Κατάλογος ευρωπαϊκών νησιών ανά έκταση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Νησιά με έκταση πάνω από 200 τ.χλμ.[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατάταξη Όνομα νησιού Έκταση
(τ.χλμ.)
Έκταση
(τ.μίλια)
Χώρα/Χώρες
1 Μεγάλη Βρετανία 218.595 84.400 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία, Σκωτία και Ουαλία)
2 Ισλανδία 101.826 39.315 Ισραήλ Ισλανδία
3 Ιρλανδία 84.421 32.595 Flag of Ireland.svg Ιρλανδία και Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο (Βόρεια Ιρλανδία)
4 Σέβερνι νήσος 48.904 18.882 Ρωσία Ρωσία
5 Σπιτσβέργη 37.673 14.546 Νορβηγία Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
6 Γιούζνι νήσος 33.275 12.847 Ρωσία Ρωσία
7 Σικελία 25.426 9.817 Flag of Italy.svg Ιταλία
8 Σαρδηνία 23.821 9.197 Flag of Italy.svg Ιταλία
9 Βορειοανατολική Γη 14.443 5.576 Νορβηγία Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
10 Κύπρος 9.251 3.572 Κύπρος Κύπρος και Δεκέλεια και Ακρωτήρι, στρατιωτικές βάσεις του Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο . (Flag of the Turkish Republic of Northern Cyprus.svg Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου διεκδικεί και ελέγχει το ένα τρίτο του νησιού, παρόλο που δεν είναι αναγνωρισμένο από κανένα κράτος εκτός από την Flag of Turkey.svg Τουρκία .)
11 Κορσική 8.680 3.351 Flag of France.svg Γαλλία
12 Κρήτη 8.261 3.190 Flag of Greece.svg Ελλάδα
13 Σχέλαν 7.031 2.715 Flag of Denmark.svg Δανία
14 Έντγκεγια 5.074 1.959 Νορβηγία Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
15 North Jutlandic Island (Vendsyssel-Thy) 4.685 1.809 Flag of Denmark.svg Δανία
16 Εύβοια 3.655 1.411 Flag of Greece.svg Ελλάδα
17 Μαγιόρκα 3.625 1.400 Flag of Spain.svg Ισπανία
18 Κολγκούγεφ 3.496 1.350 Ρωσία Ρωσία
19 Βαϊγκάτς 3.383 1.306 Ρωσία Ρωσία
20 Γκότλαντ 2.994 1.156 Σουηδία Σουηδία
21 Φιονία 2.984 1.152 Flag of Denmark.svg Δανία
22 Ζέμλια Γκεόργκα (Γη του Γεωργίου) 2.821 1.089 Ρωσία Ρωσία
23 Σάαρεμαα 2.672 1.032 Εσθονία Εσθονία
24 Γη του Βίλτσεκ 2.203 851 Ρωσία Ρωσία
25 Χίνογια 2.198 849 Νορβηγία Νορβηγία
26 Λιούις και Χάρις 2.179 841 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
27 Σκάι 1.656 639 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
28 Σόισαλο 1.638 632 Φινλανδία Φινλανδία
29 Λέσβος 1.636 632 Flag of Greece.svg Ελλάδα
30 Senja 1.586 612 Νορβηγία Νορβηγία
31 Νήσος Γκράχαμ Μπελ 1.557 601 Ρωσία Ρωσία
32 Ρόδος 1.401 541 Flag of Greece.svg Ελλάδα
33 Έλαντ 1.347 520 Σουηδία Σουηδία
34 Μπάρεντσεγια (Νήσος Μπάρεντς) 1.288 497 Νορβηγία Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
35 Λόλλαντ 1.243 480 Flag of Denmark.svg Δανία
36 Γη της Αλεξάνδρας (Ζέμλια Αλεξάντρι) 1.095 423 Ρωσία Ρωσία
37 Χωλ 1.049 405 Ρωσία Ρωσία
38 Χιίουμαα 989 382 Εσθονία Εσθονία
39 Μέινλαντ, Σέτλαντ 969 374 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
40 Σόλσμπερι 960 371 Ρωσία Ρωσία
41 Ρούγκεν 926 358 Γερμανία Γερμανία
42 Μαλ 875 338 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
43 Langøya 850 328 Νορβηγία Νορβηγία
44 Χίος 843 324 Flag of Greece.svg Ελλάδα
45 Sørøya 811 313 Νορβηγία Νορβηγία
46 Κεφαλονιά 781 301 Flag of Greece.svg Ελλάδα
47 Μεζντουσάρσκι 748 288 Ρωσία Ρωσία
48 Σάο Μιγκέλ 746,8 288 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία
