Συζήτηση χρήστη:NikosLikomitros/Αρχείο 2020

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η παρακάτω σελίδα περιέχει όλες τις συζητήσεις από τις 29 Δεκεμβρίου 2019 και για όλο το 2020.

Πρόταση λήμματος για διαγραφή

Αγαπητέ NikosLikomitros, το λήμμα Nor Ashkharh που δημιούργησες (ή σε ενδιαφέρει) έχει προταθεί για διαγραφή. Μπορείς να συμμετάσχεις με την άποψή σου και κατάθεση επιπλέον πληροφοριών στη σχετική συζήτηση. Πιθανόν να χρειάζεται να διαβάσεις την πολιτική (π.χ. Εγκυκλοπαιδικότητα) και τις σχετικές οδηγίες πριν σχηματίσεις άποψη.—Τεχνίτης (ο Βικιπαιδικός) 23:02, 29 Δεκεμβρίου 2019 (UTC)

Λιβυκός Εμφύλιος Πόλεμος (2014-σήμερα)[επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα αυτο καλο ια ηταν να υπαρχει το infobox πληροφορίες στρατιωτικής σύγκρουσης ωστε να υπαρχουν παραπανω πληροφορίες για τις αντιμαχόμενες πλευρές και τα πρόσωπα τα οποια ειναι σημαντικά για τον πολεμο. επίσης θα προσφέρει παραπάνω πληροφορίες στην ανάπτυξη του λήμματος και ομορφαίνει εμφανισιακά το λημμα προσφέροντας παντα πιο πολλες πληροφορίες. Γιώργος Μπουραζανης (συζήτηση) 17:33, 13 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Γιώργος Μπουραζανης Καλησπέρα. Δεν σε αδικώ, πραγματικά ομορφαίνει το λήμμα και παρέχει σημαντικές πληροφορίες για τον πόλεμο της Λιβύης. Και ότι δίνει πληροφορίες για τα πια είναι τα βασικά πρόσωπα (Χαφτάρ, αλ-Σαράτζ κλπ.) που εμπλέκονται στον πόλεμο. Ωστόσο, δεν υπάρχει τεκμηρίωση η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική στην Βικιπαίδεια. Και μερικές χώρες που εμφανίζει εδώ δεν εμφανίζονται στα αγγλικά (π.χ. Κύπρος και Ελλάδα). Ενώ στο πρότυπο που έχεις προσθέσει λείπουν και πολλές άλλες παρατάξεις οι οποίες συμμετέχουν στον πόλεμο. Γενικά πρέπει να λάβεις υπόψιν σου τα λεγόμενα των συμβικιπαιδιστών Dipa1965 και Glorious 93. Μπορώ όμως να σε βοηθήσω να εργαστείς στο πρότυπο στο πρόχειρο σου και να το δημοσιεύσεις μόλις τεκμηριωθεί. NikosLikomitros (συζήτηση) 18:47, 13 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

NikosLikomitros Αν συμπληρώσω στο infobox ότι ακριβώς υπάρχει και στην Αγγλική βικιπαίδεια για τις δυνάμεις και τους αντιμαχομενους θα μπορεί να τεκμηριωθεί και να παραμείνει στο λήμμα χωρίς να διαγραφούν οι πληροφορίες; Γιώργος Μπουραζανης (συζήτηση) 20:15, 13 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Γιώργος Μπουραζανης Ακριβώς. Αν συμπληρώσεις στο κουτί πληροφοριών ότι υπάρχει και στα αγγλικά για τους εμπολέμους και με παραπομπές, θα παραμείνει. Συνιστώ όμως να προσθέσεις σταδιακά (μία-μία τις παραπομπές, αντιγράφοντας από τα αγγλικά ή από το πρόχειρο σου, ή από εδώ) τις παραπομπές και όχι κατευθείαν το πρότυπο επειδή εχτές που το δοκίμασα, μετέφρασα λίγο και εξαφανίστηκαν αρκετά πράγματα, λόγω τεχνικών προβλημάτων. NikosLikomitros (συζήτηση) 21:13, 13 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Φωτό[επεξεργασία κώδικα]

Σε παρακαλώ μην κάνεις bypass την πολιτική για τις φωτογραφίες στη ΒΠ. Για έναν ποιητή ή συγγραφέα δεν μπορεί εύκολα να δικαιολογηθεί η εύλογη χρήση εικόνας του που τελεί υπό πνευματικά δικαιώματα καθώς η εγκυκλοπαιδικότητά του αφορά εν γένει τον γραπτό του λόγο και όχι την εικόνα του.--Kalogeropoulos (συζήτηση) 20:15, 31 Δεκεμβρίου 2019 (UTC)

Και βέβαια δεν νοείται εύλογη χρήση για πρόσωπο εν ζωή.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 20:43, 31 Δεκεμβρίου 2019 (UTC)

Δεν το γνώριζα ότι υπάρχει αυτή η διάταξη. Εξάλλου, σιγά-σιγά μαθαίνεται η πολιτική. Έγινε για να παρασχεί βοήθεια στον χρήστη για το αίτημα του, ενώ δηλώνει ότι έχει πάρει την άδεια του προσώπου εν ζωή. Εφόσον δεν προκύπτει εύλογη χρήση, ας γίνει ότι είναι σύννομο με τη πολιτική για τις εικόνες. Γι'αυτό, αφαίρεσα την επιγραφή "εύλογη χρήση" στην σελίδα. NikosLikomitros (συζήτηση) 20:47, 31 Δεκεμβρίου 2019 (UTC)

Στατιστικά[επεξεργασία κώδικα]

[1]

Στον χρήστη με τη μεγαλύτερη δημιουργία λημμάτων στην ελληνική Βικιπαίδεια το 2019. Xaris333 (συζήτηση) 20:37, 2 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Καλή χρονιά αγαπητέ Xaris333. Σε ευχαριστώ πολύ για τα αστεράκι! Την σημαντική παραγωγή λημμάτων είχα παρατηρήσει όλη τη χρονιά μιας και ασχολούμαι καθημερινά με τον Βικισαρωτή - δηλ. Wikiscan για την ελληνική και άλλες Βικιπαίδειες. Συγχαρητήρια για τη παραγωγικότατη προσφορά σου στην Ελληνική Βικιπαίδεια. Καλή συνέχεια. NikosLikomitros (συζήτηση) 20:41, 2 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Λαθάκια στο "Λάνελαιν"[επεξεργασία κώδικα]

Μέσα στην αξιόλογη συνολική σου συνεισφορά είδα δύο λαθάκια, οπότε απόψε θα σε... στενοχωρήσω και λίγο.
Ερμήνευσες το φωνητικό σύμβολο "ŋ" ως "ν", κάτι που είναι λάθος, αφού αντιστοιχεί σε "ng" (γι' αυτό και το σχήμα του θυμίζει λίγο κι απ' τα δύο γράμματα) και προφέρεται ακριβώς όπως το ng στο αγγλικό ρήμα "sing" (τραγουδώ), δηλαδή δεν ακούγεται σκληρά σαν το ελληνικό "-νγκ", όμως σίγουρα δεν θα έγραφες την προφορά της λέξης sing ως "σιν", αλλά μάλλον συμβιβαστικά (σκληρό νγκ αντί μαλακού ng) ως "σινγκ" - πιο φανερό μάλιστα γίνεται αυτό αν πούμε singing, που σίγουρα θα το γράφαμε σίνγκινγκ και όχι σίνιν. Οπότε καλώς έκανες τις διορθώσεις στο Λάνγκελαντ, αλλά θα ήταν σωστό να πας στο "Λάνγκελαιν". Αντίστοιχα το "Ρούντκομπινγκ" ([ˈʁuðkʰøːpeŋ]) καλώς δεν σου άρεσε, αλλά πρέπει να γραφτεί "Ρούδκεεπενγκ" (διπλό ε λόγω παρατεταμένου "øː").
Τέλος είναι γενικά επιθυμητό όταν μετακινούμε ένα λήμμα, να ξαναπηγαίνουμε στο παλιό όνομα (που πλέον είναι ανακατεύθυνση) και να πατάμε στο μενού της αριστερής στήλης το "Συνδέσεις προς εδώ", που μας βγάζει μια λίστα με όλα τα λήμματα όπου υπάρχει η παλιά (λανθασμένη) ονομασία. Όταν είναι λίγα -για τα δικά μου... γούστα μέχρι 50- τα επισκεπτόμαστε ένα ένα και διορθώνουμε τη λέξη κι εκεί, αν όμως είναι πολλά, είτε λεμε σε κάποιον διαχειριστή να τα αλλάξει αυτόματα με bot είτε τα αφήνουμε (...κάποτε κάποιος θα τα κάνει).
Θα χαιρόμουν να κάνεις εσύ ο ίδιος τις παραπάνω δύο διορθώσεις, αφού εγώ έχω κάπου 50-60 σελίδες (tabs) ταυτόχρονα ανοιχτές και δεν με παίρνει (έτοιμο να καταρρεύσει το PC μου). Τους χαιρετισμούς μου! --MedMan (συζήτηση) 03:43, 5 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα MedMan. Αξιολογώντας το μήνυμα κατάλαβα ότι όντως η προφορά ήταν λίγο λάθος, γι'αυτό και έγραψα ότι τα είχα μισοδιορθώσει αφού ήταν "σχεδόν" διορθωμένα αλλά έλειπαν λίγα ακόμη γράμματα στην περίπτωση του Ρούδκεεπενγκ και Λάνγκελαιν. Οι αβλεψίες που δεν μου επέτρεψαν την πλήρη διόρθωση, αλλά μερική των ονομάτων ήταν η μη πλήρης γνώση του φωνητικού αλφαβήτου. Παρεπιμπτόντως οι λανθασμένοι όροι που ανέφερες διορθώθηκαν και στις σελίδες που αναφέρονταν. Όσο για τις φωνητικές μεταγραφές, θα τις θυμάμαι για χρήση και εφαρμογή σε μελλοντικές διορθώσεις ονομάτων. Τέλος, έχεις και εσύ αξιόλογη συνεισφορά στην Βικιπαίδεια. Τους χαιρετισμούς μου! NikosLikomitros (συζήτηση) 14:36, 5 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Αντιποίηση ονομάτων[επεξεργασία κώδικα]

Το ξέρω [2]. Κάποιος έχει όρεξη για παιχνίδια φαίνεται. --C Messier 16:12, 15 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Σίγουρα θα θέλει να παίξει κάποιος εκμεταλλευόμενος ονόματα διαχειριστών που δεν έχουν συνεισφέρει εδώ και μέρες (τουλάχιστον στις δύο πρώτες περιπτώσεις). Και εμένα με μπέρδεψε το όνομα του πρώτου λογαριασμού αλλά μόλις βρήκα ότι έχει I αντί για l κατάλαβα ότι υπάρχει κάτι ύποπτο. Με βάση τα ονόματα των διαχειριστών δεν αποκλείεται να φτιάξει και άλλους λογαριασμούς με τον ίδιο τρόπο - γι'αυτό ας είμαστε προσεκτικοί. NikosLikomitros (συζήτηση) 16:17, 15 Ιανουαρίου 2020 (UTC)
Βλέποντας τις συνεισφορές του, έχω και κάποιες βάσιμες υποψίες ποιος. --C Messier 18:17, 15 Ιανουαρίου 2020 (UTC)
Εμένα δεν μου πάει το μυαλό σε κάποιον. Πρωτοφανές πράγμα πάντως η συνεχής δημιουργία λογαριασμών με σχεδόν ολόιδια ονόματα με γνωστούς Βικιπαιδιστές. NikosLikomitros (συζήτηση) 18:24, 15 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Βάιμαρ[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, ο όρος Βάιμαρ αυτός καθαυτός θα πρέπει να είναι ανακατεύθυνση προς το λήμμα Βαϊμάρη, καθώς αυτός είναι η κανονική ονομασία της πόλης και όχι η ελληνοποιημένη ονομασία. Όσο για την σελίδα αποσαφήνισης, αυτή θα πρέπει να είναι υπό την μορφή τίτλου "Βάιμαρ (αποσαφήνιση)". --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 18:29, 15 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα και από εμένα. Το μετακίνησα και το διόρθωσα. Εφόσον υπήρχαν δύο σελίδες σχετιζόμενες ως προς τον τίτλο με το Βάιμαρ, αποφάσισα να δημιουργήσω ανακατεύθυνση. Αφού (και το γνώριζα από προηγουμένως) είναι η κανονική ονομασία της Βαϊμάρης, διορθώθηκε. NikosLikomitros (συζήτηση) 18:33, 15 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Πρόταση[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα, με αφορμή αυτό εδώ θα σου πρότεινα, αντίθετα, το λήμμα να τεθεί προς κριτική εδώ, ώστε να τεθούν στον κατάλληλο χώρο όσα θέματα θα μπορούσαν να χρειαστούν βελτίωση προκειμένου το λήμμα, σε πρώτο βαθμό, να βελτιωθεί ποιοτικά ή να διορθωθούν οι όποιες ελλείψεις, υπερβολές κτλ. που μπορεί να υπάρχουν. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 09:40, 18 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

@Glorious 93: Αυτό είχα σκεφτεί και εχτές για την πρόταση. Για προβεβλημμένο είναι ακόμα νωρίς. Γι'αυτό ας γίνει κλείσιμο πρότασης και η συζήτηση να μεταφερθεί στην κριτική λημμάτων. NikosLikomitros (συζήτηση) 09:43, 18 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Γενικά, πάντως, επειδή πρόκειται για θέμα που είναι διαρκώς υπό εξέλιξη (πχ. "στις 17/1 η Γκρέτα Τούνμπεργκ συμμετείχε σε διαδήλωση, στις 18/1 σε σύνοδο" κτλ.) καλύτερα θα ήταν να περιμένουμε να "κάτσει η σκόνη". Όχι τόσο για λόγους ουδετερότητας και αποστασιοποίησης από τα γεγονότα, αλλά, περισσότερο, λόγω της εξαιρετικά πιθανής ανάγκης ενημέρωσης του λήμματος - σχεδόν - σε καθημερινή βάση. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 10:43, 18 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Ακριβώς. Το γεγονός ότι πρόκειται για λήμμα που θα ενημερώνεται τακτικά για αρκετό χρονικό διάστημα, και συνάμα με τα βικισυντακτικά προβλήματα που έχει, με οδήγησαν στην απόφαση για απόσυρση. Ολοκληρώνοντας, θα θέλει και άλλες διορθώσεις καθώς πριν το παράδειγμα μπορεί να παρατίθεται κάτι όπως "στις 16/1 έφτασε στη πόλη/χώρα τάδε και αποχώρησε στις 20/1", κύριος λόγος που το κάνει σαν προσωπικό ημερολόγιο. Θέλουν πολλά πράγματα διόρθωση. NikosLikomitros (συζήτηση) 10:49, 18 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Είναι αυτό που συνόψισε ο Geraki - εάν δεν κάνω λάθος - ότι πρόκειται για δημοσιογραφικό λήμμα, δλδ. "γράφουμε την πιο πρόσφατη είδηση έως την επόμενη". Σε έναν πρώτο βαθμό αυτό μπορεί να είναι οκ, όμως σε βάθος χρόνου τραβάει πολύ σε μέγεθος και δίνει, έχοντας πλέον μία κάποια χρονική απόσταση από τα γεγονότα, περιττές λεπτομέρειες. Παράδειγμα το ζήτημα του πώς θα διέσχιζε τον Ατλαντικό, προκειμένου να μεταβεί στις ΗΠΑ, σχεδόν... σίριαλ είχε γίνει από αριθμό ΜΜΕ, όμως, στο τέλος και επί της ουσίας, όλο αυτό μπορεί να συνοψιστεί εντός μίας πρότασης, πχ. "αντί για αεροπλάνο, χρησιμοποίησε ως μεταφορικό μέσο ιστιοφόρο" ή κάτι ανάλογο. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 10:56, 18 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Για να μην πλατιάζει το λήμμα, υπάρχουν ήδη ξεχωριστά λήμματα στην αγγλική Βικιπαίδεια για το ταξίδι εκεί και τις ομιλίες. Μπορεί να αναπτυχθεί σε ειδικά λήμματα υπέρ της αποσυμφόρησης του κυρίου. Σίριαλ στα ελληνικά μέσα δεν είχε γίνει, αλλά τα λεπτά προ της άφιξης (και η αναχώρηση) μεταδόθηκε ζωντανά από κορυφαία κανάλια. NikosLikomitros (συζήτηση) 11:00, 18 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Τεκμηρίωση[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι πως εδώ δεν αρκεί η από πλευράς σου τοποθέτηση, αλλά χρειάζεται και η προσθήκη σχετικής πηγής που να το αναφέρει. Όχι τόσο για τον Esslet (ο οποίος λογικά είδε την αναίρεση και σύνοψη επεξεργασίας σου), όσο για τον αμέσως επόμενο αναγνώστη του λήμματος (που δεν είδαν ούτε την μία, ούτε και την άλλη). --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 20:37, 21 Ιανουαρίου 2020 (UTC)


Τυπικά έχει δίκιο ο Glorious 93. Αρχικά τοποθέτησα το πρότυπο ασάφειας επειδή δεν έβγαλα νόημα διαβάζοντας την πρόταση. Μετά από μια δεύτερη (και τρίτη...) ανάγνωση κατάλαβα τι εννοεί, μπήκα να την ξεκαθαρίσω λιγάκι και να βγάλω και την σήμανση ασάφειας αλλά στο μεταξύ την είχε αφαιρέσει ήδη ο Nikos. Δεν προχώρησα σε προσθήκη του προτύπου {εκκρεμεί παραπομπή}, κατ'εξαίρεση επειδή η πρόταση βρίσκεται στην εισαγωγή του λήμματος και επειδή, ανεπίσημα, γνωρίζουμε ότι τέλος πάντων είναι ορθή σαν πληροφορία και εύκολα επαληθεύσιμη σε κάθε περίπτωση. Ανάλογες προτάσεις υπάρχουν και στην εισαγωγή πολλών άλλων λημμάτων πόλεων και τις διατηρούμε, ίσως λανθασμένα, χωρίς παραπομπές και παράλληλα χωρίς σήμανση έλλειψης παραπομπής ως... αυταπόδεικτες. Τυπικά, για να είμαστε σωστοί, η εν λόγω πρόταση χρειάζεται πηγή, σήμανση ή αφαίρεση, αλλά αν δεν επιμένει ο Glorious προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να μείνει ως έχει. Esslet(συζήτηση) 21:05, 21 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

@Esslet:, @Glorious 93: Πρώτα απ'όλα, κατανοώ απόλυτα το σκεπτικό του Glorious. Για να διασφαλιστεί η εγκυρότητα της Βικιπαίδειας είναι αλήθεια ότι πράγματι χρειάζεται πηγή, κάτι που στην αρχή δεν είχε πέσει στην αντίληψη μου καθώς ήδη τεκμαιρόταν από τις σελίδες για τα Ιόνια νησιά και τη σελίδα με την έκταση των νησιών της Ελλάδας. Αρχικά αποφάσισα μόλις είδα την προσθήκη να το ελέγξω και αποφάσισα να ελέγξω αν ισχύουν οι ισχυρισμοί της σελίδας ελέγχοντας τις σχετικές σελίδες που ανέφερα στην σύνοψη, όπου βρήκα ότι και οι τρεις δηλώσεις είναι σωστές. Ο λόγος που δεν αποφάσισα να βάλω στη προκειμένη περίπτωση τεκμηρίωση είναι επειδή τα δεδομένα είναι αυταπόδεικτα και όπως είναι βέβαιο, είναι απίθανο να γίνει αυτοδιαφήμιση του νησιού ακόμη και σε δεδομένα γεωγραφικής - στατιστικής φύσεως. Πάντα θεωρούσα και θεωρώ ότι οι πηγές είναι σημαντικότατες - αλλά δεν τοποθετήθηκαν λόγω αυταποδεικτικότητας και ελέγχου στις σελίδες. Ακόμη, σε σχεδόν όλα τα νησιά το ίδιο πράγμα γίνεται με τις πηγές για εκτάσεις κτλ. Για την πρόταση αυτή μπορούμε να βάλλουμε το εκκρεμεί παραπομπή και να μπει στις σελίδες που χρειάζονται τεκμηρίωση, αλλά εάν επιμένει ο Glorious, μπορώ να ψάξω έγκυρες πηγές που να το αναφέρουν. NikosLikomitros (συζήτηση) 21:53, 21 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Σχόλιο Θα προσπαθήσω εδώ να απαντήσω (έστω έμμεσα) και στους δυο σας, Esslet και NikosLikomitros. Ναι, γνωρίζω ότι η προσθήκη τεκμηρίωσης δεν συναντάται (τόσο) συχνά εντός της el@wiki, όπως συμβαίνει με την αγγλόγλωσση αδερφή της, ή άλλες... της φρατρίας... Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως αποφεύγεται, δεν συμβαίνει ή, ακόμη χειρότερα, απαγορεύεται. Ως προς το θέμα μας, τώρα, κατανοώ απολύτως το σκεπτικό περί αυταπόδεικτου, ωστόσο, κάτι το οποίο για τον έναν μπορεί να είναι αυταπόδεικτο για τον άλλο είναι δυνατό να θεωρείται ως ένα ψέμα ή δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο. Η el@wiki έχει ήδη βρεθεί κατά το παρελθόν (ακόμη και σήμερα βασικά) με αρκετές τέτοιες περιπτώσεις, όπου στήνονται ολόκληροι πόλεμοι καμπαναριών, μεταξύ κατοίκων διαφορετικών πόλεων, χωριών ή άλλων, ακριβώς επειδή μπαινοβγαίνουν πληροφορίες σε λήμματα άνευ οποιασδήποτε τεκμηρίωσης. Προφανώς δεν ζητάω να πάμε στο άλλο άκρο, όπου θα τεκμηριώνουμε μέχρι και το κόμμα, όμως, ειδικά για τέτοια θέματα όπου - αποδεδειγμένα - πολλοί διορθωπόλεμοι λαμβάνουν χώρα, καλό είναι να ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες διεξαγωγής παρομοίων πολέμων καμπαναριών, μέσω της παράθεσης, όσο περισσότερο αυτό είναι δυνατόν, τεκμηριωμένων πληροφοριών, οι οποίες θα "απωθούν" περισσότερο τέτοιες ενέργειες παρά θα τις ενθαρρύνουν. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 22:02, 21 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Σε ό,τι -πιθανώς- με αφορά, απάντησα ήδη από το πρώτο μου σχόλιο ότι δεν διαφωνώ με την ουσία της παρατήρησης σου. Προσωπικά άλλωστε ανέκαθεν λειτουργώ πιο "αυστηρά" γενικά σε περιπτώσεις προσθήκης ατεκμηρίωτου κειμένου, οποιασδήποτε φύσης και έκτασης, προχωρώντας σε αναίρεση και ζητώντας πηγή. Αν η εν λόγω πρόταση είχε προστεθεί χθες για πρώτη φορά στο λήμμα και την είχα προσέξει, θα την αφαιρούσα. Για την όλη συνεισφορά μου εδώ έχω θέσει ως έναν βασικό στόχο την προσπάθεια αποφυγής προσθήκης μη τεκμηριωμένου περιεχομένου τη στιγμή που προστίθεται, ώστε να αποφύγουμε προβλήματα στο μέλλον. Ωστόσο, το να λειτουργήσουμε ανάποδα προχωρώντας σε αφαίρεση του υπάρχοντος μη τεκμηριωμένου κειμένου από τα λήμματα δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο είναι ρεαλιστικό (αν και τυπικά ορθό), γιατί θα... μέναμε πρακτικά χωρίς λήμματα. Η έκταση του ατεκμηρίωτου περιεχομένου στην ελ. ΒΠ είναι τεράστια και το γνωρίζεις σίγουρα καλύτερα από εμένα ως παλαιότερος χρήστης. Δράττομαι μάλιστα της ευκαιρίας να σημειώσω ότι θα είχε ενδιαφέρον να συζητήσουμε σαν Κοινότητα σχετικά με το πώς λειτουργούμε σε παρόμοιες περιπτώσεις και εν γένει για την κατάσταση τεκμηρίωσης των περισσότερων λημμάτων. Esslet(συζήτηση) 11:44, 22 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Γνωρίστε τη Σερβική Δημοκρατία 2019[επεξεργασία κώδικα]

Θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε για τη τη συνεισφορά σου στο διαγωνισμό λημματογράφησης Γνωρίστε τη Σερβική Δημοκρατία 2019 στον οποίο διακρίθηκες. Οι διεθνείς διοργανωτές θα ήθελαν να σου αποστείλουν μια αναμνηστική καρτ ποστάλ για την επιτυχία σου και εμείς θα θέλαμε να σου στείλουμε ηλεκτρονικά έναν τιμητικό έπαινο. Σε παρακαλούμε να επικοινωνήσεις μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να μας δώσεις ένα email, και μια διεύθυνσή για να παραλάβεις τα δώρα σου. Τα στοιχεία σου δεν διαμοιράζονται σε τρίτους. Σε περίπτωση που θέλεις να παραμείνεις ανώνυμος μας αρκεί το email σου για να παραλάβεις τον έπαινο.

