Κατάλογος κοινοτήτων Ελλάδας ανά νομό 1999-2010

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Διοικητικός χάρτης της Ελλάδας, σύμφωνα με το Σχέδιο «Καποδίστριας».

Αυτός είναι ένας κατάλογος με τις κοινότητες της Ελλάδας ανά νομό κατά τη χρονική περίοδο 1999-2010. Οι κοινότητες αυτές, ήταν οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης που διατηρούσαν την ανεξαρτησία τους, καθώς δεν είχαν συγχωνευθεί σε δήμους με το Σχέδιο «Καποδίστριας» (Ν. 2539/97). Μετέπειτα, με το Σχέδιο «Καλλικράτης» (Ν. 3852/2010) στη νέα Διοικητική διαίρεση της Ελλάδας (2011), συνενώθηκαν και αυτές σε μικρότερο αριθμό δήμων (325 δήμοι). Κατά την περίοδο αυτή κοινότητες που υπερέβαιναν σε πληθυσμό τους 10.000 κατοίκους μετατρέπονταν αναγκαστικά σε δήμους, αν και οι περισσότερες από αυτές δεν ξεπερνούσαν τους 10.000 κατοίκους, για παράδειγμα αρκετές νησιωτικές κοινότητες μετατράπηκαν απευθείας σε δήμο.

Παρακάτω, αναφέρονται σε αλφαβητική σειρά μόνο οι νομοί και οι νομαρχίες της Αττικής, που με το Σχέδιο «Καποδίστριας», είχαν πέραν από δεκάδες δήμους και αρκετές αυτόνομες κοινότητες. Επίσης αναφέρεται και η Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους, η οποία στην πραγματικότητα, αποτελεί αυτοδιοίκητο τμήμα του Ελληνικού Κράτους, βάσει προς το Σύνταγμα, ο Καταστατικός Χάρτης του Αγίου Όρους (Κ.Χ.Α.Ο.) της 10ης Μαΐου 1924 καθορίζει με λεπτομερή τρόπο τα αγιορειτικά καθεστώτα και τον τρόπο της λειτουργίας τους. Ο κατάλογος έχει ως εξής:

Πίνακας περιεχομένων

Κοινότητες νομαρχίας Ανατολικής Αττικής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου
  2. Κοινότητα Ανθούσας
  3. Κοινότητα Αφιδνών
  4. Κοινότητα Βαρνάβα
  5. Κοινότητα Γραμματικού
  6. Κοινότητα Καπανδριτίου
  7. Κοινότητα Κουβαρά
  8. Κοινότητα Κρυονερίου
  9. Κοινότητα Μαλακάσας
  10. Κοινότητα Μαρκοπούλου Ωρωπού
  11. Κοινότητα Νέων Παλατιών
  12. Κοινότητα Παλαιάς Φωκαίας
  13. Κοινότητα Πικερμίου
  14. Κοινότητα Πολυδενδρίου
  15. Κοινότητα Ροδόπολης
  16. Κοινότητα Σαρωνίδας
  17. Κοινότητα Σκάλας Ωρωπού
  18. Κοινότητα Σταμάτας
  19. Κοινότητα Συκαμίνου
  20. Κοινότητα Ωρωπού

Κοινότητες νομού Αργολίδας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Αλέας
  2. Κοινότητα Αχλαδοκάμπου

Κοινότητες νομού Αρκαδίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Δολιανών
  2. Κοινότητα Κοσμά

Κοινότητες νομού Άρτας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Θεοδωριάνων
  2. Κοινότητα Κομμένου
  3. Κοινότητα Μελισσουργών

Κοινότητες νομού Αχαΐας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Καλεντζίου
  2. Κοινότητα Λεοντίου

Κοινότητες νομού Βοιωτίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Αντικύρας
  2. Κοινότητα Κυριακίου

Κοινότητες νομού Γρεβενών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Αβδέλλας
  2. Κοινότητα Δοτσικού
  3. Κοινότητα Μεσολουρίου
  4. Κοινότητα Περιβολίου
  5. Κοινότητα Σαμαρίνης
  6. Κοινότητα Σμίξης
  7. Κοινότητα Φιλιππαίων

Κοινότητες νομού Δράμας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Σιδηρονέρου

Κοινότητες Δυτικής Αττικής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Οινόης

Κοινότητες νομού Δωδεκανήσου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Αγαθονησίου
  2. Κοινότητα Ολύμπου

Κοινότητες νομού Εύβοιας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Καφηρέως
  2. Κοινότητα Λιχάδος

