Μπάκι Μπαρνς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μπάκι Μπαρνς
Ο Μπάκι Μπαρνς ως ο Winter Soldier, με τον εαυτό του από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και ως Captain America στο βάθος στο εξώφυλλο του Winter Soldier #1 (Φεβρουάριος 2012).
Σχέδιο από τον Λι Μπερμέτζο.
ΕκδότηςMarvel Comics
Πρώτη εμφάνισηCaptain America Comics #1 (Μάρτιος 1941)
Δημιουργήθηκε απόΤζο Σάιμον
Τζακ Κίρμπι
Πληροφορίες χαρακτήρα
Πλήρες όνομαΤζέιμς Μπιουκάναν Μπαρνς
Ψευδώνυμο(α)Winter Soldier
Captain America

Ο Τζέιμς Μπιουκάναν "Μπάκι" Μπαρνς (James Buchanan "Bucky" Barnes) είναι χαρακτήρας που εμφανίζεται σε Αμερικανικά κόμικς που εκδίδονται από την Marvel Comics. Δημιουργήθηκε από τον Τζο Σάιμον και τον Τζακ Κίρμπι και έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως ο βοηθός του Captain America στο Captain America Comics #1 (Μάρτιος 1941), που εκδόθηκε από τον προκάτοχο της Marvel, Timely Comics.

Ο χαρακτήρας επιστρέφει μετά από τον υποτιθέμενο θάνατό του ως ένα σάιμποργκ με όνομα Winter Soldier. Όταν η μνήμη του επιστρέφει, ο Μπάκι γίνεται ήρωας προσπαθώντας να λυτρώσει τον εαυτό του. Πήρε προσωρινά τον ρόλο του Captain America όταν ο Στιβ Ρότζερς ήταν υποτιθέμενα νεκρός.[1]

Ο Σεμπάστιαν Σταν υποδύεται τον χαρακτήρα στις ταινίες του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel Ο Πρώτος Εκδικητής: Captain America (2011), Captain America 2: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα (2014), Ant-Man (2015), Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος (2016), Black Panther (2018), Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας (2018), και Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη (2019), στην μίνι σειρά The Falcon and the Winter Soldier (2021), στην σειρά κινουμένων σχεδίων What If...? (2021), και στην επερχόμενη ταινία Thunderbolts* (2025).

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]