Willkommen (de)

P.a.a, καλωσόρισες στη Βικιπαίδεια! Η συνεισφορά σου είναι ευπρόσδεκτη. Ακολουθούν μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής (σύνδεσμος=%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF:Button_sig.png). Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά ή γράψε ένα μήνυμα στην σελίδα συζήτησής μου. Καλή συνέχεια! --Dead3y3 Συζήτηση 13:50, 9 Οκτώβριος 2006 (UTC)

Όπα! καλωσόρισες. Τρία χρόνια και έσπασε ο πάγος. Καλή συνέχεια. --Μυρμηγκάκι 00:03, 14 Αυγούστου 2009 (UTC)

Καλώς σας βρήκα. Τι είναι τρία χρόνια μπροστά στην αιωνιότητα; P.a.a 08:15, 14 Αυγούστου 2009 (UTC)

Φραγή[επεξεργασία κώδικα]

Μία εβδομάδα φραγή για τα ειρωνικά σου σχόλια προς άλλους χρήστες.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 12:11, 16 Αυγούστου 2009 (UTC)

Thank you very much for making my point valid. Σχετικά με την αρχαιότητα ως τεκμήριο αυθεντίας μιλάω. Αλλά και για τα υπόλοιπα, διάβασα τις παρατηρήσεις σου με ενδιαφέρον. Δεν συγκράτησα απολύτως τίποτα, αλλά ευτυχώς με τη φραγή μου δίνεις άνεση χρόνου. Με την επανάληψη είμαι σίγουρος πως θα αντιληφθώ τι μπορεί να σημαίνει π.χ. αυτή η φράση

Το χειρότερο από όλα είναι ότι είσαι τόσο πορωμένος που πιστεύεις ότι θα σώσεις το εγχείρημα (για το οποίο δεν σου καίγεται καρφάκι) από τους εχθρούς των πιστεύω σου.

(warning, irony ahead) Μα τι εχθρούς μπορεί να είχε η Ελισάβετ Κοντογιαννάκη; P.a.a 13:19, 16 Αυγούστου 2009 (UTC)

Εγώ με την παραπάνω φράση δεν απευθυνόμουν σε εσένα. Αν νομίζεις ότι απευθυνόμουν σε εσένα προσωπικά it is aboslutely your problem. Γιατί εγώ απευθύνομαι ξακάθαρα σε αυτόν που έφτιαξε τις μαριονέτες. Για την αγενή σου απάντηση διπλασιασμός της φραγής.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 14:32, 16 Αυγούστου 2009 (UTC)

Παρεξήγησα τα λεγόμενά σου; Στη συζήτηση για τον Δραγούμη, διευκρινίζω αγαπητοί τηλεθεατές που μόλις ανοίξατε τους δέκτες σας, έγραψες "Και τι να πει ο Focalpoint κι ο Elder. Αφήστε να μιλήσει για τη βικιπαίδεια ο P.a.a που ..." κλπ και σαφώς αναφερόσουνα σε μένα. Και στο επόμενο σχόλιο, από το οποίο παρέθεσα την επίμαχη φράση, ξεκινάς "Α και, άλλο αρχ[α]ιότητα και άλλο έφτιαξα ένα λογαρισμό (ή και μαριονέτα) χτες και θέλω να με σέβονται ..." κλπ. Θεώρησα λοιπόν πως πρόκειται για φυσική συνέχεια του πρώτου σχολίου. Και αφού στη συζήτηση τη λέξη αρχαιότητα την είχα χρησιμοποιήσει μόνο εγώ, στο σχόλιο μου εκείνο που βρίσκεται πάνω από τα δύο δικά σου, γι' αυτό λοιπόν σχηματισα τη βεβαιότητα ότι απευθύνεσαι σε μένα.

Παρά τις ενδείξεις για το αντίθετο, και μιας η μέχρι τώρα συμπεριφορά σου απέναντί μου δεν μου έχει δώσει δικαίωμα να σκεφθώ πως με αντιμετωπίζεις προκατειλημένα, κρατάω ότι η συγκεκριμένη φράση σου πράγματι δεν απευθυνόταν σε μένα.

Με κίνδυνο να φανεί ότι προσπαθώ να καταχραστώ αυτό το ωραίο κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης-μπονζάι, που δειλά-δειλά αρχίζει να καλλιεργείται μεταξύ μας, θα μπορούσες να μου υποδείξεις ποιο σημείο της προηγούμενης απάντησής μου ήταν αγενές; P.a.a 15:52, 16 Αυγούστου 2009 (UTC)

Μη ταΐζετε τα τρολ. Εμφανώς και δεν υπάρχει δευτερογενής πηγή! --Ttzavarasσυζήτηση 14:05, 15 Ιανουαρίου 2011 (UTC)

Weasel[επεξεργασία κώδικα]

Σωστός. --Focal Point 17:59, 26 Απριλίου 2011 (UTC)

Αξίζει να σημειωθεί η εξαίρετη συνεισφορά σου με την αφαίρεση εκφράσεων που δεν προσφέρουν και πολλά (έχω δει και άλλες τέτοιες συνεισφορές σου). Μπράβο και καλή συνέχεια. --Focal Point 15:55, 25 Ιουλίου 2014 (UTC)

Focal τα περισσότερα είναι απλώς η αμηχανία στο ξεκίνημα μιας πρότασης. Αλλά αυτό που με παρακίνησε να κάνω συστηματικά αλλαγές είναι ότι μπορεί επίσης να θεωρηθεί POV ή και υποβολιμαία έκφραση P.a.a (συζήτηση) 16:38, 25 Ιουλίου 2014 (UTC)
Ό,τι λάχει... καλά που το είδες αυτό: "Θα πρέπει όμως να σημειωθεί πως Πλωτίνος πελεκίζεται φιλοσοφικής αυθεντικότητας". Τι ακριβώς θα πει ούτε αυτός που το έγραψε δεν νομίζω να ξέρει! --Ttzavarasσυζήτηση 20:40, 28 Ιουλίου 2014 (UTC)
Είναι ένα απελέκητο διαμαντάκι P.a.a (συζήτηση) 08:01, 29 Ιουλίου 2014 (UTC)

Displaytitle[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα, δες μια συζήτηση που είχε γίνει παλιότερα στην Αγορά Βικιπαίδεια:Αγορά/Αρχείο_2013/Μάρτιος_1-20 (§17) που αναφέρεται ακριβώς στο επίμαχο θέμα. Στην αγγλόγλωσση ΒΠ είναι επίσημη οδηγία, στην ελληνόγλωσση έχει καθυστερήσει. Αν θέλεις μπορείς να το επαναφέρεις ως ζήτημα στην Αγορά και να θίξεις τους όποιους προβληματισμούς σου. --Chrysalifourfour (συζήτηση) 09:01, 6 Αυγούστου 2014 (UTC)

Chrysalifourfour με πρόλαβες στο τσακ, γράφω τώρα στην Αγορά :-) P.a.a (συζήτηση) 09:03, 6 Αυγούστου 2014 (UTC)

Ειδοποίηση για αφαίρεση τεκμηριωμένου περιεχομένου[επεξεργασία κώδικα]

Ειδοποιείσαι 1 για αφαίρεση τεκμηριωμένου περιεχομένου--The Elder (συζήτηση) 14:34, 19 Αυγούστου 2014 (UTC)

