Κατάλογος κυριότερων ελληνικών νησιών ανά έκταση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ακολουθεί κατάλογος των κυριότερων Ελληνικών νησιών ανά έκταση.

Κατάλογος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Νησί Έκταση (Km2) Πληθυσμός (2001) Νησιωτικό σύμπλεγμα
1 Κρήτη
8.336
601.131
2 Εύβοια
3.655
198.130
3 Λέσβος
1.636
90.643
Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου
4 Ρόδος
1.401,46
117.007
Δωδεκάνησα
5 Χίος
842,796
51.936
Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου
6 Κεφαλλονιά
781,482
36.404
Επτάνησα
7 Κέρκυρα
592,082
107.879
Επτάνησα
8 Σάμος
477,942
33.814
Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου
9 Λήμνος
476,288
18.104
Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου
10 Νάξος
429,785
18.188
Κυκλάδες
11 Ζάκυνθος
404,611
38.957
Επτάνησα
12 Άνδρος
379,21
10.009
Κυκλάδες
13 Θάσος
379
13.765
14 Λευκάδα
302,511
20.751
Επτάνησα
15 Κάρπαθος
300,152
6.489
Δωδεκάνησα
16 Κως
287,611
30.947
Δωδεκάνησα
17 Κύθηρα
279,593
3.310
Επτάνησα
18 Ικαρία
255,32
8.312
Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου
19 Σκύρος
206,926
2.602
Βόρειες Σποράδες
20 Πάρος
196,308
12.853
Κυκλάδες
21 Τήνος
194,59
8.574
Κυκλάδες
22 Σαμοθράκη
178,0
2.723
Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου
23 Μήλος
151
4.771
Κυκλάδες
24 Κέα
131,693
2.417
Κυκλάδες
25 Αμοργός
121,464
1.859
Κυκλάδες
26 Κάλυμνος
110,581
16.235
Δωδεκάνησα
27 Ίος
108,713
1.838
Κυκλάδες
28 Κύθνος
99,432
1.608
Κυκλάδες
29 Αστυπάλαια
96,42
1.238
Δωδεκάνησα
30 Ιθάκη
96,262
3.084
Επτάνησα
31 Σκόπελος
95,131
4.696
Βόρειες Σποράδες
32 Σαλαμίνα
94,993
38.022
Νησιά του Αργοσαρωνικού
33 Μύκονος
86,125
9.306
Κυκλάδες
34 Σύρος
84,069
19.782
Κυκλάδες
35 Αίγινα
82,639
13.552
Νησιά του Αργοσαρωνικού
36 Θήρα (ή Σαντορίνη)
76,19
13.402
Κυκλάδες
37 Σέριφος
75,207
1.414
Κυκλάδες
38 Σίφνος
73,942
2.442
Κυκλάδες
39 Κάσος
66,419
990
Δωδεκάνησα
40 Αλόννησος
64,118
2.672
Βόρειες Σποράδες
41 Τήλος
61,487
533
Δωδεκάνησα
42 Σύμη
57,865
2.606
Δωδεκάνησα
43 Λέρος
54,052
8.123
Δωδεκάνησα
44 Ύδρα
49,592
2.672
Νησιά του Αργοσαρωνικού
45 Σκιάθος
47,325
6.160
Βόρειες Σποράδες
46 Άγιος Ευστράτιος
43,325
371
Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου
47 Σίκινος
41,676
238
Κυκλάδες
48 Νίσυρος
41,263
938
Δωδεκάνησα
49 Ψαρά