49 Μαδέρα 740,7 286 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία
50 Kvaløya (in Troms) 737 284 Νορβηγία Νορβηγία
51 Άνγκλεσι 714 276 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
52 Μινόρκα 695,7 269 Flag of Spain.svg Ισπανία
53 Φάστα Ώλαντ 685 265 Φινλανδία Φινλανδία Flag of Åland.svg Åland(Ώλαντ)
54 Κβίτεγια 682 264 Νορβηγία Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
55 Ringvassøy 656 253 Νορβηγία Νορβηγία
56 Άιλα 620 239 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
57 Πρινς Καρλς Φόρλαντ 615 237 Νορβηγία Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
58 Μακλίντοκ 612 236 Ρωσία Ρωσία
59 Κέρκυρα 592 229 Flag of Greece.svg Ελλάδα
60 Μπόρνχολμ 588 227 Flag of Denmark.svg Δανία
61 Seiland 583,5 225 Νορβηγία Νορβηγία
62 Ίμπιζα 572,6 221 Flag of Spain.svg Ισπανία
63 Hitra 572 221 Νορβηγία Νορβηγία
64 Νήσος του Μαν 572 221 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο Flag of the Isle of Man.svg Νήσος του Μαν
65 Austvågøy 527 203 Νορβηγία Νορβηγία
66 Kimitoön (island) (Kemiönsaari) 524 202 Φινλανδία Φινλανδία
67 Μέινλαντ, Ορκάδες 523 202 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
68 Τζάκσον 521 201 Ρωσία Ρωσία
69 Φάλστερ 514 199 Flag of Denmark.svg Δανία
70 Andøya 489 189 Νορβηγία Νορβηγία
71 Λα Ρόνσιερ 478 185 Ρωσία Ρωσία
72 Σάμος 478 185 Flag of Greece.svg Ελλάδα
73 Λήμνος 476 184 Flag of Greece.svg Ελλάδα
74 Χούκερ 460 177 Ρωσία Ρωσία
75 Ζίγκλερ 448 173 Ρωσία Ρωσία
76 Πίκο 447,7 173 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία
77 Ούζεντομ 445 172 Γερμανία Γερμανία και Flag of Poland.svg Πολωνία
78 Magerøya 437 169 Νορβηγία Νορβηγία
79 Άρραν 432 167 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
80 Νάξος 429 166 Flag of Greece.svg Ελλάδα
81 Vestvågøy 411 159 Νορβηγία Νορβηγία
82 Ζάκυνθος 406 158 Flag of Greece.svg Ελλάδα
83 Κρες 406 158 Κροατία Κροατία
84 Κρκ 405 158 Κροατία Κροατία
85 Τερσέιρα 402,2 155 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία
86 Μπρατς 395 153 Κροατία Κροατία
87 Νήσος Γουάιτ 381 147 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
88 Άνδρος 379 146 Flag of Greece.svg Ελλάδα
89 Θάσος 379 146 Flag of Greece.svg Ελλάδα
90 Γιαν Μαγιέν 377 146 Νορβηγία Νορβηγία
91 Τσαμπ 374 144 Ρωσία Ρωσία
92 Στρέιμοϊ 374 144 Flag of Denmark.svg Δανία Flag of the Faroe Islands.svg Νήσοι Φερόες
93 Λουίτζι 371 143 Ρωσία Ρωσία
94 Τζούρα 367 142 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
95 Μορς 363 140 Flag of Denmark.svg Δανία
96 Όρουστ 346 133 Σουηδία Σουηδία
97 Σαλμ 344 133 Ρωσία Ρωσία
98 Kvaløya, Finnmark 336 129 Νορβηγία Νορβηγία
99 Καρλ Αλεξάντερ 329 127 Ρωσία Ρωσία
100 Osterøy 328 127 Νορβηγία Νορβηγία
101 Αλς 321 125 Flag of Denmark.svg Δανία
102 Νότιο Γιούιστ 320 124 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
103 Λευκάδα 303 117 Flag of Greece.svg Ελλάδα
104 Βόρειο Γιούιστ 303 117 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
105 Κάρπαθος 300 116 Flag of Greece.svg Ελλάδα
106 Χβαρ 297 115 Κροατία Κροατία
107 Νήσος Ρούντολφ 297 115 Ρωσία Ρωσία
108 Νόρθμπρουκ 289 112 Ρωσία Ρωσία
109 Κως 288 111 Flag of Greece.svg Ελλάδα
110 Νήσος Εύα-Λιβ 288 111 Ρωσία Ρωσία
111 Έστουροϊ 286 110 Flag of Denmark.svg Δανία Flag of the Faroe Islands.svg Νήσοι Φερόες
112 Παγκ 284 110 Κροατία Κροατία