The Elder παρακαλώ υπόδειξέ μου την επεξεργασία, ή το τμήμα της, που νομίζεις πως συνιστά αφαίρεση τεκμηριωμένου περιεχόμενου P.a.a (συζήτηση) 15:31, 19 Αυγούστου 2014 (UTC)
Τα κείμενα εκεί είναι, η τεκμηρίωση εκεί είναι, τα ψέμματα που έγραψες περί ανακριβούς -για την ακρίβεια- τεκμηρίωσης εκεί είναι, στα σχόλιά σου, προειδοποιήθηκες, δεν έχουμε να συζητήσουμε κάτι--The Elder (συζήτηση) 15:39, 19 Αυγούστου 2014 (UTC)
The Elder δικαίωμά σου να μην συζητήσεις μαζί μου. Αλλά επειδή η σελίδα συζήτησης είναι δημόσια, παρακαλώ υπόδειξε σε όποιον τρίτο μπορεί να διαβάζει (τώρα ή στο μέλλον) την επεξεργασία, ή το τμήμα της, που νομίζεις πως συνιστά αφαίρεση τεκμηριωμένου περιεχόμενου P.a.a (συζήτηση) 15:48, 19 Αυγούστου 2014 (UTC)
Σύμφωνα με τον Γιοργκ Ρούπκε (Jörg Rüpke) υπό την άμεση επίδραση της pax romana στην ώριμη περίοδο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας η ρωμαϊκή θρησκεία μπορεί να οριστεί ως ένα αμάλγαμα κοινής θρησκευτικής γλώσσας και ποικιλίας τοπικών κοινοτικών πανθέων, καθώς κάθε διακριτή πόλη όριζε τα δικά της θρησκευτικά δρώμενα[1] . Όλο αυτό το αφαίρεσες αυθαίρετα και υπ[οψιάζομαι και χωρίς καν να το κοιτάξεις. Είναι περιεχόμενο που τεκμηριώνεται επαρκώς και φυσικά ορίζει όχι αποσπασματικά αλλά για ένα πολύ μεγάλο μέρος της ρωμαϊκής ιστορίας το πώς οριζόταν η θρησκεία. Ορίζεσαι δε ως ψεύτης, όταν λες ότι είναι ανακριβές και αποσπασματικό. Το κατάλαβες;--The Elder (συζήτηση) 15:59, 19 Αυγούστου 2014 (UTC)
Ευχαριστώ (κατάλαβα, αλλά όχι αυτό που κατάλαβες) P.a.a (συζήτηση) 16:08, 19 Αυγούστου 2014 (UTC)
Σιγά μην καταλάβαινες--The Elder (συζήτηση) 16:11, 19 Αυγούστου 2014 (UTC)

2η αναιτιολόγητη αναστροφή-βανδαλισμός τεκμηριωμένου κειμένου--The Elder (συζήτηση) 12:46, 14 Σεπτεμβρίου 2014 (UTC)

The Elder ο ισχυρισμός σου ότι αναιτιολόγητα αναστρέφω τεκμηριωμένο περιεχόμενο είναι ψευδής. Το ότι τον επαναλαμβάνεις, προσθέτοντας τη σάλτσα περί βανδαλισμού, δεν τον κάνει λιγότερο ψευδή P.a.a (συζήτηση) 12:57, 14 Σεπτεμβρίου 2014 (UTC)
Ωραία, λάβατε την ειδοποίηση. Το θυμικό σας μπορείτε να το εκτονώνετε αλλού. Αν δεν το έχετε αντιληφθεί, δε συμφωνούν όλοι οι χρήστες μαζί σας για την αναίτια σταυροφορία σας. Πολύ περισσότερο όταν βανδαλίζετε επακριβώς τεκμηριωμένο περιεχόμενο--The Elder (συζήτηση) 13:02, 14 Σεπτεμβρίου 2014 (UTC)
Από το ότι εσύ (και οι όποιοι χρήστες σε έχουν εξουσιοδοτήσει να μιλάς εκ μέρους τους) δεν συμφωνείς με κάποιες επεξεργασίες μου, δεν συνάγεται ότι αναιτιολόγητα αναστρέφω τεκμηριωμένο περιεχόμενο Αντί να διατυπώνεις ψευδείς ισχυρισμούς, παρουσίασε επιχείρηματα P.a.a (συζήτηση) 13:15, 14 Σεπτεμβρίου 2014 (UTC)
Τρίτη και τελευτασία προειδοποίηση για μη αιτιολογημένο βανδαλισμό -ήτοι αφαίρεση αιτιολογημένου και κυρίως τεκμηριωμένου περιεχομένου--The Elder (συζήτηση) 14:43, 15 Σεπτεμβρίου 2014 (UTC)
The Elder επαναλαμβάνεις τον ψευδή ισχυρισμό σου ακόμα μία φορά. Καλόπιστα δέχομαι ότι η επιμονή σου δεν είναι προϊόν κακοήθειας. Δηλαδή αναγνωρίζω ότι όντως δεν κατανοείς (ακόμα) ότι οι προτιμήσεις σου για το ύφος ενός λήμματος δεν συνιστούν τεκμηριωμένο περιεχόμενο. Και οι επεξεργασίες άλλων χρηστών, σύμφωνα με τις δικές τους προτιμήσεις, δεν συνιστούν βανδαλισμό P.a.a (συζήτηση) 14:57, 15 Σεπτεμβρίου 2014 (UTC)
Όχι κύριε τεκμηριώσα πλήρως -σύμφωνα με τις υποδείξεις σας βεβαίως- για ποιο λόγο έβαλα το ορίζεται. Αντιλαμβάνομαι ότι σας αρέσει να παίζετε. Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να αφαιρείται χωρίς έγκυρη αιτιολογία περιερχόμενο και δη τεκμηριωμένο. Δεν είναι προσωπικό το θέμα. Πλέον παραβιάζετε πολιτική--The Elder (συζήτηση) 15:00, 15 Σεπτεμβρίου 2014 (UTC)
 1. Rüpke, Jörg (2011). A Companion to Roman Religion. John Wiley & Sons. σελ. 84. ISBN 978-1444339246. A common religious language, and a variety of pantheons spesific to each community - this is how one can define religion in the roman empire beginning in the second century AD. 

Δημοκρατία της Βαϊμάρης[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ συντάκτη, θα σε παρακαλέσω να αναστρέψεις την παρέμβασή σου στο λήμμα Δημοκρατία της Βαϊμάρης (υπό τη σύνοψη "απλούστερη διατύπωση"), καθώς αυτή αλλιώνει τη σημασία του κειμένου. Με την παρέμβασή σου φαίνεται από το κείμενο ότι τον όρο αυτόν τον έθεσαν οι ιστορικοί, ενώ το κείμενο έλεγε ότι επικράτησε στη βιβλιογραφία, δηλαδή τον όρο τον έθεσαν οι επιμελητές-συντάκτες και οι εκδότες των ιστορικών κειμένων. Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη και δεν θα μπορούσα να την δω ως "απλούστερη διατύπωση", άλλα ως "διαφορετική διατύπωση". Άλλωστε οι γερμανικές πρωτογενείς πηγές του καθεστώτος αυτού διαφωνούν ριζικά με τη μετάφρασή τους. Μολαταύτα, ο όρος "Δημοκρατία της Βαϊμάρης" ίσως δεν θα έπρεπε να είναι καν ο τίτλος ενός λήμματος εγκυκλοπαίδειας που ακολουθεί πηγές. Τον τίτλο και τον όρο δικαιολογούν οι δευτερογενείς πηγές (όχι οι ιστορικές δηλαδή) οι οποίες και τον καθιστούν νόμιμο σε εγκυκλοπαίδεια, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο αναγνώστης πρέπει να παραπλανηθεί, σε τέτοιο βαθμό, που να θεωρήσει τον όρο αυτό δημιουργία των ιστορικών. Η πολιτική στην επιστήμη πρέπει να έχει και τα όριά της. Ευχαριστώ. --Francois-Pier (συζήτηση) 22:30, 7 Οκτωβρίου 2014 (UTC)