Κοινότητες νομού Θεσπρωτίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Πέρδικας
  2. Κοινότητα Σουλίου

Κοινότητες νομού Ιωαννίνων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Αετομηλίτσας
  2. Κοινότητα Βαθυπέδου
  3. Κοινότητα Βοβούσης
  4. Κοινότητα Διστράτου
  5. Κοινότητα Καλαρρυτών
  6. Κοινότητα Λάβδανης
  7. Κοινότητα Ματσουκίου
  8. Κοινότητα Μηλέας
  9. Κοινότητα Νήσου Ιωαννίνων
  10. Κοινότητα Παπίγκου
  11. Κοινότητα Πωγωνιανής
  12. Κοινότητα Σιράκου
  13. Κοινότητα Φούρκας

Κοινότητες νομού Καρδίτσας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Αθαμανών

Κοινότητες νομού Καστοριάς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Αρρένων
  2. Κοινότητα Γράμμου
  3. Κοινότητα Καστρακίου

Κοινότητες νομού Κέρκυρας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Ερεικούσσης
  2. Κοινότητα Μαθρακίου
  3. Κοινότητα Οθωνών

Κοινότητες νομού Κεφαλληνίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Ομαλών

Κοινότητες νομού Κιλκίς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Λιβαδίων

Κοινότητες νομού Κοζάνης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Βλάστης
  2. Κοινότητα Λιβαδερού
  3. Κοινότητα Πενταλόφου

Κοινότητες νομού Κυκλάδων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Ανάφης
  2. Κοινότητα Αντιπάρου
  3. Κοινότητα Δονούσης
  4. Κοινότητα Ηράκλειας
  5. Κοινότητα Κιμώλου
  6. Κοινότητα Κουφονησίων
  7. Κοινότητα Οίας
  8. Κοινότητα Πανόρμου
  9. Κοινότητα Σικίνου
  10. Κοινότητα Σχοινούσσης
  11. Κοινότητα Φολεγάνδρου

Κοινότητες νομού Λακωνίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Ελαφονήσου
  2. Κοινότητα Καρυών

Κοινότητες νομού Λάρισας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Αμπελακίων
  2. Κοινότητα Βερδικούσσας
  3. Κοινότητα Καρυάς
  4. Κοινότητα Τσαριτσάνης

Κοινότητες νομού Λασιθίου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Βραχασίου

Κοινότητες νομού Λέσβου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Αγίου Ευστρατίου

Κοινότητες νομού Λευκάδας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Καλάμου
  2. Κοινότητα Καστού

Κοινότητες νομού Μαγνησίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Ανάβρας
  2. Κοινότητα Κεραμιδίου
  3. Κοινότητα Μακρινίτσης
  4. Κοινότητα Τρικερίου

Κοινότητες νομού Μεσσηνίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Τρικόρφου
  2. Κοινότητα Τριπύλας

Κοινότητες νομού Ξάνθης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Θερμών
  2. Κοινότητα Κοτύλης
  3. Κοινότητα Σατρών
  4. Κοινότητα Σελέρου

Κοινότητες νομαρχίας Πειραιά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Αγκιστρίου
  2. Κοινότητα Αντικυθήρων

Κοινότητες νομού Πρέβεζας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Κρανέας

Κοινότητες νομού Ρεθύμνης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Ζωνιανών

Κοινότητες νομού Ροδόπης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Αμαξάδων
  2. Κοινότητα Κέχρου
  3. Κοινότητα Οργάνης

Κοινότητες νομού Σερρών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Άνω Βροντούς
  2. Κοινότητα Αγκίστρου
  3. Κοινότητα Αχλαδοχωρίου
  4. Κοινότητα Ορεινής
  5. Κοινότητα Προμαχώνος

Κοινότητες νομού Τρικάλων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Ασπροποτάμου
  2. Κοινότητα Μυροφύλλου
  3. Κοινότητα Νεράιδας

Κοινότητες νομού Φθιώτιδας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Παύλιανης
  2. Κοινότητα Τυμφρηστού

Κοινότητες νομού Φλώρινας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Βαρικού
  2. Κοινότητα Κρυσταλλοπηγής
  3. Μαρτυρική Κοινότητα Λεχόβου
  4. Κοινότητα Νυμφαίου

Κοινότητες νομού Χαλκιδικής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους

Κοινότητες νομού Χανίων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κοινότητα Ασή Γωνιάς
  2. Κοινότητα Γαύδου