Yellowjacket

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Yellowjacket
ΕκδότηςMarvel Comics
Πρώτη εμφάνισηThe Avengers #59 (Δεκέμβριος 1968)
Δημιουργήθηκε απόΡόι Τόμας
Τζον Μπουσέμα
Πληροφορίες χαρακτήρα
Alter egoΧανκ Πυμ
Ρίτα ΝτεΜάρα
Ντάρεν Κρος
ΙκανότητεςΑλλαγή μεγέθους
Προβολή βιοενέργειας
Πτήση με τη χρήση «φτερών» της στολής
Υπερφυσική δύναμη
Τηλεπάθεια με έντομα

Yellowjacket είναι το όνομα πολλών φανταστικών χαρακτήρων που εμφανίζονται σε βιβλία κόμικ εκδιδόμενων από την Marvel Comics. Οι περισσότερες από αυτές τις εκφάνσεις υπάρχουν στο βασικό σύμπαν της Marvel Comics.

Χανκ Πυμ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Xανκ Πιμ ως Yellowjacket χαστουκίζει την Τζάνετ βαν Ντάιν στο Εκδικητές #213 (Νοέμβριος 1981), σχέδιο από τον Μπομπ Χολ

Ο Δρ. Χένρι "Χανκ" Πυμ είναι ο πρώτος χαρακτήρας που έλαβε το κωδικό όνομα Yellowjacket στην Marvel Comics. Ήταν επίσης γνωστός και ως Ant-Man, Γιγαντάνθρωπος και Γολιάθ. Ο χαρακτήρας έχει συσχετιστεί με πολλές ομάδες υπερηρώων στο Σύμπαν της Marvel, συμπεριλαμβανομένων και των Εκδικητών και των Υπερασπιστών. Αργότερα παραδίδει τα ηνία και γίνεται μέντορας του Σκοτ Λανγκ ως νέου Ant-Man.

Ρίτα Ντε Μάρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ρίτα Ντε Μάρα είναι ο δεύτερος χαρακτήρας που έχει το κωδικό όνομα Yellowjacket. Ξεκίνησε ως υπερκακοποιός, μπαίνοντας σε ομάδες όπως οι Άρχοντες του Κακού και οι Φέμιζονς. Η Ντε Μάρα αργότερα έγινε υπερηρωίδα στο μέρος των Εκδικητών και των Φυλάκων του Γαλαξία. Σκοτώθηκε από τον κακοποιό Ιμμόρτους,,[1] μα αναγεννήθηκε στην πλοκή ιστορίας του Πολέμου του Χάους.[2]

Ντάρεν Κρος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ντάρεν Κρος είναι ο τρίτος χαρακτήρας που χρησιμοποίησε το κωδικό όνομα Yellowjacket, αφού κέρδισε το κοστούμι χάρη στον Egghead και έγινε επίσης υπερκακοποιός.

Άλλες εκφάνσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Απόλυτη Marvel[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πριν τον Χανκ Πυμ, η πρωτότυπη ενσάρκωση στην Απόλυτη Marvel του Yellowjacket ήταν ο Ultron, ένα ρομπότ σχεδιασμένο να γίνει υπερστρατιώτης.[3] Αργότερα σκοτώνεται, όταν ο Χανκ Πυμ, ως Ant-Man, του ξεριζώνει το κεφάλι. Στο Ultimatum, ο Χανκ παίρνει τα ηνία του Yellowjacket, για να επανορθώσει για όσα έκανε η δημιουργία του.[volume & issue needed]

Σε άλλα μέσα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τηλεόραση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Ο Yellowjacket έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην σειρά κινουμένων σχεδίων Εκδικητές: Οι Δυνατότεροι Ήρωες της Γης, όταν ο Χανκ Πυμ υποφέρει από διαταραχή προσωπικότητας και μετατρέπεται σε έναν αδίστακτο νέο αυτόκλητο τιμωρό.[4]
  • Ο Ντάρεν Κρος ως Yellowjacket εμφανίζεται στο τηλεοπτικό Lego Marvel Super Heroes: Avengers Reassembled.[5]

Ταινίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βιντεοπαιχνίδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Ο Χανκ Πυμ ως Yellowjacket εμφανίζεται ως αρχηγικός χαρακτήρας στο βιντεοπαιχνίδι Marvel: Ultimate Alliance 2
  • Ο Ντάρεν Κρος ως Yellowjacket εμφανίζεται στο Marvel: Avengers Alliance, Marvel: Contest of Champions και Marvel: Future Fight.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Avengers: The Crossing #1
  2. Chaos War #2
  3. Ultimates 3 #1 - 4 (Feb.
  4. «ABC3 - TV Program - The Avengers (Series 2) Yellowjacket». ABC3. Ανακτήθηκε στις 28 Μαΐου 2012. 
  5. «Lego Marvel Super Heroes: Avengers Reassembled». Lego Marvel Super Heroes. November 16, 2015, Closing credits. 
  6. «SDCC 2014: OFFICIAL: Evangeline Lilly & Corey Stoll Join Marvel's Ant-Man». Marvel.com. 26 Ιουλίου 2014. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 27 Ιουλίου 2014. Ανακτήθηκε στις 26 Ιουλίου 2014. 
  7. COLLIS, Clark (8 Ιανουαρίου 2015). «Exclusive First Look at Ant-Man». Entertainment Weekly. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 8 Ιανουαρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2015.