Πριγκίπισσες της Disney

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Οι πριγκίπισσες της Disney με την σειρά: Η Χιονάτη, η Άριελ, η Τιάνα, η Ραπουνζέλ, η Σταχτοπούτα, η Αυγή, η Γιασμίν και η Μπελ με τους πρίγκιπες τους.

Οι Πριγκίπισσες της Disney είναι φανταστικές ηρωίδες οι οποίες περιλαμβάνονται στο σύνολο των χαρακτήρων της Disney. Παρόλα αυτά, συνήθως μόνο μία πριγκίπισσα έχει εμφανιστεί σε μία ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney. Οι έξι βασικές είναι: η Χιονάτη, η Σταχτοπούτα, η Αυγή, η Άριελ, η Μπελ και η Γιασμίν. Όλες έχουν βασιλικό τίτλο από τον γάμο τους ή την γέννηση τους. Οι άλλες τέσσερις βασικές πριγκίπισσες είναι: η Ποκαχόντας, η Μουλάν, η Τιάνα και η Ραπουνζέλ. Το 2012 συμπλήρωσε το franchise και η Μέριντα, από την ταινία "Brave" αλλά και η Βαϊάνα από την ομώνυμη ταινία το 2016.

Οι πριγκίπισσες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χιονάτη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Χιονάτη είναι η πρώτη πριγκίπισσα του συνόλου, πρωταγωνίστρια της ταινίας "Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι", πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Disney. Η Χιονάτη είναι μια όμορφη κοπέλα, με κοντά μαύρα μαλλιά, κόκκινα χείλη και λευκό δέρμα. Αναγκάζεται να ζήσει σε ένα απομακρυσμένο σπίτι με επτά νάνους για να σωθεί από τη διώκτρα της, την κακιά βασίλισσα.

Σταχτοπούτα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η δεύτερη πριγκίπισσα, η Σταχτοπούτα είναι ένα καλοκάγαθο κορίτσι που δουλεύει σαν σκλάβα για τη μητριά της και τις δύο ετεροθαλείς αδελφές της. Ωστόσο, χάρη στη νεραϊδένια νονά της, η Σταχτοπούτα καταφέρνει να γνωρίσει τον πρίγκιπα, τον ερωτεύεται και σύντομα οι δυο τους παντρεύονται.

Αυγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Αυγή είναι η τρίτη πριγκίπισσα. Όταν ήταν μωρό, μια κακιά νεράιδα τη καταράστηκε να κοιμηθεί για πάντα στα δέκατα έκτα γενέθλιά της. Για να το αποτρέψουν, τρεις καλές νεράιδες την υιοθέτησαν και τη μεγάλωσαν μακριά από το βασίλειο σαν δικό τους παιδί. Ωστόσο η κατάρα εκπληρώθηκε και μόνο το φιλί της αληθινής αγάπης ήταν ικανό να σώσει την Αυγή.

Άριελ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Άριελ είναι η τέταρτη πριγκίπισσα. Έχει κόκκινα μαλλιά και γαλανά μάτια και είναι γοργονοπριγκίπισσα. Θα ερωτευτεί έναν πρίγκιπα, τον Έρικ, που είναι άνθρωπος. Για να τον πλησιάσει θα ανταλλάξει την ουρά και την υπέροχη φωνή της, για δυο πόδια, μια συμφωνία που έκανε με την εξοστρακισμένη μάγισσα, Ούρσουλα. Στο τέλος, η Ούρσουλα θανατώνεται από τον νεαρό πρίγκιπα, που σώζει την Άριελ καρφώνοντας στην καρδιά της. Η Άριελ και ο Έρικ παντρεύονται και ζουν ευτυχισμένοι.