40,467
422
Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου
50 Ανάφη
38,636
273
Κυκλάδες
51 Κίμωλος
37,426
769
Κυκλάδες
52 Αντίπαρος
35,09
1.037
Κυκλάδες
53 Πάτμος
34,142
2.984
Δωδεκάνησα
54 Φολέγανδρος
32,384
667
Κυκλάδες
55 Φούρνοι
30,5
1.314
Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (Φούρνοι)
56 Γαύδος
29,585
95
Νησίδες της Κρήτης
57 Χάλκη
26,988
313
Δωδεκάνησα
58 Παξοί
25,322
2.374
Επτάνησα
59 Κάλαμος
24,964
543
Επτάνησα (Τηλεβοΐδες νήσοι)
60 Κυρά Παναγιά
24,76
10
Βόρειες Σποράδες
61 Πόρος
22,646
4.348
Νησιά του Αργοσαρωνικού
62 Μεγανήσι
22,356
1.090
Επτάνησα (Τηλεβοΐδες νήσοι)
63 Σπέτσες
22,239
3.908
Νησιά του Αργοσαρωνικού
64 Αντικύθηρα
20,43
44
Επτάνησα
65 Σαρία
20,429
22
Δωδεκάνησα
66 Ελαφόνησος
19,992
745
67 Μακρόνησος
18,427
5
Κυκλάδες
68 Πολύαιγος
18,146
0
Κυκλάδες
69 Ηρακλειά
18,078
151
Κυκλάδες (Μικρές Κυκλάδες)
70 Γυάρος
17,574
0
Κυκλάδες
71 Μεγαλόνησος Πεταλιών
17,2
0
Πεταλιοί
72 Λειψοί
15,842
698
Δωδεκάνησα
73 Κέρος
15,042
0
Κυκλάδες (Μικρές Κυκλάδες)
74 Ψέριμος
14,615
130
Δωδεκάνησα
75 Οινούσσες
14,382
1.050
Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (Οινούσσες)
76 Περιστέρα
14,25
5
Βόρειες Σποράδες
77 Ρήνεια
13,904
0
Κυκλάδες
78 Δονούσα
13,652
163
Κυκλάδες (Μικρές Κυκλάδες)
79 Αγαθονήσι
13,417
158
Δωδεκάνησα
80 Δοκός
12,505
43
Νησιά του Αργοσαρωνικού
81 Σχίζα
12,301
2
Μεσσηνιακές Οινούσσες
82 Δία
11,909
0
Νησίδες της Κρήτης
83 Αγκίστρι
11,693
920
Νησιά του Αργοσαρωνικού
84 Γιούρα
11,052
0
Βόρειες Σποράδες
85 Οθωνοί
10,078
663
Επτάνησα (Διαπόντια νησιά)
86 Θύμαινα
10,071
152
Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (Φούρνοι)
87 Θηρασιά
9,246
268
Κυκλάδες
88 Λέβιθα
9,121
8
Δωδεκάνησα
89 Μεγίστη
9,113
406
Δωδεκάνησα
90 Σαπιέντζα
9,1
7
Μεσσηνιακές Οινούσσες
91 Σχοινούσα
8,144
206
Κυκλάδες (Μικρές Κυκλάδες)
92 Αντίμηλος
8,0
0
Κυκλάδες
93 Σύρνα
7,868
0
Δωδεκάνησα
94 Δεσποτικό
7,754
0
Κυκλάδες
95 Αμμουλιανή
7,730
547
96 Αλιμιά
7,427
0
Δωδεκάνησα
97 Αρκοί
6,697
54
Δωδεκάνησα
98 Σκάντζουρα
6,229
0
Βόρειες Σποράδες
99 Καστός
5,901
120
Επτάνησα (Τηλεβοΐδες νήσοι)
100 Άνω Κουφονήσι
5,77
366
Κυκλάδες (Μικρές Κυκλάδες)
101 Πεταλάς
5,497
0
Επτάνησα (Εχινάδες)
102 Χρυσή
4,743
3
Νησίδες της Κρήτης
103 Νίμος
4,648
0
Δωδεκάνησα
104 Τέλενδος
4,648
54
Δωδεκάνησα
105 Κίναρος
4,577
2