113 Λάνγκελαντ 284 110 Flag of Denmark.svg Δανία
114 Ίμβρος 279 108 Flag of Turkey.svg Τουρκία
115 Κύθηρα 279 108 Flag of Greece.svg Ελλάδα
116 Arnøya 276 107 Νορβηγία Νορβηγία
117 Κόρτσουλα 272 107 Κροατία Κροατία
118 Βόλιν 265 103 Flag of Poland.svg Πολωνία
119 Ικαρία 255 98 Flag of Greece.svg Ελλάδα
120 Μπολσόι Σολοβέτσκι (κύριο νησί των Νήσων Σολοβέτσκι) 246 95 Ρωσία Ρωσία
121 Μάλτα 246 95 Μάλτα Μάλτα
122 Sotra 246 95 Νορβηγία Νορβηγία
123 Σάο Ζόρζε 245,8 95 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία
124 Stjernøya 245 95 Νορβηγία Νορβηγία
125 Stord 241 93 Νορβηγία Νορβηγία
126 Βίνερ Νόιστατ 237 91 Ρωσία Ρωσία
127 Vanna (Troms) 227,3 90 Νορβηγία Νορβηγία
128 Έλβα 224 86 Flag of Italy.svg Ιταλία
129 Μον 218 84 Flag of Denmark.svg Δανία
130 Smøla 217 84 Νορβηγία Νορβηγία
131 Γελλ 212 82 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
132 Σκύρος 207 80 Flag of Greece.svg Ελλάδα
133 Χάιλουοτο 200,5 78 Φινλανδία Φινλανδία

Νησιά με έκταση πάνω από 100 τ.χλμ. –200 τ.χλμ.[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατάταξη Όνομα νησιού Έκταση
(τ.χλμ.)
Έκταση
(τ.μίλια)
Χώρα/Χώρες
134 Χίσινγκεν 199 77 Σουηδία Σουηδία
135 Μούχου 198 77 Εσθονία Εσθονία
136 Tysnesøy 198 77 Νορβηγία Νορβηγία
137 Πάρος 196 75 Flag of Greece.svg Ελλάδα
138 Τήνος 195 75 Flag of Greece.svg Ελλάδα
139 Νήσος Μπρους 191 74 Ρωσία Ρωσία
140 Κόνγκσεγια 191 74 Νορβηγία Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
141 Tjeldøya 187 72 Νορβηγία Νορβηγία
142 Moskenesøya 186 72 Νορβηγία Νορβηγία
143 Φέμαρν 185 71 Γερμανία Γερμανία
144 Βέρμντο 181 70 Σουηδία Σουηδία
145 Μπγιέρνεγια 178 69 Νορβηγία Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
146 Σαμοθράκη 178 69 Flag of Greece.svg Ελλάδα
147 Karmøy 177 68 Νορβηγία Νορβηγία
148 Βάγκαρ 176 68 Flag of Denmark.svg Δανία Flag of the Faroe Islands.svg Νήσοι Φερόες
149 Ολερόν 174 67 Flag of France.svg Γαλλία
150 Φαϊάλ 173,1 66 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία
151 Bømlo 171 66 Νορβηγία Νορβηγία
152 Τέσελ 170 66 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία
153 Hareidlandet 166 64 Νορβηγία Νορβηγία
154 Averøy 165 64 Νορβηγία Νορβηγία
155 Νήσος Νάνσεν 164 63 Ρωσία Ρωσία
156 Σούντουροϊ 163 63 Flag of Denmark.svg Δανία Flag of the Faroe Islands.svg Νήσοι Φερόες
157 Vega, Norway 163 63 Νορβηγία Νορβηγία
158 Νήσος Πέιερ 160 62 Ρωσία Ρωσία
159 Replot (Raippaluoto) 160 62 Φινλανδία Φινλανδία
160 Alsten 153 59 Νορβηγία Νορβηγία
161 Bremangerlandet 153 59 Νορβηγία Νορβηγία
162 Μήλος 151 58 Flag of Greece.svg Ελλάδα
163 Tjörn 148 57 Σουηδία Σουηδία
164 Άκιλ 148 57 Flag of Ireland.svg Ιρλανδία
165 Frøya 147 57 Νορβηγία Νορβηγία
166 Reinøya 147 57 Νορβηγία Νορβηγία
167 Χόι 143 55 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
168 Otterøy 143 55 Νορβηγία Νορβηγία
169 Φλόρες 141,7 55 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία
170 Ertvågsøy 140 54 Νορβηγία Νορβηγία
171 Rainer Island 140 54 Ρωσία Ρωσία
172 Gurskøy 137 53 Νορβηγία Νορβηγία
173 Σβένσκεγια 137 53 Νορβηγία Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
174 Andørja 135 52 Νορβηγία Νορβηγία
175 Dønna 135 52 Νορβηγία Νορβηγία
176 Föglö 132 52 Φινλανδία Φινλανδία Flag of Åland.svg Åland(Ώλαντ)
177 Heiss Island 132 52 Ρωσία Ρωσία
178 Κέα 131 51 Flag of Greece.svg Ελλάδα