Francois-Pier, ομολογώ πως όταν έκανα την επεξεργασία δεν αντιλήφθηκα τη σημασιολογική μετατόπιση που θα προκαλούσε, εφόσον όπως λες υπάρχει διάσταση μεταξύ επιμελητών και εκδοτών από τη μία και ιστορικών από την άλλη. Ωστόσο η διατύπωση ούτως ή άλλως είναι περίπλοκη, "Ο όρος τάδε επικράτησε ως όρος να εννοείται το δείνα".
Θα μπορούσες να μου εξηγήσεις τι σημαίνει η τελευταία πρότασή σου, "Η πολιτική στην επιστήμη πρέπει να έχει και τα όριά της"; Αναφέρεσαι σε μένα και μου αποδίδεις πολιτικά κίνητρα ή εννοείς κάτι άλλο; P.a.a (συζήτηση) 08:13, 8 Οκτωβρίου 2014 (UTC)
Όχι φίλε μου, δεν αναφέρομαι σε εσένα, αλλά στην πολιτική παρέμβαση που έγινε για να επικρατήσει ο όρος, την οποία δεν υπάρχει πια κάποιος λόγος να τη στηρίξει καμία πλευρά, καθώς η πολιτική αυτή έληξε όταν ο φόβος για έναν Β΄ Π.Π. έγινε πραγματικότητα. Η ιστορία όμως μένει και πιστεύω ότι πρέπει να μείνει όπως γράφτηκε. --Francois-Pier (συζήτηση) 13:10, 8 Οκτωβρίου 2014 (UTC)
Όσο για την αλλαγή της διατύπωσης της προτάσεως που αναφέρεις πιο πάνω —πρόταση η οποία δεν είναι δική μου, απλά συμφωνώ με τον συντάκτη μας που την έγραψε ή καλύτερα την αντέγραψε εδώ— είναι γεγονός ότι είναι δυσνόητη, αλλά αυτό μάλλον θα ικανοποιεί τις όποιες πλευρές σήμερα. Δεν αναφέρει ποιος έθεσε τον όρο καθώς αυτό δεν μπορεί να αποδειχθεί με δευτερογενείς πηγές, παρά μόνον με πρωτογενείς (δευτερεύουσες σε μια εγκυκλοπαίδεια όπως η ΒΠ, πρωτεύουσες όμως για την ιστορία), αλλά από την άλλη δεν τον χρεώνει κατ' ουσίαν στην ιστορία όταν λέει "επικράτησε ως όρος να εννοείται".
Από την άλλη, ανησυχώ μήπως όταν γίνει αυτό ευνόητο, τότε θα αρχίσει κάποιος διορθωπόλεμος από τους ρομαντικούς της εποχής, που θα αφορά στη συνέχεια τη διατύπωση όλου του λήμματος, και εδώ δεν θα ήθελα να μπλέξω (για αυτό άλλωστε σε παρακάλεσα να κάνεις εσύ την αναστροφή, την οποία τελικά έκανε κάποιος τρίτος και όχι εγώ). Αν επιμένεις ότι παρ' όλα αυτά θέλει αλλαγή στη διατύπωση, έχεις πλέον καταλάβει το ζητούμενο και μπορείς να παρέμβεις χωρίς να αλλάξει το νόημα, προσοχή όμως, διότι αν το κάνεις ξεκάθαρο υπάρχουν δευτερογενείς πηγές που αριθμητικά πάντα υπερέχουν από τις πρωτογενείς που στην ουσία είναι η ιστορία (ακόμα και οι δευτερογενείς πηγές αυτές συμβουλεύτηκαν για να κάνουν την πολιτική τους). Αυτό είναι γενικά το μεγάλο πρόβλημα στις εγκυκλοπαίδειες και εδώ ειδικά είναι ακόμα μεγαλύτερο, διότι εμπλέκονται όλοι, και στο τέλος αρέσκονται στο να μετράνε πηγές και να ψηφίζουν, έτσι όμως δεν γράφουμε ιστορία, έτσι γράφουμε αυτό που επικρατεί σωστό ή λάθος. Ελπίζω να με καταλαβαίνεις, καλή συνέχεια... --Francois-Pier (συζήτηση) 13:11, 8 Οκτωβρίου 2014 (UTC)
Francois-Pier, ευχαριστώ για τη διευκρίνιση περί πολιτικής. Για τη ανάγκη σύνθεσης των απόψεων που καταγράφονται στις πηγές δε νομίζω να διαφωνήσει κανείς. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος της κατανόησης του κειμένου, τότε πάει τζάμπα ο κόπος που καταβλήθηκε για να γραφτεί P.a.a (συζήτηση) 15:15, 8 Οκτωβρίου 2014 (UTC)

Αναζήτηση συνθετών[επεξεργασία κώδικα]

Συμβικιπαιδιστή P.a.a. καλησπέρα σου. Έχοντας δει ότι γνωρίζεις πολύ καλύτερα από μενα τα βικιντάτα, θα ήθελα -αν έχεις λίγο χρόνο και διάθεση βέβαια- να μου δείξεις (ίσως με κάποιο λινκ) πώς να βρίσκω συνθέτες (κλασικής, ας πούμε) μουσικής, ανά έτος θανάτου ή και γέννησης. Ίσως γνωρίζεις ότι κάθε χρόνο γίνονται κάποιες συναυλίες-αφιερώματα σε συνθέτες, όταν συμπληρώνονται 10, 50, 100 χρόνια κλπ. Θα ήθελα να το εκμεταλλευτώ στο χώρο εργασίας μου και να προτείνω κάποιες τέτοιες συναυλίες, και βεβαίως αν ήξερα πως να το ψάχνω θα με βοηθούσε πολύ. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλή χρονιά :-) --Chrysalifourfour (συζήτηση) 18:26, 13 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Καλησπέρα και καλή χρονιά Chrysalifourfour.

Ευχαρίστως να βοηθήσω, και μάλιστα αυτό που ζητάς είναι ένα ωραίο παράδειγμα χρήσης των wikidata, των δυνατοτήτων, των περιορισμών και των ιδιοτροπιών τους.

Ας πουμε ότι λοιπόν ότι αναζητούμε συνθέτες κλασσικής μουσικής που φέτος θα είναι τα 200 χρόνια από τη γέννηση ή το θάνατό τους.

Ξεκινάμε από το τελευταίο, τους ανθρώπους που γεννήθηκαν (ιδιότητα 569) ή πέθαναν (ιδιότητα 570) το 1815

between[569,1815,1815-12-31] or between[570,1815,1815-12-31]

Τώρα θέλουμε από όλους αυτούς μόνο εκείνους με επάγγελμα (ιδιότητα 106) συνθέτης (στοιχείο 36834)

claim[106:36834] and (between[569,1815,1815-12-31] or between[570,1815,1815-12-31])]

Αν προσέξεις τώρα τον όρο του ερωτήματος για χρονολογίας γέννησης ή θανάτου το 1815 τον έκλεισα σε παρένθεση. Αυτό είναι απαραίτητο, βγάλε τις παρενθέσεις για να δεις το αποτέλεσμα.

