Venom (Marvel Comics)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Venom
Ο Venom σε προωθητικό υλικό του Web of Venom (Ιανουάριος 2018)
Σχέδιο από τον Κλέιτον Κρέιν
ΕκδότηςMarvel Comics
Πρώτη εμφάνισηΩς η εξωγήινη στολή:
The Amazing Spider-Man #252 (Μάιος 1984)
Ως Venom:
The Amazing Spider-Man #300 (Μάιος 1988)
Δημιουργήθηκε απόΕξωγήινη στολή:
Ράντι Σούλερ
Ρότζερ Στερν
Τομ ΝτεΦάλκο
Μάικ Ζεκ
Ρικ Λεονάρντι
Ρον Φρενζ
Venom:
Ντέιβιντ Μισελίνι
Τοντ ΜακΦάρλαν
Πληροφορίες χαρακτήρα
ΕίδοςΣυμβιωτής
Τόπος καταγωγήςΚλίνταρ
Ικανότητες
  • Όλες οι δυνάμεις του πρώτου ανθρώπινου ξενιστή του συμβιωτή, Spider-Man
  • Περιορισμένη αλλαγή μορφής και καμουφλάζ

Ο Venom είναι πλασματικός χαρακτήρας που εμφανίζεται σε Αμερικανικά κόμικς που εκδίδονται από την Marvel Comics. Ο χαρακτήρας είναι ένας εξωγήινος γλοιώδης συμβιωτής που επιβιώνει αν δεθεί με έναν ξενιστή, συνήθως άνθρωπο. Ο πρώτος ανθρώπινος ξενιστής του Venom ήταν ο Spider-Man, ο οποίος ανακάλυψε τις προθέσεις του και τον άφησε. Ο συμβιωτής αργότερα δέθηκε με άλλους ξενιστές, ξεκινώντας με τον Έντι Μπροκ. Ο συμβιωτής έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως μία ζωντανή εξωγήινη στολή στο The Amazing Spider-Man #252 (Μάιος 1984), και εμφανίστηκε επίσημα ως Venom στο The Amazing Spider-Man #300 (Μάιος 1988).[1][2]

Ο χαρακτήρας έχει συμπεριληφθεί σε διάφορες προσαρμογές του Spider-Man όπως ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, και βιντεοπαιχνίδια. Υποδύθηκε από τον Τόμπι Μαγκουάιρ και τον Τόφερ Γκρέις στο Spider-Man 3 (2007) και από τον Τομ Χάρντι στις ταινίες του Σύμπαντος του Spider-Man της Sony Venom (2018) και Venom 2 (2021) και στην ταινία του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel Spider-Man: No Way Home (2021)

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Λυμπεροπούλου, Μαρια (19 Μαΐου 2021). «Venom | Ο πιο αινιγματικός χαρακτήρας της Marvel». THE GRID. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Σεπτεμβρίου 2023. Ανακτήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2023. 
  2. «Ο Venom γεννήθηκε από την ένωση μιας εξωγήινης παχύρρευστης μάζας με έναν άνθρωπο | LiFO». www.lifo.gr. 5 Οκτωβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Venom στο Marvel Database