Συγχαρητήρια![επεξεργασία κώδικα]

Editors Barnstar Hires.png

Για τη συνεισφορά σου στο εγχείρημα Γνωρίστε τη Σερβική Δημοκρατία 2019. Εκ μέρους των διοργανωτών σε συγχαίρουμε για τη συμβολή σου στη Βικιπαίδεια! -- Magioladitis (συζήτηση) 21:31, 29 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Πρόταση λήμματος για διαγραφή

Αγαπητέ NikosLikomitros, το λήμμα Η Κοινωνία Πρώτα που δημιούργησες (ή σε ενδιαφέρει) έχει προταθεί για διαγραφή. Μπορείς να συμμετάσχεις με την άποψή σου και κατάθεση επιπλέον πληροφοριών στη σχετική συζήτηση. Πιθανόν να χρειάζεται να διαβάσεις την πολιτική (π.χ. Εγκυκλοπαιδικότητα) και τις σχετικές οδηγίες πριν σχηματίσεις άποψη. --C Messier 20:48, 1 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Ονομασία ειδών[επεξεργασία κώδικα]

Μια ερώτηση: θέλω να δημιουργήσω μια σελίδα για ένα είδος φυτού που δεν έχει ελληνικό όνομα. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το λατινικό όνομα ως τίτλο της σελίδας; Ευχαριστώ Wandering ant (συζήτηση) 09:18, 9 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Αν ένα φυτό (και αντιστοίχως, ερπετό, θηλαστικό, ψάρι κτλ.) δεν έχει ελληνικό όνομα, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το λατινικό. Ένα τέτοιο λήμμα είναι για το Elops lacerate. Καλή συνέχεια στο έργο σου στα μπαλινέζικα και γενικότερα στην Βικιπαίδεια. NikosLikomitros (συζήτηση) 09:32, 9 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Μάκης Μαυρομιχάλης ή Μανάβης[επεξεργασία κώδικα]

Είναι τρομερό για ένα δεκαπενάχρονο (συγνώμη αγόρι μου) να διαγράφει χωρίς καμία εμπειρία ζωής και γνώση, την ιστορία μια τέτοιας προσωπικότητας όπως ο Μάκης Μαυρομιχάλης, από αυτό το πράγμα που θέλει να λέγεται ανατικειμενικό. Πραγματικά θιλιβερό από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει μνεία σε τεράστιες προσωπικότητες σαν τον Ζακ Κωστόπουλο και την Τζένη Χειλουδάκη ( Τιέκαναν κ. Λυκομήτρο στη ζωή τους και τους έχεις εδώ;). Πόση αξιπιστία μπορεί να έχει η δουλειά σας; Έλα διέγραψέ το μπορείς. Μερικές κοινοποιήσεις για τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα - που δεν γνώριζα- ίσως επαναφέρει την αξιοποιστία που ποτέ δεν είχατε. Α, υπάρχει κι ένας βάτραχος στο ποτάμι που κάνει κουακ κουακ να τον βάλετε εδώ! Μη γράψεις κάτι γιατί δεν έχω καμία όρεξη να ξαναμιλήσω μαζί σου!

Καλησπέρα Iomir. Πρώτον, δεν είμαι διαχειριστής και ούτε σκοπεύω να γίνω προς το παρόν, οπότε όπως είναι φυσικό δεν διέγραψα την σελίδα για διαγραφή. Διαγραφές κάνουν μόνο οι διαχειριστές. Για να λάβεις πληρέστερη εξήγηση γιατί διεγράφη το λήμμα σου (εγκυκλοπαιδικότητα), τότε απευθύνσου στον CubicStar. Διάβασε επίσης την πολιτική για την εγκυκλοπαιδικότητα. NikosLikomitros (συζήτηση) 16:16, 22 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Λι Γουέϊ Λιανγκ[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, έχω παρατηρήσει ότι γνωρίζεις να δημιουργείς άρθρα από μετάφραση (κάτι που δεν γνωρίζω). Νομίζω ότι θα ήταν καλή ιδέα να δημιουργηθεί ένα άρθρο για τον Κινέζο γιατρό Λι Γουέϊ Λιανγκ που πρώτος είχε προσπαθήσει να προειδοποιήσει για τον κορωνοϊό, κατηγορήθηκε από την Κινεζική αστυνομία και τελικά πέθανε από τον ιό. Υπάρχει άρθρο του σε πολλές γλώσσες. Να διευκρινίσω ότι δεν γνωρίζω με σιγουριά αν το όνομά του μεταφέρεται έτσι στα ελληνικά. BILL1 (συζήτηση) 18:24, 11 Μαρτίου 2020 (UTC)

@BILL1: Καλησπέρα. Αποδίδεται ως Λι Ουενλιάνγκ στο ελληνικό αλφάβητο. Μπορείς να το μεταφράσεις και χειροκίνητα αντιγράφοντας τμήμα της σελίδας και μεταφράζοντας το. Για να μεταφράσεις ένα λήμμα με μετάφραση, μπαίνεις στην σελίδα Ειδικό:ContentTranslation. NikosLikomitros (συζήτηση) 18:29, 11 Μαρτίου 2020 (UTC)

Εντόπισα την σελίδα από την αναζήτηση, πάτησα έναρξη μετάφρασης αλλά μου εμφανίζει μία κενή σελίδα (ωστόσο πάνω στην μπάρα της διεύθυνσης μου βγάζει αντίστοιχη ονομασία). Τι κάνω; BILL1 (συζήτηση) 19:40, 11 Μαρτίου 2020 (UTC)

Αυτό συμβαίνει γιατί δεν λειτουργεί σωστά στα κινητά. Τότε, η μόνη λύση είναι να μεταφράσεις χειροκίνητα, αντιγράφοντας το κείμενο που θέλεις να μεταφράσεις από τα αγγλικά. Αν χρειάζεσαι βοήθεια με τη χειροκίνητη μετάφραση, ειδοποίησε με και θα σε βοηθήσω. NikosLikomitros (συζήτηση) 19:50, 11 Μαρτίου 2020 (UTC)

Οι πηγές μεταφράζονται; Κι αν ναι θεωρείται σωστή η χρήση ξενόγλωσσων πηγών; BILL1 (συζήτηση) 20:10, 11 Μαρτίου 2020 (UTC)

Μπορείς να μεταφράσεις το τίτλο της πηγής με την εντολή |trans-title=. Η χρήση ξενόγλωσσων πηγών επιτρέπεται. NikosLikomitros (συζήτηση) 20:15, 11 Μαρτίου 2020 (UTC)

Hello![επεξεργασία κώδικα]

Hello Nikos. Can you please translate this into Greek?

@Emperor of Emperors: I will translate the article very soon. As I saw, this article is on the CEE Spring 2020 list for Georgia (the contest itself starts in 8 days), so I will translate it in one week from now. NikosLikomitros (συζήτηση) 15:42, 13 Μαρτίου 2020 (UTC)

Hello Nikos! Any updates? :) Emperor of Emperors (συζήτηση) 19:43, 17 Ιουλίου 2020 (UTC)
@Emperor of Emperors: Hello too. If you mean the article that you requested, I will start to translate it, beginning with the English introduction for now. Well done for the article about Georgians; I just made a few corrections in grammar. In the general contributing in Wikipedia, things go as usual. NikosLikomitros (συζήτηση) 19:53, 17 Ιουλίου 2020 (UTC)
Ευχαριστώ Nikos! :) Emperor of Emperors (συζήτηση) 20:00, 17 Ιουλίου 2020 (UTC)
Thank you Nikos for translation! :) Would you be able to translate also this? :) Emperor of Emperors (συζήτηση) 20:35, 19 Ιουλίου 2020 (UTC)
You're welcome. Of course I can translate the article that you requested; I will start translating it now. I will begin the page by adding the introduction of the English page. NikosLikomitros (συζήτηση) 20:45, 19 Ιουλίου 2020 (UTC)

Ευχαριστώ Nikos! :) Emperor of Emperors (συζήτηση) 23:57, 19 Ιουλίου 2020 (UTC)

You're welcome. NikosLikomitros (συζήτηση) 00:14, 20 Ιουλίου 2020 (UTC)

Hello Nikos! Would you be able to translate also this whenever you can? :) Ευχαριστώ Nikos! :) Emperor of Emperors (συζήτηση) 04:45, 22 Ιουλίου 2020 (UTC)

Hi Nikos :) any updates? :) Emperor of Emperors (συζήτηση) 16:29, 30 Αυγούστου 2020 (UTC)

@Emperor of Emperors: Hi too. I will start to translate, fully this time, the article from English. In the general contribution in Wikipedia, things go as usual. I will complete it within 30-35 minutes from now. NikosLikomitros (συζήτηση) 20:14, 30 Αυγούστου 2020 (UTC)
Ευχαριστώ Nikos! :) Emperor of Emperors (συζήτηση) 08:21, 31 Αυγούστου 2020 (UTC)
You're welcome. NikosLikomitros (συζήτηση) 19:52, 31 Αυγούστου 2020 (UTC)

Απορία στο HotCat[επεξεργασία κώδικα]

NikosLikomitros Καλησπέρα, θα ήθελα να σε ρωτήσω τι είναι το πρόγραμμα HotCat και πως μπορώ να το χρησιμοποιήσω. Δημιουργώ διάφορα λήμματα για Έλληνες καλλιτέχνες και προσπαθώ να τους εντάξω στις αντίστοιχες κατηγορίες τους χειρογράφως, με αποτέλεσμα να μην εμφανίζονται στην σωστή αλφαβητική θέση. Ευχαριστώ. BILL1 (συζήτηση) 15:36, 21 Μαρτίου 2020 (UTC)

@BILL1: Το HotCat είναι ένα πρόγραμμα το οποίο επιτρέπει την γρήγορη προσθήκη κατηγοριών. Για να ενεργοποιήσεις το πρόγραμμα πηγαίνεις στο Ειδικό:Προτιμήσεις, ύστερα πηγαίνεις στην επιλογή Πρόσθετα και μετά στο μενού "Εργαλεία επεξεργασίας" όπου ενεργοποιείς την επιλογή HotCat που είναι προτελευταία. Πώς δουλεύει στο κινητό: Πατάς σε μια οποιαδήποτε σελίδα Κατηγορίες, ύστερα "προσθήκη σε κατηγορία" και μετά το όνομα της κατηγορίας που θες να προσθέσεις (την οποία θα εμφανίσει αυτόματα και μπορείς να επιλέξεις ποια από τις προσφερόμενες επιθυμείς να προσθέσεις). Για περαιτέρω εξηγήσεις είμαι στη διάθεση σου. NikosLikomitros (συζήτηση) 16:14, 21 Μαρτίου 2020 (UTC)

NikosLikomitros Οκ, ενεργοποίησα το HotCat. Τώρα μπαίνω π.χ. στην κατηγορία για τους Έλληνες άνδρες τραγουδιστές. Που μπορώ να βρω την επιλογή που μου λες; BILL1 (συζήτηση) 16:58, 21 Μαρτίου 2020 (UTC)

Μόλις πατήσεις την επιλογή "Κατηγορίες", εμφανίζει στο μενού και την επιλογή προσθήκη κατηγορίας πάνω δεξιά. Εκεί, μόλις την πατήσεις, μπορείς να προσθέσεις την κατηγορία που επιθυμείς, την οποία θα εμφανίσει αυτόματα για επιλογή εφόσον υπάρχει. NikosLikomitros (συζήτηση) 17:13, 21 Μαρτίου 2020 (UTC)

NikosLikomitros συγνώμη που σε ζαλίζω αλλά δεν σε κατάλαβα. Αν κατάλαβα καλά, μπορώ να μπω σε ένα οποιοδήποτε λήμμα και να βρω την επιλογή "Κατηγορίες", αλλά που ακριβώς; BILL1 (συζήτηση) 18:54, 21 Μαρτίου 2020 (UTC)

Δε με ζαλίζεις καθόλου, το αντίθετο, μαθαίνεις καλύτερα τη λειτουργία της Βικιπαίδειας. Το "Κατηγορίες" βρίσκεται στο τέλος του λήμματος πριν την μπάρα που λέει πριν από πότε έγινε η τελευταία επεξεργασία. Πατάς την επιλογή "προσθήκη σε κατηγορία" αφού πατήσεις την επιλογή "Κατηγορίες".

Μετά, γράφεις το όνομα της κατηγορίας μέχρις ότου το βγάλει αυτόματα (ή ολόκληρο το όνομα εφόσον δεν υπάρχει) και πατάς το κουμπί "Publish", διότι η λέξη δεν έχει μεταφραστεί (ακόμα) στα ελληνικά. NikosLikomitros (συζήτηση) 19:07, 21 Μαρτίου 2020 (UTC)

NikosLikomitros την μπάρα που όταν η επεξεργασία είναι πρόσφατη είναι χρωματισμένη πράσινη δεν λες; Δεν μου βγάζει κάποια τέτοια επιλογή. Σίγουρα μπορώ να το χρησιμοποιήσω μέσω κινητού; BILL1 (συζήτηση) 23:01, 21 Μαρτίου 2020 (UTC)

@BILL1: Για την μπάρα αυτό εννοώ. Το HotCat μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω κινητού. Αυτή η επιλογή που εννοώ είναι η λέξη-κουμπί Κατηγορίες που βγαίνει ακριβώς πάνω από τη μπάρα πιο πρόσφατης επεξεργασίας. NikosLikomitros (συζήτηση) 23:08, 21 Μαρτίου 2020 (UTC)

@NikosLikomitros όχι, δεν μου το βγάζει. Μου βγάζει εκείνο το σημείο κενό, και λίγο πιο πάνω (σου μιλάω τώρα για την σελίδα Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, ως παράδειγμα) αναφέρει την ενότητα των Παραπομπών, όπως και στα περισσότερα λήμματα άλλωστε. Το έψαξα όμως και σε άλλα λήμματα, το ίδιο συμβαίνει. BILL1 (συζήτηση) 23:19, 21 Μαρτίου 2020 (UTC)

@BILL1: Το κοίταξα στο ίδιο λήμμα και εμένα για κάποιο λόγο μου το βγάζει. Δοκίμασε να ξανανοίξεις την σελίδα. NikosLikomitros (συζήτηση) 23:23, 21 Μαρτίου 2020 (UTC)

@NikosLikomitros το εντόπισα από αλλού. Βρήκα πιο κάτω το κουμπί "επιφάνεια εργασίας", το πάτησα και με έβγαλε σε μία διαφορετική προβολή του ίδιου λήμματος, το οποίο κάτω είχε την επιλογή "Κατηγορίες". Ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια, και για το γεγονός ότι θυμήθηκες ότι δουλεύω μέσω κινητού. Χαίρομαι πολύ που υπάρχουν χρήστες σαν κι εσένα με πραγματικό ενδιαφέρον για την Ελληνική Βικιπαίδεια, και θα χαρώ πολύ να συνεργαστούμε περισσότερο στο μέλλον!! Καλό σου βράδυ. BILL1 (συζήτηση) 23:32, 21 Μαρτίου 2020 (UTC)

@BILL1: Παρακαλώ. Επειδή γνώριζα ότι δουλεύεις με κινητό, έβαλα από τον υπολογιστή διεπαφή κινητού για να σου δείξω πως δουλεύει το HotCat στο κινητό. Ελπίζω ότι είσαι ικανοποιημένος και ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Καλό σου βράδυ και καλή συνέχεια. NikosLikomitros (συζήτηση) 00:18, 22 Μαρτίου 2020 (UTC)

Μήνυμα σε πορτοκαλί πίνακα[επεξεργασία κώδικα]

Νίκο Καλησπέρα, αν έχεις χρόνο μπες λίγο στην σελίδα συζήτησής μου να δεις ένα μήνυμα. Απ' ότι έχω καταλάβει, έχει επιθετική διάθεση εναντίον κάποιων χρηστών, συμπεριλαμβάνεσαι και εσύ. BILL1 (συζήτηση) 14:42, 23 Μαρτίου 2020 (UTC)

NikosLikomitros δεν έχω χρόνο να ενημερώσω τους υπόλοιπους χρήστες που αναφέρονται, αρχικά επικοινώνησα μαζί σου επειδή είχαμε επικοινωνήσει πρόσφατα. BILL1 (συζήτηση) 14:47, 23 Μαρτίου 2020 (UTC)

@BILL1: Είναι ο χρήστης Vrahomarinaner ο οποίος έχει φραχτεί στην Ελληνική Βικιπαίδεια για διαταρακτικές επεξεργασίες και αγενής συμπεριφορά. Προκαλεί συνέχεια προβλήματα με τις ανώνυμες διευθύνσεις και μαριονέτες που χρησιμοποιεί. Κάνει επεξεργασίες κυρίως σε λήμματα για τον Ολυμπιακό και σχετικά θέματα (αν και έχει ασχοληθεί και με θέματα Κύπρου, π.χ. ΕΟΚΑ). Αυτές οι επιθέσεις κατά συγκεκριμένων χρηστών γίνονται επειδή αναιρούμε τις προσθήκες του στην Ελληνική Βικιπαίδεια, γιατί του έχει απαγορευτεί να γράφει στην Βικιπαίδεια. NikosLikomitros (συζήτηση) 15:51, 23 Μαρτίου 2020 (UTC)

NikosLikomitros οκ, ευχαριστώ πολύ. BILL1 (συζήτηση) 15:56, 23 Μαρτίου 2020 (UTC)

Διπλοεγγραφή.-[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ NikosLikomitros, στη σελίδα σου (Σελίδα Χρήστη), εμφανίζεται το κουτάκι της "ΙΣΤ Το αγαπημένο θέμα αυτού του χρήστη είναι η Ιστορία." διπλό. Παρεμπιπτόντως, σ'ευχαριστώ πολύ για όλες τις μικροδιορθώσεις σου στα λήμματα που συντάσσω, είναι καλοδεχούμενες! Φιλικότατα! --Aristo Class (συζήτηση) 20:25, 28 Μαρτίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα Aristo Class. Σε ευχαριστώ πολύ για αυτή τη παρατήρηση, καθώς είναι μια παρατήρηση η οποία βελτιώνει την αισθητική άποψη της σελίδας χρήστη. Παρομοίως σε ευχαριστώ για τις διορθώσεις που κάνεις στα λήμματά μου, οι οποίες είναι ευπρόσδεκτες. Τέλος, εκτιμώ πάρα πολύ το ποιοτικότατο σου έργο στη Βικιπαίδεια. Καλή σου συνέχεια! Φιλικά, NikosLikomitros (συζήτηση) 19:08, 29 Μαρτίου 2020 (UTC)

Να επαναφέρω αυτά που διέγραψα;--Kalogeropoulos (συζήτηση) 22:32, 29 Μαρτίου 2020 (UTC)

@Kalogeropoulos: Εννοείς τις σελίδες που δημιούργησε ο χρήστης; NikosLikomitros (συζήτηση) 22:37, 29 Μαρτίου 2020 (UTC)

Ναι μην έχω κάνει κάποιο λάθος--Kalogeropoulos (συζήτηση) 22:38, 29 Μαρτίου 2020 (UTC)
Θα σαρώσω αυτές που έχεις διαγράψει κατά την αναίρεση των επεξεργασιών του και θα ενημερωθείς άμεσα NikosLikomitros (συζήτηση) 22:39, 29 Μαρτίου 2020 (UTC)
@Kalogeropoulos: Το Συζήτηση:Rhythm and blues εμφανίζει μόνο την βανδαλιστική επεξεργασία και την επεξεργασία ενός ρομπότ. Ελέγχω αν υπάρχει και κάποιο άλλο αυτή τη στιγμή. NikosLikomitros (συζήτηση) 22:44, 29 Μαρτίου 2020 (UTC)
ΟΚ--Kalogeropoulos (συζήτηση) 22:47, 29 Μαρτίου 2020 (UTC)
Πληρέστερα έχουμε τα παρακάτω:
 • Το Γ.Σ. Εσπερίδες Καλλιθέας και το Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας όπως και το Rhythm and blues συν το Βικιπαίδεια έχουν διορθωθεί.
 • Το Βικιπαίδεια Άνοιξη ΚΑΕ 2020 έχει μετακινηθεί 5 φορές. Μετακίνησε και τη σχετική συζήτηση.
 • Το Χίπις έχει μετακινηθεί 4 φορές.
 • Το Ρέι Γκίλεν έχει μετακινηθεί 1 φορά.

