Κατάλογος ευρωπαϊκών νησιών ανά έκταση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Νησιά με έκταση πάνω από 200 τ.χλμ.[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατάταξη Όνομα νησιού Έκταση
(τ.χλμ.)
Έκταση
(τ.μίλια)
Χώρα/Χώρες
1 Μεγάλη Βρετανία 218.595 84.400 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία, Σκωτία και Ουαλία)
2 Ισλανδία 101.826 39.315 Ισραήλ Ισλανδία
3 Ιρλανδία 84.421 32.595 Flag of Ireland.svg Ιρλανδία και Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο (Βόρεια Ιρλανδία)
4 Σέβερνι νήσος 48.904 18.882 Ρωσία Ρωσία
5 Σπιτσβέργη 37.673 14.546 Νορβηγία Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
6 Γιούζνι νήσος 33.275 12.847 Ρωσία Ρωσία
7 Σικελία 25.426 9.817 Flag of Italy.svg Ιταλία
8 Σαρδηνία 23.821 9.197 Flag of Italy.svg Ιταλία
9 Βορειοανατολική Γη 14.443 5.576 Νορβηγία Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
10 Κύπρος 9.251 3.572 Κύπρος Κύπρος και Δεκέλεια και Ακρωτήρι, στρατιωτικές βάσεις του Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο . (Flag of the Turkish Republic of Northern Cyprus.svg Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου διεκδικεί και ελέγχει το ένα τρίτο του νησιού, παρόλο που δεν είναι αναγνωρισμένο από κανένα κράτος εκτός από την Flag of Turkey.svg Τουρκία .)
11 Κορσική 8.680 3.351 Flag of France.svg Γαλλία
12 Κρήτη 8.261 3.190 Flag of Greece.svg Ελλάδα
13 Σχέλαν 7.031 2.715 Flag of Denmark.svg Δανία
14 Έντγκεγια 5.074 1.959 Νορβηγία Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
15 Kolguyev 4.968 1.918 Ρωσία Ρωσία
16 North Jutlandic Island (Vendsyssel-Thy) 4.685 1.809 Flag of Denmark.svg Δανία
17 Εύβοια 3.660 1.413 Flag of Greece.svg Ελλάδα
18 Μαγιόρκα 3.640 1.405 Flag of Spain.svg Ισπανία
19 Βαϊγκάτς 3.329 1.306 Ρωσία Ρωσία
20 Γκότλαντ 2.994 1.156 Σουηδία Σουηδία
21 Φιονία 2.984 1.152 Flag of Denmark.svg Δανία
22 Ζέμλια Γκεόργκα 2.821 1.089 Ρωσία Ρωσία
23 Σάαρεμαα 2.672 1.032 Εσθονία Εσθονία
24 Χίνογια 2.198 849 Νορβηγία Νορβηγία
25 Λιούις και Χάρις 2.179 841 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
26 Σκάι 1.656 639 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
27 Σόισαλο 1.638 632 Φινλανδία Φινλανδία
28 Λέσβος 1.636 632 Flag of Greece.svg Ελλάδα
29 Senja 1.586 612 Νορβηγία Νορβηγία
30 Graham Bell Island 1.557 601 Ρωσία Ρωσία
31 Ρόδος 1.401 541 Flag of Greece.svg Ελλάδα
32 Έλαντ 1.347 520 Σουηδία Σουηδία
33 Μπάρεντσεγια (Νήσος Μπάρεντς) 1.288 497 Νορβηγία Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
34 Λόλλαντ 1.243 480 Flag of Denmark.svg Δανία
35 Zemlya Aleksandry 1.095 423 Ρωσία Ρωσία
36 Gallya 1.049 405 Ρωσία Ρωσία
37 Χιίουμαα 989 382 Εσθονία Εσθονία
38 Μέινλαντ, Σέτλαντ 969 374 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
39 Salisbury Island 960 371 Ρωσία Ρωσία
40 Ρούγκεν 926 358 Γερμανία Γερμανία
41 Μαλ 875 338 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
42 Langøya 850 328 Νορβηγία Νορβηγία
43 Χίος 843 324 Flag of Greece.svg Ελλάδα
44 Sørøya 811 313 Νορβηγία Νορβηγία
45 Κεφαλονιά 781 301 Flag of Greece.svg Ελλάδα
46 Mezhdusharskiy Island 748 288 Ρωσία Ρωσία
47 Σάο Μιγκέλ 747 288 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία
48 Μαδέρα 741 286 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία
49 Kvaløya (in Troms) 737 284 Νορβηγία Νορβηγία
50 Άνγκλεσι 714 276 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
51 Μινόρκα 694 268 Flag of Spain.svg Ισπανία
52 Φάστα Ώλαντ 685 265 Φινλανδία Φινλανδία Flag of Åland.svg Åland(Ώλαντ)
53 Κβίτεγια 682 264 Νορβηγία Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
54 Ringvassøy 656 253 Νορβηγία Νορβηγία
55 Άιλα 620 239 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
56 Πρινς Καρλς Φόρλαντ 615 237 Νορβηγία Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
57 MacKlintok Island 612 236 Ρωσία Ρωσία
58 Κέρκυρα 592 229 Flag of Greece.svg Ελλάδα
59 Μπόρνχολμ 588 227 Flag of Denmark.svg Δανία
60 Hitra 572 221 Νορβηγία Νορβηγία
61 Νήσος του Μαν 572 221 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο Flag of the Isle of Man.svg Νήσος του Μαν
62 Ίμπιζα 571 220 Flag of Spain.svg Ισπανία
63 Seiland 559 216 Νορβηγία Νορβηγία
64 Austvågøy 527 203 Νορβηγία Νορβηγία
65 Kimitoön (island) (Kemiönsaari) 524 202 Φινλανδία Φινλανδία
66 Μέινλαντ, Ορκάδες 523 202 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
67 Jackson Island 521 201 Ρωσία Ρωσία
68 Φάλστερ 514 199 Flag of Denmark.svg Δανία
69 Andøya 489 189 Νορβηγία Νορβηγία
70 La Ronciere Island 478 185 Ρωσία Ρωσία
71 Σάμος 478 185 Flag of Greece.svg Ελλάδα
72 Λήμνος 476 184 Flag of Greece.svg Ελλάδα
73 Hooker Island 460 177 Ρωσία Ρωσία
74 Ziegler Island 448 173 Ρωσία Ρωσία
75 Πίκο 447 173 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία
76 Ούζεντομ 445 172 Γερμανία Γερμανία και Flag of Poland.svg Πολωνία
77 Magerøya 437 169 Νορβηγία Νορβηγία
78 Άρραν 432 167 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
79 Νάξος 429 166 Flag of Greece.svg Ελλάδα
80 Vestvågøy 411 159 Νορβηγία Νορβηγία
81 Ζάκυνθος 406 158 Flag of Greece.svg Ελλάδα
82 Κρες 406 158 Κροατία Κροατία
83 Κρκ 405 158 Κροατία Κροατία
84 Τερσέιρα 397 153 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία
85 Μπρατς 395 153 Κροατία Κροατία
86 Νήσος Γουάιτ 381 147 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
87 Άνδρος 379 146 Flag of Greece.svg Ελλάδα
88 Θάσος 379 146 Flag of Greece.svg Ελλάδα
89 Champ Island 374 144 Ρωσία Ρωσία
90 Στρέιμοϊ 374 144 Flag of Denmark.svg Δανία Flag of the Faroe Islands.svg Νήσοι Φερόες
91 Γιαν Μαγιέν 373 144 Νορβηγία Νορβηγία
92 Luigi Island 371 143 Ρωσία Ρωσία
93 Τζούρα 367 142 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
94 Μορς 363 140 Flag of Denmark.svg Δανία
95 Όρουστ 346 133 Σουηδία Σουηδία
96 Salm Island 344 133 Ρωσία Ρωσία
97 Kvaløya, Finnmark 336 129 Νορβηγία Νορβηγία
98 Karl-Alexander Island 329 127 Ρωσία Ρωσία
99 Osterøy 328 127 Νορβηγία Νορβηγία
100 Αλς 321 125 Flag of Denmark.svg Δανία
101 Νότιο Γιούιστ 320 124 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
102 Λευκάδα 303 117 Flag of Greece.svg Ελλάδα
103 Βόρειο Γιούιστ 303 117 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
104 Κάρπαθος 300 116 Flag of Greece.svg Ελλάδα
105 Χβαρ 297 115 Κροατία Κροατία
106 Rudolf Island 297 115 Ρωσία Ρωσία
107 Northbrook Island 289 112 Ρωσία Ρωσία
108 Κως 288 111 Flag of Greece.svg Ελλάδα
109 Yeva-Liv Island 288 111 Ρωσία Ρωσία
110 Έστουροϊ 286 110 Flag of Denmark.svg Δανία Flag of the Faroe Islands.svg Νήσοι Φερόες
