Κόκκινη Μάγισσα (κόμικς)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση


H Κόκκινη Μάγισσα (αγγλικά: Scarlet Witch, πραγματικό όνομα: Γουόντα Μαξίμοφ - Wanda Maximoff) είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας των κόμικ που εμφανίζεται σε βιβλία της Marvel Comics. Ο χαρακτήρας πρωτοεμφανίστηκε στο X-Men #4 (Μάρτιος 1964) και δημιουργήθηκε από τον Σταν Λι και από τον Τζακ Κίρμπι. Είναι η κόρη του Μαγκνέτο, η δίδυμη αδελφή του Υδράργυρου, και η ετεροθαλής αδελφή του Πολάρις.

Η Κόκκινη Μάγισσα έχει εμφανιστεί σε πολλές σειρές κινουμένων σχεδίων, βιντεοπαιχνίδια, κόμικς και εμπορικές φιγούρες ή κάρτες.

Δυνάμεις και Ιδιότητες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Κόκκινη Μάγισσα είναι μια μεταλλαγμένη που έχει τη δυνατότητα να χειρίζεται την πιθανότητα μέσω των hex της ή σφαίρες hex. Τα hexes έχουν σχετικά μικρή εμβέλεια και είναι περιορισμένα στο οπτικό της πεδίο. Η δημιουργία ενός hex απαιτεί μια ειρονομία και συγκέντρωση στο μέρος της. Εάν γίνουν υπερ-εκτεταμένα τα hex της Γουόντα μπορούν να γυρίσουν σε αυτήν, προκαλώντας πιθανότητα στη δουλειά ενάντια στις ευχές της ή μπορεί να καταστρέψει προηγούμενα hex.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα Κουρτ Μπουσιέκ οι δυνάμεις της Κόκκινης Μάγισσας ήταν στην πραγματικότητα μια ικανότητα να χειρίζεται το χάος και την μαγεία που ενεργοποιήθηκαν όταν γεννήθηκε.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]