Μπελ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Μπελ είναι η πέμπτη πριγκίπισσα. Τ' όνομά της στα γαλλικά θα πει πεντάμορφη. Η ταινία αυτή, η "Η Πεντάμορφη και το Τέρας", έχει βραβευτεί με Όσκαρ. Η Μπελ είναι Γαλλίδα και πολύ όμορφη, με καστανά μαλλιά και πράσινα μάτια. Θυσιάζει την ελευθερία της για να σώσει τον πατέρα της και βρίσκεται σ' ένα παλάτι, με αντικείμενα που μιλούν και έναν πρίγκιπα που μια μάγισσα τον μεταμόρφωσε σε τέρας.

Γιασμίν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Γιασμίν είναι η έκτη πριγκίπισσα. Έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια και θέλει να ζει ελεύθερη, κι ας είναι πριγκίπισσα. Θα το σκάσει από το παλάτι και τότε θα γνωρίσει τον φτωχό Αλαντίν.

Ποκαχόντας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ποκαχόντας είναι η έβδομη πριγκίπισσα. Είναι κόρη ενός αρχηγού μιας φυλής Ινδιάνων. Θα σώσει τον Άγγλο Τζον Σμιθ από τον θάνατο. Στην δεύτερη ταινία, η Ποκαχόντας θα πάει στην Αγγλία, μαζί με τον Τζον Ρολφ, που θα παρουσιαστεί μπροστά στο βασιλιά και θα ανταμώσει ξανά τον Τζον Σμιθ, όμως διαλέγει τον Τζον Ρολφ.

Μουλάν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Μουλάν είναι η όγδοη πριγκίπισσα. Είναι ένα αγοροκόριτσο από την Κίνα που ντύθηκε άντρας για να πάει στον πόλεμο, στη θέση του ηλικιωμένου πατέρα της. Τελικά θα πάει στον πόλεμο, με την βοήθεια του Μουσού, ενός μικρού δράκου, και το μικρό γρύλο που φέρνει γούρι, θα πάει να πολεμήσει, όμως θα καταλάβουν πως είναι γυναίκα.

Τιάνα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Τιάνα είναι η ένατη πριγκίπισσα. Είναι η πρώτη μαύρη πριγκίπισσα της Disney. Η Τιάνα παίζει στην ταινία "Η Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος" και τ' όνειρό της είναι να ανοίξει εστιατόριο. Η Τιάνα θα φιλήσει έναν πρίγκιπα που μεταμορφώθηκε σε βάτραχο, όμως μεταμορφώθηκε κι αυτή σε βατραχίνα.

Ραπουνζέλ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ραπουνζέλ είναι η δέκατη πριγκίπισσα. Η κακιά Γκόθελ την έκλεψε από τους γονείς της για να μείνει πάντα νέα. Η Ραπουνζέλ, μαζί με τον Γιουτζίν, θα πάει να δει τα φανάρια. Η κοπέλα έχει μακριά ξανθά μαλλιά που είναι περίπου 20 μέτρα μάκρος, που θα τα κουρέψει κοντά ο Γιουτζίν για να την σώσει από την Γκόθελ.

Μέριντα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Μέριντα είναι η εντέκατη πριγκίπισσα και της αρέσει η τοξοβολία. Έχει κόκκινα σγουρά μαλλιά και γαλανά μάτια. Θα μεταμορθώσει, καταλάθος, την μητέρα της αρκούδα. Στο τέλος, όμως, νίκησε η αγάπη. Είναι η πρώτη πριγκίπισσα που δεν έχει άνδρα.

Βαϊάνα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Βαϊάνα είναι η δωδέκατη πριγκίπισσα. Είναι η κόρη του αρχηγού του χωριού στο νησί Μοτονούι. Απειλείται το νησί της και επιλέγεται από τον ωκέανο για να πάει στη Τε Φίτι και να την ενώσει με την καρδιά της, μαζί με τον ημίθεο Μάουι. Είναι η δεύτερη πριγκίπισσα που δεν έχει άνδρα.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

https://disneyprincess.fandom.com/wiki/List_of_Disney_Princesses