NikosLikomitros (συζήτηση) 22:59, 29 Μαρτίου 2020 (UTC)

Το Χίπις δε βλέπω--Kalogeropoulos (συζήτηση) 23:17, 29 Μαρτίου 2020 (UTC)

Αυτό συνέβη γιατί καταλάθος διεγράφησαν ορισμένες από τις ανακατευθύνσεις που προέκυψαν από τη μετακίνηση. Μετακινήθηκε στο Βικιπαίδεια:Jjjgfsqqwryuoplmmnbvcxzqqwryiplmmmbvxxzaqqryippmmnvfhgxaruhxaqwiopknbczawtulvsruhdqejjcsyolnxawrikbdqwripkmbxzqtulnb (το οποίο διεγράφη) την δεύτερη φορά. NikosLikomitros (συζήτηση) 23:21, 29 Μαρτίου 2020 (UTC)
ΟΚ το βρήκα, Ευχαριστώ εν γένει--Kalogeropoulos (συζήτηση) 23:28, 29 Μαρτίου 2020 (UTC)
Παρακαλώ, δεν ήταν τίποτα. Καλή σου συνέχεια. Φιλικά, NikosLikomitros (συζήτηση) 23:31, 29 Μαρτίου 2020 (UTC)

This Month in Education: March 2020[επεξεργασία κώδικα]

This Month in Education

Volume 9 • Issue 3 • March 2020


ContentsHeadlinesSubscribe


In This Issue

About This Month in Education · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · For the team: Romaine 15:30, 30 Μαρτίου 2020 (UTC)

Ένα σχόλιο[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, ένα μικρό δικό μου σχόλιο σχετικά με την παρέμβασή μου στο λήμμα για τη Ρουμανία. Ναι, το φωνητικό αλφάβητο είναι χρήσιμο, όμως τα σύμβολά του διαφέρουν εννοιολογικά από μία γλώσσα στην άλλη, ενώ, παράλληλα, είναι προφανές πως στον προφορικό λόγο αρκετά από όσα είναι γραμμένα ακούγονται αρκετά διαφορετικά από ότι θα μπορούσε να πιστέψει κανείς διαβάζοντάς τα. Σε αυτή την κατηγορία μπορώ να βάλω κυρίως λατινικές γλώσσες (γαλλικά, ιταλικά, ρουμανικά κτλ.), αλλά και άλλες, διαφορετικών γλωσσικών οικογενειών, όπου η λογική του «διαβάζω ότι βλέπω» δεν είναι ιδιαίτερα ακριβής. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 13:19, 10 Απριλίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα. Όντως το φωνητικό αλφάβητο είναι χρήσιμο, και με βάση αυτό τροποποίησα το "Ρομάνια" που υπήρχε αρκετό καιρό σε "Ρομίνια" που φαίνεται ότι είναι πιο κοντά στην ρουμανική προφορά. Θα συμφωνήσω με την παρατήρηση σου για τον προφορικό λόγο, γιατί λόγω της κάθε τοπικής ιδιοτροπίας στην προφορά οι τυποποιημένες αναπαραστάσεις του φωνητικού αλφαβήτου μπορεί να διαφέρουν κατά κράτος από την τοπική. Για τις λατινικές και λοιπές γλώσσες ίσως ένας σύνδεσμος προς τις ιστοσελίδες που παρέχουν τη προφορά μιας λέξης από μητρικούς ομιλητές να βοηθούσε τον αναγνώστη να βρει τη σωστή προφορά. NikosLikomitros (συζήτηση) 14:39, 15 Απριλίου 2020 (UTC)

Βικιπαίδεια:Wikimedia Άνοιξη ΚΑΕ 2020[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα το λήμμα Τσέχοι που δημιούργησες αποτελείται από λιγότερες από 300 λέξεις και συνεπώς αν δεν επεκταθεί δε θα προσμετρηθεί στο διαγωνισμό. Επιπλέον δεν έχει πηγές.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 14:26, 15 Απριλίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα @MARKELLOS: Το γνωρίζω. Έχω μάλιστα ολοκληρώσει εν μέρει μια ημιτελή μετάφραση για την ιστορία του τσέχικου λαού. Θα το επεκτείνω σύντομα. Φιλικά, NikosLikomitros (συζήτηση) 14:28, 15 Απριλίου 2020 (UTC)

Αλλαγή ονόματος λήμματος[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα NikosLikomitros. Θα ήθελα θα ρωτήσω πως γίνεται η αλλαγή του ονόματος ενός λήμματος, ενδιαφέρομαι για την αλλαγή στο όνομα μιας κατηγορίας. BILL1 (συζήτηση) 14:43, 17 Απριλίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα BILL1 και καλή ανάσταση. Για να αλλάξεις (μετακινήσεις όπως είναι το τεχνικό όνομα) τον τίτλο μιας σελίδας ανοίγεις την διεπαφή υπολογιστή, πατάς στο κινητό σου την επιλογή "Περισσότερα" και εκεί θα πατήσεις "Μετακίνηση". Τότε θα σε βάλει στην ειδική σελίδα Ειδικό:ΜετακίνησηΣελίδας. Στο πίνακα "Μετακίνηση σελίδας" (κάτω από ορισμένες χρήσιμες σημειώσεις που βγαίνουν πάνω-πάνω) γράφει πάνω (εντός του πίνακα) "Στο νέο τίτλο", όπου βάζεις το νέο τίτλο της σελίδας που θέλεις να μετονομάσεις. Ακριβώς αριστερά εμφανίζει τη λέξη "(λήμματα)", όπου αν το πατήσεις θα μπορείς να ορίσεις σε πιο ονοματοχώρο (π.χ. λήμματα, κατηγορία κτλ.) θέλεις να μετακινήσεις το λήμμα. Δηλαδή, η μετακίνηση επιτρέπει και την αλλαγή ονοματοχώρου της σελίδας, πέρα από την αλλαγή του τίτλου. Κάτω, αν θέλεις, μπορείς να γράψεις και γιατί μετακίνησες το λήμμα. Στο τέλος πατάς "Μετακίνηση της σελίδας". Επίσης, δουλεύει πολύ καλά και στο κινητό, αν και δεν έχει κάποια επιλογή μετακίνησης σελίδας στην διεπαφή του κινητού. Στην μετακίνηση σελίδας με κινητό δουλεύει τόσο καλά όσο στον υπολογιστή, ωστόσο πρέπει να γράψεις [[Ειδικό:ΜετακίνησηΣελίδας/όνομα σελίδας]] για να μεταβείς στην σελίδα της μετακίνησης. NikosLikomitros (συζήτηση) 16:34, 17 Απριλίου 2020 (UTC)

This Month in Education: April 2020[επεξεργασία κώδικα]

This Month in Education

Volume 9 • Issue 4 • April 2020


ContentsHeadlinesSubscribe


In This Issue

About This Month in Education · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · For the team: Romaine 10:45, 5 Μαΐου 2020 (UTC)

Molang[επεξεργασία κώδικα]

Να σε ρωτήσω: ποια είναι η γνώμη σου για το λήμμα που έφτιαξα; (Molang) NickBlamp (συζήτηση) 17:53, 6 Μαΐου 2020 (UTC)

Καλησπέρα NickBlamp. Παρατηρώντας τα λήμματα σου, είναι ένα ακόμη από τα καλά λήμματα που δημιουργείς. Το λήμμα είναι επαρκώς τεκμηριωμένο και παρουσιάζει τα διάφορα θέματα που αφορούν την σειρά σε μια εξισορροπημένη βάση, δίνοντας μια ωραία παρουσίαση στο λήμμα. Επίσης το λήμμα έχει άριστη σύνταξη και δεν εντόπισα συντακτικό λάθος. Τέλος, διόρθωσα ένα όνομα βάσει της κορεατικής προφοράς και μετέφρασα λίγους όρους και βραβεία. Ολοκληρώνοντας, είναι ένα τέλειο, κατατοπιστικό και άριστα διαμορφωμένο λήμμα. NikosLikomitros (συζήτηση) 18:11, 6 Μαΐου 2020 (UTC)

Σερραικο ιδίωμα[επεξεργασία κώδικα]

Αυτό το ιδίωμα είναι πολυ ιδιαίτερο. Σε παρακαλω ας μην διαγραφεί αυτό το άρθροιστεύε από τη Βικιπαίδεια ευχαριστώ Εφημερίδα (συζήτηση) 12:59, 7 Μαΐου 2020 (UTC)

Γιατί το διαγραψες[επεξεργασία κώδικα]

Γιατί διαγραψές τη σελίδα μου θελω μια απάντηση Εφημερίδα (συζήτηση) 14:52, 7 Μαΐου 2020 (UTC)

@Εφημερίδα: Δεν διαγράφω το λήμμα σου. Αντίθετα, το μορφοποιώ ώστε να αποκτήσει τη μορφοποίηση που έχουν τα περισσότερα λήμματα της Βικιπαίδειας. Όλο το κείμενο που έγραψες είναι διαθέσιμο, απλά είναι λίγο πιο οργανωμένο. Είναι πραγματικά ένα ιδιαίτερο λήμμα. Απλά βελτιώνω τη μορφοποίηση και γενικότερα το λήμμα. NikosLikomitros (συζήτηση) 14:55, 7 Μαΐου 2020 (UTC)

Mondo TV[επεξεργασία κώδικα]

Συγνώμη για την ενόχληση, αλλά τι πιστεύεις για το λήμμα Mondo TV; Πιστεύεις ότι μπορείς κάπως να το βελτιώσεις; NickBlamp (συζήτηση) 20:12, 8 Μαΐου 2020 (UTC)

Και κάτι ακόμη: ουσιαστικά, αυτό το οποίο λέγεται εδώ, στο press release της 19ης Οκτώβρη, είναι ότι η Doro, η Mondo Consumer, η Mondo Distribution, και η ίδια η Mondo, γίνονται ένα, έτσι δεν είναι; NickBlamp (συζήτηση) 22:47, 8 Μαΐου 2020 (UTC)

Καλησπέρα NickBlamp. Πιστεύω ότι έχεις αναπτύξει τέλεια το λήμμα. Μπορείς να το βελτιώσεις περαιτέρω, προσθέτοντας για παράδειγμα την βιβλιοθήκη της εταιρείας από την αγγλική έκδοση της Βικιπαίδειας. Το λήμμα είναι πάντως πολύ καλά ανεπτυγμένο, με αναλυτική βιβλιογραφία και τεκμηρίωση, καθώς και από άποψη περιεχομένου.

Τέλος, για την ενημερωτική ανακοίνωση που ανέφερες, αναφέρει ότι αποφασίστηκε η συγχώνευση πλήρως ιδιόκτητων εταιρειών μέσω της ενσωμάτωσης τους στη μητρική. Οπότε εννοεί ότι γίνεται μια εταιρεία. NikosLikomitros (συζήτηση) 23:03, 8 Μαΐου 2020 (UTC)

Ευχαριστώ πολύ NikosLikomitros!! :) Αν και η πρόσθεση της εν λόγω ταινιοθήκης πιθανόν να παραβίαζε τον κανόνα της Βικιπαίδειας για αποφυγή τέτοιων πραγμάτων (λίστες). Τέλος πάντων, μήπως θα μπορούσες επίσης να μου πεις τι γίνεται εδώ; https://www.giurisprudenzadelleimprese.it/wordpress/wp-content/uploads/2016/03/20151218_RG26874-20111.pdf Για να σου δώσω μια γενική ιδέα, η Mondo Home Entertainment, θυγατρική της Mondo TV, κατείχε το 51% της Moviemax. Το 2011, αποφάσισε να αγοράσει το άλλο 49% της, από άλλες δύο εταιρείες που το κατείχαν προηγουμένως. Αλλά, αυτές οι δύο μετά, έκαναν μύνηση στην Mondo TV. Τώρα, λόγω του ότι δεν ξέρω Ιταλικά, δεν μπορώ να διευκρινήσω τα ακριβή αίτια της μύνησης (προσπάθησα να βάλω Google Translate, αλλά τζίφος). Μήπως μπορείς να εξακριβώσεις εσύ τα αίτια; NickBlamp (συζήτηση) 18:34, 10 Μαΐου 2020 (UTC)
@NickBlamp: Χρησιμοποιώντας μετάφραση Γκουγκλ (από ιταλικά σε αγγλικά), λέει ότι οι δύο εταιρείες μηνύουν στην Mondo TV επειδή άσκησε μέσω της ίδιας αλλά και τρίτων επιχειρηματικό συμφέρον, μια δραστηριότητα καθοδήγησης και συντονισμού κατά της Moviemax σε παράβαση των αρχών σωστής εταιρικής διαχείρισης, και δεύτερον για προσπάθεια κέρδους μέσω της αξίας των μετοχών της Moviemax, αλλά και για να αποζημιωθούν για κάθε περαιτέρω ζημιά που έπαθαν από την καταχρηστική διαχείριση και συντονιστική δραστηριότητα που άσκησε η Mondo. NikosLikomitros (συζήτηση) 11:06, 11 Μαΐου 2020 (UTC)

Διαγραφή σελίδας[επεξεργασία κώδικα]

NikosLikomitros Καλησπέρα, μήπως μπορείς να με βοηθήσεις με το πως γίνεται η διαγραφή μιας σελίδας; BILL1 (συζήτηση) 22:43, 13 Μαΐου 2020 (UTC)

Καλησπέρα BILL1. Υπάρχουν δύο μέθοδοι για να προτείνεις ένα λήμμα για διαγραφή:

 • Πρώτη μέθοδος: Πρόταση για γρήγορη διαγραφή. Για να προτείνεις μια σελίδα για γρήγορη διαγραφή, βάζεις το πρότυπο {{δα|αιτία}}, όπου στο αιτία γράφεις τον λόγο για τον οποίο θέλεις να προτείνεις μια σελίδα για διαγραφή (π.χ. μη εγκυκλοπαιδικό, πειραματισμός, βανδαλισμός, κείμενο σε άλλη γλώσσα κτλ.).
 • Δεύτερη μέθοδος: Συζήτηση διαγραφής. Τοποθετείς το πρότυπο σγδ σε μια σελίδα που πιστεύεις ότι δεν είναι εγκυκλοπαιδική. Επειδή γύρισα τον υπολογιστή σε προβολή κινητού για να δω αν δουλεύει και στο κινητό το πρότυπο, είδα ότι ο μόνος σύνδεσμος στον οποίον μπορούσα να μπω ήταν αυτός για τη πολιτική διαγραφής, γιατί στο κινητό δεν το εμφανίζει όλο το πρότυπο για κάποιο λόγο. Λόγω αυτού, μπορείς να γράψεις [[Συζήτηση:ΌνομαΣελίδας/Πρόταση διαγραφής]] και να γράψεις την αιτία γιατί πρέπει να διαγραφεί το λήμμα. Πρέπει να αντιγράψεις αυτό το κείμενο: == [[ΌνομαΣελίδας]] == {{συζήτηση διαγραφής|Όνομα Σελίδας| |αποτέλεσμα= |διαχειριστής= }} . Αν βάλεις το πρότυπο σγδ και κάνεις εναλλαγή σε προβολή υπολογιστή και πατήσεις το Δημιουργήστε την καταχώριση, το παραπάνω θα βγει κατευθείαν.

NikosLikomitros (συζήτηση) 23:19, 13 Μαΐου 2020 (UTC)

NikosLikomitros η πρώτη μέθοδος εφαρμόζεται και από κινητό; BILL1 (συζήτηση) 00:45, 14 Μαΐου 2020 (UTC)

@BILL1: Ναι, εφαρμόζεται και από κινητό, χωρίς την ανάγκη εναλλαγής σε προβολή υπολογιστή. NikosLikomitros (συζήτηση) 00:46, 14 Μαΐου 2020 (UTC)

NikosLikomitros Οκ, ευχαριστώ πολύ. Θέλω λίγο και την γνώμη σου για το Σερραϊκό ιδίωμα. Ο Εφημερίδα κάνει λόγο για μεγάλο αριθμό ομιλητών σε μία μεγάλη έκταση. Πως το βλέπεις αυτό; Επίσης, η ελληνική βικιπαίδεια θα μπορούσε να "σηκώσει" λήμματα για τοπικά ιδιώματα (όπως π.χ. το Νταρνάκικο, για το οποίο κατ' εμέ θα άξιζε περισσότερο να γίνει ένα λήμμα, πηγές υπάρχουν). Βέβαια δεν θα μου άρεσε να απορρίψω ένα ιδίωμα που έχει εκφρασθεί η άποψη ότι είναι είναι άγνωστο επειδή δεν έχει ασχοληθεί κανείς μαζί του σοβαρά. Τι πιστεύεις; BILL1 (συζήτηση) 00:54, 14 Μαΐου 2020 (UTC)

@BILL1: Προσωπικά δεν βλέπω να υπάρχει πραγματικά ο αριθμός που αναφέρει το λήμμα. Πρώτον, η απογραφή πληθυσμού δεν ρωτάει την μητρική γλώσσα και την ομιλούμενη διάλεκτο. Δεύτερον, η εσωτερική μετανάστευση προς τις Σέρρες από άλλες περιοχές του νομού και της χώρας μας, καθώς και η εκμάθηση μόνο της νέας ελληνικής στις νεότερες γενιές (όπως και επίσης ο φθίνων πληθυσμός των χωριών), μειώνουν τον αριθμό ομιλητών του ιδιώματος. Και άλλα τοπικά ιδιώματα λόγω των παραπάνω καταγράφουν σημαντική πτώση στους ομιλητές. Προσωπικά θεωρώ ότι ο αριθμός είναι υπερεκτιμημένος και το πραγματικό νούμερο ίσως δεν ξεπερνά τους 15.000 ομιλητές, αλλά ως ερευνητής του ιδιώματος μπορεί να γνωρίζει καλύτερα τη δημογραφία του ιδιώματος. Για το Νταρνάκικο ιδίωμα, ένα λήμμα θα μπορούσε να δημιουργηθεί, εφόσον υπάρχουν ορισμένες πηγές να στηρίξουν το λήμμα. Όσον αφορά το τελευταίο, κατ'εμέ δεν πρέπει να το απορρίψεις. Η έλλειψη σοβαρής μελέτης δεν αποτελεί λόγο για την απόρριψη ενός ιδιώματος από τη Βικιπαίδεια. Υπάρχουν και άλλες ελάχιστα μελετημένες διάλεκτοι με πολύ μεγαλύτερο αριθμό ομιλητών, οι οποίες έχουν λήμμα στη Βικιπαίδεια. Εφόσον υπάρχει και η τεκμηρίωση, μπορεί να δημιουργηθεί ένα λήμμα για το Νταρνάκικο (ή οποιοδήποτε άλλο ελληνικό ιδίωμα). NikosLikomitros (συζήτηση) 01:27, 14 Μαΐου 2020 (UTC)

@NikosLikomitros: οκ, ευχαριστώ πολύ για την γνώμη σου. BILL1 (συζήτηση) 01:56, 14 Μαΐου 2020 (UTC)

Γκίουμρι[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, υπάρχει κάποια πηγή για την χρήση αυτού του τύπου; --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 17:06, 21 Μαΐου 2020 (UTC)

Απ'ότι βλέπω η χρήση του τύπου είναι ελάχιστη. Αν θέλεις, μπορείς να το προτείνεις για διαγραφή. Αυτόν τον τύπο βρήκα στο λήμμα Σιάν, και αποφάσισα να δημιουργήσω μια ανακατεύθυνση προς το λήμμα. Καλύτερη λύση πάντως ήταν να γίνει απλά μια αλλαγή σε Γκίουμρι σε Γκιουμρί. NikosLikomitros (συζήτηση) 17:29, 21 Μαΐου 2020 (UTC)

Μόνος σου το λες. 🤷‍♂️😉 Γενικά, δεν είμαι αρνητικός στις ανακατευθύνσεις, αρκεί αυτές να έχουν κάποια λογική. Για παράδειγμα, αδυνατώ να κατανοήσω την λογική δημιουργίας ανακατεύθυνσης για... μία γενική κυρίου ονόματος, όταν μπορείς (γενικά αναφέρομαι) απλώς να επεξεργαστείς και το διορθώσεις καταλλήλως. Παρομοίως και για τους λάθος τόνους. 🤷‍♂️ Αντιθέτως, εναλλακτικές (εννοείται τεκμηριωμένες) εναλλακτικές ονομασίες ασφαλώς και είναι καλοδεχούμενες να υπάρχουν ως ανακατευθύνσεις και λύνουν αρκετά πιθανά ζητήματα. Χωρίς όμως να πρέπει κι εκεί να είμαστε απόλυτοι. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 17:38, 21 Μαΐου 2020 (UTC)

Αλλαγή φωτο[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου, μπορείς να αλλάξεις φωτογραφία στο wiki της αννας; MrFokM (συζήτηση) 13:53, 28 Μαΐου 2020 (UTC)

Καλησπέρα @MrFokM:. Εννοείς μάλλον αυτή τη φωτογραφία. Όντως, η φωτογραφία της Βίσση είναι σχετικά παλιά και ίσως θέλει αλλαγή. Στην Βικιπαίδεια, μια εικόνα πρέπει να είναι ελεύθερη δικαιωμάτων (δηλαδή να μην έχει πνευματικά δικαιώματα). Όμως υπάρχει ένα πρόβλημα με την εικόνα: τα πνευματικά της δικαιώματα. Επειδή πρόκειται για φωτογραφία που έχει αναδημοσιευθεί και σε άλλες ιστοσελίδες, είτε ολόιδια ή με άλλες διαστάσεις, δεν μπορεί να προστεθεί διότι η εικόνα αποτελεί παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Μπορείς να διαβάσεις και την σχετική πολιτική, εδώ. Για όποια άλλη απορία έχεις, μη διστάσεις να ρωτήσεις. NikosLikomitros (συζήτηση) 22:14, 28 Μαΐου 2020 (UTC)

Translation request[επεξεργασία κώδικα]

Hello.