179 Skogerøya 129 50 Νορβηγία Νορβηγία
180 Ρόμο 129 50 Flag of Denmark.svg Δανία
181 Greely Island 127 49 Ρωσία Ρωσία
182 Μπιουτ 122 47 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
183 Αμοργός 121 47 Flag of Greece.svg Ελλάδα
184 Ουνστ 121 47 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
185 Βίλχελμεγια 120 47 Νορβηγία Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
186 Προκόννησος 117 44 Flag of Turkey.svg Τουρκία
187 Τζέρσεϊ 116 45 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
188 Sula, Sogn og Fjordane 116 45 Νορβηγία Νορβηγία
189 Ντούγκι Ότοκ 113 44 Κροατία Κροατία
190 Fårö 113 44 Σουηδία Σουηδία
191 Σάμσο 112 44 Flag of Denmark.svg Δανία
192 Σάντοϊ 112 43 Flag of Denmark.svg Δανία Flag of the Faroe Islands.svg Νήσοι Φερόες
193 Arthur Island 111 43 Ρωσία Ρωσία
194 Κάλυμνος 111 43 Flag of Greece.svg Ελλάδα
195 Flakstadøya 110 42 Νορβηγία Νορβηγία
196 Morzhovets Island 110 42 Ρωσία Ρωσία
197 Ίος 109 41 Flag of Greece.svg Ελλάδα
198 Grytøya 108 41 Νορβηγία Νορβηγία
199 Σαντ Αντίοκο 108 41 Flag of Italy.svg Ιταλία
200 Oksenøya (Uksenøya) 108 41 Νορβηγία Νορβηγία
201 Rolla (Troms) 107 41 Νορβηγία Νορβηγία
202 Otava 105 40 Φινλανδία Φινλανδία
203 Ραμ 105 40 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
204 Λόγκεγια 104 40 Νορβηγία Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
205 Brändö 103 40 Φινλανδία Φινλανδία Flag of Åland.svg Åland(Ώλαντ)
206 Radøy 103 40 Νορβηγία Νορβηγία
207 Sandhornøya 103 40 Νορβηγία Νορβηγία
208 Hadseløya 102 39 Νορβηγία Νορβηγία
209 Vårdö 102 39 Φινλανδία Φινλανδία Flag of Åland.svg Åland(Ώλαντ)
210 Λέσο 101 39 Flag of Denmark.svg Δανία

Νησιά με έκταση πάνω από 50 τ.χλμ. –100 τ.χλμ.[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατάταξη Όνομα νησιού Έκταση
(τ.χλμ.)
Έκταση
(τ.μίλια)
Χώρα/Χώρες
211 Κύθνος 99,4 38 Flag of Greece.svg Ελλάδα
212 Inner-Vikna (inner island of Vikna archipelago) 99,2 38 Νορβηγία Νορβηγία
213 Συλτ 99 38 Γερμανία Γερμανία
214 Μλιετ 98 38 Κροατία Κροατία
215 Σάντα Μαρία 97,2 37 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία
216 Αστυπάλαια 96,4 37 Flag of Greece.svg Ελλάδα
217 Άμαγκερ 96,3 37 Flag of Denmark.svg Δανία
218 Ιθάκη 96,3 37 Flag of Greece.svg Ελλάδα
219 Μπόρντοϊ 95 37 Flag of Denmark.svg Δανία Flag of the Faroe Islands.svg Νήσοι Φερόες
220 Σκόπελος 95,1 37 Flag of Greece.svg Ελλάδα
221 Σαλαμίνα 95 37 Flag of Greece.svg Ελλάδα
222 Σέπεϊ 94 36 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
223 Gräsö 93 36 Σουηδία Σουηδία
224 Lemland 92 36 Φινλανδία Φινλανδία
225 Βόρμσι 92 36 Εσθονία Εσθονία
226 Eckerö 91 36 Φινλανδία Φινλανδία
227 Askøy 90 35 Νορβηγία Νορβηγία
228 Öja (island) 90 35 Φινλανδία Φινλανδία
229 Βις (Ίσσα) 89,7 35 Κροατία Κροατία
230 Rolvsøy, Finnmark (Rolvsøya) 89 34 Νορβηγία Νορβηγία
231 Tustna 89 34 Νορβηγία Νορβηγία
232 Holsnøy 88,8 34 Νορβηγία Νορβηγία
233 Austra 88 34 Νορβηγία Νορβηγία
234 Terschelling 88 34 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία
235 Έρο 88 34 Flag of Denmark.svg Δανία
236 Μπελ Ιλ αν Μερ 86 34 Flag of France.svg Γαλλία
237 Ραμπ 86,1 34 Κροατία Κροατία
238 Μύκονος 86,1 34 Flag of Greece.svg Ελλάδα
239 Kågen 86 33 Νορβηγία Νορβηγία
240 Ιλ ντε Ρε 85 33 Flag of France.svg Γαλλία
241 Nord-Kvaløya 84 33 Νορβηγία Νορβηγία