Δωδεκάνησα
106 Γυαλί
4,558
10
Δωδεκάνησα
107 Αντίψαρα
4,498
0
Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου
108 Ερεικούσσα
4,449
698
Επτάνησα (Διαπόντια νησιά)
109 Άτοκος
4,375
0
Επτάνησα (Τηλεβοΐδες νήσοι)
110 Βάλαξα
4,333
0
Βόρειες Σποράδες
111 Άγιος Γεώργιος Ύδρας
4,329
0
Νησιά του Αργοσαρωνικού
112 Αρκούδι
4,275
0
Επτάνησα (Τηλεβοΐδες νήσοι)
113 Κουφονήσι Λασιθίου
4,26
0
Νησίδες της Κρήτης
114 Πιπέρι
4,228
2
Βόρειες Σποράδες
115 Οξεία
4,223
0
Επτάνησα (Εχινάδες)
116 Αντίπαξοι
4,099
64
Επτάνησα
117 Κάτω Κουφονήσι
3,898
0
Κυκλάδες (Μικρές Κυκλάδες)
118 Φαρμακονήσι
3,866
74
Δωδεκάνησα
119 Χερσονήσι Πεταλιών
3,833
0
Πεταλιοί
120 Σκυροπούλα
3,827
0
Βόρειες Σποράδες
121 Δήλος
3,536
14
Κυκλάδες
122 Μαθράκι
3,532
297
Επτάνησα (Διαπόντια νησιά)
123 Νέα Καμένη
3,338
0
Κυκλάδες
124 Σαρακηνό
3,337
0
Βόρειες Σποράδες
125 Διάπορος
3,2
0
126 Σφακτηρία
3,150
0
127 Πρώτη
3,050
4
128 Δραγονάδα
2,892
0
Νησίδες της Κρήτης (Διονυσάδες)
129 Πάτροκλος
2,8
0
Νησιά του Αργοσαρωνικού
130 Αρμάθια
2,567
0
Δωδεκάνησα
131 Σταμφάνη Στροφάδων
2,531
58
Επτάνησα
132 Παλαιό Τρίκερι
2,475
87
133 Τριζόνια
2,450
156
134 Δρακονέρα
2,442
0
Επτάνησα (Εχινάδες)
135 Πασάς
2,414
0
Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (Οινούσσες)
136 Άγιος Μηνάς Φούρνων
2,343
3
Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (Φούρνοι)
137 Ψηλή Αργολίδας
2,1
0
Νησιά του Αργοσαρωνικού
138 Γιανυσάδα
2,098
0
Νησίδες της Κρήτης (Διονυσάδες)
139 Γαυδοπούλα
2,0
3
Νησίδες της Κρήτης
140 Σπετσοπούλα
1,956
8
Νησιά του Αργοσαρωνικού
141 Οφιδούσσα
1,94
0
Δωδεκάνησα
142 Καβαλλιανή
1,925
0
143 Καλόλιμνος
1,92
20
Δωδεκάνησα
144 Βελοπούλα
1,85
0
Νησιά του Αργοσαρωνικού
145 Σεσκλί
1,835
0
Δωδεκάνησα
146 Πλατειά Αργολίδας
1,80
7
Νησιά του Αργοσαρωνικού
147 Σεριφοπούλα
1,75
0
Κυκλάδες
148 Ελάσα
1,746
0
Νησίδες της Κρήτης
149 Στύρα
1,70
0
150 Στρογγυλή Αντιπάρου
1,638
0
Κυκλάδες
151 Αρχάγγελος Λέρου
1,608
0
Δωδεκάνησα
152 Ρόμβη Αργολίδας
1,60
0
Νησιά του Αργοσαρωνικού
153 Ψείρα
1,518
0
Νησίδες της Κρήτης
154 Ρω
1,476
15
Δωδεκάνησα
155 Κουνούποι
1,457
0
Δωδεκάνησα
156 Καρδιώτισσα
1,43
0
Κυκλάδες
157 Φλέβες
1,4
0
Νησιά του Αργοσαρωνικού
158 Κανδελιούσσα
1,363
0
Δωδεκάνησα
159 Μονή
1,350
0
Νησιά του Αργοσαρωνικού
160 Αργελούσσα
1,328
0
Δωδεκάνησα
161 Φαλκονέρα
1,30
0