111 Παγκ 284 110 Κροατία Κροατία
112 Λάνγκελαντ 284 110 Flag of Denmark.svg Δανία
113 Ίμβρος 279 108 Flag of Turkey.svg Τουρκία
114 Κύθηρα 279 108 Flag of Greece.svg Ελλάδα
115 Arnøya 276 107 Νορβηγία Νορβηγία
116 Κόρτσουλα 272 107 Κροατία Κροατία
117 Βόλιν 265 103 Flag of Poland.svg Πολωνία
118 Ικαρία 255 98 Flag of Greece.svg Ελλάδα
119 Bolshoy Solovetsky Island (main island of Solovetsky Islands) 246 95 Ρωσία Ρωσία
120 Μάλτα 246 95 Μάλτα Μάλτα
121 Stord 241 93 Νορβηγία Νορβηγία
122 Σάο Ζόρζε 238 92 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία
123 Wiener Neustadt Island 237 91 Ρωσία Ρωσία
124 Vanna (Troms) 232 90 Νορβηγία Νορβηγία
125 Stjernøya 231 90 Νορβηγία Νορβηγία
126 Έλβα 224 86 Flag of Italy.svg Ιταλία
127 Μον 218 84 Flag of Denmark.svg Δανία
128 Smøla 217 84 Νορβηγία Νορβηγία
129 Γελλ 212 82 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
130 Σκύρος 207 80 Flag of Greece.svg Ελλάδα
131 Χαϊλουότο 201 78 Φινλανδία Φινλανδία

Νησιά με έκταση πάνω από 100 τ.χλμ. –200 τ.χλμ.[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατάταξη Όνομα νησιού Έκταση
(τ.χλμ.)
Έκταση
(τ.μίλια)
Χώρα/Χώρες
132 Χίσινγκεν 199 77 Σουηδία Σουηδία
133 Μούχου 198 77 Εσθονία Εσθονία
134 Tysnesøy 198 77 Νορβηγία Νορβηγία
135 Πάρος 196 75 Flag of Greece.svg Ελλάδα
136 Τήνος 195 75 Flag of Greece.svg Ελλάδα
137 Bruce Island 191 74 Ρωσία Ρωσία
138 Κόνγκσεγια 191 74 Νορβηγία Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
139 Tjeldøya 187 72 Νορβηγία Νορβηγία
140 Moskenesøya 186 72 Νορβηγία Νορβηγία
141 Φέμαρν 185 71 Γερμανία Γερμανία
142 Βέρμντο 181 70 Σουηδία Σουηδία
143 Μπγιέρνεγια 178 69 Νορβηγία Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
144 Σαμοθράκη 178 69 Flag of Greece.svg Ελλάδα
145 Karmøy 177 68 Νορβηγία Νορβηγία
146 Sotra 176 68 Νορβηγία Νορβηγία
147 Βάγκαρ 176 68 Flag of Denmark.svg Δανία Flag of the Faroe Islands.svg Νήσοι Φερόες
148 Ολερόν 174 67 Flag of France.svg Γαλλία
149 Φαϊάλ 172 66 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία
150 Bømlo 171 66 Νορβηγία Νορβηγία
151 Τέσελ 170 66 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία
152 Hareidlandet 166 64 Νορβηγία Νορβηγία
153 Averøy 165 64 Νορβηγία Νορβηγία
154 Nansen Island 164 63 Ρωσία Ρωσία
155 Σούντουροϊ 163 63 Flag of Denmark.svg Δανία Flag of the Faroe Islands.svg Νήσοι Φερόες
156 Vega, Norway 163 63 Νορβηγία Νορβηγία
157 Payer Island 160 62 Ρωσία Ρωσία
158 Replot (Raippaluoto) 160 62 Φινλανδία Φινλανδία
159 Alsten 153 59 Νορβηγία Νορβηγία
160 Μήλος 151 58 Flag of Greece.svg Ελλάδα
161 Tjörn 148 57 Σουηδία Σουηδία
162 Άκιλ 148 57 Flag of Ireland.svg Ιρλανδία
162 Frøya 147 57 Νορβηγία Νορβηγία
164 Reinøya 147 57 Νορβηγία Νορβηγία
165 Φλόρες 143 55 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία
166 Χόι 143 55 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
167 Otterøy 143 55 Νορβηγία Νορβηγία
168 Ertvågsøy 140 54 Νορβηγία Νορβηγία
169 Rainer Island 140 54 Ρωσία Ρωσία
170 Gurskøy 137 53 Νορβηγία Νορβηγία
171 Σβένσκεγια 137 53 Νορβηγία Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
172 Andørja 135 52 Νορβηγία Νορβηγία
173 Dønna 135 52 Νορβηγία Νορβηγία
174 Föglö 132 52 Φινλανδία Φινλανδία Flag of Åland.svg Åland(Ώλαντ)
175 Heiss Island 132 52 Ρωσία Ρωσία