242 Σύρος 84,1 33 Flag of Greece.svg Ελλάδα
243 Φορμεντέρα 83,2 32 Flag of Spain.svg Ισπανία
244 Παντελλερία 83 32 Flag of Italy.svg Ιταλία
245 Αίγινα 82,6 32 Flag of Greece.svg Ελλάδα
246 Ytter-Vikna (Ytre Vikna) (outer island of Vikna archipelago) 82 32 Νορβηγία Νορβηγία
247 Μπενμπέκουλα 82 32 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
248 Rebbenesøya 82 32 Νορβηγία Νορβηγία
249 Föhr 82 32 Γερμανία Γερμανία
250 Ταϊρί 78 30 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
251 Uløya 78 30 Νορβηγία Νορβηγία
252 Κολλ 77 30 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
253 Otrøya 76 29 Νορβηγία Νορβηγία
254 Θήρα (Σαντορίνη) 76,2 29 Flag of Greece.svg Ελλάδα
255 Σέριφος 75,2 29 Flag of Greece.svg Ελλάδα
256 Λόσινι 74,4 29 Κροατία Κροατία
257 Σίφνος 73,9 29 Flag of Greece.svg Ελλάδα
258 Hertsön 73 28 Σουηδία Σουηδία
259 Storlandet (Finnish: Iso-Nauvo) (Nagu/Nauvo main island) 72 29 Φινλανδία Φινλανδία
260 Τούσινγκε 70 27 Flag of Denmark.svg Δανία
261 Ålön (in Pargas/Parainen) 70 27 Φινλανδία Φινλανδία
262 Engeløya 68 26 Νορβηγία Νορβηγία
263 Alnön 68 26 Σουηδία Σουηδία
264 Finnøya (in Nordland) 68 26 Νορβηγία Νορβηγία
265 Γκόζο 67 26 Μάλτα Μάλτα
266 Κάσος 66,4 26 Flag of Greece.svg Ελλάδα
267 Kyrklandet (in Korpo/Korppoo) 64 25 Φινλανδία Φινλανδία
268 Αλόννησος 64,1 25 Flag of Greece.svg Ελλάδα
269 Vågsøy 64 25 Νορβηγία Νορβηγία
270 Frei 63 24 Νορβηγία Νορβηγία
271 Γκέρνσεϊ 63 24 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
272 Ingarö 63 24 Σουηδία Σουηδία
273 Ljusterö 62 24 Σουηδία Σουηδία
274 Ράσεϊ 62 24 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
275 Τήλος 61,5 24 Flag of Greece.svg Ελλάδα
276 Γκρασιόσα 61,2 24 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία
277 Rolvsøy (Østfold) 60,7 23 Νορβηγία Νορβηγία
278 Πάσμαν 60,1 25 Κροατία Κροατία
279 Bolshoy Berezovy (in Beryozovye Islands, Gulf of Finland) 60 23 Ρωσία Ρωσία
280 Leka 60 23 Νορβηγία Νορβηγία
281 Sula 59 23 Νορβηγία Νορβηγία
282 Μπάρα 59 23 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
283 Σόλτα 58,2 22 Κροατία Κροατία
284 Ombo 58 22 Νορβηγία Νορβηγία
285 Ameland 58 22 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία
286 Σύμη 57,9 22 Flag of Greece.svg Ελλάδα
287 Kivimaa (in Gustavs/Kustavi) 57 22 Φινλανδία Φινλανδία
288 Φάνο 56 21,5 Flag of Denmark.svg Δανία
289 Dzharylgach 56 21,5 Ουκρανία Ουκρανία
290 Jøa 55 21 Νορβηγία Νορβηγία
291 Λέρος 54,1 20 Flag of Greece.svg Ελλάδα
292 Hemsön 54 21 Σουηδία Σουηδία
293 Dyrøya 53 20 Νορβηγία Νορβηγία
294 Pyhämaa (in Nystad/Uusikaupunki) 53 20 Φινλανδία Φινλανδία
295 Skardsøya 52,3 20 Νορβηγία Νορβηγία
296 Vessölandet (in Borgå/Porvoo) 52 20 Φινλανδία Φινλανδία
297 Mörkön 52 20 Σουηδία Σουηδία
298 Σαν Πιέντρο 51 20 Flag of Italy.svg Ιταλία
299 Αζινάρα 51 20 Flag of Italy.svg Ιταλία
300 Ούγκλιαν 51 20 Κροατία Κροατία
301 Ύδρα 50 19 Flag of Greece.svg Ελλάδα
302 Σάντι 50 19 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
303 Huftarøy 50 19 Νορβηγία Νορβηγία
304 Storøya 50 19 Νορβηγία Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
305 Νότιο Ρονάλντσι 50 19 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο

Νησιά με έκταση πάνω από 20 τ.χλμ. –50 τ.χλμ.[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατάταξη Όνομα νησιού Έκταση
(τ.χλμ.)