Νησιά του Αργοσαρωνικού
162 Ζαφοράς (ή Μεγάλο Σοφράνο)
1,281
0
Δωδεκάνησα
163 Προβάτι
1,21
0
Επτάνησα (Εχινάδες)
164 Άνυδρος Θήρας
1,20
0
Κυκλάδες
165 Χριστιανή
1,188
0
Κυκλάδες
166 Παχειά Νισύρου
1,184
0
Δωδεκάνησα
167 Τσουγκριά
1,173
0
Βόρειες Σποράδες
168 Περγούσσα
1,169
0
Δωδεκάνησα
169 Κάτω Αντικέρι (ή Δρίμα)
1,079
1
Κυκλάδες (Μικρές Κυκλάδες)
170 Άνω Αντικέρι
1,077
0
Κυκλάδες (Μικρές Κυκλάδες)
171 Βρόμωνας
1,047
0
Επτάνησα (Εχινάδες)
172 Αδέλφι Αλοννήσου
1,027
11
Βόρειες Σποράδες
173 Στρογγυλή Μεγίστης
1,025
9
Δωδεκάνησα
174 Σαμιοπούλα
1,018
5
Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου
175 Τρίκερι Ύδρας
1,000
4
Νησιά του Αργοσαρωνικού
176 Αστακίδα
0,984
0
Δωδεκάνησα
177 Μάκρη Εχινάδων
0,983
0
Επτάνησα (Εχινάδες)
178 Ποντικούσα Αστυπάλαιας
0,982
0
Δωδεκάνησα
179 Άγιος Νικόλαος Μακάρων
0,912
0
Κυκλάδες (Μικρές Κυκλάδες)
180 Άγιος Θωμάς Αίγινας
0,900
0
Νησιά του Αργοσαρωνικού (Διαπόριοι Νήσοι)
181 Σκορπιός
0,878
2
Επτάνησα (Τηλεβοΐδες νήσοι)
182 Άγιος Ιωάννης Αίγινας
0,850
0
Νησιά του Αργοσαρωνικού (Διαπόριοι Νήσοι)
183 Πράσσο Γιούρων
0,843
0
Βόρειες Σποράδες
184 Άγρια Γραμβούσα
0,825
0
Νησίδες της Κρήτης
185 Κύθρος
0,814
0
Επτάνησα (Τηλεβοΐδες νήσοι)
186 Γάιδαρος Μεγάλου Χωριού Τήλου
0,802
0
Δωδεκάνησα
187 Κυρά Αγκιστρίου
0,800
0
Νησιά του Αργοσαρωνικού
188 Αρσίδα
0,800
0
Νησιά του Αργοσαρωνικού
189 Ψαθούρα
0,763
0
Βόρειες Σποράδες
190 Κιτριανή
0,750
0
Κυκλάδες
191 Ποντικός Εχινάδων
0,736
0
Επτάνησα (Εχινάδες)
192 Πλάτη Καλύμνου (ή Πλατύ)
0,726
2
Δωδεκάνησα
193 Ήμερη Γραμβούσα
0,722
0
Νησίδες της Κρήτης
194 Καρλονήσι
0,719
0
Επτάνησα (Εχινάδες)
195 Λεχούσα Αλοννήσου
0,688
0
Βόρειες Σποράδες
196 Κισηριά
0,662
0
Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (Φούρνοι)
197 Άγιος Θεόδωρος Χάλκης
0,651
0
Δωδεκάνησα
198 Μακρονήσι Φούρνων
0,647
0
Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (Φούρνοι)
199 Οφειδούσσα Σχοινούσσας
0,630
0
Κυκλάδες (Μικρές Κυκλάδες)
200 Πλατύ Σκύρου (ή Πλατειά)
0,619
0
Βόρειες Σποράδες
201 Μακρύ Ρόδου
0,581
0
Δωδεκάνησα
202 Μεγάλο Φωκιονήσι
0,569
0
Δωδεκάνησα
203 Ανθρωποφάς Φούρνων
0,545
0
Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (Φούρνοι)
204 Σπάρτη Λευκάδας
0,538
0
Επτάνησα (Τηλεβοΐδες νήσοι)
205 Ρήνεια Σκύρου
0,533
0
Βόρειες Σποράδες
206 Παλαιά Καμένη
0,525
0
Κυκλάδες