176 Bremangerlandet 131 51 Νορβηγία Νορβηγία
177 Κέα 131 51 Flag of Greece.svg Ελλάδα
178 Skogerøya 129 50 Νορβηγία Νορβηγία
179 Ρόμο 129 50 Flag of Denmark.svg Δανία
180 Greely Island 127 49 Ρωσία Ρωσία
181 Μπιουτ 122 47 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
182 Αμοργός 121 47 Flag of Greece.svg Ελλάδα
183 Ουνστ 121 47 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
184 Βίλχελμεγια 120 47 Νορβηγία Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
185 Προκόννησος 117 44 Flag of Turkey.svg Τουρκία
186 Τζέρσεϊ 116 45 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
187 Sula, Sogn og Fjordane 116 45 Νορβηγία Νορβηγία
188 Ντούγκι Ότοκ 113 44 Κροατία Κροατία
189 Fårö 113 44 Σουηδία Σουηδία
190 Σάμσο 112 44 Flag of Denmark.svg Δανία
191 Σάντοϊ 112 43 Flag of Denmark.svg Δανία Flag of the Faroe Islands.svg Νήσοι Φερόες
192 Arthur Island 111 43 Ρωσία Ρωσία
193 Κάλυμνος 111 43 Flag of Greece.svg Ελλάδα
194 Flakstadøya 110 42 Νορβηγία Νορβηγία
195 Morzhovets Island 110 42 Ρωσία Ρωσία
196 Ίος 109 41 Flag of Greece.svg Ελλάδα
197 Grytøya 108 41 Νορβηγία Νορβηγία
198 Σαντ Αντίοκο 108 41 Flag of Italy.svg Ιταλία
199 Rolla (Troms) 107 41 Νορβηγία Νορβηγία
200 Otava 105 40 Φινλανδία Φινλανδία
201 Ραμ 105 40 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
202 Λόγκεγια 104 40 Νορβηγία Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
203 Brändö 103 40 Φινλανδία Φινλανδία Flag of Åland.svg Åland(Ώλαντ)
204 Radøy 103 40 Νορβηγία Νορβηγία
205 Sandhornøya 103 40 Νορβηγία Νορβηγία
206 Hadseløya 102 39 Νορβηγία Νορβηγία
207 Vårdö 102 39 Φινλανδία Φινλανδία Flag of Åland.svg Åland(Ώλαντ)
208 Λέσο 101 39 Flag of Denmark.svg Δανία

Νησιά με έκταση πάνω από 50 τ.χλμ. –100 τ.χλμ.[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατάταξη Όνομα νησιού Έκταση
(τ.χλμ.)
Έκταση
(τ.μίλια)
Χώρα/Χώρες
209 Κύθνος 99 38 Flag of Greece.svg Ελλάδα
210 Συλτ 99 38 Γερμανία Γερμανία
211 Askøy 99 38 Νορβηγία Νορβηγία
212 Μλιετ 98 38 Κροατία Κροατία
213 Σάντα Μαρία 97 37 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία
214 Αστυπάλαια 96 37 Flag of Greece.svg Ελλάδα
215 Άμαγκερ 96 37 Flag of Denmark.svg Δανία
216 Ιθάκη 96 37 Flag of Greece.svg Ελλάδα
217 Μπόρντοϊ 95 37 Flag of Denmark.svg Δανία Flag of the Faroe Islands.svg Νήσοι Φερόες
218 Σαλαμίνα 95 37 Flag of Greece.svg Ελλάδα
219 Σκόπελος 95 37 Flag of Greece.svg Ελλάδα
220 Σέπεϊ 94 36 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
221 Gräsö 93 36 Σουηδία Σουηδία
222 Lemland 92 36 Φινλανδία Φινλανδία
223 Βόρμσι 92 36 Εσθονία Εσθονία
224 Eckerö 91 36 Φινλανδία Φινλανδία
225 Öja (island) 90 35 Φινλανδία Φινλανδία
226 Βις (Ίσσα) 90 35 Κροατία Κροατία
227 Rolvsøy, Finnmark 89 34 Νορβηγία Νορβηγία
228 Tustna 89 34 Νορβηγία Νορβηγία
229 Austra 88 34 Νορβηγία Νορβηγία
230 Holsnøy 88 34 Νορβηγία Νορβηγία
231 Terschelling 88 34 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία
232 Έρο 88 34 Flag of Denmark.svg Δανία
233 Μπελ Ιλ αν Μερ 86 34 Flag of France.svg Γαλλία
234 Ραμπ 86 34 Κροατία Κροατία
235 Μύκονος 86 34 Flag of Greece.svg Ελλάδα
236 Kågen 86 33 Νορβηγία Νορβηγία
237 Ιλ ντε Ρε 85 33 Flag of France.svg Γαλλία
238 Nord-Kvaløya 84 33 Νορβηγία Νορβηγία
239 Σύρος 84 33 Flag of Greece.svg Ελλάδα
240 Αίγινα 83 32 Flag of Greece.svg Ελλάδα