Can you create the article en:Azerbaijan Democratic Republic (the predecessor state of Αζερική Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία) in Greek Wikipedia?

Yours sincerely, Karalainza (συζήτηση) 14:29, 21 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Πρόταση λήμματος για διαγραφή[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ/ή NikosLikomitros, το λήμμα Θεόδωρος Βενιάμης που δημιούργησες (ή σε ενδιαφέρει) έχει προταθεί για γρήγορη διαγραφή για τον ακόλουθο λόγο: Λ1/Λ5. Εάν είσαι σίγουρος ότι το λήμμα ακολουθεί την πολιτική και δεν περιλαμβάνεται στα κριτήρια γρήγορης διαγραφής, μπορείς να πεις τη γνώμη σου στη σελίδα συζήτησης του λήμματος. Πιθανόν να χρειάζεται να διαβάσεις την πολιτική (π.χ. εγκυκλοπαιδικότητα ή προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων) και τις σχετικές οδηγίες πριν σχηματίσεις άποψη. —Gnslps (συζήτηση) 01:00, 2 Ιουνίου 2020 (UTC)

Επεξεργασία συνδέσμων για άλλες γλώσσες[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα και συγχαρητήρια για την προσπάθεια σου! Έτυχε να παρατηρήσω κάποιες από τις συνεισφορές σου τις τελευταίες ημέρες, κυρίως στις μεταφράσεις από λήμματα της αγγλικής Βικιπαίδειας, και πρόσεξα ότι όταν δημιουργείς τη σελίδα δεν τη συνδέεις με τις υπόλοιπες ξενόγλωσσες. Δεν είναι λάθος απλά ίσως δημιουργηθούν κατά λάθος διπλότυπα από επιπόλαιους χρήστες στο μέλλον ή δεν δοθεί η ευκαιρία που θα μπορούσε για επεξεργασία αυτών! Για να συνδέσεις τις σελίδες υπάρχει σε κάθε σελίδα κάτω αριστερά στην περιοχή με τις διαθέσιμες γλώσσες ο σύνδεσμος που λέει προσθήκη γλωσσών (ή add links), αλλιώς μπορείς να κάνεις το ίδιο στη σελίδα των wikidata που είναι συνδεδεμένο το κάθε λήμμα! Ελπίζω να αντιλήφθηκες τι εννοώ. Καλή συνέχεια! Gnslps (συζήτηση) 08:38, 4 Ιουνίου 2020 (UTC)

Καλημέρα και σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Όντως, η προσθήκη των διαβικιακών συνδέσμων είναι κάτι που μερικές φορές δεν κάνω μετά την δημοσίευση του νέου λήμματος. Αρκετές φορές όμως η προσθήκη του συνδέσμου γίνεται, όπως μπορεί να έχεις προσέξει, αυτόματα με την δημοσίευση του λήμματος. Αρκετές φορές κάνω και χειροκίνητη προσθήκη συνδέσμων, την οποία και θα αυξήσω. Όντως, η πιθανή ύπαρξη δύο λημμάτων είναι ένα πρόβλημα, γιατί παρόλο που ο χρήστης ειδοποιείται για την ύπαρξη του λήμματος αν ο τίτλος είναι ταυτόσημος, μπορεί είτε λόγω άλλης ορθογραφίας ή ξενόγλωσσου τίτλου να δημιουργηθούν δύο ταυτόθεμα λήμματα. Παρατηρώντας μερικές συνεισφορές σου, βλέπω ότι είσαι ένας χρήστης με διάθεση και θέληση για τη Βικιπαίδεια, ενώ έχεις μια πολύ καλή γνώση της πολιτικής. Συνέχισε έτσι. NikosLikomitros (συζήτηση) 01:53, 5 Ιουνίου 2020 (UTC)

Καλημέρα, κι εγώ σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Αυτόματα γίνεται όταν χρησιμοποιείς το εργαλείο για τις μεταφράσεις θαρρώ. Απλά υπάρχει κόσμος που δεν τον πολυνοιάζει να κάνει ένα πράγμα και σωστό και συνήθως, απ'όσο έτυχε να δω, βρίσκω διπλότυπα στα βικιδεδομένα! Προς το παρόν είμαι καινούργιος εδώ πέρα γι' αυτό προσπαθώ όταν διαφωνώ με κάτι να παραθέτω και την πολιτική. Δεν είναι θέμα γνώσης, δεν τη γνωρίζω "απ' έξω", απλά όταν δίνεται ευκαιρία την παραθέτω όταν πιστεύω ότι ανταποκρίνεται στο εκάστοτε ζήτημα με σκοπό είτε να πληροφορήσω τον όποιο αναγνώστη είτε να με διορθώσουν. Νομίζω όλοι θα κάνουμε λάθη και παραβάσεις στην αρχή, όμως καθώς μας παρατηρούν διορθωνόμαστε. Πάνω απ'όλα σημασία έχει η ευγένεια σε αυτή την κοινότητα η οποία πολλές φορές λείπει. Κλείνοντας, κι εσύ κάνεις αρκετό κόπο κι απ'ότι βλέπω είσαι μικρός κι αυτό είναι αξιέπαινο και αξιοσημείωτο! Καλή συνέχεια! Gnslps (συζήτηση) 04:11, 5 Ιουνίου 2020 (UTC)

Ανακριβής ισχυρισμός[επεξεργασία κώδικα]

Σε παρακαλώ να ξαναδείς αυτό που έγραψες στη σελίδα συζήτησης για τη διαγραφή του λήμματος "Εθνικισμός στους Μεσαίους Χρόνους". Δεν ισχύει ότι "η ενωρίτερη χρονική περίοδος που αναφέρει το λήμμα είναι ο 17ος αιώνας", αφού αναφέρεται σαφώς ο Μεσαίωνας σε διάφορες περιπτώσεις. Αν θεωρείς ότι ο όρος "ψευδές" σε προσβάλλει, τότε κι εσύ έκανες ουσιαστικά την ίδια προσβολή προς εμένα, ότι δηλαδή γράφω ψέματα στο λήμμα.--Skylax30 (συζήτηση) 12:29, 9 Ιουνίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα. Για να λυθεί η παρεξήγηση, αναδιέταξα λίγο την τοποθέτηση μου. Ο έλεγχος που έκανα και σε άλλες Βικιπαίδειες για να βγάλω ένα συμπέρασμα αν υπήρχε υπό τη σημερινή του μορφή, και απ'ότι φαίνεται (υπό την σημερινή του μορφή) δεν υπήρχε. Έλεγξα την ιστορία του αγγλικού λήμματος και δεν κάνει καμία σαφή αναφορά για Μεσαίωνα. Αν έλαβες λάθος μήνυμα από την πρώτη μου τοποθέτηση, τότε έγινε ακούσια. Πάντως, δεν διαφωνώ με τη συγχώνευση όσου κειμένου γίνεται με το κεντρικό λήμμα, υπό τις ιδέες που ανέφεραν και άλλοι συμβικιπαιδιστές. NikosLikomitros (συζήτηση) 17:09, 9 Ιουνίου 2020 (UTC)

Τώρα νομίζω ότι καταλαβαίνω τί εννοείς. Σου θυμίζω, για αρχή, ότι η ΒΠ δεν είναι αυτοαναφορική, δηλαδή το τί γράφεται σε μια γλώσσσα είναι μεν μια ένδειξη, αλλά δεν αποτελεί επιχείρημα για άλλη γλώσσα. Πολλά λήμματα γράφονται από ολιγομελείς ομάδες και πατρονάρονται από ακόμα λιγότερους. Για την αγγλική, ρίξε μια ματιά σ' αυτό Nationalism in the Middle Ages. Το έγραψα εγώ, προσπάθησε να το σβήσει ένας από αυτούς που θέλουν να σβήσουν το ελληνικό, πήρε μόνο αρνητικές απαντήσεις, και μετά το βελτίωσε ένας άλλος χρήστης. Σημασία έχει πάντα τί λένε οι αξιόπιστες πηγές, και όχι τί νομίζω εγώ ή εσύ. Έχω την εντύπωση ότι είσαι νέος στην ελλ. β.π.. Για να μην μείνεις με την εντύπωση ότι αυτά που γράφονται στη συζήτηση διαγραφής έχουν σχέση με τους κανονισμούς, διάβασε τί σημαίνει POV και πώς αίρεται, και πότε ένα θέμα μπορεί να γίνει αντικείμενο λήμματος. Τα λέμε.--Skylax30 (συζήτηση) 21:04, 9 Ιουνίου 2020 (UTC)

This Month in Education: May 2020[επεξεργασία κώδικα]

This Month in Education Volume 9 • Issue 5 • May 2020


ContentsHeadlinesSubscribe


In This Issuse

About This Month in Education · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · For the team: Romaine 16:39, 10 Ιουνίου 2020 (UTC)

Αιχμαλωσία του Δ΄ Σώματος Στρατού στο Γκέρλιτς[επεξεργασία κώδικα]

Νίκο καλησπέρα. Μου φαινεται περιττός και δυσλειτουργικός ο διαχωρισμός αυτού του γεγονότος από την ιστορία του Δ΄ Σώματος Στρατού. Το λήμμα εκείνο δεν είναι τόσο μεγάλο που να απαιτείται ένας τέτοιος διαχωρισμος. Ο άλλος ενδοιασμός που εχω είναι πως αυτό το κείμενο δεν είναι γραμμένο εγκυκλοπαιδικά. Μοιάζει αντιγραφή από εφημερίδα. Από πού το πήρες; (δεν αναφέρεται τίποτα στις σημειώσεις ιστορικού).--Dipa1965 (συζήτηση) 16:31, 15 Ιουνίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα Dipa1965. Έσπασα το λήμμα σε δύο κομμάτια, μιας και καταλάμβανε ένα μεγάλο τμήμα του άρθρου (υπήρχε και σήμανση ελληνοκεντρικότητας). Όντως, το λήμμα έχει δημοσιογραφικό τόνο (και μοιάζει και με κείμενο από βιβλίο ιστορίας). Το κείμενο του άρθρου προέρχεται από το λήμμα Γκέρλιτς. Το κείμενο προστέθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2012 σύμφωνα με το ιστορικό και απ'ότι φαίνεται προστέθηκε στο λήμμα για τη πόλη με αντιγραφή (δες για σύγκριση, το ψηφιοποιημένο κείμενο από βιβλίο για τις ελληνογερμανικές σχέσεις που εξέδωσε το Ίδρυμα της Βουλής το 2010, σελ. 178 και μετά). NikosLikomitros (συζήτηση) 17:04, 15 Ιουνίου 2020 (UTC)

Εικόνες σε λήμματα[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα! Να σε ρωτήσω κάτι; Έχω βάλει μια-δυο φωτογραφίες (μια με στιγμιότυπο από σήμα της Audio Visual και μια από ιστορία κόμικ) στα λήμματα AVE (Ελλάδα) και Goody's. Πιστεύεις ότι η χρήση τους είναι εύλογη; Επίσης, σκοπεύω να επιφορτώσω και στιγμιότυπο από την επίμαχη διαφήμιση Έμπαινες? NickBlamp (συζήτηση) 03:32, 17 Ιουνίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα NickBlamp. Είδα τις φωτογραφίες που προσέθεσες και μπορώ να πω ότι ικανοποιεί τα κριτήρια της σχετικής πολιτικής. Για το στιγμιότυπο μπορείς να το προσθέσεις ως εύλογη χρήση με την επιλογή "Μη ελεύθερη σκηνή από ταινία, τηλεοπτική ή διαδικτυακή εκπομπή (μόνο για χρήση σε λήμμα για το έργο ή τους κύριους συντελεστές)". Καλύπτει και σκηνικά από διαφημίσεις. NikosLikomitros (συζήτηση) 16:55, 18 Ιουνίου 2020 (UTC)

This Month in Education: June 2020[επεξεργασία κώδικα]

This Month in Education Volume 9 • Issue 6 • June 2020


ContentsHeadlinesSubscribe


In This Issuse

About This Month in Education · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · For the team: Romaine 03:54, 24 Ιουνίου 2020 (UTC)

Τοπωνύμια[επεξεργασία κώδικα]

NikosLikomitros Καλησπέρα. Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση σχετικά με την προσθήκη ελληνικών τοπωνυμίων, για περιοχές εκτός Ελλάδος (και Κύπρου φυσικά, όπου μιλούν επίσης ελληνικά). Τα κριτήρια έχουν να κάνουν αποκλειστικά με τον πληθυσμό, ή σχετίζονται και με την ιστορία ή πληθυσμιακά στοιχεία της εκάστοτε περιοχής σε παλαιότερες περιόδους; Ευχαριστώ πολύ. BILL1 (συζήτηση) 21:48, 28 Ιουνίου 2020 (UTC)

@BILL1: Αν κατάλαβα σωστά, εννοείς τα τοπωνύμια πόλεων εκτός Ελλάδος-Κύπρου; NikosLikomitros (συζήτηση) 21:57, 28 Ιουνίου 2020 (UTC)

@NikosLikomitros: Ναι, πόλεων/χωριών που δεν βρίσκονται σε περιοχή όπου τα ελληνικά να αποτελούν επίσημη γλώσσα. Ωστόσο μπορεί σε εκείνη την περιοχή να υπήρχαν Έλληνες ή η περιοχή να έχει ιστορικούς δεσμούς με τον Ελληνισμό. Αυτό εννοώ. BILL1 (συζήτηση) 22:05, 28 Ιουνίου 2020 (UTC)

@BILL1: Σύμφωνα με την πολιτική ονοματοδοσίας σελίδων προτείνεται η καθιερωμένη ονομασία στα ελληνικά. Για τις πόλεις όπου υπήρχε ελληνική παρουσία παλαιότερα και χρησιμοποιείται τόσο το ιστορικό όσο και το σημερινό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ιστορικό ελληνικό όνομα ή το σημερινό στην γλώσσα της χώρας αυτής, με κάποια διευκρίνιση δίπλα. NikosLikomitros (συζήτηση) 22:22, 28 Ιουνίου 2020 (UTC)

@NikosLikomitros: Ξέρεις αν τα κριτήρια αυτά ισχύουν και σε αλλόγλωσσες βικιπαίδειες; Στην αγγλική βικιπαίδεια κατά το παρελθόν είχα συναντήσει προβλήματα καθώς προσπάθησα να προσθέσω ελληνικά τοπωνύμια σε κάποιες περιοχές με ελληνικό παρελθόν, ωστόσο χρήστης και μάλιστα διαχειριστής αν θυμάμαι καλά με διαβεβαίωσε ότι πρέπει να υπάρχει μέχρι σήμερα ελληνικός πληθυσμός στις περιοχές αυτές, για να προστεθεί το τοπωνύμιο. Ωστόσο, δεν παρατήρησα να εφαρμόζεται κάτι τέτοιο σε άλλα λήμματα. Πως μπορώ να αποδείξω το δίκαιό μου; BILL1 (συζήτηση) 22:31, 28 Ιουνίου 2020 (UTC)

@BILL1: Κάθε Βικιπαίδεια έχει διαφορετική πολιτική για τα εναλλακτικά ονόματα. Στα αγγλικά en:Wikipedia:Manual_of_Style/Lead_section#Alternative_names αναφέρουν στα εναλλακτικά ονόματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν, στην εισαγωγή ή σε ειδική ενότητα, εναλλακτικές ορθογραφίες, μικρότερες ή μακρύτερες μορφές, ιστορικά ή σημαντικά ξενόγλωσσα ονόματα. Για να επιχειρηματολογήσεις στην συζήτηση, μπορείς να αναφερθείς στην πολιτική της Βικιπαίδειας, στο γεγονός ότι ορισμένα από τα ιστορικά ονόματα είναι η συνηθέστερη μορφή στα ελληνικά και το ότι δεν εφαρμόζεται κάτι τέτοιο σε διάφορα λήμματα. Το πιο σημαντικό επιχείρημα από τα τρία είναι η παράθεση της πολιτικής. Μέχρι να βρεθεί μια λύση, μην κάνεις προσθαφαιρέσεις ονομάτων. NikosLikomitros (συζήτηση) 23:11, 28 Ιουνίου 2020 (UTC)

@NikosLikomitros: Οκ, ευχαριστώ πολύ!!

Για το έτος 259[επεξεργασία κώδικα]

Νίκο, χαίρε. Στην Αγγλική Βικιπαίδεια για το λήμμα των γεγονότων του 259 υπάρχει ένα γεγονός που αναφέρεται στην Μάχη των Μεδιολάνων και μιλάει για a Germanic confederation. Να μεταφράσω αυτόν τον όρο ως Γερμανική συνομοσπονδία? ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΙΣΙΛΙΑΣ (συζήτησησυνεισφορά) .

Καλησπέρα. Η σωστή μετάφραση του όρου που ανέφερες είναι η "μια συνομοσπονδία γερμανικών φύλων", καθώς μετά αναφέρει τους Αλεμάνι, μια ομοσπονδία γερμανικών φυλών. NikosLikomitros (συζήτηση) 14:16, 16 Ιουλίου 2020 (UTC)

"μεταφραστής"[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Ο λεγόμενος "μεταφραστής" [3], γνωστό, παλιό τρολ του Βικιλεξικού (επίσης κι εδώ [4] κλπ). Φαίνεται ότι επισκέπτεται πλέον αρκετά συχνά τη ΒΠ. Βασικό χαρακτηριστικό του οι ψευτοσοβαρές ασυναρτησίες, τα άσχετα, μερικές φορές και οι προσωπικές επιθέσεις, σε λήμματα, σελίδες συζήτησης και συνόψεις επεξεργασίες. Εμφανίζεται πάντα με IP. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 12:49, 24 Ιουλίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα. Υποψιάστηκα ότι το περιεχόμενο που προστέθηκε στην σελίδα συζήτησης προέρχεται από τρολιά του μεταφραστή λόγω του κειμένου στο οποίο προστέθηκε. Απ'ότι φαίνεται πλέον τείνει να επεξεργάζεται συζητήσεις με τέτοιες αναρτήσεις αρκετές ημέρες της εβδομάδας. Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση. NikosLikomitros (συζήτηση) 22:59, 25 Ιουλίου 2020 (UTC)

Τελικά έχει "προϊστορία" και στη ΒΠ. Αυτός πρέπει να είναι ο ίδιος, από τη "χρυσή" εποχή του και στο ΒΛ. Βρήκα και 1-2 άλλες παρόμοιες IP από εκείνη την εποχή (ενδεικτικά [5]). ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 23:53, 25 Ιουλίου 2020 (UTC)

@Chalk19: Με βάση τα στοιχεία που παρέχεις, φαίνεται ότι μιλάμε για μια ενδιαφέρουσα περίπτωση τρολ, το οποίο εμφανίζεται περιοδικά. NikosLikomitros (συζήτηση) 23:55, 25 Ιουλίου 2020 (UTC)

Δημιουργία κατηγοριών[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα NikosLikomitros. Θα ήθελα την βοήθειά σου, σχετικά με την δημιουργία μιας κατηγορίας. BILL1 (συζήτηση) 11:40, 3 Αυγούστου 2020 (UTC)

Καλησπέρα BILL1 και καλό μήνα. Η δημιουργία κατηγορίας είναι μια απλή διαδικασία. Πρώτον, πληκτρολογείς στη συσκευή σου την διεύθυνση el.wikipedia.org/wiki/Κατηγορία:ΌνομαΚατηγορίας (όπου τα ΌνομαΚατηγορίας δίνονται ως παραδείγματα για την διεύθυνση της κατηγορίας). Πατάς έπειτα δημιουργία σελίδας και μετά, κατά τη διάρκεια της δημιουργίας, γράφεις Κατηγορία:ΌνομαΚατηγορίας2, σε περίπτωση που επιθυμείς να την διασυνδέσεις με άλλη κατηγορία.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι δημιουργίας κατηγοριών. Ενδεικτικά, μπορείς να αναζητήσεις στην αναζήτηση μια ανύπαρκτη κατηγορία, έπειτα να πατήσεις την εναλλαγή σε προβολή υπολογιστή (επειδή δεν βγάζει το μήνυμα και στην προβολή κινητού) και έπειτα να πατήσεις ότι επιθυμείς να την δημιουργήσεις με επεξεργαστή κώδικα, και μετά ακολουθείς το ίδιο βήμα (κάνεις, δηλαδή, διασύνδεση με άλλη κατηγορία εφόσον το επιθυμείς). Αφού πατήσεις τον επεξεργαστή κώδικα στο ερώτημα Δημιουργήστε τη σελίδα «Κατηγορία:ΌνομαΚατηγορίας» στη Βικιπαίδεια με επεξεργαστή κώδικα ή οπτικό επεξεργαστή (VE)! που θα βγει στην αναζήτηση με προβολή υπολογιστή.