Απομένει να ζητήσουμε μόνο εκείνους που είναι του είδους (ιδιότητα 136) της κλασσικής μουσικής (στοιχείο 17723)

claim[106:36834] and claim[136:17723] and (between[569,1815,1815-12-31] or between[570,1815,1815-12-31])

Τζίφος! Όμως είναι δυνατόν από τους 49 συνθέτες που γεννήθηκαν ή πέθαναν το 1815 να μην ήταν ούτε ένας της κλασσικής μουσικής; Δεν έχω ιδέα, εσύ θα μου πεις :-)

Αλλά αυτό που μπορώ εγώ να πω είναι ότι αν αφαιρέσουμε τον χρονικό περιορισμό τα wikidata επιστρέφουν (ντραμ ρολ) μόλις δύο συνθέτες κλασσικής μουσικής, που τους έχει ακουστά ακόμα κι η γάτα μου χωρίς τη βοήθεια του ίντερνετ. Οπότε μέχρι κάποιος (όλα τα μάτια είναι στραμμένα πάνω σου) να κάνει την αγγαρεία να προσθέσει την ιδιότητα του είδους δεν μπορούμε να κάνουμε την αναζήτηση πιο στοχευμένη.

Αν τυχόν δεν θες να περιοριστείς σε συνθέτες, αλλά να βρεις κάθε είδους μουσικούς που γεννήθηκαν/πέθαναν πριν 200 χρόνια

claim[106:(tree[639669][][279])] and (between[569,1815,1815-12-31] or between[570,1815,1815-12-31])

Με το tree ζητάμε όσους το επάγγελμά τους είναι υποκατηγορία του μουσικός, σε απεριόριστο βάθος. Το οποίο δεν είναι αναγκαστικά καλή ιδέα. Τον λόγο μπορείς να τον δεις αφαορώντας τον χρονικό περιορισμό και γουρλώνοντας τα μάτια στο πρώτο αποτέλεσμα. Αυτό συμβαίνει διότι μεταξύ των επαγγελμάτων του εν λόγω είναι το motivational speaker, που είναι υποκατηγορία του orator, που είναι υποκατηγορία του vocalist, που είναι υποκατηγορία του musician.

Αυτά λοιπόν, ελπίζω να τα έχω γράψει με κατανοητό τρόπο. Αν όχι, εδώ είμαστε P.a.a (συζήτηση) 21:47, 13 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Φίλτατε P.a.a. σ' ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Κάπως περίπλοκη η παραπάνω διαδικασία, αλλά καταλαβαίνω τη βασική της λειτουργία πάνω κάτω. Παίζοντας λίγο με τις παρενθέσεις και τις χρονολογίες δεν κατάφερα να βγάλω αποτελέσματα. ΑΦαίρεσα π.χ. από την «εξίσωση» τη μεταβλητή [θάνατος] και μου έβγαλε τον Μότσαρτ και τον Χάυντν, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με έτος που λήγει σε 15. Μπορεί βέβαια τα έτη που λήγουν σε 15 να μην γεννήθηκαν ή πέθαναν συνθέτες καταγεγραμμένοι στα βικιντάτα. Bummer, που λένε κι οι φίλοι μας οι Άγγλοι. Προβληματισμοί: Γενικά, για ποιό λόγο πρέπει τα values να είναι κωδικοποιημένα και όχι με κανονικές λέξεις; Μου φαίνεται κάπως μη-φιλικό προς τον μέσο χρήστη όλη αυτή η μέθοδος και υπόψην δεν είμαι ο μέσος χρήσης, αλλα έχω -ας πούμε- μια κάποια εξοικείωση με τη ΒΠ και τους υπολογιστές (ίσως πάλι να νομίζω πως έχω, αλλά να είμαι fundamentally άσχετος). Ίσως πάλι αυτό που ζητώ να είναι ανέφικτο, διότι δεν θα ήθελα να το περιορίσω στα 200 χρόνια. Θέλω έναν πιο απλό τρόπο να ψάξω για συνθέτες που κλείνουν φέτος Χ χρόνια (αυτό θα ήθελα κάπως να το καθορίσω σε μια μέθοδο αναζήτησης) από τη γέννηση ή τον θάνατό τους. Δεν υπάρχει τρόπος αναζήτησης όλων των χρονολογιών που λήγουν σε 15 ας πούμε; Επίσης, δεν πολυκατάλαβα γιατί πλάι στη χρονολογία αναζήτησης χρειάζεται και το 12-31. Για να περιλαμβάνει και τις 365 μέρες του χρόνου; Το άλλο πάλι που θα μπορούσα να προσθέσω την ιδιότητα, πού εννοείς; Ίσως σε έπρηξα πια με όλες αυτές τις ερωτήσεις! Φυσικά δεν τα βάζω μαζί σου, ούτε χρησιμοποιώ όλο το παραπάνω για να καταδείξω τη χρησιμότητα των κατηγοριών εντός ΒΠ (αυτό από άλλο ανέκδοτο). Εν πάση περιπτώσει, θα παίξω λίγο παραπάνω και θα συγκρίνω αποτελέσματα, δεν μπορεί όλο και κάποιον θα πετύχω... Καλή σου μέρα! --Chrysalifourfour (συζήτηση) 11:53, 14 Ιανουαρίου 2015 (UTC)
Δεν υπάρχει διαθέσιμος τρόπος να προσδιορίσεις εκ των προτέρων ότι σε ενδιαφέρουν οι χρονιές που λήγουν σε 15.
Γράφουμε 1815-12-31 γιατί στην πραγματικότητα το 1815 σκέτο σιωπηλά μεταφράζεται σε 1815-00-00 (για την ακρίβεια σε 1815-00-00T00:00:00Z).
Όντως δεν είναι καθόλου φιλική η γραφή ερωτημάτων στη μητρική τους γλώσσα. Μπορείς να δοκιμάσεις το Wikidata Query editor, αλλά απέχει σημαντικά από το να θεωρηθεί ευκολία, τουλάχιστον όχι για σύνθετα ερωτήματα.
Για το ερώτημα που σου δείχνει μόνο τον Μότσαρτ και τον Χάιντν, μάλλον εκ παραδρομής έχεις βάλει λάθος σύνδεσμο γιατί έτσι όπως είναι δεν επιστρέφει κανέναν. Σου προανέφερα ότι μόνο αυτοί οι δύο συνθέτες έχεο την ιδιότητα είδος ορισμένη στην κλασσική περίοδο. Συνεπως δεν έχει νόημα η χρήση της.
Κάνοντας σούμα, για να βρεις τους συνθέτες κλασσικής μουσικής που έχουν γεννηθεί σε χρονιά που τελειώνει σε 15 πρέπει α) να επαναλαμβάνεις το ερώτημα αλλάζοντας κάθε φορά τη χρονιά και β) να μην χρησιμοποιήσεις το κριτήριο του είδους αλλά να εντοπίσεις μόνος σου ποιος είναι της κλασσικής.
CLAIM[106:36834] AND BETWEEN[569,1715,1715-12-31] (oι συνθέτες που γεννήθηκαν το 1715) P.a.a (συζήτηση) 21:38, 14 Ιανουαρίου 2015 (UTC)
Χμμμ, νομίζω πως κάτι κατάφερα. Alas, μόνο δύο αρκετά ονομαστοί συνθέτες βγαίνουν και δεν εξυπηρετεί τον σκοπό μου. Το Query editor το δοκίμασα, όντως δεν είναι ό,τι πιο εύχρηστο. Εντούτοις, σ' ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σου και τη βοήθεια. Καλό βράδυ και καλή συνέχεια :) --Chrysalifourfour (συζήτηση) 22:00, 14 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Καλησπέρα και πάλι! Τελικά, μερικές φορές αυτό που ψάχνουμε μάς βρίσκει από μόνο του. Σ' ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια. Καλή συνέχεια :-) --Chrysalifourfour (συζήτηση) 17:09, 29 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Άραγε υπάρχει κάποιο ευρετήριο θεματικών wiki; P.a.a (συζήτηση) 22:19, 29 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Πρότυπο:Πληροφορίες ταινίας[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα! Μιας και ασχολήθηκες με το πρότυπο προσφάτως, θα ήθελα να σε ρωτήσω, αν είναι δυνατόν, να κάνεις μία μικρή αλλαγή: θα ήθελα ο τίτλος της ταινίας να μπαίνει μέσα στο πλαίσιο του πρότυπου, ειδάλλως φαίνεται παράταιρος... Είναι καθαρά αισθητικοί οι λόγοι, οπότε, αν για κάποιον λόγο δεν μπορείς, δεν πειράζει... Όπως και να έχει, ευχαριστώ, εκ των προτέρων... —σύνδεσμος=%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF:Estrella_roja.svg ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 18:35, 1 Φεβρουαρίου 2015 (UTC)