241 Φορμεντέρα 83 32 Flag of Spain.svg Ισπανία
242 Παντελλερία 83 32 Flag of Italy.svg Ιταλία
242 Ytre Vikna (outer island of Vikna archipelago) 83 32 Νορβηγία Νορβηγία
244 Μπενμπέκουλα 82 32 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
245 Rebbenesøya 82 32 Νορβηγία Νορβηγία
246 Föhr 82 32 Γερμανία Γερμανία
247 Ταϊρί 78 30 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
248 Uløya 78 30 Νορβηγία Νορβηγία
249 Κολλ 77 30 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
250 Otrøy 76 29 Νορβηγία Νορβηγία
251 Θήρα (Σαντορίνη) 76 29 Flag of Greece.svg Ελλάδα
252 Σέριφος 75 29 Flag of Greece.svg Ελλάδα
253 Λόσινι 74 29 Κροατία Κροατία
254 Σίφνος 74 29 Flag of Greece.svg Ελλάδα
255 Hertsön 73 28 Σουηδία Σουηδία
256 Storlandet (Finnish: Iso-Nauvo) (Nagu/Nauvo main island) 72 29 Φινλανδία Φινλανδία
257 Τούσινγκε 70 27 Flag of Denmark.svg Δανία
258 Ålön (in Pargas/Parainen) 70 27 Φινλανδία Φινλανδία
259 Engeløya 68 26 Νορβηγία Νορβηγία
260 Finnøya (in Nordland) 68 26 Νορβηγία Νορβηγία
261 Alnön 68 26 Σουηδία Σουηδία
262 Γκόζο 67 26 Μάλτα Μάλτα
263 Κάσος 66 26 Flag of Greece.svg Ελλάδα
264 Kyrklandet (in Korpo/Korppoo) 64 25 Φινλανδία Φινλανδία
265 Αλόννησος 64 25 Flag of Greece.svg Ελλάδα
266 Vågsøy 64 25 Νορβηγία Νορβηγία
267 Frei 63 24 Νορβηγία Νορβηγία
268 Γκέρνσεϊ 63 24 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
269 Ingarö 63 24 Σουηδία Σουηδία
270 Τήλος 62 25 Flag of Greece.svg Ελλάδα
271 Ljusterö 62 24 Σουηδία Σουηδία
272 Ράσεϊ 62 24 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
273 Γκρασιόσα 61 24 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία
274 Πάσμαν 60 25 Κροατία Κροατία
275 Bolshoy Berezovy (in Beryozovye Islands, Gulf of Finland) 60 23 Ρωσία Ρωσία
276 Leka 60 23 Νορβηγία Νορβηγία
277 Sula 59 23 Νορβηγία Νορβηγία
278 Μπάρα 59 23 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
278 Σόλτα 58 22 Κροατία Κροατία
280 Ombo 58 22 Νορβηγία Νορβηγία
281 Ameland 58 22 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία
282 Σύμη 58 22 Flag of Greece.svg Ελλάδα
283 Kivimaa (in Gustavs/Kustavi) 57 22 Φινλανδία Φινλανδία
284 Φάνο 56 21,5 Flag of Denmark.svg Δανία
285 Dzharylgach 56 21,5 Ουκρανία Ουκρανία
286 Jøa 55 21 Νορβηγία Νορβηγία
287 Indre Vikna (inner island of Vikna archipelago) 55 21 Νορβηγία Νορβηγία
288 Hemsön 54 21 Σουηδία Σουηδία
289 Λέρος 54 20 Flag of Greece.svg Ελλάδα
290 Dyrøya 53 20 Νορβηγία Νορβηγία
291 Pyhämaa (in Nystad/Uusikaupunki) 53 20 Φινλανδία Φινλανδία
292 Vessölandet (in Borgå/Porvoo) 52 20 Φινλανδία Φινλανδία
293 Mörkön 52 20 Σουηδία Σουηδία
294 Σαν Πιέντρο 51 20 Flag of Italy.svg Ιταλία
295 Αζινάρα 51 20 Flag of Italy.svg Ιταλία
296 Ούγκλιαν 51 20 Κροατία Κροατία
297 Ύδρα 50 19 Flag of Greece.svg Ελλάδα
298 Σάντι 50 19 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
299 Huftarøy 50 19 Νορβηγία Νορβηγία
300 Storøya 50 19 Νορβηγία Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
301 Wahlbergøya 50 19 Νορβηγία Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
302 Νότιο Ρονάλντσι 50 19 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο

Νησιά με έκταση πάνω από 20 τ.χλμ. –50 τ.χλμ.[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατάταξη Όνομα νησιού Έκταση
(τ.χλμ.)