207 Πλακίδα Αστυπάλαιας
0,514
0
Δωδεκάνησα
208 Αντίτηλος Τήλου
0,510
0
Δωδεκάνησα
209 Κουτσομύτι Αστυπάλαιας
0,459
0
Δωδεκάνησα
210 Νερά Καλύμνου
0,456
0
Δωδεκάνησα
211 Ελαφονήσι Χανίων
0,435
0
Νησίδες της Κρήτης
212 Νερά Αγαθονησίου (ή Νερονήσι)
0,433
0
Δωδεκάνησα
213 Χαμηλή Καρπάθου
0,429
0
Δωδεκάνησα
214 Άγιος Γεώργιος Αλοννήσου
0,417
0
Βόρειες Σποράδες
215 Μεσονήσι Αστυπάλαιας
0,416
0
Δωδεκάνησα
216 Αρκό Σκιάθου
0,414
0
Βόρειες Σποράδες
217 Θυμαινάκι
0,412
0
Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (Φούρνοι)
218 Αδελφόπουλο Αλοννήσου
0,391
0
Βόρειες Σποράδες
219 Χονδρό Αστυπάλαιας
0,387
0
Δωδεκάνησα
220 Τραγονήσι Πάτμου
0,379
0
Δωδεκάνησα
221 Πηγανούσσα Λέρου
0,376
0
Δωδεκάνησα
222 Ψυττάλεια
0,375
0
Νησιά του Αργοσαρωνικού
223 Μαράθι (ή Μάραθος)
0,355
6
Δωδεκάνησα
224 Στρογγυλό Μακάρων
0,354
0
Κυκλάδες
225 Λαμπρινός Εχινάδων
0,352
0
Επτάνησα (Εχινάδες)
226 Δασιά Σκοπέλου
0,34
0
Βόρειες Σποράδες
227 Μεγάλο Λιάδι Λέρου (ή Μεγάλο Λιβάδι)
0,333
0
Δωδεκάνησα
228 Λαμπερούσα Ευβοίας
0,332
0
Πεταλιοί
229 Νήσος Χάλκης
0,313
0
Δωδεκάνησα
230 Παξιμάδα Λασιθίου
0,311
0
Νησίδες της Κρήτης (Διονυσάδες)
231 Διάπλο Μαθρακίου
0,31
0
Επτάνησα (Διαπόντια νησιά)
232 Άνυδρο Πάτμου
0,307
0
Δωδεκάνησα
233 Καλόβολος Αρκιών
0,306
0
Δωδεκάνησα
234 Αλατονήσι Φούρνων (ή Αλατσονήσι)
0,298
0
Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (Φούρνοι)
235 Καλαβρός Καλύμνου
0,296
0
Δωδεκάνησα
236 Μακρονήσι Κάσου
0,296
0
Δωδεκάνησα
237 Κούλουρη Σκύρου (ή Κουλούρι)
0,285
0
Βόρειες Σποράδες
238 Χιλιομόδι Πάτμου
0,280
0
Δωδεκάνησα
239 Τραγούσα Χάλκης
0,279
0
Δωδεκάνησα
240 Τραγονήσι Ευβοίας
0,268
0
Πεταλιοί
241 Πράσσο Σκάντζουρας
0,262
0
Βόρειες Σποράδες
242 Μόδι Εχινάδων
0,258
0
Επτάνησα (Εχινάδες)
243 Μακρονήσι Αρκιών
0,258
0
Δωδεκάνησα
244 Ασκανιά Θήρας
0,257
0
Κυκλάδες
245 Αγία Κυριακή Δωδεκανήσου
0,254
0
Δωδεκάνησα
246 Αγία Κυριακή Λέρου
0,250
0
Δωδεκάνησα
247 Καλόγηρος Εχινάδων
0,249
0
Επτάνησα (Εχινάδες)
248 Γλυνό Αστυπάλαιας (ή Λιγνό)
0,238
0
Δωδεκάνησα
249 Μεγάλος Αδελφός Αστυπάλαιας
0,226
0
Δωδεκάνησα
250 Φράγκος Λειψών
0,223
0
Δωδεκάνησα
251 Στρογγυλή Ρόδου
0,220
0
Δωδεκάνησα
252 Στρογγυλή Νισύρου
0,217
0
Δωδεκάνησα
253 Κουνέλι Αγαθονησίου (ή Κουνελονήσι)
0,213
0
Δωδεκάνησα

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]