NikosLikomitros (συζήτηση) 12:03, 3 Αυγούστου 2020 (UTC)

@BILL1: Επίσης, για να διασυνδεθεί η κατηγορία με μια άλλη, γράφεις [[Κατηγορία:ΌνομαΚατηγορίας]]. NikosLikomitros (συζήτηση) 12:36, 3 Αυγούστου 2020 (UTC)

NikosLikomitros οκ, ευχαριστώ πολύ και για την διόρθωση. Καλή συνέχεια και καλό μήνα!! BILL1 (συζήτηση) 12:39, 3 Αυγούστου 2020 (UTC)

@BILL1: Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα. Καλή συνέχεια και καλό μήνα. NikosLikomitros (συζήτηση) 12:53, 3 Αυγούστου 2020 (UTC)

This Month in Education: July 2020[επεξεργασία κώδικα]

This Month in Education Volume 9 • Issue 7 • July 2020


ContentsHeadlinesSubscribe


In This Issuse
About This Month in Education · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · For the team: Romaine 05:27, 5 Αυγούστου 2020 (UTC)

Κατηγορίες[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, όταν γίνεται αναφορά σε κατηγορίες σε σελίδες συζήτησης ή γενικά τρίτες σελίδες εκτός λημμάτων καλό είναι (βασικά απαραίτητο) να προστίθεται μπροστά από τον σύνδεσμο το σύμβολο :, διαφορετικά μετρά ως κατηγοριοποίηση της σελίδας και το λινκ δεν φαίνεται. Εφόσον κάνεις το παραπάνω το λινκ θα εμφανίζεται κανονικά και η σελίδα δεν θα κατηγοριοποιείται. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 18:55, 12 Αυγούστου 2020 (UTC)

Σε ευχαριστώ για την υπόδειξη. Θα το θυμάμαι, για μελλοντικές σχετικές επεξεργασίες. NikosLikomitros (συζήτηση) 22:13, 18 Αυγούστου 2020 (UTC)

This Month in Education: August 2020[επεξεργασία κώδικα]

This Month in Education Volume 9 • Issue 8 • August 2020


ContentsHeadlinesSubscribe


In This Issuse
About This Month in Education · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · For the team: Romaine 13:33, 23 Αυγούστου 2020 (UTC)

Μπαλόνια-Επικινδυνότητα[επεξεργασία κώδικα]

Δηλαδή πόσες φορές πρέπει να το πω; Τα μπαλόνια είναι Α Κ Ι Ν Δ Υ Ν Α. Και να σκάσουν δε φράζουν αεροφόρες οδούς. Τότε, δηλαδή θέλετε να μου πείτε να μην ξαναπάρω μπαλόνια, γιατί μπορεί να σκάσουν την ώρα που τα φουσκώνω και να πεθάνω. Είστε με τα καλά σας; Φάνης Χατζηπέτρος (συζήτηση) 11:37, 2 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

@Φάνης Χατζηπέτρος: Εάν θεωρείς ότι τα μπαλόνια είναι ακίνδυνα, τότε μπορείς, πάντα τεκμηριωμένα με αξιόπιστες πηγές (ή από τα αγγλικά εφόσον υπάρχει σχετικό κείμενο) να τεκμηριώσεις την άποψη σου, ή να γίνει μια συζήτηση στο λήμμα για το θέμα της επικινδυνότητας ή μη και να γίνει ανταλλαγή απόψεων. Η αλήθεια είναι ότι στο λήμμα η τεκμηρίωση είναι ελλιπής, και η επικινδυνότητα ή μη των μπαλονιών είναι σημαντικό θέμα. Σε άρθρο των Νέων για το θέμα, αναφέρει ότι τα μπαλόνια μπορούν να προκαλέσουν επεισόδιο πνιγμονής. NikosLikomitros (συζήτηση) 12:11, 2 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Ταχεία διαγραφή σελίδας[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα Νίκο. Αν μπορείς να εγκρίνεις την διαγραφή της σελίδας Μανώλης Παπαλεξάνδρου. Παραδέχομαι ότι αποτελεί πηγή μυθοπλασίας, χωρίς καμία βάση και υπόκειται σε υποκλοπή προσωπικών δεδομένων από τα πλαίσια της ζωής του Μανώλη Παπαλεξάνδρου. Σε παρακαλώ όπως την διαγράψες για να μην υπάρξουν νομικές κινήσεις. George07777 (συζήτηση) 15:02, 5 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

@George07777: Καλησπέρα. Πρώτον, δεν είμαι διαχειριστής. Δεύτερον, ένα οποιοδήποτε λήμμα της Βικιπαίδειας, συμπεριλαμβανομένου αυτού, αποτελείται από πραγματικά στοιχεία οπότε δεν είναι μυθοπλασία. Τρίτον, τα όσα δεδομένα αναγράφει μια σελίδα στη Βικιπαίδεια δεν είναι υποκλοπή προσωπικών δεδομένων, καθώς τα δεδομένα που προστίθονται είναι δημοσίως προσβάσιμα και σε άλλες πηγές εκτός από τη Βικιπαίδεια. Όταν ένα λήμμα που δεν μπορεί να αναλυθεί σε πολλές χιλιάδες μπάιτ έχει πολλές εξειδικευμένες πληροφορίες συνήθως έχει σύγκρουση συμφερόντων. Τέλος, μια σελίδα δεν μπορεί να διαγραφεί γιατί κάποιος δεν θέλει να υπάρχει αυτή η σελίδα στη Βικιπαίδεια, αλλά μόνο αν: είναι πειραματισμός, δεν πληρεί τα κριτήρια, προταθεί για διαγραφή και ψηφιστεί διαγραφή της σελίδας, επαναδημιουργηθεί ενώ (ακόμα) δεν είναι εγκυκλοπαιδική ή επειδή υπάρχει με άλλο τίτλο και πρόκειται να γίνει συγχώνευση. Τέλος, νομικές απειλές δεν επιτρέπονται στη Βικιπαίδεια. Μπορείς να συζητήσεις στην σελίδα συζήτησης του λήμματος για την εγκυκλοπαιδικότητα του λήμματος, καθώς πράγματι έχει πρόβλημα εγκυκλοπαιδικότητας. Μπορείς να την προτείνεις για διαγραφή επίσης βάζοντας το πρότυπο σγδ και κάνοντας την πρόταση μετά (πατώντας δημιουργία καταχώρησης) αφού πρώτα διαβάσεις τα τα κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας, για να αιτιολογήσεις ολοκληρωμένα και με βάση την πολιτική το λόγο που τη προτείνεις για διαγραφή. NikosLikomitros (συζήτηση) 15:13, 5 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Δεν μίλησες με νομική γλώσσα ενάντια στη βικιπέδια. Είμαι ο διαχειριστής της σελίδας και ναι υπόκειται σε προιόν μυθοπλασίας. Όπως βλέπεις δεν μπορεί να στηριχθεί βιβλιογραφικά. Ξεκίνησε ως πλάκα απέναντι σε έναν φίλο και κατέληξε να μην μπορεί να διαγραφεί με αποτέλεσμα να κινδυνεύω νομικά για τη μεταφορά ψευδών και προσωπικών στοιχείων.

George07777 (συζήτηση) 15:18, 5 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Μιλησα***

George07777 (συζήτηση) 15:18, 5 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

@George07777: Δε μίλησα με νομική γλώσσα γιατί οι νομικές απειλές δεν επιτρέπονται. Επίσης, στην Βικιπαίδεια δεν χρειάζεται συγκατάθεση ενός εγκυκλοπαιδικού ή μη με βάση την πολιτική προσώπου για να δημιουργηθεί λήμμα στη Βικιπαίδεια. Τώρα, εάν το κείμενο ενός λήμματος είναι μυθοπλασία ή όχι, αυτό μπορεί να προκύψει με βάση έρευνα στο διαδίκτυο για να επαληθευθούν τα γραφόμενα του λήμματος. Ένα λήμμα μπορεί να διαγραφεί εφόσον δεν είναι εγκυκλοπαιδικό (μπορείς να το προτείνεις για διαγραφή εφόσον διαβάσεις και την πολιτική ώστε να τεκμηριώσεις τα γραφόμενα σου). NikosLikomitros (συζήτηση) 15:27, 5 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Επιδρομή στη Σύμη[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα φίλε Νίκο. Μπορείς να ελέγξεις το παραπάνω λήμμα για το αν τυχών δε το έχω μεταφράσει σωστά (γιατί η Αγγλική σύνταξη του κειμένου ήταν για εμένα χάλια.); -Greek Scorpion (Αίθουσα τύπου)- 18:26, 10 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

@Greek Scorpion: Άρχισα την επιμέλεια στο λήμμα. Θα ανοίξω και το αγγλικό λήμμα παράλληλα για να δω τι πρέπει να διορθωθεί. Μέσω των πρόσφατων αλλαγών θα σου δίνεται συνεχή ενημέρωση για τις διορθώσεις. NikosLikomitros (συζήτηση) 18:45, 10 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Ενημέρωση: Η επιμέλεια του λήμματος έγινε. Πράγματι η αγγλική σύνταξη του κειμένου δεν είναι η καλύτερη. Έκανα ορισμένες διορθώσεις, σπάζοντας τις μεγάλες προτάσεις σε μικρότερες και κάνοντας άλλες διορθώσεις. NikosLikomitros (συζήτηση) 19:27, 10 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)
Να σαι καλά Νίκο. Καλα κατάλαβα πως κάτι έτρεχε με το λήμμα αλλα εκανα ότι μπορούσα και γω. Τέλος πάντων ευχαριστω για τη βοήθεια. Υ. Γ. Σου χω εμπιστοσύνη καλέ, δε χρειαζόταν να σε παρακολουθώ.-Greek Scorpion (Αίθουσα τύπου)- 19:57, 10 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)
Δεν κάνει τίποτα. Υ.Γ. Το ανέφερα ώστε να έχεις την δυνατότητα να βλέπεις τις αλλαγές, την στιγμή που συμβαίνουν. Σε μια αντίστοιχη περίπτωση θα σου είχα το ίδιο επίπεδο εμπιστοσύνης. NikosLikomitros (συζήτηση) 20:00, 10 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Hi Nikos![επεξεργασία κώδικα]

Hi Nikos :) Can you please translate this when you have time ? :) Emperor of Emperors (συζήτηση) 00:49, 13 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

@Emperor of Emperors: I have just published the article. I have translated the introduction and the "Life" section, while the rest of the english article will be translated soon as well. NikosLikomitros (συζήτηση) 20:20, 14 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Thank you Nikos :) Emperor of Emperors (συζήτηση) 18:18, 15 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)
You're welcome. NikosLikomitros (συζήτηση) 20:44, 15 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Λάθος[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, συγγνώμη για την αναστροφή. Ήθελα να «βγάλω» παλιότερη προβληματική ατεκμηρίωτη επεξεργασία. Προφανώς δεν το έχω συνηθίσει ακόμη στο 100%. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 18:18, 21 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

@Glorious 93: Φυσικά σε συγχωρώ. Τέτοια πράγματα συμβαίνουν. Μάλιστα τέτοια λάθη έχω κάνει και εγώ τις προηγούμενες εβδομάδες, κυρίως γιατί κατά τη φόρτωση των πρόσφατων αλλαγών πάτησα λάθος κουμπί. Για να το αποφεύγω, συνηθίζω να ελέγχω κάθε επεξεργασία που πιθανώς πρέπει να αναιρεθεί και σου συστήνω αυτή τη μέθοδο. NikosLikomitros (συζήτηση) 18:26, 21 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Εννοείται τα ελέγχω. Απλώς εδώ επειδή πριν είχα ελέγξει το diff θεώρησα πως θα «έτρωγε» την επεξεργασία που ήθελα, όμως έκανε το ανάποδο και απλώς αναίρεσε τις δικές σου παρεμβάσεις. Λογικά αυτό το σύστημα έχει και τα όριά του και είναι φορές όπου η παλιά καλή αναίρεση είναι πολύ πιο αποτελεσματική. 🤔😄 --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 18:28, 21 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

This Month in Education: September 2020[επεξεργασία κώδικα]

This Month in Education Volume 9 • Issue 9 • September 2020


ContentsHeadlinesSubscribe


In This Issuse

About This Month in Education · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · For the team: Romaine 12:49, 23 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Κατοστάρια[επεξεργασία κώδικα]

Αυτό (χωρίς να επιθυμώ να στοχοποιήσω κάποιον χρήστη, αλλά περισσότερο να αναφερθώ σε νοοτροπία) είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο πρέπει να γίνει δουλειά. Και είναι αρκετή. Σε ένα αρκετά ακραίο σενάριο, θα μπορούσα να προτείνω ακόμη και την πλήρη κατάργηση των βραβείων τέτοιου είδους και να επιστρέψουμε στις «παλιές καλές εποχές» των barnstars ή των επεξεργασμένων για την περίσταση εικόνων/μπάνερ. Ίσως εκεί, εφόσον όλοι λάμβαναν το ίδιο ακριβώς πράγμα, ανεξάρτητα από το αν έγραψαν ένα ή εκατό λήμματα, να είχε πραγματικά αποτέλεσμα και να επιστρέφαμε στην ουσία και την «μαγεία» της Βικιπαίδειας, την συγγραφή όσο το δυνατόν περισσότερο καλογραμμένων λημμάτων. Τέλος να θυμίσω πως οι αριθμοί είναι ακόμη εκεί και λένε πολλά, και όχι ωραία πράγματα, για τα προβλήματα μορφοποίησης, τις ελλείψεις και ανεπάρκειες πηγών ή παραπομπών, επιμέλεια παντός είδους, προσεγγιστικές μεταφράσεις κτλ. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 16:38, 25 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Πράγματι. Θα πρέπει να περαστεί το μήνυμα, σε ένα διαγωνισμό λημμάτων, το βασικό μήνυμα της μαγείας της Βικιπαίδειας στη προκειμένη περίπτωση, ότι "γράφω σε ένα διαγωνισμό για να συμβάλλω στον εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας, βοηθώντας στην εκπλήρωση του στόχου της να κάνει όλη την ανθρώπινη γνώση διαθέσιμη" και όχι το ότι είναι μια κούρσα. Θέλει αρκετή δουλειά. Πράγματι είναι κάπως πιο ακραίο αυτό το σενάριο, αλλά ίσως το μοναδικό κατάλληλο για να μειωθεί, να υποχωρήσει έστω, αυτή η αντίληψη για τους διαγωνισμούς ότι αποτελούν κούρσα. Θα υπάρξει μια ισότιμη μεταχείριση για τους χρήστες ανεξαρτήτως αριθμού λημμάτων και ίσως αλλάξει η αντίληψη. Αλλά υπάρχουν και χρήστες που το κάνουν από ενδιαφέρον και προσπαθούν να κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερες μεταφράσεις. Σχετικά με τους αριθμούς συμφωνώ. Η Βικιπαίδεια πάντως μεγαλώνει, ωριμάζει και δεν πρέπει να συνεχίζουμε να παραμελούμε τα διάφορα προβλήματα (δεν αναφέρομαι σε χρήστες αλλά στο τι πρέπει να κάνουμε). Ας κάνουμε κάποια βικιεπιχείρηση, και ας βάλουμε στόχο ώστε στα 200.000 λήμματα να μετριάσουμε διάφορα προβλήματα στην Ελληνική Βικιπαίδεια. NikosLikomitros (συζήτηση) 17:26, 25 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)
Εννοείται πως σε καμία περίπτωση... δεν πετάω στην πυρά όλους τους συμμετέχοντες ως φανατικούς χρήστες αυτόματων μεταφραστών και μεταφράσεων εις βάρος της ποιότητας. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Όμως, σταθερά, οι πρώτες θέσεις σε αυτούς τους διαγωνισμούς καταλαμβάνονται από χρήστες/χρήστριες που συνεισφέρουν συνειδητά με αυτό τον τρόπο, επιβραβεύοντας - έμμεσα - και προτρέποντας, παράλληλα, για ακόμη περισσότερους να ακολουθήσουν αυτή την πεπατημένη οδό. Όταν αναφέρομαι σε «προηγούμενα» και «κερκόπορτες» δεν το κάνω επειδή είμαι... κανένας τρομολάγνος, αλλά επειδή πρόκειται για απτά δείγματα τα οποία σταθερά γενικεύονται. Συγκεκριμένα, εάν κοιτάξεις το αρχείο των σχετικών διαγωνισμών και μαραθωνίων λημματογράφησης θα δεις πως όσο πας προς τα πίσω όλο και λιγότερη ήταν η παραγωγή λημμάτων σε... ρυθμούς πολυβόλου. Κι ας είχαμε, τελικά, λιγότερα πολύ λιγότερα δημιουργημένα λήμματα. Ήταν όμως κατά κύριο λόγο λήμματα αξιοπρεπή τα οποία, μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, στη συνέχεια, έφταναν να χαρακτηριστούν και ως καλά ή προβεβλημένα. Δυστυχώς, με την τωρινή εικόνα των πραγμάτων αυτό που γίνεται είναι να έχουμε τα μηχανάκια μαζικής παραγωγής λημμάτων από την μία πλευρά και από την άλλη όσους χρήστες προσπαθούν να σώσουν ότι μπορεί να σωθεί, αν και βέβαια όταν για ένα επιμελημένο λήμμα έχεις τέσσερα ή και παραπάνω άλλα που δημιουργούνται... Τέλος, ναι, η Βικιπαίδεια όντως μεγαλώνει, όμως θα διαφωνήσω προς το κομμάτι της ωρίμανσης. Αυτό θεωρώ πως θα έχει επιτευχθεί όταν το περιεχόμενο θα ακολουθήσει και αυτό και θα γίνει πιο στρωμένο. Από όλες τις πλευρές που οι αριθμοί φανερώνουν. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 18:02, 25 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)
Ούτε και εγώ βέβαια, όπως ανέφερα παραπάνω. Υπάρχουν και εξαιρέσεις. Δυστυχώς, παρ'όλο το όφελος που μπορεί να φέρει ένας διαγωνισμός στην κάλυψη ενός οποιουδήποτε θέματος, συχνά μπαίνει πρώτα η ποσότητα από την ποιότητα και συχνά το μέγεθος των λημμάτων δεν είναι πολύ μεγάλο. Το πιο ενδεικτικό παράδειγμα είναι η Άνοιξη ΚΑΕ 2018, σχετικά με την λημματοπαραγωγή σε ταχύτητα πολυβόλου, αν και στην προκειμένη, τότε παρήγαγα τα λήμματα με ταχύτητα πολυβόλου (3-5 καθημερινά). Αλλά πια προτιμώ να γράφω 1-2 (το πολύ) λήμματα, μιας και καταντά κουραστικό (και μη βιώσιμο πλέον με το διάβασμα) και επιδεινώνει την ποιότητα της ΒΠ. Δυστυχώς πλέον προτιμάται η ποσότητα από την ποιότητα. Έστω και αν γραφτούν λιγότερα λήμματα θα ωφεληθεί η ποιότητα. Σε ένα πιο ακραίο σενάριο, θα μπορούσε να θεσπιστεί ως κανόνας να μεταφραστεί όλο το πρωτότυπο, π.χ. αγγλικό λήμμα για να θεωρηθεί έγκυρο σε μια προσπάθεια να τονωθεί η ποιότητα. Θα συμφωνήσω με τα γραφόμενά σου για την ωρίμανση της ΒΠ που ανέφερα. Γι'αυτό, σε μια προσπάθεια να τονωθεί η ποιότητα, θα μπορούσε να ξεκινήσει βικιεπιχείρηση, καθώς και ένας νέος θεσμός στην ΒΠ (Εβδομαδιαία βικισυνεργασία) με στόχο να εντοπίσουμε και να προσπαθήσουμε έστω να περιορίσουμε τα διάφορα προβλήματα στη Βικιπαίδεια. Γιατί αντί να βελτιωθούν οι δείκτες ποιότητας, χειροτερεύουν. NikosLikomitros (συζήτηση) 18:53, 25 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

email[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Έχεις λάβει τα email που σου έστειλα για διαγωνισμό εικονογράφησης;--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 16:51, 25 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Το έχω λάβει, σύντομα θα λάβεις απάντηση. Με συγχωρείς για την καθυστέρηση. NikosLikomitros (συζήτηση) 17:26, 25 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Ερώτηση[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα NikosLikomitros. Θέλω να τοποθετήσω μια εικόνα που υπάρχει ως αρχείο στην βουλγαρική βικιπαίδεια, σε λήμμα της ελληνικής (αντιγραφή επικόλληση της διεύθυνσης του αρχείου). Υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή έχω την δυνατότητα (για πνευματικά δικαιώματα ή λόγω της ξενόγλωσσης βικιπαίδειας); BILL1 (συζήτηση) 07:00, 26 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

@BILL1: Σε πιο αρχείο της Βουλγαρικής Βικιπαίδειας αναφέρεσαι; NikosLikomitros (συζήτηση) 09:21, 26 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Σχόλιο Υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα χρήσης της επιλογής της εύλογης χρήσης, κάτι που προσωπικά με έχει βοηθήσει αρκετά με ορισμένα αρχεία της ιταλικής γλωσσικής έκδοσης της Βικιπαίδειας, όπου η νομοθεσία φαίνεται (;) να είναι κάπως πιο χαλαρή. Ωστόσο, η κατάσταση διαφέρει από την μία γλωσσική έκδοση στην άλλη και χρειάζεται προσοχή. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 09:44, 26 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

@NikosLikomitros: στο εξής:

Файл:Panayotis Houpis.jpg

BILL1 (συζήτηση) 12:27, 26 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

@BILL1: Στη περίπτωση αυτή δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια επιφόρτωση μιας και το αρχείο είναι κοινό κτήμα. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα τοποθέτησης του κουτιού για την εύλογη χρήση σε ένα αρχείο (π.χ. σε εξώφυλλα, μη ελεύθερα νομίσματα και άλλα), το οποίο πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο στο σχετικό λήμμα (ή και σε άλλο εφόσον είναι αναγκαίο). Περισσότερα στοιχεία θα βρεις στη σελίδα Βικιπαίδεια:Μη ελεύθερο περιεχόμενο. Για να επιφορτώσεις ένα μη ελεύθερο αρχείο στην ΒΠ δοκίμασε να αντιγράψεις τον εξής κώδικα:

=== Περιγραφή ===
{{Πληροφορίες εικόνας
|Περιγραφή= Εδώ βάζεις μια σύντομη περιγραφή
|Πηγή= Εδώ βάζεις την ιστοσελίδα απ'όπου προέρχεται το αρχείο.
|Ημερομηνία=2020
|Δημιουργός=Αν τον αναγράφει στη πηγή τον γράφεις.
|Άδεια χρήσης=
}}