Έκταση
(τ.μίλια)
Χώρα/Χώρες
303 Nουαρμουτιέ 49 19 Flag of France.svg Γαλλία
304 Kirjalansaari 49 19 Φινλανδία Φινλανδία
305 Ράουσι 48,6 19 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
306 Silda (in Loppa) 48 19 Νορβηγία Νορβηγία
307 Σκιάθος 47,3 18 Flag of Greece.svg Ελλάδα
308 Γουέστρι 47,1 18 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
309 Anzersky Island 47 18 Ρωσία Ρωσία
310 Hopen 47 18 Νορβηγία Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
311 Tomma 47 18 Νορβηγία Νορβηγία
312 Gossa 46,5 17,5 Νορβηγία Νορβηγία
313 Gimsøya 46 17 Νορβηγία Νορβηγία
314 Ίσκια 46 17 Flag of Italy.svg Ιταλία
315 Oxkungar/Tengmo 46 17 Φινλανδία Φινλανδία
316 Varaldsøy 45,5 17 Νορβηγία Νορβηγία
317 Nøtterøy 43,5 17 Νορβηγία Νορβηγία
318 Άγιος Ευστράτιος 43,3 16 Flag of Greece.svg Ελλάδα
319 Helgøya 43 16 Νορβηγία Νορβηγία
320 Πόρτο Σάντο 42,3 16,3 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία
321 Hämön 42 16 Σουηδία Σουηδία
322 Σίκινος 41,7 16 Flag of Greece.svg Ελλάδα
323 Νίσυρος 41,3 16 Flag of Greece.svg Ελλάδα
324 Rennesøy 41 16 Νορβηγία Νορβηγία
325 Φέτλαρ 40,8 16 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
326 Schiermonnikoog 40,8 16 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία
327 Λάστοβο 40,8 16 Κροατία Κροατία
328 Κόλονσεϊ 40,7 16 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
329 Danskøya 40,6 16 Νορβηγία Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
330 Ψαρά 40,5 16 Flag of Greece.svg Ελλάδα
331 Βίντοϊ 40,4 16 Flag of Denmark.svg Δανία Flag of the Faroe Islands.svg Νήσοι Φερόες
332 Vlieland 40 15,5 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία
333 Χόλι 39,4 15 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
334 Hjelmsøya 39 15 Νορβηγία Νορβηγία
335 Härnön 39 15 Σουηδία Σουηδία
336 Ανάφη 38,6 15 Flag of Greece.svg Ελλάδα
337 Lillandet (in Nagu/Nauvo) 38 15 Φινλανδία Φινλανδία
338 Atløy 37,5 15 Νορβηγία Νορβηγία
339 Λίπαρι 37,6 15 Flag of Italy.svg Ιταλία
340 Τένεδος 37,6 15 Flag of Turkey.svg Τουρκία
341 Κίμωλος 37,4 14,5 Flag of Greece.svg Ελλάδα
342 Pellworm 37,4 14,5 Γερμανία Γερμανία
343 Larsmo 37 14,5 Φινλανδία Φινλανδία
344 Reksteren 37 14,5 Νορβηγία Νορβηγία
345 Stortervolandet (Finnish: Iso-Tervo) 37 14,5 Φινλανδία Φινλανδία
346 Gotska Sandön 36 14 Σουηδία Σουηδία
347 Kaurissalo (in Gustavs/Kustavi) 36 14 Φινλανδία Φινλανδία
348 Laukøya 36 14 Νορβηγία Νορβηγία
349 Poel 36 14 Γερμανία Γερμανία
350 Vestre Bokn (Western Bokn Island) 36 14 Νορβηγία Νορβηγία
351 Κούνοϊ 35,1 13,5 Flag of Denmark.svg Δανία Flag of the Faroe Islands.svg Νήσοι Φερόες
352 Αντίπαρος 35,1 13 Flag of Greece.svg Ελλάδα
353 Πάτμος 34,1 13 Flag of Greece.svg Ελλάδα
354 Emäsalo (Swedish: Emsalö) 34 13 Φινλανδία Φινλανδία
355 Handnesøya 34 13 Νορβηγία Νορβηγία
356 Lemlahdensaari (Swedish: Lemlaxön) 34 13 Φινλανδία Φινλανδία