ΖῷονΠολιτικόν έτσι; P.a.a (συζήτηση) 21:09, 1 Φεβρουαρίου 2015 (UTC)

{{ΑμμοδοχείοΠροτύπου |τίτλος ταινίας = Αγάπα με αν τολμάς |εικόνα = [[Image:Jeux d' enfants.jpg|250px]] |imdb_id = 0364517 |cine_gr_id = 704109 |σεναριογράφος = [[Ζακί Κικιέ]]<br> Γιαν Σαμιέλ |ηθοποιοί = [[Γκιγιόμ Κανέ]]<br>[[Μαριόν Κοτιγιάρ]] |σκηνοθέτης = [[Γιαν Σαμιέλ]] |παραγωγός = Κριστόφ Ροσινιόν |πρώτη_προβολή = [[Image:Flag of France.svg|25px|Country flag]] 17 Σεπτεμβρίου 2003<br> [[Image:Flag of Greece.svg|25px|Country flag]] 6 Φεβρουαρίου 2004 |διάρκεια = 93 λεπτά |γλώσσα = [[Γαλλικά]] |μουσική = [[Φιλίπ Ρομπί]]| }}

Ακριβώς αυτό! Δεν είναι καλύτερα έτσι; —σύνδεσμος=%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF:Estrella_roja.svg ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 23:55, 1 Φεβρουαρίου 2015 (UTC)
Το άλλαξα, καλοτάξιδο! P.a.a (συζήτηση) 08:49, 2 Φεβρουαρίου 2015 (UTC)

Νέφος[επεξεργασία κώδικα]

Κοίταξε λίγο αν θες αυτή τη σελίδα. Υπάρχει καλύτερος τρόπος υλοποίησης άραγε, πριν αρχίσω να το μεγαλώνω;   ManosHacker 22:42, 14 Φεβρουαρίου 2015 (UTC)

Δεν ξέρω, το πρώτο πρόβλημα που βλέπω είναι ότι οι πίνακες έχουν σταθερό ύψος και εμφανίζονται κάθετες μπάρες κύλισης που κάνουν δυσκολότερη την πλοήγηση P.a.a (συζήτηση) 17:42, 23 Φεβρουαρίου 2015 (UTC)

Σύνολο άρθρων στο dump[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, παρατήρησα πως ασχολείσαι με το elwiki dump στο https://dumps.wikimedia.org/elwiki/20150221/. Επειδή το έχω κατεβάσει και εγώ και τρέχω διάφορα query σχετικά με την ποσοτική αύξηση άρθρων, θα ήθελα να σε ρωτήσω αν μπορείς να επιβεβαιώσεις κάτι που βλέπω και εγώ, ή αν έχεις εξήγηση. Ως σύνολο βρίσκω 143.694 δηλαδή κάπου στα 25.000 περισσότερα από όσα δηλώνει η online ΒΚ. Αυτά τρέχοντας το ίδιο query που υπάρχει στο https://www.mediawiki.org/wiki/Manual:Article_count. Με μια μικρή παραλλαγή, βρίσκω τα deadend λήμματα στο dump

SELECT page_title 
FROM page 
WHERE page_id NOT IN 
  (SELECT DISTINCT(page_id) 
  FROM pagelinks INNER JOIN page ON pl_from = page_id WHERE page_namespace = 0 AND page_is_redirect = 0) 
AND page_namespace=0 AND page_is_redirect=0;

και με μια μικρότερη αλλαγή τα λήμματα που δεν έχουν σύνδεσμο σε άλλα άρθρα στο κυρίως κείμενο τους, αλλά έχουν σύνδεσμο μέσω προτύπου(π.χ. πρότυπο για έλλειψη πηγών όπου το πρότυπο έχει σύνδεσμο)

SELECT page_title 
FROM page 
WHERE page_id NOT IN 
  (SELECT DISTINCT(page_id) 
  FROM pagelinks INNER JOIN page ON pl_from = page_id WHERE page_namespace = 0 AND page_is_redirect = 0 AND pl_namespace=0) 
AND page_namespace=0 AND page_is_redirect=0;'').

Ωστόσο δεν καταλαβαίνω τη διαφορά των 25.000 στο σύνολο των λημμάτων. Το dump που κατέβασα ήταν το elwiki-20150221-pages-articles.xml.bz2(185.4 MB), import με mwdumper και κατόπιν sql αρχεία import τα page to page links(elwiki-20150221-pagelinks.sql.gz). Αν δεν ασχολείσαι με κάτι σχετικό και τα παραπάνω σου φαίνονται ακατανόητα συγνώμη για την ενόχληση. Gts-tg (συζήτηση) 16:29, 23 Φεβρουαρίου 2015 (UTC)

Ασχολούμαι και ξέρω δυο κολυβογράμματα από sql αλλά αφενός δουλεύω με τα δεδομένα σε μορφή xml (η ελληνική βίκι είναι αρκετά μικρή για να χωράει στη μνήμη με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε ταχύτητα για τα ερωτήματα), αφετέρου δεν έχω χρειαστεί (προς το παρον) πολύπλοκα ερωτήματα που θα απαιτούσαν τη χρήση των πινάκων συσχετισμού.

Δοκίμασε αν θες το παρακάτω ερώτημα για τα αδιέξοδα λήμματα (είναι αυτο που χρησιμοποιεί το mediawiki εσωτερικά)

SELECT page_title
FROM page, pagelinks
LEFT JOIN pagelinks ON page_id = pl_from
WHERE pl_from IS NULL AND page_namespace = 0 AND page_is_redirect = 0

Δεν ξέρω αν θα σε ενθαρρύνει ή θα σε απογοητεύσει, αλλά εγώ τον αριθμό των λημμάτων (σελίδες στον ονοματοχώρο των λημμάτων που δεν είναι ανακατευθύνσεις) τον βγάζω 104422 P.a.a (συζήτηση) 18:04, 23 Φεβρουαρίου 2015 (UTC)

Ευχαριστώ, για τα αδιέξοδα λήμματα τα αποτελέσματα είναι ακριβώς τα ίδια με το query που έγραψα παραπάνω (αν και η εσωτερική εκδοχή του mw είναι σαφώς πιο σύντομη και ευανάγνωστη).

Ωστόσο σχετικά με το σύνολο των λημμάτων, όταν λες ότι βρίσκεις 104.422 τρέχεις το παρακάτω query(όπως στο https://www.mediawiki.org/wiki/Manual:Article_count) ή διαφορετικό;

SELECT COUNT(DISTINCT(page_id))
FROM pagelinks
INNER JOIN page ON pl_from = page_id
WHERE page_namespace = 0
AND page_is_redirect = 0;

Τρέχοντας το παραπάνω βγαίνουν 143.694. Αν τρέχεις το ίδιο και έχεις διαφορετικά αποτελέσματα, τότε μάλλον έχουμε διαφορετικές εκδόσεις του dataset ή το dataset έχει αλλάξει τοπικά μετά την εισαγωγή του.