=== Αδειοδότηση ===
{{εύλογη χρήση|αιτιολόγηση=Η εικόνα αυτή είναι χρήσιμη για την βιογραφία του προσώπου καθώς το λήμμα κάνει αναφορά σε ιστορικά γεγονότα επομένως θεωρώ ότι πληρεί τα κριτήρια της εύλογης χρήσης}} 

Αυτό είναι παράδειγμα κουτιού για εύλογη χρήση το οποίο μπορείς να διαμορφώσεις ανάλογα με το λήμμα. Στην περιγραφή, όταν είναι σε σελίδα αρχείου, είναι με 2 και όχι 3 ίσον. NikosLikomitros (συζήτηση) 13:28, 26 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

@NikosLikomitros: η εικόνα δεν είναι πλέον διαθέσιμη στην σελίδα προέλευσής της. Σε αυτήν την περίπτωση τι συμβαίνει; Επίσης από ότι κατάλαβα είναι απαραίτητη η δημιουργία σελίδας για το αρχείο και στην ελληνική ΒΠ από την στιγμή που δεν υπάρχει, έτσι δεν είναι; BILL1 (συζήτηση) 13:51, 26 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

@BILL1: Το κοίταξα και το αρχείο δεν φαίνεται να έχει διαγραφεί. Αν μια εικόνα τέτοιου τύπου δεν είναι διαθέσιμη πρέπει να ψάξεις μια κατάλληλη στο διαδίκτυο και έπειτα να την επιφορτώσεις ως εύλογη χρήση στη Βικιπαίδεια. Σου έχω παραθέσει και παράδειγμα για να καταλάβεις πως λειτουργεί το πράγμα. Αν ένα αρχείο δεν υπάρχει και ούτε η σελίδα που το αφορά υπάρχει, τότε πρέπει να δημιουργηθεί. NikosLikomitros (συζήτηση) 20:22, 26 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Μάσα Μπρούσκινα[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα NikosLikomitros Εξ αρχής δεν ήμουν σίγουρη για το -α ή το ου Σε αγγλικό σάιτ την προφέρανε Μπράσκινα γι αυτό και γω το είχα βάλει έτσι. Επίσης ξέρεις μήπως πως προφέρεται στα ελληνικά το όνομα Tadeusz Pankiewicz?Stella T98 (συζήτηση) 20:05, 26 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

@Stella T98: Καλησπέρα. Δεν πειράζει· να θυμάσαι πως σε όλες τις σλαβικές γλώσσες που γράφονται με κυριλλικό (σερβικά μαζί με λατινικά, βουλγαρικά, σλαβομακεδονικά, λευκορωσικά, ουκρανικά και ρωσικά) το у προφέρεται πάντα ου. Το πολωνικό όνομα που αναφέρεις προφέρεται Ταντέους Πανκιέβιτς. Για κάθε απορία σου στη διάθεσή σου. NikosLikomitros (συζήτηση) 20:16, 26 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Περί λήμματος Γεωργίου Καραμαδούκη[επεξεργασία κώδικα]

Όσο αφορά το λήμμα Γεώργιος Καραμαδούκης γράψατε τα ακόλουθα: Πράγματι, το λήμμα δεν πληρεί τα κριτήρια. NikosLikomitros (συζήτηση) 17:35, 23 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Σας ενημερώνω ότι το λήμμα διορθώθηκε και έχει σύνολο δέκα παραπομπών μεταξύ των οποίων σε εφημερίδες πανελλήνιας εμβέλειας όπως ο Ελεύθερος Κόσμος, η Ελεύθερη Ώρα και τα Νεα. Επίσης υπάρχει παραπομπή στην αξιόπιστη ιστοσελίδα χιλιάδων πολιτιστικών άρθρων με τίτλο Αρχείον Πολιτισμού του πολυγραφότατου συγγραφέα και δημοσιογράφου Γιώργου Λεκάκη ο οποίος είναι ήδη καταχωρημένος στην Βικιπεδια. Παρακαλώ λοιπόν καλοπροαίρετα όπως μεριμνήσετε να αποσύρετε την πρότασή σας περί μη τηρήσεως των κριτηρίων αλλιώς θα κάνω σχετική αναφορά για κακή διαχείριση της ιδιότητάς σας ως διαχειριστή 2A02:587:2435:4B00:6476:87AF:4CF8:B778 02:44, 27 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Κορεάτες[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα, προχώρησα σε αξιολόγηση του λήμματος «Κορεάτες», το οποίο είχες θέσεις ως υποψήφιο για «καλό λήμμα». Μη διστάσεις να με ρωτήσεις οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχεις σχετικά με τα σχόλιά μου, τα οποία έχουν στόχο την βελτιστοποίηση - όσο αυτό είναι δυνατό - του λήμματος, εξού και το μέγεθός τους. Βικιφιλικά, --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 08:00, 27 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Πρόταση σελίδας για διαγραφή

Αγαπητέ/ή NikosLikomitros, η σελίδα Χόουπ Χιξ που δημιούργησες (ή σε ενδιαφέρει) έχει προταθεί για διαγραφή. Μπορείς να συμμετάσχεις καταθέτοντας την άποψή σου και επιπλέον πληροφορίες στη σχετική συζήτηση. Πιθανόν να χρειάζεται να διαβάσεις την πολιτική (π.χ. Εγκυκλοπαιδικότητα) και τις σχετικές οδηγίες πριν σχηματίσεις άποψη.—Niki81 (συζήτηση) 09:27, 4 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Ευχαριστία[επεξεργασία κώδικα]

Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου. Θα τις μελετήσω προσεκτικά για να μάθω καλύτερα τον τρόπο που δουλεύει η Βικιπαιδεια. Θεοδώρα Εμαννουηλίδου (συζήτηση) 18:09, 4 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

@Θεοδώρα Εμαννουηλίδου: Δεν κάνει τίποτα. Μην διστάζεις να ρωτήσεις όποιον θέλεις για οποιαδήποτε απορία έχεις. Είμαστε όλοι στην διάθεσή σου. NikosLikomitros (συζήτηση) 18:12, 4 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Είμαι καινούρια εδώ και δεν ξέρω πολλά. Ευχαριστώ για την βοήθεια Θεοδώρα Εμαννουηλίδου (συζήτηση) 18:14, 4 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα. Με τον καιρό θα μάθεις ακόμα περισσότερα για τη Βικιπαίδεια. Ελπίζω ότι σου αρέσει η Βικιπαίδεια και να συνεχίσεις να συνεισφέρεις, καθώς η Ελληνική Βικιπαίδεια έχει έλλειψη συντακτών. NikosLikomitros (συζήτηση) 18:56, 4 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Hello Nikos! :)[επεξεργασία κώδικα]

Hi Nikos :) when you have time can you please translate this? :) Thank you again :) Emperor of Emperors (συζήτηση) 05:03, 7 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Hi Nikos :) Any updates? :) Emperor of Emperors (συζήτηση) 11:25, 1 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

@Emperor of Emperors: In real life, things go as usual (school, study, etc.). In Wikipedia, I perform some edits and create 1-2 articles daily, while this month we run Asian Month, which I co-organise with the wikimedians' community of Greek wiki. NikosLikomitros (συζήτηση) 16:36, 1 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος...75 χρόνια μετά[επεξεργασία κώδικα]

Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου στο μαραθώνιο λημματογράφησης για το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκ μέρους των διοργανωτών σου απονέμω το αστέρι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου μαζί με πολλές ευχές για περισσότερες δημιουργικές συνεισφορές.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 16:50, 8 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα. Σε ευχαριστώ πολύ για το αστεράκι και για τις ευχές. Καλή συνέχεια και καλές συνεισφορές. NikosLikomitros (συζήτηση) 16:58, 8 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Βοήθεια[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Μπορείς να δεις λίγω γιατί δε βγαίνουν οι συνδέσεις στις άλλες γλώσσες στο λήμμα Ζίγκφριντ Μπούμπακ; ευχαριστώ. Niki81 (συζήτηση) 09:30, 9 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

@Niki81: Έβγαλα τον σύνδεσμο στα Βικιδεδομένα (Wikidata) και τον ξαναέβαλα. Σε προβολή υπολογιστή και κινητού πλέον βγάζει κανονικά τους συνδέσμους. NikosLikomitros (συζήτηση) 11:20, 9 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Γκόστιτς[επεξεργασία κώδικα]

Σίγουρα υπάρχουν αρκετά μεταφραστικά ζητήματα λόγω χρήσης σχετικού αυτόματου μεταφραστικού βοηθήματος. Γενικότερα, αρκετά από αυτά τα λήμματα. Αλλά ένα ένα. Για την ώρα βγαίνει σε επίπεδο και ταχύτητα διορθώσεων. Το θέμα είναι να μην γίνει εύκολη επιλογή. 260 λήμματα σε έναν μήνα είναι ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 16:54, 9 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Glorious 93 Σε εμένα ακριβώς αναφέρεσαι? Αν είναι κάτι να το διορθώσωStella T98 (συζήτηση) 19:30, 9 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

@Stella T98: Αναφέρεται στο λήμμα Σπόμενκο Γκόστιτς. Έκανα λίγες διορθώσεις και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι τώρα προς διόρθωση. Γενικά, όσο μπορείς, προσπάθησε να αποφεύγεις την χρήση του αυτόματου μεταφραστή. NikosLikomitros (συζήτηση) 20:04, 9 Οκτωβρίου 2020 (UTC)


NikosLikomitros Προφανώς και δεν αναφέρεται μονο σ αυτό.Και γενικά οταν υπάρχει θεμα το λεμε σ αυτον που το εκανε και οχι σε τριτους.Επισης το προβλημα με τη μεταφραση που ηταν?στη λέξη διακοσμημενους μονο απ ο,τι ειδα ηταν το θεμα που ξεχασα ν το διορθώσω.Τωρα εσυ διορθώσες το Ρεπουμπλικα Σπρσκα που δε χρειαζόταν αφου ανάφερεται και στο λημμα για τη σερβικη δημοκρατια ειναι γραμμενο.Τ αλλα τα σερβικα ονοματα οκ .Οποτε για τη αυτοματη μεταφραση που λες δε βρισκω κατι αλλο. Stella T98 (συζήτηση) 20:21, 9 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

@Stella T98: Μάλλον. Γενικά το σωστότερο είναι να ενημερώνουμε τον συγγραφέα σχετικά με το πρόβλημα και όχι ένα τρίτο χρήστη. Υποθέτω ότι μάλλον το πρόβλημα θα ήταν η λέξη διακοσμημένος (εκ του αγγλικού decorated, που στα ελληνικά μεταφράζεται ως παρασημοφορημένος σε στρατιωτικά και μη όπου βέβαια πρέπει, θέματα). Το Ρεπούμπλικα Σρπσκα το διόρθωσα για να υπάρχει ομοιομορφία. Στα ελληνικά συνηθίζεται η μετάφραση του όρου με το διακριτικό "της Βοσνίας". Έκανα τις διορθώσεις που χρειάζονταν. Τέλος, αναφορικά με τη μετάφραση, θα σου δείξω έναν εναλλακτικό τρόπο, τη μετάφραση περιεχομένου. NikosLikomitros (συζήτηση) 20:27, 9 Οκτωβρίου 2020 (UTC)


NikosLikomitros Κατι τελευταίο μόνο. Αν αυτά που εχω γραψει ηταν copy paste απο αυτοματο μεταφραστη δεν υπήρχε περίπτωση ν βγαζει νοημα ουτε μια πρόταση.Κάτι τέτοιο βέβαια δεν ισχύει.Stella T98 (συζήτηση) 20:59, 9 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

@Stella T98: Ωραία τότε. Και πάλι τα λάθη δεν ήταν πολλά στο λήμμα αλλά διορθώθηκαν. Ασφαλώς είσαι απολύτως ορθή. Γενικά, λόγω της έλευσης των νέων τρόπων μετάφρασης στις Βικιπαίδειες (μετάφραση περιεχομένου) υπάρχει μια διχογνωμία μεταξύ των χρηστών. Άλλοι είναι υπέρ (συμπεριλαμβανομένου και εμένα, την χρησιμοποιώ συχνά), άλλοι είναι κατά. NikosLikomitros (συζήτηση) 21:04, 9 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Σχόλιο Προσωπικά, οι συνεισφορές (και το περιεχόμενό τους) είναι που με απασχολούν και όχι τόσο οι χρήστες. Άλλωστε, η Βικιπαίδεια δεν είναι χώρος για ad hominem επιθέσεις, κοκορομαχίες και άλλα παρόμοια. Το ότι η χρήση αυτόματα μεταφρασμένων (έστω κι αν ελαφρώς επιμελημένων προτού αυτά δημοσιευτούν) κειμένων δεν συνίσταται εντός της Βικιπαίδειας και πως καλό είναι να αποφεύγεται είναι κάτι το οποίο έχει ήδη ειπωθεί άνω της μίας φοράς, συζητηθεί, και γενικότερα συμφωνηθεί εντός του εγχειρήματος. Το να προτιμάται η ποσότητα από την ποιότητα (quantity over content) σε βάθος χρόνου δεν βοηθά την ανάπτυξη του εγχειρήματος, τουλάχιστον μακροπρόθεσμα. Βεβαίως, η δημιουργία ενός λήμματος προσφέρει πάντοτε χαρά και ικανοποίηση, όμως, η εικόνα του λήμματος είναι και αυτή με την σειρά της εξίσου σημαντική. Προφανώς κανείς ποτέ δεν απαίτησε τίποτα και από κανέναν εντός του εγχειρήματος, άλλωστε αυτό θα ήταν κάτι που θα πήγαινε ευθέως κατά των αρχών του. Ωστόσο, το να παραδίδεται στον αναγνώστη ένα αποτέλεσμα το οποίο είναι ευχάριστο, και οπτικά, αλλά και στην ανάγνωση (όσο αυτό είναι δυνατό βεβαίως), όχι μόνο συμβάλλει στην ποιοτική βελτίωση του περιεχομένου της Βικιπαίδειας, αλλά και «κερδίζει» περισσότερους αναγνώστες, οι οποίοι - μη γελιόμαστε - εφόσον έχουν την δυνατότητα να διαβάσουν ένα καλό λήμμα γραμμένο στη μητρική γλώσσα τους, σαφέστατα και θα το προτιμήσουν από ένα αντίστοιχο ξενόγλωσσο. Όπως η Ελλάδα ως χώρα, έτσι και η Βικιπαίδεια «πάσχει» από brain drain, διαρροή, δηλαδή, αναγνωστών και υποψήφιων συντακτών, οι οποίοι - πλην εξαιρέσεων - δραστηριοποιούνται στην αγγλική γλωσσική έκδοση του εγχειρήματος. Τυχόν ποιοτική βελτίωση του περιεχομένου είναι παραπάνω από βέβαιο πως - σταδιακά - θα μπορούσε να αναστρέψει την συγκεκριμένη κατάσταση. Άλλωστε, εν αντιθέσει με άλλες γλωσσικές εκδόσεις της Βικιπαίδειας, η ελληνόγλωσση έχει την τύχη και να διαθέτει «δεξαμενή» υποψηφίων μελλοντικών χρηστών, αλλά και αυτή να έχει έναν αρκετά diversified χαρακτήρα, γεγονός το οποίο μπορεί να εξασφαλίσει μία σχετική αξιοπιστία περιεχομένου, η οποία, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, έχει κάνει άλματα εμπρός. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 21:21, 9 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Glorious 93 Καταρχάς δεν ειπώθηκε κάτι που να παρέπεμπε σε προσωπική επίθεση από μέρους μου.Εχεις δίκιο σ αυτό που αναφέρεσαι σχετικά με την ποιότητα που πρέπει να έχουν τα λήμματα.Αλλα ειλικρινά κάπου χάνεται αυτό το δίκιο μιλώντας αρκετά απαξιωτικά για τη συνεισφορά των χρηστών.Όπως είπες κι εσύ κάνεις δεν είναι υποχρεωμένος να φτιάχνει και να εμπλουτίζει λήμματα.Αλλά από τη στιγμή που το κάνει αυτό έχει σημασία, γιατί στην τελική διαφορετικα δε θα λειτουργούσε και το εν λόγω εγχειρημα της Βικιπαίδειας.Και όντως η δημιουργία νέου λήμματος προσφέρει κάποιου είδους ικανοποίηση που στην ουσία είναι και το κίνητρο για κάποιον να γράφει.Προσωπικά μιλώντας τώρα αμφιβάλλω πως διαβάζοντας ενα κείμενο μου απτη αρχή ως το τέλος (και όχι μόνο το τίτλο) αφήνει την αίσθηση ενός κακογραμμένου πρόχειρα μηχανικά μεταφρασμένου κείμενου.Και όσα λάθη μου είχαν επισημανθεί στο παρελθόν αμεσα τα διόρθωσα.Θα ήταν πολύ εύκολο να γράφω μικρά κείμενα που δεν είχα παρμένα στοιχεία από την αντίστοιχη αγγλική έκδοση αλλα θα ήταν ελλειπτικα και δικαίως ο κάθε αναγνώστης θα αναζητούσε να διαβάσει το κείμενο της αγγλικής έκδοσης που θα είχε πιο πολλά να του προσφέρει. Θεωρώ πως επειδή η συζήτηση αυτή δεν οδηγεί πουθενά και δεν υπάρχει η πρόθεση αντιπαράθεσης θα το σταματήσω εδώ το θέμα. Stella T98 (συζήτηση) 07:32, 10 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Σίγουρα, πρέπει να αναγνωρίσω πως σε αντίθεση με άλλους χρήστες οι οποίοι όχι μόνο υπεραμύνονται των μεταφραστικών επιλογών τους, αλλά και εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις σε όποι@ τολμήσει να αμφισβητήσει την ποιότητα ή ορθότητά τους, εδώ έχουμε εμφανώς καλή θέληση και συνεργατικότητα, δηλαδή εάν υπάρξει κάποιο πρόβλημα αυτό να διορθωθεί ή να υποστεί την οποιαδήποτε παρέμβαση η οποία θα έχει ως απώτερο αποτέλεσμα την βελτίωσή του. Τέλος, προσωπικά μιλώντας πάντοτε, θεωρώ πως καλύτερος κριτής των γραπτών μου είναι πάντοτε ο αναγνώστης ή κάποιος/κάποιοι τρίτοι χρήστες, είτε γιατί εγώ ο ίδιος είμαι υπερβολικά αυστηρός/απαιτητικός με τον εαυτό μου είτε γιατί περισσότερο επιεικής από όσο χρειάζεται. Γενικότερα μιλώντας αυτό το τελευταίο και όχι μόνο/αποκλειστικά για την Βικιπαίδεια. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 08:08, 10 Οκτωβρίου 2020 (UTC)
Πράγματι εδώ υπάρχει μια φανερή θέληση για συνεργασία με στόχο την βελτίωση. @Stella T98: Σχετικά με το παραπάνω που ανέφερε και ο Glorious, αν δεις τα αρχεία συζητήσεων χρηστών θα δεις πολλούς χρήστες να εξοργίζονται και στο τέλος να αποχωρούν είτε επειδή υπεραμύνονται των επιλογών τους για τη μετάφραση ή έστω γιατί τους διεγράφη ένα λήμμα λόγω μη εγκυκλοπαιδικότητας σύμφωνα με τη πολιτική ή λόγω αντιγραφής. Για να το διαπιστώσεις μπορείς να μελετήσεις αρχεία συζητήσεων διαχειριστών και άλλων χρηστών. Σχετικά με τις μεταφράσεις, αξίζει να σημειωθεί ότι είχα και εγώ πρόβλημα παλαιότερα αλλά πλέον έχω βελτιωθεί ικανοποιητικά. Μην διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια σε οτιδήποτε αφορά τη μετάφραση. Αργότερα στην ημέρα θα σου δείξω ακόμη ένα τρόπο μετάφρασης, την μετάφραση περιεχομένου. NikosLikomitros (συζήτηση) 09:05, 10 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Χάρτης[επεξεργασία κώδικα]

@NikosLikomitros: Καλησπέρα και πάλι. Ξεκινώντας με τον χάρτη, θα ήθελα να επισημάνω τον μεγάλο αριθμό Ελλήνων Σαρακατσάνων οι οποίοι διαβιούν στην Βουλγαρία. Αναφέρεται σημαντικός αριθμός στις πόλεις Σλίβεν και Κότελ, ενώ βρίσκομαι ακόμη σε αναζήτηση. Πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ελληνόφωνοι, αλλά δεν το έχω επιβεβαιώσει ακόμη. Παρ' όλα αυτά, να σημειώσω ότι έχω βρει έργο το οποίο μιλάει για ελληνική διάλεκτο των Σαρακατσάνων αποκλειστικά της Βουλγαρίας. Πρόκειται για το έργο του Χ. Τζιτζιλή "Το γλωσσικό ιδίωμα των Σαρακατσάνων της Βουλγαρίας", το οποίο δυστυχώς δεν βρήκα διαθέσιμο στο διαδίκτυο. Μια μικρή πληροφορία ακόμη, είναι ότι η Γιώτα Γρίβα, Ελληνίδα τραγουδίστρια με σαρακατσάνικη καταγωγή (Βουλγαρία), από ότι κατάλαβα έχει ως μητρική της γλώσσα τα ελληνικά. Για όποιες πληροφορίες χρειάζεσαι ρώτα εδώ, για να μην συζητάμε και στην σελίδα μου. Εγώ τώρα θα ψάξω περιοχές της Βουλγαρίας όπου αναφέρεται σαρακατσάνικος πληθυσμός. BILL1 (συζήτηση) 14:24, 10 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Ένεση στον αγκώνα[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Έχω δει ότι έχεις μεταφράσει το «injection into a muscle» ως «ένεση στον αγκώνα», το οποίο όμως είναι λανθασμένο, καθώς muscle σημαίνει μυς και αυτός ο τύπος χορήγησης είναι η ενδομυϊκή ένεση. --C Messier 14:25, 13 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

@C messier: Καλησπέρα. Σε ευχαριστώ πολύ για την διόρθωση των λαθών, γιατί ειδικά σε ιατρικά λήμματα χρειάζεται να υπάρχει ακρίβεια. Προήλθε από λάθος αντιστοίχιση των όρων εκ μέρους μου. Θα το θυμάμαι για επόμενες δημιουργίες τέτοιων λημμάτων και επεκτάσεις που ίσως κάνω. NikosLikomitros (συζήτηση) 14:32, 13 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

ΜΗΝ ΜΟΥ ΑΝΑΙΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΟΥ[επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα συνάρτηση γράφω ετυμολογία και την αναιρείτε συνέχεια. Γιατί; Ο Παναγούλης ο Καλός (συζήτηση) 13:32, 16 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

This Month in Education: October 2020[επεξεργασία κώδικα]

This Month in Education Volume 9 • Issue 10 • October 2020


ContentsHeadlinesSubscribe


In This Issuse

About This Month in Education · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · For the team: Romaine 12:59, 25 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

80 χρόνια από την είσοδο της Ελλάδας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο[επεξεργασία κώδικα]

BoNMerit-Greekversion 2.png

Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου στο διαγωνισμό. Σου απονέμω ένα μικρό ενθύμιο μέρους των διοργανωτών. Καλή συνέχεια ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη MARKELLOS (συζήτησησυνεισφορά) .