Έκταση
(τ.μίλια)
Χώρα/Χώρες
306 Nουαρμουτιέ 49 19 Flag of France.svg Γαλλία
307 Kirjalansaari 49 19 Φινλανδία Φινλανδία
308 Ράουσι 48,6 19 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
309 Wahlbergøya 48 19 Νορβηγία Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
310 Silda (in Loppa) 48 19 Νορβηγία Νορβηγία
311 Σκιάθος 47,3 18 Flag of Greece.svg Ελλάδα
312 Γουέστρι 47,1 18 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
313 Anzersky Island 47 18 Ρωσία Ρωσία
314 Hopen 47 18 Νορβηγία Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
315 Tomma 47 18 Νορβηγία Νορβηγία
316 Gossa 46,5 17,5 Νορβηγία Νορβηγία
317 Gimsøya 46 17 Νορβηγία Νορβηγία
318 Ίσκια 46 17 Flag of Italy.svg Ιταλία
319 Oxkungar/Tengmo 46 17 Φινλανδία Φινλανδία
320 Varaldsøy 45,5 17 Νορβηγία Νορβηγία
321 Nøtterøy 43,5 17 Νορβηγία Νορβηγία
322 Άγιος Ευστράτιος 43,3 16 Flag of Greece.svg Ελλάδα
323 Helgøya 43 16 Νορβηγία Νορβηγία
324 Πόρτο Σάντο 42,3 16,3 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία
325 Hämön 42 16 Σουηδία Σουηδία
326 Σίκινος 41,7 16 Flag of Greece.svg Ελλάδα
327 Νίσυρος 41,3 16 Flag of Greece.svg Ελλάδα
328 Rennesøy 41 16 Νορβηγία Νορβηγία
329 Φέτλαρ 40,8 16 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
330 Schiermonnikoog 40,8 16 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία
331 Λάστοβο 40,8 16 Κροατία Κροατία
332 Κόλονσεϊ 40,7 16 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
333 Danskøya 40,6 16 Νορβηγία Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
334 Ψαρά 40,5 16 Flag of Greece.svg Ελλάδα
335 Βίντοϊ 40,4 16 Flag of Denmark.svg Δανία Flag of the Faroe Islands.svg Νήσοι Φερόες
336 Vlieland 40 15,5 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία
337 Χόλι 39,4 15 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
338 Hjelmsøya 39 15 Νορβηγία Νορβηγία
339 Härnön 39 15 Σουηδία Σουηδία
340 Ανάφη 38,6 15 Flag of Greece.svg Ελλάδα
341 Lillandet (in Nagu/Nauvo) 38 15 Φινλανδία Φινλανδία
342 Halsnøy (Halsnøya) 38 15 Νορβηγία Νορβηγία
343 Atløy 37,5 15 Νορβηγία Νορβηγία
344 Λίπαρι 37,6 15 Flag of Italy.svg Ιταλία
345 Τένεδος 37,6 15 Flag of Turkey.svg Τουρκία
346 Κίμωλος 37,4 14,5 Flag of Greece.svg Ελλάδα
347 Pellworm 37,4 14,5 Γερμανία Γερμανία
348 Larsmo 37 14,5 Φινλανδία Φινλανδία
349 Reksteren 37 14,5 Νορβηγία Νορβηγία
350 Stortervolandet (Finnish: Iso-Tervo) 37 14,5 Φινλανδία Φινλανδία
351 Gotska Sandön 36 14 Σουηδία Σουηδία
352 Kaurissalo (in Gustavs/Kustavi) 36 14 Φινλανδία Φινλανδία
353 Laukøya 36 14 Νορβηγία Νορβηγία
354 Poel 36 14 Γερμανία Γερμανία
355 Vestre Bokn (Western Bokn Island) 36 14 Νορβηγία Νορβηγία
356 Κούνοϊ 35,1 13,5 Flag of Denmark.svg Δανία Flag of the Faroe Islands.svg Νήσοι Φερόες
357 Αντίπαρος 35,1 13 Flag of Greece.svg Ελλάδα
358 Πάτμος 34,1 13 Flag of Greece.svg Ελλάδα
359 Emäsalo (Swedish: Emsalö) 34 13 Φινλανδία Φινλανδία
360 Handnesøya 34 13 Νορβηγία Νορβηγία
361 Lemlahdensaari (Swedish: Lemlaxön) 34 13 Φινλανδία Φινλανδία
