Carnage (χαρακτήρας)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Carnage
ΕκδότηςMarvel Comics
Πρώτη εμφάνισηThe Amazing Spider-Man #359 (Φεβρουάριος 1992)
Δημιουργήθηκε απόΝτέιβιντ Μάικλαϊν, Μαρκ Μπάγκλεϊ
Πληροφορίες χαρακτήρα
Alter egoΔιάφορα
ΕίδοςΣυμβιωτής
ΣυνεργάτεςShriek

Ο Carnage (ελληνικά:Σφαγή) είναι ένας υπερ-κακός που εμφανίζεται σε αμερικανικά κόμικς που εκδίδονται από τη Marvel Comics, που συνήθως απεικονίζεται ως αντίπαλος του Spider-Man και βασικότερος εχθρός του Venom. Ο χαρακτήρας έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο The Amazing Spider-Man #361 (Απρίλιος 1992),[1] και δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα Ντέιβιντ Μάικλαϊν και τον καλλιτέχνη Μαρκ Μπάγκλεϊ, αν και το πρώτο δημοσιευμένο έργο τέχνης του Carnage ήταν μολύβι από τον Κρις Μάριναν.

Ο Carnage ανήκει σε μια φυλή άμορφων παρασιτικών εξωγήινων οργανισμών γνωστών ως Συμβιωτές, οι οποίοι σχηματίζουν συμβιωτικό δεσμό με τους ξενιστές τους και τους δίνουν υπερανθρώπινες ικανότητες. Προερχόμενος ως απόγονος του Venom, ο Carnage είναι πολύ πιο ισχυρός από τον γονικό του σύμβιο λόγω της βιολογίας των συμβιωτών και είναι από πολλές απόψεις μια πιο σκοτεινή εκδοχή του. Όπως ο Venom, έτσι και ο Carnage είχε πολλούς οικοδεσπότες όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ο πιο διαβόητος παραμένει ο πρώτος του - ο κατά συρροήν δολοφόνος Κλίτους Κάσαντι, του οποίου η σαδιστική προσωπικότητα ταιριάζει απόλυτα με εκείνη του Συμβιωτή. Άλλοι αξιόλογοι οικοδεσπότες περιλαμβάνουν τον Μπεν Ράιλι, τον Καρλ Μάλους και τον Νόρμαν Όσμπορν, καθώς και την Γκουέν Στέισι στην εναλλακτική συνέχεια του Ultimate Marvel.

Από την αρχική του εισαγωγή στα κόμικς, ο χαρακτήρας έχει προσαρμοστεί σε άλλες μορφές μέσων, όπως τηλεοπτικές σειρές και βιντεοπαιχνίδια. Ο Γούντι Χάρελσον υποδύθηκε τον Carnage και τον Κάσαντι στην πρώτη του εμφάνιση σε ζωντανή δράση στις ταινίες Venom (2018) Venom 2 (2021), που διαδραματίζεται στο Σύμπαν του Spider-Man της Sony (SSU). Το 2009, η έκδοση του Κλίτους Κάσαντι του Carnage κατατάχθηκε ως ο 90ος καλύτερος κακοποιός των κόμικ όλων των εποχών του IGN.[2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Tom, Henry; Chan, Kenneth H.; Darling, Cynthia L.; Fried, Daniel (2014-02-18). «Near-IR imaging of demineralization under sealants». Lasers in Dentistry XX (SPIE). doi:10.1117/12.2050930. http://dx.doi.org/10.1117/12.2050930. 
  2. «Carnage is number 90 - IGN». web.archive.org. 15 Ιουλίου 2013. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 15 Ιουλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2022. CS1 maint: Unfit url (link)