Οι Κακοί της Disney

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αυτή είναι η λίστα των κακών της Disney, που συχνά βασίζονται σε φανταστικούς χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων και παραμυθιών. Ορισμένοι από τους κακούς χαρακτήρες έχουν εμφανιστεί στη συνέχεια, σε βιντεοπαιχνίδια, κόμικς, θεατρικές παραστάσεις ή προσαρμογές ζωντανής δράσης των αρχικών ταινιών.

Όπως συμβαίνει και με τη λίστα των πριγκιπισσών της Disney, έτσι και οι κακοί χαρακτήρες των ταινιών, συχνά ομαδοποιούνται σε μια επίσημη λίστα.

Λίστα των κακών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εμπορευματοποίηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Αύγουστο του 2018, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής με τίτλο ''Disney Villainous'' εκδόθηκε από την γερμανική εταιρεία Ράβενσμπουργκερ και κυκλοφόρησε αποκλειστικά στα καταστήματα Target. Σε αυτό το παιχνίδι: οι παίκτες ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον ως κακοί της Disney, προσπαθώντας να επιτύχουν τους στόχους τους από την ταινία, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να επιβραδύνουν τους αντιπάλους τους. Μέχρι τον Μάρτιο του 2021, έχουν κυκλοφορήσει τέσσερις αυτόνομες επεκτάσεις, με την καθεμία να προσθέτει τρεις διαφορετικούς κακούς που μπορούν να παίξουν.

Τα εμπορεύματα με τους κακούς ήταν διαθέσιμα στο πρώην κατάστημα Villains in Vogue, στα Disney's Hollywood Studios.Το κατάστημα ήταν τόσο επιτυχημένο, που το 1991 άνοιξε το Disneyland Villain Shop, ενώ Η USAopoly κυκλοφόρησε επίσης μια σειρά προϊόντων με κακούς της Disney. Μεταξύ αυτών είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με βάση τη Monopoly που ονομάζεται ''My Disney Villains Monopoly'', όπου οι παίκτες αποφασίζουν ποιοι από τους 30 κακούς μπορούν να εμφανιστούν στο ταμπλό.

Ένα διαδικτυακό παιχνίδι γνώσεων της Disney με τίτλο ''Who Wants to be a Villionaire'', που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2001, βασίζεται στο βρετανικό τηλεπαιχνίδι ''Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος'' (Who Wants to Be a Millionaire?) και παρουσιάζει διάφορους κακούς ως οικοδεσπότες, οι οποίοι κάνουν ερωτήσεις σχετικά με την ταινία στην οποία εμφανίζονται. Η λειτουργία "Phone-a-Friend", η οποία μετονομάστηκε σε "Phone-a-Fiend" θα συνδέει τον παίκτη με την Κρουέλα Ντε Βιλ.

Υπάρχει επίσης μια σειρά παιχνιδιών με τίτλο ''Disney's Divas of Darkness''. Η σύνθεση περιλαμβάνει τη Μαλέφισεντ, τη Κακιά Βασίλισσα, την Κρουέλα Ντε Βιλ, την Ούρσουλα και τη Ντάμα Κούπα.