Σε ευχαριστώ πολύ για το αστεράκι MARKELLOS. NikosLikomitros (συζήτηση) 20:42, 3 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Μήνας Ασίας[επεξεργασία κώδικα]

– Σε ευχαριστώ πολύ Νίκο, 12= χρόνια εδώ και πρώτη φορά συμμετέχω σε κάτι τέτοιο! –V-astro (συζήτηση) 15:55, 5 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

@V-astro: Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα. Ποτέ δεν είναι αργά για μια νέα "επένδυση" στη Βικιπαίδεια. Ο λόγος καταχώρησης των λημμάτων στο Fountain είναι γιατί μόνο εκεί καταχωρούνται τα λήμματα (φέτος), όπως και στις περισσότερες Βικιπαίδειες. Για κάθε απορία μη διστάσεις να ρωτήσεις. Τέλος, κάθε χρόνο τρέχουν διάφοροι διαγωνισμοί στη Βικιπαίδεια. NikosLikomitros (συζήτηση) 16:18, 5 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

WikiUral 2020[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα! Ξεκαθαρίζοντας από την αρχή-αρχή ότι δεν έχω κανένα μα κανένα προσωπικό θέμα/πρόβλημα με τον εν λόγω χρήστη ( :) ), θα ήθελα να ρωτήσω γιατί στον υπομαραθώνιο των Ουραλίων έχουν +1 άρθρα, τα οποία δε σχετίζονται με την περιοχή. Veron (συζήτηση) 23:28, 6 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

@Veron: Ήταν ένας χρήστης που υπέβαλλε ορισμένα θέματα κορεατικής και ιαπωνικής θεματολογίας στη λάθος σελίδα. Τον ενημέρωσα στις 4 Νοεμβρίου και από τότε τα υποβάλλει σωστό χώρο. NikosLikomitros (συζήτηση) 23:33, 6 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Ουσούρι[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, το λήμμα Ουσούρι στο fountain το έχεις δηλώσει ως αποδεκτό, ενώ εσύ είσαι ο αρχικός συντάκτης. 🤔 --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 22:44, 8 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

@Glorious 93: Κατά την αξιολόγηση των λημμάτων εκείνης της ώρας δεν το πρόσεξα και καταλάθος έγινε η αξιολόγησή του. Για να τηρούνται οι κανόνες, άλλαξα την αξιολόγηση από θετική σε αρνητική αφαιρώντας έτσι το βαθμό, ώστε να αξιολογηθεί σωστά. NikosLikomitros (συζήτηση) 05:56, 9 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Εννοείται πως δεν υπονόησα ποτέ πως αυτό έγινε από δόλο ή επίτηδες. 🤔 Από την άλλη, όμως, δυνατότητα σκέτης αφαίρεσης κριτικής δεν υπάρχει; Σε καμία περίπτωση δεν είναι μη αποδεκτό το συγκεκριμένο λήμμα. 🤷‍♂️ --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 09:00, 9 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Φυσικά. Έκανα την αφαίρεση για να τηρηθεί ο κανόνας. Υπάρχει η επιλογή "Διαχείριση λημμάτων" (αγγλ. Manage articles), στο οποίο μπορείς να επιλέξεις το λήμμα ή τα λήμματα που θέλεις να αφαιρέσεις από τον κατάλογο και να το ξαναϋποβάλεις αφαιρώντας την αρνητική αξιολόγηση αυτόματα. Έτσι τώρα είναι ένα μη αξιολογημένο λήμμα. NikosLikomitros (συζήτηση) 09:09, 9 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

"ae"[επεξεργασία κώδικα]

Σωστή παρατήρηση! Δεν θα μπορούσε να είναι "άε". Κάτι μου βρόμαγε κι εμένα. Αν και φυσικά δεν υπάρχει κορεατικό "ae", όπως ανέφερες SMocking.gif Υποθέτω προέρχεται από τη δίφθογγο (λατινικά) "ae", που όντως προφέρεται ως "ε" (και στα δανικά προς "ε" ακούγεται -αλλά είναι ένα γραμμά). Μάλιστα πολλοί το χρησιμοποιούν όταν θέλουν να δώσουν έμφαση στο "ε", επειδή δεν υπάρχει ξεκάθαρο γράμμα για το "ε" στην αγγλική γλώσσα. Δεν ξέρω και πολλά για τα εκλατινισμένα κορεατικά. Δεν θέλω να καταλήξω κάπου με το σχόλιο - κουβέντα να γίνεται που λένε... Δεν σχολίασα ποτέ, επίσης, τα όσα είπες για την επερχόμενη ποσότητα των λημμάτων του εγχειρήματος λόγω lockdown... Τι να σχολιάσω, όμως; Δεν έχεις κι άδικο... Θα προτιμούσα ωστόσο να είχαμε τα μίσα λήμματα από αυτά που θα προκύψουν και να μην είχαμε lockdown. Ας είναι όμως... SFriendly.svgΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 23:20, 8 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Καλημέρα. Μάλλον από το εκεί λατινικό θα προέρχεται, ενώ στα δανικά το ae (και αντιστοίχως στα γαλλικά το oe που δεν πολυχρησιμοποιείται) είναι ουσιαστικά ένα κατάλοιπο της παλαιότερης ορθογραφίας. Για να τα έχεις ως βοήθεια για τα επόμενα λήμματα περί Κορέας, στα κορεατικά το eo προφέρεται ο, το oe ε, το eu ου. Σχετικά με το απαγορευτικό, για εμένα ήταν αναμενόμενη η σημαντική αύξηση στην παραγωγή λημμάτων, και πολύ πιθανόν να δούμε σύντομα μια σημαντική αύξηση στις θεάσεις των λημμάτων, πρόσκαιρη φυσικά, ξέροντας από την εμπειρία του προηγούμενου απαγορευτικού όπου τα λήμματα ήταν 50-70 (ακόμη και 120 στις 19-21 Μαρτίου) καθημερινά τις περισσότερες ημέρες. Για κάποιο όμως λόγο μετά τον Ιούνιο είχαμε πέσει σε επίπεδα που δεν είχαμε δει από το 2016 (για 42 συναπτούς μήνες είχαμε αύξηση λημμάτων με τετραψήφιο νούμερο κάθε μήνα) και η ανάκαμψη συνεχίζεται από την μείωση. Η παρατήρηση σου για τα λήμματα είναι σωστή, αλλά είναι ένας διαγωνισμός και επομένως είναι κάπως αναμενόμενη η δημιουργία λημμάτων που υπολείπονται μεταφραστικά. Είναι και η συνεπαγόμενη αύξηση χρόνου ένας παράγοντας, οπότε είναι και κάπως αναμενόμενη η αύξηση, δυστυχώς, των μη ποιοτικών λημμάτων. Κανονικά θα πρέπει να προηγείται η ποιότητα έστω και με μικρότερη παραγωγή λημμάτων συνολικά. Αν προσέξεις παλαιότερους διαγωνισμούς θα δεις ότι υπάρχουν λιγότερα λήμματα. NikosLikomitros (συζήτηση) 07:36, 9 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα! Για το "eu" είσαι σίγουρος; Σε μία κορεατική σειρά ή ταινία - χωρίς να είμαι σίγουρος - το άκουσα ως "ια", συγκεκριμένα στο όνομα "eun" (Ίαν),... κάτι τέτοιο τέλος πάντων άκουσα... Δυστυχώς, η απόδοση γίνεται κατά προσέγγιση γιατί είναι γλώσσα τελείως ξένη για εμάς, ενώ θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι κι εκεί υπάρχουν διαφορές διαλέκτου, μεταξύ βόρειων και νότιων... Ένα από τα πιο challenging γράμματα για εμάς είναι π.χ. το "j", καθότι πρακτικά δεν έχουμε τέτοιο γράμμα, το οποίο προφέρεται κάπου μεταξύ "τζ" και "τσ", ίσως να έχει διαφορά και η διάλεκτος που ανέφερα (βόρεια ή νότια). Το "παιχνίδι" εύρεσης ορθού τίτλου μου αρέσει προσωπικά... Είναι ωραίο να χάνεσαι στα μονοπάτια των γλωσσών... Χωρίς, βέβαια, να είμαι οπαδός της απόλυτης χρήσης ελληνόφωνου τίτλου, δηλαδή ντε και καλά... Μέχρι και τα πανεπιστημιακά συγγράμματα αποδίδουν με λατινική γραφή ονόματα. Δεν είμαι πολύ ανήσυχος για την ελληνική γλώσσα όπως ο κ. Μπαμπινιώτης, που θορυβήθηκε με τη χρήση της λέξης lockdown. Δεν είναι ελληνικά όσα αυτός (έστω βάσει γνώσεων) γεννάει... Όπως η λέξη ταχυφαγείο... τη χρησιμοποιεί κανείς; Κανείς! Σε λίγο, πιθανόν, θα μας προτείνει να σταματήσουμε να λέμε και τη λέξη "σπίτι" (καθότι τουρκικής προέλευσης), και θα το ξαναγυρίσουμε στο "οίκος". Το ότι στο σχολείο δεν μας μαθαίνουν τη σωστή προφορά της αρχαίας ελληνικής γλώσσας βέβαια δεν ενοχλεί κανέναν... (Δεν ξέρω πώς κατέληξα να τα βάλω με τον κ. Μπαμπινιώτη. Μάλλον λόγω της κατάστασης έχω άπλετο ελεύθερο χρόνο, χα-χα) — ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 17:47, 11 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

@ΖῷονΠολιτικόν: Στα κορεατικά το eu αναγράφεται ɯ στο ΔΦΑ, το οποίο προφέρεται σαν "ου". Σχετικά με το eun που αναφέρεις, υπάρχουν διαφορές προφοράς στα κορεατικά μεταξύ των διαλέκτων και μεταξύ των εθνικών προτύπων, αλλά αν δεν κάνω λάθος προφέρεται κοντά στο ου στα επίσημα κορεατικά. Βασίζομαι στον κανόνα που είχε αναπτύξει ο Songyw124 (Σονγκ Γιουνγκ-βουν) για τις μεταγραφές ονομάτων από κορεατικά. Ο κανόνας του είναι αναρτημένος στον διαδίκτυο και μπορείς να τον μελετήσεις και να τον κατεβάσεις από εδώ. Περιέχει και κάποια παραδείγματα σε παράρτημα, όπου το eu το μεταγράφει σε ου. Βέβαια ως μια γλώσσα πολύ διαφορετική από την δικιά μας έχει διάφορες περιέργειες στην προφορά. Πράγματι ένα από τα πιο προκλητικά γράμματα είναι το j, μάλιστα σε αυτό το κανόνα αναφέρει πέντε πιθανές μεταγραφές του μόνο για τα κορεάτικα. Προσωπικά, είμαι υπέρ της απόλυτης χρήσης ελληνόφωνου τίτλου, ώστε να αποδίδεται ορθότερα η προφορά (π.χ. ένα σλάβικο όνομα αλλιώς θα μεταγραφεί αν είναι σε λατινικό και αλλιώς αν έχει μεταγραφεί λόγω περιπλοκότητας) αλλά και για να γίνεται καλύτερη απόδοση του νοήματος. Συχνά ερευνώ την προφορά των ξένων ονομάτων, γιατί παρόλο που κατέχω καλά το θέμα ακόμη εντοπίζω κάποια κενά. Προσωπικά το θεωρώ λάθος να χρησιμοποιούνται λατινικά γράμματα, αλλά αντιθέτως να μεταφράζονται όσο το δυνατόν κατά το ορθότερο. Απλά θεωρώ ότι πρέπει να γίνεται ολοκληρωμένη όσο γίνεται απόδοση των ελληνικών, ώστε να διδάσκεται και ο αναγνώστης, έστω και μέσω της ανάγνωσης του λήμματος που επιθυμεί πιο ολοκληρωμένα τη γλώσσα του. Πάντα όμως ο καθένας είναι ελεύθερος να ακολουθήσει το δικό του πρότυπο απόδοσης, ανεξαρτήτως της ποσότητας λατινικών Βέβαια δεν θορυβούμαι τόσο όσο ο Μπαμπινιώτης, αλλά νοιάζομαι για τη μητρική μας γλώσσα. Τη λέξη για το απαγορευτικό, την χρησιμοποιώ εναλλάξ με την αγγλική. Αλλά υπάρχουν και άλλοι όροι πέρα από αυτούς που δεν τους πολυχρησιμοποιούμε, αλλά προτιμούμε τους αγγλικούς. Δυστυχώς, στα αρχαία δίνουν υπερβολική έμφαση στην αποστήθιση γραμματικών και συντακτικού από το Λύκειο ειδικά, ενώ ελάχιστοι είναι και όσοι γνωρίζουν καλά τις διαλεκτικές προφορές της ελληνικής, οι οποίες ήταν αρκετά διαφορετικές. Μιας και το θέμα έχει να κάνει και με τη Κορέα, στην Νότιο Κορέα, όπως και εδώ, δίνουν υπερβολική έμφαση στην ύλη για τις εξετάσεις, χωρίς να παραδοθούν και κάποια στοιχεία όχι τόσο αναγκαία για την μετέπειτα πορεία, αλλά για ιστορικούς και γλωσσολογικούς λόγους, όπως η προφορά. NikosLikomitros (συζήτηση) 18:25, 11 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Κόκκινοι σύνδεσμοι[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, εάν σου είναι εύκολο, αφού επιφορτώνεις ένα λήμμα καλό θα ήταν να προσθέτεις και αυτούς τους εσωτερικούς συνδέσμους που δεν ενσωματώνει το εργαλείο αυτόματης μετάφρασης τους κόκκινους. Διαφορετικά, για κάθε νέο λήμμα, θα αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε μπρος-πίσω να προσθέτουμε εσωτερικούς συνδέσμους ή να τα αφήνουμε με ελάχιστους εσωτερικούς συνδέσμους, με πιο συνηθισμένο αποτέλεσμα το πολύ κακό οπτικά συμπαγές μπλόκο συνεχόμενου κειμένου με μοναδική οπτική «όαση» τις παραπομπές που αναγράφονται σε διαφορετικό χρώμα. 😕 --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 17:07, 11 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Τους έβαλα στο λήμμα που επιφόρτωσα. Θα το κάνω πολύ πιο τακτικά πλέον. Δυστυχώς όμως τέτοιες ελλείψεις υπάρχουν σε αρκετά λήμματα. NikosLikomitros (συζήτηση) 17:28, 11 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

ΑΣΤΕΡΑΚΙ[επεξεργασία κώδικα]

Σε ευχαριστώ. Ηλικιακά θα μπορούσες να είσαι γιος μου και ηθικά οφείλω να πω πως αν χρειαστείς κάποια βοήθεια ευχαρίστως να μου γράψεις. Γεώργιος Τερζής 2 (συζήτηση) 22:09, 15 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Παρακαλώ, αν χρειαστώ βοήθεια σε ποδοσφαιρικά θέματα της Βικιπαίδειας θα σου γράψω. NikosLikomitros (συζήτηση) 20:24, 17 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)

Τύλος[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Θέλω να ρωτήσω αν γίνεται να περαστεί στο Fountain το λήμμα Τύλος, το οποίο δημιούργησα από μετάφραση. Όταν πήγα να το περάσω στο Fountain, δε δέχτηκε το κριτήριο της ημερομηνίας, καθώς έγραψε πως δημιουργήθηκε στις 03/19/2017, όμως ως #ΑΝΑΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. Μπορεί να γίνει κάτι; Πιο πολύ για το χρόνο που αφιέρωσα. Ευχαριστώ! Apokats (συζήτηση) 14:01, 20 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

@Apokats: Τεχνικά δεν μπορεί να περαστεί λόγω της ημερομηνίας. Στο λογισμικό της Βικιπαίδειας υπάρχει η δυνατότητα να ζητηθεί να διαγραφούν κάποιες τροποποιήσεις σε ένα λήμμα για οποιοδήποτε λόγο, συνήθως αν το λήμμα έχει προβλήματα με πνευματικά δικαιώματα αλλά μπορεί να γίνει και για οποιαδήποτε λόγο. Γενικά για να το αποφεύγω έχω ζητήσει από τους διαχειριστές να διαγράψουν δύο ανακατευθύνσεις για εθνότητες (έχουν γίνει πολλές τέτοιες παλαιότερα χρόνια) της Ασίας. Θα ζητήσω από τους διαχειριστές (Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο διαχειριστών) να γίνει η διαγραφή της τροποποίησης περί ανακατεύθυνσης. NikosLikomitros (συζήτηση) 14:11, 20 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Ωραία, όπως και να εξελιχθεί το θέμα, σε ευχαριστώ.Apokats (συζήτηση) 14:17, 20 Νοεμβρίου 2020 (UTC)
Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα. NikosLikomitros (συζήτηση) 14:21, 20 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

@Apokats: Πλέον σβήστηκε η έκδοση του 2017. Μπορείς να το υποβάλεις πλέον ως λήμμα για τον διαγωνισμό. NikosLikomitros (συζήτηση) 09:46, 22 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Τέλεια. Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Apokats (συζήτηση) 13:18, 22 Νοεμβρίου 2020 (UTC)
Παρακαλώ. Το λήμμα εγκρίθηκε για τον διαγωνισμό. NikosLikomitros (συζήτηση) 13:19, 22 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Μήνας Ασίας της Βικιπαίδειας[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τον Μήνα Ασίας που διοργανώνει η Βικιπαίδεια και με τις ταχυδρομικές κάρτες που θα δωθούν σε όποιον συνισφέρει τουλάχιστον τέσσερα λήμματα. Πως θα γίνει η αποστολή των καρτών, αφού δεν έχουμε γνωστοποιήσει τις διευθύνσεις μας, και αν ξεπεραστεί (που υποθέτω έχει ξεπεραστεί) το πρόβλημα αυτό, γνωρίζουμε περίπου πότε θα γίνει η αποστολή τους, και πότε θα φθάσουν σε εμάς; Γ. Αρμόδιος (συζήτηση) 07:18, 25 Νοεμβρίου 2020 (UTC)Γ. Αρμόδιος

@Γ. Αρμόδιος: Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την ερώτηση. Για να στείλεις την διεύθυνση σου στους διοργανωτές νομίζω θα πρέπει να στείλεις μια φόρμα Google (θα ρωτήσω και τους παγκόσμιους διοργανωτές εάν θα είναι έτσι και φέτος). Θα ενημερωθούν όλοι οι συμμετέχοντες εν καιρώ με μήνυμα για την συλλογή των διευθύνσεων για να λάβετε τις κάρτες. Θα σταλεί τυχαία σε μια από τις χώρες που στέλνουν τις κάρτες επομένως θα σου σταλεί τυχαία από μια ασιατική χώρα η ταχυδρομική κάρτα.