Gts-tg (συζήτηση) 18:20, 23 Φεβρουαρίου 2015 (UTC)

Να επισημάνω επίσης πως αυτό το νούμερο βρίσκεται σε συμφωνία με το αν τρέξω php updateArticleCount.php από το mediawiki/maintenance (όπου ενδεχομένως να βλέπεις το νούμερο και εσύ αν δε τρέχεις sql κατευθείαν στη βάση) Gts-tg (συζήτηση) 18:28, 23 Φεβρουαρίου 2015 (UTC)

Όπως σου έγραψα πιο πάνω δουλεύω με το αρχείο xml (elwiki-20150221-pages-articles.xml 1.096.233.050 bytes, SHA1 0BADB86BF2E942819317DAF742AF48D6FBDD498A)

Αν έχεις windows τρέξε από το powershell τον παρακάτω κώδικα

$doc = new-object System.Xml.XmlDocument
$file = "your\path\to\elwiki-20150221-pages-articles.xml"
$doc.Load($file)
$root = $doc.DocumentElement
$ns = @{m = $root.NamespaceURI}

$lhmmata = Select-Xml -Xml $root -XPath "//m:page[m:ns=0 and not(m:redirect)]" -Namespace $ns

$lhmmata.Count

Δεν ξέρω μήπως ο mwdumper κάνει τίποτα αυθαιρεσίες κατά την εισαγωγή P.a.a (συζήτηση) 20:07, 23 Φεβρουαρίου 2015 (UTC)

Ωπ ναι εσύ τα τρέχεις με XPath. Σε GNU/Linux είμαι αλλά θα γράψω κάτι σε Python για να επεξεργαστεί το XML χρησιμοποιώντας το XPath σου και θα το δω και από εκεί για τα σύνολα, μόλις κάνω ένα XPath φρεσκάρισμα και δω καλύτερα τη δομή του XML. Αν υπάρχει κάτι διαφορετικό από τον αριθμό που βλέπεις θα επιστρέψω. Όσο για το mwdumper, ίσως να κάνει αυθαιρεσίες, αλλά από ότι βλέπω είναι συντηρητικό(δε δημιουργεί συνδέσμους μεταξύ των σελίδων και έτσι χρειάζεται να γίνει import κατευθείαν το sql των page to page links από το αντίστοιχο extra dump). Gts-tg (συζήτηση) 18:31, 24 Φεβρουαρίου 2015 (UTC)

Πρόβλημα με ημερομηνία στις πληροφορίες προσώπου[επεξεργασία κώδικα]

Θυμάμαι πως κάποια στιγμή είχες βρει ένα από τα module σχετικά με τις πληροφορίες προσώπου με wikidata το οποίο χρειαζόταν μετάφραση (το Module:Date_complexe). Παρουσιάστηκε ένα νέο πρόβλημα με ημερομηνίες π.Χ. στις πληροφορίες προσώπου με δεδομένα από wikidata, π.χ. Χρύσιππος ο Σολεύς (υπάρχει και αλλού). Έχεις κάποια ιδέα ποιό είναι το σχετικό module ώστε να το ρίξω μια ματιά; Πρέπει να είναι απλώς μια αντικατάσταση string φαντάζομαι Gts-tg (συζήτηση) 13:22, 29 Μαΐου 2015 (UTC)

Ωπ, οκ το βρήκα πως να το βρω Gts-tg (συζήτηση) 14:00, 29 Μαΐου 2015 (UTC)

Θα τα καταφέρουμε;[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα, δες εδώ. Δύο εκπαιδευτικά προγράμματα για τη Βικιπαίδεια ζητήσαμε στο CEE την κατασκευή ενός εργαλείου αξιολόγησης, ξεκινώντας με αυτοαξιολόγηση (κάτι να μοιάζει σαν κι αυτό). Θα πρέπει να γίνει υλοποίηση σε αδελφικό εγχείρημα στο οποίο ισχύει το login μας. Νομίζω πως η κατασκευή του μπορεί να χρηματοδοτηθεί και αυτός που θα το υλοποιήσει θα έχει κερδίσει επάξια τη συμμετοχή του στο επόμενο CEE ή τη Wikimania ώστε να το παρουσιάσει. Έχουμε διορία για κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης ως το τέλος του μήνα.   ManosHacker 07:16, 21 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)

Δεν καταλαβαίνω τη σκοπιμότητα ενός τέτοιου εργαλείου. Για να το βλέπει ο ίδιος ο χρήστης; Να το βλέπουν όσοι επισκέπτονται τη σελίδα του; Όπως και νά 'χει μπορείς να απλουστεύσεις την επεξαργασία του πίνακα αντικαθιστώντας την εικόνα του αστεριού με το σύμβολο ★ P.a.a (συζήτηση) 20:46, 21 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)

Δεν είναι για να βρίσκεται σε κοινή θέα η πληροφορία. Αφορά τον εκπαιδευτή και τον εκπαιδευόμενο για να βοηθούνται στην πρόοδο καταρχήν, και για να κατανοήσει το εκπαιδευτικό σύστημα πράγματα πέρα από τον αριθμό των bytes και το πότε εμφανίζεται ένας συντάκτης, βάσει των οποίων είναι σε θέση να αξιολογεί μέχρι στιγμής τα προγράμματά του. Θα μπορούσε να γίνει σε ξένη πλατφόρμα, θα μπορούσε όμως και να ενοποιηθεί με το education program ώστε να γίνεται χρήση των logins.   ManosHacker 22:31, 21 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)

Εμφάνιση Infobox σε πρόχειρο[επεξεργασία κώδικα]

Δες λίγο εδώ στα Wikidata. Έχουμε την Αντζέλικα Χιούστον με το ελληνικό της όνομα χωρίς να έχουμε λήμμα στην ελληνική ακόμα, και έχουμε το πρόχειρο Αντζέλικα Χιούστον.

 • Με τέτοιες αλλαγές λειτουργούν πλέον οι σύνδεσμοι σε αδελφικά εγχειρήματα και όταν ακόμη το λήμμα βρίσκεται σε πρόχειρο, αν είναι ίδιος ο τίτλος εκεί με το subpagename, κάτι που συμβαίνει συνήθως στο Βικιλεξικό. Χρησιμοποιούμε ακόμη παράμετρο αν παραπέμπουμε στα commons, αφού είναι στα αγγλικά ο τίτλος εκεί.
 • Αφού μπορεί να υπάρχει στα Wikidata τίτλος στα ελληνικά (βάσει ετικέτας) ακόμη κι αν δεν είναι δημιουργημένο το λήμμα και συνδεδεμένο σε αυτά, φαίνεται πως μπορούμε να έχουμε infobox βάσει τίτλου και σε πρόχειρο, χωρίς πέρασμα παραμέτρου.
 • Θα μπορούσαμε να παραπέμπουμε στο commons χωρίς πέρασμα παραμέτρου, με σκέτο {{commons}}, χρησιμοποιώντας τα wikidata είτε βάσει διαγλωσσικής σύνδεσης (για λήμματα) είτε βάσει ετικέτας των wikidata, αν έχει συμπληρωθεί στα ελληνικά, για πρόχειρα.