357 Sobieszewo Island 34 13 Flag of Poland.svg Πολωνία
358 Store Molla 34 13 Νορβηγία Νορβηγία
359 Vätö 34 13 Σουηδία Σουηδία
360 Lumparland 33 12,5 Φινλανδία Φινλανδία Flag of Åland.svg Åland(Ώλαντ)
361 Στρόνσι 32,8 12,5 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
362 Skogsøya 32,5 12 Νορβηγία Νορβηγία
363 Κορνάτ 32,4 12 Κροατία Κροατία
364 Φολέγανδρος 32,4 12 Flag of Greece.svg Ελλάδα
365 Björkö (Korsholm) 32 12 Φινλανδία Φινλανδία
366 Husøy (in Solund) 32 12 Νορβηγία Νορβηγία
367 Mellom-Vikna (central island of Vikna archipelago) 32 12 Νορβηγία Νορβηγία
368 Sandøy (in Gulen) 32 12 Νορβηγία Νορβηγία
369 Huvudlandet (in Houtskär/Houtskär) 31 12 Φινλανδία Φινλανδία
370 Vartsala (in Gustavs/Kustavi) 31 12 Φινλανδία Φινλανδία
371 Ίνισμορ 30,9 12 Flag of Ireland.svg Ιρλανδία
372 Κάλσοϊ 30,9 11,7 Flag of Denmark.svg Δανία Flag of the Faroe Islands.svg Νήσοι Φερόες
373 Borkum 30,7 12 Γερμανία Γερμανία
374 Φούρνοι Ικαρίας 30,5 12 Flag of Greece.svg Ελλάδα
375 Landegode 30,5 12 Νορβηγία Νορβηγία
376 Εγκ 30,5 11,5 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
377 Γαύδος 29,6 11 Flag of Greece.svg Ελλάδα
378 Straumøya 29,5 11 Νορβηγία Νορβηγία
379 Kirkeøy (in Østfold) 29,5 11 Νορβηγία Νορβηγία
380 Σάπινσι 29,5 11 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
381 Vårdö 29 11 Φινλανδία Φινλανδία Flag of Åland.svg Åland(Ώλαντ)
382 Tromøy 28,5 11 Νορβηγία Νορβηγία
383 Τσίοβο 28,1 11 Κροατία Κροατία
384 Μπρέσεϊ 28,1 11 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
385 Ellingsøya 28 11 Νορβηγία Νορβηγία
386 Luonnonmaa 28 11 Φινλανδία Φινλανδία
387 Sarvisalo 28 11 Φινλανδία Φινλανδία
388 Ytterøy (in Nord-Trøndelag) 28 11 Νορβηγία Νορβηγία
389 Έιντι 27,5 10 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
390 Σβίνοϊ 27,1 10,5 Flag of Denmark.svg Δανία Flag of the Faroe Islands.svg Νήσοι Φερόες
391 Χάλκη 27 11 Flag of Greece.svg Ελλάδα
392 Χέιλινγκ 26,8 10 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
393 Σαλίνα 26,8 10 Flag of Italy.svg Ιταλία
394 Foulness Island 26,8 10 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
395 Fjellværøya 26,5 10 Νορβηγία Νορβηγία
396 Fosnøy 26,5 10 Νορβηγία Νορβηγία
397 Lundøya 26,5 10 Νορβηγία Νορβηγία
398 Όλιμπ 26,1 10 Κροατία Κροατία
399 Livonsaari 26 10 Φινλανδία Φινλανδία
400 Norderney 26 10 Γερμανία Γερμανία
401 Valentia Island 25,8 10 Flag of Ireland.svg Ιρλανδία
402 Παξοί 25,3 10 Flag of Greece.svg Ελλάδα
403 Finnøy (in Rogaland) 25 9,5 Νορβηγία Νορβηγία
404 Κάλαμος 25 9,5 Flag of Greece.svg Ελλάδα
405 Stabblandet 25 9,5 Νορβηγία Νορβηγία
406 Sandön 24,9 9,5 Σουηδία Σουηδία
407 Σκάλπεϊ 24,8 9,5 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
408 Κυρά Παναγιά 24,8 9,5 Flag of Greece.svg Ελλάδα
409 Singö 24,8 9,5 Σουηδία Σουηδία
410 Γκρέιτ Άιλαντ 24,7 9,5 Flag of Ireland.svg Ιρλανδία