362 Sobieszewo Island 34 13 Flag of Poland.svg Πολωνία
363 Store Molla 34 13 Νορβηγία Νορβηγία
364 Vätö 34 13 Σουηδία Σουηδία
365 Lumparland 33 12,5 Φινλανδία Φινλανδία Flag of Åland.svg Åland(Ώλαντ)
366 Στρόνσι 32,8 12,5 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
367 Skogsøya 32,5 12 Νορβηγία Νορβηγία
368 Κορνάτ 32,4 12 Κροατία Κροατία
369 Φολέγανδρος 32,4 12 Flag of Greece.svg Ελλάδα
370 Björkö (Korsholm) 32 12 Φινλανδία Φινλανδία
371 Husøy (in Solund) 32 12 Νορβηγία Νορβηγία
372 Mellom-Vikna (central island of Vikna archipelago) 32 12 Νορβηγία Νορβηγία
373 Sandøyna (Sandøya) (in Gulen) 32 12 Νορβηγία Νορβηγία
374 Huvudlandet (in Houtskär/Houtskär) 31 12 Φινλανδία Φινλανδία
375 Vartsala (in Gustavs/Kustavi) 31 12 Φινλανδία Φινλανδία
376 Ίνισμορ 30,9 12 Flag of Ireland.svg Ιρλανδία
377 Κάλσοϊ 30,9 11,7 Flag of Denmark.svg Δανία Flag of the Faroe Islands.svg Νήσοι Φερόες
378 Borkum 30,7 12 Γερμανία Γερμανία
379 Φούρνοι Ικαρίας 30,5 12 Flag of Greece.svg Ελλάδα
380 Landegode 30,5 12 Νορβηγία Νορβηγία
381 Εγκ 30,5 11,5 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
382 Γαύδος 29,6 11 Flag of Greece.svg Ελλάδα
383 Straumøya 29,5 11 Νορβηγία Νορβηγία
384 Kirkeøy (in Østfold) 29,5 11 Νορβηγία Νορβηγία
385 Σάπινσι 29,5 11 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
386 Vårdö 29 11 Φινλανδία Φινλανδία Flag of Åland.svg Åland(Ώλαντ)
387 Tromøy 28,5 11 Νορβηγία Νορβηγία
388 Τσίοβο 28,1 11 Κροατία Κροατία
389 Μπρέσεϊ 28,1 11 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
390 Ellingsøya 28 11 Νορβηγία Νορβηγία
391 Luonnonmaa 28 11 Φινλανδία Φινλανδία
392 Sarvisalo 28 11 Φινλανδία Φινλανδία
393 Ytterøy (in Nord-Trøndelag) 28 11 Νορβηγία Νορβηγία
394 Έιντι 27,5 10 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
395 Σβίνοϊ 27,1 10,5 Flag of Denmark.svg Δανία Flag of the Faroe Islands.svg Νήσοι Φερόες
396 Χάλκη 27 11 Flag of Greece.svg Ελλάδα
397 Χέιλινγκ 26,8 10 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
398 Σαλίνα 26,8 10 Flag of Italy.svg Ιταλία
399 Foulness Island 26,8 10 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
400 Fjellværøya 26,5 10 Νορβηγία Νορβηγία
401 Fosnøy 26,5 10 Νορβηγία Νορβηγία
402 Lundøya 26,5 10 Νορβηγία Νορβηγία
403 Όλιμπ 26,1 10 Κροατία Κροατία
404 Livonsaari 26 10 Φινλανδία Φινλανδία
405 Norderney 26 10 Γερμανία Γερμανία
406 Phippsøya 26 10 Νορβηγία Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
407 Valentia Island 25,8 10 Flag of Ireland.svg Ιρλανδία
408 Παξοί 25,3 10 Flag of Greece.svg Ελλάδα
409 Finnøy (in Rogaland) 25 9,5 Νορβηγία Νορβηγία
410 Κάλαμος 25 9,5 Flag of Greece.svg Ελλάδα
411 Stabblandet 25 9,5 Νορβηγία Νορβηγία
412 Sandön 24,9 9,5 Σουηδία Σουηδία
413 Σκάλπεϊ 24,8 9,5 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
414 Κυρά Παναγιά 24,8 9,5 Flag of Greece.svg Ελλάδα
415 Singö 24,8 9,5 Σουηδία Σουηδία
416 Γκρέιτ Άιλαντ 24,7 9,5 Flag of Ireland.svg Ιρλανδία
417 Torö 24,6 9 Σουηδία Σουηδία