Επειδή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού σε πολλές χώρες δεν έχουν ανοίξει τα ταχυδρομικά συστήματα, είναι αρκετά πιθανό να σου σταλεί μια ψηφιακή ταχυδρομική κάρτα στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα δηλώσεις. Υπό κανονικές συνθήκες και εφόσον δεν υπήρχε η πανδημία θα γίνονταν ταχυδρομικά στην διεύθυνση που θα δήλωνες, σταλμένη από μια τυχαία ασιατική χώρα από αυτές που στέλνουν τις κάρτες. Θα ενημερωθείτε σε λίγες ημέρες αναλυτικότερα. Για το πότε θα σταλούν αεροπορικώς κάρτες και πότε θα φτάσουν σε εσάς είναι άγνωστη η ημερομηνία. Οι έντυπες κάρτες στέλνονται το συντομότερο θα σταλούν τον Ιανουάριο. Συνήθως στέλνονται Μάρτιο ή Απρίλιο αλλά μπορεί να αργήσει ακόμα και τον Μάιο. NikosLikomitros (συζήτηση) 15:05, 25 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Black Friday-Cyber Monday[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σας, Κάνω μια επεξεργασία στα λήματα Black Friday και Cyber Monday και μου τις αναιρείτε. Γιατί; 91.140.88.233 19:40, 25 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα. Η επεξεργασία σου αναιρείται καθώς αποτελεί βανδαλισμό και είναι μη εποικοδομητική. NikosLikomitros (συζήτηση) 19:42, 25 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Ευχαριστώ κ. Λυκομήτρε, αλλά εγώ δεν έχω σκοπό να βανδαλίσω, αλλά γράφω κάτι σωστό. Πού βλέπετε εσείς τον Βανδαλισμό; Η επεξεργασία μου είναι Ε Π Ο Ι Κ Ο Δ Ο Μ Η Τ Ι Κ Η. 91.140.88.233 20:00, 25 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Επεξεργασία κώδικα[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, Είμαι αρκετά καινούργιος στην Βικιπαίδεια, και ενδιαφέρομαι να μάθω τα σχετικά με την επεξεργασία κώδικα. Έχω διαβάσει συμβουλές προς νέους χρήστες να μην ασχοληθούν από τόσο νωρίς με την επεξεργασία κώδικα, ωστόσο εγώ ενδιαφέρομαι να μάθω τα σχετικά, και θέλω να προσπαθήσω. Θα μπορούσες να μου δώσεις μερικές συμβουλές; Ευχαριστώ Γ. Αρμόδιος (συζήτηση) 16:30, 27 Νοεμβρίου 2020 (UTC)Γ. Αρμόδιος

@Γ. Αρμόδιος: Καλησπέρα. Καλό είναι να ενδιαφέρεσαι, ώστε να γνωρίζεις πληρέστερα την επεξεργασία στη Βικιπαίδεια. Αρχίζοντας θα σου γράψω μερικά βασικά στοιχεία της επεξεργασίας κώδικα, τα οποία είναι τα παρακάτω:

 • Για να βάλουμε σύνδεσμο προς άλλο λήμμα βάζουμε δύο αγκύλες πριν και μετά τον τίτλο του λήμματος που θέλουμε να συνδέσουμε. Π.χ. [[Ελλάδα]], [[Ευρώπη]]
 • Για να εισαγάγουμε μια νέα ενότητα στο λήμμα βάζουμε δύο ίσον πριν και μετά την ονομασία της ενότητας (==). Για να βάλουμε μια υποενότητα βάζουμε τρία ίσον, (===), για να βάλουμε μια υποενότητα στην υποενότητα βάζουμε τέσσερα (====) κτλ. Αν θυμάμαι καλά μέχρι έξι ίσον μπορεί να εισαχθεί στη Βικιπαίδεια. Για να θυμίζει το μέγεθος των γραμμάτων αυτό του τίτλου της σελίδας βάζεις ένα ίσον, πάντα με την ίδια αρχιτεκτονική που λέω.
 • Για να βάλεις έντονα και πλάγια βάζεις τρεις και δύο απόστροφους αντίστοιχα (' και ), ενώ πέντε απόστροφοι μαζί μας δίνουν έντονα και πλάγια μαζί.
 • Για να υπογράψουμε σε μια συζήτηση βάζουμε τέσσερις περισπωμένες (~~~~).
 • Για να βάλουμε μεγάλα γράμματα ή μικρά (εννοώ το να αλλάξουμε το μέγεθος κάποιας λέξης σε σχέση με άλλες) βάζουμε είτε το <small></small> ή το <big></big>. Ανάλογα τι θέλουμε.
 • Για να βάλουμε κουκίδες σε ένα άρθρο με επεξεργασία βάζουμε μια κουκίδα. Αν θέλουμε να βάλουμε κάτι επιμέρους στον όρο/λέξη που έχει κουκίδα βάζουμε δύο και ούτω καθεξής.
 • Για να φτιάξουμε μια αριθμημένη λίστα βάζουμε δίεση. π.χ.
 1. Λήμμα
 2. Βικιπαίδεια
 • Για να εγκλείσουμε μια παραπομπή βάζουμε τις εντολές <ref>παραπομπή</ref>.
 • Για να βάλουμε εικόνα γράφουμε τα εξής [[Αρχείο:Εικόνα.jpg|200px|thumb|Μια εικόνα]].
 • Για να βάλουμε πρότυπο βάζουμε δύο άγκιστρα πριν και μετά το όνομα του προτύπου. Π.χ. {{πρότυπο}}. Αν θέλουμε να βάλουμε να μας εμφανίσει ένα συγκεκριμένο πράγμα το πρότυπο γράφουμε {{flag|Ελλάδα}} που μας δίνει το Flag of Greece.svg Ελλάδα.
 • Για να βάλεις μαθηματικούς κώδικες βάζεις την εντολή <math></math>. Ανάμεσα στα δύο math γράφεις τα μαθηματικά που θέλεις π.χ. <math>\alpha\chi+\beta\psi=\gamma</math></math> δίνει .
 • Τα δύο κουμπιά που θα δεις στα πολύ αριστερά σου δίνουν την δυνατότητα να επιστρέψεις σε ένα τμήμα της επεξεργασίας σου χωρίς να τη χάσεις, ενώ το δεύτερο να προχωρήσεις σε ένα άλλο τμήμα, εφόσον έχεις προηγουμένως πατήσει το πρώτο (με κατεύθυνση αριστερά). Αυτά τα κουμπιά που εμφανίζονται πάνω είναι διάφορα βοηθήματα.
 • Για να βάλεις εντολές σαν αυτές που σου αναλύω παραπάνω βάζεις την εντολή <nowiki>. Αν πατήσεις την επεξεργασία κώδικα θα δεις ότι την χρησιμοποιώ πολύ για να σου δείξω πως είναι τα κατατόπια.
 • Για να δημοσιεύσεις την αλλαγή πατάς το "δημοσίευση αλλαγών".
 • Σημείωση: Για συζητήσεις χρήστη, την Αγορά, το σημειωματάριο διαχειριστών και άλλα, μπορεί να γίνει γραφή νέου κειμένου μόνο με επεξεργασία κώδικα.

Αυτά είναι τα πιο βασικά πράγματα. Στη συνέχεια, εφόσον το επιθυμείς, μπορώ να σου δείξω και τα πιο εξειδικευμένα που εμφανίζονται στα κουτιά.

NikosLikomitros (συζήτηση) 16:58, 27 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

WIKIDATA[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα Νίκο. Τα λήμματα Χουάν Κάρλος Μουνιόθ, Φέλιξ Λουστάου και Στιβ Μπλούμερ είναι έτοιμα για σύνδεση στα wikidata. Ευχαριστώ. Γεώργιος Τερζής 2 (συζήτηση) 14:26, 30 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

@Γιώργος Τερζής 2: Καλησπέρα. Η διασύνδεση έγινε. Να σημειωθεί ότι στο πρώτο λήμμα για τον Μουνιόθ, το z προφέρεται ς στα αμερικάνικα ισπανικά και θ στα ευρωπαϊκά ισπανικά, εκτός της Ανδαλουσίας. Για να διασυνδέσεις μια σελίδα στα Βικιδεδομένα (Wikidata) από κινητό, ακολουθείς την εξής διαδικασία:

 • Μπαίνεις στην ιστοσελίδα των Βικιδεδομένων, wikidata.org.
 • Γράφεις σε λατινικούς χαρακτήρες το όνομα του ποδοσφαιριστή που θέλεις να διασυνδέσεις.
 • Στο κάτω μέρος εμφανίζει τους συνδέσμους στη Βικιπαίδεια. Πατάς το μολύβι που υπάρχει εκεί.
 • Θα σου εμφανίσει ένα κουτί. Συμπληρώνεις τα κουτιά Αναγνωριστικό ιστοτόπου/Site ID, Σύνδεσμος ιστοτόπου/Sitelink και πατάς ορισμός συνδέσμου/Set the sitelink.

NikosLikomitros (συζήτηση) 14:48, 30 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Ευχαριστώ, θα το προσπαθήσω την επόμενη φορά. Διορθώσεις επί των ονομάτων, προσφορών (πλην Αγγλικών που γνωρίζω) είναι εξαιρετικά επιθυμητές. Γεώργιος Τερζής 2 (συζήτηση) 22:15, 30 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Παρακαλώ. Όποτε χρειαστεί, θα προβώ στις απαραίτητες διορθώσεις. NikosLikomitros (συζήτηση) 19:48, 3 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)

Νίκο καλησπέρα. Ανάθεμα και αν μπόρεσα να βγάλω άκρη με τα wikidata. Άρθρο γι'αυτα: Ερνστ Βιλιμόφσκι Γεώργιος Τερζής 2 (συζήτηση) 21:19, 7 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)

Εάν δυσκολεύεσαι, θα το αναλάβω αμέσως. NikosLikomitros (συζήτηση) 21:20, 7 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)

Σε ευχαριστώ και πάλι. Γεώργιος Τερζής 2 (συζήτηση) 23:33, 7 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)

Πρόβλημα με το Fountain[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα φίλε Νίκο. Δεν ξέρω αν είναι δικό μου το πρόβλημα ή αν είναι της σελίδας αλλά δεν μπορώ να μπω με τίποτα εδώ και 3 ώρες περίπου. Δεν ξέρω αν και εσύ έχεις ιδέα τί γίνεται.⟵𝔈𝔩 𝔊𝔯𝔢𝔠𝔬 🤔

@Apostolos Petros: Και εγώ αντιμετωπίζω πρόβλημα, κάνοντας αδύνατη την διαδικασία αξιολόγησης των λημμάτων μας. Αντιμετωπίζουν και άλλες Βικιπαίδειες πρόβλημα, π.χ. η τσέχικη. Επειδή όπως ξέρεις πολλά λήμματα δεν έχουν προλάβει να υποβληθούν, θα πρέπει να γίνει μια μέριμνα ώστε να υποβληθούν τα λήμματα που δεν υποβλήθηκαν (ο διαγωνισμός τελειώνει σε λίγες ώρες). Θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί μια δυνατότητα ετεροχρονισμένης υποβολής λημμάτων τον Δεκέμβριο για λήμματα που δεν έχουν υποβληθεί. NikosLikomitros (συζήτηση) 17:51, 30 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Ναι, είναι λογικό αρκετοί να μην πρόλαβαν να υποβάλλουν τα τελευταία τους λήμματα. Αλλά ευτυχώς συνέβη προς το τέλος οπότε ας ελπίσουμε ότι όσοι ήταν να υποβάλλουν λήμματα, δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν το πολύ ένα-δύο λήμματα εγκαίρως και όχι περισσότερα. Καλή συνέχεια αγαπητέ!⟵𝔈𝔩 𝔊𝔯𝔢𝔠𝔬

🤔

@Apostolos Petros: Ναι, δυστυχώς αρκετοί από εμάς δεν έχουμε υποβάλλει τα τελευταία μας λήμματα. Υπάρχει μια ιδέα να επιτραπεί η ετεροχρονισμένη υποβολή μιας και μπορεί να γίνει αξιολόγηση λημμάτων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Θα σε κρατήσω ενήμερο για τις εξελίξεις. Καλή συνέχεια. NikosLikomitros (συζήτηση) 18:21, 30 Νοεμβρίου 2020 (UTC)
@NikosLikomitros: Καλησπέρα αγαπητέ και συγγνώμη που σε ξανά ενοχλώ. Είδα ότι έφτιαξε το Fountain χθες. Ωστόσο η ερώτησή μου αφορά τις κάρτες. Γνωρίζεις πότε θα τις λάβουμε ή ποια είναι η διαδικασία; Για να δώσουμε τις διευθύνσεις μας και τα λοιπά;⟵𝓐𝓟♰προβείτε♰ 11:56, 1 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)
Υ.Γ. Συγγνώμη άκυρο, είδα ότι απάντησες το ίδιο και παραπάνω σε άλλον χρήστη. Καλή συνέχεια αγαπητέ.⟵𝓐𝓟♰προβείτε♰ 11:58, 1 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)

Λήμμα και πρόταση[επεξεργασία κώδικα]

@NikosLikomitros: Καλησπέρα. Θέλω να δημιουργήσω ξανά το λήμμα για το κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα και μάλιστα με την μέθοδο της μετάφρασης, ωστόσο δεν γνωρίζω κατά πόσο μπορώ να χρησιμοποιήσω το (αγγλικό) αρχείο με το λογότυπο του κόμματος καθώς στο θέμα με τα αρχεία νομίζω ότι δεν έχω πολλές γνώσεις και για αυτόν τον λόγο ζητώ την βοήθειά σου. Περιμένω την απάντησή σου και ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υ.Γ.: Παρατήρησα ότι ενδιαφέρεσαι αρκετά για την δημιουργία λημμάτων περί πληθυσμών (π.χ. Κορεάτες). Σου συστήνω την δημιουργία λήμματος για τους Μάγιας, ένα λήμμα που είναι ήδη διαθέσιμο στην αγγλική έκδοση αλλά όχι στην δική μας. Είμαι σίγουρος ότι η πρότασή μου θα σου φανεί πολύ ωραία.

BILL1 (συζήτηση) 12:10, 4 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)

@BILL1: Καλησπέρα. Το αρχείο με το λογότυπο του κόμματος μπορείς να το κατεβάσεις και να το επιφορτώσεις στην Βικιπαίδεια μέσω του κανόνα της εύλογης χρήσης, δηλαδή ότι το κατεβάζεις για να το χρησιμοποιήσεις σε μια συγκεκριμένη σελίδα/ες και πουθενά αλλού. Επειδή ακόμα δεν έχει συμμετάσχει σε εκλογές αυτό το κόμμα επίσημα πιστεύω ότι ίσως να ήταν καλύτερο να δημιουργηθεί και πάλι εφόσον έχουν γίνει εκλογές. Για να λάβεις και άλλες απόψεις από άλλους έμπειρους χρήστες, μπορείς να ρωτήσεις στην σελίδα συζήτησης του λήμματος.

Υ.Γ. Θα το κοιτάξω το λήμμα και θα το γράψω. Το παρόν λήμμα που έχουμε με τίτλο Μάγια μιλά για τον αρχαίο πολιτισμό και καλό θα ήταν να δημιουργηθεί ένα για τον σημερινό, ενώ σήμερα υπάρχουν ακόμη πολλές εκατοντάδες χιλιάδες Μάγια. Η εθνολογία είναι πράγματι κάτι που με ενδιαφέρει. Πράγματι είναι μια πολύ καλή πρόταση, ευχαριστώ. Επίσης τρέχει ένας μαραθώνιος λημματογράφησης για την περιοχή του Λεβάντε (Συρία, Λίβανος, Παλαιστίνη και Ιορδανία) με θέματα γυναίκες, πιάτα/φαγητά, σημεία ενδιαφέροντος και κορονοϊός. Λήμματα μπορούν να δημιουργηθούν από τον σχετικό κατάλογο. Ο σύνδεσμος και οι οδηγίες είναι εδώ. NikosLikomitros (συζήτηση) 14:10, 4 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)

@NikosLikomitros: Αν κατάλαβα καλά, μπορώ να κάνω και κάποιες προτάσεις για δημιουργία λήμματος, αναγράφοντάς τες στον πίνακα; BILL1 (συζήτηση) 14:53, 4 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)

@BILL1: Ναι, μπορείς να κάνεις προτάσεις και να βάλεις επιπλέον λήμματα για τον διαγωνισμό. NikosLikomitros (συζήτηση) 15:08, 4 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)


@NikosLikomitros: Οκ, ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες. Επιπλέον, επειδή το ενδιαφέρον μας στην εθνολογία είναι κοινό, μπορούμε να ξαναμιλήσουμε αν θες πάνω σε αυτό. Καλά λήμματα! BILL1 (συζήτηση) 15:12, 4 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)

Αλέξανδρος Κοψιάλης/ Αίτημα για ακύρωση διαγραφής[επεξεργασία κώδικα]

Θα σας παρακαλούσα να επανεξετάσετε το αίτημά σας καθώς όλα όσα αναφέρονται καλύπτονται με πηγές. Έγινε περαιτέρω προσθήκη πηγών. Αφαιρέθηκαν πηγές που αποτελούν gossip, αν και στην αρχή προστέθηκαν, ώστε να πιστοποιήσουν όλα τα γραφόμενα περί προσωπικών και οικογενειακών στοιχείων. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Way.eXi (συζήτησησυνεισφορά) . στις 08:24, 7 Δεκεμβρίου 2020 (UTC).

Ναι μεν γίνεται έτσι μια κάποια βελτίωση στη ποιότητα του λήμματος, ωστόσο δεν πληρεί προς το παρόν τουλάχιστον τα κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας και έτσι δεν μπορεί να υπάρξει ως λήμμα στη Βικιπαίδεια. NikosLikomitros (συζήτηση) 09:07, 7 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)

Πρόβλημα[επεξεργασία κώδικα]

@NikosLikomitros: Καλησπέρα. Στο λήμμα Νότης Σφακιανάκης υπάρχει συγκεκριμένος (επώνυμα συνδεδεμένος) χρήστης ο οποίος αναιρεί συνεχώς επεξεργασίες. Αν κρίνω και από το ότι παλαιότεροι χρήστες τις επανέφεραν σε ανάλογες περιπτώσεις αλλαγής αυτών των στοιχείων, θεωρώ ότι ο χρήστης απλά επιμένει σε βανδαλισμούς. Έχω προχωρήσει σε αναιρέσεις πολλές φορές χωρίς αποτέλεσμα. Μπορείς να βοηθήσεις με κάποιον τρόπο; Ευχαριστώ. BILL1 (συζήτηση) 15:45, 15 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)

@BILL1: Επειδή μάλλον δεν θα έχει αντίκρυσμα να τον ειδοποιήσεις, το καλύτερο είναι να το αναφέρεις στο Σημειωματάριο διαχειριστών και θα αναλάβουν οι διαχειριστές αυτό που πρέπει να γίνει. NikosLikomitros (συζήτηση) 15:52, 15 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)

Βοήθεια[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Πριν μερικές μέρες είχα φτιάξει το Πρότυπο:Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού αλλά τελικά υπήρχε ως Πρότυπο:Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού (με κενά ανάμεσα στις παύλες) από άλλο χρήστη -μπορείς να διαγράψεις το πρώτο; ευχαριστώ. Niki81 (συζήτηση) 14:09, 15 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)

@Niki81: Δεν μπορώ να το διαγράψω, μιας και δεν είμαι διαχειριστής. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να βάλω σήμανση για την διαγραφή της σελίδας, το οποίο και θα γίνει. NikosLikomitros (συζήτηση) 14:22, 15 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)

Γιατί διαγράφετε σελίδες;[επεξεργασία κώδικα]

Έχω δημιουργήσει σελίδες και εσείς τις διαγράφετε, γιατί γίνεται αυτό; 2A02:214C:822D:B200:7086:33EE:195B:D58E 11:53, 16 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα. Δεν είμαι διαχειριστής, οπότε δεν μπορώ να διαγράψω σελίδες. Οι συνεισφορές σου δεν φαίνεται να είναι εποικοδομητικές και γι'αυτό αναιρέθηκαν σύμφωνα με τη πολιτική. NikosLikomitros (συζήτηση) 20:04, 17 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)

This Month in Education: November 2020[επεξεργασία κώδικα]

This Month in Education

Volume 9 • Issue 11 • November 2020


ContentsHeadlinesSubscribe


In This Issuse
About This Month in Education · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · For the team: Romaine 07:15, 17 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)

Σιδ. Σταθμοί προαστιακού Πάτρας[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Αν και είτε μάλλον είτε καταφανώς μη εγκυκλοπαιδικοί, μήπως θα έπρεπε πριν την προηγούμενη μετατροπή σε ανακατεύθυνση να είχε γίνει συζήτηση για αυτό ; Αρχικά κι εγώ αναίρεσα τον ανώνυμο, αλλά μετά -με βάση την παραπάνω σκέψη- ακύρωσα την αναίρεσή μου. Εντάξει, δεν είναι τόσο σπουδαίο, αλλά αναρωτήθηκα κάποια στιγμή. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και το λήμμα Προαστιακός σιδηρόδρομος Πάτρας που ορισμένες ανακατευθύνσεις θα μπορούν καλύτερα ίσως να είναι προς τα εκεί. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 17:29, 17 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)

@Chalk19: Έχει γίνει συζήτηση: Βικιπαίδεια:Σελίδες για διαγραφή/Σεπτεμβρίου 2014#Σιδηροδρομικός σταθμός Μποζαϊτίκων. --C Messier 17:38, 17 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)
@C messier: Ευχαριστώ για την υπόδειξη. Όμως η συζήτηση είναι αφενός πολύ παλιά, αφετέρου, δε βλέπω να είχε καταλήξει κάπου συγκεκριμένα. Ούτε πάλι έγιναν οι ανακατευθύνσεις προς το λήμμα του Προαστιακού, όπως είχε προταθεί, αλλά προς τις συνοικίες. Επίσης, ο Σταθμός του Ρίου ίσως είναι άλλη περίπτωση. Οι ανακατευθύνσεις που έκανε πρόσφατα χρήστης δεν ήταν τελικά τόσο αυτονόητες, τουλάχιστον όχι όλες, ούτε ως προς τα λήμματα-στόχους. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 17:44, 17 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)
@Chalk19: Αν δεν κάνω λάθος κατέληξε σε ανακατεύθυνση στο λήμμα του Προαστιακού. Προέκυψε κάτι που να άλλαξε την (μη) εγκυκλοπαιδικότητα των λημμάτων; --C Messier 18:13, 17 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)
@C messier: Η σύνοψη του geraki ήταν "ανακατεύθυνση προς το Σιδηροδρομικός σταθμός Μποζαϊτίκων", που είναι προφανώς λάθος (παραδρομή). Επίσης, ίσως δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες (λ.χ. ο Σταθμός του Ρίου με τον κατ΄όνομα "σταθμό" της Αγυιάς, που είναι μια πλατφόρμα όπως οι στάσεις του τραμ), αλλά και τελικά οι ανακατεύνθσεις (μετά από 5 χρόνια) δεν έγιναν προς το λήμμα του Προαστιακού, αλλά των συνοικιών. Δεν αντιτίθεμαι στις ανακατευθύνσεις, αλλά και τρόπος που έγιναν προ διμήνου ήταν κάπως προβληματικός. Ας δοθεί μια συνολική και ξεκάθαρη λύση. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 18:23, 17 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)

Θα συμφωνήσω με τις παραπάνω τοποθετήσεις. Το σωστότερο κατά την άποψη μου θα ήταν να γίνει μια συζήτηση για κάθε σελίδα και να πραχθούν τα δέοντα, όσον αφορά την ανακατεύθυνση των σελίδων. NikosLikomitros (συζήτηση) 20:03, 17 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)

Ηλίας Κόκκινος (Josef Blechinger)[επεξεργασία κώδικα]

Καλά το κατάλαβα. Μετακινήθηκε την ώρα που το επεξεργαζόμουν, και όταν πήγα να το αποθηκεύσω το αναδημιουργήθηκε αυτόματα, με εμένα σαν μοναδικό συντάκτη! Οπότε το έκανα ανακατεύθυνση [6]. Μου είχε ξανατύχει άλλη μια φορά παλιά. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 18:31, 18 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα. Μου έτυχε και εμένα και μάλιστα πριν από 8 μέρες, ενώ έκανα μερικές μεταγραφές γαλλικών ονομασιών στα ελληνικά στο λήμμα για το σπίτι των Μπαμπαγιαγκά και ξαφνικά βλέπω ότι "δημιούργησα" νέο λήμμα, λόγω της μετακίνησης. NikosLikomitros (συζήτηση) 18:35, 18 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)