Τι λες;   ManosHacker 06:59, 10 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

Όλα γίνονται. Π.χ. την ετικέτα ενός αντικειμένου στα ελληνικά μπορείς να την πάρεις έτσι {{#invoke:Sandbox/P.a.a/Wikidata|getLabel|entity=Q190998}} : Αντζέλικα Χιούστον.

Με λίγο κώδικα σε Lua μπορείς να πάρεις το όνομα της σελίδας στα Commons ή οποιοδήποτε άλλο site είναι συνδεδεμένο με το αντικείμενο.

Αλλά ποιο το νόημα να σχηματίζεται σωστά το κουτί πληροφοριών στο πρόχειρο; P.a.a (συζήτηση) 14:52, 10 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

Το πρόχειρο ετοιμάζεται προστατευμένο και γίνεται λήμμα με ένα κουμπί. Είναι κρίμα να μη φαίνονται τα Q ώστε να πηγαίνει να τα διορθώνει κανείς πριν τον μετασχηματισμό της σελίδας σε λήμμα. Μπες στο πρόχειρό σου και δες πώς δουλεύει το φυτώριο λημμάτων με την υποσελίδα που σου δημιούργησα για δοκιμή. Προφανώς δεν αρκεί να αλλάξουμε το pagename σε subpagename στο πληροφορίες προσώπου, θα αλλάξει μόνο τον τίτλο του infobox, χωρίς να καλέσει δεδομένα.   ManosHacker 00:11, 11 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

Τα κουτιά πληροφοριών είναι το κερασάκι στην τούρτα, δεν είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολεί έναν συντάκτη στο πρόχειρο.

Επιπλέον και σημαντικότερο, τα πρόχειρα δεν είναι περισσότερο προστατευμένα (ότι κι αν σημαίνει αυτό) από το περιεχόμενο σε άλλους ονοματοχώρους. Από τυπική (ή τυπολατρική) άποψη, τίποτα δεν εμποδίζει κάποιον να πάρει υλικό από το πρόχειρο τρίτου και να το βάλει σε ένα λήμμα, αρκεί να τηρήσει τους όρους της άδειας, εν προκειμένω το attribution.

Πάντως από τεχνική άποψη δεν γίνεται ένα κουτί πληροφοριών να λειτουργήσει εκτός του λήμματος αν δεν ορίζεις σε κάθε πληροφορία που τραβάς το αντικείμενο P.a.a (συζήτηση) 14:36, 11 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

Το δικό μου ζητούμενο είναι να να πάρω ποιο είναι αντικείμενο (Qτάδε) βάσει της ετικέτας στα ελληνικά. Αυτό είναι εν γένει χρήσιμο, νομίζω. Το infobox μπορούμε πράγματι να το αφήνουμε κερασάκι στην τούρτα, θα το δείξω έτσι στα παιδιά.   ManosHacker 08:09, 14 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

Το οποίο γίνεται μάστορα, όμως για πρόσωπα το query ψοφάει, και για μόνο ηθοποιούς είναι ίλιγγος. Για ροκ συγκροτήματα όμως (wdt:P31 wd:Q5741069) παίζει σφεντόνα και φαντάζομαι για πολλά ακόμα θέματα ακόμα. Το κερασάκι άρεσε πάντως στην ομάδα, μπήκαν wikidata και έπαιξαν.   ManosHacker 07:20, 16 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

Αναμενόμενη η διαφορά, υπάρχουν 141.000 αντικείμενα με επάγγελμα ηθοποιός ενώ μόλις 1816 είναι ροκ μπάντες.

Επιπλέον σημείωσε πως το επάγγελμα ηθοποιός έχει 22 υποκλάσεις, οοπότε αν θες να είσαι σίγουρος ότι δεν θα σου ξεφύγει κάτι πρέπει να τις συμπεριλάβεις, μαζί με τις τυχόν υποκλάσεις τους P.a.a (συζήτηση) 10:38, 16 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)


Πάντως στο πληροφορίες προσώπου απεδείχθη πως δε μπορούμε να έχουμε γέμισμα κουτιού πληροφοριών από ετικέτα στα ελληνικά. Thanks.   ManosHacker 11:15, 16 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

Σφάλμα[επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ κοίταξε το infobox στο λήμμα Μαζολίνο ντα Πανικάλε. Κάτι άλλαξες κι έβγαλε σφάλμα. Ευχαριστώ. --Ttzavarasσυζήτηση 17:44, 1 Ιανουαρίου 2016 (UTC)

Οκ, το αναίρεσα P.a.a (συζήτηση) 17:46, 1 Ιανουαρίου 2016 (UTC)

Πράγματι τώρα είναι ΟΚ! Ευχαριστώ πολύ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! --Ttzavarasσυζήτηση 18:19, 1 Ιανουαρίου 2016 (UTC)

Πρότυπο:Πληθυσμός[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα P.a.a, είναι δυνατό το πρότυπο αυτό όταν εντοπίζει παραπομπή αντί για αυτό που εξάγει τώρα να δίνει ανάλογα με την απογραφή το αντίστοιχο πρότυπο τεκμηρίωσης -> {{Ελληνική Απογραφή 2011}} {{Ελληνική Απογραφή 2001}}. Δες για παράδειγμα το λήμμα Χαλκιάδες Λάρισας. —Ah3kal (συζήτηση) 10:59, 29 Ιανουαρίου 2016 (UTC)

Γεια σου Ah3kal, θα το κοιτάξω αλλά επειδή είμαι λίγο πηγμένος όχι αμέσως P.a.a (συζήτηση) 15:44, 30 Ιανουαρίου 2016 (UTC)

Ευχαριστώ. Εννοείται όποτε μπορείς. —Ah3kal (συζήτηση) 08:11, 31 Ιανουαρίου 2016 (UTC)

Πρότυπο[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ P.a.a, κάτι έχει γίνει και βγάζει κόκκινες ενδείξεις π.χ.: Κρεμμύδια Μεσσηνίας. Λέει επίσης: "Lua error in Module:Location_map at line 337: The degree value "table" provided for longitude is not valid." Geoandrios (συζήτηση) 08:52, 17 Απριλίου 2016 (UTC)

Ευχαριστώ για την υπόδειξη, το έχω διορθώσει, θέλει λίγο χρόνο για να διαδοθεί σε όλα τα σχετικά λήμματα P.a.a (συζήτηση) 08:54, 17 Απριλίου 2016 (UTC)

Εντάξει τώρα. Μέχρι να το πω το είχες φτιάξει...SConfident.gif Geoandrios (συζήτηση) 08:55, 17 Απριλίου 2016 (UTC)

Με την ευκαιρία, μήπως μπορείς να δεις γιατί εδώ: Χανδρινός Μεσσηνίας και εδώ: Αγία Μαρίνα Μεσσηνίας π.χ. δεν φορτώνει τον χάρτη; Geoandrios (συζήτηση) 09:01, 17 Απριλίου 2016 (UTC)

Οκ P.a.a (συζήτηση) 09:02, 17 Απριλίου 2016 (UTC)

ηγη, ηθηλ, ηγη2 και αυτόματα κουτιά πληροφοριών[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου P.a.a και μπράβο για τη δουλειά σου με τα αυτόματα κουτιά πληροφοριών. Μιας και καταπιάνεσαι επί του παρόντος, ίσως έχει νόημα να ενσωματώσουμε τα πρότυπα εμφάνισης ηλικιών. Φαντάζομαι τι ηλικία θα έβγαινε σε περιπτώσεις που μένει ασυμπλήρωτη μια ηλικία θανάτου, μα νομίζω μπορούμε να βάλουμε είτε ανώτατο όριο ανθρώπινης ηλικίας (αν και σε βιβλικά πρόσωπα έχουμε άλλες κλίμακες) είτε να χρωματίσουμε διαφορετικά από ένα όριο και πάνω.   ManosHacker 14:22, 10 Μαΐου 2016 (UTC)