418 Tjøme 24,5 9 Νορβηγία Νορβηγία
419 Πόρτσι 24,3 9 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
420 Ängesön 24,2 9 Σουηδία Σουηδία
421 Aldra 24 9 Νορβηγία Νορβηγία
422 Fågelbrolandet 24 9 Σουηδία Σουηδία
423 Holmöarna 24 9 Σουηδία Σουηδία
424 Österö-Västerö (in Vörå-Maxmo) 24 9 Φινλανδία Φινλανδία
425 Rånö 23,9 9 Σουηδία Σουηδία
426 Τζίλιο 23,8 9 Flag of Italy.svg Ιταλία
427 Γκόρουμνα 23,8 9 Flag of Ireland.svg Ιρλανδία
428 Selbjørn 23,8 9 Νορβηγία Νορβηγία
429 Kråkerøy 23,6 9 Νορβηγία Νορβηγία
430 Utö 23,6 9 Σουηδία Σουηδία
431 Λίσμορ 23,5 9 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
432 Åmøya (in Nordland) 23,4 9 Νορβηγία Νορβηγία
433 Ιλ ντ Ιε 23,3 9 Flag of France.svg Γαλλία
434 Elvalandet 23 9 Νορβηγία Νορβηγία
435 Kumlinge (in Kumlinge, Åland) 23 9 Φινλανδία Φινλανδία Flag of Åland.svg Åland(Ώλαντ)
436 Östersocknen (in Föglö, Åland) 23 9 Φινλανδία Φινλανδία Flag of Åland.svg Åland(Ώλαντ)
437 Søre Repøya 23 9 Νορβηγία Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
438 Πόρος 22,9 9 Flag of Greece.svg Ελλάδα
439 Södra Muskö 22,5 8,5 Σουηδία Σουηδία
440 Άνχολτ 22,4 8,5 Flag of Denmark.svg Δανία
441 Μεγανήσι 22,4 8,5 Flag of Greece.svg Ελλάδα
442 Tromsøya 22,4 8,5 Νορβηγία Νορβηγία
443 Σπέτσες 22,2 8,5 Flag of Greece.svg Ελλάδα
444 Μόλατ 22,2 8,5 Κροατία Κροατία
445 Βιρ 22,1 8,5 Κροατία Κροατία
446 Hulløya 22,1 8,5 Νορβηγία Νορβηγία
447 Φουρ 22 8,5 Flag of Denmark.svg Δανία
448 Halsön (in Korsnäs) 22 8,5 Φινλανδία Φινλανδία
449 Hirvensalo (in Turku) 22 8,5 Φινλανδία Φινλανδία
450 Isoluoto (in Särkisalo) 22 8,5 Φινλανδία Φινλανδία
451 Lurøya 22 8,5 Νορβηγία Νορβηγία
452 Munapirtti (in Pyhtää) 22 8,5 Φινλανδία Φινλανδία
453 Nord-Fugløy 22 8,5 Νορβηγία Νορβηγία
454 Blidö 21,9 8,5 Σουηδία Σουηδία
455 Meløya 21,8 8,5 Νορβηγία Νορβηγία
456 Spildra 21,4 8,5 Νορβηγία Νορβηγία
457 Storön 21,3 8 Σουηδία Σουηδία
458 Γκρέιτ Μπέρνερα 21,2 8 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
459 Bergö (in Maalahti) 21 8 Φινλανδία Φινλανδία
460 Kakskerta (in Turku) 21 8 Φινλανδία Φινλανδία
461 Vahterpää (in Ruotsinpyhtää/Strömfors) 21 8 Φινλανδία Φινλανδία
462 Gogland 21 8 Ρωσία Ρωσία
463 Βουλκάνο 20,9 8 Flag of Italy.svg Ιταλία
464 Amrum 20,5 8 Γερμανία Γερμανία
465 Αντικύθηρα 20,4 8 Flag of Greece.svg Ελλάδα
466 Σαρία 20,4 8 Flag of Greece.svg Ελλάδα
467 Hidra 20,4 8 Νορβηγία Νορβηγία
468 Λαμπεδούσα 20,2 8 Flag of Italy.svg Ιταλία
469 Λα Μανταλένα 20,1 8 Flag of Italy.svg Ιταλία
470 Attu (Finland) (in Pargas/Parainen) 20 8 Φινλανδία Φινλανδία
471 Vengsøya 20 8 Νορβηγία Νορβηγία
472 Vigra 20 8 Νορβηγία Νορβηγία
473 Ελαφόνησος 20 8 Flag of Greece.svg Ελλάδα
474 Von Otterøya 20 8 Νορβηγία Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
475 Eigerøya 19,9 8 Νορβηγία Νορβηγία
476 Ούλβα 19,9 8 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
477 Φαβινιάνα 19,8 8 Flag of Italy.svg Ιταλία
478 Langeoog 19,7 8 Γερμανία Γερμανία
479 Γουέλσεϊ 19,7 8 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]