411 Torö 24,6 9 Σουηδία Σουηδία
412 Tjøme 24,5 9 Νορβηγία Νορβηγία
413 Πόρτσι 24,3 9 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
414 Ängesön 24,2 9 Σουηδία Σουηδία
415 Aldra 24 9 Νορβηγία Νορβηγία
416 Fågelbrolandet 24 9 Σουηδία Σουηδία
417 Holmöarna 24 9 Σουηδία Σουηδία
418 Österö-Västerö (in Vörå-Maxmo) 24 9 Φινλανδία Φινλανδία
419 Rånö 23,9 9 Σουηδία Σουηδία
420 Τζίλιο 23,8 9 Flag of Italy.svg Ιταλία
421 Γκόρουμνα 23,8 9 Flag of Ireland.svg Ιρλανδία
422 Selbjørn 23,8 9 Νορβηγία Νορβηγία
423 Kråkerøy 23,6 9 Νορβηγία Νορβηγία
424 Utö 23,6 9 Σουηδία Σουηδία
425 Λίσμορ 23,5 9 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
426 Åmøya (in Nordland) 23,4 9 Νορβηγία Νορβηγία
427 Ιλ ντ Ιε 23,3 9 Flag of France.svg Γαλλία
428 Elvalandet 23 9 Νορβηγία Νορβηγία
429 Kumlinge (in Kumlinge, Åland) 23 9 Φινλανδία Φινλανδία Flag of Åland.svg Åland(Ώλαντ)
430 Östersocknen (in Föglö, Åland) 23 9 Φινλανδία Φινλανδία Flag of Åland.svg Åland(Ώλαντ)
431 Πόρος 22,9 9 Flag of Greece.svg Ελλάδα
432 Södra Muskö 22,5 8,5 Σουηδία Σουηδία
433 Άνχολτ 22,4 8,5 Flag of Denmark.svg Δανία
434 Μεγανήσι 22,4 8,5 Flag of Greece.svg Ελλάδα
435 Tromsøya 22,4 8,5 Νορβηγία Νορβηγία
436 Σπέτσες 22,2 8,5 Flag of Greece.svg Ελλάδα
437 Μόλατ 22,2 8,5 Κροατία Κροατία
438 Βιρ 22,1 8,5 Κροατία Κροατία
439 Hulløya 22,1 8,5 Νορβηγία Νορβηγία
440 Φουρ 22 8,5 Flag of Denmark.svg Δανία
441 Halsön (in Korsnäs) 22 8,5 Φινλανδία Φινλανδία
442 Hirvensalo (in Turku) 22 8,5 Φινλανδία Φινλανδία
443 Isoluoto (in Särkisalo) 22 8,5 Φινλανδία Φινλανδία
444 Lurøya 22 8,5 Νορβηγία Νορβηγία
445 Munapirtti (in Pyhtää) 22 8,5 Φινλανδία Φινλανδία
446 Nord-Fugløy 22 8,5 Νορβηγία Νορβηγία
447 Blidö 21,9 8,5 Σουηδία Σουηδία
448 Meløya 21,8 8,5 Νορβηγία Νορβηγία
449 Spildra 21,4 8,5 Νορβηγία Νορβηγία
450 Storön 21,3 8 Σουηδία Σουηδία
451 Γκρέιτ Μπέρνερα 21,2 8 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
452 Bergö (in Maalahti) 21 8 Φινλανδία Φινλανδία
453 Kakskerta (in Turku) 21 8 Φινλανδία Φινλανδία
454 Vahterpää (in Ruotsinpyhtää/Strömfors) 21 8 Φινλανδία Φινλανδία
455 Βουλκάνο 20,9 8 Flag of Italy.svg Ιταλία
456 Amrum 20,5 8 Γερμανία Γερμανία
457 Αντικύθηρα 20,4 8 Flag of Greece.svg Ελλάδα
458 Σαρία 20,4 8 Flag of Greece.svg Ελλάδα
459 Hidra 20,4 8 Νορβηγία Νορβηγία
460 Λαμπεδούσα 20,2 8 Flag of Italy.svg Ιταλία
461 Λα Μανταλένα 20,1 8 Flag of Italy.svg Ιταλία
462 Attu (Finland) (in Pargas/Parainen) 20 8 Φινλανδία Φινλανδία
463 Vengsøya 20 8 Νορβηγία Νορβηγία
464 Vigra 20 8 Νορβηγία Νορβηγία
465 Ελαφόνησος 20 8 Flag of Greece.svg Ελλάδα
466 Eigerøya 19,9 8 Νορβηγία Νορβηγία
467 Ούλβα 19,9 8 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
468 Φαβινιάνα 19,8 8 Flag of Italy.svg Ιταλία
469 Langeoog 19,7 8 Γερμανία Γερμανία
470 Γουέλσεϊ 19,7 8 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]