Θα τ κοιτάξω P.a.a (συζήτηση) 15:22, 11 Μαΐου 2016 (UTC)

Location map many[επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχει κάποιο σφάλμα στον κώδικα αυτό το οποίο δεν καταλαβαίνω γιατί συμβαίνει. Πηγαίνοντας στο Module location map θα έπρεπε να παίρνει την παράμετρο Turkey, ωστόσο ως παράμετρο φαίνεται να παίρνει το όνομα της σελίδας του λήμματος. Gts-tg (συζήτηση) 08:38, 19 Ιουλίου 2016 (UTC)

Το {{Πληροφορίες στρατιωτικής σύγκρουσης}} χρησιμοποιεί το {{Location map}}. Γι' αυτό και οι σχετικές παράμετροι είναι το όνομα του χάρτη και ένα ζευγάρι συντεταγμένων. Ακόμα κι αν χρησιμοποιούσε το {{Location map many}} δεν στέκει να δώσεις στην παράμετρο χάρτης την τιμή (που επιστρέφει μια) κλήση προτύπου P.a.a (συζήτηση) 09:29, 19 Ιουλίου 2016 (UTC)

Κόκκινοι σύνδεσμοι σε λίστα js[επεξεργασία κώδικα]

Τροποποίησα πριν λίγο καιρό το MediaWiki:Imagemap-Highlight.js ώστε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Μπορούμε στους συνδέσμους που δημιουργούνται στη λίστα να κάνουμε κόκκινους τους συνδέσμους για τα λήμματα που δεν υπάρχουν; Ζορίστηκα λίγο σε αυτό.   ManosHacker 19:24, 24 Σεπτεμβρίου 2016 (UTC)

Γίνεται αλλά απαιτεί μία ή περισσότερες κλήσεις (ανάλογα με το πλήθος των συνδέσμων που πρέπει να ελεγχθούν) στον σέρβερ P.a.a (συζήτηση) 12:11, 25 Σεπτεμβρίου 2016 (UTC)

ManosHacker,κάτω από την κλήση .makeCollapsible(); πρόσθεσε τον κώδικα

var api = new mw.Api();
var d = $.Deferred().resolve();
var STEP = 50;
var titles = Object.keys(lis);

for (var i = 0; i < titles.length; i += STEP) {
 var arr = titles.slice(i, i + STEP-1);
 d = d.then(function () {
  return api.post({
   action : 'query',
   format : 'json',
   titles : arr.join('|')
  }).done(function (data) {
   for (var page in data.query.pages) {
    page = data.query.pages[page];
    if ("missing" in page){
     lis[page.title].children('a').first().addClass('new');
    }
   }
  });
 })
}

Αν προσέξεις οι σύνδεσμοι σε λήμματα που δεν υπάρχουν πλέον φαίνονται κόκκινοι (με την προσθηκη της κλάσης new), αλλά δεν οδηγούν στη σελίδα των κανονικών κόκκινων συνδέσμων. Βάλτο σαν άσκηση P.a.a (συζήτηση) 15:36, 28 Σεπτεμβρίου 2016 (UTC)

σύνδεσμος=%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF:ComputerBarnstar2.png

Δουλεύει άψογα, μου ανοίγει τους κόκκινους συνδέσμους κανονικότατα, μόνο δεν προτείνει αμέσως δημιουργία. Κοίτα αυτό έχοντας βάλει στο προσωπικό σου js τούτο. 1000 thanks, θα γίνουν καταπληκτικά πράγματα με αυτό τώρα.   ManosHacker 21:46, 28 Σεπτεμβρίου 2016 (UTC)

Καλησπέρα, ανακάλυψα συμπεριφορά όταν οι σύνδεσμοι είναι εκτός ελληνικής Βικιπαίδειας (αν και δεν είθισται να χρησιμοποιούμε συνδέσμους προς τα έξω)! Ρίξε μια ματιά στο παράδειγμα αυτό (χρησιμοποίησα και http σύνδεσμο στο πρώτο):

Dr Johnson - Dictionary writerBoswell - BiographerSir Joshua Reynolds - HostDavid Garrick - actorEdmund Burke - statesmanPasqual Paoli - Corsican patriotCharles Burney - music historianThomas Warton - poet laureateOliver Goldsmith - writerprob.The Infant Academy 1782An unknown paintingAn unknown portraitservant - poss. Francis Barber
Clicking on a person in the picture causes the browser to load the appropriate article.

   ManosHacker 17:17, 23 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Ακολουθεί τον σύνδεσμο κανονικά, τι θα έπρεπε να κάνει; P.a.a (συζήτηση) 18:53, 23 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Οι εξωτερικοί σύνδεσμοι θα έπρεπε να είναι όλοι μπλε!   ManosHacker 20:50, 23 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Είναι ρεαλίστικο να χρησιμοποιούνται εξωτερικοί σύνδεσμοι; P.a.a (συζήτηση) 17:44, 24 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Σύνδεσμοι στο Βικιλεξικό, τα Βικιταξίδια, τα Βικιείδη, το Βικιεπιστήμιο, τη Βικιθήκη, ίσως να είχε νόημα να παίξουν στα λήμματα, ίσως και όχι. Αν όμως χρησιμοποιούσαμε το imagemap highlighting σε σχήματα σελίδων βοήθειας, που πχ θα παρέπεμπαν στο mediawiki, εκεί θα ήταν χρήσιμο, και θα το δίναμε και στις άλλες Βικιπαίδειες και αδελφικά wiki να το εφαρμόσουν.   ManosHacker 19:25, 24 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Wikimedia Hackathon 2017[επεξεργασία κώδικα]

Αν κάποιος πρέπει να πάει εκεί, αυτός είσαι εσύ. Νομίζω όλη η κοινότητα θα σε στηρίξει, οπότε μελέτησε την πιθανότητα να ζητήσεις υποτροφία. Καλή συνέχεια κι ευχαριστώ για τη βοήθεια παραπάνω.   ManosHacker 16:18, 8 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Ευχαριστώ για τη σκέψη αλλά δεν ενδιαφέρομαι P.a.a (συζήτηση) 20:49, 8 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Πρότυπο[επεξεργασία κώδικα]

Πρότυπο:Κουτί πληροφοριών διεθνούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης

1) Πώς οι ημερομηνίες έναρξης και τερματισμού θα εμφανίζονται με τη μορφή 29/11/2016 - 29/12/2016. Πρόσθεσα μόνο την ιδιότητα P580. Η ημερομηνία τερματισμού είναι P582.

2) Θεατές: εμφανίζει ένα 0 στο τέλος και δεν υπολογίζει τους θεατές ανά αγώνα. Δες https://el.wikipedia.org/w/index.php?title=%CE%95%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C_%CE%A0%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AC%CE%B8%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1_%CE%A0%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%BF%CF%85_2016&oldid=6131753

Παράδειγμα: [1]

Xaris333 (συζήτηση) 20:42, 13 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Οκ, θα το κοιτάξω P.a.a (συζήτηση) 15:45, 14 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Για τις ημερομηνίες έφτιαξα το Module:ShortDate. Το άλλο είναι πρόβλημα στον κώδικα του προτύπου, όπου και μόνο το θέαμα των επάλληλων αγκύλων μου μουδιάζει το μυαλό P.a.a (συζήτηση) 21:24, 15 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)